2020. július 14. kedd

júl. 14
0:03
Hívatlan vendég: különös állat akart beköltözni egy dunakeszi társasházba (Blikk)
Váratlan vendég lapult meg egy dunakeszi társasház bejáratánál: egy nutria húzódott be, menedéket keresve. A hódpatkány néven is ismert, megrémült állatot olvasó-riporterünk, Attila és családja szúrta ki.
júl. 14
0:03
Nem jár személyvonat Szerbia és Magyarország között (Infostart)
Átmenetileg szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között, az Ivo Andric nemzetközi gyorsvonat július 14-től nem közlekedik - közölte a MÁV.
júl. 14
0:06
Gombafeldolgozók is mehetnek az MFB-hez (Napi)
Az áprilisban meghirdetett több mint 1500 milliárd forintos, a gazdaság újraindítását célzó finanszírozási csomag mellett Magyar Fejlesztési Bank (MFB) most újabb hitelkonstrukciókat jelentett be kifejezetten az agrárvállalkozások számára - adta hírül a bank.
júl. 14
0:06
Hadházy Ákost azért is feljelentette a rendőrség, mert a dudálós tüntetésen egy EU-s zászlót lógatott ki autója ablakából (444)
A járvány idején tartott tüntetéseket ellehetetlenítették a rendőri bírságok. A rendőrségi határozatokból most az derül ki, hogy kifaroltak a kijárási korlátozások megsértése miatti indított eljárásokból, de azért így is találtak okot a büntetésekre.
júl. 14
0:06
Orbán Viktor gratulált a lengyel elnöknek (Lokál)
Levélben gratulált Andrzej Duda lengyel elnök újraválasztásához Orbán Viktor miniszterelnök. „Az elmúlt évek szoros és eredményes
júl. 14
0:06
Hadházy Ákost az EU-s zászló miatt még külön feljelentette a rendőrség (Propeller)
Az egyik legnagyobb bűnt azzal követte el, hogy autója ablakából lógatta ki a zászlót. Lassan halad az ügy, amelyben Hadházy Ákosékat egy kormányellenes demonstráció miatt büntetgette sorra a rendőrség. A 444.hu szerint legalább 50 emberről van szó, az összbüntetésük pedig 6 240 000 forint. Most ott tart a dolog, hogy elkezdtek olyan határozatokat
júl. 14
0:07
Tudja, hány nevet mondott az ellenzék, aki Orbán helyett miniszterelnök lehetne? (Blikk)
Az ellenzék szerint sok alkalmas jelölt van, aki ringbe szállhat 2022-ben a miniszterelnöki székért, ám a leggyakrabban emlegetett Karácsony Gergely a minap közölte, nem vállalja a megmérettetést, maradna főpolgármester, ugyanis „Budapestre szeretne koncentrálni”.
júl. 14
0:07
Áder János megszólalt az új katás szabályozásról (Infostart)
Áder János köztársasági elnök elrendelte a központi költségvetés megalapozásáról szóló törvény kihirdetését.
júl. 14
0:10
Egy ötszázasért lehet menni a Dunakanyarba (Napi)
A dunakanyari körjáratához kapcsolódva két új hajójáratot indít péntektől Esztergom és Zebegény között, illetve a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon a Mahart PassNave Kft. - jelentette be a dömösi kikötőben hétfőn tartott sajtótájékoztatón a kormányszóvivő.
júl. 14
0:10
Az osztrák külügyminiszter szerint újabb provokáció, hogy az isztambuli Hagia Sophiát múzeumból mecsetté alakítják át (444)
Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságnak vagy a Lidl joghurtos papírjáról leszedetett kereszt miatt kiálló Németh Szilárdnak alighanem ismét dolga lesz…
júl. 14
0:10
Róbert elajándékozza dobókocka alakú dinnyéjét (Lokál)
Buddha alakú körte, fekete banán és százujjú citrom - ez csak néhány azok közül a speciális gyümölcsök közül, amiket a nemesítők találnak ki. A cél általában a különleges látvány, a piac felbolygatása, de semmiképp sem a tömegvásárlók kiszolgálása, akiknek kevesebb mag, vékonyabb héj kell és könnyebben szállítható, kis méretű dinnye kell. Ezeket sz
júl. 14
0:10
Merkely Béla: ekkor jöhet a második hullám (Propeller)
Az ATV Híradójának nyilatkozott Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. Merkely elmondta, jelenleg a négy nagy orvosi egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborja tudja elvégezni a legtöbb PCR-tesztet, de az állam csak augusztus 1-ig vállalja a tesztek költségét, utána a beutazóknak ezt maguknak kell fizetniük. Azt tanácsolta, jobb, ha
júl. 14
0:11
Kaleta-ügy: a legszigorúbb szabályozást akarják a pedofíliával kapcsolatos bűncselekményeknél (Blikk)
A Kaleta-ügy miatt a legszigorúbb szabályozást akarják bevezetni a pedofíliával kapcsolatos bűncselekményeknél.
júl. 14
0:11
Már közel 400 ezren kitöltötték a nemzeti konzultációs kérdőívet (Infostart)
A nemzeti konzultációban világos képet ad majd arról, hogy melyek a magyarok által leginkább támogatott intézkedések - mondta Dömötör Csaba.
júl. 14
0:14
Lidlbe megy? Erre számíthat a boltban (Napi)
Új jelöléseket vezet be a magyar Lidl, az egészségtudatos és ételintoleranciában szenvedő vásárlók könnyebben válogathatnak a boltokban.
júl. 14
0:14
Kerékpárutakat fúr meg a kamubiciklis Karácsony (Lokál)
Karácsony Gergely főpolgármester Csepelen és a XVI-ik kerületben is lenullázott olyan fejlesztéseket, amelyek legalább öt kerületet tettek volna zöldebbé, és a nemzetközi (Eurovelo) hálózatba is becsatlakoztatta volna Csepelt. Úgy tűnik, a főpolgármester bicikli-párti hozzáállása kimerül a pózolásban és a sávok festegetésében.
júl. 14
0:15
Teljesen átalakul a magyar egészségügy? A kormány most várja az egészségügyben dolgozók véleményét (Blikk)
A kormány várja az egészségügyben dolgozók véleményét a rendszer megújításához – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága hétfőn az MTI-vel.
júl. 14
0:15
Jelentős újítások a Dunakanyarban (Infostart)
A dunakanyari körjáratához kapcsolódva két új hajójáratot indít péntektől Esztergom és Zebegény között, illetve a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon a Mahart PassNave Kft. - jelentette be a dömösi kikötőben a kormányszóvivő.
júl. 14
0:18
Visszahívás a Lidnél - bepenészedhet az egyik konzerv (Napi)
A Lidl visszahívta a Freshona kukoricás babkonzerv egyik sorozatát, mert a konzervdoboz nem megfelelően zár, ezért fogyasztásra nem javasolt esetleges romlás, penészedés miatt.
júl. 14
0:18
Novák Katalin: a liberálisok intoleránsak más eszmékkel szemben (Hírstart)
A liberálisok intoleránsak más eszmékkel és gondolatokkal, valamint a nyílt vitákkal és a nemzetállamokkal szemben – vélekedett Novák Katalin.
júl. 14
0:19
Merkely Béla: gyorsan megváltozhat Horvátország zöld besorolása (Infostart)
A Semmelweis Egyetem rektora azt mondta, egyelőre inkább a belföldi nyaralást javasolja, mert hiába kapott például Horvátország zöld besorolást, ez a lista folyamatosan változni fog.
júl. 14
0:22
Elérhető a 100 százalék alatti telítettség a börtönökben (Napi)
Állampusztán, Pálhalmán, Sopronkőhidán és Szegeden 110, Tökölön 220, Baracskán, Veszprémben 330, Kiskunhalason, Tiszalökön 440, Miskolcon 550 fő fogvatartott befogadására alkalmasak azok az új intézeti épületszárnyak, melyeket 2020. július 13-án a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben adott át Varga Judit igazságügyi miniszter. Szeptembe
júl. 14
0:23
Baán László reméli, kompromisszum születik a Ligetről (Infostart)
Az emberek többsége a Liget Budapest Projekt megvalósítása mellett áll - jelentette ki a projekt miniszteri biztosa. Baán László az InfoRádiónak azt mondta: ezt mutatják a partnerségi egyeztetés során megfogalmazott támogató vélemények, a közvélemény-kutatások, valamint a projekt folytatásáért indított országos petíció is.
júl. 14
0:26
Meglepő dolgok derültek ki a távmunkáról (Napi)
Az otthon maradt munkavállalók negyeden naponta két órát túlóráznak, és a pénznél fontosabb nekik az emberi kommunikáció - derül ki egy friss felmérésből
júl. 14
0:27
Megint drágulással szembesülhetnek az autósok (Infostart)
Csak az egyik üzemanyagfajta ára változik.
júl. 14
0:30
Továbbra se fizetik ki a vásárosnaményi cég dolgozóit (Napi)
Elmaradt bérükért demonstrált az angol érdekeltségű ARJ Ruhagyár Zrt. mintegy kétszáz dolgozója hétfőn, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban.
júl. 14
0:31
Kiderült, mennyibe fájt eddig a járvány a rendőrségnek (Infostart)
Több százezres tételben vásároltak maszkokat, különféle védőfelszereléseket, gyorsteszteket, valamint fertőtlenítőszereket.
júl. 14
0:34
Váratlan dolog derült ki a magyar gazdaságról (Napi)
Meghökkentően nagy GDP-visszaeséssel számol az idei második negyedévre a Pénzügyminisztérium.
júl. 14
0:35
Átfogó gyermekvédelmi javaslatcsomagot készít a kormány (Infostart)
Nem csak a büntető törvénykönyvet szigorítaná a kormányzat a Kaleta-ügy miatt. A parlamentben a járvány, a vértesszőlősi baleset, a Balaton és a kata is szóba került.
júl. 14
0:36
Elkezdődött a Budapest–Belgrád vasútvonal fejlesztése (Hírstart)
Megkezdődött a magyarországi szakasz fejlesztése a kivitelezésre vonatkozó szerződés hatályba lépésével.
júl. 14
0:38
Egy lépéssel közelebb a Ráckevei- és a Csepeli HÉV megérkezése a Kálvin térre (Napi)
A FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és a Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft. tervezheti a Ráckevei- és a Csepeli HÉV korszerűsítését, valamint meghosszabbítását a Kálvin térig, nettó 7 milliárd 147 millió forintért.
júl. 14
0:39
Már figyelmeztetnek, versenyautó fog száguldozni (Infostart)
Versenyautó tesztelése miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lép érvénybe Baranyában.
júl. 14
0:42
Ettől hosszú az idősotthoni várólista (Napi)
Az elmúlt évben az idősotthoni férőhelyek addigi minimális növekedési trendje is megszakadt és csökkenésbe fordult. A férőhelykapacitás és az ellátottak száma 2018-hoz képest 0,9, illetve 0,7 százalékkal mérséklődött - derül ki a KSH friss összesítéséből.
júl. 14
0:46
Támadás Debrecenből: vigyázzon a csalókkal (Napi)
Ismeretlen személy vagy személyek a Debreceni Egyetem nevét és arculati elemeit felhasználva küldtek vírusos mellékletet tartalmazó e-mailt számos magyarországi címre.
júl. 14
0:48
Illegális migránsok Hercegszántónál (Police)
Illegális migránsok Hercegszántónál Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 14., k - 00:33 Két férfit tartóztattak fel a járőrök.
júl. 14
0:50
Négyből három munkavállaló maradna a home office-ban (Napi)
A munkavállalók szerettek tovább aludni, és örültek, hogy többet lehetnek a családukkal a karantén idején - derült ki az Allianz Hungária Zrt. által végzett felmérésből.
júl. 14
0:54
Áder döntött a katáról: adózz máshogy, ha az jobban tetszik (Napi)
Áder János köztársasági elnök a mai napon elrendelte a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) újraszabását szolgáló törvény kihirdetését.
júl. 14
0:58
Keletről indul az új holdraszállás (Napi)
Oroszország és Kína hétfőn megvitatta az űrkutatásban, egyebek között egy tudományos holdbázis lehetséges létrehozásában folytatott együttműködés kérdéseit - jelentette ki Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz orosz űripari vállalat vezérigazgatója.
júl. 14
1:02
Új megbízást kapott Fürjes Balázs (Napi)
A kormány a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztossá nevezte ki 2020. július 1. napjától 2022. június 30. napjáig Fürjes Balázst.
júl. 14
1:06
Szünetel a Mercedes Kecskeméten (Napi)
Előre tervezetten egy hétre leáll a termelés augusztusban a kecskeméti Mercedes-gyárban - közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. hétfőn az MTI-vel.
júl. 14
1:10
Zúdul most is a métely: Bécsben egyre jobban aggódnak a vírus miatt (Napi)
Minden erővel meg kell akadályozni a koronavírus további terjedését Ausztriában az egészségügyi miniszter szerint. Az Egyesült Államokban épp az egyetemi ügyek miatt van veszekedés vírúsfronton, a britek szerint sikerült kontrollálni a helyzetet, Törökországban továbbra is magas a megbetegedések száma.
júl. 14
1:36
Újabb illegális migránsokat tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántónál (Police)
Újabb illegális migránsokat tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántónál Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 14., k - 01:25 A külföldieket a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
júl. 14
1:36
A kormány a dolgozókkal együtt újítaná meg az egészségügyet (Hírstart)
A kormány várja az egészségügyben dolgozók véleményét a rendszer megújításához – közölte az egészségügyi államtitkárság.
júl. 14
1:42
Hadházy Ákost azért is feljelentette a rendőrség, mert egy EU-s zászlót lógatott ki autójából (Hírstart)
A rendőrség nagyon megjegyezte az uniós szimbólumot.
júl. 14
2:24
Zúdul most is a métely: Bécsben egyre jobban aggódnak a vírus miatt (Hírstart)
Minden erővel meg kell akadályozni a koronavírus további terjedését Ausztriában az egészségügyi miniszter szerint. Az Egyesült Államokban épp az egyetemi ügyek miatt van veszekedés vírúsfronton, a britek szerint sikerült kontrollálni a helyzetet, Törökországban továbbra is magas a megbetegedések száma.
júl. 14
3:00
Kamion alvázán bújtak meg (Police)
Kamion alvázán bújtak megBács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 14., k - 02:50 Tompánál próbáltak illegálisan Magyarország területére bejutni.
júl. 14
3:00
Az osztrák külügyminiszter szerint újabb provokáció, hogy az isztambuli Hagia Sophiát múzeumból mecsetté alakítják át (Hírstart)
Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságnak vagy a Lidl joghurtos papírjáról leszedetett kereszt miatt kiálló Németh Szilárdnak alighanem ismét dolga lesz…
júl. 14
3:30
Gulyás: Indokolt vizsgálni, hogy a titkosszolgálatok miért késve szereztek tudomást Kaletáról (Hírstart)
Indokolt megvizsgálni, hogy szerezhettek volna-e korábban tudomást a nemzetbiztonsági szervek Kaleta Gábor magatartásáról, és hogy mikor kezdődött ez - ezt Gulyás Gergely mondta ma a parlamentben a közel 20 ezer gyermekpornográf kép miatt elsőfokon elítélt Kaleta Gábor ügye kapcsán. A miniszter szerint “indokolt azzal foglalkozni, hogy miért nem, v
júl. 14
3:48
Idén is kiosztották a Kincses Kultúróvoda díjakat (Hírstart)
Ebben az évben 29 intézmény nyerte el a címet, közöttük összesen 37,7 millió forintot osztottak szét.
júl. 14
4:06
Palkovics: valószínűleg nem lazítanak a tömegrendezvények tiltásán (Hírstart)
Egyelőre augusztus 15-ig nem lehet ötszáz főnél nagyobb tömegrendezvényeket tartani, de ha ezután is maradnak a szigorítások, az érintheti a már betervezett programokat, akár az augusztus 20-ai ünnepségsorozatot is.

Keresés