2020. július 9. csütörtök

júl. 9
0:00
Két fertőzöttet találtak egy táborban - a kontaktok hazautaztak megfigyelésre (Napi)
Eddig két fertőzöttet, egy magyar és egy szerb állampolgárt azonosítottak a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborozói között. A fertőzötteket a Szent László kórházba szállították, a velük érintkezők hazautaztak megfigyelésre - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
júl. 9
0:03
Koronavírus - fontos figyelmeztetést kaptak a magyarok (Infostart)
Továbbra is lecsengőben a járvány, de a készültséget fenn kell tartani - írta a kormányzati tájékoztatási oldal.
júl. 9
0:03
Világhírre törnek a kutyás magyar rendőr lányok (Blikk)
Szívdöglesztően szexik, és bármelyik kutyát egy füttyszóval képesek szófogadásra bírni – világhírnév előtt állnak a magyar rendőr lányok!
júl. 9
0:03
Eddig 232 ezer nemzeti konzultációt töltöttek ki (444)
A kormány szerint ez nagyon nagy érdeklődés.
júl. 9
0:04
A kormány idén is 600 milliót oszt szét vallásos könnyűzenére (Napi)
A vallásos könnyűzene képviselőinek ad támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi. A most megnyílt pályázati felületen keresztül százmillió forint fog jutni kezdő hangszereseknek, 300 millió a profi zenészeknek, százmillió a határon túli magyaroknak új hangszerek vásárlására. Folytatódik a templomi orgonák és más hangszerek felújítási pro
júl. 9
0:07
Freund Tamás: Nemzeti érdek a tudomány és a politika együttműködése (Infostart)
A Magyar Tudományos Akadémia új elnökét 251 szavazattal választották meg, Pléh Csaba 169 voksot kapott. Freund Tamás szerdán beszélt elnöki céljairól, a leválasztott kutatóhálózat ügyéről, a kormányzati kapcsolatokról és a nemzetközi szerepvállalásról is.
júl. 9
0:07
Lesújtó bizonyítékot talált a Who: a levegőben is képes terjedni a járvány – Ezt javasolja a víruskutató (Blikk)
A WHO bizonyítékot talált arra, hogy a koronavírus a levegőben is terjedhet.
júl. 9
0:08
Teljes az összhang a hazai jegybankban (Napi)
Egyhangúan vágott kamatot a monetáris tanács a júniusi kamatdöntő ülésen. A Magyar Nemzeti Bank várhatóan júliusban is csökkenti a kamatszintet.
júl. 9
0:11
Kiderült, mi lett a koronavírusos táborozó gyerekekkel (Infostart)
Kedd este érkeztek az első hírek arról, hogy két fertőzött gyereket azonosítottak egy sátoraljaújhelyi táborban.
júl. 9
0:11
Szabadnapos mentős mentett meg egy vízben fuldokló férfit Szegeden (Blikk)
Csongrád megyében egy szabadidőparkban a fürdőzők védelmét mindig a szabadnapos mentősök látják el vízimentőkként. Szerdán is az egyik szabadnapos mentős mentette meg egy fuldokló férfi életét.
júl. 9
0:12
Lánchídi csaták (Lokál)
Volt kettő híres is a 20. században. 1918-ban – október 28-án – a Károlyi-párt Gizella téri központjától indult több ezres tömeg a budai várnegyedbe, hogy József főhercegtől követelje a Hadik-kormány menesztését és Károlyi Mihály (megítélésébe itt és most nem mélyednék bele) miniszterelnöki kinevezését követelje.
júl. 9
0:12
Közös céget alapított az MVM és a Roszatom (Napi)
Az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt. - a Roszatom állami konszern leányvállalata - vegyesvállalatot alapított Magyarországon European Power Services Zrt. néven - adták hírül az érintettek.
júl. 9
0:15
Már közel negyedmillió nemzeti konzultációt töltöttek ki (Infostart)
Dömötör Csaba a baloldali pártoknak is üzent.
júl. 9
0:15
Hoppácska: pénzügyminiszter úgy még nem játszott Deep Purple-t, mint Varga Mihály! (Blikk)
Végre kiderül az igazság arról, mi köze is van Varga Mihály pénzügyminiszternek a metálhoz. Vigyázat: gitáros videó is van!
júl. 9
0:16
Készüljünk fel, elindult a szúnyogszezon! (Lokál)
Javában tart a nyár, amelynek köszönhetően rengetegen keresik fel a vízpartokat. A vizek környezetében rengeteg vérszívó lehet, amelyek akár a nyaralásunkat is tönkretehetik, ha nem készülünk fel rájuk. A Lokál most összegyűjtötte, hogy mire érdemes figyelni, hogy ne a viszketésről szóljon a nyár.
júl. 9
0:16
Vége a koronaparának? Költenek a magyarok vendéglátásra (Napi)
Egyre többet költenek a magyarok utazásra és szórakozásra, az éttermekben, kávézókban és bárokban pedig júniusban már csaknem annyit fizettek bankkártyával, mint a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések előtt – derül ki az Erste Bank kártyaforgalmi adataiból. A belföldi idegenforgalom is magára talál, míg a határon túl a többség egye
júl. 9
0:19
Újszülöttet találtak a hatvani kórház babamentő inkubátorában (Infostart)
Egészséges csecsemőt helyeztek el hajnalban a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet babamentő inkubátorában - közölte az intézmény.
júl. 9
0:20
A somogyi cégek is bevállalósak (Napi)
Somogy megyében 39 vállalat 16,5 milliárd forintnyi fejlesztést hajt végre, 8 milliárd forintnyi kormányzati támogatással, amellyel 6600 munkahelyet védenek meg - mondta az MTI szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Csurgón, a Topesa Kft. szerződésátadási ünnepségén.
júl. 9
0:23
Szeptember végén választ Mohács (Infostart)
Szeptember 27-re, vasárnapra tűzte ki a mohácsi időközi önkormányzati választás időpontját a helyi választási bizottság, a választók polgármestert és önkormányzati képviselőket is választhatnak - közölte Kovács Mirella, a Duna-parti város jegyzője.
júl. 9
0:24
Uniós támogatást nyert el a XI. kerületi önkormányzat (Napi)
Az Európai Bizottság ötödik, egyben utolsó pályázati felhívásának eredménye szerint 11 európai város, köztük Budapest XI. kerületének innovatív kezdeményezése jut összesen 45 millió euró (mintegy 16 milliárd forint) uniós forráshoz az Európai Regionális és Fejlesztési Alapból - adta hírül az MTI.
júl. 9
0:27
Póta György: másfél nap alatt "tűnt el" a gyermekorvosok 40 százaléka (Infostart)
A járvány alatt a korhatár miatt kiesett a házi gyermekorvosok közel fele a munkából, és ezért több körzet is ellátatlanul maradt – mondta az InfoRádióban a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.
júl. 9
0:28
Az állam kizöldíti a barna Mátrai Erőművet (Napi)
Az állam által visszavásárolt Mátrai Erőmű klímavédelmi szempontoknak megfelelő technológiai átalakítása nemzetstratégiai érdek - mondta az MTI szerint Orosz Zoltán erőműfejlesztési és stratégiai igazgatója. A lignites egységek fokozatos kivezetése csak úgy valósítható meg, ha azok helyére korszerűbb és környezetkímélőbb technológiák lépnek.
júl. 9
0:31
Döntött a kormány az Airbnb szabályozásáról (Infostart)
A kabinet szerdai ülésén foglalkozott a témával.
júl. 9
0:45
Hercegszántónál akartak bejutni az illegális migránsok (Police)
Hercegszántónál akartak bejutni az illegális migránsok Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 09., cs - 00:33 Afgán állampolgárnak vallotta magát a 12 külföldi.
júl. 9
0:57
Élőlánccal tiltakoztak a Hajógyári-sziget fáinak kivágása és a tervezett építkezések ellen (Hírstart)
A demonstrálók szerint nincs szükség a szigetet körülvevő gátra, különösen nem a nagyjából 1000 fa kivágása árán.
júl. 9
1:09
232 ezer nemzeti konzultációs ívet küldtek vissza eddig, ez Dömötör államtitkár szerint nagyon nagy érdeklődést jelez (Hírstart)
Nagyon nagy az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt, a szerda reggeli összesített adatok alapján már 232 ezer kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján.
júl. 9
1:51
A raktérben bújtak meg az illegális migránsok (Police)
A raktérben bújtak meg az illegális migránsokCsongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 09., cs - 01:42 Egy teherautó rakománya között rejtőztek el a külföldiek.
júl. 9
1:51
Veréssel fenyegetett meg ellenzéki politikusokat egy fideszes újságíró (Hírstart)
Több politikust is veréssel fenyegetett meg Ambrózy Áron, a Pesti Srácok nevű kormánybarát, jelentős fideszes és állami hirdetési pénzeket bezsebelő portál újságírója – szúrta ki a Magyar Hang. /Magyar Hang Ambrózy leginkább az Országgyűlés frissen megválasztott jobbikos alelnökére, Brenner Kolomanra (őt csak Bráner Kolompárnak hívja) dühös, de – a
júl. 9
2:21
Az önkormányzatok szabályozhatják a rövid távú lakáskiadást (Hírstart)
Eddig úgy tűnt, a kormány maga hozná meg a korlátozást.
júl. 9
2:45
A válsághelyzetben jött a TB szigorítás (NLC)
A szigorítás értelmében aki nincs bejelentve, (akár önhibáján kívül), vagy nem fizetett TB-t, az azzal kell, hogy szembenézzen, hogy akár egy daganatos betegség kezelése során felmerülő több millió forintos számlát is kifizessen – mondta Kunetz Zsombor szakértő.
júl. 9
3:09
Szívszorító: a társai mesekönyvet írtak neki, hogy erőt adjanak – Öt évig küzdött, míg végül legyőzte a betegség a Vasas fiatal kapusát (Blikk)
Öt év hősies küzdelem után veszítette el élete legfontosabb mérkőzését súlyos betegsége ellen a Vasas Kubala Akadémia korábbi fiatal kapusa, Vikukel Krisztián (†15). A mosolygós, életvidám kisfiú gyógyulásáért egy emberként szorított az ország, ám kedden lesújtó hírt közölt a klubja: az öt évvel ezelőtt lebénult, de az akaraterejét mindvégig megőrz
júl. 9
3:21
Döbbenetes baleset: istennek hitte ötéves kisfiát egy labilis fertőmeggyesi ápolónő – Szándékosan hajthatott a szembe jövő autó elé (Blikk)
„Nem akartam senkinek rosszat, azt sem vettem észre, hogy egy autó jön velem szemben” – mondta a Győri Törvényszék előtt az anya, aki a vád szerint három évvel ezelőtt akkor ötéves kisfiát és saját magát próbálta megölni úgy, hogy Sopron és Kapuvár között nekivezette a Daciáját egy másik kocsinak. Azt is állítja az ausztriai Fertőmeggyesen élő ápol
júl. 9
3:21
Virológus: A jövőben is számítani kell új gócpontok kialakulására (Hírstart)
21 embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje a mezőkövesdi Szent Imre Tagiskolában egy zártkörű értekezlet után. Sátoraljaújhelyen egy nyári táborban bukkant fel a vírus, ott két fertőzöttet regisztráltak. Jakab Ferenc virológus az ATV Híradójának azt mondta, a jövőben is számítani kell új gócpontok kialakulására. A szakértő szerint azonnali loka
júl. 9
3:27
Nyakunkon a második hullám? Ha így folytatjuk, a lazaságunk miatt robbanhat be újra a vírus – Ezt mondja a járványügyi szakértő (Blikk)
Már itthon sem lehetünk teljesen biztonságban a koronavírustól, a héten két járványgócpont is keletkezett Kelet-Magyarországon.
júl. 9
4:03
A tudomány és a politika együttműködése nemzeti érdek (Hírstart)
Nemzeti érdek a tudomány és a politika együttműködése, ezért a két terület között kétirányú kommunikációra van szükség – mondta Freund Tamás.
júl. 9
4:15
Anya és fia őrizetben (Police)
Anya és fia őrizetben Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 09., cs - 04:03 Szobákat bérelt és élettársának közvetített szexpartnereket egy sarkadi férfi, akinek a gyanú szerint édesanyja is segített a prostitúciós tevékenység megszervezésében. A rendőrök mindkettőjüket elfogták.
júl. 9
4:27
Mátrai Erőmű Zrt.: a technológiai átalakítás nemzetstratégiai érdek (Hírstart)
A Mátrai Erőmű klímavédelmi szempontoknak megfelelő technológiai átalakítása nemzetstratégiai érdek – jelentette ki a vállalat szerdai zártkörű sajtóbejárásán a társaság erőműfejlesztési és stratégiai igazgatója. Orosz Zoltán kiemelte: a lignites egységek fokozatos kivezetése csak úgy valósítható meg, ha azok helyére korszerűbb és környezetkímélőbb
júl. 9
4:31
Megjelent a koronavírus a Rákóczi Szövetség táborában, többen hazautaztak (Hírstart)
Többen hazautaztak megfigyelésre a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborából, mert egy magyar és egy szerb koronavírus-fertőzött táborozóval érintkeztek – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel. /Koszticsák Szilárd A közlemény szerint a 250 résztvevős táborban két koronavírusos beteget azonosítottak, őket a budapesti
júl. 9
5:03
Külföldi rendszámmal megúszható a közlekedési bírság (Infostart)
A bírságoknak csak a felét fizetik be a külföldi rendszámmal közlekedők.
júl. 9
5:09
Kibukott a rendőrség gyengesége - megúszható a bírság? (Hírstart)
A külföldi rendszámú járművekkel Magyarországon közlekedési szabálysértést elkövetők a kiszabott bírság felét nem fizetik be a - tudta meg a Pesti Hírlap.
júl. 9
5:36
Karácsony helyett a kormány újíthatja fel a Lánchidat (Lokál)
A kormány átveheti a fővárostól a Lánchíd felújítását, amennyiben Karácsony Gergely záros határidőn belül nem hagyja abba a szerencsétlenkedést, és nem írja ki a tendert. Budapest egyik jelképe napról napra tovább rohad, a szakértők szerint lassan egy hónapja el kellett volna kezdődnie a felújításnak, a főpolgármester mégsem tesz semmit.
júl. 9
5:39
Új Kolodko-miniszobrok bukkantak fel Kőbányán (Hírstart)
A híres sörgyár ihlette a legújabb szobrocskákat.
júl. 9
5:41
Átveheti a kormány a Lánchíd felújítását (Hírstart)
A kormány kész fontolóra venni, hogy átvegye a Lánchíd felújításának felelősségét, amennyiben a főváros vezetése továbbra sem lesz hajlandó megkezdeni a lassan életveszélyessé váló híd rekonstrukcióját – értesült lapunk. A hazánk nemzeti jelképének számító híd egyelőre a főváros tulajdonában áll, így a felújításról is a városvezetésnek kellene gond
júl. 9
5:45
Kőbánya első Kolodko-miniszobrait a Dreher család és a sörgyár ihlette (Hírstart)
A két kőbányai miniszobor két ikonikus jelenetet mutat be.
júl. 9
5:47
Karácsony helyett a kormány újíthatja fel a Lánchidat (Hírstart)
A kormány átveheti a fővárostól a Lánchíd felújítását, amennyiben Karácsony Gergely záros határidőn belül nem hagyja abba a szerencsétlenkedést, és nem írja ki a tendert. Budapest egyik jelképe napról napra tovább rohad, a szakértők szerint lassan egy hónapja el kellett volna kezdődnie a felújításnak, a főpolgármester mégsem tesz semmit.
júl. 9
5:51
Ennek az autósnak tényleg nincs ki mind a négy kereke (Infostart)
Döbbenetes videót tett közzé a Bpiautosok.hu, köszönhetően az egyik olvasójának.
júl. 9
5:57
Nem mindenki értesült időben arról, hogy fogyaszthatatlan az ivóvíz Balatonkilitiben (ATV)
Ihatatlan a víz Siófok-Kilitiben - erről értesítette a helyi szolgáltató a lakosokat kedd délelőtt. Arra figyelmeztetnek, hogy csak forralás után szabad csapvizet fogyasztani.
júl. 9
6:03
Szokatlan szúnyoghelyzet alakult ki Budapesten (Infostart)
Bár a katasztrófavédelem folyamatosan végzi országosan a szúnyoggyérítést, bizonyos fővárosi kerületeknek maguknak kell gondoskodniuk az igencsak megszaporodott vérszívók ritkításáról. Sok a lakossági panasz.
júl. 9
6:03
Most Tatán néz farkasszemet a szállodaipar és a természetvédelem (444)
A Hell energiaital tulajdonosai szállodát terveznek a város szimbóluma, az Öreg-tó partjára. A tiltakozók szerint ez teljesen tönkretenné a páratlan értékű természetvédelmi területet. Szombaton tüntetnek, de a beruházó és a polgármester nem enged.
júl. 9
6:12
Gát is épül a Dunán a stadionhoz (Népszava)
A nagy budapesti atlétikai létesítmény miatt új védműre lesz szükség a folyón – hatásvizsgálat nélkül. Sok családnak ki kellett költöznie szolgálati lakásából.

Keresés