2020. november 1. vasárnap

nov. 1
0:03
Család vagy párkapcsolat? – Hogyan értelmezik Magyarországon Ferenc pápa szavait? (168 Óra Online)
A KDNP nem ért egyet a szentatyával, Beer Miklós szerint félreértik őt, a Keresztények a Melegekért szerint már az is jó, hogy beszélünk a dologról.
nov. 1
0:03
Az MTV EMA páratlan turisztikai reklám Magyarországnak (Demokrata)
Budapest mellett Veszprém és Esztergom is bemutatkozik az MTV EMA 2020 online showban.
nov. 1
0:06
Hazánkban egyedülállónak számít: előre jelzi gazdája rohamait ez a zseniális törpe uszkár (Blikk)
Gazdája minden egyes lépését, gesztusát és mozdulatait árgus szemekkel figyeli MissLike, hazánk első mentálhigiénés segítőkutyája.
nov. 1
0:06
Egész Magyarországot kockázatos területnek minősítették a németek (Napi)
Magyarország teljes egészét felvették pénteken az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedése miatt kockázatosnak minősülő területek listájára Németországban - írja az MTI.
nov. 1
0:06
Orbán Viktor: Keresztény magyar embernek lenni szeretet és küzdelem egyszerre (Metropol)
Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a csömöri református templom felépüléséért tartott hálaadó istentiszteleten mondott beszédet.
nov. 1
0:06
Százezrek tüntetnek Lengyelországban, péntekre várják a legnagyobb megmozdulást (444.hu)
Napról napra növekszik a tüntetők támogatottsága, akik az abortusztilalom ellen tiltakoznak. A rendőrök arra kaptak utasítást, hogy rendszeresen ellenőrizzék a kormánypárti képviselők házait, de ezt sokan felháborodottan fogadták.
nov. 1
0:06
Balog Zoltán elárulta, hogy mi a keresztyén élet dinamikája (Propeller)
A keresztyén élet dinamikája a szabadulás a "világi kötöttség fogságából" és az odafordulás a világ és "embertársunk felé". Erről beszélt Balog Zoltán református lelkész, püspökjelölt szombaton, a reformáció emléknapján, a csömöri református templom megépüléséért tartott hálaadó istentiszteleten. Fotó: MTI/Máthé Zoltán Balog Zoltán igehirdetésében
nov. 1
0:07
Van, ahol pszichiáterek és fogorvosok látják el a kritikus állapotú koronásokat (168 Óra Online)
A Magyar Orvosi Kamara szerint a kormány intézkedései olyan helyzetbe hozzák az orvostársadalmat, ami nem csupán méltatlan, de a biztonságos betegellátást is veszélyezteti.
nov. 1
0:07
Kocsis Máté: tombol a járvány, mindenki tartsa be a szabályokat! (Demokrata)
A baloldali pártok most sem segítettek, ahogy az első hullámban sem – írta a Fidesz frakcióvezetője.
nov. 1
0:10
Felmérést készít a távoktatás bevezetéséről a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (Blikk)
Felmérést készít a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, szerintük átgondolandó a távoktatás újbóli bevezetése.
nov. 1
0:10
Megjavították a HAG-ot - teljes kapacitással megy a gáz (Napi)
Vezetékkárosodás miatt a HAG gázvezetéken a napokban csökkenteni kellett a kapacitást, de a hibát elhárították és kapacitáskorlátozásnak is vége.
nov. 1
0:10
Elképesztő sikert ért el a magyar énekesnő, Orbán Viktor is szívből gratulált (Metropol)
A világzene legnagyobb kitüntetését, a WOMEX Artist Award életműdíját kapta meg idén Lakatos Mónika. Ehhez Orbán Viktor is gratulált neki.
nov. 1
0:10
Másfél év alatt 161,2 milliót költött Facebook-hirdetésekre a kormány (444.hu)
Jöttek a lájkok.
nov. 1
0:10
Pécsen is megjelent a tigrisszúnyog (Propeller)
Más, nem őshonos szúnyogfajok mellett a tigrisszúnyog is megjelent idén a baranyai megyeszékhelyen – közölte a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont (PTE SZKK) vezetésével működő Nemzeti Virológiai Laboratórium szombaton az MTI-vel. Az intézmény közleményében felhívták a figyelmet arra, hogy a nem őshonos szúnyogfajok megtelepedés
nov. 1
0:11
Félszázan haltak meg tegnap óta koronavírustól Magyarországon (168 Óra Online)
A magyar kormány nem hagyja, hogy az egyre terjedő járvány megbénítsa a mindennapokat.
nov. 1
0:14
Kocsis a koronavírusról: „Tombol a járvány, mindenki tartsa be a szabályokat!” (Blikk)
A koronavírus-járvány tombol, ezért most igazán fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat - írta a Fidesz frakcióvezetője szombaton a Facebook-oldalán.
nov. 1
0:14
Összeáll a Budapest Bank, a Takarékbank és az MKB: indulhat a Bankholding (Napi)
Hamarosan megkezdi tényleges működését a Magyar Bankholding Zrt. A Takarék csoport, az MKB Bank Nyrt. és a Budapest Bank csoport meghatározó tulajdonosai a mai napon korábbi szándéknyilatkozatukat megerősítve befektetési és szindikátusi szerződést írtak alá, valamint döntöttek arról, hogy apportálják banki részesedésüket a közös holdingtársaságba.
nov. 1
0:14
Orbán már áprilisban győzelmet hirdetne a járvány ellen (444.hu)
A miniszterelnök úgy számol, hogy december végén megérkeznek az első védőoltások, de a nagy tömegeket csak tavasszal tudják beoltani.
nov. 1
0:14
Magyar orvos aggasztó üzenete: "telt ház van a koronavírus-fertőzöttek miatt" (Propeller)
Nem túl rózsás a helyzet. /Balogh Zoltán A győri kórház érdemben közel teltházas COVID pozitív betegekkel, lassan minden korábbi osztály helyén koronavírusos betegek fekszenek – írja közösségi oldalán Csipszer Bernadett aneszteziológus. A betegek csak jönnek és jönnek, egyre fiatalabbak az intenzívre kerülő pozitív betegek…nem 80+, hanem 50+, 40+
nov. 1
0:15
Koronavírusos Szőcs Géza, állapota súlyos (168 Óra Online)
Orbán Viktor kulturális főtanácsadója lélegeztetőgépen van.
nov. 1
0:18
Érdemes lesz az égboltot figyelni: ma látatjuk a Kék Holdat (Blikk)
Különleges jelenségnek lehetünk ma este szemtanúi: Kék Hold lesz az égbolton. 19 évente fordul elő az, hogy éppen pont október 31-ére, azaz a sokak által ünnepelt Halloweenre esik. Legközelebb 2039. október 31-én lesz erre példa.
nov. 1
0:18
Durvul a helyzet a CIB Banknál - még mindig a hibát keresik (Napi)
Egész nap nem működtek a CIB elektronikus szolgáltatásai és a fiókokban sem tudtak segíteni az ügyfelek többségének. A pénz viszont megérkezett a számlákra, ha valaki ma várta, és bankkártyával lehet vásárolni.
nov. 1
0:18
Csúnyán beszólt Orbánnak az orosz külügy (444.hu)
Az orosz külügyi szóvivő történelemhamisítással vádolja Orbán az id. George Bush szobrának avatásán elmondott beszéde miatt.
nov. 1
0:18
Itt vannak ötös lottó nyerőszámai, 2,8 milliárdot ér a telitalálatos (Propeller)
Az ötöslottó október 31-ei sorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki: 3 (három) 62 (hatvankettő) 71 (hetvenegy) 77 (hetvenhét) 78 (hetvennyolc)
nov. 1
0:19
Ázsiai tigrisszúnyogot találtak Pécsen (168 Óra Online)
A rovarok számos vírust képesek meghonosítani.
nov. 1
0:22
Lefújták a Lufthansa magyar beruházását - ugrott 400 munkahely (Napi)
Felfüggeszti miskolci beruházását a Lufthansa. A lépést azzal magyarázzák, hogy hatalmas veszteséget generált a járvány számukra: a Lufthansa csoport az első fél évben több mint 100 millió eurós veszteséget termelt - írj az atv.hu.
nov. 1
0:22
Kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen (444.hu)
Az Európai Bizottságnak azzal a menekültügyi szabállyal van baja, amit a kormány azután hozott, hogy az Európai Bíróság döntése alapján be kellett zárni a tranzitzónákat.
nov. 1
0:22
Kocsis Máté: a "baloldal" támadja az egészségügyet (Propeller)
A koronavírus-járvány tombol, ezért most igazán fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat – írta a Fidesz frakcióvezetője szombaton a Facebook-oldalán. /Kocsis Máté Kocsis Máté emlékeztetett, ezen a héten újabb törvénycsomagot fogadtak el az Országgyűlésben, amely hatékonyabbá teszi a járvány elleni védekezést. Több ponton szigorítottak, így teh
nov. 1
0:23
MSZP: A fideszes kisgömböc most Révfülöpön akar köztulajdont lenyúlni (168 Óra Online)
Az MSZP szerint a Fidesz - az ország más területei után - most Révfülöpön akar "lenyúlni" egy vízparti köztulajdont - mondta a szocialisták pártigazgatója szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.
nov. 1
0:26
Vakcinaügy: Orbán Viktort szépen helyretették az unióból (Napi)
Minden vakcinának, amely az Európai Unióban elérhető, vagy elérhetővé válik, meg kell felelnie a vonatkozó uniós minőségi és jóváhagyási előírásoknak - jelentette ki Erik Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője a brüsszeli testület pénteken.
nov. 1
0:26
Két képviselő is kilépett az Egert irányító frakcióból (444.hu)
Szerintük Mirkóczki Ádám polgármesterként átvette a Fidesz vezetési stílusát.
nov. 1
0:26
Hamarosan lejár a nemzeti régiók európai uniós védelméért zajló aláírásgyűjtési akció (Propeller)
Egy hét múlva, november 7-én lejár a nemzeti régiók európai uniós védelméért zajló aláírásgyűjtési akció – hangzott el az M1 szombat esti műsorában. Pesty László, a Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezés kampányfőnöke elmondta, négy országban további aláírásokra van szükség, de szerinte november 7-ig összejöhet ezekben is a szükséges
nov. 1
0:27
19 év fél milliárdot oszt szét a kormány templomok felújítására (168 Óra Online)
6 milliárd 105 millió 75 ezer 947 forint állami pénzt kap Kőszeg a  római katolikus egyházi épületek felújítására - szúrte ki a  Magyar Közlöny tegnapi száméban az Ugytudjuk.hu.
nov. 1
0:30
Kétszáz magyar orvost küldenek Szlovákiába - Szíjjártó köszönetet kapott (Napi)
200 egészségügyi dolgozóval segíti a hétvégi szlovákiai országos tesztelési programot Magyarország. Minderről Ivan Korčok szlovák kül- és EU-ügyekért felelős miniszter számolt be a Twitteren. Korčok arról írt, hogy bár ők csak 50 embert kértek, a magyarok 200-at küldenek, amit nagyon köszön Szijjártó Péternek - írja a 444-hu.
nov. 1
0:30
Kilép a Magyar Operatőrök Társaságából az Szfe rektorhelyettese, aki miatt kiléptek onnan a magyar operatőrök (444.hu)
Koltai Lajossal, a szervezet eddigi elnökével együtt lépnek ki, a vagdalkozó és személyeskedő hangnem miatt.
nov. 1
0:30
Fideszes polgármester: "Kinullázta a vírus az immunrendszeremet" (Propeller)
Hat napot töltött az intenzíven. /Borbély Lénárd Kórházba került a múlt szombaton a koronavírus-fertőzés miatt Borbély Lénárd, Csepel fideszes pogármestere, kétoldali tüdőgyulladást okozott nála a vírus. Azóta már jobban van, 6 nap kórházi kezelés után otthon lábadozik. Borbély az ATV Híradónak így nyilatkozott: Azt mondták a kórházban, hogy az im
nov. 1
0:31
Alföldi betyárnak kinéző ál-villanyóraleolvasók portyáztak Soroksáron, 140 ezer forintot loptak egy idős embertől (168 Óra Online)
Október 26-án délelőtt két férfi azzal az ürüggyel, hogy a villanyórát szeretnék leolvasni, bejutottak egy XXIII. kerületben lévő házba.
nov. 1
0:34
Speciális metrójárattal, daruval - így jut el több száz tonnányi gépezet a Belvárosból Kőbányára (videó) (Napi)
Miközben a felszínen nyugalom van, a SWIETELSKY Építő Kft. az M3-as metró Lehel tér-Deák tér-Nagyvárad tér szakaszán több állomáson is nagy tempóban dolgozik. Már a folyamat logisztikája is látványos: tekintse meg az erről készült videónkat és képriportunkat.
nov. 1
0:34
Az ITM államtitkára szerint még mindig vannak olyan cégek, amik a járványon nyerészkednek (444.hu)
Több vállalkozás nem tartja a koronatesztekre előírt hatósági árat.
nov. 1
0:34
Horogkeresztes karkötőt viselt az Origo újságírója a Pesti TV-ben (Propeller)
Náci jelképpel szerepelt Szalma György, a közpénzből működő Origo propagandistája – írja közleményében a Momentum. A párt képernyőfotót is mellékelt: /Momentum Szalma György a horogkeresztes karkötőt a szintén közpénzből működő  PestiTV adásában viselte - fogalmaz a párt. Körömi Attila, a Momentum elnökségi tagja feljelentést tesz az Origo munkat
nov. 1
0:35
Százezer adag influenzaoltást vásárolt az állam (168 Óra Online)
A lakosság érdekében vásárolt fel az állam százezer adagot a négykomponensű influenzaoltásból - tudta meg az ATV az Emmitől. A tárca azt is közölte a csatornával, hogy a gyerkeknek való négykomponensű oltóanyag-adagokat az elmúlt két napon kiszállították a kormányhivatalokba.
nov. 1
0:38
Már több, mint százmilliárd forintot szívott fel az állam a babakötvénnyel (Napi)
Átlépte a százmilliárd forintot a babakötvénybe fektetett összeg - közölte a pénzügyminiszter szombat reggel közösségi oldalán.
nov. 1
0:38
A Fidelitas korábbi budapesti elnöke lesz a Tempus Közalapítvány vezetője (444.hu)
Az előző igazgatót figyelmeztetés és indoklás nélkül menesztették.
nov. 1
0:38
A Jobbik szerinte visszavetették a 2022-es ellenzéki összefogást az egri szövetségből kilépő képviselők (Propeller)
Megbomlott a közgyűlési többség Egerben, miután két képviselő kilépett az Egységben a Városért Egyesület (EVE) frakciójából. /Kovács Tamás Mirkóczki Ádám polgármester pártja, a Jobbik helyi alapszervezete szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta, "elhatárolódik Komlósi Csabától és Keresztes Zoltántól". Közleményük szerint a korábban
nov. 1
0:42
Nagy a gond: már szemészek, fogorvosok dolgoznak a Covid-osztályokon (Napi)
Nem csak méltatlan, hanem a biztonságos betegellátást veszélyezteti a kormány késlekedése - írta a Magyar Orvosi Kamara Pintér Sándornak. Azonnali egyeztetést kérnek a belügyminisztertől - írja a hvg.hu.
nov. 1
0:42
A kuratórium felfüggeszti az oktatást az SZFE-n, mondván, nem érvényesülnek a higiéniai és balesetvédelmi szabályok (444.hu)
Ezen kívül egyeztetésre hívták hétfőre a tanárok és a diákok képviselőt.
nov. 1
0:42
Müller Cecília is bekerült a kórházvezetők kiválasztására javaslatot tevő bizottságba (Propeller)
Az állami kórházak vezetőinek kiválasztására javaslattevő bizottságot kért fel a Magyar Tudományos Akadémia képviselőjének vezetésével a kormány – értesült az MTI szombaton. A bizottságba meghívták Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét és több szaktekintélyt az egészségügy területéről. Az MTI információja szerint a javaslattevő bizottság
nov. 1
0:46
Koronavírus: drámai rekord, csaknem 4 ezer új fertőzött, több mint 4 ezer kórházi beteg Magyarországon (Napi)
Szombatra újabb 3908 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és 51 beteg elhunyt a kormányzati tájékoztató oldal adatai szerint. Az egy nap alatt elvégzett laborvizsgálatok majdnem minden negyedik esetben fertőzöttséget igazoltak.
nov. 1
0:46
Üzleti ajándéknak vett Orbán tanácsadója 36 ezer forintos bort közpénzből (444.hu)
Kiperelte a DK a Miniszterelnöki Kabinetirodától Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó számláit.
nov. 1
0:50
Hamarosan átadják a soproni gyorsforgalmi gyűrűt (Napi)
Még az idén átadják Sopron gyorsforgalmi kapcsolatát, és elkezdődött a várost elkerülő szakasz, valamint egy autópálya-alagút építése is. Látványos az M8-as nyugati végének kivitelezése is, Vasszentmihálynál az ország egyik legnagyobb völgyhídja épül - írta a szombati Magyar Nemzet.

Keresés