2020. október 1. csütörtök

okt. 1
0:00
Durva fordulat a Csömöri úti felüljáró ügyében (Infostart)
Egy évvel csúsznak a munkálatok, újratervezik a felújítást.
okt. 1
0:00
Percenként egymillió forint közpénz ment egy online tv műsorra (Napi)
A korábban földfelszíni műsorterjesztéssel foglalkozó állami Antenna Hungária Zrt. már műsorokat is gyártat, nem csak állami rendezvényeket szervez milliárdokért. Az 5 perc angol TV című online műsorért például percenként egymillió forintot fizettek - derítette ki a 24.hu
okt. 1
0:00
Mi történt? Nem engedték be az újonnan kinevezett kancellárt az Szfe épületébe (Blikk)
Az SZFE újonnan kinevezett kancellárja, Szarka Gábor megpróbált bejutni az egyetem épületébe, ám a hallgatók útját állták.
okt. 1
0:00
Rendesen ráhúzta a vizes lepedőt az Orbán-kormányra az EU jogállamisági jelentése (168 Óra Online)
Korrupció, fékek és ellensúlyok elégtelensége, a médiapluralizmus eltűnésének veszélye, az igazságszolgáltatás kormányzati befolyásolása - csokorba szedte az Európai Bizottság a jogállamisági problémákat Magyarországon.
okt. 1
0:00
A teljes magyar állam berosált egy teleszart lakás előtt (444.hu)
Évek óta egy segítségre szoruló, bűzben és szemétben élő nő lakik egy víz és áram nélküli, VII. kerületi lakásban. A szomszédok egyre idegesebbek, a képviselők és hatóságok továbbra is egymásra mutogatnak, amikor pedig két hete meg akarták oldani az ügyet, csak romlott a helyzet.
okt. 1
0:00
Vidnyánszky üzent az SZFE hallgatóinak: "Fájó lesz a kijózanodás" (Propeller)
Novák Emil filmrendező lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől – jelentette be Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke az M5 kulturális csatorna szerda esti műsorában. /Czeglédi Zsolt Az egye
okt. 1
0:04
A fővárosi mentőövvel nincsenek kinn a slamasztikából a taxisok (Infostart)
A januári 7 ezerrel szemben jelenleg 4–4500 taxis dolgozik a fővárosban – mondta az InfoRádiónak az Országos Taxis Szövetség elnöke, aki szerint a drosztdíj csökkentése nem nyújt valódi segítséget az ágazatnak.
okt. 1
0:04
Rossz hírt közölt Müller Cecília: a pozitív esetekhez képest nő a kórházban ápoltak száma (Napi)
Az elmúlt 24 órában 894 fővel nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, 8-an elhunytak, 773 főt ápolnak kórházban. Az adatok nem kedvezőek, az összes pozitív esethez képest nő a kórházi betegek száma - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján.
okt. 1
0:04
Sok a panasz, válasz még sincs: hevesen tiltakoznak a lakók a Testnevelési Egyetem új épületei ellen (Blikk)
A Testnevelési Egyetem új kampusza szeptember óta épül, a környéken lakók pedig hatalmas zajra és porra panaszkodnak. Már több hivatalos fórumon is jelezték a problémát, de nem kaptak választ.
okt. 1
0:04
Nyugdíjas szövetkezettől kölcsönöz dolgozókat a Péterfy Kórház (168 Óra Online)
Fizikai, műszaki és gazdasági munkakörökbe is keresnek munkaerőt, de segédápolói és orvosírnoki helyekre is vár nyugdíjasokat a fővárosi Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet – írja a hvg.hu.
okt. 1
0:04
A CÖF arra buzdíjta az embereket, hogy menjenek el a fővárosi közgyűlésre a Liget-projekt mellett kardoskodni (444.hu)
A CÖF azt akarja, hogy a teljes beruházási projekt megvalósuljon.
okt. 1
0:04
Fürjes: nem kezdünk fejlesztést a városvezetés támogatása nélkül (Propeller)
"Nem kezdünk fejlesztést a városvezetés támogatása nélkül. A Ligetben nem kezdünk új építkezést" – írta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerdai Twitter-bejegyzésében, amelyet a Budapest Fejlesztési Központ juttatott el az MTI-hez. /Mohai Balázs Fürjes Balázs úgy fogalmazott: bíznak benne,
okt. 1
0:06
Az SZFE új kancellárja már azzal riogat, hogy nem kapnak fizetést a dolgozók (Hírstart)
Ma van az utolsó napja az SZFE régi vezetésének, holnaptól az új garnitúra jön. Holnap kétnapos sztrájk következik, ebben az oktatók fele mindenképp részt vesz, írja a 444.
okt. 1
0:08
Gyévai Zoltán: több trend is megfigyelhető az uniós jogállamisági jelentésben (Infostart)
A koronavírus-járvány miatt több uniós országban sérültek jogok - állapította meg az Európai Bizottság, amely először adott ki jogállamisági jelentéseket mind a 27 tagállamra vonatkozóan. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában ismertette és értékelte a dokumentumokat.
okt. 1
0:08
Népszerű az állami garancia, cégek ezreit juttatta a válságban hitelhez (Napi)
Népszerű a cégek körében a Garantiqa Hitelgarancia krízisprogramja. A növekvő portfólió miatt tőkeemelésre van szükség a cégben, amit az állam finanszíroz. A garanciaprogramok segítségével olyan cégek is hitelhez juthatnak, amelyeknek egyébként nem lenne erre esélyük.
okt. 1
0:08
Vidnyánszky Attila új kinevezéseket jelentett be: ők az Szfe új rektorhelyettesei (Blikk)
Novák Emil filmrendező lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől – jelentette be Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke az M5 kulturális csatorna szerda esti műsorában.
okt. 1
0:08
Iványi: Áprilisig nem kapcsolják ki a gázt a MET hajléktalanszállásán (168 Óra Online)
A fűtési szezon végeztéig, azaz jövő áprilisig nem kapcsolják ki a gázt és visszaszerelik le a gázórákat a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Dankó utcai hajléktalanszállásain - jelentette be Iványi Gábor, a MET vezetője szerdai sajtótájékoztatóján.
okt. 1
0:08
Jourová: Sosem bántottam a magyar embereket (444.hu)
Az Európai Bizottság alelnöke azt üzente Orbánnak, hogy továbbra is kritikus marad.
okt. 1
0:12
Közös zónabérletet vezet be a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz Dunaharasztiban (Infostart)
A MÁV közleménye szerint ezzel kiszámíthatóbbá, egyszerűbbé, kényelmesebbé válik a városban és térségében élők napi ingázása.
okt. 1
0:12
Megmentenék a budapesti taxisokat - itt vannak a javaslatok (Napi)
A taxis szakma számára levélben kért a koronavírus-járvány okozta válsághelyzet hosszú távú enyhítését célzó intézkedéseket a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől és Karácsony Gergely főpolgármestertől.
okt. 1
0:12
A főváros újratervezi a Csömöri úti felüljáró felújítását: ennyit biztosan csúszik a munka (Blikk)
Újratervezés miatt egy évet csúszik a Csömöri út–Drégelyvár utcai közúti felüljáró felújítása – tartalmazza a fővárosi önkormányzat közleménye, amelyet szerdán jutattak el az MTI-hez.
okt. 1
0:12
78 év után kiderült, kié volt a titokzatos Esztike 1942 feliratú gyűrű (168 Óra Online)
Felkutatta a Sülysáp határában a II. világháború idején elesett katona családját, és szerdán visszaadta nekik az ottani sírban talált arany gyűrűt a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, erről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be.
okt. 1
0:12
Szakadékba vezet egy Neszmély melletti aszfaltút (Hírstart)
A hegyen, a szőlősök mellett vezet a semmibe egy aszfaltozott út, amire nem figyelmeztet egy tábla sem.
okt. 1
0:12
A kormánypropagandát gyártó cég 70 milliárdos megrendelést kapott tavaly (444.hu)
Egyre csak nő a bevételük.
okt. 1
0:16
Új főigazgatót keres a főváros az állatkert élére (Infostart)
Pályázatot hirdetnek a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói posztjára. A pályázat kiírásáról szerdán döntött a Fővárosi Közgyűlés.
okt. 1
0:16
Túltolták? - Felfüggesztette a Twitter a magyar kormány hivatalos fiókját (Napi)
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kibukott, mert a Twitter felfüggesztette a magyar kormány hivatalos fiókját.
okt. 1
0:16
Tíz méteres szakadékba visz az út a neszmélyi szőlőhegyen (168 Óra Online)
Megdöbbentő felvételt juttatott el az RTL Klub Híradójának egy férfi, aki autóval ment fel a Neszmély melletti szőlőhegyre, de az aszfaltot egyszer csak elnyelte a föld, és az út minden átmenet vagy figyelmeztetés nélkül egy körülbelül tíz méter mély szakadékba torkollott.
okt. 1
0:16
Akciós zöldségvásárt tart a tiszaújvárosi Fidesz egy héttel a kétharmad sorsáról döntő időközi választás előtt (444.hu)
Vigyék a választási hagymát, krumplit!
okt. 1
0:20
Közös lengyel-magyar állásfoglalás a 2020-as jogállamisági jelentésről (Infostart)
A lengyel és magyar Igazságügyi Minisztérium közös nyilatkozatban reagált az Európai Bizottság 2020-as jogállamisági jelentésére - közölte a magyar tárca.
okt. 1
0:20
Enyhe drágulással indul az október a benzinkutakon (Napi)
Enyhe áremelkedéssel indul az október a benzinkutakon a Holtankoljak.hu szerint.
okt. 1
0:20
Varga Judit: abszurd és valótlan a jogállamisági jelentés (168 Óra Online)
Az Európai Bizottság ma megjelent 2020-as jogállamisági jelentése abszurd és valótlan, így nem szolgálhat alapul semmilyen jogállamisági vitához az Európai Unióban, írja Varga Judit igazságügy-miniszter a Facebookon. "A jelentés koncepciója és módszertana elhibázott, forrásai kiegyensúlyozatlanok, tartalma megalapozatlan", írja a miniszter, aki sze
okt. 1
0:20
Varga Judit: A jogállamisági jelentés abszurd és valótlan (444.hu)
A miniszter szerint „a jelentést valójában olyan szervezetek írták, amelyek a Magyarország ellen összehangolt politikai kampányt folytató, központilag finanszírozott nemzetközi hálózat részei”.
okt. 1
0:24
A Fővárosi Közgyűlés megszavazta a városligeti módosításokat és a turisztikai segítségnyújtást (Infostart)
A Városligeti Építési Szabályzat változtatásait annak ellenére fogadták el, hogy már ismert volt, egy kedden közzétett kormányrendelet hatályba lépése után a főváros nem módosíthatja a vonatkozó építési szabályokat. Egyebek mellett döntöttek a turisztikai vállalkozások megsegítéséről is.
okt. 1
0:24
Döntött az Ikea - örökre elbúcsúzik az egyik termék (Napi)
Környezetvédelmi okokból kizárólag újratölthető elemeket árul a jövőben az Ikea. Az egyszerhasználatos elemek lekerülnek a palettáról - közölte az áruházlánc.
okt. 1
0:24
Döntött a főváros, engedményt kapnak a taxisok (168 Óra Online)
Egy sor fontos ügyben jutott dűlőre szerdán a Fővárosi Közgyűlés: segítik a taxisokat, a turisztikai vállalkozásokat, építési területeket alakítottak vissza zöldterületté  Városligetben, kiderült, hogy gond van a Csömöri úti felüljáróval és pályázatot írnak ki az Állatkert főigazgatói posztjára.
okt. 1
0:24
Visszaszerelték a gázórát Iványiék MÁV-telepi iskolájában (444.hu)
Befejeződik az utcai demonstráció a Dankó utcában, de továbbra is vannak követeléseik a kormány felé.
okt. 1
0:28
Megvannak az SZFE új rektorhelyettesei (Infostart)
Személyüket Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök jelentette be szerda este.
okt. 1
0:28
Aggasztó hírt közölt a magyar Aldi (Napi)
Jelentősen, több mint 40 százalékkal, azaz 7 milliárd forintra növelte nettó eredményét a magyar Aldi. Eközben a forgalom "csak" 18 százalékkal emelkedett. Bérekre 27 százalékkal többet fizetett a boltlánc, mint az előző évben. Készülnek a keresletcsökkenésre is.
okt. 1
0:28
Vidnyánszky Attila kihirdette, kik lesznek az SZFE-s rektorhelyettesek (168 Óra Online)
Novák Emil filmrendező lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől - jelentette be Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke az M5 kulturális csatorna szerda esti műsorában, írja az MTI.
okt. 1
0:28
Twitter: Tévedés volt a magyar kormány fiókjának felfüggesztése (444.hu)
Egy órán át nem volt elérhető.
okt. 1
0:32
Növekszik Magyarországon a kórházban ápolt koronavírusos betegek aránya - napinfó (Infostart)
Problémákat lát Magyarországon az Európai Bizottság jogállamisági jelentése, a magyar kormány politikai zsarolásnak tartja a dokumentumot. Megszavazta a Városligeti Építési Szabályzat módosítását a Fővárosi Közgyűlés.
okt. 1
0:32
Szlávik János fontos információkat árult el a vakcináról (Napi)
A főorvos szerint influenza ellen is oltassa be magát mindenki.
okt. 1
0:32
Az SZFE új kancellárja már azzal riogat, hogy nem kapnak fizetést a dolgozók (168 Óra Online)
Ma van az utolsó napja az SZFE régi vezetésének, holnaptól az új garnitúra jön. Holnap kétnapos sztrájk következik, ebben az oktatók fele mindenképp részt vesz, írja a 444.
okt. 1
0:32
Kedvezményesen bérelhetnek önkormányzati üzlethelyiséget és használhatnak közterületet a fővárosi vendéglátósok (444.hu)
Elfogadta a közgyűlés a főváros turizmus-vendéglátás mentőcsomagját.
okt. 1
0:36
Novák Katalin megnevezte két új államtitkárát (Infostart)
Zsigó Róbert személye már ismert volt, most másik közvetlen segítőjének neve is kiderült.
okt. 1
0:36
Koronavírus: mi lesz az év végi juttatásokkal? - Ezt mondják szakértők (Napi)
Minden cégnek és munkavállalónak fel kell készülnie arra, hogy amíg nincsenek tömegesen beoltva a koronavírus ellen az emberek, addig hibrid életet fogunk élni - derül ki a Napi.hu által szervezett HR-vezetők Országos Konferenciája 2020 eseményen. Az év végi jutalmakat pedig papír vagy tárgyak helyett kártyán adják majd.
okt. 1
0:36
Fürjes: nem lesznek új építkezések a Ligetben, ha Karácsony nem akarja (168 Óra Online)
"Nem kezdünk fejlesztést a városvezetés támogatása nélkül. A Ligetben nem kezdünk új építkezést" - írta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerdai Twitter-bejegyzésében, amelyet a Budapest Fejlesztési Központ juttatott el az MTI-hez, írja az ATV.
okt. 1
0:36
Vera Jourová „nem fogja válasz nélkül hagyni” Orbán levelét (444.hu)
Ezt üzente a stábja, miután a magyar miniszterelnök a lemondását követeli.
okt. 1
0:40
Felborította a járvány a büdzsét, de Brüsszel már küldött pénzt (Napi)
A költségvetésben idén minőségi költekezésre van szükség, azaz olyan beruházásokat és fejlesztéseket kell támogatni, amelyek a jövőben hasznosulnak - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke a Világgazdaságnak.
okt. 1
0:40
Megszavazta a Városliget beépítésének megakadályozását a Fővárosi Közgyűlés (444.hu)
Nem hatotta meg Karácsony Gergelyéket, hogy a kormány előző este tette zárójelbe a Városliget építési szabályzatának bármilyen módosítását.

Keresés