2020. július 11. szombat

júl. 11
0:03
A Balatonban pancsoltak a cirkuszi elefántok (Blikk)
Ez az afrikai hőség már az afrikai elefántoknak is kibírhatatlan. A Magyar Nemzeti Cirkusz öt elefántja mindjárt a Balatonban hűtötte le magát.
júl. 11
0:03
Egymillió forintos bírságot kapott Hadházy Ákos az adatvédelmi hatóságtól (168 Óra Online)
Egymillió forintos büntetést kapott Hadházy Ákos a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól (NAIH). A független parlamenti képviselő Facebook-oldalán jelentette be, hogy a határozat arra is utasítja, hogy töröljék az Európai Ügyészségért folytatott kampány során gyűjtött kapcsolattartási adatokat.
júl. 11
0:06
Sorsfordító lehetőséget kaphatnak a hátrányos helyzetűek (Napi)
A hátrányos helyzetű álláskeresőket karolja fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Incorpora projektje, amely a digitális képességek fejlesztésével segítené vissza az álláskeresőket a munka világába. A projekthez a Microsoft Magyarország is csatlakozott digitális kompetenciafejlesztő tréninggel - jelentette be a szoftvergyártó.
júl. 11
0:07
A Who sem tudja megjósolni a járvány második hullámámának hatását – Erre figyelmeztetnek (Blikk)
Mindig fennáll a lehetősége annak, hogy korlátozások enyhítése esetén visszatérjen a járvány – mondta a Blikk kérdésére az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának vezetője.
júl. 11
0:07
Kásler Miklós: Az Árpád-házi dinasztia 4500 éve, a mai Afganisztán északi részén alakult ki (168 Óra Online)
Az archeogenetikai vizsgálatok alapján az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt – közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken, Budapesten.
júl. 11
0:10
Lerobbant a vonat Székesfehérvár felé - nagy késések vannak (Napi)
Meghibásodott egy Katica sebesvonat Nagytétény és Tárnok között péntek délelőtt 11 környékén, ezért aztán 15-45 perces késésekre kell számítani a Budapest-Székesfehérvár vonalon, mert csak egy vágányon közlekednek a vonatok.
júl. 11
0:11
Megéri játszani a Blikk-kel: 50 ezer forintot nyertek szerencsés olvasóink – A következő nyertes akár Ön is lehet! (Blikk)
Nyugdíj-kiegészítésnek sem rossz, de a több még jobb lenne – nevetett Bajor Tibor, aki 50 ezer forintos MediaMarkt-utalvánnyal lett gazdagabb a Blikk Bumm – A Blikk beindít nevű játékunkkal.
júl. 11
0:11
A Kaleta-ügy titkosításának feloldását kérik a külügyi bizottság elnökétől (168 Óra Online)
Demeter Márta, az LMP parlamenti képviselője arra kérte az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét, hogy oldja fel a titkosítást Kaleta Gábor ügyében. Németh Zsolthoz írt levelét Facebook-oldalán közzé is tette.
júl. 11
0:14
Térdre kényszeríthetik Orbánék Brüsszelt (Napi)
A magyar kormány olyan felhatalmazással mehetne Brüsszelbe az uniós költségvetési és pénzosztási vitákra, hogy vétózzák meg a kifizetések jogállamisági kritériumokhoz kötését. Az EU-s gazdaságokban most annyira ég a ház, hogy a hetes cikkely szerinti - szimbolikus - eljárást is tovább jegelhetik pusztán azért, hogy Budapest ne feküdjön keresztbe a
júl. 11
0:15
Törvényekkel sem állíthatók meg a pedofilok a szakértő szerint – De akkor mi a megoldás? (Blikk)
Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő megszólalt a Kaleta-ügy kapcsán.
júl. 11
0:15
Árkon-bokron át kergették a robogóst: örületes üldözést rögzítettek a rendőrök Györkönyön (168 Óra Online)
A paksi baleseti helyszínelő a napokban Györköny főutcáján járőrözött, amikor meg akart állítani egy robogóst, akinek a bukósisak ugyan a fején volt, de nem volt becsatolva.
júl. 11
0:18
Döntött a kormány: felújítások a SOTE-n, vonatvásárlás (Napi)
A Semmelweis Egyetem két beruházására 5 milliárd forintot meghaladó összeg fordítható a központi költségvetésből és módosul a MÁV-START járműbeszerzése is.
júl. 11
0:19
Ősszel kiderül, melyik budapesti kerületben maradhat az Airbnb (168 Óra Online)
Ősszel derülhet ki, melyik fővárosi kerület szigorítja a rövid távú, turisztikai célú lakáskiadást − számolt be róla az RTL Híradó.
júl. 11
0:22
Adásszünet lesz sok helyen - érdemes felkészülni (Napi)
Július 22-én újabb üteméhez érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása, a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásait érintő átállás, amely március és augusztus között tíz ütemben zajlik. A tizedik ütem a keleti országrészt érinti - írja a dtvnews.hu.
júl. 11
0:23
Elbontották a kordont a gárdonyi szabadpartról (168 Óra Online)
Eltűnt a kerítés a gárdonyi szabadpartról néhány nappal az után, hogy kitették köré a kordont − számolt be róla az RTL Híradó.
júl. 11
0:26
Nagy meleg lesz - így lép a főváros (Napi)
Hűsítőpontokat hoz létre a nagy melegre tekintettel a főváros, péntektől a Blaha Lujza téren és a Városháza Parkban működik ilyen.
júl. 11
0:27
A BM, az Emmi és az ORFK sem adott választ arra, hogy valós-e az iskolaőrök véletlenül kiderült fizetése (168 Óra Online)
− A pedagógus szakma megalázása − így reagált az ATV híradójának a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke arra, hogy 220 ezer forintos bruttó bérért toboroznak iskolaőröket.
júl. 11
0:30
Tarlós István díszpolgár lett (Napi)
Csepel díszpolgára lett Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere, valamint Hantos Jenő nyugalmazott lelkipásztor, a Csepeli Lelkészi Kör megalapítója.
júl. 11
0:34
Ismét variálás van a budapesti bringasávok körül (Napi)
Hétfőtől a metrópótló buszok is használhatják az Üllői úti kerékpársávot.
júl. 11
0:38
A WHO sem tudja felismerni a második hullámot (Napi)
Egyelőre nem frissítette a védekezésre vonatkozó ajánlásait a Egészségügyi Világszervezet (WHO) annak kapcsán, hogy bebizonyosodott, a koronavírus a cseppeknél jóval kisebb aeroszolokkal is terjed. Azt sem tudni még, meddig beszélhetünk a járvány első és mikortól a második hullámáról. Biztonságos vakcinára legalább két évet kell várni, az öt, eddig
júl. 11
0:42
Elkezdtek kihullani a kuruzslók csodaszerei (Napi)
A korábbinál kevesebb homeopátiás szer van a piacon egy július elsején hatályba lépett új szabályozás miatt.
júl. 11
0:46
Társalognak a paradicsomok (Napi)
Egy tanulmány arra jutott, a talajban olyan elektromos jelek érzékelhetőek, melyeket a növények bocsátanak ki.
júl. 11
1:45
A főúton megindult a forgalom Enesénél (Police)
A főúton megindult a forgalom Enesénél Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 11., szo - 01:38 A 85-ös számú főúton véget ért a baleset helyszínelése.
júl. 11
2:09
Halálos közlekedési baleset a VIII. kerületben (Police)
Halálos közlekedési baleset a VIII. kerületben Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 07. 11., szo - 01:58 Egy autó ütközött egy motorossal a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében.
júl. 11
2:15
A BM, az Emmi és az ORFK sem adott választ arra, hogy valós-e az iskolaőrök véletlenül kiderült fizetése (Hírstart)
− A pedagógus szakma megalázása − így reagált az ATV híradójának a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke arra, hogy 220 ezer forintos bruttó bérért toboroznak iskolaőröket.
júl. 11
3:03
Határsértők Kübekházánál (Police)
Határsértők Kübekházánál Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 11., szo - 02:53 Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.
júl. 11
3:21
Hétvégi műsorok az InfoRádióban - Arénák (Infostart)
Az InfoRádió műsorában a hétvégén mások mellett hallható lesz Merkely Béla, Kövér László, Rudolf Péter, Káel Csaba, Jelasity Radován, Sz. Bíró Zoltán, Palkovics László.
júl. 11
3:39
Vaddisznók tartják rettegésben a helyieket Balatonfüreden: az egyik egy kutyát is megkergetett – Hajszálon múlt a tragédia (Blikk)
Akár egy aranyos kép is lehetne, ahogyan egy vaddisznó a kutyával kergetőzik, ám a valóság inkább ijesztő: egy vadkan Balatonfüreden rátámadt egy afrikai oroszlánkutyára és annak gazdájára a szokásos reggeli séta közben a Balaton-parti település belterületén, a családi házas övezetben.
júl. 11
3:51
Nincsenek szavak: Tóth Róbert özvegye nem tud megbirkózni a gyásszal - Kilenc hónappal a halála után is szerelmes a férjébe (Blikk)
"Minden elhalványult és kiüresedett nélküle” – lehetetlen szavakba önteni azt az űrt, amelyet Tóth Róbert (†29), a korábbi U23-as Európa-bajnok kajakos elvesztése okozott felesége, Reményi Diána (33) életében. A csupa szív sportoló éveken át küzdött a rák ritka fajtájával, sokáig úgy tűnt, együtt minden nehézséget átvészelnek – a gyilkos kór végül
júl. 11
4:09
Nyolc határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében (Police)
Nyolc határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 11., szo - 03:48 A magukat szír állampolgárnak valló külföldieket előállították.
júl. 11
4:27
Ősszel kiderül, melyik budapesti kerületben maradhat az Airbnb (Hírstart)
Ősszel derülhet ki, melyik fővárosi kerület szigorítja a rövid távú, turisztikai célú lakáskiadást − számolt be róla az RTL Híradó.
júl. 11
4:51
További 14 határsértőt fogtak el a rendőrök Sarkadon (Police)
További 14 határsértőt fogtak el a rendőrök Sarkadon Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 11., szo - 04:28 A külföldieket, akik nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, előállították a rendőrök.
júl. 11
4:51
Rubint Réka is megszólalt a Kaleta-ügyről (ATV)
Rubint Réka méltatlannak tartja a volt perui nagykövet fellebbezését, szerinte eleve sokkal súlyosabb büntetést kellett volna kiszabni rá.
júl. 11
4:57
A megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású (Hírstart)
Lakatos Tibor kiemelt egy Tolna megyei esetet, ahol egy esküvőre Ausztriából érkezett a tanú.
júl. 11
5:27
Határsértő Csongrád-Csanád megyében (Police)
Határsértő Csongrád-Csanád megyében Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 11., szo - 05:19 Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.
júl. 11
5:39
Teherautó alatt megbújva akart bejutni az országba (Police)
Teherautó alatt megbújva akart bejutni az országba Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 11., szo - 05:31 Határsértőt találtak egy szerb honosságú teherautó átvizsgálása során Röszkén.
júl. 11
5:57
Így nyaralnak a magyarok a várható szigorítások árnyékában (ATV)
Európában egyre emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért Magyarországon is újabb szigorító intézkedések jöhetnek. Erről Orbán Viktor beszélt az állami rádióban. Közben a balatoni szezon jobban alakul a vártnál, noha egy friss felmérés szerint a magyarok 50 százaléka a nyár végére, vagy őszre halasztotta következő utazását.
júl. 11
6:06
Operatív törzs: a jövő héten várhatóak intézkedések (Lokál)
A magyarországi koronavírus-fertőzöttek jelentős része külföldről érkezőkkel került kapcsolatba - hangsúlyozta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője pénteken a közmédiának nyilatkozva.
júl. 11
6:15
Öt határsértőt tartóztattak fel Hóduna térségében a rendőrök (Police)
Öt határsértőt tartóztattak fel Hóduna térségében a rendőrök Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 11., szo - 06:05 A feltartóztatott külföldiek iráni állampolgárnak vallották magukat.
júl. 11
6:21
M3-as metró: bedőlhet a felújítás (Népszava)
Hamarosan lejár a metróalagút felújítására kötött kivitelezői szerződés. A vállalkozó azonban csak több milliárdos felárral vállalná a folytatást.
júl. 11
6:21
Szombati forgalomkorlátozások Budapesten (Police)
Szombati forgalomkorlátozások BudapestenBudapesti Rendőr-főkapitányság2020. 07. 11., szo - 05:50 A mai napon, 2020. július 11-én delegáció és felújítási munkálatok miatt forgalomkorlátozás lesz Budapest II., V., XIII., XIV. és XVIII. kerületében.
júl. 11
6:23
20 hónap, 25 ellenőrzés Budapest belső kerületeiben (Police)
20 hónap, 25 ellenőrzés Budapest belső kerületeiben Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 07. 11., szo - 05:58 A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2018 novemberében akciósorozatot indított az V., VI. és a VII.
júl. 11
6:33
Változás jön az Üllői úti biciklisávoknál (Hírstart)
Hétfőtől a metrópótló buszok is használhatják az Üllői úti kerékpársávot - közölte a Budapesti Közlekedés Központ.
júl. 11
6:35
Nyitott ablak mellett 33 fok van a 3-as metrón! (Hírstart)
Karácsony Gergely tavaly a hőhullám idején azzal kampányolt, hogy nincs klíma a 3-as
júl. 11
6:37
Operatív törzs: a jövő héten várhatóak intézkedések (Hírstart)
A magyarországi koronavírus-fertőzöttek jelentős része külföldről érkezőkkel került kapcsolatba - hangsúlyozta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője pénteken a közmédiának nyilatkozva.
júl. 11
6:51
Igazi túlélő: több halálos betegséget is leküzdött a kisfiú, most valóra vált az álma (ATV)
Kéthónaposan sérvműtét. Négy hónaposan agyi ciszta miatt koponyafeltárás. Így kezdődött Erdélyi Roli története. Aztán 18 hónaposan 3 napra elveszítette az eszméletét, ami után mindhárom nap életmentő műtéten kellett átesni. Az orvosok semmi jót nem ígértek, de Erdélyi Roli túlélte. Aztán 3 évesen mielodiszpláziás szindrómája lett. Ezt a betegséget
júl. 11
6:54
Új Duna-híd épül hat éven belül (Népszava)
Azt ajánljuk Karácsony Gergelynek, hogy a kormány és főváros közösen döntsön a gellérthegyi sikló megépítéséről, az éves működési nyereséget pedig fordítsuk a Gellért téri közpark fejlesztésére, fenntartására - mondta Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.
júl. 11
6:56
Jövő héten már tényleg elkezdődhet az iskolaőrök toborzása (Népszava)
Korábban arról volt szó, hogy egykori rendőrökből áll majd az iskolaőrség, a véletlenül kikerült toborzó plakátból kiderült, hogy az állás betöltéséhez rendvédelmi végzettség nem kötelező, csupán előnyt jelent.
júl. 11
7:09
A tábor véget ért, de az emlékek és a tudás örökre megmaradnak (Police)
A tábor véget ért, de az emlékek és a tudás örökre megmaradnak Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 11., szo - 06:46 A Véneken szervezett egyhetes közlekedésbiztonsági táborban a fiatalok különböző programokon és bemutatókon túl – a közlekedés témakörében mélyíthették el az eddig megszerzett ismereteiket.
júl. 11
7:16
82 éves nagymamája vigyázott a második emeletről kizuhant kislányra (24.hu)
A nagymama levitte a kutyát, a gyerek őt kereshette.

Keresés