2020. február 5. szerda

febr. 5
0:03
Közeleg a Valentin-nap! Lepje meg Ön is kedvesét szerelmes sms-sel! (Blikk)
Vészesen közeleg a szerelmesek ünnepe, a Valentin-nap. A párok ilyenkor romantikusabbnál romantikusabb gesztusokkal igyekeznek kedveskedni a másiknak, hiszen így szeretnék kifejezni a másik iránt érzett feltétlen szeretetüket.
febr. 5
0:07
Ez a nyeremény talál majd gazdára: február 8-ig még Ön is elküldheti fotóját Valentin-napi játékunkra! (Blikk)
Filmbe illő csókok, forró ölelések és különleges szerelmes pillanatok. Elárasztották szerkesztőségünket a szebbnél szebb romantikus fotók Valentin-napi játékunk kapcsán! Potos-Csernyik Dóra és párja, Potos Gábor egyedi fotóval jelentkezett: hiába a tűzoltóautó, szerelmük lángját semmi nem képes eloltani. – A férjem tűzoltó, amire annyira büszke vag
febr. 5
0:11
Járvány: látogatási tilalmat rendeltek el a miskolci megyei kórházban (Blikk)
A szaporodó influenzaszerű megbetegedések miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházban és tagintézményeiben – tájékoztatta a miskolci intézmény sajtószóvivője kedden az MTI-t.
febr. 5
0:12
Járvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a miskolci kórházban (Hírstart)
Tömeges, influenzaszerű megbetegedések miatt nem látogatható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház és annak tagintézményei. Balázs Mária, az intézmény szóvivője közölte: a látogatási tilalom február 5-étől, szerdától lép életbe. A közlemény szerint az országos influenzajárvány-helyzet és az influenzaszerű megbetegedések megyei halmozódása miatt – m
febr. 5
0:15
Nyereményeső várja a Blikk-kel: összesen 12 millió forint értékben vihet el tőlünk ajándékokat! (Blikk)
Bárkiből lehet milliomos, ha próbára teszi a szerencséjét a Blikk legújabb játékán. Több mint 100 értékes nyereményt vihet haza tőlünk, sőt, gazdára vár egy Suzuki Vitara és rengeteg pénz is – összesen 12 millió forint értéket vihet el tőlünk! Mit kell tennie mindezért?
febr. 5
0:18
Eljelentéktelenedik az Európai Néppárt, ha nem tér vissza a kereszténydemokráciához (Bankmonitor)
Úgy tűnik, egyelőre se a Fidesznek, se a néppártnak nem érdeke a végső szakítás – jelentette ki Szabó Dávid József külpolitikai elemző az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
febr. 5
0:19
Kiderült: erre költjük el a legtöbb pénzt (Blikk)
Tavaly mintegy 17 ezer kiskereskedelmi üzletben közel 2500 milliárd forintot költöttek a magyarok, ami 7 százalékkal haladja meg a 2018-as összesített éves forgalmat – közölte a Nielsen piackutató. A bolttípusok körül őrzi vezető szerepét a diszkont, derült ki a Nielsen 100 élelmiszer- és 80 háztartási vegyiáru és szépségápolási kategóriát monitoro
febr. 5
0:23
Teljesen átalakul a magyar távközlés: megszűnik a Upc (Blikk)
Tavaly vásárolta fel a Vodafone a UPC-t, s idén már búcsút inthetünk a márkanévnek.
febr. 5
0:27
Nem először csavargott el: épségben került elő a Ferencvárosból eltűnt 12 éves fiú (Blikk)
Épségben előkerült az a 12 éves kiskamasz, aki hétfő kora este tűnt el. A Blikk információi szerint a fiú nem először tűnt el. Nemrégiben a Keleti pályaudvaron csavargott.
febr. 5
0:31
Mi történhetett? Gőzmozdony repült Kőbányán! (Blikk)
Gőzmozdony repült Kőbányán! Pontosabban új helyére, a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházának parkjába szállítottak át egy különleges gőzöst. A 301,006-os pályaszámú mozdony eddig a volt istvántelki főműhely területén, romos állapotban vesztegelt, most azonban kisebb felújítás vár rá.
febr. 5
0:35
Egy hónapon belül lesz új Nemzet Színésze: ő töltheti majd be az Andorai Péter halálával megüresedett helyet (Blikk)
Egy hónapon belül derül ki, hogy ki lesz a Nemzet Színésze, aki betölti az Andorai Péter (†71) halálával megüresedett helyet a címmel kitüntetettek társaságában. A Kossuth-díjas művész szombatra virradóra vesztette életét, a család tájékoztatása szerint rövid, súlyos betegség után. Amikor a tizenkét Nemzet Színésze közül valaki elhuny, az elismerés
febr. 5
0:39
Brutális szélvihar tombolt az ország ország egész területén, és még nincs vége (Blikk)
Brutális szélvihar hódított az ország ország egész területén.
febr. 5
0:42
Mégis találkoztak: Orbán Viktor és Matteo Salvini Rómában tárgyalt (Hírstart)
A Huffington Post olasz kiadása alapján az Eurologus korábban arról írt, Matteo Salvini az utolsó pillanatban lemondta a részvételét a hétfőn és kedden megtartott Nemzeti Konzervativizmus Konferencián, a magyar miniszterelnök pedig nem találkozott a szélsőjobboldali Liga párt vezetőjével Rómában, ám a Miniszterelnöki Sajtóiroda közreadott egy képet
febr. 5
1:48
800 ezer forint sérelemdíjat fizet a közmédia a Menedék Egyesületnek (Hírstart)
Az IKSZ valótlanságokat állított az egyesületről, amely nem mondhatta el álláspontját a közmédiában.
febr. 5
2:12
Fa és oszlop dőlt egy autóra Budapesten az erős szélben – 400 riasztást kaptak eddig a tűzoltók (Hírstart)
Országszerte gondokat okoz a vihar, több helyen sorra dőltek ki a fák.
febr. 5
2:18
Eljelentéktelenedik az Európai Néppárt, ha nem tér vissza a kereszténydemokráciához (Hírstart)
Úgy tűnik, egyelőre se a Fidesznek, se a néppártnak nem érdeke a végső szakítás – jelentette ki Szabó Dávid József külpolitikai elemző az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
febr. 5
2:48
Sikeresen vizsgázott a felső-tiszai hulladékmentesítő infrastruktúra (Hírstart)
Sikeresen állja útját a Felső-Tiszán a Magyarországra érkező Pet-palack- és uszadék-szennyezésnek az a hulladékmentesítő munkagéplánc, amelyet kedden alkalmaztak először éles üzemben – tájékoztatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (Ovf) szóvivője az Mti-t.
febr. 5
3:12
Áradás: először működik élesben a Felső-Tiszán a hulladék-eltávolító rendszer (Hírstart)
A Duna és a Tisza mentén is várhatóak jelentősebb vízszint-emelkedések.
febr. 5
3:15
Árulkodó bevallások: nem vágta földhöz válásuk a honatyákat (Blikk)
A két választási kampány miatt megterhelő év áll a magyar politikusok mögött, három országgyűlési képviselőnek azonban még nehezebb lehetett 2019, ugyanis felbomlott a házasságuk. Míg Rogán Antal (48) és felesége szakítását az általa vezetett tárca, a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményben tudatta a nyilvánossággal, a fideszes Bánki Erik (49) és
febr. 5
3:42
Adottak a feltételek a daganatos betegek gyógyításához (Hírstart)
Magyarországon minden feltétel adott a daganatos betegek gyógyításához – jelentette ki Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere a rákellenes világnap alkalmából tegnap.
febr. 5
3:51
Pánik a Budapest-Edinburgh járaton - Megszólalt a magyar szemtanú a pokoli útról: "Azt hittük, meghalunk" (Blikk)
Életük legrémesebb repülésén vannak túl azok a magyarok, akik a Ryanairrel utaztak Budapestről Edinburgh-be. A pánikról először egy 27 éves skót férfi számolt be a The Scottish Sunnak. Azt mondta, ez volt a „pokol járata”, mert többen rosszul lettek, egy 17 éves lányt pedig újra kellett éleszteni. A repülőgépen több magyar is utazott, egyikük, Mark
febr. 5
4:12
A Bösz kiállt az ellen, hogy a központi kormányzat alá rendeljék az óvodákat (Hírstart)
A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége szerint az óvodák a hazai oktatási rendszer talán legjobban működő részei, ahol a legnagyobb problémát a munkaerőhiány okozza.
febr. 5
4:16
Jövőre megnyílik a Magyar Zene Háza (Hírstart)
Elérte legmagasabb pontját a Magyar Zene Háza épületének tartószerkezete, a térszint alatti terekben pedig már előrehaladott állapotban vannak a kivitelezési munkák, a Liget Budapest projekt keretében épülő intézmény így 2021 második felében megnyithatja kapuit a látogatók előtt.
febr. 5
4:18
A Kétfarkú Kutya Párt kisegíti a tartalékait teljesen felélő Orbán Viktort (Hírstart)
Pénteken leadott vagyonbevallásából az derült ki, hogy Orbán Viktor már egyáltalán nem rendelkezik megtakarításokkal. A Kétfarkú Kutya Párt ezt nem nézhette tétlenül, és küldött némi pénzmagot a nyilvánvalóan nehéz anyagi helyzetben lévő miniszterelnöknek. Orbán Viktornak már egy fillér megtakarítása sem maradt Egy feltételt azért megfogalmaztak: a
febr. 5
5:18
Elemző: A Brexit miatt a magyar kormánynak alig maradt mozgástere (ATV)
Borúsan tekint Orbán Viktor az unió következő, hétéves költségvetési tervezetére, mert évi 1 milliárd euróval is csökkenhetnek Magyarország uniós forrásai. A DK szerint nem megsértődni, hanem dolgozni kell a helyzet javításáért. Az elemző úgy véli, hogy a Brexit miatt alig maradt mozgástere a magyar kormányfőnek.
febr. 5
5:30
Meg kell védeni a pedagógusokat (Hírstart)
Maruzsa Zoltán a nagykátai esetet említve megerősítette, nincs helye a pedagógusok elleni támadásoknak az oktatási intézményekben.
febr. 5
5:45
Döbbenet, mit művelt a keddi szélvihar Budapesten, a 12. kerületben (Ripost)
Megbontotta egy lakóház kéményét!
febr. 5
5:47
Hableány-katasztrófa: 5 teljes percen át senki nem vezette a Vikinget! (Ripost)
Döbbenetes tények derültek ki a Hableány-katasztrófa vádiratából: az ukrán Jurij C. 5 percen keresztül nem a Viking Sigyn vezetésére koncentrált, így fogalma sem volt arról, hogy az esti csúcsforgalomban milyen hajók haladnak a 150 méter hosszú szállodahajó körül. A gyilkos monstrum 1 kilométeren keresztül vakon haladt, míg kapitánya mással volt el
febr. 5
5:48
Márciustól elszabadulhat az illegális égetés (Infostart)
Március 1-jétől egy kormányrendelet a járási szintű hivataloktól megyei szintre helyezi át az illegális háztartási égetések elleni hatósági fellépést.
febr. 5
5:54
Sokkal több tanárbántalmazás történik, mint amennyiről tudunk (ATV)
Bár hosszadalmas a megbocsátás, de elengedhetetlen a jóvátétel a diák(ok)nak, ha egy tanárt bántalmaz(nak). Egyebek mellett erről beszélt a pszichológus az ATV Start című műsorban. Mogyorósi Rebeka szerint az érintettek sem vállalják fel ezeket a történéseket, és még mindig kevesebbről tudunk szerinte, mint amennyi valójában történik. Hozzátette az
febr. 5
5:54
Adottak a feltételek a daganatos betegek gyógyításához (Hírstart)
Magyarországon minden feltétel adott a daganatos betegek gyógyításához – jelentette ki Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere a rákellenes világnap alkalmából tegnap.
febr. 5
5:54
Elismerték a börtönbizniszt a Helsinki Bizottság fórumán (Bankmonitor)
A Soros György által támogatott szervezet előadói többségükben a börtönök – egyébként egyre csökkenő – túlzsúfoltságát jelölték meg az egyik legnagyobb problémaként.
febr. 5
6:06
Mérföldkőhöz érkezett a Magyar Zene Háza kivitelezése, jövőre már látogatható (Infostart)
Az építkezés látványos munkálatokkal folytatódik – tájékoztatta az Inforádiót Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.
febr. 5
6:06
Ügytengerbe fulladnak a rendőrségen (Alternatív Energia)
Minden, a kapitányságokra átlépő kormányhivatali dolgozó csaknem ezer szabálysértési eljárást visz magával.
febr. 5
6:18
Már folynak az egyeztetések a közös protokoll kidolgozásáról a koronavírus miatt (ATV)
Nem az állam feladatát akarják elvenni, hanem azt kiegészítve, segíteni az érintettek munkáját – egyebek mellett erről beszélt László Imre az ATV Start című műsorban. Újbuda DK-s polgármestere közös protokollt dolgozna ki a koronavírus-járvány miatt.
febr. 5
6:18
A koronavírussal kapcsolatos közös protokollt szeretne kidolgozni a DK a fővárossal (Hírstart)
Dr. László Imre, Újbuda polgármestere ma reggel az ATV-nek adott interjújában elmondta, egyeztetést szeretne a DK a fővárosi polgármesterek között a koronavírus miatt.
febr. 5
6:21
Meghalt a Budapest Pride elnöke (NLC)
A Szivárvány Misszió Alapítvány elnökét 2016 óta kezelték daganatos betegség miatt.
febr. 5
6:24
Hamarosan egy csodával kevesebb lehet (Napi)
A fényt kibocsátó szentjánosbogarak több mint kétezer faját a kihalás fenyegeti - írta a CNN-te hivatkozva a Sokszínű Vidék. Zsugorodik a természetes élőhelyük, egyre több a zavaró éjszakai fény, a rovarölő szer és a turista, akik szintén veszélyeztetik a fennmaradásukat.
febr. 5
6:24
Negyedmilliárd forintot gyűjtöttek az ökumenikusok (Bankmonitor)
Csaknem hétszázezren csatlakoztak 2019 év végén az Ökumenikus Segélyszervezet Szeretet.éhség. elnevezésű adventi gyűjtéséhez, az adományozók több mint 236 millió forintot adtak össze.
febr. 5
6:30
Nagyon megváltozik az ország egyik legszebb vára (Infostart)
Folytatódik a füzéri vár felújítása, az újabb fejlesztés keretében újjáépül a Kaputorony, a Kapubástya és a Sáfárház.
febr. 5
6:30
Mándoki: a generációm sok mindent elmulasztott (ATV)
Nemrégiben új albummal jelentkezett Mándoki László. A lemezt nyáron Magyarországon is bemutatják. Az atv.hu nemcsak az új albumról beszélgetett a zenésszel.
febr. 5
6:36
Hajléktalanokból ligetvédők lettek (Bankmonitor)
A Városliget egyre nagyobb zöldterülete újul meg, múzeumok épülnek a lebontott romos épületek és a feltört betonsivatag helyén a kormányzati Liget Budapest projekt programjában.
febr. 5
6:36
Két tucat hotel épül jelenleg is a fővárosban (Propeller)
Az irodákat a külső kerületekbe száműzték. A fővárosban jelenleg 24 hotel épül, zömmel a történelmi Belvárosban, míg az irodaépítések inkább a külső kerületekben, a Váci úton, Dél-Budán és a Könyves Kálmán körút, Hungária körút környékén koncentrálódnak – írta a Népszava szerdán. Az MTI szemléje szerint a fővárosban épülő hotelek közül az idén vár
febr. 5
6:39
Nem keresztények és nem demokraták – Jan-Werner Mueller: A nacionalisták internacionáléja működőképes (168 Óra Online)
.
febr. 5
6:39
Nem működik, mégis nyeli a pénzt: akár 16 milliárdra is dagadhat az e-jegy végszámlája (Alternatív Energia)
Azért akadt, aki jól járt a projekttel.
febr. 5
6:48
Halál a KÖKI-nél - útzár a ferihegyi gyorsforgalmin (Infostart)
Egy autó a szalagkorláton keresztül kirepült az úttestről.
febr. 5
6:48
Halálfélelme volt a Ryanair utasainak: két magyar is ült a gépen (Ripost)
Életük legrémesebb repülésén vannak túl azok a magyarok, akik a Ryanairrel utaztak Budapestről Edinburgh-ba.
febr. 5
6:48
Meg kell védeni a tanárokat (BorsOnline)
A Fidesz és a KDNP frakciószövetsége támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a
febr. 5
6:50
Minden hónapra jut egy tanárbántalmazás - brutális magyar videók (Ripost)
Mezőtúron egy tanárnőt ütöttek meg és a ruháját húzták a diákok, Nagykátán egy kamasz szidta és fenyegette tanárát, többször felé ütve, rúgva. Horváth László miniszterelnöki megbízott zéró toleranciát javasol az iskolai erőszakkal, a tanárokat ért atrocitásokkal szemben.
febr. 5
6:51
Egy hétig éheztettek egy férfit a tranzitzónában (24.hu)
2018 nyara óta ez a tizennyolcadik ilyen eset.

Keresés