2020. február 3. hétfő

febr. 3
0:00
Negyven év után új fegyvereket kapnak a rendőrök (Hírstart)
Négy évtizede ugyanazokat a kézifegyvereket ahsználja a magyar rendőrség teljes állománya. Annak érdekében, hogy a technikai fejlődéssel lépést tudjanak tartani, a szervezet a csaknem 38 ezres hivatásos állományú rendőreinek új fegyvereket vásárol. Fotó: thetruthaboutguns.com Mivel a most is használt PA–63-as lőfegyverek felett már eljárt az idő –
febr. 3
2:06
Ti felismeritek a következő embereket? Történelmi teszt (Eduline)
Lássuk, mennyi kérdésre tudtok válaszolni. Felismeritek a következő híres embereket egy kép alapján? Most minden kiderül.
febr. 3
2:36
Újra Anderkó József lett Hejőszalonta polgármestere (Hírstart)
A független Anderkó Józsefet választották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőszalonta polgármesterévé – közölte a település jegyzője.
febr. 3
3:00
Ritka agyvérzést kapott egy brit férfi Budapesten, magyar orvosok mentették meg (Hírstart)
Több mint egy hétig volt kómában.
febr. 3
3:06
Hétfőtől március végéig tilos a Balatonon csukát fogni (Hírstart)
Hétfőn kezdődik és március végéig tart a csuka fajlagos fogási tilalma a Balatonon, ahol a szigorúbb szabályozás miatt a célzott horgászat is tilos erre a halra – közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője vasárnap az Mti-vel.
febr. 3
3:06
Felvételi és érettségi jelentkezés, középiskolai felvételi határidő - ezek a legfontosabb februári dátumok (Eduline)
Felvételiztek, érettségire jelentkeznétek, egyetemisták vagytok vagy középiskolai felvételi vár rátok? Összeszedtük a legfontosabb februári dátumokat.
febr. 3
3:12
Bűncselekményből kevesebb, illegális határátlépésből viszont több történt Magyarországon 2019-ben (Hírstart)
Erről az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője beszélt az M1 vasárnap esti műsorában.
febr. 3
4:03
Római-parti mobil gát: új terv, drágább kivitelezés (Magyar Hírlap)
A korábbi, Tarlós István által preferált part menti védműről pozitív állás-foglalást adott az akkori fővárosi közgyűlés, az óbudai képviselő-testület, a Műegyetem, az MTA 2013-ban, a BM Vízügyi Tudományos Tanácsaés az Országos Vízügyi Főigazgatóság
febr. 3
4:06
Magyartanárok Egyesülete: ez "nem nemzeti és nem alaptanterv" (Eduline)
Magyar nyelv és irodalomból a változások olyan mérvűek, hogy valójában új NAT-ról kell beszélnünk - véli Arató László, a Magyartanárok Egyesületének elnöke. A hét végén megjelent Nemzeti alaptantervvel kapcsolatban folyamatosan érkeznek a szakmai egyesületek észrevételei, véleményei.
febr. 3
4:07
Megosztja az ellenzéket Niedermüller kijelentése (Magyar Hírlap)
Hétértékelő. Az uniót elhagyó briteknek többek közt abból lett elegük, hogy több országból is meghívóleveleket küldözgetnek a bevándorlóknak – mondta Deák Dániel a Brexit kapcsán
febr. 3
4:09
Erzsébetváros polgármestere gyűlöletre szított (Magyar Hírlap)
Alapjogokért Központ: A DK-s politikus kijelentése a baloldal által is megidézett legrosszabb vészkorszakra emlékeztet
febr. 3
4:13
Ügyvédek a városházán, rokonság a bíróságokon (Magyar Hírlap)
A szegedi önkormányzatnál, illetve a városi cégeknél, úgy tűnik, jogi munkákra csak olyan embert vesznek fel, akinek az igazságszolgáltatás területén van hozzátartozója
febr. 3
4:30
Az Országos Diákparlament több mint negyvenöt javaslatot tett az oktatási kormányzatnak (Hírstart)
Az ez évi Országos Diákparlament (ODP) negyvenöt plusz egy javaslatot fogalmazott meg az oktatási kormányzatnak Székesfehérváron zajló ülésén.
febr. 3
4:48
Luxusvillát vett a botrányos kispesti képviselő (24.hu)
A Momentum megtalálta Kránitz Krisztián méregdrága üdülőjét.
febr. 3
5:06
Miben különbözik a duális képzés és egy hagyományos szak? (Eduline)
Mit is jelent pontosan a duális képzés? Miben más, mint egy „sima” szak? Fontos kérdésekre válaszolunk.
febr. 3
5:12
Hétvégi összesítő (Police)
Hétvégi összesítő ORFK Kommunikációs Szolgálat2020. 02. 03., h - 04:59 Az előző három nap eseményei számokban.
febr. 3
5:42
Széchenyi István örökségét őrzik (Hírstart)
Idén is meghirdették a Kárpát-medencei magyar középiskolásokat megszólító Stádium-díjat.
febr. 3
5:45
Garázsokat bontatna Zugló fizetőparkolókért (Magyar Nemzet)
A területet a Máv átadná az önkormányzatnak, ám nem tudni, ki tárgyal a vasúttársasággal, rá­adásul az önkormányzat részéről senki nem jogosult szerződni az ügyben.
febr. 3
5:57
Zsarolásnak tartják a szakemberek, hogy a kormány csak a tartozás 80 százalékát fizetné ki (ATV)
Zsarolásnak tartják a szakemberek, hogy a kormány csak a tartozás 80 százalékát fizetné ki a kórházi beszállítóknak. A cégek érdekképviselete szerint van olyan vállalkozás, amely a kintlévőségek miatt akár csődbe is mehet. A kormány ezzel szemben úgy véli, 20 százalék visszatartása nem jelenthet problémát, ez nem rázza meg a cégeket.
febr. 3
6:06
Nyelvvizsgát szeretnétek? Jelentős kiadásokkal kell számolnotok (Eduline)
Bár nem lesz kötelező a középfokú nyelvvizsga a 2020-as felsőoktatási felvételihez, érdemes mégis megszereznetek, ugyanis egy államilag elismert, középfokú nyelvvizsgáért 28, a felsőfokú nyelvvizsgáért pedig 40 többletpontot kaphattok. De mennyit kell fizetnetek a magántanárokért és nyelvtanfolyamokért? Utánajártunk.
febr. 3
6:15
Akropolisz-meghívás: Fideszesek szerint a Dzurinda-levél néppárti gesztus Orbán felé (ATV)
Nem lesz ott Orbán Viktor a Néppárt brüsszeli tanácskozásán, ahol nincs is ma napirenden a döntés a Fideszről. Rómában a miniszterelnök Salvinivel találkozik és az ECR frakció elnökével egy színpadon szerepel, de nincs szó új pártszövetségről - erősítették meg kormányzati források.
febr. 3
6:18
Érkeznek a figyelmeztető jelek a magyar gazdaságból (GKI) (Napi)
A magyar gazdaság tavaly 5 százalék körül, az EU-ban az egyik leggyorsabb ütemben bővült. Az október-novemberi adatok összességében még nem utalnak lassulásra, az ipari várakozások romlása azonban figyelmeztető jel, idén 3-3,5 százalék lehet a GDP-növekedés - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.
febr. 3
6:18
Titok, mennyi vámot fizettek az orosz metrókocsik után (Népszava)
Lassan döcög a hármas metró kocsitenderének kivizsgálása, miközben a NAV sem ad ki adatokat.
febr. 3
6:18
Beperli a bíróságot Balla Irma fia: két évet ült ártatlanul (Hírstart)
Schönstein Sándor bocsánatkérést vár a bírótól, aki 12 év fegyházra ítélte édesanyja meggyilkolásáért.
febr. 3
6:21
Lenullázott haderő – Eszközbeszerzések civil kontroll nélkül (168 Óra Online)
Magyarország a 2017-ben bejelentett Zrínyi 2026 program keretében tíz év alatt várhatóan 3500 milliárd forintot fordít új fegyverek hadrendbe állítására. A programnak csak egy szépséghibája van: senki sem látta, senki sem olvasta. Erről írtunk lapunk december 5-i számában, hiányolva a háttérdokumentumokat, hiszen a kormány honlapján Magyarország Ne
febr. 3
6:24
Donald Trump: a Demokrata Pártban a "radikális baloldal" fogja átvenni a hatalmat (Propeller)
A Demokrata Pártban a "radikális baloldal" fogja átvenni a hatalmat – vélekedett Donald Trump amerikai elnök, aki vasárnap a profi amerikaifutball-bajnokság döntője, a Super Bowl előtti showműsor közben nyilatkozott a Fox televíziónak. Az interjúban az elnök megerősítette, hogy kedden megtartja az Unió állapotáról szóló évértékelő beszédét a kongr
febr. 3
6:27
Karácsony elúszhat (Magyar Nemzet)
A több szakmai fórumon is elvetett terv felmelegítése, a milliárdos költségű hatástanulmány elkészítése nemcsak anyagi szempontból, de az ott lakók szempontjából is súlyos kérdéseket vet fel.
febr. 3
6:33
Új NAT: "A nacionalizmus lesz a vezérlő ideológia" (HVG)
A szépen csengő mondatok mögött nagyon súlyos részleteket rejt a péntek este 10 órakor nyilvánossá tett új Nemzeti alaptanterv: hagymázas múlt, nacionalizmus, a történelem megfelelő értelmezése, hangsúlyos politikai nevelés. A rendszerváltás óta nem volt olyan tanterv, ami ennyire fontosnak tartotta volna a honvédelmet. Noha a diákok maximális óras
febr. 3
6:39
Életfogytiglan ülhet Balla Irma gyilkosa (Magyar Nemzet)
Az ügyészség életfogytiglani fegyházbüntetést tartana jónak, azzal, hogy az elkövető legkorábban 30 év letöltése után szabadulhasson feltételesen.
febr. 3
6:42
Életet menthet az otthoni vérnyomásmérés - applikációval segítik (Infostart)
A felnőtt lakosság mintegy 40 százalékát érinti a magas vérnyomás betegsége – közölte az InfoRádióval Járai Zoltán, a Magyar Hypertonia Társaság elnöke. A szervezet fontosnak tartja a rendszeres otthoni vérnyomásmérést, emiatt kifejlesztett egy Kardionapló nevű applikációt, amely segítséget nyújthat ebben.
febr. 3
6:42
Hagyományőrző farsangot rendeznek a szatmári Panyolán (Propeller)
Jelmezes felvonulással, filmvetítéssel portaprogramokkal és az elmaradhatatlan fánk kóstoltatásával várják az érdeklődőket a hagyományőrző farsangra február 8-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Panyolán. A hetedik alkalommal megrendezett esemény a kölyökfarsanggal kezdődik a Tisza és a Szamos között fekvő község közösségi házában. A gyerekek számá
febr. 3
6:48
A GKI szerint idén 3-3,5 százalékkal nőhet a gazdaság (Propeller)
A magyar gazdaság tavaly 5 százalék körül, az EU-ban az egyik leggyorsabb ütemben bővült. Az október-novemberi adatok összességében még nem utalnak lassulásra, az ipari várakozások romlása azonban figyelmeztető jel, idén 3-3,5 százalék lehet a GDP-növekedés – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel. A Gazdaságkutató előrejelzése szerint az ép
febr. 3
6:51
Orbán nélkül is stabil a kormánypárti tábor (Népszava)
A lakosság 58 százaléka úgy gondolja, hogy a Fidesz látszólag igyekszik majd együttműködni az ellenzéki önkormányzatokkal, de közben törvénymódosításokkal mindent elkövet, hogy csökkentse ezeknek a településeknek a mozgásterét.
febr. 3
6:54
Úgy tűnik, minden rendben a hét vuhani magyarral (Infostart)
A koronavírus fészkéből hazahozott magyarok az első orvosi vizsgálat alapján egészségeseknek tűnnek.
febr. 3
7:00
Torlódás az M3-as autópálya bevezető szakaszán (Police)
Torlódás az M3-as autópálya bevezető szakaszán Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 02. 03., h - 06:50 Budapest felé vezető oldalon baleset történt.
febr. 3
7:00
Nagyon fájna a hálapénz megszüntetése (24.hu)
Orvosok beszéltek lapunknak arról, miként torzítja az egészségügy működését a hálapénz, és mit lehet tenni ez ellen.
febr. 3
7:00
Koronavírus: egészségesnek tűnnek a magyarok (Hírstart)
Az alaposabb vizsgálatok eredménye hétfőre várható.
febr. 3
7:06
Középiskolai felvételi: ezeket lehet tudni a változó szakképzésről (Eduline)
Mit kell tudniuk azoknak a szülőknek, akiknek gyerekei a középiskolai éveket szakképzésben kezdenék meg idén? Itt vannak az eddig nyilvánosságra hozott részletek.
febr. 3
7:12
Merkel felteszi a koronát élete művére (Napi)
A hidrogén lehet a karbonmentesítésre adható legjobb válasz - derül ki abból a német kancelláriáról kiszivárgott stratégiai tervezetből, aminek részleteit a Bloomberg és a Spiegel is megszellőztette. A hidrogén termelésben és felhasználásában rejlő energetikai lehetőségek kiaknázásáról szól a terv, meg a világelsőségről.
febr. 3
7:24
„Ez nem a nemzet alaptanterve” (Népszava)
Egy autokratikus társadalom értékrendjét tükrözi a módosított Nemzeti alaptanterv. Szakértők szerint a dokumentum számos pontján szembemegy a modern pedagógiai szemlélettel.
febr. 3
7:24
Vezessünk figyelmesebben (Police)
Vezessünk figyelmesebben Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 03., h - 07:14 A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök négy anyagi kárral és két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek
febr. 3
7:26
3800 kisgyerek hiába akart bölcsődébe menni (Népszava)
Sok helyen az úgynevezett minibölcsődék jelentik a reményt.
febr. 3
7:26
Mentőt hívtak a bajba jutotthoz (Police)
Mentőt hívtak a bajba jutotthoz Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 03., h - 07:18 Az utcán feküdt magatehetetlenül az a férfi, akin a tatabányai rendőrök segítettek.
febr. 3
7:27
Egy hétvége alatt 187 határsértőt fogtak el a rendőrök (168 Óra Online)
187 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.
febr. 3
7:27
A patrióta politika szuverenitásunk záloga (Magyar Nemzet)
Az Orbán-kormány olyan, korábban lehetetlennek gondolt lépéseket tett, mint a multinacionális cégekre és a bankszektorra kirótt különadó.
febr. 3
7:30
Közel 200 határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén (Propeller)
187 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 25, szombaton 71, vasárnap 81 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági ha
febr. 3
7:32
Útinform: balesetekkel indult a hétfő (Propeller)
Budapestre befele pedig alakul a szokásos dugó. Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: - Az M3-as autópálya bevezető szakaszán, a 10-es km közelében, a Szentmihályi úti felüljáró előtt korábban baleset történt. A sérült járművek már a lassítósávon vannak, de a reggeli erős forgalom miatt, rövid idő alatt 7-8 km
febr. 3
7:33
3800 kisgyereket nem vettek fel a bölcsődékbe (24.hu)
A keleti országrészben rossz a helyzet.
febr. 3
7:33
Mit tehetünk azért, hogy kevesebbet aludjunk, mégis jól teljesítsünk? (HVG)
Sokan érzik úgy, hogy alvás helyett sokkal hasznosabban is el tudnák tölteni az idejüket. De tényleg lehet időt nyerni és csökkenteni az alvás hosszát úgy, hogy eközben még jól is teljesítsünk? Vigyázat: a hat óránál kevesebb pihenéssel már az egészségünket veszélyeztetjük!
febr. 3
7:35
Lehűlés jön, durva szélviharokra figyelmeztetnek (24.hu)
Hétfőn még nagy területen 10 fok fölé melegszik a levegő, de az érkező hidegfront esőt, lehűlést és viharos szelet hoz.

Keresés