2020. február 3. hétfő

febr. 3
0:00
Negyven év után új fegyvereket kapnak a rendőrök (Hírstart)
Négy évtizede ugyanazokat a kézifegyvereket ahsználja a magyar rendőrség teljes állománya. Annak érdekében, hogy a technikai fejlődéssel lépést tudjanak tartani, a szervezet a csaknem 38 ezres hivatásos állományú rendőreinek új fegyvereket vásárol. Fotó: thetruthaboutguns.com Mivel a most is használt PA–63-as lőfegyverek felett már eljárt az idő –
febr. 3
2:36
Újra Anderkó József lett Hejőszalonta polgármestere (Hírstart)
A független Anderkó Józsefet választották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőszalonta polgármesterévé – közölte a település jegyzője.
febr. 3
3:00
Ritka agyvérzést kapott egy brit férfi Budapesten, magyar orvosok mentették meg (Hírstart)
Több mint egy hétig volt kómában.
febr. 3
3:06
Hétfőtől március végéig tilos a Balatonon csukát fogni (Hírstart)
Hétfőn kezdődik és március végéig tart a csuka fajlagos fogási tilalma a Balatonon, ahol a szigorúbb szabályozás miatt a célzott horgászat is tilos erre a halra – közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője vasárnap az Mti-vel.
febr. 3
3:12
Bűncselekményből kevesebb, illegális határátlépésből viszont több történt Magyarországon 2019-ben (Hírstart)
Erről az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője beszélt az M1 vasárnap esti műsorában.
febr. 3
4:24
Elszabadult Penisman: Perverz graffiti-betyárt fogtak el a kisvárosban (Ripost)
Nem csupán a kisváros népe, de a fél internet is azon tanakodott, ki lehet vajon a rejtélyes szuperhős, aki városszerte otthagyja a névjegyét. A hatóságok nem nézték jó szemmel a bizarr ámokfutást...
febr. 3
4:30
Az Országos Diákparlament több mint negyvenöt javaslatot tett az oktatási kormányzatnak (Hírstart)
Az ez évi Országos Diákparlament (ODP) negyvenöt plusz egy javaslatot fogalmazott meg az oktatási kormányzatnak Székesfehérváron zajló ülésén.
febr. 3
4:48
Luxusvillát vett a botrányos kispesti képviselő (24.hu)
A Momentum megtalálta Kránitz Krisztián méregdrága üdülőjét.
febr. 3
5:42
Széchenyi István örökségét őrzik (Hírstart)
Idén is meghirdették a Kárpát-medencei magyar középiskolásokat megszólító Stádium-díjat.
febr. 3
5:45
Garázsokat bontatna Zugló fizetőparkolókért (Bankmonitor)
A területet a Máv átadná az önkormányzatnak, ám nem tudni, ki tárgyal a vasúttársasággal, rá­adásul az önkormányzat részéről senki nem jogosult szerződni az ügyben.
febr. 3
5:57
Zsarolásnak tartják a szakemberek, hogy a kormány csak a tartozás 80 százalékát fizetné ki (ATV)
Zsarolásnak tartják a szakemberek, hogy a kormány csak a tartozás 80 százalékát fizetné ki a kórházi beszállítóknak. A cégek érdekképviselete szerint van olyan vállalkozás, amely a kintlévőségek miatt akár csődbe is mehet. A kormány ezzel szemben úgy véli, 20 százalék visszatartása nem jelenthet problémát, ez nem rázza meg a cégeket.
febr. 3
6:15
Akropolisz-meghívás: Fideszesek szerint a Dzurinda-levél néppárti gesztus Orbán felé (ATV)
Nem lesz ott Orbán Viktor a Néppárt brüsszeli tanácskozásán, ahol nincs is ma napirenden a döntés a Fideszről. Rómában a miniszterelnök Salvinivel találkozik és az ECR frakció elnökével egy színpadon szerepel, de nincs szó új pártszövetségről - erősítették meg kormányzati források.
febr. 3
6:18
Érkeznek a figyelmeztető jelek a magyar gazdaságból (GKI) (Napi)
A magyar gazdaság tavaly 5 százalék körül, az EU-ban az egyik leggyorsabb ütemben bővült. Az október-novemberi adatok összességében még nem utalnak lassulásra, az ipari várakozások romlása azonban figyelmeztető jel, idén 3-3,5 százalék lehet a GDP-növekedés - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.
febr. 3
6:18
Titok, mennyi vámot fizettek az orosz metrókocsik után (Alternatív Energia)
Lassan döcög a hármas metró kocsitenderének kivizsgálása, miközben a NAV sem ad ki adatokat.
febr. 3
6:18
Beperli a bíróságot Balla Irma fia: két évet ült ártatlanul (Hírstart)
Schönstein Sándor bocsánatkérést vár a bírótól, aki 12 év fegyházra ítélte édesanyja meggyilkolásáért.
febr. 3
6:21
Lenullázott haderő – Eszközbeszerzések civil kontroll nélkül (168 Óra Online)
Magyarország a 2017-ben bejelentett Zrínyi 2026 program keretében tíz év alatt várhatóan 3500 milliárd forintot fordít új fegyverek hadrendbe állítására. A programnak csak egy szépséghibája van: senki sem látta, senki sem olvasta. Erről írtunk lapunk december 5-i számában, hiányolva a háttérdokumentumokat, hiszen a kormány honlapján Magyarország Ne
febr. 3
6:24
Donald Trump: a Demokrata Pártban a "radikális baloldal" fogja átvenni a hatalmat (Propeller)
A Demokrata Pártban a "radikális baloldal" fogja átvenni a hatalmat – vélekedett Donald Trump amerikai elnök, aki vasárnap a profi amerikaifutball-bajnokság döntője, a Super Bowl előtti showműsor közben nyilatkozott a Fox televíziónak. Az interjúban az elnök megerősítette, hogy kedden megtartja az Unió állapotáról szóló évértékelő beszédét a kongr
febr. 3
6:27
Karácsony elúszhat (Bankmonitor)
A több szakmai fórumon is elvetett terv felmelegítése, a milliárdos költségű hatástanulmány elkészítése nemcsak anyagi szempontból, de az ott lakók szempontjából is súlyos kérdéseket vet fel.
febr. 3
6:30
Cipőfűzős gyilkos: Nagyon hiányzik a barátnőm, akit megfojtottam! (Ripost)
Csőstül jön a baj Z. Sándor, a cipőfűzős gyilkos környezetében. Meghalt az apja, akihez annak idején kiengedték a börtönből, amikor megölte szerelmét, Jónás Szandrát. Az áldozat édesapja is életveszélyes állapotba került, nemsokára életmentő műtétet végeznek el rajta.
febr. 3
6:32
Megdöbbentő számok: ez a rendőrség hétvégi mérlege (Ripost)
Nem unatkoztak a rendőrök a hétvégén sem.
febr. 3
6:34
Beperli a bíróságot Balla Irma fia: két évet ült ártatlanul (Ripost)
Schönstein Sándor bocsánatkérést vár a bírótól, aki 12 év fegyházra ítélte édesanyja meggyilkolásáért.
febr. 3
6:39
Életfogytiglan ülhet Balla Irma gyilkosa (Bankmonitor)
Az ügyészség életfogytiglani fegyházbüntetést tartana jónak, azzal, hogy az elkövető legkorábban 30 év letöltése után szabadulhasson feltételesen.
febr. 3
6:42
Életet menthet az otthoni vérnyomásmérés - applikációval segítik (Infostart)
A felnőtt lakosság mintegy 40 százalékát érinti a magas vérnyomás betegsége – közölte az InfoRádióval Járai Zoltán, a Magyar Hypertonia Társaság elnöke. A szervezet fontosnak tartja a rendszeres otthoni vérnyomásmérést, emiatt kifejlesztett egy Kardionapló nevű applikációt, amely segítséget nyújthat ebben.
febr. 3
6:42
Hagyományőrző farsangot rendeznek a szatmári Panyolán (Propeller)
Jelmezes felvonulással, filmvetítéssel portaprogramokkal és az elmaradhatatlan fánk kóstoltatásával várják az érdeklődőket a hagyományőrző farsangra február 8-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Panyolán. A hetedik alkalommal megrendezett esemény a kölyökfarsanggal kezdődik a Tisza és a Szamos között fekvő község közösségi házában. A gyerekek számá
febr. 3
6:48
A GKI szerint idén 3-3,5 százalékkal nőhet a gazdaság (Propeller)
A magyar gazdaság tavaly 5 százalék körül, az EU-ban az egyik leggyorsabb ütemben bővült. Az október-novemberi adatok összességében még nem utalnak lassulásra, az ipari várakozások romlása azonban figyelmeztető jel, idén 3-3,5 százalék lehet a GDP-növekedés – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel. A Gazdaságkutató előrejelzése szerint az ép
febr. 3
6:51
Orbán nélkül is stabil a kormánypárti tábor (Alternatív Energia)
A lakosság 58 százaléka úgy gondolja, hogy a Fidesz látszólag igyekszik majd együttműködni az ellenzéki önkormányzatokkal, de közben törvénymódosításokkal mindent elkövet, hogy csökkentse ezeknek a településeknek a mozgásterét.
febr. 3
6:54
Úgy tűnik, minden rendben a hét vuhani magyarral (Infostart)
A koronavírus fészkéből hazahozott magyarok az első orvosi vizsgálat alapján egészségeseknek tűnnek.
febr. 3
7:00
Nagyon fájna a hálapénz megszüntetése (24.hu)
Orvosok beszéltek lapunknak arról, miként torzítja az egészségügy működését a hálapénz, és mit lehet tenni ez ellen.
febr. 3
7:00
Koronavírus: egészségesnek tűnnek a magyarok (Hírstart)
Az alaposabb vizsgálatok eredménye hétfőre várható.
febr. 3
7:12
Merkel felteszi a koronát élete művére (Napi)
A hidrogén lehet a karbonmentesítésre adható legjobb válasz - derül ki abból a német kancelláriáról kiszivárgott stratégiai tervezetből, aminek részleteit a Bloomberg és a Spiegel is megszellőztette. A hidrogén termelésben és felhasználásában rejlő energetikai lehetőségek kiaknázásáról szól a terv, meg a világelsőségről.
febr. 3
7:24
„Ez nem a nemzet alaptanterve” (Alternatív Energia)
Egy autokratikus társadalom értékrendjét tükrözi a módosított Nemzeti alaptanterv. Szakértők szerint a dokumentum számos pontján szembemegy a modern pedagógiai szemlélettel.
febr. 3
7:26
3800 kisgyerek hiába akart bölcsődébe menni (Alternatív Energia)
Sok helyen az úgynevezett minibölcsődék jelentik a reményt.
febr. 3
7:27
Egy hétvége alatt 187 határsértőt fogtak el a rendőrök (168 Óra Online)
187 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.
febr. 3
7:27
A patrióta politika szuverenitásunk záloga (Bankmonitor)
Az Orbán-kormány olyan, korábban lehetetlennek gondolt lépéseket tett, mint a multinacionális cégekre és a bankszektorra kirótt különadó.
febr. 3
7:30
Közel 200 határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén (Propeller)
187 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 25, szombaton 71, vasárnap 81 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági ha
febr. 3
7:32
Útinform: balesetekkel indult a hétfő (Propeller)
Budapestre befele pedig alakul a szokásos dugó. Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: - Az M3-as autópálya bevezető szakaszán, a 10-es km közelében, a Szentmihályi úti felüljáró előtt korábban baleset történt. A sérült járművek már a lassítósávon vannak, de a reggeli erős forgalom miatt, rövid idő alatt 7-8 km
febr. 3
7:33
3800 kisgyereket nem vettek fel a bölcsődékbe (24.hu)
A keleti országrészben rossz a helyzet.
febr. 3
7:35
Lehűlés jön, durva szélviharokra figyelmeztetnek (24.hu)
Hétfőn még nagy területen 10 fok fölé melegszik a levegő, de az érkező hidegfront esőt, lehűlést és viharos szelet hoz.
febr. 3
7:39
Oxigénpalack nélkül indul áprilisban az első magyar a Mount Everest meghódítására (168 Óra Online)
Varga Csaba áprilisban a Mount Everest meghódítására indul, célja, hogy első magyarként mássza meg oxigénpalack nélkül a világ legmagasabb, 8850 méter magas csúcsát - közölte Bíró Dániel, a Kalifa Alpin Csapat kommunikációs menedzsere az MTI-vel.
febr. 3
7:39
Lejtmenetben a forint - így változik ma reggel a magyar fizetőeszköz (ATV)
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel.
febr. 3
7:42
Garázs és a benne tárolt autó égett ki Serényfalván (Propeller)
Az ott álló autó is kiégett. Leégett egy fából és lemezből összeépített garázs Serényfalván, a Pogonyapuszta tanyán. Az építményben álló gépkocsi is kiégett. Az ózdi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat, jelenleg a még izzó, parázsló részek elfojtásán dolgoznak. (Katasztrófavédelem)
febr. 3
7:45
Mától adható be a támogatási kérelem kisgyermekesek képzésére (Bankmonitor)
A 3 milliárd forintos keretösszegű program célja a magyar munkaerő-tartalék aktiválásának érdekében a kisgyermeket nevelő szülők képzésekben való részvételének elősegítése, foglalkoztathatóságuk javítása.
febr. 3
8:03
Csaknem kétszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén (Bankmonitor)
A román és horvát határszakaszon tíz migránst fogtak el, embercsempészés miatt kettő gyanúsított ellen indult eljárás.
febr. 3
8:06
Több kilométeres torlódás van az M3-ason (Napi)
Baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki hétfő reggel az M3-as autópálya bevezető szakaszán, a Budapest felé vezető oldalon - írja az MTI.
febr. 3
8:06
Életfogytiglan ülhet Balla Irma gyilkosa (Hírstart)
Az ügyészség életfogytiglani fegyházbüntetést tartana jónak, azzal, hogy az elkövető legkorábban 30 év letöltése után szabadulhasson feltételesen.
febr. 3
8:18
Az új Nemzeti alaptanterven szörnyűködnek szakemberek (Napi)
A módosított Nemzeti alaptantervet vissza kellene vonni, mert ahelyett, hogy javítana az oktatási rendszeren, inkább további károkat okoz majd – nyilatkozta a Népszavának Nahalka István oktatáskutató.
febr. 3
8:21
3-3,5 százalékos növekedést vár a GKI (ATV)
3-3 és fél százalékos gazdasági növekedéssel számol idén a GKI, tavaly még 5 százalék körül alakult a gazdaság bővülése.
febr. 3
8:24
Közel 200 határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén (Hírstart)
187 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 25, szombaton 71, vasárnap 81 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági ha
febr. 3
8:24
Hiába a sok férőhely, tavaly 3800 gyereket nem tudtak bölcsődébe íratni szüleik (Propeller)
Egyik részről több a bölcsődei férőhelyek száma országosan, mint ahány gyereket felvettek tavaly, viszont a területi egyenlőtlen eloszlás miatt több mint 3800 gyereket nem tudtak felvenni 2019-ben bölcsődébe a férőhelyhiány miatt. A Népszava a Világgazdaságra hivatkozva arról számolt be, hogy az utübbi egy évben 1533 férőhellyel bővült a bölcsődei
febr. 3
8:27
Hétfőtől ingyenesen hívható zöldszámokon lehet tanácsot kérni (Bankmonitor)
.

Keresés