2020. február 7. péntek

febr. 7
0:03
Nőtt az ipari termelés (Familyversum)
Az élelmiszer-, ital- és dohánytermék gyártása továbbra is nőtt
febr. 7
0:07
A kormány a magyar emberek érdekeit szolgáló lépéseket tervez idén is (Familyversum)
Varga Mihály: Az országépítő munkához a gazdaság teljesítménye teremti meg az alapot
febr. 7
1:03
Emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Németországban (ProfitLine)
Tovább emelkedett az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma Németországban, csütörtökön egy nő szervezetében mutatták ki a kórokozót, amelyet így országszerte már tizenhárom fő hordoz bizonyítottan.
febr. 7
1:33
Növekedést és jól teljesítő részvénypiacot vár a CIB Alapkezelő (ProfitLine)
A tavalyitól elmaradó mértékű, de továbbra is jelentős gazdasági növekedést és részvénypiaci hozamokat valószínűsít 2020-ra a CIB Alapkezelő - mondta a társaság csütörtöki sajtórendezvényén Budapesten Komm Tibor vezérigazgató.
febr. 7
2:03
Vasárnap kezdődik a házasság hete (ProfitLine)
Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl száz településen háromszáz programmal irányítják a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölte Herjeczki Kornél, a házasság hete mozgalom országos koordinátora a rendezvényről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.
febr. 7
2:33
Ennyi kávét fogyaszt a világ (ProfitLine)
Kávéfogyasztás összesen; Kávéfogyasztás megoszlása (2015/2018) ezer zsák (1 zsák=60 kg)
febr. 7
3:33
Bizalomkártyás pontjainkat jótékony célra is felajánlhatjuk (ProfitLine)
Rendhagyó társadalmi célú kampányt indított az Auchan a hűségprogramjában résztvevő vásárlóinak február 1-től. A kezdeményezés keretében a vásárlók jótékony célra fordíthatják saját Bizalompontjaikat, valamint szavazhatnak arról is, hogy hat szervezet közül melyiket támogassa további 1 millió Bizalomponttal az Auchan.
febr. 7
3:39
Bizalomkártyás pontjainkat jótékony célra is felajánlhatjuk (Hírstart)
Rendhagyó társadalmi célú kampányt indított az Auchan a hűségprogramjában résztvevő vásárlóinak február 1-től. A kezdeményezés keretében a vásárlók jótékony célra fordíthatják saját Bizalompontjaikat, valamint szavazhatnak arról is, hogy hat szervezet közül melyiket támogassa további 1 millió Bizalomponttal az Auchan.
febr. 7
3:45
Gyengült a forint (Hírstart)
Az utóbbi napokban enyhült a nyomás a forinton, azonban jelentősen nem tud eltávolodni a veszélyzónától a magyar deviza. Habár a csütörtöki napot 336,5 körül kezdte a forint az euróval szemben, estére 338-ig gyengült.
febr. 7
3:48
A szőlőmagban rejlő kincseink (Agrofórum)
A Bock Borászat a Villányi Borvidékről évente mintegy 11 ezer mázsa kékszőlőt szüretel. Mint azt Bock József, a Bock Pince Kft. ügyvezető-tulajdonosa elmondta, közel tizenöt évvel ezelőtt kezdtek el azzal foglalkozni, hogy valamilyen módon hasznosítsák a borszőlő feldolgozásának egyik melléktermékét, a rendkívül magas antioxidáns tartalommal rendel
febr. 7
4:03
Vérnyomás - mennyi az ideális érték a férfiak és a nők esetében? (ProfitLine)
Mekkora az ideális vérnyomás nagysága bizonyos korban? Mennyiben tér el a vérnyomás értéke a nők és a férfiak között? Hogyan változik a normális vérnyomás értéke a kor előrehaladtával? Mit jelent a vérnyomás első és második számértéke? Mérje meg vérnyomását és olvassa tovább cikkünket!
febr. 7
4:24
„A célunk, hogy folytatódjon a beruházások növekedése” (Familyversum)
Családokat erősítő gazdaságpolitika
febr. 7
4:28
Jelentős érdeklődés volt tavaly a Babakötvény iránt (Familyversum)
Kincstári értékesítés
febr. 7
4:30
A stabilitás költségvetése (Familyversum)
Kulturális fejlesztésekre is nagyobb összeg jut
febr. 7
4:34
Nagyszabású fejlesztések valósultak meg Gyálon (Familyversum)
A település hét éve vált járási központtá, amelyegyben az óvodafelújítások kezdetét is jelentette
febr. 7
4:36
„Az online tér vasembere” (Familyversum)
A digitális identitástárca egyszerűbbé, kényelmesebbé tenné az életünket, miközben biztosíthatja személyes adataink sokkal magasabb szintű védelmét
febr. 7
4:38
Újra felfuthat az ipari termelés (Familyversum)
A beszerzésimenedzser-indexek nem romlottak
febr. 7
4:40
Vonzza a vevőket a falusi csok (Familyversum)
A családi házak iránti érdeklődést mutatja az is, hogy a községekben majdnem egyszázalékos növekedés látható
febr. 7
4:44
Gyorsabban teljesülő banki átutalások (Familyversum)
A készpénzállomány fenntartása leginkább az államnak jelent költséget, az azonnali fizetés elsősorban a kártyás és az elektronikus banki szolgáltatásokat lendíti fel
febr. 7
5:00
A kínai kereslet miatt aggódnak a befektetők (Agrofórum)
A búza 1, a kukorica pedig 0,1 százalékot vesztett értékéből, a szójabab piacán azonban kitart az optimizmus, és a kurzus 0,3 százalékkal tovább emelkedett.
febr. 7
5:12
Tavaszi saját gyártású műsorok és országos premierek a Sony csatornáin (Márkamonitor)
A Sony Pictures Television (SPT) 5 csatornás portfóliója a tavaszi szezonban is vadonatúj, egyedi szórakoztató tartalmakkal várja a nézőit. A VIASAT3-ra az Észbontók és a Feleségek luxuskivitelben legújabb évada, míg a VIASAT6-ra a TotalCar új részei és a Magyarországon debütáló Celebrities in Solitary elnevezésű formátum hazai verziója érkezik a k
febr. 7
5:27
Beelőzte a nap- és szélenergia a szenet az EU-ban (NRGreport)
Történelmi év volt 2019 az európai villamosenergia-szektor számára, ugyanis az Európai Unió nap- és szélerőművei már több áramot termeltek, mint a szénerőművek - derül ki a Sandbag és az Agora Energiewende közös új jelentéséből. A szén visszaszorulásának köszönhetően 2019-ben 12 százalékkal zuhant az Európai Unió villamosenergia-szektorának szén-di
febr. 7
5:33
Tényleg jó lesz a cégeknek, ha hozzányúlnak az iparűzési adóhoz? (ProfitLine)
Ma már az iparűzési adó sokkal nagyobb terhet jelent a vállalkozásoknak, mint a társasági adó. Éppen ezért üdvözlendő, hogy a Pénzügyminisztérium keddi közleménye szerint végre az iparűzési adóhoz is eljutott az adófelülvizsgálati program. A Niveus Consulting Group megvizsgálta, kinek kedvezne a beígért új szabályozás.
febr. 7
5:42
Kisöprik a magyar boltokból a közismert trappista sajtot: jön az új szabályozás (Pénzcentrum)
Várhatóan 2020 végére eltűnik majd a ma ismert trappista sajtok jó része a boltok polcairól. Az év végén ugyanis már életbe léphet az a szabálymódosítás, melynek értelmében a trappista sajt előállításához sokkal szigorúbb kritériumoknak...
febr. 7
5:42
Káposztafélék palántanevelése (Agrofórum)
A klímaváltozás mellett, ami máris jelentős átrendeződést okoz néhány zöldségfaj termesztésében, a hajtatott káposztafélék területének csökkenésében a fogyasztási szokások változása is közrejátszik.
febr. 7
5:45
Jó sok készpénzen ülnek egyes képviselők (Menedzsment Fórum)
Köztük neves fideszes politikusok – Kocsis Máté, Kubatov Gábor, Lázár János – is tízmilliós összegeket tartanak a párnacihában, noha a kormány programot is hirdetett a rekordokat döntögető készpénzállomány csökkentése érdekében.
febr. 7
5:51
Kirakatprogram a Karácsony-fórum (AQUA)
Az érdekképviseleti vélemények megerősítik: kirakat a Karácsony Gergely főpolgármester által kezdeményezett testület, a felek véleményét eddig sem kérte ki a főváros.
febr. 7
5:57
Soha nem látott számok a CSOK-ról: valakik nagyon jól jártak? (Portfolio)
Fennállásának négy éve alatt éppen 100 ezer család vette fel a CSOK-ot Magyarországon 318 milliárd forint értékben. A felvett összeg 60 százaléka, 192 milliárd forint mindössze 20 ezer, legalább három gyermeket vállaló családnál összpontosult – tudta meg a Portfolio. A legnagyobb kedvezményezettek jelentős része valószínűleg már eleve rendelkezett
febr. 7
6:12
Elektromos autókat gyártó cégbe fektet a Ups (Márkamonitor)
A UPS kockázati tőkebefektető cége, a UPS Ventures kisebbségi részesedést szerzett az elektromos járműplatformokat és igényre szabott járműveket gyártó Arrival vállalatban. A cég termékei jelentős versenyelőnyt biztosítanak mind a hagyományos belsőégésű motorokkal működő, mind az előre gyártott elektromos autókkal szemben. A befektetés mellett a UP
febr. 7
6:15
Ez lett a kormánydöntés eredménye: mindenki a lakására költi a pénzét (Privátbankár)
A tartós fogyasztási cikkek forgalmában némi hangsúlyeltolódás történt az elmúlt pár évben, élre került a bútor és a lakásfelszerelés, valamint az építőanyag. Mindezt a megugró bérekkel, valamint a családtámogatásokkal magyarázzák a szakértők. Hiába van több jövedelme valakinek, annál többet már nem fog élelmiszerre költeni, mint tette korábban.
febr. 7
6:21
Az amerikai igazságügyi miniszter szerint amerikaiaknak kellene megvennie az Ericssont és a Nokiát, akár állami segítséggel (444.hu)
Ezzel ellensúlyozva a kínai Huawei fölényét az 5G-szektorban.
febr. 7
6:27
Gyorsjelentés: Jelentősen nőtt a Richter árbevétele és nyeresége 2019-ben (GazdaságPortál)
A Richter Gedeon Nyrt. 2019-ben 51,697 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el, ami 17,6 százalékkal nagyobb az előző évinél – közölte a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken. A társaság éves árbevétele 507,794 milliárd forint volt, ami 14 százalékkal haladta meg az előző évit a nemzetközi pénzügyi jelentési sza
febr. 7
6:27
Nem igazán veszik külföldön a magyar mézet (444.hu)
Túl olcsó az ukrán vegyes méz.
febr. 7
6:33
Csökkentek a német gyáripari megrendelések (ProfitLine)
A várt növekedés helyett tavaly február óta legnagyobb mértékben csökkentek decemberben a német gyáripari megrendelések havi összevetésben.
febr. 7
6:39
Pocsék német adat érkezett - hol van itt a recesszió vége? (Hírstart)
A gyors felpattanás esélyét foszlatja szét a decemberi német ipari rendelési adat. Decemberben a gyáripari rendelések 2,1%-kal csökkentek az előző hónaphoz képest, éves alapon pedig 8,7%-os a visszaesés. Az adatok jóval rosszabbak az előzetes várakozásoknál.
febr. 7
6:42
Tíz éve romokban hevert az építőipar, amikor egyenesbe jött egy gerendaházakat építő vállalkozás (G7)
Ubrankovics Pál a kilencvenes években kezdett faipari anyagokkal és gépekkel kereskedni. Egyszemélyes cégéből a kétezres évekre az egyik legnívósabb magyar gerenda- és készházgyár fejlődött ki, ami még a válságból is profitálni tudott.
febr. 7
6:51
Új időszámítás a kkv-k életében: komoly változásokra készülhetnek a magyar cégek (Piac és Profit)
2019 novemberében új időszámítás kezdődött a vállalkozásfejlesztésben: megjelent az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által készített és a kormány által a közelmúltban elfogadott kkv-stratégia, amely a 2030-ig tartó időszakra meghatározza a hazai kis- és közepes vállalkozások megerősítésének intézményrendszerét és irányait. Ezzel kapcso
febr. 7
6:51
Autót is kivált az e-roller Budapesten (NRGreport)
A G7 felmérést készített a budapesti e-rolleresek körében. Ez alapján az látható, hogy valóban nem kevesen vannak, akik az autójukat teszik le azért, hogy az e-rollert válasszák. A felmérés ugyan nem reprezentatív, de mivel hasonló még nem készült a magyar e-rolleresekről, mindenképpen érdekes. Az eredmények nagyon hasonlóak a nemzetközi trendekhez
febr. 7
7:09
Jelentősen nőtt a Richter árbevétele és nyeresége tavaly (Napi)
A Richter Gedeon Nyrt. 2019-ben 51,697 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el, ami 17,6 százalékkal nagyobb az előző évinél - közölte a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön az MTI szerint.
febr. 7
7:09
Jó hír az autósoknak, olcsóbb lett a tankolás (Portfolio)
Tovább csökkent az üzemanyagok ára a holtankoljak.hu szerint, a gázolaj ára bruttó 5 forinttal 390 forintra csökkent, míg a benzin ára bruttó 2 forinttal 380 forintra mérséklődött.
febr. 7
7:09
Rekordév volt a Richternek tavaly: jelentősen nőtt az árbevétel és a nyereség is (Hírstart)
A Richter Gedeon Nyrt. 2019-ben 51,697 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el, ami 17,6 százalékkal nagyobb az előző évinél - közölte a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.
febr. 7
7:15
Gyorsjelentés: Jelentősen nőtt a Richter árbevétele és nyeresége 2019-ben (Hírstart)
A Richter Gedeon Nyrt. 2019-ben 51,697 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el, ami 17,6 százalékkal nagyobb az előző évinél – közölte a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön. A társaság éves árbevétele 507,794 milliárd forint volt, ami 14 százalékkal haladta meg az előző évit a nemzetközi pénzügyi jelentési
febr. 7
7:18
Még laborvizsgálatra sem járunk rendszeresen – fogorvosra viszont tízezreket költünk évente (Márkamonitor)
Minden tizedik embernek van magán-egészségügyi biztosítása, további 18 százalék pedig gondolkozik ennek lehetőségén – derült ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital közös kutatásából. A biztosítással rendelkezők 42 százaléka évi 50 ezer forint alatt, minden harmadik válaszadó pedig 50 és 100 ezer forint között költ egészségügyi biztosításra. A válaszad
febr. 7
7:21
Gyér a nyugat-európai érdeklődés a magyar méz iránt (Hírstart)
Gyér érdeklődés mutatkozik a magyar méz iránt a külföldi vevők körében, így a felvásárlás gyakorlatilag szünetel – nyilatkozta Fazekas Gyula, a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének elnöke a Világgazdaságnak.
febr. 7
7:21
Gyér a nyugat-európai érdeklődés a magyar méz iránt (AQUA)
Gyér érdeklődés mutatkozik a magyar méz iránt a külföldi vevők körében, így a felvásárlás gyakorlatilag szünetel – nyilatkozta Fazekas Gyula, a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének elnöke a Világgazdaságnak.
febr. 7
7:27
Titkolja a kormány, mégis kiüríthetik a dobai kastélyban működő pszichiátriát (Hírstart)
Szélnek eresztik a betegeket, még hajléktalanszállóra is szállítottak át közülük néhányat. Egy ősszel nyilvánosságra került munkaanyagban már szerepelt a veszprémi kórház dobai pszichiátriai osztályának bezárása, de a szaktárca akkor tagadta ezt. A terület védett, így eladni nem lehet, de a rekonstrukció túl sok pénzt emésztene fel.
febr. 7
7:33
Hamarosan megkezdődnek a tárgyalások a spanyol és katalán kormány között (ProfitLine)
Még ebben a hónapban megindulnak a tárgyalások a spanyol és a katalán kormány között azzal a céllal, hogy rendezzék a kialakult politikai konfliktust - jelentette be Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Barcelonában csütörtökön, miután tárgyalt Quim Torra katalán elnökkel.
febr. 7
7:45
Tőzsde – Mínuszban az ázsiai piacok (GazdaságPortál)
Gyengüléssel zárták a kereskedést a tőzsdék Ázsiában pénteken, és a még nyitva tartó néhány térségbeli börze is mind mínuszban állt. A tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikkei225 index 0,18 százalék gyengüléssel, 23 ezer 831 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 0,32 százalékos mínuszban fejezte be a napot. Az ausztr
febr. 7
7:45
Hamarosan megkezdődnek a tárgyalások a spanyol és katalán kormány között (Hírstart)
Még ebben a hónapban megindulnak a tárgyalások a spanyol és a katalán kormány között azzal a céllal, hogy rendezzék a kialakult politikai konfliktust - jelentette be Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Barcelonában csütörtökön, miután tárgyalt Quim Torra katalán elnökkel.
febr. 7
7:45
Támogatást kaphat a vasúti fuvarozás (AQUA)
A kisebb fuvarok vasúti szállítása – az úgynevezett egyeskocsi-fuvarozás – veszteséges tevékenység, amelyet ezért uniós hozzájárulással támogatnak több tagországban.

Keresés