2020. február 29. szombat

febr. 29
0:03
Varga Mihály: Magyarország az uniós élmezőnyben van a beruházási eredményekkel (Familyversum)
Minden eddiginél több, 10 556 milliárd forint értékű beruházás valósult meg tavaly Magyarországon
febr. 29
0:07
Indul a diákok pénzügyi ismereteit erősítő Pénz7 programsorozat (Familyversum)
Varga Mihály: A kormány pénzügyi tudatosság fejlesztéséről szóló stratégiája a teljes lakosságot szeretné elérni
febr. 29
0:11
Kósa Lajos: Óriási az igény a nyugdíjasok foglalkoztatására (Familyversum)
Felméréseik szerint mintegy 800 ezer nyugdíjas vállalna munkát
febr. 29
0:15
„Nincs ok a pánikra és az élelmiszer-felhalmozásra” (Familyversum)
Az ITM a jövőben versenyhivatali eszközökkel léphet fel a koronavírus-járványt kihasználó, rossz szándékú piaci szereplőkkel szemben
febr. 29
0:19
Lemondták a Genfi Autószalont (Familyversum)
A svájci hatóságok egy igazolt koronavírus-fertőzés miatt megtiltották az ezer főnél nagyobb rendezvények megtartását
febr. 29
1:03
Összeomlás szélén állnak az olasz kórházak (ProfitLine)
Összeomlás szélén állnak a koronavírus-betegekkel teli kórházak az észak-olaszországi Lombardia vesztegzár-területén Attilio Fontana tartományi elnök szerint. A tartományi elnök péngteken a megbetegedett orvosok helyettesítését és a továbbra is hiányzó szájmaszkok mielőbbi biztosítását sürgette.
febr. 29
1:45
Jólétünk záloga a gazdák elismerése (Familyversum)
Évről évre emelkedik a mezőgazdasági gépek iránti kereslet
febr. 29
1:51
Folytatódik a faültetési program (Familyversum)
A nagyobb városokban szükséges a zöldfelületek, az erdőborítottság növelése, a Csepelhez hasonló peremkerületek erdőterületeinek megőrzése és bővítése
febr. 29
1:57
Bekeményít a NAV az építőipari feketemunka ellen (Familyversum)
Adóelkerülések feltárása
febr. 29
2:01
Bővítik Pécs kerékpáros infrastruktúráját (Familyversum)
Terület- és településfejlesztési program
febr. 29
2:03
Franciaországban is emelkedett a fertőzöttek száma (ProfitLine)
Franciaországban is emelkedett az új koronavírussal fertőzöttek száma pénteken.
febr. 29
2:05
Közösek a magyar–horvát gazdasági érdekek (Familyversum)
A magyar kormány 527 drávaszögi kis- és közepes vállalkozót támogatott tavaly 1,8 milliárd forinttal, így a Drávaszögben 2,7 milliárd forintnyi beruházás valósult meg
febr. 29
3:03
Bill Gates a szegény országok megsegítésére sürgeti a gazdagokat (ProfitLine)
A koronavírus-járvány kapcsán a szegény országok megsegítésére szólította fel a gazdag államokat Bill Gates, a Microsoft társalapítója és volt elnöke a New England Journal of Medicine című szaklapban közzétett nyílt levelében.
febr. 29
4:09
Bizonytalanná teszi az idei gazdasági előrejelzéseket a koronavírus-járvány (ProfitLine)
Bizonytalanná teszi az idei gazdasági előrejelzéseket a koronavírus-járvány az MTI-nek nyilatkozó gazdasági elemzők szerint, aki ugyan továbbra is erőteljes, 4 százalék körüli növekedéssel számolnak, de úgy látják, hogy erősödtek a kockázatok.
febr. 29
4:15
Bizonytalanná teszi az idei gazdasági előrejelzéseket a koronavírus-járvány (Hírstart)
Bizonytalanná teszi az idei gazdasági előrejelzéseket a koronavírus-járvány az MTI-nek nyilatkozó gazdasági elemzők szerint, aki ugyan továbbra is erőteljes, 4 százalék körüli növekedéssel számolnak, de úgy látják, hogy erősödtek a kockázatok.
febr. 29
5:03
Egyre öregebb a hazai autópark (ProfitLine)
A Nyugat-Európában érvényben lévő károsanyag-kibocsátási adók miatt ott nem éri meg megtartani a régebbi autókat, amelyekből sok Magyarországra kerül, így a hazai autópark egyre idősebb - mondta Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.
febr. 29
5:15
Palackból lett palackban érkezik a boltokba tavasszal a Römerquelle (Márkamonitor)
A Römerquelle ásványvíz 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült palackban lesz kapható hamarosan Magyarországon. A címkéjén olvasható felirat, a „Palackból lett palack” azt jelenti, hogy a Römerquelle csomagolásának volt korábbi élete: már kidobott palackok visszagyűjtésével és újrahasznosításával gyártották. És mivel 100%-ban újra is hasznosí
febr. 29
5:21
Richter. Természetes eredetű, új fogamzásgátló készítmény (Hírstart)
A Richter Gedeon Nyrt. természetes eredetű kombinált fogamzásgátló törzskönyvezési kérelmét befogadta az Európai Gyógyszerügynökség. A készítmény Európára, Oroszországra, valamint a Független Államok Közössége egyéb országaiban jelenhet meg hamarosan.
febr. 29
5:39
Befektetési alap – olcsóbban, egyszerűbben (KKV Magazin)
A köztudatban a befektetési alapok egy komplex, kollektív, magas szakértelmet igénylő befektetési formaként élnek. Egy idén januártól hatályba lépett törvénymódosítás azonban a befektetési alapok és alapkezelőik létrehozatalát egy lényegesen nagyobb kör számára teszi lehetővé. Márpedig ezek az alapok akár akvizíciós célokra, akár magánvagyonok tart
febr. 29
5:51
Nem várt költséggel járhat az azonnali fizetési rendszer az ügyfeleknek (GazdaságPortál)
Most már tényleg nincs visszaút: március 2-án elindul az azonnali fizetési rendszer (AFR), amivel új időszámítás kezdődik a hazai bankrendszer számára. A Bank360.hu pénzügyi szakportál annak járt utána, hogy mivel készülnek a pénzintézetek a hétfői indulásra.  A bankok weboldalain részletes leírást olvashatunk az AFR bevezetéséről, a napokban pedig
febr. 29
5:57
Ez vár a magyar nyugdíjasokra: tátongó szakadék, összeomló rendszer (Portfolio)
A jelenlegi magyar nyugdíjrendszer növelni fogja az egyenlőtlenséget a 65 év felettiek körében az Európai Bizottság jelentése szerint. A nyugdíjak indexálásának módszere lehetővé teszi, hogy a jövőre nyugdíjba vonulók ellátása 35%-kal magasabb legyen, mint a három évvel ezelőtt nyugdíjba vonulóké. A nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságát növeli még
febr. 29
6:03
Erdogan és Putyin telefonon egyeztetett az észak-szíriai helyzetről (ProfitLine)
Az észak-szíriai helyzetről egyeztetett telefonon a török és az orosz elnök pénteken - derült ki a Kreml sajtószolgálatának tájékoztatásából.
febr. 29
6:09
K&H;: hányszor jártak a környéken a betörők? (Márkamonitor)
A megkérdezettek kétharmada – 64 százaléka – átlagosnak tartja a lakhelyén a közbiztonságot, mindössze 7 százalék szerint rosszabb a helyzet az átlagosnál. Budapesten azonban sokkal pesszimistábbak: a lakók negyede gondolja így – derül ki a K&H biztos jövő felmérésből. A megkérdezettek 25 százaléka szerint kevesebb betörés történt az elmúlt években
febr. 29
6:36
Elképesztő lépés jön a magyar közutakon (Infostart)
A balesetekről automatikus azonnali értesítés gyorsítja majd a segítséget és a forgalomterelést; maguk a járművek is mozgó szenzorként segítik majd az információáramlást.
febr. 29
6:51
A vagyonunk 1%-át ebbe kellene fektetni (Startlap)
Chamath Palihapitiya, a Facebook korábbi ügyvezetője és a Virgin Galactic elnöke mondta el, mibe kellene fektetnie mindenkinek a nettó keresetének 1%-át.
febr. 29
6:51
Újratöltik a polcokat a boltok (AQUA)
Csillapodhat a boltokban a túlzott felhalmozás bizonyos termékekből, mivel már látják a vevők, hogy a kifogyó cikkeket másnapra pótolják a kereskedők, vagyis biztonságos az áruellátás.
febr. 29
6:53
Hét éve nem járt ilyen magasan az arany ára (Startlap)
2020-ban az arany lehet a befektetők kedvenc eszköze, miután a világban tapasztalható bizonytalanságok hatására hét éve nem látott csúcsárfolyamon kereskedik.
febr. 29
6:55
A vártnál nagyobb keresleti sokk érheti a világgazdaságot (Startlap)
Londoni pénzügyi elemzők szerint úgy tűnik, hogy az új típusú koronavírus okozta, Kínából kiindult járvány terjedése a vártnál nagyobb negatív globális keresleti sokkot okoz, és emiatt a kínai és a világgazdaság idei növekedési üteme valószínűleg elmarad az eddigi előrejelzésektől.
febr. 29
6:57
Koronavírus: Dél-Korea kiadta a vörös kódot (Portfolio)
Dél-Koreában már több az új koronavírusos beteg, mint Kínában a szombaton közzétett adatok alapján.
febr. 29
6:57
Hét éve nem járt ilyen magasan az arany ára (Hírstart)
2020-ban az arany lehet a befektetők kedvenc eszköze, miután a világban tapasztalható bizonytalanságok hatására hét éve nem látott csúcsárfolyamon kereskedik. Megjelent a BitcoinBázis oldalon.
febr. 29
7:03
Ebből saját stadiont építhet, akkor is bőven marad pénze (Menedzsment Fórum)
Történelmi magasságba emelkedett az ötöslottó főnyereménye, így aki mind az öt számot eltalálja, 5,2 milliárd forintot nyerhet. Ön mit tenne ezzel az elképesztő összeggel?
febr. 29
7:03
Kik az atomhatalmak a világban? (ProfitLine)
Atomhatalmak a világban: 5 hivatalos atomhatalom; országok amelyek atomfegyverek birtokában vannak; A nukleáris robbanófejek száma országonként (becsült adatok, 2018. január)
febr. 29
7:03
Drága tavasz vár a családi ház tulajokra: fizethetnek, ha ilyen fa van a kertben (Pénzcentrum)
"Én azt látom, hogy mindenki addig nagyon környezettudatos, ameddig nem származik valamilyen személyes hátránya a növény meglétéből" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Szaller Vilmos, a Főkert faállomány fejlesztési szakértője....
febr. 29
7:06
Koronavírus: meddig kell bemenni dolgozni járvány idején? (Privátbankár)
Mind a munkavállalókat, mind a munkáltatókat érdeklő kérdés, hogyan kell eljárni, mik a jogaik és kötelezettségeik járványveszély vagy járvány idején. Nagy a különbség a járvánnyal fenyegető helyzet, illetve a kihirdetett járványveszély, járvány között – írja a koronavírus kapcsán jogász szakértőnk.
febr. 29
7:09
Változások 2020 évnyitó kertészeti konferencia (Hírstart)
Idén is megrendezésre kerül a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács immár hagyományosnak tekinthető évnyitó kertészeti konferenciája.
febr. 29
7:09
500 millió dolláros befektetést kapott a Revolut (Márkamonitor)
A Revolut, egy több mint 10 millió felhasználóval rendelkező globális pénzügyi platform, sikeresen zárta újabb tőkebevonási körének negyedik fázisát, és további 500 millió dolláros finanszírozáshoz jutott hozzá. A mostani befektetéssel együtt összesen 836 millió dollárt invesztáltak a cégbe annak megalapítása óta. A negyedik befektetési fázist (más
febr. 29
7:09
Újabb pénz megújuló energiaforrásokra (KKV Magazin)
Támogatást kaphat az államtól az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely megújuló energiaforrásokba ruház be – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.
febr. 29
7:15
Koronavírus: meddig kell bemenni dolgozni járvány idején? (Hírstart)
Mind a munkavállalókat, mind a munkáltatókat érdeklő kérdés, hogyan kell eljárni, mik a jogaik és kötelezettségeik járványveszély vagy járvány idején. Nagy a különbség a járvánnyal fenyegető helyzet, illetve a kihirdetett járványveszély, járvány között – írja a koronavírus kapcsán jogász szakértőnk.
febr. 29
7:27
Kirügyeztek a gyümölcsfák (AQUA)
A februári viharos szél nem tett kárt a hazai gyümölcsültetvényekben, a szokatlanul enyhe időjárás azonban még okozhat fejfájást a kertészeknek.
febr. 29
7:36
Egyre nehezebb helyzetben a nyugdíjasok (Infostart)
Tavaly decemberben az átlagnyugdíj csak a fele volt a nettó átlagkeresetnek a friss adatok szerint. 2020-ban tovább nőhet a különbség, bár szakértők szerint visszafogottabb lesz az idei béremelkedés a tavalyinál.
febr. 29
7:39
A Dunaferr megelőző intézkedéseket hozott a koronavírussal kapcsolatban (Portfolio)
Közleményt adott ki a Dunaferr a területére belépő valamennyi személy részére, a koronavírussal kapcsolatos megelőző intézkedéseiről – írja a Duol.hu.
febr. 29
7:39
Egyre nehezebb helyzetben a nyugdíjasok (Hírstart)
Tavaly decemberben az átlagnyugdíj csak a fele volt a nettó átlagkeresetnek a friss adatok szerint. 2020-ban tovább nőhet a különbség, bár szakértők szerint visszafogottabb lesz az idei béremelkedés a tavalyinál.
febr. 29
7:39
A Lavazza újabb kiállítást támogat a Guggenheim Múzeumban (Márkamonitor)
A Lavazza továbbra is elkötelezett a művészetek, a kultúra és a fenntarthatóság iránt, ezért ismét támogatja a Solomon R. Guggenheim Múzeum egy különleges kiállítását.  A „Vidék, a jövő” („Countryside, The Future”) című új, innovatív installáció az ikonikus Rotundában tekinthető meg, amelyet Rem Koolhaas és Samir Bantal készített. A művészek radiká
febr. 29
7:54
Kudarcba fulladt tervek a koronavírus miatt – mikor hivatkozhatnak rendkívüli helyzetre a cégek? (Piac és Profit)
Már most látható, hogy a koronavírusnak nem csupán egészségügyi és gazdasági, hanem komoly jogi következményei is lesznek.
febr. 29
7:57
Indokolt a hisztéria az új koronavírus miatt? (G7)
G7 Podcast! Vendégünk Marton Péter biztonságpolitikai szakértő, akivel a vírusról elérhető információkat és az egyes országok járványellenes intézkedéseit beszéljük végig.
febr. 29
8:03
Április 6-ig lehet pályázni az E.ON fenntarthatósági pályázatára (ProfitLine)
Április 6-ig lehet pályázni fenntartható, energiatudatos és zöld kezdeményezésekkel a nemzetközi E.ON Energy Globe verseny magyarországi fordulóján.
febr. 29
8:03
Soha nem látott számokat tett közzé Kína: összezuhant az ország feldogozóipara (Portfolio)
Történelmi mélypontra zuhant a kínai feldolgozóipar teljesítménye februárban, miután az ország az újfajta koronavírus-járvány megfékezésének érdekében szigorú korlátozásokat léptetett életbe.
febr. 29
8:09
Több ezer üres üzlet keres gazdát – Jól járhat, aki új vállalkozásba kezd (Portfolio)
Parkolás, üres, elhanyagolt üzletek, adott területen hiányzó szolgáltatások – csak néhány olyan probléma, amire a szakemberek nagy erőkkel keresi a megoldást, hogy a főváros még élhetőbb és vonzóbb legyen a magyar kkv-k számára.
febr. 29
8:09
Kilenc hónapos mélységben a szójabab ára (Agrofórum)
A szójabab kurzusa 0,3 százalékkal, a búzáé pedig még jobban 1,6 százalékkal csökkent, miközben a kukorica enyhén drágult Chicagóban. Európában továbbra is mínuszban van az összes főbb gabonafajta kurzusa az árupiacon.
febr. 29
8:15
Lakhatatlan Föld: Most már ki lehet borulni (Márkamonitor)
Mi vár ránk a Földön az elkövetkezendő harminc évben és utána? Aki a globális felmelegedéssel kapcsolatban elsősorban a tengerszint emelkedése miatt aggódik, az épp csak a felszínét kapargatja a lehetséges borzalmaknak. Mert a felszín alatt élelmiszerhiány, menekültválság, klímaháború és gazdasági hanyatlás rejlik. Vagyis rosszabb, sokkal rosszabb

Keresés