2020. február 29. szombat

febr. 29
0:00
Doppingbotrány: nyolcéves eltiltást kapott az úszósztár (Blikk)
A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) bűnösnek találta a doppingvétséget elkövető Szun Jangot (28), s nyolcéves eltiltással sújtotta.
febr. 29
0:03
Kínába igazolt Kádár Tamás (MMonline)
A magyar válogatott védő három év után hagyta el a Dinamo Kijevet
febr. 29
0:04
Elhagyja az Ftc-t Danick Snelder – Ehhez a klubhoz igazolt át a vb-győztes kézis (Blikk)
A női kézilabda-NB I-ben szereplő Siófok bejelentette, a Ferencvárostól a nyáron távozó Danick Snelder (képünkön) a Balaton-parti klubban folytatja pályafutását. A 29 éves holland világbajnok klasszis négy idény után hagyja el a zöld-fehéreket.
febr. 29
0:07
Magyarország rendezheti a 2027-es női kézilabda-vb-t (MMonline)
A tervek szerint Budapesten, Debrecenben, Győrben és Tatabányán kerül sor a tornára
febr. 29
0:08
„Mit mondhatnék? Borzasztó nehéz ez most” – Otthon kapott ki a világhírű angol futballklub (Blikk)
Drámai mérkőzésen búcsúzott az angol Arsenal a labdarúgó-Európa-ligától. Ugyan 1-0-s idegenbeli siker után várta a görög Olympiakosz elleni második mérkőzést, ám a csütörtöki találkozón borult a papírforma... Már az sokkolta a hazaikat, hogy a vendégek vezetést szereztek, de arra, hogy a rendes játékidő végéig meg is tartják az előnyt és hosszabbít
febr. 29
0:11
Milák Kristófot tartják az olimpia egyik legnagyobb aranyesélyesének (MMonline)
A legnagyobb úszással foglalkozó szakportál szerint 83 százalék a valószínűsége, hogy a világcsúcstartó magyar versenyző nem talál legyőzőre 200 pillangón a tokiói ötkarikás játékokon
febr. 29
0:12
Koronavírus:zárt kapuk mögött rendezik a hátralévő meccseket Svájcban? (Blikk)
A svájci futball-liga (SFL) minden hétvégi mérkőzést elhalasztott, miután a kormány – a koronavírus terjedését megakadályozandó – megtiltott minden olyan tömegrendezvényt az országban, amely ezernél több érdeklődőt vonz. A SFL azt is közölte: megfontolja annak a lehetőségét, hogy a jövőbeli meccseket zárt kapuk mögött bonyolítsák le, ezzel segítve
febr. 29
0:15
Doppingvétség miatt nyolc évre eltiltották a háromszoros olimpiai bajnok kínai úszót (MMonline)
Szun Jang az ítélet kihirdetése után jelezte, igazságtalannak érzi a büntetést és továbbra is hisz az ártatlanságában, fellebbezni fog
febr. 29
0:16
Tovább élnek az Eger férfi vízilabdacsapatának továbbjutási reményei: a koronavírus miatt később kerül sor a csapat kupameccsére (Blikk)
Tovább élnek a továbbjutási reményei az Eger férfivízilabda-csapatának az Európa-kupában. Pedig úgy tűnt, mivel a klub a Brescia elleni hazai elődöntő-visszavágót a járványveszély közepette nem tudja az eredeti időpontban (március 4.) megrendezni, az olaszoknak 5-0-s gólkülönbséggel írják jóvá a meccset. De az európai szövetség (LEN) jelezte, azt s
febr. 29
0:20
Nem csak a meccseken talál célba – Ennek a szenvedélynek hódol a Fradi sztárfocistája a pályán kívül (Blikk)
Franck Boli (26), a harmincszoros magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának elefántcsontparti csatára nemcsak a pályán, de szabadidejében is arra törekszik, hogy pontos legyen és célba találjon. A hobbija ugyanis a lövészet.
febr. 29
0:21
Története során először nyert férfi röplabda Magyar Kupát a Pénzügyőr (Azenpenzem)
A Pénzügyőr nyerte a férfi röplabda Magyar Kupát, mivel a pénteki fináléban 3-2-re legyőzte a házigazda Kecskemét csapatát.
febr. 29
0:24
Bravúrosan teljesít Dzsudzsák Balázs: újabb gólpasszal vezette sikerre az al-Aint (Blikk)
Dzsudzsák Balázsnak (szemben) egyelőre kiválóan megy a játék új csapatában, az Egyesült Arab Emírségek élvonalában érdekelt al-Ainban. A magyar fociválogatott csapatkapitánya harmadik tétmérkőzésén is kivette a részét klubja egyik találatából.
febr. 29
0:28
Kiderült: ő lehet a tokiói olimpia legbiztosabb aranyérmese (Blikk)
Az úszással foglalkozó Swimswam szakportál elemzése alapján a 200 méter pillangón világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf az egyik legbiztosabb aranyérem-várományos a tokiói olimpián – írja az origo.hu.
febr. 29
0:32
Talán az év kihagyott gólja az övé: nézze mekkorát bakizott Wolverhampton Wanderers játékosa (Blikk)
Előző meccsüket 4-0-ra nyerték, így túlzott lazasággal álltak pályára csütörtök este a Wolverhampton Wanderers FC játékosai, akik egy brutális hiba után kikaptak 3-2-re az Espanyoltól.
febr. 29
0:36
Szigorú szabályokat kell betartaniuk a Bayern játékosainak a koronavírus miatt (Blikk)
A játékosok nem adhatnak autogramot és nem készíthetnek fotókat a szurkolókkal – írja a 24.hu.
febr. 29
0:57
Kiesett az Ajax és az Arsenal is, Linzbe megy a Manchester United (MMonline)
Labdarúgó-Európa-liga
febr. 29
1:01
A remek idénykezdés után Szabó Tünde sikeres olimpiai szereplésre számít (MMonline)
A magyar kormány minden feltételt biztosít sportolóinknak és edzőiknek a zavartalan és eredményes felkészüléshez a tokiói nyári játékokra
febr. 29
5:09
A medencében dobta le a melltartót a vadóc sportolónő (Ripost)
A venezuelai modell, Betty Marquez a küzdősportok nagy szerelmese.
febr. 29
7:06
Férfi kézi: jól érzi magát Orosházán az Nb I első török játékosa (She)
Januárban érkezett Orosházára a kapus Yunus Özmusul, aki az első török játékos a magyar férfi kézilabda-bajnokságban, és a gólszerzés sem idegen tőle.
febr. 29
7:21
Rettegnek Egerben az olaszokkal játszó pólósoktól (BorsOnline)
Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok, a ZF-Eger elnöke szerint a koronavírus miatt kialakult hisztéria áldozatai. A városi uszodából kizárták őket, és bajnoki meccset sem játszhatnak, mert Észak-Olaszországban szerepeltek.
febr. 29
8:00
Nhl: megegyeztek a 45 milliós szerződésben, és eltört a csatár lába (She)
Meglehetősen balszerencsés játéknapon van túl a New York Rangers az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), ugyanis a Philadelphia Flyers elleni meccsen 5–2-es vereséget szenvedett, ezzel megszakadt kilencmeccses győzelmi szériája, ráadásul eltört a lábfeje a csapat kulcsemberének, Chris Kreidernek, akivel a napokban állapodtak meg a szerződés
febr. 29
8:18
Őrület! Eszét vesztve ünnepelte kedvencei sikerét a rocksztár (Ripost)
A Manchester City fontos győzelmet aratott a Real Madrid otthonában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.
febr. 29
8:21
Sergio Ramos izgul, pedig a 44. klasszikusára készül (BorsOnline)
Rekordnak számító 44. alkalommal játszik Real–Barcelona rangadón Sergio Ramos, de 15 éve töretlen a lelkesedése. Az első Clásicójára készülő Quique Setién Barca-edző háromszor már megtréfálta Zinédine Zidane-t Madridban.
febr. 29
8:42
Vízben és füvön is Fradi - sport a tévében (Infostart)
Barcelonában játszik a Szeged a kézi-BL-ben. A Liverpool, a Chelsea, a PSG és a Bayern is látható lesz.
febr. 29
8:54
Tenisz: Nadal jött ki győztesen a korábbi bajnokok csatájából (She)
Rafael Nadal két sima játszmában, 6:3, 6:2-re legyőzte Grigor Dimitrovot az acapulcói kemény pályás ATP 500-as tenisztorna elődöntőjében, így pályafutása során negyedszer jutott döntőbe a mexikói viadalon.
febr. 29
8:57
Csak a Győrnek lesz izgalmas az utolsó kör (Azenpenzem)
A hétvégén zárul a csoportkör a Bajnokok Ligájában, de már csak két – a magyar csapatokat – érintő nyitott kérdésre kaphatunk választ.
febr. 29
8:59
A Király visszatér (Azenpenzem)
Vége a négy hónapos böjtnek, Stephen Curry visszatér a kosárlabda-pályára a Golden State Warriors–Washingotn Wizards mérkőzésen.
febr. 29
9:00
Légiósok: Kádár helyett francia világbajnokot igazoltak az oroszok (She)
Mint ismeretes, pénteken eldőlt, hogy Kádár Tamás a kínai Santung Lunengben folytatja pályafutását. A játékos képviselője, Varga Sándor azóta orosz forrásban elmondta, miért nem Oroszországba szerződött a védő.
febr. 29
9:21
Ezért csak a kilencedik születésnapját ünnepli a magyar világbajnok vízilabdázó (Ripost)
Az egri vízilabdázónak szokatlan dátumra esik a születésnapja, idén ezért különlegességgel lepi meg csapattársait.
febr. 29
9:24
Labdarúgás: már az utánpótlásban is szükség lenne külföldiekre? (She)
Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…
febr. 29
9:26
komikus gól, saját kapujába dobta a labdát a kapus (She)
Ritkán látható, „bravúros” öngólt szerzett a francia másodosztályú Grenoble kapusa, Brice Maubleu. A 30 esztendős kapus saját kapuja felé dobta a labdát, majd hiába próbált menteni, már késő volt.
febr. 29
9:30
Nba: Antetokunbóék a földbe döngölték az Oklahomát (She)
A Keleti főcsoport éllovasa, a Milwaukee Bucks negyvenhét pontos, 133–86-os győzelmet aratott az Oklahoma City Thunder felett az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján. A hazaiak görög sztárja, Jannisz Antetokunbo 32 pontig és 13 lepattanóig jutott a meccsen. A Bucks az NBA történetének kilencedik csapata, a
febr. 29
9:33
Az előítéletek ellen küzd Zsiga Melinda (BorsOnline)
A sport adott erőt a nehéz időszakokban az állami gondozottként felnőtt vb-bronzérmes kick-boxos Zsiga Melindának. Álmában sem gondolta volna, hogy egyszer ő inspirál majd másokat.
febr. 29
9:36
Nfl: Gurley, Hooper és a többiek – az amerikai futball sztárjai Magyarországon! (She)
Az AFWB (American Football Without Barriers) jóvoltából NFL-sztárok érkeztek Magyarországra. Szombaton 19 amerikai futballista tart edzést magyar játékosoknak a Puskás Arénában – az eseményt pénteken közönségtalálkozó előzte meg.
febr. 29
9:48
Az Ftc egymás után tizedszer küldheti haza sikerélmény nélkül a Debrecent (She)
A 23., utolsó februári fordulóval megkezdődik a harmadik teljes kör a labdarúgó NB I-ben. Az előző héten Mezőkövesden második bajnoki vereségét elszenvedő Ferencváros a DVSC ellen javíthat, a Mol Fehérvár FC-nek „kötelező feladat” jutott a Kaposvár ellen, a Mezőkövesd pedig a ZTE-t fogadja. Eközben Zalaegerszegen – saját stadionjától jó 235 kilomét
febr. 29
9:50
Fft: a vágva várt hős – a hírhedt Vitray–Puskás-sztori (She)
A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal azt idézi fel, hogyan vágta meg – szó szerint és átvitt értelemben is – Vitray Tamás 1978-ban Puskás Ferencet, aki emiatt még három évig nem jött haza.
febr. 29
10:18
Karanténba kerül a Tottenham dél-koreai sztárfocistája (Infostart)
Nem csak a sérülése miatt kell kihagynia több meccset.
febr. 29
10:24
Psg: Zidane érdeklődése után a fellegekben jártam – Mbappé (She)
Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain 21 esztendős szupersztárja a Players Tribune-ben egy hosszú levelet fogalmazott meg fiatalkori önmagának, amiben sok érdekes dolgot árult el a gyerekkoráról.
febr. 29
10:48
Tét nélkül? A Szegednek egy barcelonai bravúr is kevés lehet (She)
Ami a Veszprémnek sikerült, az a Szegednek már csak matematikailag jöhet össze a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében: a második helyért a csongrádiaknak Barcelonában kell győzniük és bízni, hogy a PSG kikap a csoportzárón.
febr. 29
10:51
Ez a gól ott lesz a Puskás-díj szavazásán (444.hu)
Jordan Flores, a Dundalk játékosa idézte meg Zidane-t.
febr. 29
10:57
Folytathatja hazai sorozatát a Ferencváros (Azenpenzem)
.
febr. 29
11:06
El Clásico: Messi a történelem egyik legnagyobbja – Ramos (She)
A hétvége legjobban várt mérkőzése alighanem a vasárnapi Real Madrid–Barcelona lesz. A hazaiak csapatkapitánya, Sergio Ramos az ellenfél zsenijéről, Lionel Messiről és saját klubja vezetőedzőjéről, Zinédine Zidane-ról is beszélt.
febr. 29
11:12
Bucks- és Clippers-erődemonstráció az Okc és a Nuggets kárára (She)
A listavezető Milwaukee 47 pontot vert a Thunderre, Kawhi Leonardék pedig egy szűk harmincassal küldték haza a közvetlen riválisnak számító Denvert – egyik kiemelt rangadó sem tartogatott izgalmakat az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) legutóbbi játéknapján. Váratlan Hornets-bravúr Torontóban, Dallas-vereség Miamiban, fontos Kings-győzelem Memph
febr. 29
11:42
Kovács Zoltán: Egyelőre a régió topgárdáit kell utolérnünk (She)
Az edzőcseréről, az igazolásokról, a Ferencváros elleni rangadóról, futballunk lemaradásáról, a nemzetközi kupareményekről és a magyar fiatalokról is beszélt lapunknak a Mol Fehérvár FC sportigazgatója, Kovács Zoltán.
febr. 29
11:45
Titi nagyon hiányzott (Azenpenzem)
Tegnap többtucatnyi egykori dózsás – és nem csak dózsás – játékostárs, barát, tisztelő jelent meg a „kis” Deák Bamba borozójában azon az összejövetelen, amelyen a vasárnap elhunyt Titire emlékeztek.
febr. 29
11:57
Csúcsmeccs csúcsforma nélkül (Behaviour)
A Real Madrid és a Barcelona sincs a legjobb formában a két együttes egymás elleni szuperrangadója előtt.
febr. 29
12:00
Honti Kata: Sohasem mondjuk, hogy soha, de úgy gondolom, vége (She)
A tavaly a Sopron Basketnél két hónapig szereplő Honti Kata a szakdolgozatát írja és segít a tehetséges hazai edzőknek, hogy tanulmányutakon fejleszthessék képességeiket.
febr. 29
12:18
Formula E: idén először hódította el a pole-t Da Costa (She)
António Félix Da Costa várhatja az élről a piros lámpák kialvását a Formula E marokkói versenyén. A portugál pilóta mellől Maximilian Günther, a második sorból pedig André Lotterer és Nyck de Vries vághat neki az idény ötödik futamának.
febr. 29
12:36
Serie A: a Juve–Inter rangadót és még négy meccset elhalasztottak – hivatalos (She)
A Juventus–Internazionale rangadót és további négy mérkőzést, az Udinese–Fiorentina, a Milan–Genoa, a Parma–SPAL és a Sassuolo–Brescia találkozót május 13-ra halasztották az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) e hétvégi, 26. fordulójából a koronavírus miatt – döntött róla szombat délelőtt a bajnoki küzdelmeket szervező Serie A vezetősége.
febr. 29
12:38
Boksz: Trump és Ferenc pápa után az Mu is meghívta Furyt (She)
Kis túlzással Tyson Fury minden lépését kiemelt figyelem követi Angliában, amióta a brit nehézsúlyú ökölvívó múlt héten az amerikai Deontay Wilder legyőzésével világbajnok lett a Bokszvilágtanácsnál (WBC). Nemrég egy áruházban kapták lencsevégre a gyermekeivel, a Manchester United pedig meghívta, hogy tartson előadást a klubnál az életútjáról.

Keresés