2020. február 4. kedd

febr. 4
0:33
Figyelmeztető sztrájkot tartottak a rendőrök Szlovéniában (ProfitLine)
Négyórás figyelmeztető sztrájkot tartottak hétfőn a rendőrök Szlovéniában, mert szerintük a kormány nem tartotta be a rendőrség helyzetének javítására tett két évvel ezelőtti ígéretét - közölte a helyi sajtó.
febr. 4
1:03
Íme az év szállodája! (ProfitLine)
A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (Muisz) a Mercure Budapest Koronát választotta az Év Szállodájának. Az idén harmincéves hotel teljesen megújul, a két éve kezdődött felújítási munkák áprilisban fejeződnek be - közölte a cég az MTI-vel.
febr. 4
1:33
Új kormánya van Koszovónak (ProfitLine)
Bizalmat szavazott a koszovói parlament az Albin Kurti vezette új kormánynak hétfőn, így négy hónappal az előrehozott választások után újra van kormánya a kis, balkáni államnak.
febr. 4
2:33
A horvát tengerpartra indít közvetlen járatot a Ryanair (ProfitLine)
Júliustól hetente kétszer közvetlen járatot indít a Ryanair Budapestről a horvátországi Zárába (Zadar) - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviselete hétfőn az MTI-t.
febr. 4
3:03
Csökkent a Zwack Unicum nyeresége és árbevétele (ProfitLine)
A Zwack Unicum Nyrt. 2019-2020-as üzleti évének első háromnegyedévében 1,964 milliárd forint adózott nyereséget ért el, amely 41,2 százalékkal elmarad a 3,340 milliárd forintos bázistól - derül ki az időközi vezetőségi beszámolóból, amelyet a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn tett közzé.
febr. 4
3:06
BÉT – Nőtt a forgalom, csökkent a BUX januárban (Hírstart)
A Budapesti Értéktőzsde januári 252,4 milliárd forintos összesített kereskedési értéke meghaladta a megelőző hónap 229,8 milliárd forintos forgalmát, és az egy évvel korábban elért 231,5 milliárd forintot is.
febr. 4
3:33
Új kihívások előtt áll az EU (ProfitLine)
Új kihívások előtt áll az Európai Unió (EU) az Egyesült Királyság kilépése (Brexit) után, újra kell osztani a szerepeket Európában - állapította meg hétfőn egybehangzóan közös varsói sajtóértekezletén Andrzej Duda lengyel elnök és Emmanuel Macron. A francia elnök később Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel együtt az erős uniós agrárpolitika mell
febr. 4
3:42
A cékla sokoldalú felhasználása (Agrofórum)
A cékla (Beta vulgaris L. spp esculenta gurke var. Rubra L) a Chenopodiaceae családba tartozik. A Fölközi-tenger térségéből származik, a föníciaiak hozták Szíriából Szicíliába, majd onnan került a római birodalomba. Az ókori görögök is ismerték, mint gyógynövényt. A leveleit gyógyászati célra használták. A Viii-Xii. századra tehető, amikor a gyöker
febr. 4
4:00
Tudatosabban kellene újrahasznosítani (Familyversum)
A felnövekvő generációban jóval nagyobb a zöldítési arány, szinte természetes attitűd, hogy autó­megosztási platformokat használnak – mondta Bujdosó Tünde
febr. 4
4:03
Ki most az OTP Bank tulajdonosa? (ProfitLine)
Az OTP Bank NyRt. Magyarország vezető kereskedelmi bankja, mely a 2018-as mérlegfőösszege alapján toronymagasan megelőzi a második helyezett K&H Bankot és a harmadik legnagyobb Unicreditet. De ki jelenleg ennek a bankóriásnak a tulajdonosa? Kik az OTP Bank legnagyobb részvényesei, befektetői?
febr. 4
4:04
Mozgalmas évet zárt a hazai gázpiac (Familyversum)
A lakossági felhasználás is emelkedett
febr. 4
4:06
Növekedett a magyar háztartások betétállománya (Familyversum)
Jegybanki devizacsere-tender
febr. 4
4:08
Az ikerházakat nem egyszerű eladni (Familyversum)
Jelentős árcsökkentő tényező lehet, ha nincs bevezetve a gáz, azonban új építésű ingatlanok, illetve társasházak esetében ez a fűtési mód már elavultnak számíthat
febr. 4
4:10
Az év elején több autót vásároltunk, mint tavaly (Familyversum)
Stagnál a motorkerékpár-forgalmazás
febr. 4
4:12
Okosotthonokkal csökkenthető az energiafelhasználás?! (GazdaságPortál)
Árgus szemekkel figyeljük a lakáspiaci helyzet alakulását. Nem csak a lakásárak alakulását övezi érdeklődés, hanem a lakásépítési kedv is jelentős figyelemnek örvend. Továbbra is a XIII. kerületben a legnagyobb a lakásépítési hajlandóság, ahol jelenleg is több mint 7000 új lakás épül. Szorosan utána következik a VIII., IX. és a XI. kerület, ahol 20
febr. 4
4:14
Emelkedtek az ipari termelői árak a múlt év decemberében (Familyversum)
Belföldi értékesítés
febr. 4
4:18
A legnagyobb olajtermelők félmillió hordós csökkentést szeretnének (Familyversum)
Árzuhanás a piacon
febr. 4
4:22
Munkahelyteremtő pályázat négy régió cégeinek (Familyversum)
A foglalkoztatásösztönző konstrukció keretében olyan beruházást is támogathatnak, amely fejleszti az infrastruktúrát, vagy a helyben gyártott termékkínálat bővítését célozza
febr. 4
4:33
20%-kal erősebb hitelpiaccal és 8%-kal kevesebb tranzakcióval indított a lakáspiac! (ProfitLine)
A Duna House közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2020 januárjában, országosan 9 917 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 74,5 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
febr. 4
4:36
A szokásosnál is gyengébben indult az év a hazai lakáspiacon (Hírstart)
A Duna House közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) amely szerint 2020 januárjában országosan 9917 ingatlanadásvétel bonyolódott. Az előző évekhez hasonlóan idén is mérsékeltebb tranzakciószámmal indult a piac, ráadásul a tavalyi év azonos hónapjához képest is visszaesés tapasztalható.
febr. 4
5:03
Az ABB és az Ericsson egyengeti az ipar digitális átalakításának útját (ProfitLine)
Az ABB és az Ericsson a Swisscommal együttműködve első alkalommal mutatták be, hogy a robotok milyen egyszerűen és hatékonyan vezérelhetők nagy távolságból, felhasználva az 5G technológia által nyújtott valós idejű kommunikációt.
febr. 4
5:12
A centenáriumát ünneplő Baba új szegmensben jelenik meg a prémium Natura tusfürdőkkel (Márkamonitor)
Az alapításának 100. évfordulóját ünneplő Baba új tusfürdőkkel fiatalítja portfólióját – és egyben célközönségét. Az új termékek Baba Natura néven kerülnek a polcokra, és a névhez méltón nem tartalmaznak mesterséges parfümöt és színezéket.   A három új tusfürdő közül az uborkakivonatot tartalmazó frissít, míg a micellás hidratálja, a kamillaolajos
febr. 4
5:33
Növelte árbevételét a műszaki szöveteket gyártó Tolnatext (ProfitLine)
Mintegy öt százalékkal növelte árbevételét és megőrizte eredményességét 2019-ben a műszaki szöveteket gyártó tolnai Tolnatext Bt., a 120 éve alapított tolnai selyemgyár utódja.
febr. 4
5:36
Növelte árbevételét a műszaki szöveteket gyártó Tolnatext (Hírstart)
Mintegy öt százalékkal növelte árbevételét és megőrizte eredményességét 2019-ben a műszaki szöveteket gyártó tolnai Tolnatext Bt., a 120 éve alapított tolnai selyemgyár utódja.
febr. 4
5:42
Két hónapos mélypont után drágul a szójabab (Agrofórum)
A szójabab 0,1 százalékkal drágult, miközben a búza kurzusa 0,3 százalékkal a kukoricáé pedig 0,8 százalékkal csökkent a hét első napján Chicagóban.
febr. 4
5:54
Márciusban döntenek a különadóról (AQUA)
Március 3-án dönt az Európai Bíróság abban a perben, amelyet a Tesco áruházlánc itthon indított a magyar állam ellen, a tét nagyjából 35 milliárd, akkoriban befizetett adóforint.
febr. 4
5:57
Sinkó Ottó: a koronavírus miatt ellátási zavarok lehetnek a magyar gazdaságban is (Portfolio)
A Vuhanból indult koronavírus-járvány már most komoly gazdasági károkat okozott, főképp Kínában, de mostanra a világ más pontjain is érezteti hatását a kínai termelés leállása. A Holdújév meghosszabbítása és a további munkaszüneti napok miatt elfogyhatnak a készletek, és nem érkeznek újabb szállítmányok Kínából. Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezériga
febr. 4
6:00
Európa elutasítja Dobrevék ötletét (AQUA)
Magára maradt Dobrev Klára és pártja, a Demokratikus Koalíció az európai minimálbérötletével, noha a Gyurcsány-párt tagjai még tegnap is arról beszéltek, Brüsszel támogatja javaslatukat.
febr. 4
6:03
Idén tovább nőhet a használtautó-piac (ProfitLine)
A kereskedők a hazai használtautó-piac további 2-3 százalékos bővülésére számítanak az idén, ez alapján mintegy 835 ezer személyautó adásvétele várható 2020-ban - közölte a JóAutók.hu saját felmérésének eredményét az MTI-vel.
febr. 4
6:12
Több milliárd forinttal tartozik a kormány a fővárosnak a Biodómért (Hírstart)
A 2019-re ígért összeg felét utalta a kormány a fővárosnak, a 2020-asból pedig még semmit - állítja a Népszava.
febr. 4
6:12
Pályázható az Employer Branding Award 2019! (Márkamonitor)
A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) Employer Branding Tagozata – a munkáltatói márkaépítés hazai intézményi formálója – ötödik alkalommal hirdeti meg az Employer Branding Awardot.   A pályázat egyedülálló, hiszen a legjobb hazai munkáltatói márkaépítés gyakorlatokat jutalmazza és mutatja be a szakmai közönségnek. Az Employer Branding Award
febr. 4
6:15
Vagyonnyilatkozat: mennyivel lettek gazdagabbak a női képviselők egy év alatt? (Privátbankár)
Múlt hét végén leadták az országgyűlési képviselők a vagyonnyilatkozatukat. Összeállításunkban ezúttal kizárólag a női képviselők bevallásait néztük át. Ezekből idén is kitűnt: vállalkozásokban alig vannak jelen, ugyanakkor szembetűnő, hogy többüknek 7-8 ingatlan is van a nevén.
febr. 4
6:18
Pályázható az Employer Branding Award 2019! (Hírstart)
A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) Employer Branding Tagozata – a munkáltatói márkaépítés hazai intézményi formálója – ötödik alkalommal hirdeti meg az Employer Branding Awardot.   A pályázat egyedülálló, hiszen a legjobb hazai munkáltatói márkaépítés gyakorlatokat jutalmazza és mutatja be a szakmai közönségnek. Az Employer Branding Award
febr. 4
6:24
Richter-vezér: ellenszélben haladunk (Hírstart)
Nehéz időszakon van túl a Richter Gedeon Nyrt. A cég életében nem sűrűn fordul elő, hogy egyszerre több fronton is akadályokba ütközik. Most ez történt, egy készítményükkel kapcsolatos uniós vizsgálat, illetve a gyógyszerek egyedi azonosításának bevezetése nagy nyomást helyezett az eredményességükre. A cég ennek ellenére sikeres harmadik negyedéves
febr. 4
6:30
Régi mobilok visszagyűjtésével és csapvízzel is harcolna a klímaváltozás ellen az EU (NRGreport)
2030-ra felére csökkentené az EU-ban képződő települési hulladék mennyiségét az Európai Bizottság új, körforgásos gazdaság kiépítésére vonatkozó cselekvési tervének nem végleges első verziója. Az Euractiv által megszerzett és ismertetett anyag kezdeményezi továbbá egyebek mellett egy európai visszagyűjtő rendszer létrehozását a régi mobiltelefonok
febr. 4
6:33
Nőtt a turisták száma Romániában (ProfitLine)
Romániában 3,6 százalékkal nőtt a turisták száma tavaly, ezen belül azonban 4,1 százalékkal csökkent a külföldiek száma; az összes vendég által eltöltött vendégéjszakák száma 5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a román országos statisztikai intézet hétfőn.
febr. 4
6:36
Konzultációt indít a DK az európai minimálbérről (Hírstart)
A DK hétfőn indított online konzultációt az európai minimálbérről - jelentette be Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.
febr. 4
6:48
X. Halászati-Horgászati Szakember Találkozó – a szakmai összefogás a jövő záloga (Agrofórum)
Tízedik alkalommal rendezte meg január 30-31. között a Szent István Egyetem Halgazdálkodási Tanszéke a Gödöllői Halászati-Horgászati Szakember Találkozót, közel kétszáz résztvevővel.
febr. 4
7:00
Ismét visszaéltek a Semmelweis Egyetem nevével (Hírstart)
Olyan szert reklámoznak az egyik klinikára hivatkozva, mely azt ígéri, hogy teljesen megtisztítja a véredényeket a koleszterin lerakódásoktól, és a hatására felszívódnak a trombózisok.
febr. 4
7:00
Csak a gyerek nem számít, amikor eldől, hogy iskolás lesz-e (G7)
A kormány évekkel korábban nem gondolt végig egy nagy átalakítást, és ezért most nem iskolaérett gyerekeknek muszáj iskolába menniük.
febr. 4
7:03
Program indul a foglalkoztatás ösztönzésére (ProfitLine)
Az országos átlagnál magasabb munkanélküliségi rátával rendelkező régiókban programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a foglalkoztatás ösztönzésére - jelentette be Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár hétfőn Budapesten.
febr. 4
7:06
Márciusban döntenek a különadóról (Hírstart)
Március 3-án dönt az Európai Bíróság abban a perben, amelyet a Tesco áruházlánc itthon indított a magyar állam ellen, a tét nagyjából 35 milliárd, akkoriban befizetett adóforint.
febr. 4
7:09
Itt a brókercégek friss rangsora: megőrizte vezető helyét a Wood (Portfolio)
9 százalékkal nőtt a forgalom a magyar tőzsdén januárban, a forgalom több mint felét most is az OTP adta. A brókercégek versenyében januárban ismét a Wood lett az első, a második helyet az Erste szerezte meg.
febr. 4
7:12
Új Yaris: vezetési élményre fejlesztve (Márkamonitor)
A Toyota legnépszerűbb európai modellje, a kontinensen fejlesztett Yaris eddig is híres volt az általa kínált vezetési élményről. A japán autógyártó azonban nem mást ígér, mint az, hogy az ősszel érkező új modellt egyenesen imádjuk majd vezetni. A magabiztos, természetes vezethetőség és a pontos és dinamikus menetjellemzők elérésében szerepet kap m
febr. 4
7:18
Régi mobilok visszagyűjtésével és csapvízzel is harcolna a klímaváltozás ellen az EU (NRGreport)
2030-ra felére csökkentené az EU-ban képződő települési hulladék mennyiségét az Európai Bizottság új, körforgásos gazdaság kiépítésére vonatkozó cselekvési tervének nem végleges első verziója. Az Euractiv által megszerzett és ismertetett anyag kezdeményezi továbbá egyebek mellett egy európai visszagyűjtő rendszer létrehozását a régi mobiltelefonok
febr. 4
7:21
Koronavírus: Hongkongban szedett halálos áldozatot a járvány (Portfolio)
Belehalt az egyik hongkongi fertőzött a Közép-Kínából kiindult új koronavírus okozta betegségbe, ezzel a járvány első halálos áldozatát szedte a városban - írta kedden internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.
febr. 4
7:27
A türelem tisztes állampapírhozamokat terem (Piac és Profit)
Az állampapírokkal gyakorlatilag rizikómentesen, az inflációt több százalékponttal meghaladó állampapírhozamot lehet elérni, s nem csak az öt évre optimalizált futamidő végén.
febr. 4
7:27
Még mindig terjed a koronavírus: 425 halálos áldozat (Portfolio)
A koronavírus fertőzés 64 ember halálát okozta hétfőn a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományban - derül ki a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság kedden közzétett adataiból. A járvány következtében hétfő éjfélig elhunytak száma ezzel a tartományban 414-re emelkedett, míg az összes ott diagnosztizált fertőzötté 13 522-re. Az új t
febr. 4
7:30
Foglalkoztatást ösztönző program indul (AQUA)
.
febr. 4
7:33
Így nőttek a termelői árak decemberben (ProfitLine)
Tavaly decemberben az ipari termelői árak 2,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Keresés