2020. április 1. szerda

ápr. 1
0:09
Forint, te olcsó! – A pénzünk védtelen a világgazdaság viharaiban (168 Óra Online)
.
ápr. 1
0:13
Egyre töb idős ember ír végrendeletet a koronavírus miatt (168 Óra Online)
Az ügyvédek idősebb, vagyonos ügyfelei egyre gyakrabban és egyre többen érdeklődnek a végrendelet, az életbiztosítás és az örökösödési adó részletei kapcsán.
ápr. 1
0:17
Akkora ütést kapott a forint, hogy azóta sem tér magához: közelít történelmi mélypontjához, de még nem érte el (168 Óra Online)
Ugyan a szakértők szerint csak átmeneti a gyengülés, ettől függetlenül hajmeresztően gyenge a forint árfolyama.
ápr. 1
0:21
12 ezer forintért kínáltak 9 deci kézfertőtlenítőt az ATV-n futó reklámban (168 Óra Online)
Megdöbbentő hirdetés ment le az ATV-n futó Ékszer TV teleshopjában: 11 970 forintért árult a cég háromszor három deci kézfertőtlenítőt – vette észre az Azonnali.
ápr. 1
0:25
Megköszönte a főpolgármester Soros György adományát, a fertőzés elleni védekezéshez szükséges eszközökre fogják fordítani az összeget (168 Óra Online)
Facebook-posztban köszönte meg Soros György egymillió eurós adományát a főpolgármester.
ápr. 1
0:27
Fizetési haladékot ad a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (ProfitLine)
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a koronavírus járvány mikrovállalkozásokat érintő hatásának enyhítése érdekében valamennyi, a Budapest Mikrohitel Programban fennálló tartozással rendelkező ügyfele számára 2020. december 31-ig fizetési haladékot biztosít március 18-tól - közölte a BVK az MTI-vel kedden.
ápr. 1
0:27
Trump nagy igyekezetében lábon lőheti az autógyártókat - Miközben ketté szakítja az autópiacot (Portfolio)
Donald Trump amerikai elnök kormányzata jelentősen enyhíti a gépkocsik károsanyag-kibocsátásának az előző kormány által előírt korlátozását - jelentette be Elaine Chao szövetségi közlekedési miniszter kedden. A döntés rövidtávon segítheti az amerikai autógyártókat, hosszabb távon viszont súlyos problémákhoz vezethet.
ápr. 1
0:29
Vért köpköd a forint, elérte a 360-as szintet ez euróval szemben (168 Óra Online)
Kora délutánra új történelmi mélypontra esett a forint az euróval szemben,
ápr. 1
0:39
Trump nagy igyekezetében lábon lőheti az autógyártókat - Miközben ketté szakítja az autópiacot (Hírstart)
Donald Trump amerikai elnök kormányzata jelentősen enyhíti a gépkocsik károsanyag-kibocsátásának az előző kormány által előírt korlátozását - jelentette be Elaine Chao szövetségi közlekedési miniszter kedden. A döntés rövidtávon segítheti az amerikai autógyártókat, hosszabb távon viszont súlyos problémákhoz vezethet.
ápr. 1
3:33
Meghosszabbította leállását az esztergomi Suzuki gyár (ProfitLine)
A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában az eredetileg március 23-tól április 3-ig bejelentett leállást további két héttel meghosszabbítja - közölte a vállalat kommunikációs vezetője kedden az MTI-vel.
ápr. 1
4:09
Így érinti a koronavírus-járvány miatti fizetési moratórium a hitelpiac szereplőit (ProfitLine)
Egy hete léptek életbe a koronavírus-járvány miatti fizetési moratórium részletszabályai, de számos olyan kérdés van, amivel a lakossági és vállalati ügyfelek még csak most szembesülnek. A Kapolyi Ügyvédi Iroda szakemberei ezért 12 pontban összegyűjtötték a moratóriummal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és válaszokat.
ápr. 1
4:33
Így alakulnak a magyar átlagkeresetek (ProfitLine)
teljes munkaidőben foglalkoztatottak; havi nettó átlagkereset; költségvetés és a versenyszféra; forint/hó
ápr. 1
4:39
Mi okozza a fagyal levelén megjelenő foltokat? (Agrofórum)
K. Mihály kérdése: A fagyal levelén különböző méretű foltok jelentek meg. Mi okozza a megbetegedést? Hogyan védekezhetek ellene?
ápr. 1
5:03
51 járművet vásárolt a Volánbusz (ProfitLine)
A Volánbusz Zrt. járműállománya 20 Volvo és 31 Mercedes-Benz autóbusszal bővült - közölte a közlekedési szolgáltató az MTI-vel kedden.
ápr. 1
5:15
Vírusállónak tűnik az online használtcikk-kereskedelem (Márkamonitor)
A Jófogás és a Vatera is jelentős visszaesést tapasztalt a veszélyhelyzet bejelentésekor, de mára mindkét piactér forgalma visszakúszott az ilyenkor megszokott szintre. Mindkét portálon vannak változások a hirdetők és a vásárlók védelme érdekében. A koronavírus hozta kényszerhelyzet, az otthondolgozás és a bezártság pozitív hozama lehet, hogy most
ápr. 1
5:21
A versenyjogi szabályozást is újraírhatja a koronavírus-járvány (Hírstart)
A koronavírus által okozott válság gazdasági hatásainak kezeléséhez elengedhetetlen az összefogás és állami szerepvállalás, nem mindegy azonban, hogy ez miként valósul meg.
ápr. 1
5:33
Napenergia - helyzetben a kkv-k (KKV Magazin)
Az új METÁR tendernek köszönhetően 10 százalékkal növekedhet a hazai napenergiatermelés, melyet döntő részben magyar kis és közép vállalkozások nyertek el.
ápr. 1
5:39
Zöldségek: a drágulás tény, a mértéke is jelentős (Menedzsment Fórum)
Az egyik napról a másikra duplázódó árak azóta kicsit mérséklődtek, de még így is jelentős áremelkedés történt szűk két hét alatt.
ápr. 1
5:45
Évforduló: 120 éve született Páter Károly (Agrofórum)
Az idei évben jelentős évfordulókat ünnepel a Szent István Egyetem: 120 éve született Páter Károly, az egyetem alapító rektora, emellett az egyetemi szintű agrárképzés centenáriumáról, az első agráregyetem létesítésének 75 éves jubileumáról, valamint a felsőoktatási intézmény fennállásának 20. évfordulójáról is megemlékezik az intézmény.
ápr. 1
6:03
Sorra mondják le közgyűléseiket a tőzsdei társaságok (ProfitLine)
A tőzsdei társaságok sorra halasztják el közgyűlésüket a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt. Mivel a jogszabályok szerint az éves rendes közgyűlést április 30-ig meg kell tartani, és a meghívót legalább 30 nappal korábban közzé kell tenni, több társaság is meghirdette az új időpontot.
ápr. 1
6:09
A bérvita nem aktuális, az elbocsátás viszont igen (Privátbankár)
Orbán Viktor kormányfő szerint most már nem bérharcot kell vívni, hanem a munkahelyeket megvédeni. Mázlija volt, aki még időben meg tudott állapodni a 2020-as béréről.
ápr. 1
6:09
Elképesztő trükkök a törlesztési moratóriummal? - Olvasóink kérdéseire válaszolunk (Portfolio)
Megéri-e a moratóriumot választanom azért, hogy a be nem fizetett törlesztőrészleteket befektessem, és ebből a moratórium végén előtörlesszek? Megtehetem-e, hogy folyamatosan előtörlesztek a moratórium alatt, és így gyorsítom fel a tőketartozásom csökkenését? A babaváró hitelre is érdemes igénybe venni a moratóriumot? Mi lesz a moratóriumban érinte
ápr. 1
6:09
Nagy a nyomás a tőzsdei társaságokon is: sorra halasztják el a közgyűléseket (Hírstart)
A tőzsdei társaságok sorra halasztják el közgyűlésüket a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt. Mivel a jogszabályok szerint az éves rendes közgyűlést április 30-ig meg kell tartani, és a meghívót legalább 30 nappal korábban...
ápr. 1
6:15
A lehető legrosszabbkor: Trump a környezetvédelem ellen lépett (Menedzsment Fórum)
A kormányzat jelentősen enyhíti a gépkocsik károsanyag-kibocsátásának korlátozását.
ápr. 1
6:15
Orbán ismét kijátsza a multi-kártyát? (Üzlet és Utazás)
Nem ajánlja a forintot vételre több elemző sem. A keddi újabb mélypont után már 375 forintos az euróárfolyamot emlegetnek.
ápr. 1
6:15
A Cartoon Network humoros ‘kézmosós’ videóval és kódolatlan időszakkal járul hozzá a gyerekek otthoni neveléséhez és szórakoztatásához (Márkamonitor)
A Cartoon Network humoros, figyelemfelkeltő videót készített a fokozott higiénia fontosságáról, valamint, hogy az otthoni tanulás után tartalmasan szórakozhassanak a kisdiákok, áprilisban a Boomerang csatornával együtt, öt nagy kábelszolgáltatónál, a Magyar Telekomnál, a Vodafone-nál, a Tarr Kft-nél, a PR Telekomnál, az M7 Group előfizetőinél kódol
ápr. 1
6:21
Válságkezelés: cégekbe szállhat be a kormány (24.hu)
Az állam vinné a főszerepet, de a vállalkozásoknak és munkavállalóknak is bőven jutna a terhekből az iparkamara válságkezelő forgatókönyve szerint, amiből a kormány gazdaságélénkítő terve is táplálkozhat majd. 4000 milliárd forintos válságkezelési alap formálódik, de mindenekelőtt mentenék a munkahelyeket, aztán jönnek majd a különadók.
ápr. 1
6:33
Trump: nagyon nehéz két hetünk lesz (Menedzsment Fórum)
A vírus gonoszabb, mint az influenza - mondta az amerikai elnök.
ápr. 1
6:33
Így alkalmazkodnak a vállalkozók a válsághelyzethez (ProfitLine)
A legkülönfélébb ötletekkel próbálnak meg a vállalkozók alkalmazkodni a járvány körülményeihez, köztük nem egy olyan is lehet, amely a kilábalás után is fennmaradó üzleti modellé válhat, persze sok cégnek az egyetlen lehetősége a folytatáshoz, az átmeneti kivárás.
ápr. 1
6:33
Bkk: Mától új menetrend szerint közlekednek a tömegközlekedési járatok Budapesten (Biztosító Magazin)
Mától a fővárosban szombati menetrenden alapuló, de több frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító új menetrend szerint közlekednek munkanapokon a közösségi közlekedés járatai a koronavírus-járvány miatt csökkent utasszámhoz igazodva.
ápr. 1
6:39
Bajban vannak a magyar zöldségesek, eltűntek a vásárlók a hazai piacokról (Portfolio)
Egyelőre van elég zöldség és gyümölcs a hazai boltok polcain, az importáruknál viszont hiány is lehet, ha nem oldódik meg a zavartalan áruforgalom. Nagyobb baj, hogy a koronavírus miatt hozott intézkedések következtében a nagybani piacokról eltűntek a külföldi felvásárlók, a hazai éttermek és vendéglátóipar kereslete drasztikusan visszaesett, sőt,
ápr. 1
6:45
Koronavírus: zord két hetet ígér Trump az amerikaiknak (Portfolio)
"Nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján kedden este a Fehér Házban. "Azt szeretném, hogy minden amerikai készüljön fel az előttünk álló zord napokra. Nagyon nehéz két hetünk lesz" - fogalmazott Trump, hozzátéve, hogy
ápr. 1
6:51
Adóintézkedések: hogyan néz ki mindez a gyakorlatban? (Piac és Profit)
Mivel többféle értelmezés és kommunikáció is napvilágot látott a munkáltatói és munkavállalói közterhek könnyítését célzó jogalkotás tekintetében, a KCG Partners szakértői utána jártak a helyes értelmezésnek, amelyet a lenti jogszabályok megalkotása óta a NAV és a pénzügyminisztérium közleményeivel is megerősített.  Kérdés tehát, hogy milyen értelm
ápr. 1
6:51
Itt a magyar koronavírus-térkép (Portfolio)
Tegnapi ígéretének megfelelően közzétette a magyarországi koronavírusos fertőzöttek földrajzi eloszlását a hivatalos kormányzati portál.
ápr. 1
6:51
Másfél millió magyart különösen veszélyeztet a koronavírus (Hírstart)
A hazai lakosság elég nagy része beletartozik az „idős, krónikus betegséggel küzdő” csoportba, amelyet a leginkább fenyeget a járvány.
ápr. 1
6:51
Karantén alatt is környezettudatosan: ezekkel a tippekkel legyen minél zöldebb a takarítás (NRGreport)
Sokunkra rászakadt most nagyobb mennyiségű szabadidő, ilyenkor általában előbb-utóbb egy nagytakarításra is sor kerül, hogy legalább az otthon töltött órák szép környezetben teljenek. Ilyenkor sem kell azonban a környezettudatosságról lemondani, úgy is tisztává lehet varázsolni az otthont, hogy környezetbarát szereket és módszereket használunk.
ápr. 1
6:51
Másfél millió magyart különösen veszélyeztet a koronavírus (G7)
A hazai lakosság elég nagy része beletartozik az „idős, krónikus betegséggel küzdő” csoportba, amelyet a leginkább fenyeget a járvány.
ápr. 1
6:53
Váratlan lépés akaszthatja meg a háztartási napelemek terjedését Magyarországon (Portfolio)
A beszállítói ellátásban tapasztalható kisebb csúszásokat és a keresletben érzékelhető óvatosságot leszámítva egyelőre szinte zavartalan a magyarországi napenergia-ipar tevékenysége. A piaci szereplők a koronavírus-járvány miatt szükséges óvintézkedések betartása mellett igyekeznek a lehető legmagasabb szinten tartani aktivitásukat, ám az idei évre
ápr. 1
6:53
Trump: "nagyon fájdalmas két hét" jön – 240 ezer halottja is lehet a járványnak az USA-ban (Hírstart)
Nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján kedden este a Fehér Házban.
ápr. 1
6:57
Mától ismét jelentősen csökken a benzin ára a kutakon (Portfolio)
Az olajár jelentős esése a hazai üzemanyagárakra is hatással van, mától ismét nagyot csökken a benzin ára a kutakon, a benzinár 8 forinttal 290-re mérséklődik, míg a gázolaj ára a mai nappal nem változik.
ápr. 1
6:57
Közzétettek egy vírustérképet Magyarországról megyei bontásban (Biztosító Magazin)
Megjelent egy Magyarország térkép a koronavirus.gov.hu oldalon, amin részletesebb - ezúttal már megyei szintű - adatok is láthatók a koronavírus terjedésével kapcsolatban.
ápr. 1
7:03
Az unió 240 millió euróval segíti a Szíriával szomszédos országokat (ProfitLine)
Az Európai Unió mintegy 240 millió euróval segíti a menekülteket befogadó, Szíriával szomszédos országokat a koronavírus-járvány elleni küzdelemben - olvasható az Európai Bizottság keddi sajtóközleményében.
ápr. 1
7:03
Meglesz még ennek a böjtje: újabb 8 forinttal zuhan a benzin ára (Hírstart)
Az elmúlt egy hónapban a benzin literenkénti átlagára 87, a gázolajé pedig 58 forinttal csökkent hazánkban, szerdától viszont újabb változás jön.
ápr. 1
7:09
33-mal nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, 4 újabb halott (Menedzsment Fórum)
Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, 40-en már meggyógyultak.
ápr. 1
7:09
525-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, 4 újabb halott (Privátbankár)
Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, 40-en már meggyógyultak.
ápr. 1
7:09
525 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 4 krónikus betegséggel küzdő idős beteg (Hírstart)
A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek
ápr. 1
7:09
Mi lesz az élelmiszerekkel? (KKV Magazin)
Az ENSZ mezőgazdasági szervezete, a FAO arra figyelmeztet, hogy gondok lehetnek egyes országok élelmiszer-ellátásával, illetve egyes élelmiszerek megdrágulhatnak a következő időszakban a munkaerőhiány és egyes országok esetleges készletezése miatt.
ápr. 1
7:15
500 felett az ismert magyar koronavírusos esetek száma (Portfolio)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is
ápr. 1
7:15
525-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, 4 újabb halott (Hírstart)
Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, 40-en már meggyógyultak.
ápr. 1
7:15
Csatornát váltott a francia reggeliző-pékség (Márkamonitor)
Az à table! autentikus francia pékség és süteményező a budai Fény utcai piac mellett indult el csaknem tíz éve. A hálózat mára tíz üzlettel rendelkezik, jellemzően Budapest módosabb részein, például a Hegyvidéken és a Lipótvárosban.   Az à table! sosem az olcsóságával nyomult, ellenkezőleg: eredeti francia alapanyagokból és technológiákból, na meg

Keresés