2020. április 14. kedd

ápr. 14
0:06
Brit ingatlanpiac: meredek árzuhanás jöhet (Napi)
Londoni pénzügyi elemzők szerint meredek árzuhanásra kell felkészülni a brit ingatlanpiacon az új koronavírus okozta gazdasági válság miatt.
ápr. 14
1:03
Macron is meghosszabbította a kijárási korlátozásokat Franciaországban (ProfitLine)
Franciaországban május 11-ig lesznek érvényben a koronavírus-járvány megfékezése érdekében március 17-én életbe lépett kijárási korlátozások - jelentette be Emmanuel Macron államfő hétfő esti televíziós beszédében, miközben az egészségügyi tárca összesítése szerint a járvány áldozatainak száma megközelítette a 15 ezret.
ápr. 14
2:03
Zenével próbálnak javítani az amerikai betegek és orvosok kedélyállapotán (ProfitLine)
Több amerikai kórházban zenével próbálnak javítani a betegek és az orvosok kedélyállapotán az új koronavírus okozta járványban - jelentette az amerikai közszolgálati rádió (NPR) egy vasárnapi riportjában.
ápr. 14
3:03
Biztosítási tévhitek a koronavírus kapcsán - Tisztázzuk őket! (ProfitLine)
Koronavírus. Az év eleje óta szépen lassan begyűrűzött az életünkbe, mindennapjainkba, a róla szóló hírekkel kelünk és fekszünk, jócskán átírta mindennapjainkat. Ahogy minden iparágat, a biztosítási szektort is érinti a vírus, és sajnos számos tévhittel találkozhatunk. Az alábbiakban a Generali összeszedte a leggyakoribb biztosításokat érintő tévhi
ápr. 14
4:03
Szeretné pontosan megtudni, hogy védett-e a koronavírussal szemben? (ProfitLine)
A CMC Déli Klinikán zárt rendszerben végzett immunológiai vizsgálatok segítségével számszerűen meghatározható, hogy a vizsgált páciens szervezetében milyen típusú és mennyiségű ellenanyag termelődött az új koronavírus fertőzés ellen. Így a vérvételt követően, egy munkanap alatt egyértelműen megállapítható, hogy ki az, aki már védett, illetve ki az,
ápr. 14
5:03
Munkavégzés szabályai 18 éves kor alatt, hogyan dolgozhat egy fiatal munkavállaló 2020-ban? (ProfitLine)
Hogyan vállalhat munkát ma Magyarországon egy 18 éven aluli fiatal? Kell-e szülői hozzájárulás a fiatalkorú munkavégzéséhez? Mi a helyzet a 16 éven aluliak munkavállalásával? Hogyan szabályozza a Munka Törvénykönyve a 16, valamint a 18 éven aluliak munkavállalását?
ápr. 14
5:12
A Telekom elindítja kereskedelmi 5G szolgáltatását (Márkamonitor)
A Telekom április 9-én elindította kereskedelmi 5G szolgáltatását. A szolgáltatás 5G-képes készülékkel és arra alkalmas havidíjas díjcsomaggal használható Budapest és Zalaegerszeg bizonyos részein.     A szolgáltató az 5G hálózati képességet 6 hónapig biztosítja az értékesíthető portfóliók korlátlan mobiladatot tartalmazó csomagjaira; míg ha az elő
ápr. 14
5:36
Ez fájni fog a lakáshiteleseknek: ennyivel emelkedik a törlesztő, a moratórium sem segít (Pénzcentrum)
Évek óta nem látott szintre szöktek a bankközi kamatlábak az MNB elmúlt hetekben tett monetáris szigorításainak a hatására. Az emelkedő kamatlábak elsősorban a változó kamatozású - a 3, 6 és 12 havi BUBOR alapú - lakáshiteleknél...
ápr. 14
5:42
Hol fenyegeti a kkv-kat a legnagyobb kiberveszély? (KKV Magazin)
A közhiedelemmel ellentétben a kisvállalkozások abszolút nem suhannak radar alatt, nincs olyan, hogy egy hacker ne hajoljon le az apróért. Pláne, hogy ezek a célpontok sokkal könnyebben kizsebelhetők, mint a nagyvállalatok.
ápr. 14
5:51
Van, aki pénzt, és van, aki utalványt kap, de kötbér is lehet a vége, ha utazást tervezett (Menedzsment Fórum)
Rengeteg előre befizetett utazás marad el a koronavírus-járvány miatt, de nem biztos, hogy mindenki visszakapja a pénzét az utazási irodáktól. Egyelőre még nem csődöltek be az irodák.
ápr. 14
6:00
Többéves eredményét vághatja sutba az Orbán-kormány, ha bedurvul a válság (Portfolio)
A koronavírus azonnali következményei, mint a munkanélküliség emelkedése vagy az ipar leállása mellett van egy sor olyan terület, ahol legfeljebb csak találgatni lehet. Ha a finanszírozásunk veszélybe kerül, akkor könnyen lehet, hogy több év után ismét devizakötvényt kell kibocsátania az országnak, illetve az is előfordulhat, hogy a hitelminősítők
ápr. 14
6:03
Ábrán mutatjuk, hol él a legtöbb 65 év feletti magyar! (ProfitLine)
országban összesen: 1 889 959 fő (2019. január 1.)
ápr. 14
6:06
Lassú talpra állás lesz a turizmusban (Infostart)
Egy évnek minimum el kell telnie, mire az utolsó öt év forgalmát idézi majd a turizmus a világban, mivel az utazási bizalom nehezebben tér vissza - mondta el az InfoRádiónak Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő.
ápr. 14
6:06
Koronavírus-válság: sürgősen ki kell találni valami újat, különben összeomlik a gazdaság (Portfolio)
Az utóbbi napok adatai alapján erősödik a bizalom, hogy ha lassan is, de kezdenek beérni a korlátozó intézkedések a világban: a koronavírus terjedése gyorsulásból egyenletessé kezd válni. Ez lehet az előjele annak, hogy a lassuló szakaszba érkezünk. Már a fenti helyzetleírás sugallja, hogy a koronavírus-járványnak még nem ma lesz vége, de sok közga
ápr. 14
6:12
11 vonzó passzív jövedelem a koronavírus idején (Privátbankár)
Mi az a passzív jövedelem? Nem mindig csalás, de sokszor csak ámítás – tapasztalhatja, aki a dolog mélyére ás. A koronavírus-karanténban sokaknak van ideje és igénye arra, hogy új jövedelemforrások után nézzen. Mások lehet, hogy teljesen erre lesznek utalva a már elindult mély válságban. Összefoglaltuk a passzív jövedelem legfontosabb fajtáit és tu
ápr. 14
6:12
A Facebook Újságírói Program és az Európai Újságíró Központ pénzügyi alapot hoz létre a helyi sajtó támogatására a koronavírus-válság idején (Márkamonitor)
A Facebook 3 millió dollárt fektet az Európai Újságírás COVID-19 Támogatási Alapba. A sajtó munkatársai rendkívüli körülmények között dolgoznak, hogy folyamatosan tájékoztassák az embereket a COVID-19 járvány idején. Mivel az emberek a helyi újságírókhoz fordulnak, hogy fontos információkat kapjanak arról, hogyan lehet megvédeni barátaikat, családj
ápr. 14
6:18
Nagy a szükség most a közmunkásokra, nem rajtuk akarnak spórolni az önkormányzatok (444.hu)
Kellenek a közterek fertőtlenítésére és mezőgazdaságba, amiért onnan eltűntek a külföldi vendégmunkások.
ápr. 14
6:24
Azonnali adósságkönnyítést hagyott jóvá 25 országnak az IMF (Portfolio)
Azonnali adósságkönnyítést hagyott jóvá fél évre szólóan a legkevésbé fejlett államok közé tartozó 25 országnak a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a koronavírus-világjárvány következményeinek enyhítésére.
ápr. 14
6:30
Trump már majdnem kész az ország újraindításának tervével és alig várja, hogy bejelenthesse (Portfolio)
A járvány terjedésének lassítását célzó intézkedések sikeresek - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján a Fehér Házban hétfőn este.
ápr. 14
6:36
Közös gazdaságélénkítő tervet készítenek az Egyesült Államok nyugati és keleti államai (Portfolio)
Az Egyesült Államok nyugati partvidékének tagállamai közös tervet készítenek a gazdaságélénkítésre - jelentette be hétfőn este kiadott közös közleményében Gavin Newsom, Kalifornia, Kate Brown, Oregon és Jay Inslee, Washington állam kormányzója.
ápr. 14
6:36
A védekezést gátolja a kerületek megszorítása (24.hu)
Nagyságrendekkel több pénzt von el a kormány a helyhatóságoktól, mint amennyit a járvány elleni védekezésre tudtak költeni eddig. Csődbe ugyan nem mennek, de mivel a költségvetés szintjén az összeg nem jelentős, az önkormányzatok nemigen értik, mire jó ez.
ápr. 14
6:38
Koronavírus: adósságkönnyítés az IMF-től (24.hu)
Az intézkedés fél évre szól.
ápr. 14
6:40
A moratórium miatt megrohamozták a bankokat (24.hu)
A hitelmoratórium miatt megrohanták a bankfiókokat és a call centereket. Pedig van más megoldás.
ápr. 14
6:42
Totálisan megváltozott az amerikaiak véleménye: már a fertőző betegség a legnagyobb nemzetbiztonsági veszély (Portfolio)
A fertőző betegségeket tartják jelenleg a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatnak az amerikaiak a Pew közvélemény-kutató intézet hétfő este ismertetett felmérése szerint. A megkérdezettek 79 százaléka sorolta a jelentős fenyegetések közé a fertőző betegségeket.
ápr. 14
6:44
90 ezer rabot szabadon engedtek Törökországban a koronavírus miatt (Portfolio)
A török parlament törvényt fogadott el hétfőn este mintegy 45 ezer rab ideiglenes szabadon engedéséről, hogy csökkenjen a börtönök zsúfoltsága és ezzel a fertőzésveszély az új koronavírus járványában. Emellett szintén 45 ezer rabot végleg szabadon engedtek a börtönzsúfoltság csökkentése érdekében.
ápr. 14
6:48
Közös gazdaságélénkítő tervet készítenek az Egyesült Államok nyugati és keleti államai (Hírstart)
Az Egyesült Államok nyugati partvidékének tagállamai közös tervet készítenek a gazdaságélénkítésre - jelentette be hétfőn este kiadott közös közleményében Gavin Newsom, Kalifornia, Kate Brown, Oregon és Jay Inslee, Washington állam kormányzója.
ápr. 14
6:48
A jatt eltűnt, cím sincs mindig elég: most sem álom az ételfutárkodás (G7)
Pörög az ételkiszállítás, de a futárok élményei vegyesek. Az emberek hálásak, népszerű az érintésmentes kiszállítás, de a futárok többsége nem most fog meggazdagodni.
ápr. 14
6:54
Hogy alakult a magánpraxisok piaca? (Piac és Profit)
2016-ban a budapestiek 60 százaléka vett igénybe magánorvosi ellátást, szemben a 2014-es 49 százalékos aránnyal – mondta Vereckei Péter, a Pfizer magyarországi ügyvezető igazgatója, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnöke egy tavalyi konferencián.
ápr. 14
6:54
Koronavírus: 1512 fertőzött, 13 új halott Magyarországon (Portfolio)
1512 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 13 beteg. Ezzel 122 főre emelkedett az elhunytak száma és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházból.
ápr. 14
7:03
54 új koronavírus-fertőzött, 13 halott (Menedzsment Fórum)
Ketten meggyógyultak az elmúlt huszonnégy órában. A hatósági házi karanténban lévők száma 978-cal, 14 355-re csökkent, a mintavételeké pedig 1006-tal, 35 825-re nőtt.
ápr. 14
7:06
Újabb bűvös határnál a koronavírus-fertőzöttek száma a világban (Portfolio)
Kedd reggelre 1 millió 920 ezerre emelkedett a világszerte igazoltan koronavírussal megfertőzöttek száma és csaknem 120 ezerre a betegségben elhunytaké. Az Egyesült Államokban a csaknem 3 millió elvégzett teszt nyomán már közelíti a 600 ezret az igazoltan fertőzöttek száma és a betegségben elhunytaké már a 20 ezer felé halad, de közben Donald Trump
ápr. 14
7:09
Újraindítja a koronavírus miatt leállított termelést az Audi Győrben (24.hu)
Egy sor új intézkedést vetnek be a járvány miatt.
ápr. 14
7:12
Akcióban a csodakacsa (Márkamonitor)
Összefogásra szólította fel a piaci szereplőket a Wonderduck-POP cégcsoport a kisebb kereskedőhelyek dolgozóinak és vásárlóinak megvédésére és ezáltal a járvány terjedésének lassítására. A társaság a PMW Hungária Kft.-vel együtt már 1,5 millió forint értékben ajánlott fel védőeszközöket, amivel közel 60 kisboltnak tudnak segíteni.   A jelenlegi hel
ápr. 14
7:24
Megérkezett a fordulat az ingatlanpiacon és az -áraknál (Napi)
Régen látott, több évig tartó tempós emelkedésnek vetett véget a múlt év a lakáspiacon, ráadásul az idén a koronavírus-járvány hanyatlást vetít előre - derül ki az ingatlan.com saját és hivatalos adatokon alapuló elemzéséből.
ápr. 14
7:24
A lakásárak őrült emelkedésének ezennel vége (Hírstart)
Régen látott, több évig tartó tempós emelkedésnek vetett véget a múlt év a lakáspiacon, ráadásul az idén a koronavírus-járvány hanyatlást vetít előre - derül ki az ingatlan.com saját és hivatalos adatokon alapuló elemzéséből.
ápr. 14
7:26
Újabb 13 halálos áldozata van hazánkban a vírusnak (Hírstart)
Meghalt 13 beteg, és egy nap alatt 54-gyel, 1512-re nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
ápr. 14
7:30
Példátlanul nagyot szakadt a felsőoktatásba jelentkezők száma Magyarországon (Portfolio)
A tavalyinál 20 ezerrel kevesebben, mindössze 91 ezer 400-an adták be jelentkezésüket valamely felsőoktatási intézménybe, ami példátlanul nagy visszaesésnek számít és utoljára 19 évvel ezelőtt volt nominálisan ilyen alacsony a jelentkezések száma – írja a Népszava.
ápr. 14
7:30
Stagnált az ipari ingatlanok iránti kereslet (Hírstart)
Az első negyedévben két irodaépülettel bővült a budapesti modern bériroda-állomány, a bérleti díjak sem ugrottak meg
ápr. 14
7:32
Megérkezett a fordulat az ingatlanpiacon és az -áraknál (Hírstart)
Régen látott, több évig tartó tempós emelkedésnek vetett véget a múlt év a lakáspiacon, ráadásul az idén a koronavírus-járvány hanyatlást vetít előre - derül ki az ingatlan.com saját és hivatalos adatokon alapuló elemzéséből.
ápr. 14
7:34
Az elmúlt 90 év legnagyobb válsága jön a Nobel-díjas közgazdász szerint (Hírstart)
A 2008-as válságnál sokkal súlyosabb lesz, és az állami intézmények alacsony hatékonyságát mutatja meg. Ugyanakkor elmozdulást hozhat a társadalmi empátia emelkedésének irányába – mondta Jean Tirole Nobel-díjas közgazdász.
ápr. 14
7:39
A koronavírus-járvány felforgatta a csokinyulak európai piacát (Startlap)
Olaszországban nőtt a kereskedelmi forgalom mértéke, a franciáknál bezuhant.
ápr. 14
7:42
A Nobel-díjas jóslata a vírus következményeiről (24.hu)
Daren Acemoglu szerint pedig az elmúlt 90 év legsúlyosabb gazdasági megrázkódtatása előtt állunk.
ápr. 14
7:48
Whitereport-elemzés és médiapiaci előrejelzés 2020-ra (Márkamonitor)
A Whitereport a koronavírus árnyékéban elkészítette 2020-as médiapiaci előrejelzését, amelyet a későbbiekben majd rendszeresen frissíteni ígér a helyzet alakulásának fényében.   A Whitereport-elemzés és előrejelzés főbb konklúziói a következők: 2019 őszén a Whitereport-adatbázisra épülő európai szintű előrejelzésünkben arra hívtuk fel a figyelmet,
ápr. 14
7:54
Most már biztos: megállt a lakásárak drágulása (Hírstart)
Régen látott, több évig tartó tempós emelkedésnek vetett véget a múlt év a lakáspiacon, ráadásul az idén a koronavírus-járvány hanyatlást vetít előre - derül ki az ingatlan.com saját és hivatalos adatokon alapuló elemzéséből.
ápr. 14
8:00
Nem zuhant akkorát a kínai export és import, mint várták (Portfolio)
A vártnál kisebb mértékben csökkent Kína exportja márciusban, és biztatóbb behozatali adatokról számoltak be, miután az országban sikerült megfékezni az új koronavírus terjedését, és a gazdasági tevékenység újraindulhatott.
ápr. 14
8:03
Vlagyimir Putyin a katonaorvosokat is bevetheti (ProfitLine)
Nem zárta ki a katonaorvosok bevetését az új típusú koronavírus fertőzés terjedése elleni küzdelemben Vlagyimir Putyin orosz elnök az oroszországi egészségügyi és járványhelyzetről tartott hétfői videokonferencián.
ápr. 14
8:06
Emelkedéssel vághatnak neki a keddi kereskedésnek az európai tőzsdék (Portfolio)
A tengerentúli tőzsdék végül felemásan zárták a hétfői kereskedést, emelkedéssel csupán a Nasdaq tudott zárni. Az ázsiai tőzsdék erősödtek kedden, Európában emelkedéssel indulhat a nap, a határidős DAX 200 pontos plusza 1,9 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.
ápr. 14
8:06
Nem zuhant akkorát a kínai export és import, mint várták (Hírstart)
A vártnál kisebb mértékben csökkent Kína exportja márciusban, és biztatóbb behozatali adatokról számoltak be, miután az országban sikerült megfékezni az új koronavírus terjedését, és a gazdasági tevékenység újraindulhatott.
ápr. 14
8:08
Formálódik a Hungária: elkészült a hatalmas irodapark első épülete (Portfolio)
2018 tavaszán kezdte el építeni a VIII. kerületi Hungária körúton elhelyezkedő Aréna Business Campus-t az Atenor ingatlanfejlesztő. A teljes projekt befejeztével egy 72 ezer négyzetméteres irodaparkot fognak átadni, melyből most elkészült az első "A" épület - szerepel a fejlesztő közleményében.
ápr. 14
8:12
20 ezerrel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly (Menedzsment Fórum)
A jelentkezők idei száma az elmúlt 19 év negatív rekordja is.

Keresés