2020. április 17. péntek

ápr. 17
0:03
A készpénzhez rohannak sokan félelmükben (Napi)
Elképesztő ütemben szabadultak a kockázatos eszközöktől a befektetők és hatalmas mennyiségű készpénzt halmoztak fel. Olyan mértékben kerülik a részvényeket, mint 2009-ben utoljára, s ez akár jó jel is lehet - derül ki a Bank of America alapkezelői felméréséből.
ápr. 17
0:03
Fizetés nélkül maradtak a bangladesi munkások, miután a világmárkák törölték a megrendeléseiket (444)
Utakat zártak le, hogy megkapják a bérüket. A WalMart, a H&M és a Marks and Spencer tulajdonosait hibáztatják a helyzetért.
ápr. 17
0:03
Müller Cecília: 729 vírusos beteg van kórházban, 60-at kell lélegeztetni (Biztosító Magazin)
Folyamatosan nő a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma Magyarországon, jelenleg 729 embert ápolnak egészségügyi intézményben, közöttük hét gyerek van - mondta el az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
ápr. 17
0:07
Nagy csapást mért a lakásépítésre a koronavírus az USA-ban (Napi)
Jelentősen csökkent a lakásépítési ágazat teljesítménye az Egyesült Államokban márciusban a gyorsan terjedő koronavírus-járvány következtében.
ápr. 17
0:07
A millenniumi lehet az új elveszett generáció (444)
Azt eddig is tudtuk, hogy a nyolcvanas-kilencvenes években születettek, a milleniumi generáció tagjai valószínűleg nem fognak tudni akkora vagyont felhalmozni, mint az idősebbek. A koronavírus okozta gazdasági leállás megadhatja nekik a kegyelemdöfést.
ápr. 17
0:07
Hétvégi meteorológia: Egyelőre még marad a kellemetes meleg időjárás (Biztosító Magazin)
A hétvégén még marad a meleg. Emellett sok lesz a napsütés, de csapadékra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az Mti-nek.
ápr. 17
0:11
Kedvező hír érkezett az államadósságról (Napi)
Kiválóan sikerültek a csütörtöki államkötvény-aukciók. Csökkent a hozam, nagy volt a túljegyzés.
ápr. 17
0:11
Leállt a termelés az Electrolux jászberényi fagyasztóláda üzemében (444)
Már tavaly szeptemberben bejelentették az átszervezést.
ápr. 17
0:11
Gorbacsov megszólalt: Az ex pártfőtitkár szerint újra kell értelmezni a globális biztonság fogalmát (Biztosító Magazin)
Az új típusú koronavírus terjedése az egész világon rámutatott arra, hogy újra kell értelmezni a globális biztonság fogalmának megközelítését - hangsúlyozta Mihail Gorbacsov egykori szovjet államfő a Time amerikai magazinban megjelent írásában.
ápr. 17
0:15
Jó hangulatban nyitott New York (Napi)
Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdeindexek csütörtökön. Javította a hangulatot, hogy enyhén csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az előző héthez képest, és a remények szerint Donald Trump elnök a mozgást szigorúan korlátozó intézkedések enyhítését javasolja csütörtöki sajtóértekezletén.
ápr. 17
0:19
Új cég a BÉT Xtend piacán (Napi)
Új cég lép a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közepes méretű vállalkozásokra létrehozott Xtend piacára, a tőzsde április 20-tól felveszi az értékpapírlistára a nagytarcsai székhelyű Gloster Infokommunikációs Zrt. 1 millió darab, egyenként 100 forint névértékű - 100 millió forint össznévértékű - törzsrészvényét.
ápr. 17
0:23
Rossz napja volt az OTP-nek (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 492,56 pontos, 1,51 százalékos csökkenéssel, 32 217,99 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 19,7 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
ápr. 17
0:25
Lengyelország enyhíti a korlátozásokat (ProfitLine)
Lengyelországban április 20-tól enyhítenek a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedéseken, az egészségügyi szabályok betartása mellett egyszerre többen tartózkodhatnak majd a boltokban és templomokban, újból megnyitják az erdőket, parkokat - jelentette be Mateusz Morawiecki kormányfő csütörtöki sajtóértekezletén.
ápr. 17
0:27
London és Frankfurt erősödött, Párizs gyengült (Napi)
Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek csütörtökön.
ápr. 17
0:31
Ki kell használni a túlzott optimistákat (Napi)
Túlságosan is optimistává váltak a piacok a hitelpiacok és a részvénypiacok árazása alapján. Ezt a valóság egyelőre nem indokolja - véli Mohamed El-Erian
ápr. 17
0:35
Ilyen estéje volt a forintnak (Napi)
A forint erősödött a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon csütörtök késő délután a reggeli szintekhez képest.
ápr. 17
0:39
Zöldben zárt New York (Napi)
Erősödéssel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
ápr. 17
1:33
A taxisok is részt vehetnek a házhozszállításban (ProfitLine)
Széles körben lehetővé tették a taxisok, taxitársaságok részvételét az áruk kiszállításában azzal, hogy e tevékenységük végzése során mentesítik őket a személyszállításra vonatkozó követelmények alól a veszélyhelyzet idejére - nyilatkozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a koronavirus.gov.hu-nak
ápr. 17
1:51
Szabad az út: taxisok viszik házhoz az ételt (Portfolio)
Széles körben lehetővé tették a taxisok, taxitársaságok részvételét az áruk kiszállításában azzal, hogy e tevékenységük végzése során mentesítik őket a személyszállításra vonatkozó követelmények alól a veszélyhelyzet idejére - nyilatkozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a koronavirus.gov.hu-nak
ápr. 17
2:03
A Mol sikeresen lezárta akvizícióját az azeri ACG olajmezőben (ProfitLine)
A Mol-csoport április 16-án lezárta az azerbajdzsáni ACG olajmező és a BTC csővezeték résztulajdonának megvásárlásáról szóló, 1,57 milliárd dolláros tranzakciót a Chevron Global Ventures Ltd.-vel és a Chevron BTC Pipeline Ltd.-vel - tette közzé a Mol csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
ápr. 17
3:33
Szakmai befektető vásárolt tulajdonrészt az Appeninnben (ProfitLine)
Tőzsdén kívüli ügylet keretében a Zinventive Vagyonkezelő Zrt. 18,33%-os tulajdonrészt vásárolt az Appeninn Holding Nyrt.-ben. A tranzakció célja szoros szakmai és stratégiai együttműködés kialakítása a két vállalat között, melynek célja magas hozzáadott értékű komplex ingatlanfejlesztések és beruházások megvalósítása, ezáltal jelentős részvényesi
ápr. 17
4:03
Kutakodhat a főnök a beosztott számítógépében? Belenézhet a munkáltató a munkavállaló számítógépen tárolt dolgaiba? (ProfitLine)
Megteheti a munkáltató, hogy a dolgozóinak a számítógépén tárolt adataiba, dolgaiba betekint, szabályos ez? Hol van a határ a személyes adatok és a céges, üzleti adatok között? Hogyan szabályozza a Munka Törvénykönyve a munkavállaló ellenőrztését a munkáltatója által?
ápr. 17
4:15
Új kormányzati portál a járvány miatti álláskeresőknek – Ki akar földeken és istállókban dolgozni? (Hírstart)
Munkaszüret néven mezőgazdasági internetes álláskereső portált indított az Agrárminisztérium (AM) annak érdekében, hogy a munkaerőhiánnyal küzdő agrárvállalkozásokat összekösse a koronavírus-járvány miatt állásukat ideiglenesen vagy végleg elvesztő hazai munkavállalókkal. Az agráriumban a mostani járvány kirobbanása után volt már hasonló civil kezd
ápr. 17
4:33
Miért fontos az S betű az online vásárláskor? (ProfitLine)
Internetes vásárlásokkor a vevők biztosak akarnak lenni abban, hogy megbízható módon zajlik az online tranzakció. A Visa és a bankok azon dolgoznak, hogy biztonságban tartsák ügyfeleik tranzakcióit - többrétegű biztonság használatával, az adatok védelmével és azzal, hogy segítenek visszaszerezni az ügyfél pénzét, ha annak bankkártyáját engedély nél
ápr. 17
4:51
Fontos változások idén az online számlázásban (GazdaságPortál)
Bár rendszeresen életbe lépnek adójogszabályi változások, de mégis vannak olyanok, amik igazi mérföldkőnek számítanak. Olyan mértékű változást hoznak, ami nagyon sokakat érint, amire sok szereplőnek fel kell készülnie. Legutóbb 2018. július 1-jén volt egy ilyen jelentős változás, és idén nyáron szintén nagy változásra kell felkészülni. 2018: életbe
ápr. 17
5:03
Egészségvédelmi pajzsot gyárt egy zalaegerszegi mérnökcég (ProfitLine)
Amikor egy lokálpatrióta cég és a városvezetés összefog, csodák születnek. A zalaegerszegi Mould Tech Kft. teljes gyártókapacitását állította rá a minőségi kritériumokat magasan meghaladó, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását is elnyerő, egészségvédelmi pajzsok gyártására. A következő időszakban, akár napi 10.000 darab pajzs készülhet a gyár
ápr. 17
5:09
Egészségvédelmi pajzsot gyárt egy zalaegerszegi mérnökcég (Hírstart)
Amikor egy lokálpatrióta cég és a városvezetés összefog, csodák születnek. A zalaegerszegi Mould Tech Kft. teljes gyártókapacitását állította rá a minőségi kritériumokat magasan meghaladó, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását is elnyerő, egészségvédelmi pajzsok gyártására. A következő időszakban, akár napi 10.000 darab pajzs készülhet a gyár
ápr. 17
5:27
Fogy a pénz, hozzányúl tartalékaihoz a lakosság - két terület is érintett (Infostart)
A hosszú távú megtakarításnak számító életbiztosítások veszteség melletti visszavásárlása és a befektetési alapokból való pénzkivonás üteme is egyre gyorsul.
ápr. 17
5:33
A Pdsz szerint kockázatos az érettségik megtartása (ProfitLine)
Élesen kritizálta a kormány idei érettségiről hozott döntését a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (Pdsz) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. A szakszervezet szerint a koronavírus-járvány miatt kockázatos megtartani - még korlátozott módon is - a vizsgákat.
ápr. 17
5:39
Ennyit keres egy bolti eladó a Pennynél és a többi üzletláncnál (Startlap)
A főként élelmiszert árusító boltláncok a koronavírus előtt is toborozták a munakerőt, ez a járvány alatt is folyamatos. Leginkább eladói pozíciókat hirdetnek meg, most pedig kiderült, mit kínálnak a munkáért cserébe.
ápr. 17
5:39
A Pdsz szerint kockázatos az érettségik megtartása (Hírstart)
Élesen kritizálta a kormány idei érettségiről hozott döntését a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (Pdsz) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. A szakszervezet szerint a koronavírus-járvány miatt kockázatos megtartani - még korlátozott módon is - a vizsgákat.
ápr. 17
5:42
Taxfix: az európai adózóknak spórolna a német startup (FinTechRadar)
A cég adataiból nem lehet kiszámolni, hogy mennyire éri meg a használata, de ha ötven eurónál több visszatérítést számol ki, akkor már hoz pénzt a konyhára mindenkinek.
ápr. 17
5:42
A virágipari szektor is vegetál (KKV Magazin)
Súlyos helyzetbe került a magyar dísznövényágazat. A szezonális termékértékesítés és zöldfelületi szolgáltatások elmaradása miatt nagyon komoly veszély fenyegeti a szektort. A koronavírus az ágazat legforgalmasabb tavaszi szezonját érinti, de a kialakult helyzet a következő hónapokra sem ígér jobb kilátásokat.
ápr. 17
5:54
Koronavírus: 6,8 százalékkal zuhant be a kínai gazdaság három hónap alatt (Menedzsment Fórum)
Az elemzők ennél valamivel enyhébb zsugorodásra számítottak 2020 első negyedévében.
ápr. 17
5:56
És mindeközben a képviselők megkapták a jelentősen emelt fizetésüket (Menedzsment Fórum)
Miközben más országok vezetői a járványra való tekintettel lemondanak fizetésük egy bizonyos hányadáról, Magyarországon emelt fizetések érkeztek a honatyák és -anyák számláira.
ápr. 17
5:57
Berobbanthatja az összeomló lakáspiacot a kormány csodafegyvere? (Portfolio)
Gulyás Gergely tegnapi bejelentése kapcsán, miszerint a rozsdaövezetekben épülő új lakások esetében a 27 százalékos helyett 5 százalékos lesz az áfa, összegyűjtöttük, hogy pontosan milyen előzményei voltak a döntésnek, mit gondolnak erről a szakértők és melyik budapesti kerületeket érinti a bejelentés. Emellett annak is utánajártunk, hogy Budapeste
ápr. 17
6:03
Kezdődő magyar fellendülés - egyetlen dolog dönti el, meddig örülhetünk (Infostart)
A magyar autógyárak újraindulása - bár jó hír - csak kismértékben enyhíti a gazdasági visszaesést, a szolgáltatások iránti kereslet eltűnése nagyobb csapás a gazdaságnak - mondta az InfoRádiónak Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Valós hatását a helyreállított kapacitások mértéke és a termékek iránti kereslet mutatja majd meg
ápr. 17
6:15
Mit tegyünk? Már elérhető a csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatása (Hírstart)
2020. április 16-tól elérhető a csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatása. Ehhez a munkavállalónak és a munkáltatónak közösen kell kérelmet benyújtania. Segítünk, elmagyarázzuk a támogatásigénylés menetét.
ápr. 17
6:21
Viszonylag sokan nem kérnek a hiteltörlesztési moratóriumból (Privátbankár)
Eddig átlagban a lakossági ügyfelek egyharmada jelezte bankjánál, hogy koronavírus-járvány ide vagy oda, ő bizony továbbfizeti tovább a havi részleteket – derült ki a lapunk kérdésére adott hitelintézeti válaszokból.
ápr. 17
6:24
Hétfőtől fokozatosan enyhítik a járvány miatt hozott korlátozásokat Lengyelországban (Biztosító Magazin)
Lengyelországban április 20-tól enyhítenek a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedéseken, az egészségügyi szabályok betartása mellett egyszerre többen tartózkodhatnak majd a boltokban és templomokban, újból megnyitják az erdőket, parkokat
ápr. 17
6:27
Koronavírus: szenzációs bejelentést tett a világhírű magyar kutató (Portfolio)
Barabási Albert-László fizikus, hálózatkutató és bostoni laborja fontos bejelentést tett a koronavírus elleni szer keresésének folyamatában. Közzétették ugyanis a hálózatos orvostudomány alapján, hogy mely meglévő szerek lehetnek hatásosak a koronavírus elleni küzdelemben.
ápr. 17
6:33
Csökkent az ipari termelés az euróövezetben (ProfitLine)
A vártnál valamivel jobban teljesített az euróövezet ipara februárban, a koronavírus-járvány gyors elterjedését megelőző hónapban, de éves összevetésben már a tizenötödik egymást követő hónapban mértek csökkenést.
ápr. 17
6:33
Koronavírus-válság: a vártnál is nagyobbat zuhant a kínai gazdaság (Portfolio)
A vártnál nagyobb mértékben, 6,8 százalékkal csökkent a kínai gazdaság az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest az új koronavírus-járvány megfékezését célzó, széleskörű korlátozások következtében - jelentette be pénteken Pekingben a kínai statisztikai hivatal.
ápr. 17
6:39
A vártnál nagyobb mértékben zsugorodott a kínai gazdaság (Hírstart)
A vártnál nagyobb mértékben, 6,8 százalékkal csökkent a kínai gazdaság az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest az új koronavírus-járvány megfékezését célzó, széleskörű korlátozások következtében - jelentette be pénteken Pekingben a kínai statisztikai hivatal.
ápr. 17
6:45
A turisztikai projektek kimaradnak a versenyképesség-növelő támogatásból (Menedzsment Fórum)
Csütörtökön késő este jelent meg a rendelet a versenyképesség-növelő támogatás részleteiről.
ápr. 17
6:45
Cégenként 280 milliós támogatás igényelhető a versenyképesség növelésére (Privátbankár)
Csütörtökön késő este jelent meg a rendelet a versenyképesség-növelő támogatás részleteiről.
ápr. 17
6:45
Megjelent a Kurzarbeit-tájékoztató! És vele együtt az újabb buktatók (Portfolio)
Megjelent az új bértámogatási rendszerhez kapcsolódó, sokak által várt tájékoztató, valamint a benyújtáshoz szükséges formanyomtatványok és nyilatkozatok a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján. Ezeket átvizsgálva az látható, hogy a már sok helyen és sokszor említett kritika mellett, miszerint a bértámogatás lehívása rendkívüli adminisztráció
ápr. 17
6:48
Az elszakított, állásukat elvesztő magyar migránsok (G7)
Ukrajnai vendégmunkások tízezrei tértek haza a járvány miatt. Soknak kellett döntenie a pénz és a család között az ingázás ellehetetlenülése miatt.
ápr. 17
6:51
Már a válság utáni időszakra készülnek a vállalkozások (Piac és Profit)
A vállalatok többsége arra számít, hogy az egészségügyi vészhelyzet okozta válságból jövőre indul meg a gazdasági fellendülés – derül ki az EY globális kutatásából. A cégek ezért sem mondanak le felvásárlási terveikről, aminek jelentős szerepe lehet majd a krízis utáni felépülésben.
ápr. 17
6:51
Koronavírus: már kormányok hackerei törtek be a gyógymódot kutató amerikai cégekhez (Portfolio)
Külföldi kormányok megbízásából törtek be hackerek több olyan vállalat rendszerébe, amelyek az új típusú koronavírus által okozott Covid-19 nevű betegséget kutatják - mondta Tonya Ugoretz, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgató-helyettese egy internetes panelbeszélgetésen csütörtökön.

Keresés