2020. április 17. péntek

ápr. 17
0:03
Olyan forgalom volt a Telenor hálózatán, mintha nem is lett volna ünnep (Napi)
A megelőző hetekre jellemző hétvégi forgalom volt húsvétkor a Telenor hálózatán, ami így is a tavalyhoz képest több mint 40 százalékkal magasabb - derült ki a mobilszolgáltató felméréséből.
ápr. 17
0:03
A készpénzhez rohannak sokan félelmükben (Napi)
Elképesztő ütemben szabadultak a kockázatos eszközöktől a befektetők és hatalmas mennyiségű készpénzt halmoztak fel. Olyan mértékben kerülik a részvényeket, mint 2009-ben utoljára, s ez akár jó jel is lehet - derül ki a Bank of America alapkezelői felméréséből.
ápr. 17
0:03
Eszter transzneműként tavaly még adhatott vért, de idén áprilisban már nem engedték neki (444.hu)
Nem egyértelmű, hogy most miért utasították el a 28 éves egri jogászhallgatót, akivel korábban nem volt probléma véradáskor.
ápr. 17
0:03
Vesztegzár alá került hajón rekedt több magyar (Hírstart)
Nem engedték leszállni őket Florida partjainál, mert koronavírus-gyanús esetet találtak a hajón.
ápr. 17
0:03
Fizetés nélkül maradtak a bangladesi munkások, miután a világmárkák törölték a megrendeléseiket (444.hu)
Utakat zártak le, hogy megkapják a bérüket. A WalMart, a H&M és a Marks and Spencer tulajdonosait hibáztatják a helyzetért.
ápr. 17
0:03
Egy szerb településen a fogyatékkal élők otthonában minden lakó és minden gondozó koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott (444.hu)
Ez összesen 109 fertőzöttet jelent. A dél-szerbiai járásban április 8. óta összesen 145 tesztet végeztek, az összes pozitív lett.
ápr. 17
0:03
Egy magánkórház elkezdett tünetmenteseken tesztelni koronavírusra: döbbenetes eredményre jutottak (Propeller)
Az egy nap alatt teszteltek 12 százalékánál kimutatták a vírust. 107 személyt teszteltek koronavírusra szerdán a Kelen kórházban, közülük 13 teszt pozitív lett – nyilatkozta a magánellátást végző intézményt vezető Székely Tamás, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egykori főigazgatója, a Gyurcsány–Bajnai-kormányok egészségügyi minisztere a Vál
ápr. 17
0:06
Ez erőt ad neked horoszkópod szerint: Ezzel töltsd a tavaszi hónapokat (Blikk)
Boldoggá tehet, ha ezt megteszed.
ápr. 17
0:06
Visszatér az igazi tavaszi időjárás: Ami most jön, annak mindenki örül majd (Blikk)
Ez várható a hét további részében.
ápr. 17
0:06
Válassz egy virágot és megtudod, mit gondolnak a hátad mögött rólad az emberek! Most kiderül, milyen vagy mások szemében (Blikk)
Így gondolkodik környezeted rólad.
ápr. 17
0:06
Megszorítások jöhetnek a Sparnál (Napi)
Költségcsökkentést hozhat a különadó a nagy üzletláncoknál. Ugyanakkor a szolgáltatási és szállítói szerződések, valamint a beruházások felülvizsgálatával elbocsátások nélkül is kigazdálkodható a kiskereskedelmi pluszteher - olvasható a Világgazdaság cikkében.
ápr. 17
0:06
Ismét komoly kritikát kapott az Orbán-kormány (Napi)
Váratlan probléma elé állítja az autokratákat a járvány, mert az emberek egyszer csak másként tekintenek a politikára. A járvány leküzdéséhez alapvetően három dolog kell: hozzáértés, szolidaritás és bizalom, így a verseny ezekért zajlik, ami viszont szembemegy a diktatúra és a demokrácia közti konfrontáció sémájával - írja a Die Zeit.
ápr. 17
0:06
Leállt a termelés a jászberényi Electrolux-üzemben (Blikk)
Leállt a termelés az Electrolux jászberényi fagyasztóláda-üzemében, a gyártás leállítása a cég üzleti átalakulásával van összefüggésben – közölte az Electrolux Lehel Kft. közleményben az MTI-vel csütörtökön.
ápr. 17
0:06
Legalább 3 hétre meghosszabbította a brit kormány a járvány miatti korlátozásokat (Blikk)
A brit kormány csütörtökön közölte, a következő három hétben még nem enyhíti az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó korlátozásokat.
ápr. 17
0:06
„Nem lemondtam, hanem visszaléptem” – Aján Tamás emelt fővel távozik a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségtől, ezt tervezi a jövőben (Blikk)
A tokiói olimpia halasztása miatt döntött Aján Tamás arról, hogy távozik a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöki posztjáról és visszavonul.
ápr. 17
0:06
Bodrogi Gyula a karanténból: "Mostanában írok vagy farigcsálok valamit" (Blikk)
Bodrogi Gyula is otthon marad, aligha mozdul ki a lakásból, pedig születésnapját is most ünnepli. A 86 esztendő alatt sok minden átélt már, de elmondta, ilyen "karanténos, családszétszakítós születésnapot" még nem.
ápr. 17
0:06
Horrorfilmbe illő jelenet: kutyára támadt egy ház udvarába tévedt leopárd (Blikk)
Az indiai Gujaratban egy leopárd beugrott egy fallal körülvett ház udvarába, és megpróbálta elragadni az ott élő kutyát.
ápr. 17
0:06
Csányi Sándor magánkórháza teljesen felszerelve, de üresen várja a koronavírusos betegeket, mert Kásler nem ad engedélyt (168 Óra Online)
Kásler Miklós, az egészségügyért is felelős emberi erőforrás miniszter hetek óta nem adja ki azt a határozatot, amely lehetővé tenné, hogy a Budai Egészségközpont Királyhágó utcai, 120 ágyas kórháza koronavírusos betegeket fogadhasson – írja a 24.hu.
ápr. 17
0:07
Koronavírus: gáláns lépésre szánta el magát a Vodafone (Napi)
Munkavállalói gyűjtést indít és 2 millió eurós alapjából kiegészíti az adományokat a Vodafone Csoport, ezzel segítve a koronavírus hatásai miatt nehéz helyzetbe került karitatív szervezetek munkáját. A Vodafone Magyarország és a VOIS Vodafone Szolgáltató Központ munkavállalói hamarosan a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretet
ápr. 17
0:07
Nagy csapást mért a lakásépítésre a koronavírus az USA-ban (Napi)
Jelentősen csökkent a lakásépítési ágazat teljesítménye az Egyesült Államokban márciusban a gyorsan terjedő koronavírus-járvány következtében.
ápr. 17
0:07
A millenniumi lehet az új elveszett generáció (444.hu)
Azt eddig is tudtuk, hogy a nyolcvanas-kilencvenes években születettek, a milleniumi generáció tagjai valószínűleg nem fognak tudni akkora vagyont felhalmozni, mint az idősebbek. A koronavírus okozta gazdasági leállás megadhatja nekik a kegyelemdöfést.
ápr. 17
0:07
Romániában begyorsult a koronavírus (444.hu)
Igaz, a napi tesztek számát is megemelték.
ápr. 17
0:07
„B*szódjál meg, magyar kormány!” – fakadt ki a DK politikusa, mert nem talált parkolóhelyet (Propeller)
Szabó Zoltán nem kezelte túl higgadtan a helyzetet. Érthetetlenül trágár mondatokat posztolt a Facebook-oldalára a Demokratikus Koalíció politikusa, Szabó Zoltán. Az egykoron művelődési és közoktatási államtitkárként, valamint VII. kerületi polgármesterként is dolgozó volt országgyűlési képviselőt az dühítette fel, hogy az emberek szerinte fittyet
ápr. 17
0:09
650 millió forintból fejlesztik a kerékpáros turizmust a Sopron-Fertő térségben (Hírstart)
A projekt célja,hogy bővítse a térség turisztikai élménykínálatát, fellendítse a kerékpáros turizmus életét Sopron-Fertő térségben.
ápr. 17
0:09
A Pornhub is kézmosásra tanít (Noizz)
A koronavírus miatti bezárkózás hatására a statisztikák szerint jelentősen nőtt a Pornhub forgalma és szexuális segédeszközöket is többen rendelnek, mint korábban. A pornóoldal ezt kihasználva kézmosásra neveli nézőit.
ápr. 17
0:09
Megérkezett Kukkoniába az Orbán-kormány segélycsomagja (Hírklikk)
Nagyszombaton megérkezett Dunaszerdahelyre a „kínai-magyar légihídon" keresztül az Orbán-kormány által a magyarországi adófizetők pénzéből vásárolt járványügyi segélycsomag, amelyet a Kukkonia Polgári Társulás fog szétosztani a kiválasztott dél-szlovákiai kórházak és szociális intézmények között – írja a Bumm.sk.
ápr. 17
0:09
Kemény: minden egyes lakó és dolgozó koronavírus-tesztje pozitív lett egy fogyatékkal élők otthonában (Propeller)
Mind a 145 ott élő és dolgozó ember megfertőződött. Dél-Szerbiában, a Blace város mellett lévő Trbunje településen a fogyatékkal élők otthonának összes lakójánál és munkatársánál kimutatták a SARS-CoV-2 koronavírust. Ez összesen 109 fertőzöttet jelent, miközben Blace járásban április 8. óta összesen 145 tesztet végeztek, ebből 109-et az otthonban.
ápr. 17
0:09
Most jött: Személyvonat gázolt halálra egy embert a XXIII. kerületben (Propeller)
Jelenleg tűzoltók biztosítják a helyszínt. Halálra gázolt egy embert a vonat Budapest XXIII. kerületében csütörtök este. A Mávinform a honlapján azt közölte: a Budapestről Kelebiára tartó személyvonat gázolt Soroksár és Dunaharaszti között. A helyszínelés végéig – várhatóan 21-22 óráig – ezen a szakaszon szünetel a vonatközlekedés. A vasúttársaság
ápr. 17
0:10
Csaknem 40 ezer ággyal készülnek a kórházak a járványra országszerte (Blikk)
Felkészülni a legrosszabbra! – ez lehetne a kormány mottója a koronavírus-járvány miatti ágyfelszabadítással kapcsolatban, amelyre alig néhány napja maradt már csak a kórházaknak. Bár a járvány berobbánásától egyelőre nem tartunk, a koronavirus.gov.hu oldalon közzétett közlemény szerint az egészségügyi védekezés egyik legfontosabb eleme, hogy a kór
ápr. 17
0:10
Óriási lottónyeremény ütheti a markát (Napi)
A múlt héten ismét nem adtak fel telitalálatos szelvényt, így az Eurojackpot várható főnyereménye továbbra is bruttó 90 millió euró, azaz 32,3 milliárd forint - adta hírül a Szerencsejáték Zrt.
ápr. 17
0:10
Koronavírus: nagy lépésekre készül Svájc (Napi)
A svájci kormány várhatóan ma bejelenti, hogyan lazítják majd fokozatosan a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat az országban.
ápr. 17
0:10
Koronavírus: a honvédség beszerezte a szükséges vegyszereket és vegyvédelmi eszközöket (Blikk)
A Magyar Honvédség beszerezte a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges védőruházatokat, vegyszereket és vegyvédelmi eszközöket. Erről a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizáció koordinálásáért felelős kormánybiztos beszélt az M1 aktuális csatornának.
ápr. 17
0:10
Vizsgálják, honnan jött a fertőzés – Egy laborból szabadult volna ki a vírus? (Blikk)
Mégsem a természet hozta volna létre a koronavírust, hanem az egy kínai laborból szabadult ki? Eddig csak összeesküvés-elméletekkel foglalkozó oldalakon olvashattunk erről, illetve Donald Trump (73) amerikai elnök vetette fel korábban, de kevesen vették komolyan.
ápr. 17
0:10
A Milanhoz igazolhat Szoboszlai Dominik: ekkora összegért szerződtetnék (Blikk)
Az AC Milan labdarúgócsapatához igazolhat Szoboszlai Dominik (19). A patinás, hétszeres Bajnokcsapatok Európa-kupája/Bajnokok Ligája-győztes olasz klub 15 millió euróért (5,3 milliárd forintért) szerződtetné az osztrák RB Salzburg középpályását.
ápr. 17
0:10
Patkányok lepték el Banksy fürdőszobáját (Blikk)
Otthonában, a fürdőszobája falán alkotta meg legújabb mesterművét Banksy (46)!
ápr. 17
0:10
Sörből készült élesztővel sütöttem kenyeret. Ma próbáltam először, így sikerült (Blikk)
A recept nagyon egyszerű, a kenyérkék pedig nagyon finomak. Fontos, hogy a házilag készített élesztő csak pasztőrözetlen sörrel működik.
ápr. 17
0:10
Minden amit az érettségiről tudni kell: május negyedikén kezdődik, csak írásbelik lesznek, de ősszel is lehet vizsgázni (168 Óra Online)
Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón azt közölte,
ápr. 17
0:11
Kedvező hír érkezett az államadósságról (Napi)
Kiválóan sikerültek a csütörtöki államkötvény-aukciók. Csökkent a hozam, nagy volt a túljegyzés.
ápr. 17
0:11
Leállt a termelés az Electrolux jászberényi fagyasztóláda üzemében (444.hu)
Már tavaly szeptemberben bejelentették az átszervezést.
ápr. 17
0:11
Az új számítási módszer 42 százalékkal emelte a koronavírusos halottak számát Spanyolországban (444.hu)
Azokat is beleszámolják már a statisztikába, akik idősotthonokban tüneteket mutattak, de nem tesztelték őket a haláluk előtt.
ápr. 17
0:11
Ennyi mindent tehetünk: kutatók szerint 275 módja van annak, hogy lassítsuk a vírus terjedését – itt a teljes lista (Propeller)
Egy angol egyetem kutatói összeállították a listát mindazon tevékenységekről, amik segíthetnek ezekben a nehéz időkben. A koronavírus terjedésének csökkentését segítő 275 módot azonosítottak a Cambridge-i Egyetem kutatói új tanulmányukban. Az iskolák, üzletek, nyilvános helyek szakaszos megnyitását és az emberek fizikai távolságtartásának számos l
ápr. 17
0:13
Tömegközlekedéses Insta hódít a bezárkózós nosztalgiázásban (Noizz)
A home office és az otthonra bezárkózás magával hozta, hogy a legtöbben minden bizonnyal sokkal kevesebbet utazunk tömegközlekedéssel, mint korábban. vagy akár egyáltalán nem vesszük igénybe ezt a szolgáltatást, hogy elkerüljük a másokkal való érintkezést. A New Yorkban élő fotós, Hannah Ryan ezeket az utakat örökítette meg sajátos módon. Most, hog
ápr. 17
0:13
Gyász: meghalt a világhírű színész, a Rambo sztárja (Propeller)
Sajtóhírek szerint nem játszott szerepet a koronavírus az idős színész halálában. A színész természetes halált halt, szerdán hunyt el Connecticutban. Brian Dennehy a '70-es években kezdte meg tévés szerepléseit, és olyan népszerű sorozatokban tűnt fel, mint a Kojak, a M*A*S*H, a Lou Grant és a Dallas. Első filmje az 1977-es Nappalok és éjszakák vo
ápr. 17
0:13
Magára hagyta gyermekét a részeg budapesti apa: a 2 éves kisfiú egyedül, pizsamában sétálgatott a síneken (Propeller)
Az apa a bíróság előtt azt mondta, megbánta tettét. Egy kétéves, pizsamás kisfiú teljesen egyedül sétálgatott a főváros egyik főútja mellett, ahol az autók majdnem elgázolták. A kisgyerek apja ellen most emeltek vádat. Hatalmas sokként érte egész Budapestet, amikor egy kétéves gyerek, Danika a szülei nélkül, egyedül sétálgatott az autózók szeme lá
ápr. 17
0:14
Furcsa tünetek is jelezhetik a koronavírust (Blikk)
A koronavírus nap mint nap új meglepetéseket okoz, a kutatók nem győzik publikálni legújabb eredményeiket akár a terjedésre, vakcinára vagy épp a tünetekre vonatkozóan. A leggyakoribb tünetek: a láz, a fáradtság és a száraz köhögés.
ápr. 17
0:14
Fogorvoshoz kellene mennie? Itt láthatják el Budapesten és Pest megyében (Napi)
Sok fogorvosi rendelő bezárt a koronavírus-járvány miatt, mert nem állt rendelkezésükre megfelelő védőfelszerelés. A MindentMent fogászati rendelő azonban összeállított egy listát arról, hogy Budapesten és Pest megyében hol kaphantan mégis segítséget a sürgős ellátást igénylők.
ápr. 17
0:14
Bocsánatot kért az olaszoktól Ursula von der Leyen (Napi)
Szívből bocsánatot kért az olaszoktól az Európai Bizottság elnöke Ursula von der Leyen, amiért nem segítettek akkor, amikor Olaszországban elharapódzott a járvány - írja a 444.
ápr. 17
0:14
Lezárások jönnek hétvégén a Viii. kerületben (Blikk)
Pikó András, a VIII. kerület polgármestere Facebook-posztban tájékoztatta a lakosságot arról, hogy a húsvéti időszak után is érvénybe maradnak egyes korlátozások. Az ünnepekhez hasonlóan az április 18-19-i hétvégén péntek éjféltől vasárnap éjfélig lezárják a következő köztereket:
ápr. 17
0:14
Koronavírus: garázsban gyűjtik a halottakat Spanyolországban (Blikk)
Lassan, de javul a helyzet Spanyolországban, ahol 180 ezer fertőzöttet tartanak számon, illetve ahol 19 ezer embert veszítettek el a koronavírus miatt. Még az elmúlt napon is 5183 új beteget találtak, és mintegy ötszáz halottjuk van.
ápr. 17
0:14
Friss hírek érkeztek Andrés Palop állapotáról, aki koronavírus-fertőzés miatt került kórházba (Blikk)
Kiengedték a kórházból a spanyol válogatott 2008-as Eb-győztes futballistáját, Andrés Palopot.

Keresés