2020. április 21. kedd

ápr. 21
0:03
Bejelentették a szolgáltatók, mikortól lehet megvásárolni az új iPhone SE telefonokat (Napi)
Az új iPhone SE telefonok hamarosan előrendelhetők lesznek Magyarországon is - jelentették be a mobilszolgáltatók. A Vodafone és a Telenor előrendelést is biztosít, míg a Telekom egyből azt az időpontot tette közzé, amikortól megvásárolhatók a készülékek.
ápr. 21
0:03
Gyengüléssel indította a hetet a forint (Napi)
Hétfőn nyitás után gyengülni kezdett a forint az euróval szemben, 353,762-ig emelkedett a keresztárfolyam.
ápr. 21
0:03
Mindenképpen lesz érettségi, de ha a járvány miatt szükséges, akkor mozgatják az időpontot (Blikk)
Érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak „mozgatásáról” a szükséges döntést meghozza a kabinet – erről Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszélt a kormany.hu oldalon hétfőn közzétett videóban.
ápr. 21
0:03
A nőnek bemutatják lánya leendő férjét. Amikor meglátja elsápad, felpattan, és becsapja maga mögött az ajtót, majd ezzel tér vissza (Blikk)
Ed Savitt, az egyetemista fiú kilenc évvel ezelőtt kivett egy albérletet, ahol azonban sehogy sem tudott rájönni, hogy hogyan használja a szárítógépet. Emiatt felvette a kapcsolatot a korábbi lakóval, Heidi Parkerrel, aki szíves örömest segített neki. Már pár szó után szimpatikusak voltak egymásnak, a kapcsolatból pedig később nagy szerelem lett, m
ápr. 21
0:03
Jött valami, ami még tetézi is a járvány okozta problémákat (Blikk)
Idén még alig volt csapadék, a koronavírus-okozta idénymunkás-problémák után még ez is gondokat okoz a hazai mezőgazdaságban, az Agrárminisztérium most megoldást próbál találni.
ápr. 21
0:03
Ilyet még nem látott a magyar net: orvosok, rendőrök, tűzoltó az ország legmeghatóbb karantén-akciójában (Blikk)
Elkészült a legnagyszabásúbb magyar karanténvideó, kétszáz zenész tartott „home flashmobot”, a Queen együttes legendás slágerét adták elő. Katasztrófavédelmi szakember, orvosok, rendőrök is melléjük álltak: ha most otthon maradunk, folytatódhat a show!
ápr. 21
0:03
A kínai kapcsolat - Kambodzsa vergődése (168 Óra Online)
.
ápr. 21
0:03
Matolcsy György szerint Szingapúrt kell követni, így Magyarország Európa kistigrisévé válhat (168 Óra Online)
Magyarország számára megnyílik a lehetőség a szingapúri modell megépítésére Európában. Sőt, ahogy Szingapúrnak voltak kistigris társai, az egész V4 csoport számára megnyílik az európai kistigrissé válás történelmi szakasza - szögezi le a növekedés.hu-n hétfőn megjelent legfrissebb írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke.
ápr. 21
0:03
Isteni sós kifli: Egy tésztából 32 darab lesz (Blikk)
Ropogós!
ápr. 21
0:06
Belépett a moratóriumba? Erről jobb, ha tud! (Napi)
Az MNB vezetői körlevélben szólította fel a bankokat, hogyan készüljenek a törlesztési moratórium lezárultát követő időszakra. Olyan finanszírozási konstrukciókat, fizetési ajánlatokat is szükséges kialakítaniuk, amelyekkel orvosolni tudják majd adósaik esetlegesen felmerülő fizetési nehézségeit.
ápr. 21
0:06
Ezt gondolja a magyarországi helyzetről az Európai Bizottság alelnöke (Blikk)
Nem látni olyan folyamatokat Magyarországon, amelyek arra utalnának, hogy bármilyen uniós irányelvvel szembeni intézkedést készülnének bevezetni, vagy már be is vezették volna – ezt Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke mondta a cseh közszolgálati televízió vitaműsorában.
ápr. 21
0:06
Putyin szerint sikerült lefékezni a vírus terjedését Oroszországban (Blikk)
Kétségtelen, hogy Oroszországban is súlyos helyzetet teremtett elő a Covid-19, viszont Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a szigorú óvintézkedésekkel sikerült megfogniuk a vírust.
ápr. 21
0:06
Nemes gesztus: gyerekkori játékaikkal adakoztak a Dvtk fiatal szurkolói (Blikk)
A 15-17 éves fiatalok nem drága, viszont annál értékesebb játékokat ajánlottak fel a B.A.Z. Megyei Kórháznak.
ápr. 21
0:06
Koronavírus: Európában eljöhetett a várva várt fordulat (Napi)
Világszerte már majdnem 2,5 millió ember fertőzödött meg az új koronavírussal a járvány kezdete óta, de a korábbi nagy gócokban - Spanyolországban és Olaszországban - már csökkenő trendekről beszélnek. Magyarországon még felfutó szakaszban van a járvány, de a térségben Ausztria és Szlovénia is túl lehet már a nehezén.
ápr. 21
0:06
Karácsony: A kormány elkezdett hazudni, mint az állat (444)
A főváros saját forrásból szerez be teszteket, hogy tesztelni tudjon a felügyelete alatt álló intézményekben.
ápr. 21
0:06
Az osztrák kormány tagjai felajánlották egy havi fizetésüket a járvány elleni védekezéshez (444)
„Személyesen is szeretnénk kifejezni összetartozásunkat ezekben a nehéz időkben.”
ápr. 21
0:06
Óriásit esett az amerikai olaj ára (444)
Csurig vannak a tárolók.
ápr. 21
0:06
Orbán Viktor: Május elején várható a kilábalási terv bemutatása (Lokál)
Orbán Viktor miniszter hétfőn a Mária Rádiónak adott interjúban elmondta, hogy Május 3-án Magyarország képes lesz arra, hogy – több ország tapasztalatát is figyelembe véve – legyen egy kilábalási, visszatérési terve.
ápr. 21
0:06
Rüstünek erőt adott a felépüléséhez a Barca (Lokál)
Rüştü Reçber, a világbajnoki bronzérmes török labdarúgó-válogatott kapusa két hétig volt kórházban a koronavírus-fertőzése miatt. A Barcelonát is megjárt 46 éves játékos felépült, és nagyon hálás korábbi klubjának.
ápr. 21
0:06
Ennek a zenei műfajnak lőtt ki a hallgatottsága Youtube-on (Noizz)
Több népszerű oldal is létezik Youtube-on, amelyen egész nap a lo-fi hiphop zenéket lehet hallgatni, egy loopolt animációval a háttérben - a legíresebb ezek közül a vizsgákra készülő anime lány, akinek macskája az ablakban alszik.
ápr. 21
0:06
Hitler jön az óriásmechjával, és náci szörnyek követik – heti Kickstarter (Metabro)
Forgótálcás bolygóépítő játék a heti Kickstarter-ajánló legizgalmasabbja, legsikeresebbje pedig a Wolfenstein-társas.
ápr. 21
0:06
Napos száraz idő várható kedd estig az ország területén (Biztosító Magazin)
Éjszaka továbbra is derült lesz az ég, legfeljebb délnyugaton, délen lehet kevés fátyolfelhő. Kedden napos idő várható, de az ország déli felén erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani.
ápr. 21
0:07
Új, állami filmstúdió épül a gazdaságvédelmi akcióterv keretében (Napi)
Kibővítik a Nemzeti Filmintézet tulajdonában lévő Mafilm fóti stúdiótelepet. A már tavaly beharangozott fejlesztés a kormány 2020. április 15-i rendelete szerint a gazdaságvédelmi akcióterv keretében, kiemelt kormányzati beruházásként valósul meg, lebonyolítója az állami magasépítési beruházások megvalósítását végző Beruházási Ügynökség. Káel Csaba
ápr. 21
0:07
Mert segíteni jó: Csordás Tibi csatlakozott Abaházihoz, de a Tankcsapda sem tétlenkedik (Blikk)
Több híresség is úgy döntött, ha már a korlátozó rendelkezések miatt annyi ideje felszabadult, tétlenkedés helyett inkább azon van, hogy másoknak segítséget nyújson.
ápr. 21
0:07
Videosuli – 5. osztály, ének-zene: Kodály Zoltán: Székelyfonó (Blikk)
Videosuli sorozatunk mai, ötödikeseknek szóló órája: ének-zene. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!
ápr. 21
0:07
Kilenc koronavírusos embert vittek kórházba egy angyalföldi hajléktalanszállóból (168 Óra Online)
Vasárnap este kapta a hírt a hvg.hu, hogy a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által működtetett Madridi úti hajléktalanszállóról kilenc lakót szállítottak kórházba a hétvégén pozitív koronavírus-teszttel. Az információt a Magyar Vöröskereszt kommunikációs osztálya hétfő kora délutánra nemcsak megerősítette, de válaszukból kiderült, h
ápr. 21
0:07
A Fidesz szerint posztkommunista időszak volt Magyarországon a rendszerváltástól az Alaptörvény elfogadásáig tartó időszakban (168 Óra Online)
Politikai nyilatkozatot készül elfogadni Magyarország népképviseleti rendszerének harminc évvel ezelőtti visszaállításáról Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, Kocsis Máté frakcióvezető, Kósa Lajos, Varga Mihály, Németh Zsolt és Hörcsik Richárd képviselő a Fidesz részéről, míg a dokumentumot a kereszténydemokraták részéről Harrach Pé
ápr. 21
0:09
Szlávik János elmondta, hogyan kerülhető el az apokaliptikus járvány Magyarországon (Portfolio)
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője azt reméli, hogy júniusra "kifut" koronavírus-járvány, és őszre, legkésőbb jövő tavaszra rendelkezésre áll hatékony védőoltás a fertőzés ellen.
ápr. 21
0:09
Merkel óvatosságra int a járvány kapcsán (Hírstart)
Németország még mindig csak a koronavírus-járvány elején tart, ezért továbbra is éberségre és fegyelmezettségre van szükség, és meg kell akadályozni az ország működésének újbóli leállítását követelő helyzet kialakulását - mondta Angela Merkel német kancellár Berlinben hétfőn, a járvány miatti korlátozások fokozatos lazításának első napján.
ápr. 21
0:10
Újabb adóügyi könnyítés jön (Napi)
A Pénzügyminisztérium arra kéri az adóhivatalt, hogy segítse a cégek likviditását azzal, hogy a visszajáró áfát rövidebb idő alatt utalja ki. Az intézkedés már a ma benyújtott áfabevallásokban visszakért összegre is érvényes. Az adóhivatal több módon is segíti a vállalkozások tevékenységét, ám határozattan fellép a veszélyhelyzettel visszaélő csaló
ápr. 21
0:10
Az életéért küzd a hároméves Dávidka: pár napja derült ki, hogy leukémiás – A szülők segítséget kérnek (Blikk)
Enying – Még nincs hároméves, mégis az életéért küzd Dávidka, akiről néhány napja derült ki, hogy leukémiás. A gyermek történetéről a TV2 tények számolt be.
ápr. 21
0:10
Koronavírus: az osztrák kormány tagjai felajánlották egyhavi jövedelmüket jótékony célra (Blikk)
Az osztrák kormány tagjai felajánlották egyhavi nettó jövedelmüket jótékonysági célra egy általuk meghatározott szervezetnek az új típusú koronavírus-járvány elleni küzdelemben – közölte hétfőn Sebastian Kurz kancellár és Werner Kogler alkancellár az APA osztrák hírügynökséggel.
ápr. 21
0:10
Hosszú Katinka a karantén alatt is végig úszhat: az olimpiai bajnok így tréningel a koronavírus idején (Blikk)
A koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt a hazai úszóélet, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának (30) azonban nem kellett felhagynia a tréningekkel.
ápr. 21
0:10
Putyin szerint legyőzhető a fertőzés (Napi)
Oroszországban a helyzet súlyos, de a megelőző intézkedéseknek köszönhetően sikerült lefékezni a koronavírus-járvány terjedését - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.
ápr. 21
0:10
Orbán: Úgy számolok, hogy május 3. után lépésről lépésre megpróbálhatunk visszatérni a megszokott kerékvágásba (444)
A miniszterelnök szerint nagyjából két hét kell még, mire az ország eléri teljes önvédelmi képességét.
ápr. 21
0:10
Görögországi táborokból fogadott be gyerekeket Németország (444)
Átlagéletkoruk 13 év, nagy többségük felnőtt kísérő nélkül tengette napjait a túlzsúfolt táborokban.
ápr. 21
0:10
Matolcsy György szerint Szingapúr lehetne Magyarországból (444)
Legalább 20 százalékban már most is az vagyunk. Nagy átalakítások kellenek, és mágnes és csomópont leszünk.
ápr. 21
0:10
22,5 millió maszk és 220 lélegeztetőgép érkezett a múlt héten (Lokál)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a parlamentben számolt be az eddig Magyarországra érkezett védőfelszerelések és a továbbra is folyamatosan várható eszközök mennyiségéről.
ápr. 21
0:10
Silverstone: ikerfutamot rendezne (Lokál)
Silverstone a Forma–1 történetében eddig példátlan módon egymást követően két futamot rendezne. Stuart Pringle pályaigazgató a Guardiannak nyilatkozva kijelentette, hogy az F1 jogtulajdonosaival egyeztetve több lehetőség is felvetődött az idei rendezéssel kapcsolatban, beleértve két futam lebonyolítását egy vagy egymást követő két hétvégén.
ápr. 21
0:11
A Richter 140 millió forinttal támogatja a hazai kórházakat (Napi)
A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetre és az egészségügyi intézmények előtt álló kihívásokra tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. intézményenként 2 millió forinttal, összesen 140 millió forinttal támogatja azon kórházakat, egészségügyi szakrendelőket, amelyekkel a Richter Egészségváros programsorozat keretében együttműködött az elmúlt 10 é
ápr. 21
0:11
Koronavírus: hamarosan kiderül, sikeresen működik-e a svédek emberkísérlete – Hatalmas áttörést jelenthet, ha igen (Blikk)
A svéd járványügyi vezető, dr. Anders Tegnell szerint Stockholm lakosai májusban elérhetik a nyájimmunitás állapotát.
ápr. 21
0:11
"Szerettük volna mi is kifejezni a hálánkat" - Videóüzenetben mondanak köszönetet a sztárok a frontvonalon dolgozóknak (Blikk)
Pásztor Anna, Kautzky Armand, Geszti Péter, Lotfi Begi, Ternovszky Béla, Sena- csak néhány név azok közül, akik egy kedves videoüzenetben mondanak köszönetet egészségügyi dolgozóknak, eladóknak, sofőröknek, gyógyszerészeknek, futároknak , mindazoknak, akik nem tehetik most meg, hogy otthon maradjanak. Az esti tapsolás így a netre költözik, amihez a
ápr. 21
0:11
Karácsony Gergely: Úgy kezdődött, hogy a kormány elkezdett hazudni mint az állat (168 Óra Online)
Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília azt mondta, a rendelkezésre bocsátott dokumentációk alapján legalább egy hétig fizikailag nem volt jelen orvos a Pesti úti idősek otthonában.
ápr. 21
0:12
Először csökkent az aktív fertőzöttek száma Olaszországban (ProfitLine)
Először csökkent az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban a járvány terjedésének február 20-i kezdete óta - közölte a polgári védelmi hatóság hétfőn, hozzátéve, hogy 24 óra alatt 454 koronavírusos halálesetet jegyeztek fel, és ezzel 24 114-re nőtt az áldozatok száma.
ápr. 21
0:14
Távmozizzon és mentsen meg munkahelyeket! (Napi)
Új kezdeményezésként a moziüzemeltető Budapest Film Zrt. április 21-től elindítja a Budapesti Távmozit, amely napi műsorrendben vetít filmeket a film.artmozi.hu oldalon. Kedvezményes jegyeket a szokásos módon, interneten lehet vásárolni.
ápr. 21
0:14
Motoros és autós ütközött a Xiv. kerületben, a motoros megsérült (Blikk)
Egy autós és egy motoros ütközött a XIV. kerületben.
ápr. 21
0:14
Koronavírus: New Yorkban sok a halálos áldozat, Floridában újranyitottak strandokat (Blikk)
New York államban sok a halálos áldozat – jelentette be Andrew Cuomo, az állam kormányzója hétfőn. Ron DeSantis floridai kormányzó pedig azt közölte, hogy az állam egyes tengerparti strandjait újranyitották.
ápr. 21
0:14
Az Uefa kedden tájékoztatja tagszövetségeit a folytatásról (Blikk)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden ad tájékoztatást a tagszövetségeinek arról, hogyan tervezi folytatni a szezont.
ápr. 21
0:14
Forradalmi ötlet: hogyan kellene előnyt kovácsolni a koronavírus-csapásból? (Napi)
Egy zöldenergiával foglalkozó kutatóközpont és tanácsadó szervezet szerint össze lehetne kapcsolni az áttérést az újfajta energiahordozókat és a koronavírus-járvány lecsengése utáni gazdaságélénkítést.
ápr. 21
0:14
Szijjártó: Maradunk az unióban (444)
Magyarország vállalja a vitákat, de valószínűleg a pénz se jön rosszul.

Keresés