2020. április 21. kedd

ápr. 21
0:03
Matolcsy György szerint Szingapúrt kell követni, így Magyarország Európa kistigrisévé válhat (168 Óra Online)
Magyarország számára megnyílik a lehetőség a szingapúri modell megépítésére Európában. Sőt, ahogy Szingapúrnak voltak kistigris társai, az egész V4 csoport számára megnyílik az európai kistigrissé válás történelmi szakasza - szögezi le a növekedés.hu-n hétfőn megjelent legfrissebb írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke.
ápr. 21
0:06
Belépett a moratóriumba? Erről jobb, ha tud! (Napi)
Az MNB vezetői körlevélben szólította fel a bankokat, hogyan készüljenek a törlesztési moratórium lezárultát követő időszakra. Olyan finanszírozási konstrukciókat, fizetési ajánlatokat is szükséges kialakítaniuk, amelyekkel orvosolni tudják majd adósaik esetlegesen felmerülő fizetési nehézségeit.
ápr. 21
0:06
Ezt gondolja a magyarországi helyzetről az Európai Bizottság alelnöke (Blikk)
Nem látni olyan folyamatokat Magyarországon, amelyek arra utalnának, hogy bármilyen uniós irányelvvel szembeni intézkedést készülnének bevezetni, vagy már be is vezették volna – ezt Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke mondta a cseh közszolgálati televízió vitaműsorában.
ápr. 21
0:06
Karácsony: A kormány elkezdett hazudni, mint az állat (444.hu)
A főváros saját forrásból szerez be teszteket, hogy tesztelni tudjon a felügyelete alatt álló intézményekben.
ápr. 21
0:07
A Fidesz szerint posztkommunista időszak volt Magyarországon a rendszerváltástól az Alaptörvény elfogadásáig tartó időszakban (168 Óra Online)
Politikai nyilatkozatot készül elfogadni Magyarország népképviseleti rendszerének harminc évvel ezelőtti visszaállításáról Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, Kocsis Máté frakcióvezető, Kósa Lajos, Varga Mihály, Németh Zsolt és Hörcsik Richárd képviselő a Fidesz részéről, míg a dokumentumot a kereszténydemokraták részéről Harrach Pé
ápr. 21
0:10
Újabb adóügyi könnyítés jön (Napi)
A Pénzügyminisztérium arra kéri az adóhivatalt, hogy segítse a cégek likviditását azzal, hogy a visszajáró áfát rövidebb idő alatt utalja ki. Az intézkedés már a ma benyújtott áfabevallásokban visszakért összegre is érvényes. Az adóhivatal több módon is segíti a vállalkozások tevékenységét, ám határozattan fellép a veszélyhelyzettel visszaélő csaló
ápr. 21
0:10
Az életéért küzd a hároméves Dávidka: pár napja derült ki, hogy leukémiás – A szülők segítséget kérnek (Blikk)
Enying – Még nincs hároméves, mégis az életéért küzd Dávidka, akiről néhány napja derült ki, hogy leukémiás. A gyermek történetéről a TV2 tények számolt be.
ápr. 21
0:10
Orbán: Úgy számolok, hogy május 3. után lépésről lépésre megpróbálhatunk visszatérni a megszokott kerékvágásba (444.hu)
A miniszterelnök szerint nagyjából két hét kell még, mire az ország eléri teljes önvédelmi képességét.
ápr. 21
0:11
Karácsony Gergely: Úgy kezdődött, hogy a kormány elkezdett hazudni mint az állat (168 Óra Online)
Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília azt mondta, a rendelkezésre bocsátott dokumentációk alapján legalább egy hétig fizikailag nem volt jelen orvos a Pesti úti idősek otthonában.
ápr. 21
0:14
Távmozizzon és mentsen meg munkahelyeket! (Napi)
Új kezdeményezésként a moziüzemeltető Budapest Film Zrt. április 21-től elindítja a Budapesti Távmozit, amely napi műsorrendben vetít filmeket a film.artmozi.hu oldalon. Kedvezményes jegyeket a szokásos módon, interneten lehet vásárolni.
ápr. 21
0:14
Motoros és autós ütközött a Xiv. kerületben, a motoros megsérült (Blikk)
Egy autós és egy motoros ütközött a XIV. kerületben.
ápr. 21
0:14
Szijjártó: Maradunk az unióban (444.hu)
Magyarország vállalja a vitákat, de valószínűleg a pénz se jön rosszul.
ápr. 21
0:15
Keresztény forgatókönyvet alkotott Orbán Viktor, aki szerint az ország május 3-án eléri a teljes önvédelmi képességet (168 Óra Online)
Magyarország képes lesz arra, hogy több ország tapasztalatát is figyelembe véve legyen egy kilábalási, visszatérési terve - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Mária Rádiónak adott interjúban.
ápr. 21
0:18
Fordulat a magyar autópiacon (Napi)
Bár a magyar autópiac márciusi, több 14 százalékos hanyatlása rég nem látott visszaesést jelent, nemzetközi szinten kedvező eredménynek mondható. Az uniós piacon ugyanis több mint 50 százalékos volt a zuhanás. A válság előtti utolsó negyedévben a magyar magánszemélyek legnépszerűbb autóit felsoroló lista alaposan átalakult: az évekig utcahosszal ve
ápr. 21
0:18
Támogatják a Fidesz járványügyi intézkedéseit (Blikk)
Határozottan emelkedett a Fidesz támogatottsága: míg januárban a biztos szavazók 50 százaléka, a legfrissebb adatok szerint 55 százaléka szavazna a nagyobbik kormánypártra – közölte a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása alapján a Nézőpont Csoport vezetője az M1-en.
ápr. 21
0:18
Dudálva, autóból tüntettek Budapesten a kórházi betegek hazaküldése ellen (444.hu)
Szél Bernadett független képviselő szerint "sok szemétséget csináltak már velünk, de az semmi ahhoz képest, amit most művelnek".
ápr. 21
0:19
Vörös István: Évismétlés (168 Óra Online)
.
ápr. 21
0:22
Müller Cecília: készülünk a május 3-i tetőzésre, a május 4-i érettséginek nincs akadálya (Napi)
Hétfőn újabb 68 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1984 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az újabb 10 elhunyttal együtt már 199-en vesztették életüket a fertőzés következtében, 267-en gyógyultan távoztak a kórházból. A járvány, modellszámítások szerint május 3-án tetőzhet, de mivel a vírus elsőso
ápr. 21
0:22
Két vírussal küzdünk, az egyik Orbán Viktor politikája - írja 73 európai közszereplő a kontinens 19 lapjában (444.hu)
Európa polgárait arra figyelmeztetik, hogy vegyék személyes fenyegetésnek a magyar kormány lépéseit. A felhatalmazási törvény szerintük alapjaiban támadja az európai demokráciát.
ápr. 21
0:23
Politikai hecckampány - ezt mondta Kásler Miklós, amikor a kórházi ágyak kiürítéséről és a betegek hazaküldéséről kérdezték (168 Óra Online)
Kivételes alkalom történt hétfő délután a parlament ülésén: az emberi erőforrás-miniszter személyesen válaszolt egy azonnali kérdésre. Mutatjuk, ha esetleg hihetetlennek tűnne:
ápr. 21
0:26
Koronavírus: megerősítette védelmiét az MVM (Napi)
A Magyar Elektromos Művek kőkeményen odateszi magát a válságos időszakban - derült ki az erről szóló termelési riportból. Az otthon dolgozó alkalmazottaknak videós sportolási lehetőséget biztosítanak.
ápr. 21
0:27
Két vírussal küzdünk: az egyik a koronavírus, a másik pedig Orbán Viktor politikája (168 Óra Online)
73 közismert személyiség levele jelent meg 19 európai lap hasábjain hétfő reggel. Ezt a levelet a Népszava közölte. A kezdeményezők között Andor László egykori uniós biztos is megtalálható. Ebben az írásban arról értekeznek, hogy a felhatalmazási törvény veszélyezteti a magyar demokráciát és fel kell ellene lépni. Ezt példátlan hatalmi koncentráció
ápr. 21
0:30
Zsiday: Van egyáltalán vírusterve a magyar kormánynak? (Napi)
Mivel Magyarország felnőtt lakosságának egy része valóban felnőtt, így jó lenne, ha lassan megtudnánk, hogy mi a terv? Van egyáltalán terv? - tette fel a nagy kérdést Zsiday Viktor befektetési szakember.
ápr. 21
0:31
Valami készül? Az oktatási államtitkár szerint ha a járványügyi szempontok olyanok, akár el is tolhatják az érettségit (168 Óra Online)
Rövid, de annál talányosabb videó került ki a kormány Facebook- oldalára.
ápr. 21
0:33
Kórházi ágyfelszabadítás: a Magyar Helsinki Bizottság kikéri Kásler Miklós utasítását, mint közérdekű adat (Hírstart)
Közérdekű adatigényléssel kikérte a Magyar Helsinki Bizottság azt a miniszteri utasítást,
ápr. 21
0:34
Folytatódik a szúnyogirtás (Napi)
Folytatódik a katasztrófavédelem központi szúnyoggyérítési programja. A szakemberek az ország több pontján is biológiai módszerrel lépnek fel a szúnyoglárvák ellen - írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
ápr. 21
0:35
Kórházi ágyfelszabadítás: a Magyar Helsinki Bizottság kikéri Kásler Miklós utasítását, mint közérdekű adatot (168 Óra Online)
Közérdekű adatigényléssel kikérte a Magyar Helsinki Bizottság azt a miniszteri utasítást,
ápr. 21
0:38
Az MNB alapítványának vagyona a járvány idején is emelkedik (Napi)
Eredményesen zárta 2020. első negyedévét a Pallas Athéné alapítvány. Az Optima Befektetési Zrt., mint az alapítványi vagyon kezelője, 995 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az az első negyedév végén összesen 275,8 milliárd forintot tett ki - írja az MTI a vagyon kezelőjének közlése nyomán.
ápr. 21
0:42
Müller Cecília kihagyott egy fertőzött idősotthont (Napi)
Az egri önkormányzat által fenntartott Idősek Berva-völgyi Otthonában négy embernek lett pozitív a koronavírus-gyorstesztje – közölte Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. Erről Müller Cecília nem beszélt az operatív törzs hétfői tájékoztatóján - írja az Index.
ápr. 21
0:46
Nem vicc: 73 millió maszk érkezett eddig Magyarországra (Napi)
Az elmúlt héten 21 repülővel és 3 kamionnal szállítottak Magyarországra a koronavírus-járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az Országgyűlésben.
ápr. 21
0:50
Eszelős pénzt kérnek a maszkokért (Napi)
Rendkívül drágán adják a járvány idején a maszkokat egyes kereskedők. Nagyon eltérő a minőség is, nem lehetnek a vevők biztosak, hogy mit vesznek.
ápr. 21
0:54
Több mint egymilliárd forintot költöttek a NAT-ot készítő szakértőkre (Napi)
Márciusig 1,11 milliárd forintot kötöttek le a szakértők személyi jellegű ráfordításaira abban az európai uniós támogatásból megvalósuló projektben, amelyben az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) előkészítése is zajlott - derítette ki közérdekű adatigényléssel a Magyar Narancs a projektgazda egri Eszterházy Károly Egyetemtől.
ápr. 21
0:58
Történelmet ír egy magyar sajt (Napi)
Az Európai Bizottság a Győr-Moson-Sopron megyei Csemege sajtot - elsőként a magyar sajtok közül - a hétfői nappal bejegyezte, mint oltalom alatt álló földrajzi jelzést. Az uniós oltalom iránti kérelmet a Tradicionális Magyar Sajtok Egyesülete nyújtotta be 2016 áprilisában.
ápr. 21
1:02
Kétórás foglalkoztatás után is igényelhető a bértámogatás (Napi)
A kamarák, az érdekképviseletek és a kormány egyetért abban, hogy a munkahelyvédelmi bértámogatás kiterjesztése alkalmas a munkahelyek megőrzésére.
ápr. 21
1:06
Érdemi intézkedéseket sürget az agráriumban a koronavírus járvány miatt a MOSZ (Napi)
A koronavírus járvány miatt az eddigi intézkedéseknél sokkal többre van szükség a mezőgazdaságban, élelmiszerre minden körülmény között szükség van - hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ).
ápr. 21
1:10
Babavárót vett fel? Nehogy tovább fizesse! (Napi)
A babaváró kölcsönnél nem halmozódik fel a kamat, és ha most nem törleszt, több pénzt engednek majd el két vagy három gyerek születése után - mondják az MNB szakértői.
ápr. 21
1:14
"Ha Orbánék megérzik a robbanásveszélyt, meghátrálnak" - Így kaphatnak támogatást a tömegek (Napi)
Ha a kapacitásokat meg tudjuk őrizni, benne a munkaerőt is, akkor a gazdaság vissza tud állni a válság előtti növekedési pályára. Ennek egyik része, hogy a munkavállalók is kapnak segítséget - mondta a Népszavának Herczog László volt munkaügyi miniszter.
ápr. 21
1:18
Orbán elárulja a mestertervet (Napi)
Május 3-án Magyarország képes lesz arra, hogy - több ország tapasztalatát is figyelembe véve - legyen egy kilábalási, visszatérési terve - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Ekkor derülhet ki az is, hogy a kormány szerint milyen lépések nyomán lehet visszatérni a hétköznapi életbe.
ápr. 21
1:22
Miért fukarkodik a segítséggel a magyar kormány? - Ezt mondja Orbán volt minisztere (Napi)
Ahhoz hasonló válságot, mint amibe épp most lép bele a világ, még nem látott az, aki ma él - vélekedett Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere a 24.hu-nak adott interjúban. A közgazdász professzor szerint most a szociális gondoskodásnak kellene az elsőnek lennie, mert most előbb életben kellene maradnia az embereknek, hogy aztán
ápr. 21
1:26
Tolja előre a pereket az állam (Napi)
Tárgyalásra most főszabály szerint nincs lehetőség, azonban ez nem jelenti azt, hogy a bíróságok ne működnének tovább. Ez azt jelenti, hogy az adóperekben is megszületnek a kormány döntése értelmében a szükséges ítéletek, akkor is, ha most épp nem, vagy csak nehezen lehet szóban lefolytatni az eljárásokat.
ápr. 21
1:30
Arrébb lehet tenni az érettségit (Napi)
Érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak "mozgatásáról" a szükséges döntést meghozza a kabinet.
ápr. 21
1:34
Matolcsy Szingapúrrá alakítaná az országot (Napi)
Magyarország számára megnyílik a lehetőség a szingapúri modell megépítésére Európában. Sőt, ahogy Szingapúrnak voltak kistigris társai, az egész V4 csoport számára megnyílik az európai kistigrissé válás történelmi szakasza – írja a jegybank elnöke.
ápr. 21
1:38
Karácsony: teljes kapacitással működik majd a tömegközlekedés az érettségizőknek (Napi)
Az írásbeli érettségi vizsgák időszakában újra teljes kapacitással működik a budapesti közösségi közlekedés - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
ápr. 21
2:27
Két vírussal küzdünk: az egyik a koronavírus, a másik pedig Orbán Viktor politikája (Hírstart)
73 közismert személyiség levele jelent meg 19 európai lap hasábjain hétfő reggel. Ezt a levelet a Népszava közölte. A kezdeményezők között Andor László egykori uniós biztos is megtalálható. Ebben az írásban arról értekeznek, hogy a felhatalmazási törvény veszélyezteti a magyar demokráciát és fel kell ellene lépni. Ezt példátlan hatalmi koncentráció
ápr. 21
2:39
Valami készül? Az oktatási államtitkár szerint ha járványügyi szempontok olyanok, akár el is tolhatják az érettségit (Hírstart)
Rövid, de annál talányosabb videó került ki a kormány Facebook- oldalára.
ápr. 21
2:57
22,5 millió maszk és 220 lélegeztetőgép érkezett a múlt héten (Hírstart)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a parlamentben számolt be az eddig Magyarországra érkezett védőfelszerelések és a továbbra is folyamatosan várható eszközök mennyiségéről.
ápr. 21
3:12
Mikor térhetünk vissza a normális élethez? Ez vár ránk, ha tetőzik Magyarországon a koronavírus-járvány (Blikk)
Május 3-ra várják idehaza a járvány tetőzését – legalábbis a szakértőire hivatkozva erről számolt be Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.
ápr. 21
3:18
Rettegnek a járvány miatt a fővárosi idősotthon lakói: talán soha nem jön vissza, akit elvisz a mentő (Blikk)
Újabb koronavírusos beteget találtak tegnap délelőtt egy fővárosi öregek otthonában.
ápr. 21
3:51
Karácsony eddig nem vitézkedett a védekezésben (Hírstart)
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hétfőn az Országgyűlésben elmondta, hogy sikerült ellaposítani a járványgörbét Magyarországon.
ápr. 21
3:57
Szlávik János: egyre több a beteg, el fog húzódni a májusi járványcsúcs (Hírstart)
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője azt reméli, hogy júniusra "kifut" koronavírus-járvány, és őszre, legkésőbb jövő tavaszra rendelkezésre áll hatékony védőoltás a fertőzés ellen. A szakember az M1-en azt is elmondta: egyre több a beteg, és a magyarországi lélegeztetőgépek száma egyelőre megfelelő. Úgy fol

Keresés