2020. április 10. péntek

ápr. 10
0:03
Fontos figyelmeztetés: vigyázzon az illatszerekkel! (Napi)
Egészségügyi kockázatot és hatalmas gazdasági kárt jelentenek a hamis szépségápolási szerek, többek között a hamisított parfümök az Európai Unióban. Az ellenőrizetlen forrásból származó parfümök akár súlyos egészségügyi károsodást is okozhatnak - hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület elnökhelyettese, Pomázi Gyula.
ápr. 10
0:03
Orbán: A kijárási korlátozásokat határozatlan időre meghosszabbítjuk (444.hu)
Hetente fognak mérlegelni és dönteni a további hosszabbításokról. „Ez a húsvét másmilyen lesz” - mondta a miniszterelnök.
ápr. 10
0:06
Online húsvéti és jótékonysági programokat szervez a Szentendrei skanzen (Blikk)
Húsvéti programokkal készül a Szentendrei skanzen és a Magyar Nemzeti Múzeum, teljes előadásokat tesz elérhetővé a Pécsi Balett az interneten, az Együtt az Egészségügyért pedig jótékonysági programot szervez a Heim Pál gyerekkórház támogatására.
ápr. 10
0:06
Müller Cecília Wass Alberttől idézett, de a szöveget valójában Márai Sándor írta (168 Óra Online)
„A húsvéti készülődés jegyében én szeretnék néhány gondolatot azért Önökkel megosztani. Azt mondja a híres költőnk, Wass Albert, hogyha elérkezik az ünnep, akkor ünnepelj egészen. És tisztuljunk meg, bocsánat, hogy szabadon idézem, tisztuljunk meg egy kicsit kívülről és belülről is"
ápr. 10
0:07
Négy szerepben kell helytállnia a magyar bankszektornak (Napi)
Egyszeri, 55 milliárd forintos adót vetnek ki a bankokra - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.
ápr. 10
0:07
Karácsony: Ha a rendőrség úgy ítéli meg, hogy szigorúbb korlátozásokra van szükség, a döntést azonnal meghozom (444.hu)
A főpolgármester reagált Orbán Viktor bejelentésére, amit szerinte jogilag nem könnyű értelmezni, politikailag viszont lehet.
ápr. 10
0:10
Minden eddiginél szigorúbb korlátozásokat vezetnek be Szegeden (Blikk)
Orbán Viktor felhatalmazta a polgármestereket, hogy a húsvéti időszak alatt speciális rendelkezéseket vezessenek be az adott településen. Botka László, Szeged polgármestere élt is a lehetőséggel, s minden eddiginél szigorúbb járványügyi korlátozásokat hozott.
ápr. 10
0:10
Orbán Viktor bejelentése: a kijárási korlátozás idejét határozatlan ideig meghosszabítják, de a polgármeserek szigoríthatnak (168 Óra Online)
Két hete rendeltük el a kijárási korlátozásokat, tudom, ez nehéz ügy, hiszen mindannyiunk számára kényelmetlenséggel jár, de a határidő most szombaton lejár, döntenünk kell, mi legyen, folyatassuk-e, és ha igen, hogyan - kezdte a rövid bejelentését hivatalos Facebook-oldalán Orbán Viktor.
ápr. 10
0:11
Még csak ilyenekkel hajlandó küzdeni a kormány a munkanélküliség ellen (Napi)
Azok a munkavállalók, akik a koronavírus-járvány miatt elveszítették munkájukat vagy akik mostani állásukból váltani szeretnének, a május elején induló felnőttképzéseken olyan tudásra tehetnek szert, amellyel a válság után az átlagbér másfél-kétszereséért tudnak elhelyezkedni - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratég
ápr. 10
0:11
Szeged: A patikákon, az élelmiszer- és dohányboltokon kívül minden üzletnek be kell zárnia négy napra (444.hu)
Botka László arra kéri a szegedieket, kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el az otthonukat.
ápr. 10
0:14
Dömötör Csaba: „Nehéz heteken vagyunk túl” – Az államtitkár szerint ezt tehetjük a koronavírus ellen (Blikk)
Mivel nincsen vakcina a koronavírus ellen, ezért a legtöbb, amit tenni lehet, hogy lassítják a terjedését – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
ápr. 10
0:14
Rengeteg mentőautó kíséretében érkezett a Pesti Úti Idősek Otthonába Müller Cecília, nem talált mindent megnyugtatónak (168 Óra Online)
Azok után, hogy Müller Cecília bejárta a Pesti úti idős otthont, folyamatosan érkeznek a mentőautók az Index helyszínen lévő munkatársa szerint.
ápr. 10
0:15
Hatalmas pofont kapott a gyógyászati segédeszköz-ellátás - több mint egymillió ember érintett (Napi)
A gyógyászati segédeszköz-ellátás ellehetetlenüléséhez vezethet a forintgyengülés - figyelmeztet az Orvostechnikai Szövetség (OSZ), ezért arra kéri a kormányt, hogy tegyen azonnali intézkedéseket a probléma orvoslása és a helyzet betegek számára megnyugtató rendezése érdekében.
ápr. 10
0:15
Húsvétra lezárják a Normafát is (444.hu)
Zárva lesznek a parkolók, a játszóterek, a fitneszpark és az Erzsébet-kilátó is.
ápr. 10
0:15
Müller Cecília ellenőrizte a Pesti úti idősotthont, azonnali döntést hozott (Hírstart)
Minden koronavírus-fertőzött embert kórházba szállítanak a Pesti úti idősek otthonából - közölte az országos tisztifőorvos csütörtök délután, kijelentette, hogy folyamatosak a további járványügyi intézkedések.
ápr. 10
0:18
Kiderült, lesznek-e szigorítások húsvétkor Szarvason (Blikk)
Nem szigorít Szarvas polgármestere húsvétkor. Orbán Viktor csütörtökön bejelentette: a kijárási korlátozást meghosszabbították, húsvét idejére pedig a polgármesterek felhatalmazást kaptak további, helyi korlátozások bevezetésére. Ennek ellenére Babák Mihály, Szarvas polgármestere nem kíván további intézkedéseket hozni.
ápr. 10
0:18
Loacaste, Chenale, Vescage: asztmát és más súlyos betegséget is okozhatnak a hamis parfűmök (168 Óra Online)
A hamis, ellenőrizetlen forrásból származó parfümök használata súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, hiszen ezek a készítmények nem mentek át a szükséges ellenőrzéseken. A bőrpír és a viszketés mellett súlyos allergiás reakciókat, kiütéseket, asztmát, de akár arcüregi problémákat is okozhatnak a hamis készítmények – hívja fel a figyelmet a nap
ápr. 10
0:19
Zsiday: ha az állam nem segít, halálspirálba kerülünk (Napi)
Az MNB-vel elégedett vagyok, gyorsan meglépett mindent, amit meg tudott. Gyakorlatilag megteremtették a lehetőségét annak, hogy az állam egy ideig korlátlan mértékben költekezzen. A kormány viszont ezt nem akarta megtenni - értékelte az eddigi intézkedéseket Zsiday Viktor befektetési elemző a 444.hu-nak.
ápr. 10
0:19
Lezárják a Margitszigetet, az Óbudai Szigetet és a Római-partot reggel 8 és este 10 között hétfőig (444.hu)
Tisztában vagyok vele, hogy a döntés népszerűtlen lehet, a járvány terjedésének megfékezése azonban most nehéz döntéseket tesz szükségessé, írja Karácsony Gergely.
ápr. 10
0:22
Budai Gyula odapörkölt a budapestieknek, akik szerinte tömegesen hakniznak Kiskunlacházán (168 Óra Online)
„Tisztelt idelátogató pesti polgártársak, nyaraló tulajdonosok és hosszú hétvégézők! – szólította meg a fővárosi népességet legújabb posztjában Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő, hamarosan világossá téve, hogy elfogyott a türelme.
ápr. 10
0:23
Nagy lezárások a Balatonnál és más felkapott helyszíneken országszerte (Napi)
További korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében az önkormányzatok országszerte, így a Balaton-parti városokban is. A Velencei-tó, a Dunakanyar és a Tisza-tó települései is azt kérik, hogy a húsvéti hosszú hétvégén mindenki maradjon otthon.
ápr. 10
0:24
Itt a pontos menetrend: ezeket a közterületek zárja le Budapest a koronavírus-járvány miatt (Pénzcentrum)
Lezárják a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot minden nap reggel 8 és este 10 óra között péntektől hétfőig a koronavírus-járvány miatt - közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön késő este. Úgy...
ápr. 10
0:26
Nagypénteken végre megszólal Áder János, akinek egy hónapja nem hallhatta a hangját a a nép (168 Óra Online)
Húsvét előtt, péntek délelőtt beszédet mond Áder János a Sándor palotában. Mondnandójának minden bizonnyal hangsúlyos eleme lesz a járvány elleni közös védekezés – írja az atv.hu.
ápr. 10
0:27
Lopakodó áremelések: rendkívüli juttatás kellene a nyugdíjasoknak (Napi)
Egyelőre homályos, hogy mi okból akarja visszaépíteni a kormány a 13. havi nyugdíjat 2021 februárjától. A legnagyobb nyugdíjas szervezeteket nem avatták be a tervezésbe, így ők sem tudják, hogyan kell értelmezni a miniszterelnök 13. havi nyugdíjra vonatkozó bejelentését. Viszont azt biztosan tudják, hogy az átlag alatti nyugdíjasoknak azonnali segí
ápr. 10
0:30
Lemondott a fideszes médiakonglomerátum kulcsembere, Liszkay Gábor (168 Óra Online)
Lemondott a Mediaworks vezetéséről Liszkay Gábor, aki a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumának felkérése alapján lényegében a kormánypárti médaibirodalmat is működtette – írja a 24.hu.
ápr. 10
0:31
Távozik a kormányzati média legerősebb embere (Napi)
Liszkay Gábor, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója április 15-én leköszön. Utódjáról még nem döntöttek.
ápr. 10
0:34
2,9 milliárd forint közpénzt kap egy karibi hangulatú balatoni luxusszállóra a Matolcsy-közeli üzletember (168 Óra Online)
A ötcsillagos szántódi BalaLand hotelt a Grabarics Építőipari Kft. építheti, nettó 8 milliárd 504 millió forintért.
ápr. 10
0:35
Orbán Viktor döntött a kijárási korlátozás ügyében (Napi)
Orbán Viktor Facebook-oldalán jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást. Hetente fognak mérlegelni és dönteni az esetleges további hosszabbításokról.
ápr. 10
0:38
Alig néhány órás kiskutyákat dobáltak ki az út szélére egy autóból, az állatvédők szedték össze őket (168 Óra Online)
A Mini Mancsok Állatvédő Egyesület békéscsabai szervezete  április 4-én alig néhány órája világra jött kiskutyák életét mentette meg Mezőberény határában.
ápr. 10
0:39
Szíjjártó: az EU engedélyezte az új beruházás-támogatási rendszer elindítását (Napi)
Az Európai Bizottság engedélyezte a gazdaságvédelmi akciótervben meghirdetett új beruházás-támogatási rendszer elindítását, amelynek keretében legfeljebb 800 ezer euróval támogathatják vállalatok magyarországi beruházásait - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.
ápr. 10
0:42
Kikötötte és hagyta éhenpusztulni a szerencsétlen kutyáját egy ajkai férfi (168 Óra Online)
Egy Ajka környéki településen, egy ház udvarán láncra kötve hagyta a kutyáját a gazdája anélkül, hogy gondoskodott volna ellátásáról, miután ő elköltözött onnan – jelentették a rendőrségnek  április 7-én.
ápr. 10
0:43
Karácsony Gergely magához kérette a budapesti rendőrfőkapitányt (Napi)
Karácsony Gergely főpolgármester magához kérette Budapest rendőrfőkapitányát, hogy mutassa be a kijárási korlátozások betartatásával kapcsolatos intézkedési tervét.
ápr. 10
0:47
Felsőerjesztésű sörpalettáját erősíti a Dreher (Napi)
Április elejétől érkezik a boltok polcaira a Dreher IPA. A hat féle komlóval készülő új variáns testesebb, kesernyésebb és összességében karakteresebb a márka többi ale típusú sörénél.
ápr. 10
0:51
Belehúzott a forint (Napi)
Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtökön - írja az MTI.
ápr. 10
1:09
2,9 milliárd forint közpénzt kap egy karibi hangulatú balatoni luxusszállóra a Matolcsy-közeli üzletember (Hírstart)
A ötcsillagos szántódi BalaLand hotelt a Grabarics Építőipari Kft. építheti, nettó 8 milliárd 504 millió forintért.
ápr. 10
1:15
Kikötötte és hagyta éhenpusztulni a szerencsétlen kutyáját egy ajkai férfi (Hírstart)
Egy Ajka környéki településen, egy ház udvarán láncra kötve hagyta a kutyáját a gazdája anélkül, hogy gondoskodott volna ellátásáról, miután ő elköltözött onnan – jelentették a rendőrségnek  április 7-én.
ápr. 10
2:33
Lezárják a Normafa összes parkolóját (Hírstart)
Szigorúan járnak el a park körüli közterületeken, illetve az erdőben szabálytalanul parkolókkal szemben.
ápr. 10
3:21
Ételkiszállítással, maszkokkal, adományokkal segítenek a vidéki önkormányzatok húsvétkor (Hírstart)
Szekszárdon 30 számítógépet adományoztak rászoruló diákoknak, Kecskeméten 10 forintos bérletet kínálnak az egészségügyben dolgozóknak, több városban pedig ingyen maszkokat adnak a helyi intézményeknek és a lakosoknak.
ápr. 10
3:27
Lezárják a Margitszigetet, az Óbudai Szigetet és a Római-partot a hosszú hétvégére (Hírstart)
Reggel 8 és este 10 között nem lehet látogatni ezeket a helyeket hétfőig.
ápr. 10
3:33
Járványkórház lesz a gyulai Pándy Kálmán kórházból (Hírstart)
Teljesen kiürítik az intézményt.
ápr. 10
3:57
A főszabály az, hogy a lakhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni (Hírstart)
Dömötör Csaba elmondta, a kormány korlátozó intézkedései láthatóan működnek, beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, de a következő hetekben is fenn kell azokat tartani. Hozzátette, a kormány, és személyesen Orbán Viktor miniszterelnök rendőrökkel, egészségügyi szakemberekkel és különböző hatóságokkal is egyeztetett mielőtt csütörtökön meghosszab
ápr. 10
4:15
Kesma: Köszönet Liszkay Gábornak (Hírstart)
„Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.”
ápr. 10
4:51
Elutasította a kiutasított iráni diákok keresetét a Fővárosi Törvényszék (Hírstart)
A bíróság szerint az iráni diákok kiutasításáról az idegenrendészeti hatóság nem is dönthetett volna másként.
ápr. 10
4:57
Zajlik a balatoni mederkotrás újraindításának előkészítése (Hírstart)
.
ápr. 10
5:03
Karácsony: a piacok és a közparkok lezárásáról dönthetnek az önkormányzatok (Hírstart)
Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szólalt meg azzal kapcsolatban, hogy tervezik-e Budapesten a kijárási korlátozás szigorítását.
ápr. 10
5:15
Második világháborús fegyverekről indított videósorozatot a hadtörténeti múzeum (Hírstart)
2020-ban a II. világháború és a magyarországi harcok befejezésének 75. évfordulójára emlékezünk.
ápr. 10
5:21
„Példátlan”, „cinikus”, „pofátlan” – rettenetesen kiakadt Matolcsyékra az MNB volt alelnöke (ATV)
A kormányzati- és jegybanki csomag nem grandiózus, a csomagnak nem minden eleme új, abban vannak olyan részek, amelyek eddig is léteztek, és semmi rendkívüli nincs benne. Ezek olyan lépések, amelyeket egy civilizált jegybank a mostanihoz hasonló szituációban csinál – értékelte az MNB kedden bejelentett intézkedéseit Bodnár Zoltán, a jegybank volt a
ápr. 10
5:45
5 ok, amiért jó, hogy idén nem kell húsvétolni (Ez a lényeg)
Annak persze senki sem örül, hogy a járvány megfékezése érdekében otthon kell maradni. Emiatt pedig sokan nem tudják a családdal tölteni a húsvétot. Mégis van bőven jó oldala is annak, hogy idén nagyon más lesz az ünnep.
ápr. 10
6:03
Megjelent a kormányrendelet: a 65 év felettiek piacra járását is szigoríthatják (ATV)
Éjszaka megjelent a kormányrendelet a kijárási korlátozásról: saját hatáskörben szigoríthatják a polgármesterek a piacok nyitvatartását, és a 65 év felettiek piacra járását is. Nagypéntektől húsvét hétfőig pedig a kijárási korlátozást is szigoríthatják a saját településükön.
ápr. 10
6:09
Megjelent a kormányrendelet: a 65 év felettiek piacra járását is szigoríthatják (Hírstart)
Éjszaka megjelent a kormányrendelet a kijárási korlátozásról: saját hatáskörben szigoríthatják a polgármesterek a piacok nyitvatartását, és a 65 év felettiek piacra járását is. Nagypéntektől húsvét hétfőig pedig a kijárási korlátozást is szigoríthatják a saját településükön.

Keresés