2020. április 10. péntek

ápr. 10
0:03
Nyár elején kezdik tesztelni a koronavírus elleni vakcinát Németországban, ha sikeres, az oltás jövő év tavaszára várható (168 Óra Online)
Nyár elején kezdik tesztelni a koronavírus elleni vakcinát Németországban, a német CureVac szóvivője német hírportálokon ismertetett nyilatkozatában kiemelte, hogy a januárban elkezdett fejlesztés mindenben a tervek szerint halad, így
ápr. 10
0:06
Egy, a világtól elszigetelt őslakos törzset is megtámadott a koronavírus (Blikk)
Kimutatták az első koronavírusos megbetegedést a brazíliai Yanomami őslakosság körében. Az Amazon őslakos csoport teljesen kiszolgáltatott, tekintve, hogy semmilyen egészségügyi szakértelemmel vagy ellátással sem rendelkeznek.
ápr. 10
0:06
Nyugtalanító hírek a vírusról: még fertőzöbb lehet és újraaktiválhatja magát (Napi)
Egy amerikai tudóscsoport számításai szerint a Covid-19 betegséget okozó vírus sokkal fertőzőbb lehet annál, mint amit eddig gondoltak róla. Eközben dél-koreai szakemberek arra utaló jeleket találtak, hogy a vírus a gyógyultnak nyilvánított páciensekben újraaktiválódhat.
ápr. 10
0:06
Hatalmas tömeg gyűlt össze a kolozsvári reptérnél (444.hu)
1500-an vannak, idénymunkára mennek Németországba, és nem igazán tartják a távolságot. Hamarosan feloszlatja a tömeget a rendőrség.
ápr. 10
0:10
Öt roma telep került karantén alá Szlovákiában a koronavírus miatt – részletek (Blikk)
A hét első feléhez képest csütörtökön lassabb ütemben, de tovább nőtt az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma Szlovákiában, ahol öt roma telep mintegy hatezer lakója került karanténba.
ápr. 10
0:10
Hetek óta először csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma Amerikában (Napi)
A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma 6 millió 606 ezerre rúgott az április 4-én zárult héten, ami 261 ezerrel kevesebb az egy héttel korábban mért történelmi rekordértéknek számító 6 millió 867 ezernél.
ápr. 10
0:10
Ez a húsvét más lesz, mint az eddigiek (444.hu)
Rendőrökkel, útzárakkal, kijárási korlátozásokkal készülnek a világ országai az ünnepekre.
ápr. 10
0:12
Olaszországban az egészségügyet is tizedeli a járvány: körülbelül száz orvos halt meg (Propeller)
Már 18 ezer felett az összes halálos áldozat száma, a vírus ellen küzdőket sem kíméli a járvány. Az olasz Polgári Védelmi Hivatal legfrissebb, csütörtök esti adati szerint egy nap alatt a Covid-19 járvány okozta szövődményekbe újabb 610 ember halt meg, míg előző nap 542. Az összes haláleset száma február 21., a járvány kezdete óta 18 279-re nőtt.
ápr. 10
0:14
Jó és rossz hírek is érkeztek Franciaországból (Blikk)
Franciaországban több mint 12 ezerre emelkedett a koronavírus-fertőzés áldozatainak száma, az áldozatok több mint harmada idősotthonokban vesztette életét – közölte csütörtök esti sajtótájékoztatóján a francia egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója. Jérome Salomon ugyanakkor kiemelte, hogy a járvány kezdete óta az elmúlt 24 órában először
ápr. 10
0:14
Friss hírek érkeztek Boris Johnson állapotáról (Napi)
Tovább javult az új koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök állapota - közölte csütörtök délután a londoni kormányfői hivatal.
ápr. 10
0:14
Bulgária: nyitva lesznek a templomok húsvétkor, mert „sok az elcsüggedt ember” (444.hu)
„Nehéz döntés volt, de állok a bírálóim elé” - mondta Bojko Boriszov miniszterelnök.
ápr. 10
0:15
A Párizsban élők negyede elmenekült a városból (Hírstart)
A kijárási korlátozások kezdete óta a lakosság száma negyedével, csaknem 600 ezer fővel csökkent.
ápr. 10
0:16
Változott a koronavírusos brit miniszterelnök állapota – ez történt vele (Propeller)
Boris Johnson jobban lett, kiengedték az intenzív osztályról. A londoni kormányfői hivatal szóvivőjének rövid nyilatkozata szerint Johnsont – aki az új koronavírus okozta betegsége miatt szorul kórházi kezelésre – a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályról egy normál kórterembe vitték át. A szóvivő megfogalmazása szerint a kormányfőt továbbra
ápr. 10
0:18
Ferenc pápa: a járványbetegeket segítő orvosok és papok szentek (Blikk)
Az emberekhez legközelebbi szenteknek nevezte az új koronavírus-járványban a betegekért életüket is feláldozó orvosokat és papokat Ferenc pápa a nagycsütörtök este a teljesen üres Szent Péter-bazilikában bemutatott misén.
ápr. 10
0:18
Csapás az okostelefonok legcukibb alkatrészeire (Napi)
A koronavírus a csetelésnek is betett: a járvány miatt halasztják az új emojik kiadását. Teljesen azért nem marad senki új hangulatjelek nélkül, egy őszi frissítésnek köszönhetően jön például a gyapjas mamut és a gyöngyös tea jele is.
ápr. 10
0:18
A szomszédos országokban mindenhol szigorúbb intézkedésekkel várják a húsvéti ünnepeket, mint nálunk (444.hu)
A szlovákoknál lakhelyelhagyási tilalmat vezettek be a hétvégére, a horvátoknál, szlovéneknél már eleve ez van. Szerbiában teljes kijárási tilalom van péntek délutántól hétfő reggelig.
ápr. 10
0:20
Mindenhova eljut: egy elszigetelt, őslakosokból álló törzset is megtámadott a koronavírus (Propeller)
Úgy tűnik, senki sincs biztonságban a járványtól. Egy tizenöt éves fiúnál azonosították a koronavírus-fertőzést az amazóniai yanomami törzsben, jelentette be a brazil egészségügyi miniszter, aki aggasztónak nevezte a hírt. „Háromszor olyan óvatosnak kell lennünk az őslakos közösségek esetében, különösen azoknál, akik keveset érintkeznek a külvilág
ápr. 10
0:22
Koronavírus: ez lehet a titka, hogy Magyarországon kevésbé terjed? (Napi)
A koronavírussal szemben valamilyen szintű védettséget adhat a BCG-oltás: mivel jóval kedvezőbbek a megbetegedési adatok és a halálozási arány is alacsonyabb azokban az országokban, ahol rendszeresen, évtizedek óta oltanak BCG-vel. Szijjártó László gyermekpulmonológussal a szeretlekmagyarország.hu készített interjút arról, tényleg hatásos lehet-e a
ápr. 10
0:22
Olaszországban ismét emelkedett a napi halálesetek száma (444.hu)
Csütörtökön 610 ember halt meg, egy nappal korábban 542.
ápr. 10
0:26
Koronavírus: Merkel szerint gyorsan kárba veszhetnek az eredmények (Napi)
Az új típusú koronavírus lassuló terjedésének óvatos optimizmusra feljogosító adataival együtt is igen törékeny a járványügyi helyzet Németországban, és gyorsan megsemmisülhetnek az eredmények, ezért továbbra is a távolságtartási és tisztasági szabályokra kell összpontosítani, és fegyelmezetten kell viselkedni - mondta Angela Merkel német kancellár
ápr. 10
0:26
Az amazóniai yanomami törzsben is megjelent a koronavírus (444.hu)
A 15 éves fiút kórházba szállították. Az őslakos közösségek különösen nagy veszélyben lehetnek, ha felüti a fejét a járvány.
ápr. 10
0:27
Öt szlovák roma telep került karanténba (Hírstart)
Hatezer ember nem hagyhatja el a lakóhelyét.
ápr. 10
0:30
Vírushelyzet: elővigyázatosabb lett az osztrák kancellár (Napi)
Sebastian Kurz csütörtökön arra figyelmeztette az ország lakosságát, hogy húsvétkor is be kell tartani az óvintézkedéseket
ápr. 10
0:30
Világszerte másfélmillió embernél azonosították a koronavírust (444.hu)
Spanyolországban csökkent a napi halálesetek száma, Franciaországban most először több ember hagyta el az intenzív osztályt, mint ahányat beszállítottak oda.
ápr. 10
0:34
Egy hatalmas probléma nehezíti a járványhelyzet kezelését (Napi)
Sokat árt a járvány nemzetközi kezelésében, hogy általánosságban meggyengült az állami intézményekbe vetett bizalom, miután folyamatosan nőnek a társadalmi egyenlőtlenségek. A Royal Economic Society által szervezett szeminárium előadói szerint nagy kérdés, hogy milyen módon igyekeznek talpra állni az országok a koronavírus után, de a mostani krízis
ápr. 10
0:38
Kihozták az intenzív osztályról Boris Johnsont (Napi)
A londoni kormányfői hivatal szóvivőjének rövid nyilatkozata szerint Johnsont - aki az új koronavírus okozta betegsége miatt szorul kórházi kezelésre - a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályról egy normál kórterembe vitték át.
ápr. 10
0:42
Koronavírus: biztató hírek Franciaországból (Napi)
Franciaországban több mint 12 ezerre emelkedett a koronavírus-fertőzés áldozatainak száma, az áldozatok több mint harmada az idősotthonokban vesztette életét - közölte csütörtök esti sajtótájékoztatóján a francia egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója. Jérome Salomon ugyanakkor kiemelte, hogy a járvány kezdete óta az elmúlt 24 órában elős
ápr. 10
2:00
New York államban már hétezren haltak meg a koronavírusban (24.hu)
Ez jóval több, mint a szeptember 11-i támadás áldozatainak száma.
ápr. 10
3:33
Boris Johnsont kiengedték az intenzívről (Hírstart)
A jó hírt a Downing Street hivatalosan jelentette be.
ápr. 10
4:57
Karantén alá került öt roma telep Szlovákiában (Hírstart)
A karanténba került településeken élő mintegy hatezer embert tartálykocsik segítségével látják el ivóvízzel.
ápr. 10
5:18
Már minden tizedik munkaképes amerikai állástalan (24.hu)
Elképesztő ütemben veszítik el az emberek a munkájukat az USA-ban: az AP hírügynökség szerint már 16,8 millióan lettek munkanélküliek a járvány
ápr. 10
5:45
A járványügyi adatok manipulálásával vádolják a miniszterelnököt Spanyolországban (888.hu)
Európában Spanyolországban van a legtöbb azonosított fertőzött és már többen haltak meg, mint az Egyesült Államokban. A feszültség pedig egyre nő a pártok között. Mind a Néppárt, mind a VOX vezetője azzal vádolta Pedro Sanchez szocialista miniszterelnököt, hogy hazudik a valós adatokról, számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség.
ápr. 10
6:12
Koronavírus: 500 milliárd eurós mentőcsomagról állapodtak meg az eurócsoport pénzügyminiszterei (Blikk)
Jelentős, 500 milliárd euró összegű gazdasági mentőcsomagról állapodtak meg az euróövezethez tartozó uniós tagállamok pénzügyminiszterei a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére csütörtök késő este.
ápr. 10
6:12
Rendőrök várják azokat az olaszokat, akik a tiltás ellenére vakációzni indulnak húsvétkor (444.hu)
A hónap végéig Olaszország zárva marad, és utána is csak fokozatosan enyhítenek a korlátozásokon. A gazdaság újraindítása is fontos lenne, de a miniszterelnök inkább a tudósokra és az orvosokra hallgat, akik szerint még bőven tombol a járvány az országban.
ápr. 10
6:12
500 milliárd eurós mentőcsomagról állapodtak meg az eurócsoport pénzügyminiszterei (Propeller)
Jelentős, 500 milliárd euró összegű gazdasági mentőcsomagról állapodtak meg az euróövezethez tartozó uniós tagállamok pénzügyminiszterei a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére csütörtök késő este. Charles Michel, az EU-tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke Twitter-üzenetben azt írta, hogy a megállapodás, amely a sz
ápr. 10
6:14
Az amerikai pénzügyminiszter májusra jósolja az amerikai gazdaság újraindítását (Propeller)
Májusra jósolta az amerikai gazdaság újraindítását Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter a CNBC televíziónak adott csütörtöki interjújában. A tárcavezető úgy fogalmazott: abban a pillanatban, amikor Donald Trump amerikai elnök úgy ítéli meg, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi, a kormányzat készen áll elősegíteni a vállalatok és a dolgozók újbó
ápr. 10
6:24
A hadikommunizmus diszkrét bája (UniLife)
Kétfelől fenyegeti most veszély a szabadságot és a piacgazdaságot: a kormányzatok és a zöld antikapitalisták részéről. Seres László publicisztikája.
ápr. 10
6:42
Steve Mnuchin májusra jósolja az amerikai gazdaság újraindítását (Blikk)
Májusra jósolta az amerikai gazdaság újraindítását Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter a CNBC televíziónak adott csütörtöki interjújában.
ápr. 10
6:48
500 milliárd eurós mentőcsomagról állapodtak meg az eurócsoport pénzügyminiszterei (Kripto Akadémia)
A gazdaságösztönző mentőterv három pillérre épül majd.
ápr. 10
6:48
Majdnem fél ezer fogvatartott és őr fertőződött meg egy chicagói börtönben (Propeller)
Mintegy 450 fogoly és börtönőr koronavírus-fertőzöttségét állapították meg Chicago legnagyobb börtönében – közölte csütörtökön a megyei büntetés-végrehajtási hatóság, a világjárványt okozó Covid-19 betegség egyik legnagyobb egyesült államokbeli gócáról adva számot. A közép-nyugati metropoliszt, Chicagót is magába foglaló Cook megye börtöne a legut
ápr. 10
6:51
Franciaországban már 12 ezer fölött a halottak száma, harmaduk idősotthonokban vesztette életét (888.hu)
A fertőzöttek száma több mint 4 ezerrel nőtt az elmúlt 24 órában.
ápr. 10
7:00
Gócpont egy amerikai börtönben: fertőzöttek százai Chicagóban (Infostart)
Mintegy 450 fogoly és börtönőr koronavírus-fertőzöttségét állapították meg Chicago legnagyobb börtönében - közölte a megyei büntetés-végrehajtási hatóság, a világjárványt okozó koronavírus-betegség egyik legnagyobb egyesült államokbeli gócáról adva számot.
ápr. 10
7:00
Megteltek a halottasházak Chicagóban is, hűtőtréleket küldtek a kórházak mellé (ATV)
New York államban már több mint 7000 az új típusú koronavírus-fertőzés halottainak száma - közölte Andrew Cuomo, az állam kormányzója a szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
ápr. 10
7:06
Kihozták az intenzív osztályról Boris Johnsont (HírTV)
Boris Johnson állapota tovább javul.
ápr. 10
7:12
Ötszázmilliárdos mentőcsomagról állapodott meg az eurócsoport (Képmás)
A koronakötvények kérdésében viszont továbbra sincs egyetértés.
ápr. 10
7:15
Kihozták az intenzív osztályról Boris Johnsont (Hírstart)
Boris Johnson állapota tovább javul.
ápr. 10
7:21
Szabad szemmel: a vírust le kell gyűrni, de a jogállam nem húzhatja a rövidebbet (Kripto Akadémia)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. április 10.
ápr. 10
7:27
Meghaladta a 12 ezret a halottak száma Franciaországban (Hírstart)
A kórházi súlyos betegek száma csökken.
ápr. 10
7:29
Már minden tizedik munkaképes amerikai állástalan (Hírstart)
Elképesztő ütemben veszítik el az emberek a munkájukat az USA-ban: az AP hírügynökség szerint már 16,8 millióan lettek munkanélküliek a járvány
ápr. 10
7:30
Körülbelül száz olasz orvos halt meg eddig (24.hu)
Az elmúlt 24 órában ismét nőtt a koronavírussal igazoltan fertőzöttek és a halálesetek száma Olaszországban.

Keresés