2020. április 22. szerda

ápr. 22
0:03
Hollandiában engedélyezték az eutanáziát a súlyos demenciában szenvedők számára is (Blikk)
A holland legfelsőbb bíróság kedden engedélyezte az eutanáziát a súlyos demenciában szenvedők számára is.
ápr. 22
0:03
Koronavírus: Európa felülkerekedik a járványon, de új gócpontok alakultak ki (Napi)
Az Egyesült Államokban és Törökországban a legdinamikusabb a járvány terjedése a világon, miközben a korábbi válságországok - Olaszország és Spanyolország - kifelé tarthat a koronavírus kitöréséből. Jó hírek jöttek Magyarország környékéről is: a sokkal intenzívebben tesztelő Szlovákok és Szlovénok is kevés új esetet rögzítettek, az európai válság e
ápr. 22
0:06
Ingyen se kell most a virág az embereknek, 400 millió tulipánt semmisítettek meg Hollandiában (168 Óra Online)
A hollandok számára igazi tragédia, hogy a koronavírus-járvány kitörése a tulipánok leszedésének kezdetére esett. Se kereslet a virágokra, se szezonmunkás, aki leszedje azokat - írta a Rzeczpospolita nyomán a napi.hu.
ápr. 22
0:06
Tom Brady egy bezárt parkban edzett, hazazavarták (444.hu)
Hiába ő a tampai amerikaifoci-csapat sztárja, most görbét kell lapítani.
ápr. 22
0:07
Hollandiában szeptemberig biztos elmaradnak a tömegrendezvények és a sportesemények (Blikk)
Mark Rutte holland miniszterelnök kedd esti tájékoztatása szerint a kormány szeptember 1-ig meghosszabbította a nagyszabású, tömegeket vonzó nyilvános rendezvényekre, köztük a sportesemények és a zenei fesztiválok megrendezésére vonatkozó tilalmat. A koronavírus terjedésének lassulása azonban lehetővé teszi az általános iskolák és a napközi otthono
ápr. 22
0:07
Tüntetes indul a korlátozások ellen (Napi)
Lengyelországban kétségbeejtő helyzetben vannak a határ mentén élők, mert a bölcs hatóságok úgy döntöttek, hogy az ingázóknak is két hét karanténba kellene kerülniük, ha átlépnék a határt.
ápr. 22
0:09
Szeptemberig elmaradnak a tömegrendezvények Hollandiában (Napi)
Mark Rutte holland miniszterelnök kedd esti tájékoztatása szerint a kormány szeptember 1-ig meghosszabbította a nagyszabású, tömegeket vonzó nyilvános rendezvényekre, köztük a sportesemények és a zenei fesztiválok megrendezésére vonatkozó tilalmat. A koronavírus terjedésének lassulása azonban lehetővé teszi az általános iskolák és a napközi otthono
ápr. 22
0:10
Választás, levelező tagozaton - Ütik a vasat Varsóban vírus idején is (168 Óra Online)
.
ápr. 22
0:10
A holland legfelső bíróság felmentette az orvost, aki eutanáziát végzett egy demens betegen (444.hu)
A jövőben az orvosok korábbi írott kérvényt is elfogadhatnak az eutanáziához, ha a beteg már nincs olyan állapotban, hogy ehhez beleegyezését adja.
ápr. 22
0:11
Az Usa álhírterjesztéssel vádolta meg Kínát, Iránt és Oroszországot (Blikk)
A koronavírusról szóló, hasonlóan félrevezető információk közlésével vádolta meg Oroszországot, Kínát és Iránt az amerikai külügyminisztérium. A jelentésből kedden hozott nyilvánosságra részleteket a Politico.
ápr. 22
0:11
Conte: május 4-étől enyhítenek a korlátozásokon Olaszországban (Napi)
Május 4-én megkezdik a járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítését Olaszországban, a hét második felében ismertetik a terv részleteit - közölte Giuseppe Conte kormányfő.
ápr. 22
0:14
Elsőbbséget kapnak a gyalogosok és a biciklisek a brüsszeli belvárosban (444.hu)
Így egyszerűbb lesz a távolságtartás a járókelők között.
ápr. 22
0:15
Megszólalt Jane Goodall a koronavírusról: szerinte ez vár ránk a járvány után (Blikk)
Jane Goodall világhírű etológus, főemlőskutató abban bízik, hogy a világot sújtó járványnak akár pozitív hozadéka is lehet. Goodall-lal a 24.hu beszélgetett.
ápr. 22
0:15
Meghökkentő javaslattal álltak elő a lengyelek (Napi)
A lengyel kormány azon az állásponton van, hogy a meglévő uniós költségvetési tételek átcsoportosítása helyett új EU-szintű adók kivetéséből kellene előteremteni a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság kezeléséhez szükséges pénzt. Az is elárulták, mit adóztatnának.
ápr. 22
0:18
Elfogták az Iszlám Állam egyik legkeresettebb terroristáját Spanyolországban (444.hu)
Egy nagyon veszélyes és erőszakos egyiptomi az, aki éveket töltött a szíriai-iraki konfliktusövezetben az ISIS harcosaként.
ápr. 22
0:19
Kellemetlen meglepetés érte a lengyeleket (Napi)
Lengyelországban elemzők által vártnál nagyobb mértékben csökkent az ipari termelés márciusban éves összevetésben - írja az MTI.
ápr. 22
0:21
Már a héten elkezdik embereken tesztelni a koronavírus elleni oltóanyagot Angliában (24.hu)
Önkéntes jelentkezőkön próbálják ki.
ápr. 22
0:22
Már több mint 2,5 millió igazolt koronavírus-fertőzött van a világon (444.hu)
Olaszországban közben több mint 500 fővel kevesebb az aktív eset, mint 24 órával ezelőtt.
ápr. 22
0:23
Több millióan dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban (Napi)
Csaknem négymillióan dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban a koronavírus-járvány miatt egy kedden ismertetett felmérés szerint - írja az MTI.
ápr. 22
0:26
Nagy-Britanniában a héten kezdődik a Covid-19 elleni oltóanyag emberi tesztelése (444.hu)
Az Oxfordi Egyetem fejlesztette ki a vakcinát, csütörtöktől kezdik kipróbálni önkéntes jelentkezőkön.
ápr. 22
0:27
Ekkorát üthet a koronavírus a török gazdaságon (Napi)
Több mint tíz év után az idén ismét eshet a török gazdaság - vélik a Reuters által megkérdezett elemzők az MTI szerint.
ápr. 22
0:30
Ensz: Megduplázódhat az élelemhiánnyal küzdők száma (444.hu)
A WFP szerint a világjárvány miatt bibliai méretű éhínségekkel szembesülhetnek három tucat országban néhány hónapon belül, ha most nem kezdik el biztosítani az anyagi forrásokat és a kereskedelem zavartalanságát.
ápr. 22
0:31
A koronavírus miatt behúzták a féket az amerikaiak - halasztják a lakásvásárlást (Napi)
Jelentősen, több mint négy éve nem látott mértékben zuhant az eladott használtlakások száma az Egyesült Államokban idén márciusban, elsősorban azért, mert a koronavírus-járvány miatt sokan úgy döntöttek, hogy elhalasztják a vásárlást - írja az MTI.
ápr. 22
0:34
Libanonban engedélyezték az orvosi kannabisz termesztését a Hezbollah tiltakozása ellenére (444.hu)
A parlament tisztán gazdasági megfontolásokból hozta a döntését, a képviselőknek erkölcsi és társadalmi fenntartásai is vannak.
ápr. 22
0:35
Ezt lehet, hogy nem gondolta volna a svájci órákról (Napi)
Márciusban 21,9 százalékkal, 1 milliárd 359 millió frankra csökkent a svájci óraexport az egy évvel korábbihoz képest - írja az MTI.
ápr. 22
0:38
A holland kormány az iskolákat újranyitja május 11-én, de a focimeccseket és tömegrendezvényeket szeptemberig nem engedélyezi (444.hu)
Szerintük a gyerekek nem jelentenek komoly fertőzésveszélyt.
ápr. 22
0:39
Ez sem tett jót az olajárnak (Napi)
Rendkívüli videokonferenciát tart kedden néhány OPEC ország és szervezeten kívüli olajtermelő, de a legnagyobbak nem vesznek részt - írja az MTI.
ápr. 22
0:43
Olajár: megszólalt Moszkva (Napi)
A globális olajpiac nyomás alatt marad a kitermelés csökkentéséről megkötött OPEC+-megállapodás májusi hatályba lépéséig - közölte kedden Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter az MTI szerint.
ápr. 22
0:47
Putyin egyezséget kötött az iráni elnökkel (Napi)
Az orosz és az iráni egészségügyi tárca közötti közvetlen kapcsolatfelvételről állapodott meg telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Haszan Róháni iráni elnök a Covid-19-járvány elleni küzdelem jegyében - közölte kedden a Kreml sajtószolgálata az MTI szerint.
ápr. 22
0:51
Bírói kinevezések felülvizsgálata: döntött a lengyel alkotmánybíróság (Napi)
A lengyel legfelsőbb bíróság nem vizsgálhatja felül az államfő hatáskörébe tartozó bírói kinevezéseket, határozatai nem szabályozhatják a lengyel igazságügyi rendszert - állapította meg kedden közzétett döntésében a lengyel alkotmánybíróság az MTI szerint.
ápr. 22
0:55
Koronavírus: elhalasztják a pamplonai bikafuttatást (Napi)
Spanyolországban 430-an veszítették életüket az új típusú koronavírus-fertőzés következtében, ami enyhe emelkedést jelent az elmúlt napokhoz képest - tájékoztatott a spanyol egészségügyi minisztérium az MTI szerint. Közölték azt is, hogy idén elhalasztják a hagyományos pamplonai bikafuttatást, amely külföldi turisták százezreit vonzza a navarrai vá
ápr. 22
0:59
A német járványügyi intézet egy újabb, pusztítóbb fertőzéshullámra figyelmeztetett (Napi)
Egyre több német tartományban vezetnek be maszkviselési kötelezettséget a koronavírus-járvány miatt, kedden Baden-Württemberg, Hamburg és Schleswig-Holstein is beállt a sorba. Ugyancsak kedden a Robert Koch (RKI) országos járványügyi intézet figyelmeztetett, hogy bármikor ismét elindulhat egy újabb fertőzéshullám, amely nagyobb és pusztítóbb lehet,
ápr. 22
1:03
Újabb veszélyre figyelmeztetnek tudósok (Napi)
Nyolc méterrel emelte meg a tengerek vízszintjét az eurázsiai jéglemez mintegy 14 ezer évvel ezelőtti leszakadása egy új kutatás szerint, amely a jégsapka mai gyors olvadásának veszélyeire hívja fel a figyelmet - írja az MTI.
ápr. 22
1:07
Romániában május 15. után lehet szó a korlátozások fokozatos enyhítéséről (Napi)
Romániában május 15. után lehet szó a hatóságok által elrendelt korlátozások fokozatos enyhítéséről, a koronavírus-járvány adatainak függvényében - jelentette be kedden Klaus Iohannis államfő a kormány tagjaival folytatott egyeztetése után az MTI szerint.
ápr. 22
1:11
EU-csúcs: ezt kéri az Európai Tanács elnöke az uniós vezetőktől (Napi)
Az Európai Unió tagországainak közösen, összehangolt ütemtervet kell készíteniük a koronavírus-járvány okán bevezetett rendkívüli intézkedések megszüntetésére, úgy hogy az csökkentse a gazdaságra és a társadalomra leselkedő negatív következményeket és áttételes hatásokat - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az uniós tagállamok v
ápr. 22
1:36
USA: Kína és Oroszország együtt dezinformál (Hírstart)
A koronavírusról szóló  hasonló félrevezető információk közlésével vádolta meg a három országot az amerikai külügyminisztérium.
ápr. 22
1:42
Már a héten elkezdik embereken tesztelni a koronavírus elleni oltóanyagot Angliában (Hírstart)
Önkéntes jelentkezőkön próbálják ki.
ápr. 22
1:54
Giuseppe Conte: Az EU-nak el kell kerülnie, hogy újból bocsánatot kelljen kérnie (Hírstart)
Európai összefogást sürgetett az olasz kormányfő kedden az olasz parlamentben a koronavírus-járvány okozta sokkhatással szemben. Giuseppe Conte azt mondta, "vagy együtt győzünk, vagy mindannyian vesztesek leszünk".
ápr. 22
2:12
Nem váltak be a Hollandiában bevizsgált koronavírus-alkalmazások (Hírstart)
Használhatatlannak bizonyultak azok az okostelefon-alkalmazások, amelyeket Hollandiában fejlesztettek ki a koronavírus-fertőzés elleni védekezésre.
ápr. 22
5:12
Folyamatos támadásoknak vannak kitéve a rendőrök Párizs mellett (Hírstart)
Yvelines megye nem biztonságos, még a hatóságok számára sem.
ápr. 22
5:14
10 ezer autóból álló sor is kialakult élelmiszersegélyért az Egyesült Államokban (Hírstart)
Az Egyesült Államokban a járvány kitörése óta eltelt egy hónapban 22 millió ember veszítette el a munkáját.
ápr. 22
6:06
Járványellenes együttműködésről állapodott meg Putyin és Róháni (Hírstart)
Az orosz és az iráni egészségügyi tárca közötti közvetlen kapcsolatfelvételről állapodtak meg telefonon.
ápr. 22
6:06
Elsöprő liberális győzelem Dél-Koreában – „Reagani forradalom” söpör végig az országon? (ATV)
Mun Dzse-in dél-koreai elnök liberális pártja kiütéses győzelmet aratott a múlt heti nemzetgyűlési választáson; szövetségeseivel együtt háromötödös többséget szerzett az új törvényhozásban. Mun elnök pártjának győzelme gyökeres változást hozhat Dél-Korea belpolitikájában – írja a Foreign Policy.
ápr. 22
6:06
Felröppent, hogy súlyos állapotban lehet Kim Dzsongun egy műtét után, de valójában senki sem tud semmit (444.hu)
Az amerikai hírforrások óvatosak, mivel Észak-Koreából máig nem szivárognak ki hiteles információk.
ápr. 22
6:24
Aki majdnem meghalt egy vuhani kórházban, azt a kínai propaganda sem győzi meg arról, hogy a kormány mindent jól csinált (444.hu)
Hiába igyekszik alternatív valósággal elkápráztatni állampolgárait és az egész világot a kínai kormány, egyre nyilvánvalóbb, hogy tényleg elhallgatták, mekkora a baj.
ápr. 22
6:25
Újra megtelt termálvízzel a kiszáradt püspökfürdői tó a turizmus leállása miatt (Szeretlek Magyarország)
De az élőhely tíz évvel ezelőtti állapota már nem állítható vissza, mivel az őshonos növény- és állatfajok eltűntek, a bordás homorcsa nevű csigafaj például végleg kipusztult.
ápr. 22
6:30
Hová tűnt Kim Dzsong Un? Hallgat az észak-koreai állami média (ATV)
Hallgat a phenjani állami sajtó Kim Dzsong Un hollétéről, a helyi lapok szerdán sem adtak hírt semmilyen nyilvános szerepléséről, miközben az amerikai és dél-koreai sajtóban előző napon olyan, hivatalos forrásból meg nem erősített hírek kaptak lábra, hogy az észak-koreai vezető szív- és érrendszeri műtéten esett át, és egyes értesülések szerint áll
ápr. 22
6:30
Az antiszemita Márai (UniLife)
Felmérte, hogy a kommunisták nem néznek szembe az 1944-es tragédiával, nem érdekük az okok feltárása, a felelősségre vonás. Pelle János írása.
ápr. 22
6:39
Donald Trump a járványhelyzetről: „Látom a fényt az alagút végén, sőt, rengeteg fényt látok az alagút végén” (Blikk)
Donald Trump amerikai elnök a koronavírus-járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport kedd esti sajtókonferenciáján, részletezve a bevándorlás átmeneti felfüggesztésére vonatkozó döntését, kifejtette, hogy a bevándorlási kérelmek felfüggesztése 60 napig lesz érvényben, az csakis a zöldkártyát igénylőket érinti és az idénymunkára az Egyesült Álla
ápr. 22
6:41
Koronavírus: az amerikai szenátus 484 milliárd dolláros csomagtervet fogadott el (Blikk)
Az amerikai szenátus elfogadta kedden a 484 milliárd dolláros pénzügyi csomagtervet, amely révén segítséget kapnak a többi között a kisvállalkozások és a kórházak a koronavírus-járvány okozta nehézségek leküzdéséhez.

Keresés