2020. április 22. szerda

ápr. 22
0:03
Virágvásárlásra biztat az agrárminiszter: szerinte így sok munkahely megmenthető (Blikk)
Virágvásárlására biztatta a lakosságot az agrárminiszter kedden a Somogy megyei Szőlősgyörökön. Nagy István újságíróknak azt mondta: ezzel számos munkahely megmenthető, a környezet pedig otthonosabbá varázsolható a koronavírus-járvány idején.
ápr. 22
0:03
Nem várt helyen érheti háztartási baleset - veszélyes fellépőket találtak (Napi)
Összeroskadó lépcsők, sorjás élek - az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálat húsz zsámoly, fellépő és létra közül nyolcról állapította meg, hogy használatuk sérülési kockázattal jár. A veszélyes termékeket a fogyasztóvédelem kivonja a forgalomból - adta hírül az ITM.
ápr. 22
0:06
Parlamenti bizottság hallgathatja meg az Operatív Törzset, a Fidesz kezdeményezését a testület szocialista elnöke is támogatja (168 Óra Online)
A Fidesz-frakció az Operatív Törzs meghallgatását kezdeményezi az Országgyűlés népjóléti bizottságában
ápr. 22
0:06
Megkérdezték Szijjártót, a kormány tagjai másokhoz hasonlóan miért nem ajánlották fel a fizetésük egy részét az egészségügynek (444.hu)
A külügyminiszter elárulta, hogy „ilyen kérdésekről nem nagyon beszéltünk”.
ápr. 22
0:06
Így segíthetik a szülők a tanulókat ezekben a nehéz időkben (Propeller)
Otthon is sokat segíthetünk azoknak, akiknek a koronavírus miatt nehezebben megy a suli. Nincs jelenleg az országban olyan végzős diák, akit ne foglalkoztatna a kérdés: vajon mi lesz az érettségivel? A vizsgák hivatalosan május 4-én kezdődnek, ám az időpont a járványügyi helyzettől függően változhat. Makai Gábor, klinikai szakpszichológus válaszol
ápr. 22
0:07
Bárkitől elkapható a kór? Müller Cecília válaszolt a kérdésre (Blikk)
Olvasónk kérdését továbbítottuk az operatív törzsnek.
ápr. 22
0:07
Kihirdették a tartós vízhiányos időszakot (Napi)
A belügyminiszter kihirdette az úgynevezett tartósan vízhiányos időszak kezdetét, amellyel életbe lépnek a vízkészletjárulékkal kapcsolatos speciális szabályok - írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
ápr. 22
0:10
Működésre kap pénzt a kormánytól a stadionnal, látványberuházásokkal támogatott Kisvárda (168 Óra Online)
A kormány közel 440 millió forintos extra támogatást adományozott a kisvárdai önkormányzatnak. A múlt héten megjelent határozat szerint Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter városa az önkormányzat kötelező feladatainak ellátására kapja a költségvetés módosításával a vissza nem térítendő egyedi támogatást.
ápr. 22
0:10
Végre: Magyarországon is elérhető lesz a szer, ami hatékonyan kezel koronavírusos betegeket (Propeller)
A jó hírt az RTL Híradónak erősítette meg egy vezető infektológus. Dr. Szlávik János, a Dél-pesti kórház infektológus főorvosa az RTL Klub híradójában jelentette be, hogy hamarosan nálunk is hozzá lehet majd jutni ahhoz a szerhez, amelyik úgy tűnik, hatékonyan kezeli a koronavírussal megfertőződött betegeket. A remdezivir nevű szert eredetileg az
ápr. 22
0:11
Bizottsági meghallgatás vár Kásler Miklósra és Müller Cecíliára is (Blikk)
– A Fidesz-frakció a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs meghallgatását kezdeményezi az országgyűlés népjóléti bizottságában: a testület elnöke Kásler Miklós (70) humánminisztert és Müller Cecília (61) országos tisztifőorvost már meghívta.
ápr. 22
0:11
Müller Cecília: negyvenesek, ötvenesek is kerültek lélegeztetőgépre (Napi)
Keddre 2098-ra nőtt a hazai koronavírus-fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg, ezzel 213 főre emelkedett az elhunytak száma, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból - erősítette meg a kormányzati tájékoztató oldal adatait Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján.
ápr. 22
0:14
Elkapták a fosztogatót, aki fűszerpaprikát, befőttet, szeszt és láncfűrészt lopott mit sem sejtő asszonyoktól (168 Óra Online)
Egy ismeretlen március 28-a és április 1-je között a városban levő tanyájába betört, és onnan ellopott egy motoros permetezőt és több liternyi szeszes italt – jelentette rendőrségnek egy szekszárdi nő.
ápr. 22
0:14
Bárkitől elkaphatjuk a koronavírust? Ez Müller Cecília válasza (Propeller)
A Blikk egy olvasói kérdést továbbított a tisztifőorvosnak, aki válaszolt is. Vannak olyan idős betegek, akik nem intézményből kerültek kórházba? – tették fel a kérdést. Müller Cecília tiszti főorvos ezt válaszolta: – Igen, vannak olyan idős személyek, akik az otthonukból kerülnek kórházba. Ők valamilyen módon megfertőződhettek, akár a kijárási t
ápr. 22
0:15
Az Európai Tanács elnöke szerint összehangolt ütemterv kell a rendkívüli intézkedések feloldására (Blikk)
Az Európai Unió tagországainak közösen, összehangolt ütemtervet kell készíteniük a koronavírus-járvány okán bevezetett rendkívüli intézkedések megszüntetésére, úgy hogy az csökkentse a gazdaságra és a társadalomra leselkedő negatív következményeket és áttételes hatásokat – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az uniós tagállamok v
ápr. 22
0:15
Húsvét előtt megrohamozták a nyugdíjasok az ATM-eket és a bankfiókokat (Napi)
A bankoknak teljesen újra kell gondolniuk a működésüket. A fiókban dolgozókat próbálják megvédeni, de a nyugdíjfizetési napon hatalmas volt a forgalom, az ATM-eket is kifosztották. A járványügyi bankadót várhatóan nem hárítják át az ügyfelekre a hitelintézetek.
ápr. 22
0:18
Április 27-től kötelező lesz a maszkhasználat a főváros üzleteiben, a piacokon és a taxikban is (168 Óra Online)
Karácsony Gergely Facebook videóban üzent, és elmondta, hogy április huszonhetedike után nem csak a BKK-járatain, hanem a fővárosi
ápr. 22
0:19
Váratlanul jó hír érkezett Németországból (Napi)
A kilátások javuló megítélésének köszönhetően a vártnál jobb lett a ZEW gazdaságkutató intézet áprilisi német gazdasági hangulatindexe annak ellenére is, hogy az aktuális üzleti kondíciók megítélése lényegesen romlott.
ápr. 22
0:22
Rendőrségi vizsgálat indult a Pesti Úti Idősek Otthona ügyében és ezt pont a kormánypárti Magyar Nemzet írta meg elsőként (168 Óra Online)
A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt feljelentéskiegészítéssel vizsgálja a Pesti úti idősotthonban történteket – tudta meg a Magyar Nemzet.
ápr. 22
0:23
Csányi Sándor újabb öt évig az MLSZ elnöke (Napi)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) keddi online küldöttközgyűlésén további öt évre bizalmat szavazott Csányi Sándor elnöknek.
ápr. 22
0:24
Végre nem lesz hiánycikk a kézfertőtlenítő: keddtől a MOL töltőállomásain is árulják (Hírstart)
Már a Mol töltőállomásain is árulják a 200 milliliteres Mol Hygi kézfertőtlenítőt,
ápr. 22
0:26
Az Agrárkamara ultimátumot adott az áruházláncoknak, részesítsék előnyben a magyar termékeket, ellenkező esetben szankciók jöhetnek (168 Óra Online)
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint a magyar élelmiszeripar tönkretételéhez vezet az import áruk favorizálása a kiskereskedelmi áruházláncok részéről, ezért felszólítja azokat, hogy
ápr. 22
0:27
Elhunyt Pulai Miklós (Napi)
Elhunyt 94 éves korában Pulai Miklós közgazdász, a magyarországi bankszakma egyik legendás alakja.
ápr. 22
0:30
Fény az alagút végén - hamarosan Magyarországon is elérhető lesz egy gyógyszer, ami hatékony a koronavírus ellen (168 Óra Online)
Interjút adott az RTL Híradónak Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.
ápr. 22
0:31
Egy tévhitet cáfoltak virológusok a Magyarországon terjedő koronavírusokról (Napi)
A magyarországi járvány korai szakaszából származó 32 vírusminta teljes genetikai analízisét végezték el pécsi kutatók. Az adatokból nem az derül ki, hogy többféle koronavírus terjedne Magyarországon, a genetikai különbségek mértéke teljesen természetes - tájékoztatta Jakab Ferenc professzor, a miniszterelnök által korábban felállított koronavírus-
ápr. 22
0:34
Végre nem lesz hiánycikk a kézfertőtlenítő: keddtől a MOL töltőállomásain is árulják (168 Óra Online)
Már a Mol töltőállomásain is árulják a 200 milliliteres Mol Hygi kézfertőtlenítőt,
ápr. 22
0:35
Teljesen átalakította az autópiacot a kormány lépése - mi lett a magyarok kedvence? (Napi)
Az idén közel ötezer új hétüléses autó került a magyar utakra, szemben az egy évvel korábbi 355 darabbal. A megtöbbszöröződő eladások az állami támogatásoknak köszönhetőek. A legnépszerűbb hétülésesek között van Dacia, Opel, VW, Skoda és Peugeot is. Buksza-körkép a hétülésesek piacáról, ranglistával.
ápr. 22
0:38
Egyre fogyatkoznak és még az aszály is ellenük van: így segíthetünk a fecskéknek, hogy fészket tudjanak építeni (168 Óra Online)
Nehezen indul az amúgy is megfogyatkozott állományú molnár- és füsti fecskék költése idén tavasszal. A szárazság miatt ugyanis nem találnak maguknak sarat, amiből megépíthetnék, illetve tatarozhatnák a fészkeiket. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) ezért azt javasolja, hogy a meglévő természetes, és mesterséges fészkek, fészekte
ápr. 22
0:39
Kedd van, és ötmillió védőmaszk érkezett Magyarországra (Napi)
Négy repülőgép 4,9 millió maszkot, 2 millió kesztyűt, 193 ezer védőruhát és 170 ezer tesztet hozott kedden a Kína-Magyarország légihídon keresztül - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.
ápr. 22
0:42
Keresik a fiatalokat, akik telefonon tartanák a kapcsolatot karanténba szorult, magányos, idős emberekkel (168 Óra Online)
„Hogy tetszik lenni?” címmel indított kezdeményezést a Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A program az otthonaikba kényszerült idős korosztályt köti össze olyan szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal, akik aktív telefonos kapcsolattal társaságot tudnak biztosítani számukra – írja a hvg.hu.
ápr. 22
0:43
Rendőrségi figyelmeztetés: magukat hivatalnoknak álcázó csalók csapnak be időseket (Napi)
Önmagukat hivatalnokoknak, önkormányzati dolgozóknak kiadó elkövetők tévesztenek meg embereket a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején: takarítást ajánlanak vagy azt állítják, hogy felmérik az egyéni védőeszközöket, így próbálnak bejutni lakásokba - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) betörési alosztályának vezetője kedden on
ápr. 22
0:47
Plusz juttatással segíti dolgozóit a Nitrogénművek (Napi)
A koronavírus járvány miatti rendkívüli veszélyhelyzet időtartamára 12 műszakos munkarendre átállt Nitrogénművek Zrt. az érintett munkavállalóknak extra juttatást ad, amely havonta akár 60 ezer forinttól 80 ezer forint összegig is terjedhet.
ápr. 22
0:51
Karácsony: a boltokban és piacokon is maszkot kell viselni (Napi)
Április 27-től, hétfőtől nem csak a BKK járatain, hanem az üzletekben, boltokban, piacokon és taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
ápr. 22
0:55
Jó hír a mezőgazdasági vállalkozásoknak, erdőgazdálkodóknak és erdőtulajdonosoknak (Napi)
Számos agrárigazgatási kérdésben megoldást nyújt a kormány április 17-től hatályos rendelete a veszélyhelyzet miatt kialakult ügyintézési nehézségekre - tudtuk meg az agrártárcától.
ápr. 22
0:59
Orbán az EBRD elnökével tárgyalt (Napi)
Orbán Viktor miniszterelnök telefonon tárgyalt Sir Suma Chakrabartival, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökével (képünkön) kedd délután - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
ápr. 22
1:03
Szijjártó elárulta, miért lett kiemelt gazdasági övezet a gödi Samsung-gyár (Napi)
A Blikk interjút készített Szijjártó Péter külügyminiszterrel, aki egyebek mellett beszélt a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez nélkülözhetetlen védőfelszerelések beszerzéséről, a gödi Samsung-gyár helyzetéről és arról, miért nem mondanak le más országokhoz hasonlóan a magyar képviselők is a fizetésük egy részéről.
ápr. 22
1:07
Megjelent az újabb adókönnyítésekről szóló kormányrendelet (Napi)
A Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint a most megjelent kormányrendelet a Gazdaságvédelmi Akcióterv adókönnyítő intézkedései révén több mint 200 milliárd forintot hagy a magyar családoknál, vállalkozásoknál és a lakosságnál.
ápr. 22
1:36
Februárban tüdőgyulladással kezelték Szijjártó Pétert (Hírstart)
A külügyminiszternek kórházi ellátásra volt szüksége. Koronavírusra kétszer is tesztelték, mindkettő negatív lett.
ápr. 22
2:00
Kötelező lesz a maszkviselés a zárt helyeken (Hírstart)
Április 27-től nemcsak a BKK járatain, de az üzletekben, boltokban, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása Budapesten.
ápr. 22
2:18
Orbán Viktor a legnépszerűbb a közösségi médiában is (Hírstart)
Átlépte az egymillió követőt Orbán Viktor Facebook-oldala. A miniszterelnök követőinek a száma az elmúlt hetekben jelentősen megugrott, szakértők szerint ez annak köszönhető, hogy a kormányfő határozottan lép fel a koronavírus-járvány kezelésében. Orbán Viktor rendszeresen tesz közzé fotókat, videókat, van olyan összeállítása, amit több mint két mi
ápr. 22
2:24
Operatív törzs: már 20 idősotthonban jelent meg a koronavírus (Hírstart)
82 ember van lélegeztetőgépen az országban. Vannak köztük a 40-es, 50-es éveikben járó betegek is.
ápr. 22
3:39
Bátor döntést hozott: hazaszökött Németországból Terry Black lánya, ez várhat most rá! (Blikk)
Bátor döntést hozott Terry Black (†72) kislánya, Fanny (14): a német hatóság tiltása ellenére az éj leple alatt hazaszökött a gyámjához. Mint ismert, a tavaly szeptemberben elhunyt transzvesztita művész a végrendeletében Árvai Mónikát jelölte meg két gyermeke, Dani (18) és Fanny nevelőanyjának.
ápr. 22
5:18
Még a jól működő családokban is megjelennek új konfliktusok a járvány ideje alatt (ATV)
Nem változott a válókeresetek száma a válsághelyzet kihirdetése óta Magyarországon. A járvány ugyanakkor sokakban aggodalmakat szül, és ennek már látszik a hatása. Elvált szülők aggódnak, amikor a másik félnél van a gyerek, vagy például az otthon dolgozó házastárs hibáztatja a munkába járó felet. A szakemberek szerint a járvány extra erőt kíván a c
ápr. 22
6:06
Ma éjfélig még visszavonhatjátok az érettségi jelentkezéseteket (Hírstart)
Ma még változtathattok az idei érettségi jelentkezéseteken, ha mégsem mennétek idén vizsgázni. Itt találjátok az útmutatót.
ápr. 22
6:08
A járvány ellenére emelkedett a házasságkötések száma Nyíregyházán (Hírstart)
A koronavírus-járvány ellenére idén márciusban és áprilisban csaknem annyi esküvői szertartást tartottak Nyíregyházán, mint 2019 első negyedévében összesen - közölte a város aljegyzője kedden az MTI-vel.
ápr. 22
6:10
Mavíz: kiváló minőségű a magyarországi csapvíz (Hírstart)
A magyarországi csapvíz kiváló minőségére is felhívja a figyelmet a Magyar Víziközmű Szövetség (Mavíz), az E.ON pedig digitális tananyagot kínál az április 22-i Föld napja alkalmából.
ápr. 22
6:24
Megalázta magát az Isten előtt - Antiszemita karaktergyilkosság a filoszemita Jókai ellen (168 Óra Online)
.
ápr. 22
6:24
Hétfőtől itt lesz kötelező a maszk Budapesten (24.hu)
Boltba sem lehet majd járni az arc eltakarása nélkül.
ápr. 22
6:27
A vírusvagdalkozás háttere: ingyen ingatlan az egyházi idősotthonoknak (Alternatív Energia)
Több tucat ingatlan tulajdonjogát adnák át az egyházi fenntartóknak. A feladat a felekezeti és az állami intézmények esetében ugyanaz, de a támogatás korántsem.
ápr. 22
6:29
„Ennyi tragikus sorssal még nem találkoztam” (Alternatív Energia)
Paradox módon egyszerre jellemzi a túlélésért vívott harc és a vásárlói roham a gyógyászati segédeszközök piacát. A kereskedők megrázó történetekről meséltek.
ápr. 22
6:30
Ingyen ingatlan az egyházi idősotthonoknak (Hírstart)
Több tucat ingatlan tulajdonjogát adnák át az egyházi fenntartóknak. A feladat a felekezeti és az állami intézmények esetében ugyanaz, de a támogatás korántsem.

Keresés