2020. április 25. szombat

ápr. 25
0:03
Megajánlott jegyeket szeretne érettségi helyett a diákoknak a Párbeszéd (168 Óra Online)
A Párbeszéd arra kéri a kormányt, hogy a koronavírus-járvány várható tetőzésekor ne legyenek érettségi vizsgák. áó
ápr. 25
0:03
Müller: a lélegeztetőgépen levők helyzete se reménytelen (444.hu)
Többen már azok közül is felgyógyultak, akik gépi lélegeztetésre szorultak. A tisztifőorvos nagy reményeket fűz a vérplazma-szérumhoz.
ápr. 25
0:06
Vajna Tímea megszabadult Lamborghinijétől (Napi)
Andy Vajna özvegye hosszú idő után túladott Lamborghini Huracán LP610-4 Spydertől, amelyet az Instagramon árult.
ápr. 25
0:06
Őrizetben van, de nem beszél a diósdi gyilkos (Blikk)
Meggyanúsították, de nem tett vallomást a 18 éves diósdi férfi.
ápr. 25
0:07
Eddig nem ismert statisztikákat ismertetett a Semmelweis Egyetem rektora, veszélyben vannak a hajléktalanszállók és az idősotthonok (168 Óra Online)
Külföldi diákoknak tartott videokonferenciát a Semmelweis Egyetem rektora, ahol kicsit bővebben és más szemszögből írta le a hazai járványügyi helyzetet. Az előadásból a 444.hu készített összeállítást.
ápr. 25
0:07
Külügyminisztérium: Szijjártó sosem engedné el maga mellől a helyettesét (444.hu)
Magyar Levente biztosan nem lesz washingtoni nagykövet, "ő a miniszter jobbkeze."
ápr. 25
0:09
Amerikai konzervatív lap hasábjain álltak ki Magyarország és Lengyelország mellett (Igényes férfi)
Úgy látszik, eddig a két ország a különleges felhatalmazást életek mentésére használta – jelenti ki a szerző.
ápr. 25
0:10
Az év első hónapjaiban még kevesebb magyar halt meg, mint tavaly (Napi)
Csökkent a természetes fogyás mértéke 2020 első két hónapjában, miután 8,8 százalékkal több gyerek született és 13 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.
ápr. 25
0:10
Mutatjuk! Így harcolnak a vírussal a takarítók és mosónők (Blikk)
A háttérben dolgoznak, de kétség sem fér hozzá: kulcsfontosságú munkát végeznek azok a takarítók és mosónők is, akik a kórházak tisztaságáért felelnek.
ápr. 25
0:11
Most éppen megtartható az érettségi, Maruzsa Zoltán szerint nincs olyan indok, ami alapján halasztani kellene (168 Óra Online)
A diákok érettségizni akarnak
ápr. 25
0:11
Egy vizsgálati jelentés szerint Mészáros Lőrinc keményítőgyára szennyezte a Mátrai Erőmű víztározóját (444.hu)
Az Átlátszó jutott hozzá a katasztrófavédelem határozatához, mely szerint a magas szervesanyag koncentrációjú szennyvíz forrása kizárólag a Viresol Kft. telephelye.
ápr. 25
0:14
Durva bevételcsökkenés, tömeges elbocsátások - erre lehet számítani az MNB szerint (Napi)
Megkérdezte az MNB a vállalatokat: 30 százalék fölötti árbevétel-csökkenést tapasztaltak, csak az 55 százalékuk tudja megtartani a jelenlegi foglalkoztatotti létszámot, de azt is csak két hónapig, a vendéglátó helyek többsége elbocsát. Tízből négy cég hitelből fizetné a béreket a következő három hónapban.
ápr. 25
0:14
Egy asszisztens nyúlta le az Operából a könyvkincseket (Blikk)
Öt év után Londonból kerültek haza az Operából ellopott, milliós értékű könyvek. A közel 40 millió forint értékű könyvekre egy angol antikváriumban találtak rá, miután az üzlet tulajdonosa felfigyelt az azokban található pecsétekre.
ápr. 25
0:15
Félretájékoztatták a gyorstesztekről az idősotthonban vizitelő Orbánt, aki nyugtázta, hogy a PCR-teszt biztosan nem jó szűrésre (168 Óra Online)
Történt, hogy Orbán Viktor tegnap ellátogatott egy idősotthonba, hogy jelezze tiszteletét az idősek, háláját az ápolók felé, s egyébként ezt a színes maszkot vette fel:
ápr. 25
0:15
Tízezer tesztet vásárolt Soros adományából Budapest (444.hu)
Idősotthonok lakóit, hajléktalanokat, egészségügyi és szociális dolgozókat szűrnek majd.
ápr. 25
0:18
Megugrott az otthoni tűzesetek száma a karanténban (Napi)
Több mint 30 százalékkal nőtt a lakásokban a tűzesetek száma, amióta kijárási korlátozás van. A tűzhelyen felejtett edények, az erkélyről ledobott égő csikkek okozzák a károkat.
ápr. 25
0:18
Így köszönték meg a fogvatartottak az egészségügyi dolgozók fáradhatatlan munkáját (Blikk)
Mint mindenki más, a fogvatartottak is hálásak az egészségügyi dolgozóknak, hiszen ők azok, akik a legnagyobb terhet cipelik a járvány ideje alatt.
ápr. 25
0:19
Erre a hétvégére is elfelejthetjük a dunai szigeteket: ismét lezárnak a járványveszély miatt (168 Óra Online)
A kormány által az önkormányzatoknak biztosított jogánál fogva
ápr. 25
0:19
Ismét lezárják a Margitiszigetet és a Hajógyárit (444.hu)
Hétfőtől pedig életbe lép a kötelező maszkviselést előíró rendelet a fővárosban.
ápr. 25
0:22
Varga Mihály aláírta - Kína biztosan jól jár (Napi)
A magyar kormány régi terve válhat valóra.
ápr. 25
0:23
Maszknagyhatalom: 50 ezer maszkkal segíti ki a Vatikánt Szijjártó, de Észak-Macedóniának is jut (168 Óra Online)
Négy repülőgéppel újabb, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök érkeztek pénteken Budapestre a Kína és Magyarország között működő légi hídon
ápr. 25
0:23
Hat budapesti park megújítási terveit lehet online véleményezni (444.hu)
A Városháza park, a Városmajor, a Vérmező, a II. János Pál pápa park, a Nehru part és a Horváth-kert kialakításához várják az ötleteket.
ápr. 25
0:26
Ötezer építőipari szaki érkezett haza külföldről (Napi)
Ötezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a járványhelyzet miatt, akik közül a legtöbben Nyugat-Európában dolgoztak mostanáig. Az iparági adatok szerint 2008 óta az elmúlt években mintegy 30 ezer építőipari szakmunkás és mérnök helyezkedett el a magyar határokon kívül, ennek a becslések szerint mintegy 15-20 százaléka érkezhetett most ha
ápr. 25
0:27
Elképesztő: betűre pontosan ugyanazzal tagadják meg a válaszadást idősotthonok a kérdésre, hány fertőzött van náluk (168 Óra Online)
Több száz kilométerre vannak egymástól, mégis szóról szóra ugyanazt a hárító választ adták meg idősotthonok is Süttőn, Tiszakécskén és Dévaványán is a fertőzöttek számát firtató kérdésekre. Kassai Dániel XVIII. kerületi képviselő küldött az ország összesen 200 intézményébe kérdéseket a koronavírusról, így például azt, hogy az adott otthonban
ápr. 25
0:27
50 ezer maszkot adott a Vatikánnak Magyarország (444.hu)
Kértek, "mi természetesen azonnal reagáltunk," közölte Szijjártó Péter.
ápr. 25
0:30
Rétvári: a nyugdíjasok számíthatnak a magasabb juttatásra (Napi)
A kormány kitart a 13. havi nyugdíj fokozatos bevezetése mellett, és egyben a korábban vállalt nyugdíjemelési tervektől sem áll el – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az Operatív Törzs tájékoztatóján.
ápr. 25
0:34
Operatív törzs: gyógyító szérumot tesztelnek a hazai betegeken (Napi)
Egy újszerű eljárással, gyógyult betegek vérplazmájával próbálják kísérleti alapon gyógyítani a koronavírusos betegeket. Müller Cecília kéri: a betegségen túlesettek csatlakozzanak, és adják vérüket a kutatáshoz.
ápr. 25
0:38
Túl korai lehet a magyar kormány újraindítási terve - GKI (Napi)
Bár a magyar kormány igencsak sürgeti a gazdaság újraindításának szükségességét, az elemző szerint korai a sietség - számolt be a Népszava. Inkább hatékony támogatási politika kellene.
ápr. 25
0:42
Mibe fektetnek a magyarok válság idején? (Napi)
A jelentős recessziós félelmek ellenére sem rendült meg a műtárgybefektetéssel szembeni bizalom, tartja stabil pozícióját a befektetési lehetőségek között. A BÁV Műtárgybefektetési index mutatószáma a válság ellenére csak minimális 2 pontos csökkenést hozott és a 100-as skálán 37-es eredményt ért el - adta hírül a BÁV Zrt. Megugrott a magyarok érde
ápr. 25
0:46
Újabb multi kezdett leépítésbe Magyarországon (Napi)
A hatvani Bosch-gyár megrendelési állománya 70-75 százalékkal zuhant, ezért a cég több mint 800 embertől válik meg - tudta meg az Index egy, a gyár dolgozóinak küldött belső levélből.
ápr. 25
0:50
Hétfőtől jön a szigor Budapesten - megjelent a rendelet (Napi)
Karácsony Gergely főpolgármester aláírta a határozatot, amely jövő hétfőtől, április 27-től a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében az üzletekben, boltokban, piacokon, taxikban és a BKK járatain is kötelezővé teszi az arc eltakarását - adta hírül a Főpolgármesteri Hivatal.
ápr. 25
0:54
Friss felmérés: így érinti a magyarok családok anyagi helyzetét a járvány (Napi)
A magyar családok közel 18 százaléka éppen, hogy csak belefér a havi büdzséjébe, 10 százalékuk minden hónapban anyagi problémákkal szembesül, 3 százalékuknak pedig nélkülözniük kell a megélhetés érdekében - derül ki a Kantar Hungary piackutató cég felméréséből és a K&H saját kutatásának eredményéből.
ápr. 25
0:58
Április utolsó hétvégéjén is zárva lesz az Óbudai-sziget és a Római-part (Napi)
A vírushelyzetre való tekintettel, a lakosság egészségének védelme érdekében Kiss László polgármester április 25-én és 26-án, szombaton és vasárnap 9-20 óra között ismét lezáratja az Óbudai-szigetet, a Római partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot - jelentette be az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat.
ápr. 25
1:02
A Budavári Önkormányzatnál 18 fertőzöttet találtak (Napi)
A Budavári Önkormányzatnál elvégzett 360 tesztből 18 igazolta a koronavírusos fertőzést, ami öt százalékos fertőzöttségi arányt jelent az önkormányzat dolgozói között - idézi V. Naszályi Márta polgármester online sajtótájékoztatóján elhangzottakat a 24.hu.
ápr. 25
1:06
Vírustesztelő műszereket adományozott a nyíregyházi kórháznak a Bige Holding (Napi)
Az új koronavírus betegség gyors tesztelésére is alkalmas automatákat és teszteket adományozott a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház számára az NZRT Trade Kft., a Bige Holding Csoport tagja, mintegy 67,8 millió forint értékben.
ápr. 25
1:10
Szijjártó Péter: ma újabb négy repülőgép hozott védőfelszerelést Kínából (Napi)
Négy repülőgéppel újabb, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök érkeztek pénteken Budapestre a Kína és Magyarország között működő légi hídon - nyilatkozta a közmédiának a külgazdasági és külügyminiszter pénteken.
ápr. 25
1:14
Jön a hétvégi szigor vidéken - íme, a lezárások (Napi)
Ismét szigorítják a hétvégén a szabadban tartózkodás szabályait a nagyvárosokban. Az önkormányzatok - élve a kormánytól kapott felhatalmazásukkal - több kirándulóhelyet is újra lezárnak. Éjszakánként több helyen kijárási tilalom lesz érvényben az MTI szerint.
ápr. 25
1:18
Fontos bejelentés érkezett az érettségiről (Napi)
A járványügyi szakemberek is egyetértenek abban, hogy szigorú biztonsági intézkedésekkel elkezdődhetnek az érettségi vizsgák május negyedikén - közölte Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkára a kormány Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
ápr. 25
1:22
Költöztetésről és elbocsátásról döntött az autóipari multi (Napi)
Makóra telepíti nyíregyházi gyárának egyik üzletágát, emiatt az év végéig 127 nyírségi dolgozóját bocsátja el a Continental - közölte a járműalkatrész-beszállító és technológiai német konszern magyarországi vállalati kommunikációs vezetője pénteken az MTI-vel.
ápr. 25
1:26
Koronavírus: újabb lezárásokat rendeltek el (Napi)
A koronavírus-járvány miatt ismét lezárják a hétvégén Budapesten a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot is, valamint Visegrádot és részlegesen Szentendrét. A fővárosban a Normafa kilátóit továbbra sem szabad látogatni, az Orczy park azonban nyitva marad.
ápr. 25
1:30
MOK: az orvosok sem tudják pontosan, jelenleg milyen ellátások és hol érhetőek el (Napi)
Átláthatóságra, korrekt adatokra, szakmai döntéshozatalra van szükség a járvány elleni védekezéshez, mert nagyszámú súlyos állapotú beteg intenzív osztályos ellátásához önmagában az ellátórendszer átalakítása, valamint a lélegeztetőgépek számának emelése nem elegendő. További eszközökre és több tízezer szakemberre is szükség lenne, amelyek és akik
ápr. 25
1:34
Koronavírus: eddig nem publikált, izgalmas adatokról beszélt a Semmelweis Egyetem rektora (Napi)
A koronavírus-járvány nem eszkalálódik a népességben, nincs tömeges fertőzés, viszont a kórházak, idősotthonok és hajléktalanszállók veszélyben vannak. A fertőzéssel összefüggésben elhunytak jelentős része sosem került lélegeztetőgépre. A négy orvosi egyetem végzett PCR-tesztek 2,7 százaléka lett pozitív - mondta többek között egy külföldi diákokna
ápr. 25
2:00
Koronavírus: újabb lezárásokat rendeltek el (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt ismét lezárják a hétvégén Budapesten a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot is, valamint Visegrádot és részlegesen Szentendrét. A fővárosban a Normafa kilátóit továbbra sem szabad látogatni, az Orczy park azonban nyitva marad.
ápr. 25
3:06
„Mindannyian tanultunk tőle” – Így gyászolják a legendás tévést, Győrffy Miklóst a kollégái (Blikk)
Fájdalmas halálhír rázta meg a médiát és a közönséget is: életének 77. évében elhunyt Győrffy Miklós, aki évtizedeken át a közszolgálati rádió és televízió közismert személyisége volt.
ápr. 25
3:54
Nem korlátozzák a menedékkérők szabad mozgását a tranzitzónában (Hírstart)
A menedékkérők saját akaratukból érkeznek, ráadásul teljes ellátást kapnak ügyük elbírálásáig.
ápr. 25
4:06
„A humor ebben a helyzetben nagyon fontos” – Megszólalt a róla készült mémekről Győrfi Pál (Blikk)
Gyűjti a róla készült mémeket Győrfi Pál (55) az Országos Mentőszolgálat szóvivője, akit váratlanul ért a hatalmas népszerűség, amit a járványügyi kommunikáció hozott. A szakember büszke, hogy a magyarok betartják a szabályokat, és hiszi, nyárra kicsit fellélegezhetünk.
ápr. 25
4:39
Újabb 1,67 milliárd megy Semjén hobbijára (Ez a lényeg)
Orbán kormányrendeletben különített el 1,67 milliárdot Semjén vadászkiállítására. Ez pusztán csepp a tengerben az 50 milliárdos végszámlához képest. De járvány idején ez is hiányozni fog az egészségügyből.
ápr. 25
5:18
Kockázatos lehet a kijárási korlátozás lazítása? (ATV)
Az ellenzéknek nincs közös álláspontja a miniszterelnök reggeli kijelentéseiről. A kijárási korlátozás lazítását a járvány csúcspontján azonban - például a DK - veszélyesnek tartja. A Nemzeti Bank korábbi elnöke, Bod Péter Ákos pedig úgy látja, hogy a kormányfő gyorsabban engedi vissza az embereket a termelésbe, mint ahogyan az Ausztriában történt.
ápr. 25
6:00
Homokvihar és erős szél vár ránk szombaton (Hírstart)
Az érkező hidegfront sem mérsékli az aszályt.
ápr. 25
6:18
Zsilipkapu a valóságba: a különbség a kirakatba tett járványkórházak és a védekezés hátországa között (Alternatív Energia)
Utóbbi bemutatásában – aligha meglepő módon – a kormánypropaganda nem jeleskedik.

Keresés