2020. április 20. hétfő

ápr. 20
0:03
Se tény, se érv, se indoklás, se terv – a rendes tájékoztatást hiányolja a Magyar Orvosi Kamara (168 Óra Online)
A jelenlegi intézkedések és a jelenlegi epidemiológiai adatok egyáltalán nincsenek összhangban a Magyar Orvosi Kamara szerint. Mint írták, az elmúlt két hét eseményeire eddig sehonnan
ápr. 20
0:03
Meghalt Nehéz-Posony Márton, a HVG jogásza (Alternatív Energia)
45 éves volt.
ápr. 20
0:03
Valaki egymilliót keresett a Győrfi Pálról szóló videójával (Propeller)
Mátyus Arnold, az RTL Klub vadonatúj, sajátos tehetségkutatójának, a Made in Karanténnak az első győztese egymillió forintot nyert születésnapjára a Győrfi Pált parodizáló videójával. Az előadó elárulta, hogyan készült a Győrfi Pált kedvesen parodizáló videója, amivel befutó lett a csatorna új műsorában. Anyukám volt az operatőr, segített felvenn
ápr. 20
0:06
Újabb vizsgaszabályokat hoz a kormány (Napi)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (UTM) javaslata alapján a járványhelyzetre tekintettel, szigorú óvintézkedések mellett májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - adta hírül a tárca.
ápr. 20
0:06
Mekkora ötlet: drive-in piac működik Dunakeszin (Blikk)
Ki hitte volna, hogy nemcsak hamburgerért lehet drive-inbe menni, de zöldségért és gyümölcsért is?!
ápr. 20
0:07
Megkezdik a Pesti Úti Idősek Otthona lakóinak második tesztjét a tisztifőorvos utasítására (168 Óra Online)
Az Országos Mentőszolgálat védőruhába öltözött munkatársai a lakók második tesztelését kezdik meg a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában Müller Cecília országos tisztifőorvos utasítására vasárnap.
ápr. 20
0:07
A gazdaság új központja lehet egy szabolcsi kisváros (Propeller)
Vállalkozói inkubátorház építése kezdődött el a SzabolcsSzatmár-Bereg megyei Nagykállóban, a több mint 661 millió forint értékű, európai uniós támogatású beruházás várhatóan az őszre készül el – közölte a város önkormányzata. Fotó: Unsplash Közleményük szerint az egykori vásártér területén megvalósuló, irodából és műhelyből álló 1500 négyzetmétere
ápr. 20
0:10
Müller Cecília a lélegeztetőgépesek esélyeiről beszélt (Napi)
Egyre több olyan koronavírusos embert sikerül gyógyultan elengedni a kórházból, akik korábban lélegeztetőgépen voltak. Ez azt jeleni, hogy a lélegeztetőgép "nem feltétlenül jelent reménytelenséget" - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs vasárnap tájékoztatóján.
ápr. 20
0:10
Tényleg el kellene halasztani az idei érettségiket? Ezt gondolja a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnöke (Blikk)
Dráviczki Sándor, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnöke válaszolt kérdéseinkre.
ápr. 20
0:11
Orbán: Május 3-án csúcsosodik a járvány Magyarországon, addigra annyi lélegeztetőgép lesz, amennyi a háború idejére is elég lenne (168 Óra Online)
Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délelőtt az ajkai Magyar Imre Kórházban tartott előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést, melyről a Facebook oldalán videó-beszámolót közölt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
ápr. 20
0:11
Nagyon sokan nyertek a hatos lottón (Propeller)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 16. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Fotó: Unsplash Nyerőszámok: 1 (egy) 4 (négy) 6 (hat) 16 (tizenhat) 35 (harmincöt) 38 (harmincnyolc) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 29 darab, nyereményük egyenként 431.205 forint; 4 találat
ápr. 20
0:14
Orbán Viktor bemondta, mikorra fut fel a járvány (Napi)
Orbán Viktor az ajkai Magyar Imre Kórházban járt látogatóban, erről újabb videót töltött fel a Facebookra.
ápr. 20
0:14
Kásler nyílt levélben válaszolt Kincses Gyulának, az orvosi kamara elnökének: ez áll benne (Blikk)
Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt a Magyar Orvosi Kamara honlapján megjelent egy közlemény"Kérjük Kásler Miklóst, hogy magyarázza el, mi történik” címmel valamint itt olvasható Kincses Gyula, a kamar elnökének levele is a miniszter felé.
ápr. 20
0:15
Megint felbukkant egy autós Budapesten, aki a villamossíneken próbált eljutni rejtett céljához (168 Óra Online)
Megint felbukkant egy autós, aki a villamossíneken próbált eljutni rejtett céljához Budapesten
ápr. 20
0:15
Honnan ismerheted fel, hogy üres szerelemben élsz? Adunk néhány támpontot (Propeller)
A hosszú, régóta tartó, szenvedélytől mentes kapcsolatokban a párt gyakran csak a megszokás és a közös ügyek intézése, sokak esetében pedig a becsületesség tartja össze. Évekig elélhet egymás mellett két ember úgy, hogy közben már nem élik meg az intimitás örömét. A párkapcsolatban már nincs izgalom, ugyanakkor az egymás iránt érzett felelősség nag
ápr. 20
0:18
Varga Mihály nagy gazdasági tervekről beszélt (Napi)
A kormánynak a koronavírus-járvány alatt is törekedni kell a fiskális fegyelemre, de nem szabad vaskalaposan ragaszkodni az államháztartási hiány három százalék alatt tartásához, mert most a munkahelyek megtartása és a gazdaság újraindításának kell elsőbbséget kapnia - nyilatkozta a pénzügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában az
ápr. 20
0:18
Ezért lett különleges övezet a gödi Samsung-gyár (Blikk)
Göd – Nem mondhatni, hogy nyugodtan fogadta volna a Pest megyei település polgármestere azt a rendeletet, amely pénteken jelent meg.
ápr. 20
0:19
Újra bekapcsolják a közkutakat a Szabolcs megyei szegregátumokban, hogy a legszegényebbek között ne terjedjen el a vírus (168 Óra Online)
Évek óta fennálló probléma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, hogy a főként romák lakta város-és településrészeken található közkutak javarészt nem üzemelnek.
ápr. 20
0:19
Nálunk a legolcsóbb a benzin az egész EU-ban (Propeller)
Ez csak az autósoknak öröm, mert a gazdaságnak nem annyira szerencsés, és a forint gyengülése is szerepet játszik benne. Fotó: Pixabay A magyar benzin a legolcsóbb az unióban, a gázolaj most a harmadik legalacsonyabb áron fogy, így most már végképp nem lenne érdemes külföldön tankolni, már ha utazna még valaki – írja a napi.hu. Az Európai Bizottsá
ápr. 20
0:22
Virológus: ez a helyzet a mutációval és immunitással a koronavírusnál (Napi)
Egyelőre úgy tűnik, hogy minél súlyosabb beteg volt valaki, annál tovább lehet immunis a koronavírusra. Viszont kicsi az esély arra, hogy nyájimmunitás alakuljon ki, de szerencsére arra is, hogy mutálódna a betegség - írja a Virológia Pécs járványügyi szakportál.
ápr. 20
0:23
Elkapták a srácot, aki megszökött az aszódi javítóból, aztán bicikliket lopott, és az árukból édességet és ennivalót vett magának (168 Óra Online)
Két hetet sem töltött az Aszódi Javítóintézetben az akkor még fiatalkorú, akit új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége és más bűncselekmények elkövetése miatt jogerősen 3 év négy hónap javítóintézeti nevelésre ítélt a bíróság március 11-én.
ápr. 20
0:23
Anyósa kertjében futott maratont a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa (Propeller)
Dr. Cselik Bencét úgy döntött, hogy hiába a karantén, futni fog – ugyanis ebben nem kevés rutinja van már, egyebek között az Ironmant is teljesítette korábban – írja a 24.hu. A Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi karának adjunktusa egy 54 négyzetméteres panellakásban él a Kertvárosban, a feleségének a szülei azonban kertes házban laknak, és meg is
ápr. 20
0:26
Ezek a hatoslottó nyerőszámai (Napi)
Ezúttal nem volt telitalálatos szelvény.
ápr. 20
0:27
Járvány kibiztosítva (168 Óra Online)
.
ápr. 20
0:27
Ezért fontos maszkot hordani (Propeller)
Egy új vizsgálatban a szakértők lézer segítségével mérték fel, hogy milyen messze utazhatnak a beszéd során felszabaduló cseppecskék, ha az ember nem visel maszkot – írja az ABC. Az új koronavírus elsősorban a köhögéssel és tüsszentéssel létrejövő nagyobb cseppek révén fertőz – olvasható a 24.hu oldalán. Fotó: Robin Utrecht / SOPA Images / LightRo
ápr. 20
0:30
Koronavírus: Olaszországból jó hírek jöttek (Napi)
A héten három nap is 500-nál kevesebben haltak meg az új koronavírusban Olaszországban. Javulóban a helyzet.
ápr. 20
0:31
Az MSZP követeli, hogy halasszák el az érettségit, ha az a tervezett tetőzés másnapján lenne (168 Óra Online)
Mostanáig nem lehetett tudni egyértelműen, mikor tetőzhet a koronavírus-járvány Magyarországon. Ezért az MSZP korábban is azt javasolta, hogy a járványügyi helyzettől függően a kormánynak az A terv mellett legyen B terve is az érettségi lebonyolítására.
ápr. 20
0:31
Ön kérne kocsimosást egy magyar szépségkirálynőtől? Bikiniben csinálja (Propeller)
Kocsis Korinna 2009-ben lett Miss Earth Hungary, bejutott második helyezést ért el a Miss Bikini világversenyen, 2012-ben bejutott a legszebb 16 lány közé a Szépségkirálynő című műsorban, 2016-ban hazánkat képviselte a lengyelországi Miss Supranational világversenyen, és már saját ruhamárkája is van, a Camicia by Korinna. Fotó: Kocsis Korinna / Fa
ápr. 20
0:33
Dobrev Klára kegyetlen kritikája Orbánról: "Egy minden szempontból kudarcot vallott ember pokoli ámokfutása" (Hírstart)
A DK EP-képviselője közösségi oldalán úgy fogalmaz: Orbán Viktor megszokta, hogy "kommunikációs trükkökkel intéz mindent a valóságos kormányzás helyett". Dobrev szerint a miniszterelnök most életében először találkozik egy nem általa kreált, hanem valós fenyegetéssel és rögtön kudarcot vall.
ápr. 20
0:34
Hiába rendel az önkormányzat, de az állam lefoglalja a maszkokat (Napi)
Az állam szerez be védőeszközöket, de nem annyit, hogy az önkormányzatoknak is adni tudjon. Máskor maguk a területi vezetések vásárolnak védőeszközöket, amiket aztán a katasztrófavédelem foglal le - mondta el Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármester egy interjúban.
ápr. 20
0:35
Hadházyék törvénybe iktatnák, hogy a parlamenti képviselők fizetésének egy részét az egészségügyi- és szociális dolgozóknak juttassák (168 Óra Online)
Törvényjavaslatot nyújtott be Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs, hogy
ápr. 20
0:35
Elhunyt Pádár László korábbi FIFA-játékvezető (Propeller)
Életének 77. évében elhunyt Pádár László, korábbi nemzetközi labdarúgó-játékvezető – tudatta a magyar szövetség (MLSZ) honlapja. Fotó: Pixabay Az MLSZ közleménye felidézi, Pádár 1975. szeptember 10-én vezette első NB I-es mérkőzését, két évvel utána, 1977-ben lett a nemzetközi szövetség (FIFA) kerettagja, amelyhez egy évtizedig tartozott. Többek k
ápr. 20
0:38
Kásler Miklós az orvosi kamarára rivallott (Napi)
Kásler Miklós egészségügyért is felelős erőforrás miniszter nyílt levelet írt a Magyar Orvosi Kamarának (MOK), amelyben azt állítja, hogy összemossák a politizálást a szakmai kérdésekkel, hangulatot keltenek. A MOK korábban azt kérte, hogy egyértelműen kommunikáljon velük a minisztérium, mert koncepciótlannak tűnnek az átszervezések.
ápr. 20
0:39
Karácsony: A járvány kitörése óta nincs olyan hét, amikor a kormány ne követne el merényletkísérletet az önkormányzatok ellen (168 Óra Online)
A járvány kitörése óta lassan nincs olyan hét, amikor a kormány ne követne el merényletkísérletet az önkormányzatok és az önkormányzatiság ellen. A péntek este rendeletbe foglalt kormánymerénylet első áldozata Göd. Maximális szolidaritásom a gödiekkel, akiktől a kormány egyetlen tollvonással elvonta a nekik járó bevételek egyharmadát.
ápr. 20
0:39
A karantén ideján is őrizzük meg a korábbi napi rituálékat! (Propeller)
Amennyire csak lehet, mindenki őrizze meg a korábbi rutinjait, a napi rituálékat a koronavírus-járvány idején is – tanácsolta Knapek Éva klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában. Fotó: Pixabay A szakértő szerint a rituálék keretet adnak a napoknak, feltöltik azokat tartalommal. Ezért azt javasolta, érdemes kiöltözn
ápr. 20
1:04
Nyílt levélben válaszolt Kásler Miklós a Magyar Orvosi Kamara elnökének (Hírstart)
Az emberi erőforrások minisztere azt írja, megkapta Kincses Gyula levelét, ugyanakkor meglepte, hogy azt rögtön nyilvánosságra is hozták egy közlemény kíséretében. Úgy fogalmaz: szokatlan forma, hogy szakmai párbeszédet nyílt levelek formájában kívánnak folytatni.
ápr. 20
2:45
Karácsony megemelte a fővárosi cégvezetők fizetését (Hírstart)
Karácsony Gergely a különleges jogrend általi felhatalmazást kihasználva a fővárosi cégek vezetőinek jelentős fizetésemeléséről döntött – számolt be az arcátlan döntésről szombati számában a Magyar Nemzet.
ápr. 20
3:06
Míg a szlovén politikusok bére 30 százalékkal csökkent, addig a magyar honatyáknak ülések nélkül is a teljes fizetésük jár (Blikk)
Miközben az állam bértámogatással próbálja elérni a fizetések megtartását, a képviselőknek erre nincs szükségük, hiszen egy fillérrel sem keresnének kevesebbet, ha a járvány miatt hónapokig nem lenne feladatuk. Sőt most még a bérük is emelkedett.
ápr. 20
3:18
Ők állnak helyt értünk a járvány idején nap mint nap – A Blikk új akciójában Ön is köszönetet mondhat a segítségükért! (Blikk)
Tetőtől talpig védőruházatba öltözött takarító fotója kering az interneten. A B+N Referencia Zrt. alkalmazottja a Szent László Kórház folyosóit járta, megfeszített tempóban fertőtlenített, hogy a járványnak esélye se legyen. A cseppet sem veszélytelen munkáért az elismerés sem maradt el, már több ezren mondtak köszönetet a férfinak, a kórház dolgoz
ápr. 20
3:24
Medvétől rettegnek a Mátrában – Így jöttek rá, hogy vadállat járkál a környéken (Blikk)
Felbolydult Pásztó, mióta híre ment, hogy a határban a Nyikom-hegyen álló kilátó tulajdonosa a vadkamera által egy hete készített fotót tett fel a Facebookra. A felvételen két medvebocs látszik, valahol a közelben lehet az anyjuk is. Egy másik Facebook-bejegyzés szerint április 17-én, a mátrakeresztesi útvonalon is látták a kóborló mackókat.
ápr. 20
4:22
Hatmillió maszk érkezett Kínából (Hírstart)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton jelentette be, hogy újabb védőeszköz-szállítmány érkezett Magyarországra.
ápr. 20
5:24
Óvatosan készülnek a Balatonnál (Infostart)
A járványvédelmi intézkedések betartásával készül a szezonra a vitorlás közösség. Ugyan egyéni szabadidős tevékenységnek számít, mégis azt kéri a vitorlás szövetség, hogy maradjon otthon mindenki.
ápr. 20
5:33
„5. hete pozitív a koronavírustesztem” - mesél a 38 éves magyar beteg (Ripost)
Közel 40 fokos láz, izomfájdalmak és nehézlégzés – ezek voltak a koronavírus első jelei egy budapesti fiatalembernél, aki részletesen nyilatkozott a Ripost-nak. Már öt hét eltelt, és még mindig vannak tünetei, és a koronavírustesztjei is pozitívak.
ápr. 20
5:54
Dudafesztivál – az ellenzék aljassága nem érdemel lélegeztetőgépet (888.hu)
Az ellenzék szemlátomást imádja, ha a kormány betartja a rendet és a saját felügyelete alatt előforduló hibákat rapid módon kijavítva intézkedik.
ápr. 20
6:00
Jelenleg egyetlen önkormányzat sem vehet fel hitelt kormányengedély nélkül (ATV)
Nyílt levélben kér tájékoztatást a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Tab Fideszes polgármestere arról, hogy a járvánnyal összefüggő többletkiadásokat fedezi-e az állam. Jelenleg egyetlen önkormányzat sem vehet fel hitelt kormányengedély nélkül, pedig a működéshez szerintük szükség lenne rá. Azt javasolják, hogy engedélyezzék
ápr. 20
6:00
Az MSZP követeli, hogy halasszák el az érettségit, ha az a tervezett tetőzés másnapján lenne (24.hu)
A miniszterelnök ma árulta el, mikorra várják a tetőzést. Egy nappal később már érettségi lenne.
ápr. 20
6:06
Leszúrta a férjét egy tokodi asszony (ATV)
Elfogták a rendőrök azt a nőt, aki vasárnap leszúra a férjét tokodi lakásukban - ismerteti a rendőrség honlapján.
ápr. 20
6:06
Jelenleg egyetlen önkormányzat sem vehet fel hitelt kormányengedély nélkül (Hírstart)
Nyílt levélben kér tájékoztatást a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Tab Fideszes polgármestere arról, hogy a járvánnyal összefüggő többletkiadásokat fedezi-e az állam. Jelenleg egyetlen önkormányzat sem vehet fel hitelt kormányengedély nélkül, pedig a működéshez szerintük szükség lenne rá. Azt javasolják, hogy engedélyezzék
ápr. 20
6:08
Megkezdik a Pesti úti idősotthon lakóinak második tesztelését (Hírstart)
Vasárnap az országos tisztifőorvos utasítására megkezdődik a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon lakóinak második tesztelése is - értesült az Origo.
ápr. 20
6:12
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban kérdezhetik a kormányt a képviselők (Propeller)
Az Országgyűlés kéthetes ülésbe kezd ma, a képviselők a nyitónapon a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormánynak. A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik, a képviselők ekkor néma felállással emlékeznek a közelmúltban elhunyt Fekete Györgyre, a nemzet művészére, a Magyar Művészeti Akadé

Keresés