2020. április 8. szerda

ápr. 8
0:03
57 ezer simlist tett partvonalra a cégbíróság (Napi)
Egy év alatt 6580 magánszemélyt tiltottak el a cégvezetéstől, így összesen 56 808-an vannak, akik adósságok miatt nem vihetnek cégügyeket, vagy nem lehetnek többségi cégtulajdonosok. Tavaly jelentősen enyhítettek az eltiltás szabályain, így már kimagyarázhatják magukat a cégvezetők, hogy miért nem fizetnek.
ápr. 8
0:03
A kormány abban bízik, hogy júliusig a gazdaság ügyei már rendeződni látszanak, de ezt még nem szabad mondani (444)
Palkovics miniszter magyarázta a gazdaságvédelmi intézkedéseket. A csökkentett munkaidő után járó bértámogatás automatikus lesz, de igazolni kell, hogy csökkentek a megrendelések.
ápr. 8
0:03
A Hír TV szerint Soros György szándékosan gyengíti a forintot (Propeller)
Ismét óriásit alkotott a kormányközeli TV-csatorna, szerintük nem gazdasági okai vannak a forint mélyrepülésének. "Soros György támadása állhat a forintgyengülés hátterében," hangzott el a HírTV Híradójában kedden. A műsorvezető hozzátette: "az amerikai tőzsdespekuláns tudatosan törekszik a magyar fizetőeszköz gyengítésére." Míg március 10-én
ápr. 8
0:06
Újabb vidéki városokba érkeztek fertőtlenítőszerek és védőfelszerelések (Blikk)
A Debreceni Egyetem (DE) Kenézy Gyula kórházánál két katonai sátrat állítottak fel a betegek és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében. Az egyik sátorban előszűrik az érkezőket, a másikban pedig elkülönítve várakozhatnak az ellátáson átesett hazaindulók.
ápr. 8
0:06
Kíváncsiak, mit gondolnak a kijárási korlátozásról, meghívták a szerdai kormányülésre Karácsony Gergelyt és Szita Károlyt (168 Óra Online)
Meghívták a kormány szerdai ülésére Karácsony Gergely főpolgármestert és a megyei jogú városok képviseletében Szita Károly kaposvári polgármestert, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökét – nyilatkozta Gulyás Gergely kedden az MTI-nek.
ápr. 8
0:07
Palkovics-csomag: több százezer embert hagynak az út szélén? (Napi)
Rövidített munkavégzésre kényszerült cégeknél az állam 3 hónapra, 70 százalékban átvállalja munkavállalók kieső bérét, de ennek feltételei lehetnek Palkovics László innovációs és technológiai miniszter keddi bejelentése szerint. Úgy fest nem változtatnak a fejlett világ legszűkmarkúbb munkanélküli-segélyezési rendszerén sem. A bejelentéssel kapcsol
ápr. 8
0:07
Szijjártó: A migráció miatt adományoztunk 100 ezer maszkot Észak-Macedóniának (444)
Ha legyengülnek, vége.
ápr. 8
0:07
Megosztja az embereket a 13. havi nyugdíj – sokan emiatt nem értenek egyet vele (Propeller)
Több, mint a megkérdezettek fele nem értett egyet a 13. havi nyugdíj bevezetésével az ATV felmérésében. A megkérdezettek 49 százaléka ért ezzel egyet, 51 százalékuk viszont nem, részben azért, mert politikai akciónak tartják a lépést, amivel 2022-es választásokon a Fidesz a nyugdíjasok szavazatait akarja megnyerni – derül ki az ATV megbízásából ké
ápr. 8
0:09
Külön mentőegységek végzik a mintavételt (Lokál)
A mentőszolgálatnál országosan 60, kifejezetten koronavírus-gyanús személyek ellátását végző egységet jelöltek ki, akik nem vesznek részt másfajta betegellátásban, illetve szállításban
ápr. 8
0:10
Kiderült: megosztja az embereket a 13. havi nyugdíj (Blikk)
– Nem okozott elsöprő sikert a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetésének bejelentése.
ápr. 8
0:10
Sorra tűnnek el a kórházakból fertőtlenítők és szájmaszkok, több eljárás is megindult (168 Óra Online)
Feljelentést tett több kórházvezető amiatt, hogy egészségügyi készletek tűntek el a kórházakból – mondta a koronavírus-járvány miatt kirendelt országos kórházfőparancsnok, Halmosi Zsolt a Kossuth Rádióban.
ápr. 8
0:11
Óriás jegybanki csomagot jelentett be Matolcsy, íme a részletek (Napi)
Öt fontos lépést jelentett be az MNB. Újraindul a növekedési hitelprogram akár negatív kamattal is kaphatnak a cégek kölcsönt. A bankok is több likviditáshoz jutnak, a jegybank még több vállalati kötvényt vásárol.
ápr. 8
0:11
Fideszes képviselő „a szivárványosság és a keresztény hit különbségéről” beszélt Ungár Péternek a Parlamentben (444)
„Nem csodálkozom, hogy nem érti a misztikum, a lelkierőmű kifejezést, hiszen ehhez kell ez a fajta belső érzés, az a fajta lelkület, ami ezen az oldalon van.”
ápr. 8
0:13
Örülnek a budapestiek az ingyenes parkolásnak (Lokál)
A kormány a vírus terjedésének lassítása érdekében hétfőtől díjmentessé tette a parkolást Magyarország összes közterületén. A Lokál Budapest utcáin erről kérdezte a fővárosiakat, akik nagyon örülnek az intézkedésnek. Fontos hangsúlyozni, a rendelet nem a szabályok lazítását jelenti.
ápr. 8
0:14
Koronavírus: erre kéri a román kormányt a Momentum elnöke (Blikk)
A mai napon Fekete-Győr András, a Momentum elnöke hivatalos levélben fordult Románia egészségügyi miniszteréhez, Nelu Tătaruhoz annak kapcsán, hogy a román állam a koronavírus kapcsán kizárólag román nyelven tájékoztatta az embereket, így a magyar kisebbséghez nem jutott el anyanyelvi tájékoztatás.
ápr. 8
0:14
Ellenzéki polgármesterek: a kormány az önkormányzatok kivéreztetésére használja fel a járványkrízist (168 Óra Online)
Az önkormányzatokat ért durva forráselvonás, a helyhatóságoknak a járvány elleni védekezését, működését is ellehetetlenítő kormányzati intézkedések visszavonására szólítja fel Orbán Viktort, illetve a kormányt
ápr. 8
0:15
Így fogadták a bankok a kormány és az MNB bejelentését (Napi)
A bankoknak tetszenek a kormány és a jegybank intézkedései, bár a pénzügyi szektorra is hárul mintegy 55 milliárd forintnyi extra teher az eddigi tervek szerint.
ápr. 8
0:15
Online fogad már csak betegeket a Nyírő Gyula Kórház, de azért a drogambulancia továbbra is elérhető marad (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt szünetelteti betegfogadását a Nyírő Gyula Kórház, a betegekkel online formában konzultálnak tovább
ápr. 8
0:17
Újabb intézkedésekre utasította a járványügyi hatóság az idősotthonokat (Lokál)
A szociális intézmények - főként az idősotthonok - kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járványban. Sajnos, már két fővárosi önkormányzati fenntartásban lévő idősek otthonában is regisztráltak fertőzötteket, ezért Müller Cecília országos tisztifőorvos újabb intézkedések végrehajtására kérte fel a fenntartókat és az intézmények vezetőit.
ápr. 8
0:18
Így még biztosan nem látta Orbán Viktort: a miniszterelnök a vírus elleni háború sűrűjében járt – Kiderült: van, ahová még ő sem mehet be + videó (Blikk)
A miniszterelnök az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben járt, ahol súlyos koronavírusos eseteket kezelnek.
ápr. 8
0:18
Breaking: Orbán Viktor először látható szájmaszkban, végigjárta a tüdőkórházat (168 Óra Online)
Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetből jelentkezett be délután Orbán Viktor a Facebook-oldalán, és
ápr. 8
0:19
Karácsonyt is várják a kormányülésre (Napi)
Meghívták a kormány szerdai ülésére Karácsony Gergely főpolgármestert és a megyei jogú városok képviseletében Szita Károly kaposvári polgármestert, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökét.
ápr. 8
0:21
Orbán Viktor jobbulást kívánt Boris Johnsonnak (Lokál)
Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán üzent Boris Johnson brit miniszterelnöknek, aki a múlt héten fertőződött meg koronavírussal és aggasztó hírek érkeztek róla a napokban.
ápr. 8
0:22
Valódi segítséget nem ad, későn lép a kormány, az állásukat már elvesztők kezét elengedi - reagáltak a pártok a kormány mentőcsomagjára (168 Óra Online)
Túl későn reagált, valódi segítséget egyébként sem nyújt az igazán rászorulóknak a kormány – többnyire ez a véleménye az ellenzéki pártoknak a Palkovics László által bejelentett mentőcsomagról, kivételként a diplomásokat érintő kedvezményt üdvözölték.
ápr. 8
0:23
Összeköltözött a Semmelweis Egyetem két klinikája (Napi)
Az Ortopédiai Klinika fekvőbetegellátása és két járóbeteg ambulanciája ideiglenesen az I. Sz. Sebészeti Klinika épületében működik. Mindkét klinika az I. Sz. Sebészeti Klinika Üllői úti főbejáratán keresztül közelíthető meg, itt történik meg ugyanis a pretriázs, azaz az előzetes, koronavírus-gyanút kiszűrő állapotfelmérés és a beléptetés - közölte
ápr. 8
0:26
Lételeme a vibrálás – Bayer Ilona, a munkamániás nagymama, akit a televízióból ismerhetünk (168 Óra Online)
.
ápr. 8
0:27
Nem lesz annyira rossz a válság, mint 2008-ban (Napi)
Recesszió és infláció lesz, aminek lehet örülni viszont, hogy egy elemzés szerint akkora baj nincs mint a Lehman Brothers válság idején.
ápr. 8
0:30
A Hír TV megtalálta a forintgyengülés fő felelősét: természetesen most is Soros György áll a háttérben (168 Óra Online)
A 444.hu vette észre, a kormánymédia megtalálta a forintgyengülés fő felelősét: Soros Györgyöt. A csatorna híradója egy egész riportot szentelt a konteó terjesztésére. Ebben egyebek mellett kiderül, a milliárdos nemcsak pénzt akar keresni, de politikailag is bosszút akar állni.
ápr. 8
0:31
Megkezdi tevékenységét a Magyar Fintech Szövetség (Napi)
A hazai újszerű pénzpiaci szolgáltatóknak is létrejött egy érdekképviseleti szervezete.
ápr. 8
0:34
Mindenki megnyugodhat: Kásler Miklós szerint van elég dolgozó az egészségügyben (168 Óra Online)
Ha tartható a kormányzat határozott és gyors intézkedései nyomán kialakult kedvező járványhelyzet,
ápr. 8
0:38
Nagyvonalúan osztogatja Magyarország a Balkánon a védőmaszkokat, Szijjártó szerint a migráció miatt fontos (168 Óra Online)
Korábban a külgazdasági és külügyminiszter közléséből tudhattuk meg, hogy a magyar kormány 5 ezer maszkot ad Észak-Macedóniának.Az adományozással nem volt egyedül a balkáni állam, más környező országokkal is ilyen nagyvonalú Szijjártó Péter - derült ki az RTL Klub híradójából. Kapott Szlovénia, Horvátország és Szerbia is a Magyarországra érkezett v
ápr. 8
0:42
Online fogad már csak betegeket a Nyírő Gyula Kórház, de azért a drogambulancia továbbra is elérhető marad (168 Óra Online)
A koronavírus-járvány miatt szünetelteti betegfogadását a Nyírő Gyula Kórház, a betegekkel online formában konzultálnak tovább
ápr. 8
1:39
Újabb intézkedésekre utasította a járványügyi hatóság az idősotthonokat (Hírstart)
A szociális intézmények - főként az idősotthonok - kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járványban. Sajnos, már két fővárosi önkormányzati fenntartásban lévő idősek otthonában is regisztráltak fertőzötteket, ezért Müller Cecília országos tisztifőorvos újabb intézkedések végrehajtására kérte fel a fenntartókat és az intézmények vezetőit.
ápr. 8
2:09
Gyurcsány kemény figyelmeztetése Orbánnak: “ennek következménye lesz” (Hírstart)
A DK elnöke közösségi oldalán azt írja, "a kormány eddigi intézkedései arról tanúskodnak, hogy nem értik sem a válság természetét, sem annak következményeit".
ápr. 8
3:15
Karácsonyt is meghívták a kijárási korlátozásokról döntő szerdai kormányülésre (Hírstart)
Szita Károly a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke is ott lesz.
ápr. 8
3:39
65 újabb koronavírus fertőzött a Pesti Úti Idősek Otthonában (Ez a lényeg)
Müller Cecília, országos tisztifőorvos jelentette be, hogy 65-tel növekedett a Pesti Úti Idősek Otthonában koronavírussal megfertőződöttek száma. A többség bentlakó idős ember, de vannak köztük dolgozók is. Folytatódnak a tesztelések.
ápr. 8
4:03
Szijjártó Péter: A nemzeti válaszok működnek a legjobban (Hírstart)
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a nemzeti válaszok működnek a legjobban, a brüsszeli koordináció háttérbe szorul.
ápr. 8
5:03
Vannak fegyvereink a koronavírus ellen, és van elég muníciónk (Hírstart)
Februárban még nem sokan gondolhatták, hogy két hét múlva Európa jelentős részén szinte megáll az élet a koronavírus-járvány terjedése miatt, Magyarországon pedig azonnali veszélyhelyzet elrendelése válik szükségessé. Ennek kihirdetésekor (alig néhány hete!) a többség még nem gondolta, hogy az Unió több országában hamarosan a tízezer főt is átlépi
ápr. 8
5:17
Komoly kérdéseket vet fel a nyelvvizsga nélküli diplomaszerzés - mi lesz oklevelekkel? (Hírstart)
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tegnap bejelentette, 75 ezer hallgatónak engedik el a nyelvvizsgakötelezettséget a diplomához. Szakmailag azonban ez már most sok kérdést felvet. Rozgonyi Zoltánnal, a Nyelvtudásért - Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület elnökével beszélgettünk.
ápr. 8
5:17
Komoly kérdéseket vet fel a nyelvvizsga nélküli diplomaszerzés - mi lesz az oklevelekkel? (Eduline)
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tegnap bejelentette, 75 ezer hallgatónak engedik el a nyelvvizsgakötelezettséget a diplomához. Szakmailag azonban ez már most sok kérdést felvet. Rozgonyi Zoltánnal, a Nyelvtudásért - Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület elnökével beszélgettünk.
ápr. 8
5:36
Ezeket a kérdéseket küldtük az operatív törzs keddi sajtótájékoztatójára (Hírstart)
A gazdaságvédelmi akcióterv eddig bejelentett intézkedései nem érinti azokat, akik már elvesztették a munkájukat. Miért nem?
ápr. 8
5:36
Több ezer milliárd jut a védekezésre és a gazdaság élénkítésére (Lokál)
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter "Történelmi akciótervnek" nevezte a kormány gazdaságvédelmi csomagját, amely a "munkaalapú gazdaság" megtartását célozza. Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján a gazdasági akciótervért felelős tárcavezető elmondta,  hogy 75 ezren nyelvvizsga nélkül kaphatják meg idén a diplomájukat, az áll
ápr. 8
5:42
Több ezer milliárd jut a védekezésre és a gazdaság élénkítésére (Hírstart)
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter "Történelmi akciótervnek" nevezte a kormány gazdaságvédelmi csomagját, amely a "munkaalapú gazdaság" megtartását célozza. Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján a gazdasági akciótervért felelős tárcavezető elmondta,  hogy 75 ezren nyelvvizsga nélkül kaphatják meg idén a diplomájukat, az áll
ápr. 8
5:42
Hazudott az Origo Donáth Annával kapcsolatban - FFF 4. rész (Ez a lényeg)
Sorozatunkban a Fidesz álhírgyárát mutatjuk be. Az FFF, vagyis a FideszFéknyúzFigyelő negyedik részében Donáth Anna kamu szexuális zaklatásos sztorijával foglalkozunk. A vádlott az Origo, a sértett a momentumos politikus.
ápr. 8
6:00
Pszichés terhet jelenthet a karantén (ATV)
A pszichológus szerint hosszú távon súlyos következményei lehetnek annak, ha korlátozzák a személyi szabadságot. Makai Gábor tanácsokat adott annak érdekében, hogy minél könnyebben át tudjuk vészelni a járvány miatt elrendelt kijárási korlátozást.
ápr. 8
6:00
Szerdai forgalomkorlátozások Budapesten (Police)
Szerdai forgalomkorlátozások Budapesten Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 04. 08., sze - 05:54 A mai napon, 2020. április 8-án egészségügyi veszélyhelyzet és járványügyi intézkedés miatt forgalomkorlátozás lesz Budapest V., XIII. és VIII. kerületében.
ápr. 8
6:06
Visszajár-e a jó pénzen kínált éves parkolói engedély ára? (Infostart)
A parkolási társaságok különböző jogcímeken – például munkavállalói kedvezményként – előre fizetett éves várakozási engedélyeket adtak ki 2020-ra, és ezek a jogosultságok a fővárosban akár százezer forintba is kerülhettek. Miután a kormány a koronavírus-járvány miatt megszüntette a fizetős parkolást, kérdéses, hogy vajon jár-e visszatérítés az ilye
ápr. 8
6:06
Legjobbkor, épp időben, vártuk: kezdődhet a Budai Vár falainak 1,8 milliárdos felújítása (Hírstart)
A Confector Mérnök Iroda Kft. újíthatja fel a Budai Vár falait, nettó 1 milliárd 796 millió forintért. A nyílt tender eredményét Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.
ápr. 8
6:12
Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk? – Kényszerhelyzet szülte kiváló megoldások az otthoni közoktatásban (168 Óra Online)
.
ápr. 8
6:12
Ez a tíz legnépszerűbb egyetem az országban, ezeket jelölték meg a legtöbben a felvételin (Eduline)
Közzétették a 2020-as felvételi jelentkezők számát. Most megnézhetitek, melyek lettek a legnépszerűbb egyetemek ebben az évben.

Keresés