2020. április 12. vasárnap

ápr. 12
0:03
Varga Mihály, KÉSZ: Pénzt veszíteni már megtanultunk (Napi)
A koronavírus-járvány miatti válság elérte az építőipart is, de sok ágazattal szemben eddig kevésbé rázta meg. A nagyberuházások jelentős része még nem állt le, de a hatások már látszanak. Sok területen embereket is tudnának felvenni, amiben nagy segítség lehet, hogy most szakemberek térnek haza kényszerűségből Magyarországra - többek között ezekrő
ápr. 12
0:03
Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait: többen is milliomosok lettek – Ön nyert? (Blikk)
Kihúzták az ötöslottó nyerőszámait!
ápr. 12
0:06
„Jobban vagyok, mint érdemlem”- közölte Orbán a kiskunhalasi kórház megtekintésén (168 Óra Online)
Lassan szokássá válik, hogy Orbán Viktor minden nap felkeres egy kórházat.
ápr. 12
0:06
Kocsis Máté: Ízléstelen (444.hu)
Ahogy Karácsony Gergely menekül a felelősség elől.
ápr. 12
0:07
Több tojás fogy, mint egy átlagos húsvétkor (Napi)
Az elmúlt két-három hétben a szokásosnál sokkal nagyobb volt a tojásforgalom – mondta Molnár Györgyi, a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) titkára az M1-en.
ápr. 12
0:07
Bevált a Bkv-sofőrök elzárása az utasoktól, hatékonyabbá vált a fertőtlenítés – Megszólalt a Bkv vezérigazgatója (Blikk)
Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója az Inforádiónak beszélt arról, hogy megoldódott a buszvezetők védelme, és a járművek takarítása, fertőtlenítése is hatékonyabbá vált az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány hatására.
ápr. 12
0:10
Hatvan fertőzöttet talált a Rózsa utcai idősotthonban a fővárosi önkormányzat (168 Óra Online)
A budapesti Rózsa utcai idősek otthonának 94 lakója közül 60 kapta el a koronavírust - közölte a Facebook-oldalán a főpolgármester. Az újabb tömeges fertőzésre úgy derült fény a VI. kerületi Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonéban, hogy
ápr. 12
0:10
Mostanra teljesen megoldódott a BKV-sofőrök elkülönítése az utasoktól (444.hu)
Korábban voltak utasok, akik nem igazán értették a társadalmi távolságtartás nevű dolgot.
ápr. 12
0:11
Újabb idősotthonból érkeztek rossz hírek (Napi)
A fővárosi koronavírus-szűrés a Rózsa utcai otthon 94 lakójából 60 idős lakónál mutatott pozitív eredményt - írta ki Karácsony Gergely a Facebookra.
ápr. 12
0:11
Izolációs kapszulákat vásárolt a Magyar Honvédség a járvány miatt, nagy szükség lehet rájuk (Blikk)
Gyors, biztonságos és izolált betegszállítást tesznek lehetővé azok az izolációs kapszulák, amelyek április 9-én érkeztek meg hazánkba. Ezek az új eszközök a Magyar Honvédség légi egészségügyi kiürítési képességét bővítik majd - áll a koronavirus.gov.hu oldalon.
ápr. 12
0:14
„Ilyet össze tudunk dobni nyolcat-tízet is, megvan ez a képességünk” – Orbán Viktor a mobilkórházat is megnézte Kiskunhalason (168 Óra Online)
Belejött a miniszterelnök a kórházmegtekintésekbe. Ha már szombaton Kiskunhalason járt, és megnézte a városi kórházat, beugrott megnézni a még üres mobilkórházat is. A létesítményt a büntetés-végrehajtás területén helyezték el és mint kiderül, 150 hely biztosan van benne, amit a miniszterelnök elégedetten nyugtáz, hiszen ha berobban a járvány, ilye
ápr. 12
0:14
Felmérték: a Budapesti Temetkezési Intézet 250 holttest egyidejű tárolására képes (444.hu)
A főváros szerint szükség lenne egy, a járvány idején használható halottszállítási, temetkezési protokoll kihirdetésére.
ápr. 12
0:15
Kiderült, hogy lehet felvételezni, diplomát szerezni (Napi)
Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól, a felsőoktatási intézményeknek kötelező lesz megszervezniük a záróvizsgákat - egyebek mellett ezekről is döntött a kormány.
ápr. 12
0:15
Kihúzták a Luxor nyerőszámait, a szerencsések több milliót is nyertek (Blikk)
Kihúzták a Luxor nyerőszámait.
ápr. 12
0:18
Itt az Orbán! – kiáltott fel egy elítélt, amikor a miniszterelnök megjelent a kiskunhalasi maszkkészítő raboknál (168 Óra Online)
Egy minisorozat is kijönne már Orbán Viktor mai, kiskunhalasi látogatásából. Emlékeztető gyanánt tekintsük meg a mai epizódokat:
ápr. 12
0:19
Allergia vagy koronavírus? Így döntheti el (Napi)
A tavasz beköszöntével az allergiaszezon is elindult, így egyre többen tapasztalhatnak kellemetlen allergiás tüneteket. A jelenlegi járványügyi helyzetben fontos, hogy meg tudjuk különböztetni az allergiás reakciókat a légúti megbetegedések, illetve vírusfertőzések, esetlegesen a COVID-19 megbetegedés tüneteitől - olvasható a Semmelweis Egyetem old
ápr. 12
0:22
Idén terjesztették fel életműdíjra a Kásler által villámgyorsan kirúgott kórházigazgatót (168 Óra Online)
Tovább bonyolódik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház leváltott igazgatójának ügye. Csernavölgyi Istvánt szinte
ápr. 12
0:23
Kiszökött egy nyugdíjas egy kecskeméti idősotthonból - kijárási tilalmat fontolgatnak minden idős ember számára (Napi)
A 65 év felettiekre vonatkozó kijárási tilalommal fenyeget a kecskeméti polgármester, miután az egyik idősotthon lakója kiszökött vásárolni - írja a 444.
ápr. 12
0:26
Borsodnádasdi polgármester: a 41 fős idősotthon lakóinak fele megfertőződhetett a koronavírussal (168 Óra Online)
Korábban Borsodnádasd polgármestere arról számolt be, hogy négyen biztosan fertőzöttek a helyi idősotthonban emiatt mindenkit letesztelnek.
ápr. 12
0:27
Mindent un már a karanténban? Ingyen is szórakozhat (Napi)
A kijárási korlátozások második hetére bármennyire is csábítónak tűnt az otthoni munkavégzés, mostanra már valószínűleg a társadalom többsége kezdi fojtogatónak érezni a bezártságot. A járvány közepette viszont sok társaság tette ingyenessé szolgáltatásait, hogy segítse az emberek szórakozását. Sok eleve költségmentes lehetőség is van azonban, hogy
ápr. 12
0:30
Kontroll: járványügyi hatóság szakemberei szálltak ki a Pesti úti idősek otthonába (168 Óra Online)
Az országos tisztifőorvos utasítására ellenőrzést tartott a Budapesti Kormányhivatal járványügyi hatósága a Pesti úti idősotthonban.
ápr. 12
0:31
Adatszolgáltatási hiba miatt menesztik a székesfehérvári kórház igazgatóját (Napi)
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere felszólította Csernavölgyi István főigazgatót, hogy adja át hivatalát a Fejér Megyei Szent György Kórház élén. Fejér megyében regisztrálták Budapest/Pest megye után a legtöbb fertőzöttet , 82-t a koronavírus-járvány kezdete óta - írja az Index.
ápr. 12
0:35
Egyelőre sikerült megvédeni a BKV sofőrjeit (Napi)
A BKV vezérigazgatója szerint a sofőrök most már teljesen el vannak zárva az utasoktól, ez pedig egyelőre hatékony megoldás, nincs panasz a részükről - írja az Infostart.
ápr. 12
0:36
Mai számok (Hírstart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 35 (harmincöt) 45 (negyvenöt) 50 (ötven) 62 (hatvankettő) 65 (hatvanöt) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt. A 4 találatos szelvényekre egyenként 4 250 615; 3 találatos szelvényekre egyenként 28 2
ápr. 12
0:39
Szentendre is bezár, kerékpárral sem lehet bemenni (Napi)
Szentendre szigorítja a húsvéti forgalomkorlátozási rendeletét. A városba vezető kerékpárút északi és déli pontjánál igazoltatások lesznek, csak szentendrei kerékpárosok használhatják a Duna-parti utat. Bezárnak a belvárosi fagyizók, lángossütők is - adta hírül az önkormányzat.
ápr. 12
0:43
Hatósági ellenőrzés a Pesti úti idősotthonban (Napi)
Az országos tisztifőorvos utasítására ellenőrzést tartott a Budapesti Kormányhivatal járványügyi hatósága a Pesti úti idősotthonban - írja a koronavirus.gov.hu.
ápr. 12
0:47
Mennyit ér a magyar rekord globális összevetésben? (Napi)
Egy egyszerű összefüggés - az, hogy ha süt a nap, termel a napelem, ha pedig jobban süt és több napelem van, akkor sokkal többet termel - kikezdte a hazai villamos energia rendszert. A napelemes erőművek térhódítása világjelenség, de éppen ezért fontos a magyarországi eseményeket a globális térképen is elhelyezni.
ápr. 12
1:21
Politikai balhé lett a Pesti úti fertőzésből (24.hu)
Politikai balhé kezd kialakulni abból, hogy sok időst megfertőzött a koronavírus egy fővárosi fenntartású intézményben.
ápr. 12
2:00
Elhunyt a „Pocsolyába léptem” szövegírója, Takáts Tamás is gyászol (Hírstart)
Elhunyt Boros György, a Pocsolyába léptem című sláger szövegírója – közölte a dehir.hu. Mint írják, aligha van, aki szereti a blues műfaját és nem ismeri a Pocsolyába léptem című dalt. Bár a dalt Takáts Tamás előadásában fedezhették fel maguknak sokan, ám szerzője Boros György, akinek nevéhez sok-sok remek dal és izgalmas zenekar fűződik a nyolcva
ápr. 12
2:42
Felmérték: a Budapesti Temetkezési Intézet 250 holttest egyidejű tárolására képes (Hírstart)
A főváros szerint szükség lenne egy, a járvány idején használható halottszállítási, temetkezési protokoll kihirdetésére.
ápr. 12
3:30
A gyermekeknek tiszta beszédre és biztonságra van szükségük (Hírstart)
A gyerekek is félnek, ezért a saját szintjükön el kell magyarázni nekik a lényeget a vírusról.
ápr. 12
4:12
Szakértő: A gyermekeknek tiszta kommunikációra és biztonságra van szükségük (Hírstart)
A saját szintjükön el kell magyarázni nekik a lényeget a koronavírusról.
ápr. 12
4:18
Öt repülőgép szállított újabb védőfelszereléseket Magyarországra (Hírstart)
A bejegyzésben azt írta: ahogy emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, úgy nő a terhelés az egészségügyi ellátórendszeren is. Az eddig kiválóan teljesítő orvosok és ápolók munkájának sikerességéhez azonban elengedhetetlen, hogy a speciális eszközök és a védőfelszerelések folyamatosan rendelkezésre álljanak - hangsúlyozta a miniszter.     Tuda
ápr. 12
4:27
„Erzsikémmel földönfutók lettünk” – A könnyeivel küszködve mesélt László, aki kis híján bent égett a házában – Így segíthet nekik Ön is (Blikk)
Szomorú látványt nyújt Bacsa László (73) nyugdíjas villanyszerelő mester és felesége, Erzsike (66) otthona. Üszkös gerendák meredeznek az ég felé, a kormos, repedt falak között megrekedt a füstszag. Tucatnyi, maszkos munkás bontja a tetőt, közben Laci bácsi vigasztalhatatlanul, a könnyeit nyelve figyeli a pusztulást. Fájós lábával odébb biceg, hogy
ápr. 12
4:36
Fabinyi Tamás: ekkora pofont régen nem kapott a világ (Hírstart)
Fabiny Tamás úgy fogalmazott: ekkora pofont régen nem kapott a világ, és mind a társadalomnak, mind az egyháznak nagyon sokat...
ápr. 12
4:42
Orbán Ceausescu nyomában (Hírstart)
„Lélegzetelállító kijelentést tett tegnap Orbán Viktor, ami – nem szégyellem a kifejezést használni – paranoiára utal” – reagált portálunknak Felcsuti Péter közgazdász a miniszterelnök tegnapi szavaira, miszerint „vörös vonal” a számára a GDP három százalékában maximált költségvetési hiány, ami fölé nem szabad mennünk, mert „a végén keservesen meg
ápr. 12
5:09
Szeptemberben már a Balaton partján sétálhatunk? Így változik meg az életünk a koronavírus-járvány után (Blikk)
Most kiderül, miben változik meg az életünk a járvány után.
ápr. 12
5:18
Többfrontos háború zajlik a vírussal szemben (ATV)
A koronavírus kapcsán a legtöbbet talán a lélegeztetőgépekről hallunk, amelyekből mindenhol kevés van, vagy várhatóan kevés lesz. A Heti Napló riportja.
ápr. 12
5:18
A legjobb receptek: így készítsd el a húsvéti karanténmenüt! (Ez a lényeg)
Az már biztos, hogy ez lesz mindenidők legfurcsább Húsvétja. Semmi locsolkodás, semmi családlátogatás és semmi tojáskeresés az utcákon. Ezek ugyan elmaradnak, de, főzni és sütni azért még lehet.
ápr. 12
5:48
A 10 legjobb film Húsvétra (Ez a lényeg)
Bár húsvéti filmből nincs olyan sok, mint karácsonyiból, egy kisebb csokornyit összeválogattunk. Nektek van kedvenc húsvéti filmetek?
ápr. 12
6:06
Nem csodaszer, de reménykeltő: a BCG-oltás hatása a koronavírusra (ATV)
Tudományos megerősítést ugyan még nem nyert, de kutatói körökben is növekvő érdeklődés kíséri azt a feltevést, miszerint a tuberkulózis megelőzésére kifejlesztett BCG-védőoltás enyhítheti a koronavírusos megbetegedéseket. A Hetek cikke.
ápr. 12
6:12
Itt az Orbán! – kiáltott fel egy elítélt, amikor a miniszterelnök megjelent a kiskunhalasi maszkkészítő raboknál (Hírstart)
Egy minisorozat is kijönne már Orbán Viktor mai, kiskunhalasi látogatásából. Emlékeztető gyanánt tekintsük meg a mai epizódokat:
ápr. 12
6:24
Kerékpárral sem lehet bemenni Szentendrére (NLC)
Az autósok után már a bringásokat is kitiltotta Szentedre a húsvéti ünnepek idejére.
ápr. 12
6:48
Orrfacsaró bűz, piszok, sötétség: ilyen körülmények között tartottak éhező kutyákat egy baranyai telepen (ATV)
Legyengült, éhező kutyákat mentettek pécsi állatmentők a rendőrökkel közösen egy baranyai faluból. Egy szaporító telepet találtak áldatlan körülmények között, ahonnan négy kutyát tudtak elhozni.
ápr. 12
6:48
Megmaradt adókedvezménye miatt hódít a SZÉP-kártya (888.hu)
Bár a munkáltatók többsége az idén is megtartotta a tavaly kínált cafeteria-elemek zömét, adóelőnye miatt a SZÉP-kártya teszi ki a teljes cafeteria-juttatások 68 százalékát.
ápr. 12
6:51
Minden második lakó beteg a borsodi otthonban (24.hu)
A polgármester szerint a város is fertőzött lehet.
ápr. 12
6:54
Az Ötöslottó nyerőszámai az 15. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták az Ötöslottó 2020/15. heti nyerőszámait, a sorsolást ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a következő héten már 600 millió forint lesz a várható főnyeremény. Az...
ápr. 12
7:06
Új eszközökkel bővül a légi egészségügyi kiürítési képesség (Hírstart)
Figyelemmel az új koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre, úgynevezett izolációs kapszulákkal bővül az Airbus A-319-es repülőgépek felszereltsége.
ápr. 12
7:06
10+ szuper társasjáték kijárási korlátozás idejére: ezekkel napokig el van a család (Pénzcentrum)
Lassan egy hónapja zárkózott be az ország, aki csak teheti, az otthon marad, így lassítva a koronavírus terjedését. Színház, étterem és mozi helyett otthoni elfoglaltságokkal ütjük el az időt, és mint kiderült, egyre többen nyúlunk...
ápr. 12
7:12
Jelasity Radován: nincs ingyenbankolás (Menedzsment Fórum)
Nomen est omen. Öt éve az Erste Banknak – neve német jelentéséhez hűen – elsőként sikerült az Orbán-kormánytól az összes hazai bank számára kedvező feltételeket kicsikarnia, aminek előnyeit természetesen az ügyfelek is élvezhették. Most hasonló tettre lenne szükség: folynak a tárgyalások a tranzakciós illeték eltörlésére a Pénzügyminisztérium és a

Keresés