2020. április 27. hétfő

ápr. 27
0:03
Pert indít a DK, hogy a kormány végre elárulja, hány embert teszteltek koronavírusra Magyarországon (168 Óra Online)
Pert indít a DK azért, hogy a kormány elárulja: hány emberen végeztek eddig koronavírustesztet Magyarországon - közölte az ellenzéki szervezet pártigazgatója, országgyűlési képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.
ápr. 27
0:03
"Másfél hónapon belül kétszer lettem munkanélküli" (444.hu)
Olyan munkanélküliekkel beszéltünk, akik a járvány okozta leállás miatt vesztették el állásukat. Egyikükön sem segített egyelőre a gazdaságmentő csomag.
ápr. 27
0:06
Bábszínház a nappaliból (Blikk)
Online lakásszínházat rendezett be a debreceni Vojtina Bábszínház lakáspróbatermében a Csokonai Nemzeti Színház két művésze: Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel, akik élő adásban közvetítik előadásaikat.
ápr. 27
0:07
Operatív törzs: május 3-tól enyhíthetnek a kijárási korlátozásokon (168 Óra Online)
Emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, de az eredményes védekezésnek köszönhetően sikerül laposan tartani a járványgörbét - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.
ápr. 27
0:07
Országos dudálós tüntetést hirdetett holnapra Szél, Hadházy és a Momentum (444.hu)
Szerintük a kormány látszatintézkedéseket hoz a járvány ellen, ami miatt most csak így lehet tiltakozni.
ápr. 27
0:10
Jövőre rendbe jön Magyarország gazdasága? (Blikk)
Bod Péter Ákost, egyetemi tanárt, az MNB volt elnökét kérdeztük.
ápr. 27
0:11
Minden eddiginél több embert kaptak rajta a rendőrök a kijárási korlátozások megsértésén a hétvégén (168 Óra Online)
Minden eddiginél több, 1905 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek a kijárási korlátozás szabályainak megsértése miatt a hétvégén - hangsúlyozta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a vasárnapi online sajtótájékoztatón.
ápr. 27
0:11
„Most senki nem tud adni egy darab kenyeret sem” (444.hu)
A mélyszegénységben élő falusi közösségeket hetek alatt súlyos helyzetbe hozta a járvány, pedig még be sem tört hozzájuk a fertőzés. Az adományozás akadozik, az alkalmi munkák megszűntek. Ahol nem telik ételre, ott fertőtlenítőszert sem tudnak venni. A kormány eddig érdemben nem intézkedett, éhező családok ezrei maradtak magukra.
ápr. 27
0:14
A diktátor eltűnése óta ezt találgatja a világ: él-e még Kim Dzsong Un? (Blikk)
Életben van-e Kim Dzsongun (36)?
ápr. 27
0:15
A Nagykörúton is ideiglenes kerékpársávot festenek fel (168 Óra Online)
A járványügyi helyzethez kapcsolódóan újabb ideiglenes kerékpársávot alakítanak ki a fővárosban, a Nagykörút Üllői út és Váci út közötti szakaszán hétfőn kezdődnek a munkálatok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel.
ápr. 27
0:15
Az Igazságügyi Minisztérium kiküldött egy hírt arról, hogy Varga Judit hegedül (444.hu)
Szomorú vasárnap.
ápr. 27
0:15
Orbán Viktor: Megkezdődik a védekezés második szakasza (Hírstart)
– Megkezdődik a védekezés második szakasza - mondta péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök, a Kossuth Rádiónak adott interjújában. Fokozatosan, szigorú menetrend szerint kell újraindítani az életet Magyarországot, aminek az a feltétele, hogy meg kell védeni a leginkább veszélyeztetetteket: az időseket, a krónikus betegségben szenvedőket és a nag
ápr. 27
0:18
Így zajlik le egy koronavírustesztelés (Blikk)
A csupán ötezer fős lakossággal rendelkező falu, Kozármisleny az első magyar település, ahol az önkormányzat támogatásával tesztelik a lakosságot.
ápr. 27
0:19
Szép dolog az otthonmaradás, de akkor miből fizeted a számlákat? (444.hu)
Több vállalkozó is újra munkába állt, mert úgy érzik, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy ne dolgozzanak. Nyitnak az edzőtermek, vendégeket fogadnak a vendéglátó- és a szépségipar dolgozói.
ápr. 27
3:18
Sírva ölelte meg a gazdája – A siófoki állatmentők találták meg az egy éve elkóborolt labradort (Blikk)
Egy évig tartó, hiábavalónak tűnő keresés-kutatás után végül újra egymásra talált Katrin, a labrador és gazdája, Sós Rebeka (26).
ápr. 27
4:06
Hősök vagytok! – Anya és lánya együtt gyógyít a Szent János kórházban: önként jelentkezett Orsolya az ott dolgozó édesanyja mellé (Blikk)
- A Szent János Kórház III-as Belgyógyászati Osztály épületében, a Covid-19-pozitív betegeknek kialakított őrzőben ápolja a kritikus állapotban lévő fertőzötteket a 23 éves főnővéri tapasztalattal rendelkező Bíró Katalin (50) és a feladatra önkéntes ápolónak jelentkező Kozák Orsolya (23).
ápr. 27
4:09
A NAV is segíti az online hitelfelvételt (Hírstart)
A februári bevezetés óta már csaknem 15 ezren kértek online módon keresetigazolást a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) – közölte az adóhatóság. Személyes ügyintézésre nem csupán a NAV-nál nincs már szükség, hanem a bankoknál sem, mert a járványhelyzet miatt átálltak az online megoldásokra. A hitelfelvételhez elengedhetetlen a NAV által kiállított
ápr. 27
4:21
A járvány idején is segítenek a bántalmazott gyerekeken (Hírstart)
Elindult a #nehagyd #vansegítség #kérjsegítséget kampány.
ápr. 27
4:48
Járvány, enyhítés, karantén – Még sokan otthon maradnának (Blikk)
Május 4-e nemcsak az érettségizők, de az egész ország számára fontos nap lesz. Orbán Viktor miniszterelnök egy héttel ezelőtt egy videóban árulta el, hogy számításaik szerint a koronavírus-járvány május 3-án tetőzhet.
ápr. 27
5:18
Majtényi: Miniszteri utasításokkal nem lehet felülírni a törvényeket még rendkívüli jogrend idején sem (ATV)
Kásler Miklós megtiltotta a kórházigazgatóknak, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban adatokat szolgáltassanak – ez derül ki az MSZP elnökének küldött válaszlevélből, amely az egyik intézményvezetőtől származik. Az ellenzéki pártok szerint alapvető érdek lenne a megfelelő tájékoztatás a járvány elleni védekezés szempontjából is. Majtényi Lászl
ápr. 27
5:21
Majtényi: Miniszteri utasításokkal nem lehet felülírni a törvényeket még rendkívüli jogrend idején sem (Hírstart)
Kásler Miklós megtiltotta a kórházigazgatóknak, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban adatokat szolgáltassanak – ez derül ki az MSZP elnökének küldött válaszlevélből, amely az egyik intézményvezetőtől származik. Az ellenzéki pártok szerint alapvető érdek lenne a megfelelő tájékoztatás a járvány elleni védekezés szempontjából is. Majtényi Lászl
ápr. 27
5:33
Gyártunk maszkot, lélegeztetőt, fertőtlenítőt, vécépapírt, van elég élelmiszer (Ripost)
Ha mindenkinek tej kell, akkor vegyünk inkább egy tehenet – tartja a népi bölcsesség. Ennek megfelelően készült fel a járványra Magyarország: van már maszkot gyártó gépsorunk, fertőtlenítőgyárunk, magyar fejlesztésű lélegeztetőgépünk, és önellátók vagyunk élelmiszerből, sőt vécépapírból is. Ez még azt is lehetővé teszi, hogy másoknak segítsünk.
ápr. 27
5:51
Brutális elszigeteltség és stressz: ha betör a vírus, ezeknek az intézményeknek annyi (Pénzcentrum)
10-12 gyerek, ötödik hete bezárva egy épületbe. Van egy kis udvar, de az nem pótolja a játszóteret, a foci pályát, vagy a közeli parkot, ahol kedvükre futkoshatnak, játszhatnak. A karantén mindenkinek nehéz, de a gyermekotthonban élők...
ápr. 27
6:03
Szakmai vizsga maszkban (Hírstart)
A veszélyhelyzet miatt most érettségi nélkül is jelentkezhetnek a fiatalok technikumi képzésekre.
ápr. 27
6:06
Sokan az elmúlt évek legerősebb nyarára számítanak a Balatonnál (Alternatív Energia)
Optimisták a balatoni vállalkozások, bíznak a május végi, június eleji nyitásban, s remélik, még megmenthető az idei év. Ha viszont elhúzódik a járvány, a tóparti kisvállalkozások nagy része becsődölhet.
ápr. 27
6:09
Hétfő reggeltől kötelező az arc eltakarása Budapesten a tömegközlekedésben és a boltokban is (168 Óra Online)
Mától csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra.
ápr. 27
6:09
A magyarok ötöde többet dolgozik most, mint korábban (Hírstart)
Az otthonról dolgozók negyven százaléka érzi kevésbé hatékonynak a munkavégzését, és legtöbben a kollégákkal való interakciót, a rendezett munkaidőt, valamint a normális öltözködést hiányolják a kényszerű home office-ból – derül ki a Huawei Technologies Hungary online felméréséből. A mintegy 850 válaszadó fele örül annak, hogy a bejáráson megspórol
ápr. 27
6:09
Mától csak eltakart arccal szabad utazni a fővárosi tömegközlekedés járatain 6 éves kor felett (Propeller)
Mától csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra. A rendelkezés betartásának elősegítése érdekében, illetve azért, hogy m
ápr. 27
6:09
Kötelező a maszkviselés a vészhelyzet végéig Szolnokon (Ez a lényeg)
Tegnap nagyon fontos hírt tettek közzé Szolnokon. Kötelezővé vált a maszkviselés a városban.
ápr. 27
6:11
A szabad Országgyűlés megalakulására emlékező nyilatkozatról tárgyal a Ház (Propeller)
Az Országgyűlés ma tárgyal arról a politikai nyilatkozatról, amellyel kormánypárti politikusok a szabad Országgyűlés harminc évvel ezelőtti megalakulásának kívánnak emléket állítani. Az előző héten kezdődött ülés harmadik napja délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A képviselők ezt követően két órában fordulhatnak azonnali
ápr. 27
6:11
Kásler megtiltotta: a kórházak nem nyilatkozhatnak a járványügyi helyzetről (Ez a lényeg)
Tóth Bertalan, az Mszp elnöke és parlamenti frakcióvezetője április 17-én levélben 91 kórháznak tett fel kérdéseket.
ápr. 27
6:13
Negyedmilliárd forintból korszerűsítettek három szombathelyi bölcsődét (Ez a lényeg)
Több mint 250 millió forintból újult meg három szombathelyi bölcsőde a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében - tájékoztatta az önkormányzat kommunikációs vezetője az MTI-t.
ápr. 27
6:15
Mutogat a Fidesz és az ellenzék: Kapott EU-s pénzt Magyarország vagy sem? (ATV)
A kormány szerint egyetlen fillért sem adott az Európai Unió a járvánnyal kapcsolatos kiadásokra. Az ellenzék szerint azonban akár ezermilliárd forintot is elkölthet erre a célra a kabinet. Utánajártunk, mi is az igazság: a szakértő azt mondja, hogy kapott ugyan anyagi segítséget Magyarország, de a fel nem használt pénzt öt év múlva vissza kell maj
ápr. 27
6:15
Ács Rezső 5 legnagyobb bűne Szekszárd ellen (Ez a lényeg)
Ács Rezső csapra veri a közpénzes hordót, amikor csak teheti. Nézzük, hová folyik a tartalma?
ápr. 27
6:15
Nagyot esett a GKI konjunktúraindexe áprilisban (Propeller)
Példátlanul nagy mértékben, 33,1 ponttal esett a GKI konjunktúraindexe áprilisban, az üzleti és a fogyasztói várakozások egyaránt jelentősen romlottak – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel hétfőn. Az összesítés szerint az üzleti bizalmi index értéke a márciusi mínusz 1,8-ról mínusz 27,2-re csökkent. A fogyasztói bizalmi index változása en
ápr. 27
6:17
Minikoncertek várhatóak Nagykanizsán (Ez a lényeg)
A Filharmónia Magyarország felkereste Nagykanizsa fideszes polgármesterét, Balogh Lászlót, hogy eljuttathassák a helyi lakosokhoz a klasszikusokat úgy, hogy senkinek se kelljen kimozdulnia otthonából.
ápr. 27
6:19
Márki-Zay Péter: a kórházi ápoltak halála esetében vajon van-e felelős? (Ez a lényeg)
Hódmezővásárhely ellenzéki polgermesterének egyetlen kérdése van a kiköltöztetett kórházi ápoltak halála kapcsán. KI A Felelős?
ápr. 27
6:21
A tesztelés gyakorlata katasztrofális – Pusztai Erzsébet: Az egészségügyi dolgozók szuperterjesztőkké válhatnak (168 Óra Online)
.
ápr. 27
6:21
Kásler megtiltotta: a kórházak nem nyilatkozhatnak a járványügyi helyzetről (Hírstart)
Tóth Bertalan, az Mszp elnöke és parlamenti frakcióvezetője április 17-én levélben 91 kórháznak tett fel kérdéseket.
ápr. 27
6:21
Jelentősen csökkent a kínai iparvállalatok nyeresége az első negyedévben (Propeller)
A kínai iparvállalatok nyeresége jelentősen csökkent az év első három hónapjában a koronavírus-járvány nyomán kialakult fennakadások miatt. A kínai statisztikai hivatal hétfőn közölt adatai szerint a fő tevékenységükből több mint 20 millió jüan (2,83 millió dollár) éves árbevételt elérő ipari vállalatok nyeresége éves összevetésben 36,7 százalékka
ápr. 27
6:28
A Hatoslottó nyerőszámai a 17. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták a Hatoslottó 2020/17. heti nyerőszámait. Ezen a héten nem volt telitalálatos szelvény, így a 18. héten 245 millió forint fogja várni a magyar szerencsevadászokat. 245A Hatoslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben...
ápr. 27
6:33
Dudálással tiltakoznak hétfő délután országszerte a kormány járványügyi politikája ellen (168 Óra Online)
Hétfőn délután a budai Clark Ádám térre Szél Bernadett, Hadházy Ákos független képviselők és a Momentum demonstrációt szervezett, hogy tiltakozzanak az Orbán-kormány rendeleti kormányzása és járványügyben hozott látszatintézkedései ellen.
ápr. 27
6:33
Elvont gépjárműadó: van ahol néhány százezres, van ahol több tízmillió forintos a kiesés (ATV)
Van ahol néhány százezer forint, de van ahol több tízmillióra rúg az az összeg, ami a nemrég a kormány által elvont gépjárműadó miatt hiányzik a települések költségvetéséből. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke azt mondta, hogy a nyár végéig van tartaléka a falvaknak, kisvárosoknak. Utána már az sem biztos, hogy a munkatársaik
ápr. 27
6:36
Sorozatbetörőt kapcsoltak le a dorogi rendőrök (Blikk)
Négy bűncselekmény elkövetését ismerte be a dorogi nyomozóknak a 28 éves N. Renátó – olvasható a rendőrség honlapján.
ápr. 27
6:39
Elbocsátási hullám a szállodaiparban (Alternatív Energia)
Egy neve elhallgatását kérő fővárosi szállodaigazgató egyenesen kétségbeejtőnek látja a helyzetet, ugyanis az eddig bejelentett állami mentőcsomagot szerinte nem tudja a szektor igénybe venni.
ápr. 27
6:39
Mától kötelező a szájmaszk a tömegközlekedésben (888.hu)
És a taxiban is.
ápr. 27
6:45
Dudálással tiltakoznak hétfő délután országszerte a kormány járványügyi politikája ellen (Hírstart)
Hétfőn délután a budai Clark Ádám térre Szél Bernadett, Hadházy Ákos független képviselők és a Momentum demonstrációt szervezett, hogy tiltakozzanak az Orbán-kormány rendeleti kormányzása és járványügyben hozott látszatintézkedései ellen.
ápr. 27
6:48
120 ezer maszkot kapnak a lakosok Miskolcon (Ez a lényeg)
...mert a miskolci városvezetés nem csak beszél, hanem cselekszik is. A lakosok egészsége és védelme érdekében 120 ezer arcmaszkot juttatnak el valamennyi miskolci családhoz.
ápr. 27
6:50
A Magyar Honvédség fehérvári szakemberei végzik a fertőtlenítést Dunaújvárosban (Ez a lényeg)
A Magyar Honvédség mint mindig, a koronavírus-járvány által kialakult helyzetben is hősiességéről tesz tanúbizonyságot.
ápr. 27
6:51
Ingyen viszi érettségizni a diákokat egy taxis (NLC)
A május elején kezdődő érettségik idején hozza-viszi a várpalotai és környékbeli diákokat, hogy ne kelljen buszra szállniuk a koronavírus-járvány idején.

Keresés