2020. április 9. csütörtök

ápr. 9
0:03
Nehéz helyzetbe kerültek a borászok is - így próbálnak úrrá lenni a bajon (Napi)
Elindult a „Palackposta 2020”, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös borpromóciós kampánya, amely az online termelői borrendelést népszerűsíti a fogyasztók felé.
ápr. 9
0:03
Az érettségire készülőknek is segítséget nyújt az M5 oktatási műsora: ekkor érdemes nézni az adást (Blikk)
Érettségi feladatok megoldásához is tippeket ad az M5 csütörtöki oktatási műsorában – közölte az MTVA sajtóosztálya szerdán az MTI-vel.
ápr. 9
0:03
Távozik posztjáról a washingtoni magyar nagykövet (Propeller)
Szabó László washingtoni nagykövet elhagyja állomáshelyét, miután elfogadott egy felkérést a gazdasági szférából – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára szerdán. Fotó: Washingtoni Magyar Ház  Az államtitkár kifejtette: az elmúlt években jelentősen erősödtek a magyar-amerikai kapcsolatok, és ebben fontos sze
ápr. 9
0:06
Félmillió forint szabad felhasználású diákhitelt jelentett be Novák Katalin (168 Óra Online)
A koronavírus minden családot érint, aggódunk szeretteinkért, családtagjainkért, egészségükért, és nehéz az a helyzet, hogy a nagyszülőkről fizikai értelemben le kellett mondanunk, nélkülözni kell a segítségüket - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki az Operatív Törzs szokásos napi tájékoztatója előtt sorolta el,
ápr. 9
0:06
Parlament: 1700 milliárd már a Budapest-Belgrád vasút, de megéri (444.hu)
Az, hogy most nehezebb időszak jön, a kormány szerint nem a beruházás ellen, hanem mellette szóló érv.
ápr. 9
0:07
Csúszik Orbán Viktor nagy bejelentése (Napi)
A kormányülés szünetében Kovács Zoltán Nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár egy Facebook-videóban jelentette be, hogy a szerdán várt miniszterelnök bejelentés csütörtökre csúszik.
ápr. 9
0:07
Újabb magyarok számoltak be a külföldi helyzetről: többségük nem szívesen térne haza (Blikk)
Hatalmas sikert aratott Osváth Zsolt azon videója, amelyben külföldi magyarokat kérdezett a tartózkodási helyükön kialakult koronavírus-járvány okozta helyzetről, így természetesen nem kellett sokat várnunk a második rész megérkezésére sem.
ápr. 9
0:07
Kovács Zoltán: Orbán Viktor dönt a további lépésekről (Propeller)
Orbán Viktor miniszterelnök az összes szempont és a szakértők figyelembevételével dönt a szombaton lejáró kijárási korlátozás után szükséges további lépésekről – hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője szerdán az M1-en.Fotó: koronavirus.gov.hu Kovács Zoltán hozzátette: a
ápr. 9
0:10
Kormányülés: Pintér Sándor nem mond le a kézfogásról, a miniszterek menekültek az Index kamerája elől (168 Óra Online)
Szerda reggel sorban érkeztek a miniszterek a Karmelita kolostorhoz a kormányülésre, amire meghívták Karácsony Gergely főpolgármestert és Szita Károlyt, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökét.
ápr. 9
0:10
Karácsony: A Margitsziget lezárása is felvetődött (444.hu)
Csütörtökön dől el, milyen húsvéti korlátozások lesznek a fővárosban.
ápr. 9
0:11
Így előzhetők meg a vadkárok (Napi)
A napokban kezdődik a kukorica vetése, amely a vadkároknak az egyik leginkább kitett kultúra. A vadkárelhárítások megtervezéséhez, hatékony kivitelezéséhez a gazdák és a vadászatra jogosultak szoros együttműködésére van szükség – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet.
ápr. 9
0:11
Gyász: elhunyt a Dk politikusa (Blikk)
Életének 71. évében elhunyt dr. Szüdi János jogász, a magyar oktatásügy szerelmese, az igazság és jog megszállottja.
ápr. 9
0:11
16 napig volt lélegeztetőgépen egy 36 éves magyar férfi – semmilyen alapbetegsége nem volt (Propeller)
Újabb eset bizonyítja, hogy bárki veszélyben lehet az új típusú koronavírus-fertőzés miatt. Egy 36 éves férfi 16 napig volt mesterséges kómában, lélegeztetőgépen, miután Németországban elkapta a vírust. Az Augsburgban élő férfi nővére az RTL Klub Híradójának azt mesélte, öccse korábban teljesen egészséges volt. A tünetei torokfájással kezdődtek, eg
ápr. 9
0:12
Kovács Zoltán: Fellazult a rend, és ez valószínűleg tükröződni fog a számokban is (Hírstart)
Szerdán már-már egy normális napnak megfelelő forgalom volt az utcákon, és „ez nem egy jó jel” - mondta a kommunikációs akciócsoport vezetője.
ápr. 9
0:14
Nyakunkon az árrobbanás, leginkább az élelmiszerekért kell többet fizetnünk, de a benzinárak csökkentek (168 Óra Online)
Márciusban a fogyasztói árak átlagosan 3,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Februárhoz képest az élelmiszerek ára a megszokottnál nagyobb mértékben emelkedett, amiben a koronavírus-járvány hatásai is szerepet játszhattak - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az elemzők valamivel alacsonyabb, 3,6-3,7 száza
ápr. 9
0:14
Mszp: A magyarok legalább annyit érdemelnek, mint a románok vagy a németek (444.hu)
Sokkal komolyabb szociális támogatást követelnek a járvány miatt munkájukat vesztett embereknek.
ápr. 9
0:15
Távozik posztjáról a washingtoni magyar nagykövet (Napi)
Szabó László washingtoni nagykövet elhagyja állomáshelyét, miután elfogadott egy felkérést a gazdasági szférából - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára szerdán az MTI-vel.
ápr. 9
0:15
Koronavírus: rengetegen voltak ma az utcákon, Kovács Zoltán szerint „ez nem egy jó jel” – Végleges intézkedésekre kell számítani? (Blikk)
Orbán Viktor miniszterelnök az összes szempont és a szakértők figyelembevételével dönt a szombaton lejáró kijárási korlátozás után szükséges további lépésekről – hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán.
ápr. 9
0:18
Örökség miatt kaptak össze, szíven szúrta testvérét az isaszegi gyilkos (168 Óra Online)
Három hónappal meghosszabbította a letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság annak a férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly nyáron megölte a testvérét Isaszegen.
ápr. 9
0:18
Hadházy: Miért mondott Orbán és Müller Cecília mást a lélegeztetőgépeink számáról? Rétvári: Szégyellje magát! (444.hu)
Az államtitkár nem válaszolt Hadházy kérdéseire, de leszidta a képviselőt, amiért nemmel szavazott a felhatalmazási törvényre.
ápr. 9
0:19
Koronavírus: rossz hírt közöltek virológusok - új terjedési útvonalat találtak (Napi)
Európában elsőként a Pécsi Tudományegyetem (PTE) virológiai munkacsoportjának szakemberei izolálták a koronavírust egy beteg székletmintájából - tájékoztatta Jakab Ferenc professzor, a miniszterelnök által korábban felállított koronavírus-kutató akciócsoport vezetője szerdán az MTI-t.
ápr. 9
0:22
Uniós pénzekből finanszírozza a kieső bérek egy részét a kormány, 26 milliárd forintot kap a kormány Brüsszeltől (168 Óra Online)
Bár a fideszes politikusok úton-útfélen hangoztatják, hogy az Európai Uniótól semmi segítség nem érkezik, a 444.hu által megszerzett kormányzati anyag nem erről tanúskodik.Ebben az olvasható, hogy körülbelül egymillió ember kaphat átlagosan 64 és félezer forint bérkiegészítést az államtól. Ennek háromhavi költsége 193,6 milliárd forint lenne.
ápr. 9
0:22
Távozik posztjáról a washingtoni nagykövet (444.hu)
Szabó László a gazdasági szférából kapott állásajánlatot.
ápr. 9
0:23
Koronavírus: jó hírt kapott Magyarország Brüsszelből (Napi)
Az Európai Bizottság jóváhagyta a közép- és nagvállalkozásokat segítő 50 milliárd forintos magyar gazdaságmentő programot - közölte a brüsszeli testület.
ápr. 9
0:26
Hazaküldik az idős betegeket, járványkórházzá alakítanak egy újpesti kórházat (168 Óra Online)
Két kórházi épületet, a Városi Kórház egyik idősgondozóosztályát és a Baross utcai épületét is kiürítette a Honvédség, tudta meg a 24.hu. A kórház épületeit járványkórházzá alakítják.
ápr. 9
0:27
Bejelentették a bértámogatási csomag feltételeit - készüljünk a tömeges elbocsátásokra (Napi)
Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár ismertette a kormány új bértámogatási rendszerének fő szabályait. Ennek alapján tiszta a kép: nem a teljes, hanem csak a kieső munkaidőre járna a 70 százalékos állami bérpótlás a részleges leállással érintett cégeknél. A munkaadók és a szakszervezetek egyaránt bírálják konstrukciót, amelyet
ápr. 9
0:30
Kovács Zoltán államtitkár: Csütörtökön születik döntés a kijárási korlátozás meghosszabbításáról (168 Óra Online)
Kovács Zoltán államtitkár a kormányülés szünetében felvett rövid videóüzenetben jelentette be a Facebookon, hogy a miniszterelnök csak csütörtökön délután dönt majd arról, hogy mi lesz a kijárási korlátozás meghosszabbításának sorsa.
ápr. 9
0:31
Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat tartásáról márciusban (Napi)
A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek márciusban arról, hogy 0,9 százalék maradjon az alapkamat, és mínusz 0,05 százalék az egynapos jegybanki betéti kamat - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a március 24-i kamatdöntő ülésről szerdán kiadott rövidített jegyzőkönyvében az MTI szerint.
ápr. 9
0:34
Visszalőtt az Országos Bírósági Hivatal: biztosított a bírói függetlenség, csak a kisebbségnek vannak fenntartásai (168 Óra Online)
Válaszolt az Országos Bírósági Hivatal az Amnesty International jelentésére. Az emberi jogi szervezet súlyos megállapításokra jutott, miután több, az igazságszolgáltatásban dolgozó érintettet is megkérdezett.
ápr. 9
0:38
Szigorodhatnak a korlátozások a fővárosban: akár a Margitsziget lezárása is szóbajöhet (168 Óra Online)
Online sajtótájékoztatót tartott a főpolgármester a szerdai kormányülés után, amelyre ő is hivatalos volt. Azt mondta,
ápr. 9
0:42
Meghalt Szüdi János (168 Óra Online)
Életének 71. évében elhunyt dr. Szüdi János jogász, a magyar oktatásügy szerelmese, az igazság és jog megszállottja.
ápr. 9
0:42
Templom nélküli Húsvét (Igényes férfi)
Mindnyájunknak át kell gondolnunk az Istenhez, embertársainkhoz és a teremtett világhoz való viszonyunkat, és az erkölcsi értékrend világméretű felülvizsgálatára van szükség – mondja lapunknak Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. Ünnepi interjúnk a járvány miatt rendhagyó húsvétról.
ápr. 9
1:06
Vizsgadrukk (Igényes férfi)
Tűkön ülve várja több mint százezer diák, hogy megtudja: fog-e, és ha igen, hogyan érettségi vizsgát tenni a járvány idején. Több forgatókönyv is reális lehet. Bár a kormány a héten bejelentést ígér, valójában minden azon múlik, hogy a következő időszakban hogyan alakul a koronavírus-helyzet.
ápr. 9
1:36
Nem a mi érdemünk, hogy ide születtünk (Igényes férfi)
A tavaly őszi támadásoknak is sokat köszönhet a friss Máté Péter-díjas Ismerős Arcok zenekar. Nyerges Attila énekest emellett kérdeztük családmodellekről, a Lázár Ervinnel való kapcsolatáról, az állami támogatásról és arról is, mi a baja a nemzeti rock kifejezéssel.
ápr. 9
3:06
Feltétel nélkül mindenki megkaphatja a diplomáját, akinek eddig a nyelvvizsga hiányzott hozzá (Hírstart)
A Nyelvtudásért Egyesület elnöke szerint ez a lépés szembemegy a kormány eddigi nyelvoktatási politikájával.
ápr. 9
3:06
Éhezők viadala a szolgáltatószektorban (Igényes férfi)
Mi a közös a vendéglátósban, a cukrászban, a fesztiválszervezőben, a borászban és a kertészben? Az, hogy mindannyian örülnének, ha csak egy vicc kezdődne így, azonban sajnos a koronavírus-válság mindannyiuk életét felforgatta.
ápr. 9
3:15
A Blikk tesztelte a vásárlási idősávokat: meglepő dolgok derültek a kereskedőknél tett látogatásaink során (Blikk)
Nem tartják be mindenhol a délelőtti vásárlási korlátozást – derül ki a Blikk vásárlási tesztjéből.
ápr. 9
3:24
Kovács Zoltán Orbán holnapi döntéséről: Már-már normális a forgalom az utakon, ez nem egy jó jel (Hírstart)
A miniszterelnök az összes szempont és a szakértők figyelembevételével dönt a szombaton lejáró kijárási korlátozás után szükséges további lépésekről - hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője a köztévében.
ápr. 9
3:39
Magányosan raboskodik: nem emlékszik az osztályt sokkoló, véres jelenetre a győri késelő diák (Blikk)
Már négy hónapja ül egyedül a zárkájában az a 17 éves győri diák, aki megkéselte a fizikatanárát, s most újabb három hónapra meghosszabbították a letartóztatását. Úgy tudjuk, a fiú nem zavar sok vizet, kifejezetten mintarabként viselkedik.
ápr. 9
4:30
Otthoni edzéssel készülnek a dzsúdósok (Hírstart)
A Békés Megyei Kano Judo SE versenyzői szintén otthon készülnek a jövőbeni versenyekre, hiszen a közös edzésekre jelenleg nincs lehetőség. Gyáni János, az egyesület elnöke és edzője osztotta meg, milyen gyakorlatokkal maradnak formában tanítványai.
ápr. 9
4:48
Bővít a Tesco: új szolgáltatás és új kiszállítási helyszínek várnak a vásárlókra (Hírstart)
A Tesco Doboz szolgáltatással és számos új helyszínnel bővült az áruházlánc palettája.
ápr. 9
4:48
Petíció indult Orbán brutális megszorítócsomagja ellen (Ez a lényeg)
A Szabad Városok Szövetsége petíciót indított, hogy az önkormányzatok együttműködést kapjanak végre a kormánytól. A petíciót Gajda Péter, Kispest polgármestere is aláírta.
ápr. 9
4:51
Koronavírus – Drasztikus intézkedést hoztak Balatonfüreden (Infostart)
Erőteljes közterületi jelenlétet kért a húsvéti ünnepek idejére a közterület felügyelettől valamint a rendőrségtől Balatonfüred polgármestere.
ápr. 9
4:54
Szijjártó Péter: Magyarország továbbra is segít a nehéz helyzetben lévő országoknak (Hírstart)
Magyarország továbbra is segítséget nyújt majd a nehéz helyzetben lévő környező államoknak az új típusú koronavírus-járvány elleni küzdelemben, ezen tevékenysége teljes mértékben egybevág az Európai Unió ide vonatkozó politikájával.
ápr. 9
5:00
Koronavírus – Drasztikus intézkedést hoztak Balatonfüreden (Hírstart)
Erőteljes közterületi jelenlétet kért a húsvéti ünnepek idejére a közterület felügyelettől valamint a rendőrségtől Balatonfüred polgármestere.
ápr. 9
5:18
20 percenként fertőtlenítenek, és naponta kétszer mérnek lázat a szombathelyi hajléktalanszállón (ATV)
Szigorú szabályokat kellett bevezetni a szombathelyi hajléktalan-ellátó szervezetnél a járvány miatt. A szervezet ráadásul fogyatékosokat is ellát, illetve a közfoglalkoztatást is ők koordinálják a városban. A szakemberek azt mondják, hogy a gyakran változó szabályok tovább nehezítik a helyzetet.
ápr. 9
5:39
Zűrzavar a boltok húsvéti nyitva tartása körül – itt a megoldás (Ripost)
Jön a 4 napos hétvége, de be lehet vásárolni! Megkavarta az üzletek megszokott nyitva tartási rendjét a koronavírus-járvány és az ellene hozott korlátozások. Sok üzlet bezárt, némelyek csak 15 óráig vannak nyitva, s több lánc – a törvényi keretek betartása mellett – módosította a nyitva tartását, s a húsvéti ünnepnapok is bekavarnak. A Ripost segít
ápr. 9
5:42
Pusztító lehet a vírus a roma közösségekben (Hírstart)
Orbán "nagyszabású" akciótervében nem esik szó a mélyszegénységben élőkről. Pedig ők válságok idején gyakran válnak hátrányos megkülönböztetés céltáblájává, bűnbakká.
ápr. 9
5:42
Felcsuti Péter: sok embert az effektív éhezés fenyeget (Ez a lényeg)
Felcsuti Péter, közgazdász, a Raiffeisen Bank volt vezérigazgatója gazdasági szempontból vizsgálta meg az Orbán-kormány járványügyi intézkedéseit. Súlyos hibákat és hiányokat tapasztalt.
ápr. 9
5:45
Egyre újabb magyar települések tiltják ki a turistákat (Infostart)
A Balaton-parti Tihany polgármesterének felhívása után újabb települések vezetői kérik a húsvéti ünnepekhez közeledve, hogy az emberek a koronavírus-járvány miatt ne látogassanak el népszerű kirándulási helyszíneikre.

Keresés