2020. április 18. szombat

ápr. 18
0:03
Vörös zónában tesztelik a betegeket a Heim Pál kórház udvarán (Blikk)
A kórház udvarán egy vörös zónát jelöltek ki, ahol a későbbiekben tudják majd fogadni azokat a pácienseket, akik koronavírus gyanújával érkeznek tesztelésre és ellátásra.
ápr. 18
0:06
Nagyot fékezett az euróövezeti drágulás (Napi)
Márciusban öt havi mélypontra csökkent az euróövezeti infláció az Európai Unió statisztikai hivatala, írja az Eurostat pénteki jelentése alapján az MTI.
ápr. 18
0:06
Engedett a csalódott szegedi kofáknak Botka László polgármester, hétvégére nem záratja le a piacot (168 Óra Online)
Rázúdult a szegedi kofák dühe a polgármesterre, mert húsvétra bezáratta a piacot, többen csak nagypénteken hajnalban szembesültek azzal, hogy nem pakolhatják ki az árut, írja a hvg.hu. Botka László azonban most engedett ebben, de a többi húsvéti szigorítás ismét életbe lép a városban.
ápr. 18
0:06
Orbán Viktor a hazai lélegeztetőgép-gyártásról tájékozódott (Hírstart)
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
ápr. 18
0:06
Újabb vállalatoknál jelent meg a honvédség (444.hu)
Már 104 cégnél működik Honvédelmi Irányító Törzs.
ápr. 18
0:07
Sírva hívta a családját a combnyaktöréssel és tüdőrákkal kezelt idős férfi, hogy hazaküldik a kórházból – A felesége teljesen kétségbeesett (Blikk)
Az RTL Híradónak nyilatkozott annak a 77 éves férfinak a felesége, akit a combnyaktörése után most hazaküldenek a kórházból. A férfi sírva hívta fel a családját azzal, hogy az osztályt sürgősen el kell hagynia.
ápr. 18
0:10
PM: jöhetnek még újabb különadók (Napi)
Egyelőre tarthatónak tűnik a 3 százalékos áht-hiány, de ha a meghozott intézkedések nem érik el a kellő hatást, akkor szükséges lehet a deficitet elengedni - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a Világgazdaságnak.
ápr. 18
0:10
Kötelezővé teszik a maszkviselést a BKK járatain és erre a hétvégére is lezáratják Budapest dunai szigeteit (168 Óra Online)
Nem csak Orbán Viktor miniszterelnök, hanem Karácsony Gergely főpolgármester szerint is indokolt a szigorítás Budapesten, ezért elrendelte, hogy
ápr. 18
0:10
A 444 cikke után az Országos Vérellátó szolgálat tisztázta a nemi átalakító műtéten átesett emberekre vonatkozó protokollját (444.hu)
Januárt 1-től nem adhatnak vért a nemi átalakító műtéten átesett emberek, de a vérellátónál dolgoznak egy új eljárásrenden, ami nekik is esélyt teremt a véradásra.
ápr. 18
0:11
Magyar főnővér drámai üzenete New Yorkból: „Láttam teljesen egészséges, 36 éves embert meghalni a koronavírusban” (Blikk)
Megrázó szavakkal üzent New Yorkból egy magyar főnővér, aki arról mesélt, milyen nehézségekkel kell megküzdenie most a betegeknek és hozzátartozóiknak, illetve az egészségügyi dolgozóknak.
ápr. 18
0:12
Donald Tusk ismét kéretlen szavakkal illette Orbán Viktort (Hírstart)
Az Európai Néppárt elnöke a Spiegelnek adott interjújában vont náci párhuzamot a magyar miniszterelnökkel és a magyar koronavírus elleni intézkedésekkel kapcsolatban – írja a Magyar Nemzet.
ápr. 18
0:14
Koronavírus: Mészáros Lőrinc érdekeltségénél is megjelent a honvédelmi törzs (Napi)
Újabb vállalatokhoz érkeznek honvédelmi irányító törzsek a lakosság biztonságos élelmiszer- és gyógyszerellátása érdekében. Immár 104 vállalatnál vannak ott a katonák, most az újabb körben élelmiszeripari társaságoknál tűntek fel - írta a honvedelem.hu.
ápr. 18
0:14
Nem tervezik megetetni egymással az állatokat németországi mintára a fővárosi Állatkertben, van elég tartalék (168 Óra Online)
Bár a Fővárosi Állat- és Növénykert már több mint egy hónapja nem fogad látogatókat a koronavírus járvány miatt, az állatokról továbbra is a legmagasabb színvonalon gondoskodnak, így nem kell nélkülöznie a kert több mint tízezer lakójának.
ápr. 18
0:15
74 tesztet ronthattak el a Pesti úti idősotthonban, 9 beteg még mindig vár az eredményre (Blikk)
A Pesti Úti idősotthonban két levelet kaptak a Nemzeti Népegészségügyi Központból. Az elsőben az állt, hogy a „beküldött mintában kevés sejtes elem volt található”, azaz nem jó a mintavétel. A másnap feladott levélben már más okra hivatkoztak: arra, hogy a minta szállítás közben kifolyt – írta a 24.hu.
ápr. 18
0:18
Jó éve volt az MKB-nak és felkészült a válság miatti kihívásokra (Napi)
Kiemelkedő évet zárt az MKB, és készen áll arra, hogy a válságban hitelezzen. Az ügyfelek körülbelül harmada folytatja a banknál a hiteltörlesztést.
ápr. 18
0:18
Itt az első állami cégeinstand a koronavírus miatt: a debreceni dobozgyár felett már a kormány rendelkezhet (168 Óra Online)
Pénteken 11 órától, azonnali hatállyal
ápr. 18
0:22
Jó hírt kaptak az őstermelők (Napi)
Módosult az őstermelői igazolványok szabályozása: az idei értékesítési betétlapok a veszélyhelyzetet követően is kérelmezhetőek, automatikusan január 1-jéig visszamenőleges hatállyal - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
ápr. 18
0:22
A Fejér Megyei Kórház főigazgatójának eltávolítása után most lemondott az orvosigazgató is (168 Óra Online)
Lemondott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvos igazgatója, Reiber István, döntését a megbízott főigazgató elfogadta – olvasható az intézmény közleményében.
ápr. 18
0:26
Spórol a Spar: elbocsátások a kormányzati sarc miatt (Napi)
A 24.hu egy vidéki üzletből kapta a hírt: a Spar leépítésbe kezdett, a kiskereskedőkre kivetett különadóra hivatkozva küldi el a dolgozók egy részét. Pedig márciusban még a pánikvásárlások miatt megrohamozták a boltokat az egész országban, és minden addigi rekordot megdöntöttek az élelmiszer-kiskereskedő láncok. A Spar egy április eleji közleményéb
ápr. 18
0:26
Emmi: nem igaz, hogy a kórházak "kirakják az öreg embereket meghalni" (168 Óra Online)
Közleményt adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miszerint
ápr. 18
0:30
Nagy változás jöhet a fesztiválokon való fizetésben (Napi)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Festipay Készpénzmentes Fizetési Szolgáltatások Zrt. (Festipay) kötelezettségvállalását, amelynek eredményeként a fogyasztók a jövőben tisztességtelen befolyásolástól mentesen tudnak majd dönteni arról, hogy a társaság által lebonyolított fizetési tranzakcióknál kívánnak-e borravalót adni, és ha igen, az
ápr. 18
0:30
Nem tudott leparkolni Szabó Zoltán, erre egy miniszteri biztos lekommunistázta, Bayer Zsolt pedig 120 kiló disznósz..rnak nevezte (168 Óra Online)
„Elképesztő stílusban gyalázta” Facebook-oldalán a kormányt a DK-s Szabó Zoltán, háborodott fel a kormánybarát 888.hu, mégpedig a "gazemberek" címszó alatt.
ápr. 18
0:34
Koronavírus: az OPEC sem vár túl sok jót a jövőre nézve (Napi)
Világgazdasági recessziót és az olajkereslet csökkenését várja az idén a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) legfrissebb havi piaci elemzésében - írja az MTI.
ápr. 18
0:34
Selejtes mintákat küldtek koronavírus-tesztre a Pesti Úti Idősek Otthonából, csak 9 nap után értesítették az otthon vezetőjét (168 Óra Online)
Két levelet kaptak kézhez pénteken a Pesti úti idősotthonban, amelyeket postán küldtek a Nemzeti Népegészségügyi Központból - tudta meg a 24.hu. Egy április 9-ei keltezésű levélből az derül ki, hogy „a beküldött mintában kevés sejtes elem volt található”, azaz nem volt jó a mintavétel.
ápr. 18
0:38
Újabb szigorítások jönnek Budapesten (Napi)
Ezen a hétvégén is lezárják a Margitszigetet és az Óbudai-szigetet - jelentette be a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester az újabb szigorításokat, amelyek között az is szerepek, hogy április 27-től a BKK járatain csak maszkkal, sállal vagy kendővel eltakart arccal lehet majd csak igénybe venni.
ápr. 18
0:38
Nem tudjuk, hogy Matolcsy elnök úr miről beszél – Válaszolt Parragh László a MNB-elnök kemény kritikájára (168 Óra Online)
Egészen furcsa nyilatkozatháború robbant ki pénteken. A Magyar Nemzeti Bank elnöke komoly kritikát fogalmazott meg a kormányközeli körökbe szintén bejáratos iparkamarai elnökkel, Parragh Lászlóval szemben.
ápr. 18
0:42
Óriási méltánytalanságot tartogathat a 13. havi nyugdíj (Napi)
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az április 16-i kormányinfón ismertette, hogy mekkora összegre számíthatnak a nyugdíjasok évről évre 13. havi nyugdíj jogcímen. Ha a megoldást nem finomítják, az tovább élezheti a magyar nyugdíjrendszer amúgy is komoly egyensúlytalanságait. Van, akinek félmillióval lehet nagyobb a nyugdíja így jöv
ápr. 18
0:42
Sírva hívta a családját egy 77 éves férfi, mert közölték vele, hogy combnyaktörése után 2 hónappal haza kell mennie (168 Óra Online)
Sírva hívta a családját egy 77 éves férfi, mert közölték vele, hogy combnyaktörése után 2 hónappal, haza kell mennie a Péterfy Sándor utcai kórház rehabilitációs osztályáról. Az RTL Híradónak kétségbeesett felesége nyilatkozott, akinek fogalma sincsen, hogyan fogja járásra képtelen, egyébként tüdőrákos férjét egyedül ellátni kis panellakásukban.
ápr. 18
0:46
Kénytelenek felélni az emberek a tartalékaikat - készül az MNB a vészhelyzetre (Napi)
Hitelt ad a jegybank a befektetési alapoknak és a nyugdíjpénztáraknak, hogy ne kerüljenek bajba, ha tömegek kezdik kivenni a pénzüket, vagy nem tudják tovább fizetni a tagdíjukat.
ápr. 18
0:50
A Költségvetési Tanács optimista (Napi)
Átmenetinek tartja a járvány okozta gazdasági lassulást a Költségvetési Tanács, a testület szerint a gazdaság a veszélyhelyzet megfelelő kezelése esetén visszatérhet középtávú növekedési pályájára - írja az MTI.
ápr. 18
0:54
Új elnöke van a Közbeszerzési Hatóságnak (Napi)
Kovács Lászlót választotta a Közbeszerzési Hatóság (KH) elnökének 5 évre a szervezet keretében működő Közbeszerzések Tanácsa - közölte a KH az MTI-vel pénteken.
ápr. 18
0:58
MNB: mérséklődött a magyar gazdaság külső sérülékenysége (Napi)
Tovább mérséklődött a magyar gazdaság külső sérülékenysége, az ország külső finanszírozási képessége 2019-ben is pozitív tartományban maradt – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI szerint.
ápr. 18
1:00
Minden magyarért felelősséggel tartozunk, a bajban különösen (Hírstart)
A nemzeti kormányzás jegyében Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a határon túli magyar közösségek megkeresésére, a koronavírus-járvánnyal összefüggő védekezési feladatokban való részvételre kérte fel orvos kollégáit egy erdélyi, önkéntes orvosi misszió keretében. Örömmel tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy az önként jelentkező eg
ápr. 18
1:02
Koronavírus: könnyítést kaptak a gazdák (Napi)
A járványügyi veszélyhelyzet idejére a gazdálkodók mentesülnek a vízkészletjárulék-fizetési kötelezettség alól, az erről szóló kormányrendelet pénteken jelent meg - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteken az MTI-vel.
ápr. 18
1:06
Változtak a mezőgazdasági egyszerűsített munkavállalás szabályai péntektől (Napi)
A termelés zavartalan biztosítása érdekében péntektől rugalmasabbá váltak a mezőgazdasági ágazatban az egyszerűsített foglalkoztatás keretében megvalósuló munkavállalás szabályai - hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM) pénteken.
ápr. 18
1:48
A kormány felhatalmazta magát különleges gazdasági övezetek létrehozására (Hírstart)
A koronavírus-járvány gazdasági és munkaerőpiaci hatásainak kezelése érdekében a kormány a jövőben kijelölhet különleges gazdasági övezeteket – olvasható a pénteki Magyar Közlönyben megjelent rendeletben. A kormány máris döntött az első ilyen övezet létrehozásáról Göd területén- írja a Portfólió.
ápr. 18
3:09
Jótevői keresik a hajléktalan Misi bácsi rokonait – A gyerekei nem látogatják, a nyugdíját más veszi fel (Blikk)
Tizenkét évig elsétáltak mellette az emberek, ám talán most megváltozhat Kurta Mihály (72) élete.
ápr. 18
3:15
Rettegnek az érdi illegális nyugdíjasház lakói a koronavírus-járvány miatt – Egy kétségbeesett rokon levélben kért segítséget (Blikk)
Kétségbeesett hangú levélben kért sürgős segítséget az operatív törzstől az Esztergályos utcai Gyöngykagyló Időskorúak Gondozóháza egyik lakójának rokona.
ápr. 18
4:24
BKK: az Üllői úton is elkezdődik az ideiglenes kerékpársávok kialakítása (Hírstart)
A fővárosi önkormányzat még március végén döntött arról, hogy kihasználva a felére csökkent gépjárműforgalmat, néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávokat alakít ki.
ápr. 18
4:30
Itt az összes fontos részlet az idei érettségiről (Hírstart)
Újabb hasznos, praktikus részletek derültek ki az érettségiről: az államtitkár válaszolt a kérdésekre, köztük az utazás és a kollégiumi elhelyezés megoldására. A felvételi ponthatárok miatt sem kell aggódni szerinte, ahogy lesz elvileg elég felügyelő tanár is a vizsgák lebonyolításához.
ápr. 18
4:36
Elhunyt Erdély Zsigmond Gábor, az MKB Bank volt elnök-vezérigazgatója (Hírstart)
Hetvenhét éves korában elhunyt Erdély Zsigmond Gábor, az MKB Bank volt elnök-vezérigazgatója – közölte az MKB Bank pénteken az MTI-vel.   Erdély Zsigmond Gábor a 80-as évek végétől 1996-ig vezette az MKB Bankot, mely vezetése alatt vált szakosított pénzintézetből univerzális kereskedelmi bankká, nyitotta meg első fiókjait, bocsátott ki az országban
ápr. 18
5:06
Magyar Posta: az emberek elfogadták a kézbesítés új eljárási rendet (Hírstart)
Az ügyfelek nem csak türelemmel viseltetnek a megváltozott eljárás iránt, hanem várták is ezeket az intézkedéseket, és egyben megköszönte hozzáállásukat.
ápr. 18
5:18
Meghaladja a százmillió forintot az állatkert bevétele (Hírstart)
Működési költségeit részben saját működési bevételeiből, részben a fenntartó által működési célra adott támogatásból fedezi a főváros.
ápr. 18
5:24
Zavartalan a budapesti állatkert működése, a kieső bevétel meghaladja a százmillió forintot (Hírstart)
A takarmányellátás biztosított, mert az állatkertnek korábban beszerzett készletei, tartalékai is vannak.
ápr. 18
6:12
Nem szavazza meg a Fidesz az Európai Parlament járvánnyal kapcsolatos állásfoglalását (24.hu)
A dokumentum bírálja a magyar kormány vészhelyzeti szabályait, ezért tartózkodnak.
ápr. 18
6:18
Ellenség, aki Cserhátit védi (Alternatív Energia)
Itt a világjárvány, de az egészségügyi államtitkárnak jut ideje arra, hogy kiossza azt, aki védeni meri a rehabilitációs intézet felmentett igazgatóját.
ápr. 18
6:18
Komáromi: Semmilyen járványügyi, orvosszakmai logika nincs az ágykapacitások felszabadításában (ATV)
A DK szakpolitikusa arról is beszélt, hogy most 5-6 naponta duplázódik meg a fertőzöttek száma. Komáromi Zoltán szerint két lehetőség van: vagy a mostani számokkal játszik a kormány, vagy a „nagyon lelketlen, embertelen ágykiürítési rendelet elhamarkodott volt".
ápr. 18
6:18
Együtt nudizott az erkélyen két ikercsaj (Ripost)
Csupán egy-egy falatnyi tangát viseltek a lányok, amikor kimentek a teraszra napozni...
ápr. 18
6:20
Az emberek negyede eltitkolná, ha fertőzött! Megkérdeztünk 750 embert (Ripost)
Sok ember fél a kéthetes karanténtól vagy a megbélyegzéstől, ezért inkább nem szól, hogy beteg. Ez még rendben is lenne, ha ilyenkor szigorúan otthon marad valaki, és enyhék a tünetei – de ha a tünetek súlyosak és tipikusak, azonnal hívjuk a háziorvost! A legfontosabb: mindenki, aki betegnek érzi magát, maradjon otthon!
ápr. 18
6:24
Több járat közlekedése is változik Budapesten (888.hu)
Lezárták a Margitszigetet a koronavírus-járvány további terjedésének megelőzése érdekében, ezért több járat közlekedése is változik a hétvégén.

Keresés