2020. április 19. vasárnap

ápr. 19
0:03
Többet tesztelnek az idősotthonokban, már 18 intézményben mutatták ki a fertőzést (168 Óra Online)
Egyre többen kerülnek kórházakba a koronavírus miatt - számolt be az aktuális helyzetről az országos tisztifőorvos. Müller Cecília azt mondta,
ápr. 19
0:06
Koronavírus: kétszázmillió forint adománynál tart a harmadik leggazdagabb magyar (Napi)
A Gattyán György érdekeltségébe tartozó Docler Holding a segitunkegymasnak.hu felhívására reagálva 1000 vadonatúj számítógépet adományozott a távoktatásban résztvevő gyermekeknek - tudta meg az Önkéntességet- és Adományozást Koordináló Akciócsoporttól a Forbes.hu.
ápr. 19
0:06
Kinek szerencsés a mai nap? Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai (Blikk)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
ápr. 19
0:06
Orbán fülébe dudáltatják az autósokat Hadházyék a kórházból kidobott betegek miatt (Propeller)
Közös akciót szervez április 20-ára Hadházy Ákos és Szél Bernadett független parlamenti képviselők, valamint a Momentum Mozgalom. A szervezők arra kérik az embereket, hogy aki egyetért azzal, hogy gonosz és embertelen lépés a haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldése, nyomjon egy izmos dudát a Karmelit
ápr. 19
0:07
Politikai akció, ha valaki kritizálja a kormányt érettségi-ügyben - legalábbis ez derül ki az EMMI állásfoglalásából (168 Óra Online)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete politikai akciót csinál az érettségiből - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton. A tárca arra az állásfoglalásra reagált, amelyet az érdekképviselet csütörtökön adott ki. Ebben azt írták, felelős tanár nem érettségiztet májusban, még akkor sem, ha kényszerítik.
ápr. 19
0:10
Nyolcmilliárdot költ építésre a hegyvidéki önkormányzat (Napi)
Egyedüli ajánlattevőként az Archibona Kft. végezhet különféle építési munkákat, nettó 7 milliárd 985 millió forintért a Budapest XII. kerületi önkormányzatnak.
ápr. 19
0:10
„A háziorvostól szopogatótablettát kaptam” – Hiába kéri, nem látják el és tesztet sem végeznek el a súlyos állapotban lévő kiskunhalasi nőn (Blikk)
Közösségi oldalán, videókon keresztül ad információt állapotáról a 32 éves, kiskunhalasi Pápai Rita, akinél öt nappal ezelőtt jelentkeztek a koronavírus tünetei.
ápr. 19
0:10
Terroristákhoz hasonlította az államtitkár a pedagógusok szakszervezetét (Propeller)
Megdöbbentő, hogy a járvány közepette is politikai akciókat űz a balliberális elkötelezettségű PDSZ – mondta az M1 híradójának Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár. Fotó: kormany.hu Maruzsa szerint a PDSZ nyíltan az érettségi megakadályozására buzdítja a pedagógusokat, ezzel az érettségiző fiatalok jövőjével is képes játszani. Javaslom nekik, ho
ápr. 19
0:11
Borsodnádasdon és környékén már 14 koronavírusos van, a járvány elterjedt a szomszédos falvakban (168 Óra Online)
Nem állt meg az idősotthon falainál a koronavírus Borsodnádasdon.
ápr. 19
0:12
A rendőrök elfogták a bántalmazót (Police)
A rendőrök elfogták a bántalmazót Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 04. 18., szo - 23:58 Halált okozó testi sértés elkövetése miatt fogtak el egy férfit a rendőrök Tatabányán.
ápr. 19
0:14
Új forintérmék érkeznek hamarosan (Napi)
Az MNB honlapján megjelent a Tisztelet a veszélyhelyzet hőseinek forgalmi érmék emlékváltozata tervezésére kiírt pályázat.
ápr. 19
0:14
Tragédia: az első tünetek után három nappal meghalt a televíziós műsorvezető édesapja (Blikk)
Az első tünetek jelentkezése után három nappal meghalt a keszthelyi tévé műsorvezetőjének, Kalapos István édesapja. A 74 éves férfi állapota olyan hirtelen romlott le, hogy már tesztelni sem tudták - számolt be az esetről az RTL Híradó, amelyből kiderült, Kalapos édesanyja is elkapta a betegséget.
ápr. 19
0:15
Az Állami Számvevőszék állítja, hogy törvényesen ellenőrzik a Demokratikus Koalíciót, és függetlenül járnak el (168 Óra Online)
Magyarországon működik a jogállam, a törvényeknek megfelelően zajlik a Demokratikus Koalíció (DK) ellenőrzése
ápr. 19
0:18
Müller Cecília nem szeretne olyan képeket látni itthon, mint amilyenek Olaszországból érkeztek (Napi)
Az elmúlt napokban több mint százzal nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma - mondta az MTI szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szombaton.
ápr. 19
0:18
Koronavírustesztek elvégzésére alkalmas gép érkezett Berettyóújfaluba (Blikk)
Megérkezett Berettyóújfaluba az a koronavírus tesztek elvégzésére alkalmas gép, amelynek árát mindössze két nap alatt gyűjtötték össze helyi adományokból. Az újonnan vásárolt orvosi eszközzel várhatóan jövő héten kezdik meg a tesztelést - derült ki az ATV Híradójából.
ápr. 19
0:19
Rendeleti kormányzás: elvenné Göd bevételeinek jelentős részét a kormány, amivel nehéz helyzetbe hozza a várost (168 Óra Online)
A koronavírus-járvány gazdasági és munkaerőpiaci hatásainak kezelése érdekében a kormány a jövőben kijelölhet különleges gazdasági övezeteket – derült ki a pénteki Magyar Közlönyből. Ebből pedig hamar valóság lett, amely elsőként Gödön realizálódott elsőként, mivel ezt jelölte ki a kormány. Az indoklás szerint itt 1500 munkahelyet kell megvédeni, v
ápr. 19
0:22
Kigyúrta magát a magyar táplálékkiegészítő-óriás (Napi)
A dél-afrikai tőzsdén (JSE) jegyzett Ascendis Health bejelentette, hogy megállapodott a magyar BiotechUSA tulajdonosaival a portfóliójába tartozó Scitec Nutrition eladásáról - adta hírül a forbes.hu.
ápr. 19
0:23
Most már ilyenünk is van: maszklabort létesítettek a Műegyetemen, itt fogják vizsgálni a védőfelszerelések minőségét (168 Óra Online)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezése alapján egyéni
ápr. 19
0:26
A multik miatt máris változtat a magyar kormány? (Napi)
Szijjártó Péter korábban levelet küldött a magyarországi multinacionális vállalatoknak, amelyben biztosította azokat, hogy a kormányzati mentőcsomaggal meg tudják védeni a munkahelyeket. A cégek azonban úgy tűnik, nem igazán tudnak élni a lehetőségekkel, számos vállalat leépítésekbe kezdett - értesült a Portfolio.hu. A lap szerint ezért a kormány á
ápr. 19
0:27
Ellátás mesterfokon: hajfestőkesztyűket kapott egy Fejér megyei háziorvos, így kellene védekeznie a járvány ellen (168 Óra Online)
A 444.hu vette észre annak a Fejér megyei orvosnak a Facebook-posztját, aki védőfelszereléseket rendelt. Ám normális gumikesztyű helyett hajfestőkesztyűk érkeztek. Ezt a járási kormányhivatal biztosította.
ápr. 19
0:31
Einstand: egy nap alatt állami felügyelet alá vették, majd a teljes vezetőségét lecserélték a debreceni Kartonpack Nyrt.-nek (168 Óra Online)
Pénteken, 11 órakor jelent meg az a kormányrendelet, amely azonnali állami felügyelet alá vonta a Kartonpack-ot. A debreceni cég fő profilja a papír csomagolóeszköz gyártása és honlapjának szerint a gyógyszeripar volt az elsőszámú partnerágazata.
ápr. 19
0:35
Bírálat és retorzió – A kormány nem tárgyal Horváth Aladárral, miután kritizálta Orbán Viktort (168 Óra Online)
Elzárkózik a kormányzat a Horváth Aladárral való egyeztetéstől a leghátrányosabb helyzetű települések ügyében, miután a Magyarországi Roma Parlament elnöke, a Társadalmi Kerekasztal kezdeményezője - lapunknak nyilatkozva - bírálta Orbán Viktort.
ápr. 19
0:39
A Roma Parlament Egyesület elnökének nyílt levele Orbán Viktorhoz (168 Óra Online)
Tisztelt Miniszterelnök úr,
ápr. 19
1:36
Király Júlia: Orbán nagyot mond és kicsit csinál (Hírstart)
A jegybankelnök még a legutolsó megszólalásakor is plusz három százalékos növekedésről álmodozott; remélem, hogy az már tényleg a múlté.
ápr. 19
1:42
Két nap alatt gyűlt össze a pénz: Megérkezett Berettyóújfaluba a koronavírus tesztek elvégzésére alkalmas gép (Hírstart)
Megérkezett Berettyóújfaluba az a koronavírus tesztek elvégzésére alkalmas gép, amelynek árát mindössze két nap alatt gyűjtötték össze helyi adományokból. Az orvosi eszközt már kicsomagolták és várhatóan a jövő héten megkezdik a személyzet kiképzését a használatára. Már várják azokat a teszteket is, amelyekkel a gyanús betegeket kívánják tesztelni,
ápr. 19
2:00
Koronavírus: három nap alatt meghalt egy férfi (24.hu)
Fél órával a kórházba szállítás után elhunyt.
ápr. 19
2:12
Portfolio: A kormány hétfőn felülvizsgálja gazdaságélénkítő programját (Hírstart)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban levelet küldött a magyarországi multinacionális vállalatoknak, amelyben biztosította őket, hogy a magyar koronavírus-mentőcsomaggal a kormány segítségével meg tudják védeni a munkahelyeket. A Portfolio viszont úgy értesült, hogy Szijjártó ígéretével szemben azonban több multi nem tud élni a k
ápr. 19
4:00
Bezárkóznak a vidéki városok és a népszerű turistacélpontok hétvégére (Hírstart)
Miskolcon és Pécsen lezárják a turisták elől a parkolókat, Debrecenben nem nyitják ki a Nagyerdőt, Győrben és Székesfehérváron pedig drákói szigorral veszik fel a harcot a járvány terjedése ellen.
ápr. 19
4:42
Lezárták a Margitszigetet a hétvégére (Hírstart)
Több másik fővárosi park sem látogatható - Számos vidéki városban is korlátozásokat vezettek be
ápr. 19
5:18
Magánkórház a köz szolgálatában (Hírstart)
Hétfőtől fogadja a koronavírusos betegeket a Budai Egészségközpont – tudta meg a Népszava az intézmény főigazgató-főorvosától, Varga Péter Páltól.
ápr. 19
5:51
Jogszabályi kibúvóval működött bejelentés nélkül két idősotthon Érden (24.hu)
Vírusgyanú miatt rendőri támogatással ment ellenőrizni a jegyző, de a fenntartó azt állítja, rá nem vonatkoznak a szigorú előírások.
ápr. 19
6:00
Gépkocsifeltörés-sorozatnak vetettek véget a józsefvárosi nyomozók (Police)
Gépkocsifeltörés-sorozatnak vetettek véget a józsefvárosi nyomozók Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 04. 19., v - 05:44 A jelblokkolás módszerét használó férfiakat a rendőrök elfogták, a csapatot tíz autófeltöréssel hozták összefüggésbe.
ápr. 19
6:18
Csányiék magánkórháza hétfőtől fogadja a koronavírusos betegeket (Hírstart)
Hetekig üresen állt a Budai Egészségközpont 120 ágyas kórháza, mert nem kapta meg az utolsó szükséges engedélyt ahhoz, hogy koronavírusos betegeket fogadhasson. Az engedélyt Kásler Miklósnak, a kormány egészségügyért felelős miniszterének kellett volna kiadnia, de a tárcavezető április eleje óta nem reagált a XII. kerületi magánkórház levelére.
ápr. 19
6:24
Különleges gazdasági övezeteket tervez létrehozni a kormány (Hírstart)
Különleges gazdasági övezeteket tervez létrehozni a kormány. Az elsőt már ki is jelölte Gödön: azt a területet, amelyen a Samsung gyáregysége működik. A kormányrendelet az adó beszedésének jogát is elvette a helyi önkormányzattól, így az a fideszes vezetésű megyei önkormányzathoz kerül. Göd Momentumos polgármestere szerint a döntés gyakorlatilag a
ápr. 19
6:30
A húsvéti ünnepekre életbe lépett korlátozások egy jó részét ismét életbe léptették (ATV)
A múlt hétvégi húsvéti ünnepekre életbe lépett korlátozások egy jó részét ismét életbe léptették a polgármesterek. Budapesten a Margitsziget és a Hajógyári sziget valamint a rólmai part sem látogatható. A Balatonon sok helyre csak a helyieket engedik be. Révfülöpön a tulajdonosok nem hagyhatják el nyaralóikat, ezen a partszakaszon horgászni sem leh
ápr. 19
6:42
Nagyon durva felvétel az M2-esről, egy autósnak se induljon így a napja (Infostart)
Elképesztő videós beszámoló érkeztek az „ébredező” autóútról.
ápr. 19
7:06
Valami megmozdult a Balatonnál (Infostart)
Kormányzati támogatással idén csaknem hárommilliárd forintból több mint 90 strand újul meg, ezek közül több mint hatvan a Balatonnál található.
ápr. 19
7:09
Háztartási gépeket lopott, keressük (Police)
Háztartási gépeket lopott, keressük Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 04. 19., v - 06:54 A mosonmagyaróvári rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.
ápr. 19
7:11
Fejér megyében történt (Police)
Fejér megyében történt Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 04. 19., v - 07:00 Kábítószer birtoklása gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök.
ápr. 19
7:15
Eltűnés miatt keressük Gujdi Dzsenifert (Police)
Eltűnés miatt keressük Gujdi Dzsenifert Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 04. 19., v - 06:49 A csongrádi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 16 éves csanyteleki lány megtalálásában.
ápr. 19
7:17
Eltűnés miatt keressük Kádár Tímea Vandát (Police)
Eltűnés miatt keressük Kádár Tímea Vandát Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 04. 19., v - 06:55 A csongrádi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 16 éves tömörkényi lány megtalálásában.
ápr. 19
7:18
Koronavírus - egyre nagyobb gondban a helyi önkormányzatok (Napi)
A TÖOSZ levélben kér tájékoztatást a kormánytól az önkormányzatok járvány miatti védekezési költségeinek elszámolásáról és állam általi térítéséről, a veszélyhelyzet alatti önkormányzati feladatfinanszírozásról, a gépjárműadó 40 százaléka elvonásának pótlásáról. A levélben egyebek mellett javasolják, hogy a kormány engedélyezze az önkormányzatok mű
ápr. 19
7:24
Mától kezdődik a tavaszi ügyintézési időszak (Eduline)
Április 19-étől, azaz mától elkezdődött a tavaszi ügyintézés időszaka, mostantól végezhetitek el az utolsó simításokat az E-felvételi rendszerében.
ápr. 19
7:33
Őrizetbe vették a rendőrök a bántalmazót (Police)
Őrizetbe vették a rendőrök a bántalmazót Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 04. 19., v - 07:24 Halált okozó testi sértés elkövetése miatt hallgatták ki a nyomozók a 34 éves tatabányai férfit.
ápr. 19
7:33
Leváltottam Orbán Viktort (Hírstart)
Egy háború kellős közepén vagyunk, mondta Orbán Viktor. Három gyerekkel otthon lenni karanténban, maga a dzsihád – tette hozzá a miniszterelnök –, a turizmus tüdőlövést kapott. Aztán kiderült, hogy a kormány különleges gazdasági övezetté nyilvánította a gödi Samsung gyárat, ami magyarul azt jelenti, hogy elvette az ellenzéki vezetésű város bevétele
ápr. 19
7:45
A járványhelyzetre hivatkozva vérezteti ki a kormány az ellenzéki vezetésű Gödöt (Hírstart)
A koronavírus elleni védekezés mindent felülír, a kormány erre mutogatva vonná most el Göd adóbevételeinek harmadát is.
ápr. 19
7:51
Az államtitkár döbbenetes tanácsa: a “Vörös Hadsereg Frakció” nevet vegye fel a PDSZ (Hírstart)
Vegyék fel a “Vörös Hadsereg Frakció elnevezést”, ez sokkal jobban lefedné a tevékenységüket - tanácsolta a köztévében Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a májusi érettségi vizsgák ellen ágáló Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének.
ápr. 19
7:51
Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben (Lokál)
Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők hétfőn a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos újabb azonnali kérdéseket tesznek fel a kormánynak, kedden pedig nyolc előterjesztésről tartanak általános vitát. A parlament május 2-án a rendszerváltás utáni első szabad Országgyűlés harminc évvel ezelőtti megalaku
ápr. 19
8:03
Rendszerváltás utáni első ülésére emlékezik az Országgyűlés (Hírstart)
Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben.
ápr. 19
8:06
Heti abszurd: Liszt (Népszava)
A millió pék országává váltunk.

Keresés