2020. április 3. péntek

ápr. 3
0:03
Bármit meg lehet tenni a dolgozókkal a rendkívüli helyzet miatt - rengeteg a panasz (Napi)
Dőlnek a panaszos levelek a 24.hu szerkesztőségéhez arról, hogy a dolgozók milyen kedvezőtlen változásokat tapasztalnak a munkahelyükön mostanság: fizetéscsökkentés, a szabadság beáldozása vagy éppen folyamatos hétvégi munka. A leírásokból az derül ki, akár nehéz helyzetbe került egy cég, akár fuldoklik a megrendelésekben, a dolgozóknak az az érzés
ápr. 3
0:03
Megszólalt a köznevelési államtitkár az idei érettségikkel kapcsolatban - ezt mondta (Blikk)
Az országos veszélyhelyzetben az érettségi korrekt, minden szempontot figyelembe vevő megszervezése az egyik legnagyobb kihívás, amelyen az oktatási akciócsoport dolgozik - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár csütörtökön az MTI-nek.
ápr. 3
0:03
Az élet megy tovább: Majdnem kétmilliárdot kapott a közösből balatoni kikötőfejlesztéseire Mészáros Lőrinc és Tiborcz István (168 Óra Online)
Kis híján kétmilliárd forint állami támogatást nyert két balatoni kikötő fejlesztésére a részben Tiborcz István és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Appeninn Nyrt – idézi a 444 a cég közleményét.
ápr. 3
0:06
Zavartalan a forgalom a 61-es főúton (Police)
Zavartalan a forgalom a 61-es főúton Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 04. 02., cs - 23:58 Véget ért a baleset helyszínelése Dombóvár térségében.
ápr. 3
0:06
Szijjártó Péter a Türk Tanácstól kapott 10 ezer maszkról posztol (444)
Az EU 100 milliárd eurós kölcsönprogramjáról meg nem.
ápr. 3
0:06
Kézzel kellett lélegeztetni egy koronavírusos beteget a pécsi kórházban, mert áramszünet volt (Hírstart)
Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a rendszer egy zárlatos tápkábel miatt kapcsolt le.
ápr. 3
0:07
Most mindenki fizesse be időben a víz- és csatornaszámlát! (Napi)
A Magyar Víziközmű Szövetség azt kéri a lakosságtól, hogy fizessék be határidőre a víz- és csatornadíjszámlákat.
ápr. 3
0:07
Robbantunk: a járvány miatt ingyenesen közzétesszük több magazinunkat és kiadványunkat – Itt válogathat! (Blikk)
A Blikk kiadója, a Ringier Axel Springer Magyarország ingyenesen hozzáférhetővé tette a magazinjai és bookazine-jai egy részét, hogy ezzel is tartalmas elfoglaltsághoz, olvasnivalóhoz juttathassuk látogatóinkat.
ápr. 3
0:07
Rémhír, hogy a vírus miatt meghosszabítják a tanévet, feljelentést tett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (168 Óra Online)
A közösségi médiában több hír is elterjedt arról, hogy meghosszabbítják a tanévet a járvány miatt. Az egyik verzió szerint augusztus 10-ig tartana a tanítás.
ápr. 3
0:09
Karácsony azt hiszi minden nap szombat van (Lokál)
Karácsony Gergely Főpolgármester a BKK-val karöltve szombati munkarendet hirdetett szerdára, amitől a koronavírus-járvány idején zsúfolásig megteltek a tömegközlekedési eszközök. Csütörtökre nagyobb járatsűrűséget ígért, amiről a BKK közleményben tájékoztatta az utasokat. Ezzel csak részben oldotta meg a problémát, Fürjes Balázs államtitkár és Wint
ápr. 3
0:10
13 tagpárt kéri a Fidesz kizárását a Néppártból (444)
A Tusknak címzett levél aláírói közt ott van a norvég és a görög miniszterelnök is.
ápr. 3
0:11
Sokan ébredtek, gyorsabb lesz a fizetés (Napi)
Az elmúlt hetekben megugrott a kártyaelfogadási szolgáltatást igénylők száma - adta hírül a Mastercard.
ápr. 3
0:11
Erről egyeztetett Orbán Viktor a professzorokkal (Blikk)
Orbán Viktor közösségi oldalán tette közzé az alábbi videót, amelyen a professzorokkal egyeztet és amelyből kiderül, hogy a gyógyszerek tesztelése folyamatban van, azoké a gyógyszereké, melyek enyhíthetik a koronavírus tüneteit.
ápr. 3
0:11
Felfüggesztették a boncolásokat, az elhunytak hamvasztását ajánlják és a temetéseken legfeljebb 10 fő vehet részt (168 Óra Online)
A koronavírusban elhunytak hozzátartozóinak hamvasztásos temetést javasolnak a patológusok, a temetkezési szolgáltatók pedig azt kérik, hogy a szertartásokon a vészhelyzet ideje alatt minden esetben legfeljebb tíz gyászoló legyen jelen. Ezt állami utasításra kérik a temetkezési szolgáltatók. Kásler Miklós felfüggesztette a boncolásokat – írja a Mag
ápr. 3
0:13
Nem lesz hosszabb a tanév (Lokál)
Még a húsvét előtt ismerteti a kormány az érettségivel kapcsolatos döntéseket – közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, aki cáfolta, hogy káosz lenne az érettségi megszervezése körül.
ápr. 3
0:14
Gulyás benyújtotta a módosítót: nem kötik meg a polgármesterek kezét (444)
De titkosítják a Mészáros-féle Budapest-Belgrád vasút projektet, betiltják a nemváltoztatást, és egy rakat ingatlant adnak az egyházaknak.
ápr. 3
0:15
Indul az ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszer (Napi)
Ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszer kezdi meg működését annak érdekében, hogy a krónikus betegek és a fogyatékkal élők hozzájussanak a megfelelő gyógyszerekhez, eszközökhöz - írja az MTI a kereskedőket, gyártókat tömörítő Forgalmazók az Egészségért Szövetség közlése alapján.
ápr. 3
0:15
A világ egyik legnagyobb légitársasága is szállít arcmaszkokat és védőfelszereléseket Magyarországra (Blikk)
Folyamatosan szállítja az arcmaszkokat és orvosi felszereléseket Budapestre az Emirates SkyCargo.
ápr. 3
0:15
Még egy ideig várhatunk a koronavírus elleni vakcinára, idén ősznél előbb biztos nem fog jönni a Semmelweis rektora szerint (168 Óra Online)
Még nem alakult ki immunitás a koronavírus ellen, ezért van ilyen sok fertőzött a világon - közölte a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön az állami tévé műsorában.
ápr. 3
0:17
Új módszerekkel próbálkoznak a csalók (Lokál)
A koronavírus-járványt kihasználva újabb módszerekkel próbálkoznak a csalók, akik helyi kórházak nevében küldenek e-maileket, amelyekben
ápr. 3
0:18
BKK: hétfőtől újra a tanszüneti menetrend lesz érvényben (444)
A ritkítás miatt túlzsúfoltság lett egy-egy járat, korrigálnak.
ápr. 3
0:19
Nagyon sok cégen segíthet a kormányzati mentőcsomag (Napi)
Ha megvalósul, akár több százezer vállalkozásnak nyújthat segítséget az MKIK által összeállított javaslatcsomag - számolta ki az Opten.
ápr. 3
0:19
Vitézy új rendkívüli tömegközlekedési menetrend bevezetése javasolja Budapesten (Blikk)
A koronavírus járvány miatt bevezetett kijárási korlátozások idején kialakult utazási szokásokhoz igazodó, a dolgozók igényeit kiszolgáló új rendkívüli tömegközlekedési menetrend azonnali bevezetését javasolja Budapesten egy intézkedéscsomag keretében Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója.
ápr. 3
0:19
Indítványozta az ügyészség a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését, hivatali vesztegetés a gyanú (168 Óra Online)
Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként
ápr. 3
0:21
Újabb segítség a családoknak! (Lokál)
A kormány a veszélyhelyzet végéig fenntartja az olyan családvédelmi intézkedéseket, mint a GYED, a GYES, a GYET meghosszabbítása. Ha a gyermekgondozási díjra való jogosultság a veszélyhelyzet kihirdetésekor, azaz 2020. március 11-én, vagy azt követően szűnt meg – külön kérelem nélkül – két külön utalással kapják meg az érintettek a március hónapra
ápr. 3
0:22
Kovács Zoltán szerint "politikai boszorkányüldözés" zajlik Magyarország ellen (444)
Meg kettős mérce, és lejárató kampány.
ápr. 3
0:23
Járvány: máris kéréssel fordul a magyar kormány az EU-hoz (Napi)
Magyarország kezdeményezi, hogy a koronavírus-járvány elleni gazdasági védekezés eredményessége érdekében az Európai Unió tegye egyszerűbbé azokat a szabályokat, amelyek a beruházások állami támogatására vonatkoznak - mondta az MTI szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videoüzenetében.
ápr. 3
0:23
Nem kísérleteznek tovább: hétfőtől visszaáll a tanítási szüneti menetrend – Itt a Bkk közleménye a járatváltozásokról (Blikk)
Április 6-ától, hétfőtől újra a tanszüneti menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.
ápr. 3
0:23
Az Audi is hosszabbított, április 19-ig áll a győri gyár termelése a járvány miatt (168 Óra Online)
A koronavírus-járvány miatt április 19-ig meghosszabbította rendkívüli termelési szünetét az Audi Hungaria Zrt. - tájékoztatta a győri székhelyű járműgyártó vállalat kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-t.
ápr. 3
0:25
Orbán Viktor: A járvány hosszú lesz (Lokál)
Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön videókonferencián tárgyalt a koronavírus-kutatócsoportok vezetőivel.
ápr. 3
0:26
Trolldiplomácia a maximumon: A magyar kormány is csatlakozott a jogállamiságot védő európai nyilatkozathoz (444)
Mivel az uniós országok nyilatkozata nem mondta ki nyíltan, hogy kire utalnak, a magyar kormány fogta magát, és csatlakozott a nyilatkozathoz.
ápr. 3
0:27
Az országhatárig mehet az M3-as autóút (Napi)
Megjelent az M3-as autóút Vásárosnamény és Beregdaróc (magyar-ukrán országhatár) közötti szakaszának tervezési pályázata. A korábbiakkal ellentétben nem 2x1, hanem 2x2 sávos lesz az új út.
ápr. 3
0:27
Egerben nem akárhogy indult az utcák, terek fertőtlenítése – Ezt nézze meg! (Blikk)
Az országban több városban fertőtlenítik az utcákat a koronavírus-járvány idején. Az biztos, hogy nem sok helyen látni olyat, ahogy ezt Egerben csinálják.
ápr. 3
0:27
Orbán Viktor: fölhalmozzuk a betegség tüneteit enyhítő gyógyszereket a tömeges megbetegedés időszakára (168 Óra Online)
- Tudjuk, hogy a járvány hosszú lesz és a java még hátravan. Vakcina az nincsen, hacsak önök meg nem lepnek most bennünket valami bejelentéssel, akkor azt kell hinnem, hogy még egy ideig nem is lesz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök abban a Facebook-bejegyzésben, amelyben a Debreceni Egyetem professzoraival egyeztetett.
ápr. 3
0:29
Folyamatosan érkeznek a védőfelszerelések (Lokál)
Lakatos Tibor az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatón számolt be a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként hozott intézkedések hatékonyságáról, és biztosított mindenkit a védőfelszerelések elegendő mennyiségéről.
ápr. 3
0:30
Hidvéghi a Fidesz kizárásáról: Ilyen körülmények között döntést hozni nem lehet (444)
A kormánypárt EP-képviselője azt a korábbi narratívát, hogy a kilépésről úgyis a Fidesz dönt majd, a csütörtök esti beszélgetésben egy szóval sem hozta fel.
ápr. 3
0:31
Az MNB minden ajánlatot elfogadott az első egyhetes betéti tenderen (Napi)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 655 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el a csütörtökön első alkalommal megtartott egyhetes betéti tenderen - közölte a jegybank a honlapján.
ápr. 3
0:31
Kiderült: ezt gondolják olvasóink a tömegközlekedésről a járványhelyzet idején – Itt vannak a részletek (Blikk)
A blikk.hu olvasóinak 25 százaléka kénytelen használni a tömegközlekedést, adott esetben a rossz tapasztalataik ellenére is – derül ki internetes szavazásunkból.
ápr. 3
0:31
Zavartalanul folytatódik a nagy strandcsúszda-fejlesztési program, idén 3 milliárdot lehet elkölteni rá (168 Óra Online)
Nem függesztette fel a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a kormány által támogatott strand- és csúszdafejlesztési pályázatait, a fejlesztések a járványügyi körülményekhez igazodva, meghatározott ütemterv szerint haladnak - közölte az ügynökség az MTI megkeresésére.
ápr. 3
0:33
Minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő akcióterve jön (Lokál)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön telefonon egyeztetett Johannes Hahn-nal, az Európai Unió költségvetési biztosával egy, az állami beruházási támogatásokat megkönnyítő új rendszerről, amely megkönnyítheti minden idők legnagyobb gazdaságdinamizálási akciótervének kivitelezését.
ápr. 3
0:34
Euronews: a járvány miatt úgysem tud dönteni a Néppárt a Fidesz kizárásáról (444)
Nincs miért aggódni.
ápr. 3
0:35
Tíz magyarból kilenc nem tud átvészelni fél évet jövedelem nélkül (Napi)
Csak a felső vagyoni tizednek van elég megtakarítása, hogy átvészeljen egy tartós munka nélküli időszakot, állítja a Blochamps privátbanki tanácsadócég. A magyar kormány egyelőre nem tervez bértámogatást adni azoknak, akik a járvány miatt vesztik el állásukat, és ezzel lassan egyedül maradnak az EU-ban - írta a forbes.hu.
ápr. 3
0:35
Itt a válasz, hogy vajon terjesztik-e a szúnyogok a koronavírust (Blikk)
Olvasóink kérdéseire keressük a válaszokat.
ápr. 3
0:35
Minden rendben lesz, Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldotta a vegyszeres fertőtlenítőket Egerben (168 Óra Online)
Czibere Zsolt plébániai kormányzó csütörtökön megáldotta a vegyszeres fertőtlenítést végző szakembereket és eszközeiket az egri Gárdonyi Géza téren.
ápr. 3
0:38
Újabb, 7. cikkely szerinti eljárás indulhat a magyar kormány ellen (444)
Az Európai Parlament képviselőcsoportjainak vezetői a felhatalmazási törvény miatt kérték erre a Bizottságot.
ápr. 3
0:39
Az ITM gyorssegélyt ad az orvosegyetemeknek (Napi)
A felsőoktatást irányító Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) saját forrásaiból is hozzájárul az orvos- és egészségtudományi egyetemek egészségügyi kiadásainak fedezéséhez - közölte Palkovics László a négy felsőoktatási intézmény vezetőivel folytatott videokonferencián.
ápr. 3
0:39
Koronavírus: 240 magyart hoztak haza Észak-Amerikából (Blikk)
Csütörtökön 240 magyar lakost szállított haza a külügyminisztérium, mivel az érintettek a koronavírus-járvány miatt Észak-Amerikában rekedtek.
ápr. 3
0:39
Tények és tévhitek – Tisztázza a média és a közösségi oldalak félrevezető állításait a koronavírusról Dr. Szauder Ipoly (168 Óra Online)
Igaz, hogy a legnagyobb veszélyben a viszonylag jó fizikai állapotban lévő idős emberek vannak, akiknek a karbantartott magasvérnyomás-betegségükön kívül nincs más bajuk?
ápr. 3
0:42
Euronews: A Néppárt a járvány miatt nem tud dönteni a Fidesz kizárásáról (Hírstart)
Az Euronews információi szerint Orbán Viktornak egyelőre nem kell attól tartania, hogy az Európai Néppárt a közeljövőben kizárná a Fideszt. Az ilyen ügyekről ugyanis a pártcsalád Politikai Gyűlése dönthet, ennek összehívása azonban a mostani járványügyi helyzetben nem lehetséges.
ápr. 3
0:43
Fertőzött vetőburgonya érkezett hazánkba (Napi)
Két somogyi céghez fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából, de sikerült megakadályozni a baktérium továbbterjedését - közölte a honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Keresés