2020. április 3. péntek

ápr. 3
0:00
Átlépte az egymilliót a koronavírusos fertőzések száma (24.hu)
Az Egyesült Államok messze a legfertőzöttebb ország.
ápr. 3
0:03
A kínaiak a járvány második hullámától tartanak (Napi)
Tovább csökkent a napi koronavírusos fertőzések száma Kínában, de sokan a járvány második hullámától tartanak, ezért több helyen újabb korlátozásokat léptettek életbe, míg máshol az óvintézkedések folytatólagos betartására szólították fel a lakosságot.
ápr. 3
0:03
1 hét alatt végzett a koronavírus egy 4 tagú családdal (Blikk)
Lombardia – A haldokló édesanya nem tudta, hogy már elhunyt a férje és két felnőtt fia.
ápr. 3
0:03
Belehalt egy hat hetes csecsemő a koronavírusba (168 Óra Online)
Belehalt a koronavírus szövődményeibe egy hat hetes csecsemő a múlt héten egy connecticuti kórházban – adta hírül a CNN. A portál idézte Connecticut kormányzóját, aki azt mondta, elvégezték a koronavírustesztet a gyereken, a pozitív eredmény kedd este érkezett meg,
ápr. 3
0:03
Ma ünnepli 104. születésnapját a koronavírusból felgyógyult II. világháborús veterán (Propeller)
William Lapschies szervezetében március 10-én mutatták ki a fertőzést, de azóta jól van, ész születésnapot ünnepel. Rendhagyó születésnapot ünnepeltek az oregoni város háborús veteránoknak otthont adó Edward C. Allworth nyugdíjasház előtt. A második világháborúban harcolt William Lapschies ugyanis – azon túl, hogy betöltötte a 104. életévét – nemr
ápr. 3
0:06
A magyar kormány sajnálja, hogy őket nem kérdezték meg, kiállnak-e a jogállamiság mellett (444.hu)
Pedig teljesen egyetértenek a tizenhárom nyugat-európai országgal, akik a demokrácia tiszteletben tartására figyelmeztettek.
ápr. 3
0:07
Óriási válságkezelő-csomagot jelentett be az Európai Bizottság (Napi)
Az Európai Unió 100 milliárd eurót biztosít a munkahelyek és vállalkozások fenntartása érdekében, a támogatást a tagállamok kedvező feltételekkel nyújtott kölcsönök formájában vehetik igénybe - írta az MTI.
ápr. 3
0:07
Alaposan megrengette a forintot a koronavírus-törvény: aggasztják az Eu-t a magyarországi rendelkezések (Blikk)
A forintot is alaposan megrengette a hétfőn elfogadott koronavírus-törvény, egész pontosan az arra adott erőteljes külföldi reakciók. Először az Európai Bizottságtól és az Európai Parlamenttől jöttek a jelzések, majd több néppárti tagpárt kezdeményezte a Fidesz kizárását a Néppártból, amelynek az elnöke, Donald Tusk (62) is kikelt Orbán Viktor (56)
ápr. 3
0:07
Levelet írtak Orbánnak az európai szakszervezetek: aggódnak a védelem nélkül hagyott magyar dolgozók miatt (168 Óra Online)
„Azért fordulok Önhöz, hogy mély aggodalmunkat fejezzem ki a Covid-19 terjedése okozta gazdasági következmények enyhítésére Magyarországon elfogadott intézkedésekkel kapcsolatban, ideértve a 2020. március 30-án elfogadott jogszabályt” – kezdi Orbán Viktornak írt levelét az Európai Szakszervezeti Szövetség elnöke. Luca Visentini üdvözlendőnek tartja
ápr. 3
0:10
Kiszabadult a rémhírterjesztés gyanújával letartóztatott szerb újságíró (444.hu)
Mi több, a szerb kormány még azt a határozatát is visszavonta, amellyel a koronajárvány idejére központosították a tájékoztatást, és bárki mást, aki beszélni mert róla, rémhírterjesztéssel vádolhattak.
ápr. 3
0:11
Soha nem nőtt még akkorát a spanyol munkanélküliség, mint most (Napi)
Spanyolországban márciusban 9,3 százalékkal, több mint 302 ezerrel nőtt a regisztrált munkanélküliek száma, ami a valaha mért legrosszabb havi adat - közölte a spanyol munkaügyi minisztérium csütörtökön. Mindez a SARS-CoV-2 vírus miatti járványügyi korlátozások bevezetésével függ össze.
ápr. 3
0:11
Brutális: előre kiásott sírokkal készülnek a koronavírus-járványra Brazíliában (Blikk)
Brazília miniszterelnöke, Jair Bolsonaro hosszú tagadás után belátta, hogy hatalmas veszélyt jelent a koronavírus, így március végén már ő is elkezdte meghozni az első óvintézkedéseket a járvány kezelésére.
ápr. 3
0:11
Szabadon engedték a rémhírterjesztés miatt őrizetbe vett szerb újságírót, a kormány vissza is vonta az erre vonatkozó rendeletet (168 Óra Online)
Szabadon engedte Ana Lalić szerb újságírót a rendőrség,
ápr. 3
0:14
"A süllyedő hajóból már átevickéltünk a mentőcsónakba, de még távol a part" (444.hu)
A világ két vezető epidemiológusa, Mark Lipsitch és Yonatan Grad érzékletes írásban foglalta össze, hogy még milyen nehézségekkel kell szembenéznünk.
ápr. 3
0:15
Itthon ragadt külföldön dolgozók: melyik ország tb-szabályai az irányadók megbetegedés esetén? (Napi)
A koronavírus-járvány megfékezése érdekében a legtöbb EU-tagállam lezárta a határait, ami a sok millió, azon belül több tízezer magyar ingázó munkavállalót különösen negatívan érintett. Ha az ingázó a határzárak miatt nem dolgozhat, melyik ország jogrendje az irányadó? Ha pedig az ingázó elveszti a munkáját, akkor melyik tagállamtól kérheti a munka
ápr. 3
0:15
Koronavírus végzett a nyugdíjas orvossal, aki újra munkába állt (Blikk)
Welwin – A nigériai származású brit orvos két héten át küzdött a koronavírussal, de végül veszített.
ápr. 3
0:15
Az Európai Bizottság elnöke aggódik, hogy a magyarországi veszélyhelyzeti intézkedések túl messzire mentek (168 Óra Online)
Aggodóm amiatt, hogy egyes veszélyhelyzeti intézkedések túl messze mennek, és kifejezetten aggódom a magyarországi helyzet miatt
ápr. 3
0:18
Horvátországban azok, akik nem tudnak dolgozni a járvány miatt havi 190 ezer forintot kapnak (444.hu)
Újabb gazdaságélénkítő csomagot fogadott el csütörtöki ülésén a horvát kormány.
ápr. 3
0:19
Nagy csapás érheti Magyarországot is (Napi)
Kelet- Közép- és Délkelet-Európában (CESEE) egyelőre jó hírnek tűnik, hogy a koronavírus-járvány lassabban terjed, mint Nyugat-Európában, viszont a régió gazdaságaira mért csapás jelentős lesz - véli a Bécsi Nemzetközi Gazdaságkutató Intézet (WIIW) legfrissebb elemzésében.
ápr. 3
0:19
Most ünnepelte a 104. születésnapját a koronavírus legidősebb túlélője (Blikk)
Lebanon – William Lapschies szervezetében március 10-én mutatták ki az életveszélyes fertőzést.
ápr. 3
0:19
Tizenhárom néppárti vezető kéri a Fidesz kizárását az EPP-ből a felhatalmazási törvény miatt (168 Óra Online)
Tizenhárom néppárti pártvezér írt alá egy Donald Tusknak címzett levelet, ami arra kéri az Európai Néppárt (EPP) elnökét, hogy zárják ki a pártcsaládból a Fidesz-KDNP-t.
ápr. 3
0:22
1000 fölé emelkedett a koronavírusos halottak száma Belgiumban (444.hu)
24 óra alatt 183 halálesetet regisztráltak.
ápr. 3
0:23
Elemzők: a 2009-es válságnál mélyebb recesszió lesz idén (Napi)
A londoni elemzői közösség legfrissebb előrejelzései szerint most már bizonyosra vehető, hogy az új koronavírus-járvány a 2008-2009-es globális pénzügyi válságnál mélyebb recesszióba sodorja idén a világgazdaságot.
ápr. 3
0:23
57 gyerek is megfertőződött a koronavírussal (Blikk)
Az országban 804 koronavírusos megbetegedést regisztráltak, és az adatok szerint húsz halálos áldozatot tartanak számon.
ápr. 3
0:23
Karlendítő fasiszta vezérként ábrázolja Orbán Viktort a holland újság, amit antifasiszta ellenállók alapítottak 1943-ban (168 Óra Online)
Sok és kemény kritika érte a magyar kormányt, amiért a koronavírus-járványra hivatkozva egy új törvénnyel korlátlan időre terjesztheti ki a veszélyhelyzetet és a rendeleti kormányzást. Például Donald Tusk, az EPP elnöke részéről is:
ápr. 3
0:26
240 magyart hoznak haza Észak-Amerikából (444.hu)
"Magyarország modern kori története legnagyobb hazatérési akciójának" része Szijjártó szerint.
ápr. 3
0:27
Nagyon sok egészségügyis fertőződött meg Romániában - az államfő prémiumot adna (Napi)
Romániában a regisztrált koronavírus-fertőzöttek több mint 13 százaléka egészségügyi alkalmazott, a körükben tapasztalt fertőzések miatt pedig sorra kerülnek karanténba kórházi részlegek, megnehezítve az amúgy is túlterhelt egészségügyi rendszer működését.
ápr. 3
0:27
A szomszédoknál valami elkezdődött? Mérsékelt ütemben nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Szlovéniában és Horvátországban (Blikk)
Mérsékelt ütemben nőtt Szlovéniában és Horvátországban az új koronavírussal fertőzöttek száma, és a szlovén parlament csütörtök este megszavazta a kormány gazdaságélénkítő csomagját a koronavírus okozta nehézségek ellensúlyozására.
ápr. 3
0:30
500 eurós bónuszt kapnak a román egészségügyi dolgozók (444.hu)
A rendszer túlterhelődött, miközben rengeteg orvos és ápoló megfertőződött.
ápr. 3
0:31
Járvány: jövedelemhez juttatna a munkavállalókat az EU - kész a terv (Napi)
Az életek mentése és a megélhetés biztosításának támogatására az Európai Bizottság további válságintézkedésekről döntött, melynek keretében egyebek mellett javaslatot tett egy 100 milliárd eurós szolidaritási eszköz létrehozására, a strukturális alapok összes rendelkezésre álló forrásának átcsoportosítására a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos vála
ápr. 3
0:31
Milánói polgármester: nehéz időszakra kell számítani a járvány után is (Blikk)
Nagyon hosszú és nehéz fázisnak nevezte az új koronavírus-fertőzés lassulása után következő időszakot Giuseppe Sala milánói polgármester a nemzetközi sajtónak, közte az MTI-nek adott interjúban, hangsúlyozva, hogy egész Európa korlátozások között él majd, amíg nem találnak oltóanyagot.
ápr. 3
0:34
Amerikaiak kaparintottak meg egy Kínából Franciaországba tartó maszkszállítmányt (444.hu)
A repülő már a kifutópályán állt Sanghajban, mikor készpénzkötegeket lengetve megjelentek az amerikaiak, és ráígértek a francia árra.
ápr. 3
0:35
Pár hét alatt rekordon az amerikai munkanélküliség (Napi)
Ismét több mint hárommillióval emelkedett és soha nem látott szintre, 6,6 millió fölé nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten az új koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak következtében - adta hírül az MTI.
ápr. 3
0:35
Ismét drámaian emelkedett a koronavírusos fertőzések száma Franciaországban (Blikk)
Franciaországban 24 óra alatt 471-gyel 4503-ra emelkedett a koronavírus-fertőzés kórházban meghalt áldozatainak száma – közölte Jérome Salomon, a francia egészségügyi minisztérium járványügyi felelőse a csütörtök esti sajtótájékoztatóján, aki azt is jelezte: a járvány kezdete óta az idősotthonokban legalább 884-en vesztették életüket. Ezzel Francia
ápr. 3
0:38
Sorra betegednek meg az öregek a stockholmi idősotthonokban (444.hu)
A kormány csak a héten rendelt el látogatási korlátozást.
ápr. 3
0:39
A Fitch is globális gazdasági visszaesést vár 2020-ra (Napi)
A Fitch nemzetközi hitelminősítő is azzal számol, hogy idén visszaesik a globális gazdaság a koronavírus következményeinek a hatására - írta az MTI külföldi hírügynökségekre hivatkozva.
ápr. 3
0:39
„A világ most is leállt, ahogy tizenöt évvel ezelőtt” – Ii. János Pál pápa halálának évfordulóján kérnék a néhai egyházfő közbenjárását a vírus megfékezéséért (Blikk)
Stanislaw Dziwisz bíboros, nyugalmazott krakkói érsek arra hív mindenkit, hogy csütörtök este, II. János Pál pápa halálának 15. évfordulóján közösen kérjék a szent pápa közbenjárását a koronavírus-járvány befejeződéséért – olvasható a Magyar Kurír katolikus portálon.
ápr. 3
0:42
Putyin április végéig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatti kényszerszabadságot (444.hu)
A május 9-i katonai parádéra való felkészülést azért nem mondták le.
ápr. 3
0:43
Mit tesznek az emberek a válság után? Például ezt (Napi)
Az amerikai televíziós üzleti valóságshow-k egyik sztárja - ebben a szerepében Donald Trump elnök egyik utódja - figyelmeztette a vállalatok menedzsereit és tulajdonosait, hogy a válság alatti viselkedősük döntő hatással lesz jövőjükre.
ápr. 3
0:46
"Nem állunk harcban, hogy tengerészeknek kelljen meghalniuk" (444.hu)
Levélben könyörgött feljebbvalóinak egy bevetésen levő amerikai repülőhordozó kapitánya, hogy hadd tegye partra matrózait, akik közül már száznál többet fertőzött meg a koronavírus.
ápr. 3
0:47
Össztűz zúdul Orbán Viktorra - Kizárást és újabb 7-es cikkes eljárást követelnek (Napi)
Rendkívüli plenáris ülést tart az Európai Parlament áprilisban, egyúttal a képviselőcsoportok többsége azt szeretné, ha az Európai Bizottság hetes cikk szerinti eljárást indítson Magyarországgal szemben. Közben a koronavírus-törvény miatt az Európai Néppártban is áll a bál, 13 tagpárt kéri a Fidesz kizárását.
ápr. 3
0:50
Georgia kormányzója most tudta meg, hogy tünetmentes hordozók is terjesztik a koronavírust (444.hu)
Még épp időben.
ápr. 3
0:51
Mehetnek az idénymunkások Németországba! (Napi)
Feloldják a koronavírus-járvány miatt márciusban elrendelt teljes tilalmat és az ágazat munkaerőigénye miatt szigorú szabályok mellett mégiscsak engedélyezik több tízezer külföldi mezőgazdasági idénymunkás beutazását Németországban a szövetségi belügyminisztérium és a mezőgazdasági és élelmezési minisztérium csütörtöki megállapodása szerint - adta
ápr. 3
0:54
760-an haltak meg Olaszországban az elmúlt 24 órában (444.hu)
Napok óta nem csökken jelentősen új megbetegedések száma.
ápr. 3
0:58
Több ezer, Vucic elnököt dicsőítő kamuprofilt törölt a Twitter (444.hu)
Összesen 20 ezer profilt távolítottak el, köztük nemcsak a szerb, hanem a szaúdi kormány kamuprofiljait is.
ápr. 3
1:02
Vesztegzár alá vették Izrael egyik legszegényebb és legsűrűbben lakott ultraortodox városát (444.hu)
A szakértők szerint akár tízezrek is megfertőződhettek Bné Brakban.
ápr. 3
2:18
Ismét több mint 3 millióan kerültek utcára az Egyesült Államokban egy hét alatt (Hírstart)
6,6 millió fölé nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma.
ápr. 3
2:54
Továbbra is 700 felett a halottak száma, de a fertőzötteké ismét csökkent Olaszországban (Hírstart)
A járványgörbe viszont napok óta stabil adatokat mutat jelentős csökkenés nélkül.
ápr. 3
3:06
Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben (Hírstart)
Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben
ápr. 3
3:18
Macsétával és baltával támadt járókelőkre egy migráns Bajorországban (Ripost)
Egy 27 éves tunéziai migráns miatt kellett riasztani a különleges rendőri egységeket a bajorországi Augsburg egyetemi negyedében. A bevándorló előbb egy baltával támadt egy buszra, majd a járókelők ellen fordult egy macsétával.

Keresés