2020. április 8. szerda

ápr. 8
0:03
Csehországban a parlament szavazott a szükségállapot meghosszabbításáról (444.hu)
Babis miniszterelnök ígéretet tett, hogy "a kormány a szükségállapotot semmiképpen sem fogja kihasználni hatalma és pozíciói megerősítéséhez."
ápr. 8
0:03
Végre kiderült, mihez fog kezdeni Harry herceg és Meghan Markle a királyi családdal való szakítás után (Propeller)
A pár egy nonprofit alapításán gondolkodik, konkrét terveik is vannak. Harry brit herceg és felesége, Meghan Markle Archewell néven nonprofit szervezetet hoz létre az Egyesült Államokban. Az Archewell a királyi feladatokról lemondó és Los Angelesbe költöző házaspár új brandje lesz, amely filmes és televíziós produkciókkal is foglalkozik majd, de m
ápr. 8
0:06
Látványosan drágul a céklaleves (Napi)
Ukrajnában az infláció egyik sajátos mutatója az úgynevezett céklaleveskosár, amely ezt mutatja, hogy az ott élők nemzeti éltele, illetve annak összetevői mennyivel kerülnek többe, mint korábban.
ápr. 8
0:06
Döbbenetes ütemben nő a fertőzöttek száma Törökországban (Blikk)
Törökországban kedden rekordmértékben, egy nap alatt 3892-vel nőtt az új típusú koronavírussal diagnosztizáltak száma, amely így a járvány helyi megjelenés óta 34 109-re emelkedett – derült ki a török egészségügyi miniszter Twitter-fiókján közölt adatokból.
ápr. 8
0:06
Hatalmas összegeket buktak el a világ leggazdagabbjai a járvány miatt (Kitekintő)
A világ száz leggazdagabb emberének a vagyona 408 milliárd dollárral apadt február-márciusban a koronavírus hatásaként.
ápr. 8
0:06
Koronavírusos betegeket mosdat önkéntesként Röhrig Géza New York-ban (168 Óra Online)
Önkéntesként, mentősegédként dolgozik a járvány által most leginkább sújtott New Yorkban Röhrig Géza. A költővel, az Oscar-díjas Saul fia színészével Nyáry Krisztián író készített élő videóinterjút a Facebookon.
ápr. 8
0:07
Éjféltől részleges kijárási tilalom jön Szlovákiában (444.hu)
Annyiban erősebb, mint a magyar kijárási korlátozás, hogy a járási határokat nem hagyhatja el a lakosság.
ápr. 8
0:07
Koronavírus: Döbbenetes felvételek kerültek elő egy kórház intenzív osztályáról (Propeller)
Brutális állapotok egy londoni klinikán. Az orvosok eddig még soha sem látott nehézségekkel kerültek szembe, nagyon fáradtak, pedig még közel sincs vége a járványnak. A BBC a University College Hospitalban készített riportfilmet. Engedélyt kapott a BBC operatőre, hogy megmutassa a nagyvilágnak, milyen kritikus állapotok uralkodnak a University Col
ápr. 8
0:10
Az alapjövedelem bevezetését tervezik a spanyolok (Napi)
A spanyol kormány alapjövedelem bevezetését tervezi annak érdekében, hogy segítse a koronavírus-járvány miatt pénzügyileg nehéz helyzetbe került állampolgárait - jelentette be Nadia Calvino gazdasági miniszter.
ápr. 8
0:10
Ez a 12 hetes kislány lehet a koronavírus egyik legfiatalabb fertőzöttje (Blikk)
Egy kétségbeesett brit édesanyja vallott arról, milyen volt szembesülnie azzal a ténnyel, hogy 12 hetes kislánya koronavírus-fertőzött. A kis Winter-Rose Watson még pénteken került kórházba, ugyanis nagyon magas lett a láza, valamint nehezen kapott levegőt.
ápr. 8
0:10
Virágzik az online wellness ipar (Kitekintő)
A társaság iránti kétségbeesett vágy miatt a bezárkózott emberek szerte a világon a képernyőik és az internet felé fordulnak, hogy ne őrüljenek meg teljesen.
ápr. 8
0:10
A járvány végéig már nem dönt a Néppárt a Fidesz kizárásáról, fontosabb dolguk is van (168 Óra Online)
Ahogy Orbán Viktornak „nincs ideje” mostanság a Néppárt ügyeivel foglalkozni, úgy valójában a Néppártnak sincs érkezése a Fidesszel foglalkozni, hiszen a járvány Magyarországon kívül más országokat is sújt Európában, nota bene: az összeset.
ápr. 8
0:11
Olaszországban és Spanyolországban is lassul a járvány terjedése (444.hu)
Olaszországban egy hónapja, az ország teljes lezárása óta nem volt ilyen alacsony az új fertőzöttek száma.
ápr. 8
0:14
Szörnyű kérdés: mi történik, ha a brit kormányfőt legyőzi a vírus? (Napi)
Boris Johnson brit miniszterelnök állapota sajtóértesülések szerint rosszabb, mint amit ő és környezte kész tudomásul venni, s bár nincs életveszélyben, felmerül a kérdés, mi történne, ha végleg fel kellene adnia posztját.
ápr. 8
0:14
Ekkorra várható részletes jelentés Boris Johnson állapotáról (Blikk)
London – Továbbra sem engedik ki az intenzív osztályról Boris Johnson (55) brit miniszterelnököt, akit vasárnap vittek be a kórházba és hétfőn szállították át az intenzívre.
ápr. 8
0:14
Sokkos állapotban az olasz gazdaság (Kitekintő)
Az Istat statisztikai intézet kedden közölt értékelése szerint az új koronavírus-fertőzés miatt hozott intézkedések olyan gazdasági válságot okoznak Olaszországban, amelyek következményeit lehetetlen felmérni.
ápr. 8
0:14
Teljes készletét eladományozza a jelmezcég, amely a Csernobil-sorozat maszkjait szállította (168 Óra Online)
A spanyol Peris Costumes nevű jelmezcég teljes egészében jótékony célra adományozza a készletét. A vállalkozás olyan filmeknek és sorozatoknak gyártott maszkokat, ruhákat, és egyéb kosztümöket, mint a Csernobil vagy a Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy – írja az Index.
ápr. 8
0:18
Megdöbbentő fordulat jöhet az USA-ban (Napi)
Amerikai demokraták mozgalmat indítottak annak érdekében, hogy a párt elnökjelöltjévé tegyék Andrew Cuomót, New York állam kormányzóját. Cuomo egyelőre elutasítja a lehetőséget, ám volt példa az USA történetében arra, hogy valaki az előválasztások kihagyásával állt rajthoz az elnöki megbízatásért. Nem is esélytelenül.
ápr. 8
0:18
Ez a brit szépségkirálynő visszatér az eredeti szakmájához: orvosként igyekszik segíteni a koronavírus idején (Blikk)
Bhasha Mukherjee 2019-ben nyerte meg a Miss World brit előválogatóját, és ő volt az, aki képviselte az országát a nemzetközi szépségversenyeken.
ápr. 8
0:18
Egyre nagyobb bajban van a légiközlekedés (Kitekintő)
Globálisan 25 millió olyan állás került veszélybe a koronavírus-járvány miatt, amelyek szorosan kapcsolódnak a légiközlekedéshez - mondta Brian Pierce, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) vezető közgazdásza kedden, egy újságíróknak tartott videokonferencián.
ápr. 8
0:18
Ma sincs bizalom – Csernobil és a kommunikációs kudarc (168 Óra Online)
.
ápr. 8
0:22
Fontos szabályváltozást hoztak a vízkezelésben (Napi)
Az Európai Unió tagországai írásbeli eljárás keretében új szabályt fogadtak el, amely megkönnyíti a települési szennyvíz tisztítását, újrafelhasználását a mezőgazdasági öntözésben, csökkentve ezzel a vízhiány kockázatát.
ápr. 8
0:22
Hosszabbít Csehország, április 30-ig marad a szükségállapot és az ezzel járó korlátozások is tovább élnek (168 Óra Online)
A március 12-én elrendelt harmincnapos szükségállapot, amely egyszerűbbé teszi koronavírus-járvány terjedése elleni intézkedések meghozatalát, április 11-én járt volna le. A kormány azt kérte az alsóháztól, hogy azt újabb harminc nappal hosszabbítsa meg. Az ellenzéki pártok ezt azonban túl hosszúnak tartották és rövidebb időszakot javasoltak. A par
ápr. 8
0:26
Csehországban marad a szükségállapot (Napi)
Április 30-ig meghosszabbította a cseh képviselőház kedden a koronavírus-járvány miatt az országban elrendelt szükségállapotot.
ápr. 8
0:26
Keményedik a szigor Szlovákiában: éjféltől részleges kijárási tilalom és határellenőrzés jön a schengeni határokon (168 Óra Online)
Szlovákiában újabb 47 személynél diagnosztizálták a Covid-19 betegség kórokozóját, és így 581-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az országban -
ápr. 8
0:30
Nem találja önálló útját Harry herceg és Meghan hercegné (Napi)
Miután kénytelenek voltak lemondani eredeti királyi "márkajelzésükről", Meghan hercegné és Harry herceg létrehozta új alapítványát, ám egyelőre még nem találtak választ egy alapvető kérdésre: mivel fognak foglalkozni ennek keretein belül és kívül.
ápr. 8
0:30
Rettenetes hírek jönnek Olaszországból: 17 ezer felett az elhunytak száma, további szigorítások várhatóak (168 Óra Online)
A halottak száma csökkent a hétfői 636-hoz képest, de magasabb a vasárnap mért 525-nél.
ápr. 8
0:34
Törökországban rekordmértékben nőtt a fertőzöttek száma (Napi)
Törökországban kedden rekordmértékben, egy nap alatt 3892-vel nőtt az új típusú koronavírussal diagnosztizáltak száma, amely így a járvány helyi megjelenés óta 34 109-re emelkedett.
ápr. 8
0:38
Donald Trump a WHO-t hibáztatja (Napi)
Élesen bírálta az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) az amerikai elnök.
ápr. 8
2:09
Törökországban is berobbant a járvány – egyetlen nap alatt 3148 új eset (Hírstart)
Törökországban az új típusú koronavírussal diagnosztizáltak száma hétfőn átlépte a 30 ezret – írta Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitter-fiókján.
ápr. 8
2:57
Az amerikai elnök az Egészségügyi Világszervezetet bírálja (Hírstart)
Trump szerint a világjárványt a Who "robbantotta be valójában".
ápr. 8
3:27
Keményedik a szigor Szlovákiában: éjféltől részleges kijárási tilalom és határellenőrzés jön a schengeni határokon (Hírstart)
Szlovákiában újabb 47 személynél diagnosztizálták a Covid-19 betegség kórokozóját, és így 581-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az országban -
ápr. 8
4:21
42 fős család került karanténba a koronavírus miatt (Ripost)
Szkafanderben mentek ki az orvosok ahhoz a bielefeldi családi házhoz, ahol három lakónak is pozitív lett a koronavírus-tesztje. Mint kiderült, a fertőzöttek 39 további családtagjukkal élnek egy fedél alatt, őket most kivétel nélkül karanténba helyezték.
ápr. 8
4:51
Bocelli húsvéti koncertjét online közvetítik az üres milánói dómból (Hírstart)
Az előadást élőben lehet majd látni a YouTube csatornán, vasárnap este.
ápr. 8
5:24
"Ez sokakat fájdalmasan fog érinteni" - meghosszabbították a kijárási korlátozásokat New Yorkban (ATV)
Április végéig meghosszabbították a kijárási korlátozásokat New York államban. Az Egyesült Államokban csaknem 370-ezer ember kapta el a koronavírust, és több mint 10-ezren haltak meg. Közben Kínában január óta most először nem volt olyan halál-eset, amit a koronavírus okozott volna.
ápr. 8
5:48
"Ez sokakat fájdalmasan fog érinteni" - meghosszabbították a kijárási korlátozásokat New Yorkban (Hírstart)
Április végéig meghosszabbították a kijárási korlátozásokat New York államban. Az Egyesült Államokban csaknem 370-ezer ember kapta el a koronavírust, és több mint 10-ezren haltak meg. Közben Kínában január óta most először nem volt olyan halál-eset, amit a koronavírus okozott volna.
ápr. 8
6:06
Trump keményen bírálja a Who-t: szerinte ők robbantották be a világjárványt (Blikk)
Élesen bírálta az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) kedden egy Twitter-üzenetben Donald Trump amerikai elnök.
ápr. 8
6:06
Szünetre van szüksége Harry hercegnek és Meghan Markle-nek (Hírstart)
Elég mozgalmas időszakon van túl Harry herceg és Meghan Markle, ezért nemrég komoly elhatározásra jutottak: hivatalosan is szünetet tartanak.
ápr. 8
6:08
Egymilliárd dollárt adományoz a Twitter alapítója a járvány elleni harcra (Blikk)
Egymilliárd dollárt (mintegy 330 milliárd forintot) adományoz a koronavírus-járvány elleni harcra a Twitter alapítója és elnök-vezérigazgatója. Ezt Jack Dorsey saját maga jelentette be kedden, éppen a Twitteren.
ápr. 8
6:12
Koronavírus - Trump felmentette a Pentagon belső ellenőrzésének vezetőjét (Blikk)
Donald Trump amerikai elnök felmentette a Pentagon (védelmi minisztérium) belső ellenőrzésének vezetőjét, aki egyben a koronavírus-járvány következményeinek kezelésére létrehozott sürgősségi alapokat felügyelő független bizottság vezetője is volt.
ápr. 8
6:18
Washington felfüggeszti a WHO működéséhez nyújtott anyagi hozzájárulását? (888.hu)
Április első hetében drasztikusan nőtt a megbetegedések és a halálozások száma az Egyesült Államokban.
ápr. 8
6:18
Jack Dorsey egymilliárd dollárt ajánlott fel a koronavírus elleni küzdelemre (444.hu)
A Twitter alapítója alapjövedelemre, nők egészségi állapotának javítására és oktatási célokra tervezi elkölteni vagyona 28 százalékát.
ápr. 8
6:24
Koronavírus - Benyújtotta lemondását az amerikai haditengerészet vezetője (Blikk)
Benyújtotta lemondását Thomas Modly, az amerikai védelmi minisztérium haditengerészetért felelős ügyvezető államtitkára kedden.
ápr. 8
6:24
Donald Trump keményen bírálta a WHO-t (Infostart)
Az Egyesült Államokban 400 ezer a koronavírussal fertőzöttek és több mint 12 ezer a kórban elhunytak száma.
ápr. 8
6:24
Trump: Washington "tanulmányozza" a WHO-nak nyújtott hozzájárulásának felfüggesztését (ATV)
Washington "tanulmányozza" az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) nyújtott hozzájárulásának felfüggesztési lehetőségét - közölte az amerikai elnök a Fehér Házban kedden este, a koronavírus elleni intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtótájékoztatóján.
ápr. 8
6:36
Trump megvonná a pénzt a Who-tól? (Blikk)
Washington "tanulmányozza" az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) nyújtott hozzájárulásának felfüggesztési lehetőségét - közölte az amerikai elnök a Fehér Házban kedden este, a koronavírus elleni intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtótájékoztatóján.
ápr. 8
6:36
Trump szerint a világjárványt a Who „robbantotta be valójában” (Hírstart)
Élesen bírálta az Egészségügyi Világszervezetet egy Twitter-üzenetben az amerikai elnök.
ápr. 8
6:36
Minden vád alól felmentették a bíborost, de a története nem jutott nyugvópontra (444.hu)
A katolikus egyház egyik legmagasabb rangú vezetőjére szexuális zaklatás miatt kirótt ítéletet megsemmisítette a legfelsőbb bíróság, George Pell múltja azonban továbbra is tele van sötét kérdésekkel.
ápr. 8
6:36
Ugyanannyit ér egy idős ember élete, mint egy fiatalé? (UniLife)
Az emberek közötti egyenlőség és az élet szentségének a tagadása a legrosszabb fajta nihilizmus, ami a gyengék és az öregek cserbenhagyásához vezet.
ápr. 8
6:42
Csaknem 400 ezer a koronavírusos fertőzöttek száma az Egyesült Államokban - Több mint 12 ezer a halott (Blikk)
Az Egyesült Államokban csaknem 400 ezer a koronavírussal fertőzöttek és több mint 12 ezer a kórban elhunytak száma a Johns Hopkins egyetem és kórház kedd esti információi szerint.

Keresés