2020. április 4. szombat

ápr. 4
0:03
Szakértői vélemény: egyes frontokon vesztésre állunk a válság elleni harcban (Napi)
A feltörekvő országokat, amelyek között olyan óriások vannak, mint Brazília és India, kilátástalan helyzetbe hozza a koronavírus-járvány és az ahhoz kapcsolódó gazdasági összeomlás - állítja Kenneth Rogoff, az IMF volt főközgazdásza. Az USA az egészségügy fronton vesztésre áll a vírus elleni háborúban.
ápr. 4
0:03
A Corona és a Covid nevet kapta szerető szüleitől egy ikerpár Indiában (168 Óra Online)
Egy indai pár Coronának és Covidnak nevezte el most született ikreit
ápr. 4
0:06
Különleges kincsekre bukkantak skót restaurátorok egy háromezer éves egyiptomi szarkofág belsejében (Blikk)
Különleges rajzokat rejtett belül egy mintegy háromezer éves egyiptomi szarkofág.
ápr. 4
0:06
Még mindig hétszáz felett van a naponta elhunytak száma Olaszországban (444.hu)
A járvány megjelenése óta már több mint 14 ezren vesztették életüket.
ápr. 4
0:06
Törökországban 31 várost lezárnak a személyforgalom előtt a járvány miatt (Propeller)
A török hatóságok péntek éjféltől lezárják a személyforgalom előtt a 30 legnagyobb várost és Zonguldak települést – jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken Isztambulban, miközben az országban az új típusú koronavírus igazolt fertőzöttjeinek száma a friss adatok szerint átlépte a 20 ezret. Fotó: Youtube A török államfő rámutatott: ez
ápr. 4
0:07
Ezúttal az oroszok másolták a magyar modellt (Napi)
Az orosz Duma egy nappal később fogadta el a rémhírterjesztést büntető törvényét, mint a magyar parlament, de ha már így tettek, drákói büntetéseket kötöttek a hatóságoknak nagy mozgásteret kínáló gumiszabályokhoz.
ápr. 4
0:07
The Guardian: Börtöntől és bírósági eljárásoktól félnek a magyar újságírók (168 Óra Online)
Terjedelmes cikket szentelt a magyar sajtóhelyzetnek a felhatalmazási törvény tükrében a The Guardian. A brit napilap munkatársa magyar újságírókat idéz, akik arról beszéltek, hogy bírósági procedúra vagy akár börtön is járhat majd azért, ha a koronavírus magyar kezeléséről objektív tények alapján beszámolnak.
ápr. 4
0:10
Mintha nem is New Yorkban lenne az ember – Egy Amerikában élő magyar elmondta: a mindig nyüzsgő nagyvárosban most minden megszűnt létezni (Blikk)
A New Yorkban élő Niemetz Ágnes mesélt arról, hogyan telnek a mindennapok a metropoliszban a világjárvány idején. A beszámolót az InfoStart készítette az InfoRádio interjúja alapján.
ápr. 4
0:10
Keleti part, nyugati part: Amerika egyik fele ellenáll, a másik megadja magát a koronavírusnak (444.hu)
Hiába jelent meg a fertőzés öt héttel korábban Kaliforniában, mint New Yorkban, mégis az utóbbiban haltak meg sokkal többen. És nem csak azért, mert sűrűbben vannak a házak.
ápr. 4
0:10
Nincs elég lélegeztetőgép, katasztrofális helyzetbe kerülhet New York állam (Propeller)
Az új típusú koronavírus okozta a Covid-19 betegség eddig csaknem háromezer halottat követelt New York államban – - mondta el Andrew Cuomo, New York állam kormányzója pénteken a szokásos napi sajtótájékoztatóján. Fotó: Youtube A kormányzó kijelentette: a csütörtök volt eddig a legszomorúbb nap, mert az általa irányított államban egyetlen nap alatt
ápr. 4
0:11
Románia 400 millió euró hitelt kapott a Világbanktól a járvány megfékezésére (Napi)
Románia 400 millió euró hitelt kapott a Világbanktól a koronavírus-járvány megfékezésére azon rendkívüli hitelprogram keretében, amelyet a tagországok 48 órán belül igénybe vehetnek egészségügyi és természeti katasztrófahelyzetek esetében - adta hírül a Világbank.
ápr. 4
0:11
Németországban több igazolt fertőzött van, mint Kínában, az egészségügyi miniszter szerint egy év múlva lehet védőoltás (168 Óra Online)
A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint péntek délelőtt 84 794 ember hordozta bizonyítottan az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2), ami 6813 esettel – 8,7 százalékkal – több az egy nappal korábbi 77 981-nél.
ápr. 4
0:12
Angela Merkel elhagyta a házi karantént (Hírstart)
A német kancellár péntektől ismét a hivatalában dolgozik.
ápr. 4
0:14
Fellélegezhetünk? Már tesztelik az oltóanyagot, ami áttörést hozhat (Blikk)
Egy ujjnyi ragtapaszra felvitt oltóanyag győzheti le a koronavírust: a Pittsburghi Egyetem kutatói a tapaszba 400 mikroméretű, cukrokból és fehérjéből készült tüskét építenek, ennek segítségével kerülhet az oltóanyag a szervezetbe – írja a szeretlekmagyarország.hu a New York Post nyomán.
ápr. 4
0:14
Merkel: Mindent megteszünk azért, hogy a szolidaritásra épülő szociális piacgazdaságunk kiállja a próbát (444.hu)
Visszatért a házi karanténból a kancellár, és mindenkit fegyelemre szólított. Hogy mikor lesz vége, még nem látszik. Április 19-ig nem lazítanak a szabályokon.
ápr. 4
0:14
Franciaországban 6500 fölött a halottak száma (Propeller)
Franciaországban 6500 fölé emelkedett a koronavírus-járvány áldozatainak száma: az elmúlt 24 órában 588-an vesztették életüket kórházban a fertőzés miatt, ami az eddigi legjelentősebb napi emelkedést jelenti, s ezzel 5091-re emelkedett a kórházban elhunytak száma, míg az idősotthonokban a járvány kezdete óta legalább 1416-an haltak meg – derül ki a
ápr. 4
0:15
Soha nem történt még ilyen Nagy-Britanniában (Napi)
A pénteken ismertetett friss adatok szerint rekordmélységbe zuhant márciusban a brit GDP 80 százalékát előállító szolgáltatási szektor aktivitásának mérőszáma a koronavírus-járvány hatásai miatt - írta az MTI.
ápr. 4
0:15
Leálltják a Corona gyártását Mexikóban, mert úgy gondolják, hogy a sör nem létfontosságú (168 Óra Online)
Leállítja a mexikói Grupo Modelo a Corona sör főzését, valamint a többi márkáét is. Ennek oka, hogy Mexikóban kormányrendelet határozza meg, melyek számítanak létfontosságú iparágaknak
ápr. 4
0:18
Az osztrákok is keményen bírálták a magyar koronavírus-törvényt (Blikk)
Ausztriában péntek estére 11 383-ra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma; ez az előző napihoz képest kevesebb mint négy százalékos növekedést jelent.
ápr. 4
0:18
Tragédia: egy idősotthonban hunyt el légzőszervi elégtelenségben egy 88 éves nő – A fia szerint „hagyták meghalni” (Blikk)
Néhány nap leforgása alatt hunyt el egy 88 éves nő Barcelonában.
ápr. 4
0:19
Itt egy példa a pánikkeltésre, amiért feljelenthetnek (Napi)
Szerbiában immáron a második feljelentés született pánikkeltés miatt, ám ezúttal nem egy olyan újságírót találtak meg, aki csak tájékoztatott arról, milyen helyzet alakult ki egy kórházban, hanem a feljelentők tudományos alapossággal fogalmazzák meg kifogásaikat.
ápr. 4
0:19
Már aláírásokat gyűjtenek az Európai Parlamentben a Fidesz néppárti kizárásáért (168 Óra Online)
Bár Orbán Viktornak nincs ideje vitatkozni a Európai Néppárt tagjaival, amikor „a világ a feje tetejére állt”, egyes konzervatív és kereszténydemokrata EP-képviselők már aláírásgyűjtésbe kezdtek a Fidesz képviselőinek kizárásáról – írja a Népszava. Mindezt egy levél miatt teszik, amelyet hétfőn terveznek elküldeni Manfred Weber frakcióvezetőnek.
ápr. 4
0:22
Már háromezer halottja van a koronavírusnak New Yorkban (Blikk)
Az új típusú koronavírus okozta a Covid-19 betegség eddig csaknem háromezer halottat követelt New York államban - mondta el Andrew Cuomo, New York állam kormányzója pénteken a szokásos napi sajtótájékoztatóján.
ápr. 4
0:23
Koronavírus: riasztó számok érkeztek a szomszédból (Napi)
Romániában az utóbbi hét átlagának csaknem duplájára, 445-re emelkedett az egy nap alatt azonosított koronavírus-fertőzések száma - közölték a hatóságok pénteken kora délután az MTI szerint.
ápr. 4
0:23
Nincs tömegközlekedés, fegyveresek az utakon, kijárási tilalom, kötelező a maszk - beszigorított Ukrajna, Szerbia és Horvátország (168 Óra Online)
Bár Ausztriát leszámítva a Magyarországgal határos államokban viszonylag alacsony a koronavírussal megfertőzöttek száma, a szomszédok élenjárnak a szigorúságban, és sorra hozzák az újabb korlátozó intézkedéseket. Részben azért is, mert attól tartanak, az egészségügyi rendszer képtelen lenne nagyszámú beteg eredményes kezelésére - írja a HVG.
ápr. 4
0:26
Szívszorító felvételek: eltemették Nagy Britannia legfiatalabb koronavírus-áldozatát – Így helyezték végső nyugalomra a 13 éves kisfiút (Blikk)
Eltemették azt a 13 éves kisfiút, aki a koronavírus eddigi legfiatalabb áldozata az Egyesült Királyságban.
ápr. 4
0:27
Kiszámolták végre a járvány valódi adatait (Napi)
A világon már több mint egymillió embert fertőződött meg a Covid-19 járvány során. Azonban a fertőzöttek száma könnyen hamis képet festhet a járvány nagyságáról, s ezért inkább a fertőzésben elhunytak számára érdemes koncentrálni - véli a német Der Spiegel című napilap.
ápr. 4
0:30
Erdogan bekeményít: mostantól kötelező a maszk, 31 várost pedig lezárnak a személyforgalom előtt (Blikk)
A török hatóságok péntek éjféltől lezárják a személyforgalom előtt a 30 legnagyobb várost és Zonguldak települést – jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken Isztambulban, miközben az országban az új típusú koronavírus igazolt fertőzöttjeinek száma a friss adatok szerint átlépte a 20 ezret.
ápr. 4
0:31
Véget ért Angela Merkel tesztelése (Napi)
Elhagyta a házi karantént Angela Merkel, a német kancellár péntektől ismét a hivatalában dolgozik - jelentették be pénteken Berlinben az MTI szerint.
ápr. 4
0:34
Merkel szerint reményt keltőek a németországi adatok, de szerinte ezért nem lehet lazítani a koronavírus miatti korlátozásokon (Blikk)
Reményt keltőek az új típusú koronavírussal fertőzöttek németországi számának alakulásáról szóló adatok, de a járvány lassítására bevezetett intézkedéseket még legalább április 19-ig nem lehet lazítani, és a húsvéti ünnepnapok alatt is be kell tartani a szabályokat – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár péntek esti videóüzenetében.
ápr. 4
0:35
Példátlan, ami az amerikai gazdaságban történik (Napi)
Meredeken visszaesett és a felmérések kezdete, 2009 óta soha nem látott szintre süllyedt az amerikai gazdaság magánszektorának teljesítménye márciusban az új koronavírus által okozott járvány következtében az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport végleges beszerzésimedzser-indexeinek tanúsága szerint.
ápr. 4
0:36
Európa legnagyobb élelmiszerpiacára szállítják a koronavírus halottait (Ripost)
Annyira túlterheltek a párizsi halottasházak, hogy a hatóságok úgy döntöttek, mostantól Európa legnagyobb élelmiszerpiacának egyik csarnokában helyezik el a koronavírusban elhunytakat.
ápr. 4
0:38
Éjféltől nem szállítják haza a külföldön ragadt állampolgárokat Oroszországba (Blikk)
Oroszország éjféltől leállítja a nemzetközi légi járatokat és ezzel külföldön rekedt állampolgárainak hazaszállítását – közölte pénteken kormányzati forrásokra hivatkozva egybehangzóan az Interfax és a TASZSZ hírügynökség, valamint a Kommerszant című napilap.
ápr. 4
0:39
Koronavírus: így állnak a déli szomszédok (Napi)
A horvát rendőrségnek egyre több esetben kell intézkednie a kijárási korlátozás megszegése miatt - mondta el Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője pénteki sajtótájékoztatóján az MTI szerint.
ápr. 4
0:42
Drámai felvételek a mindig nyüzsgő Rómáról: így néz ki a koronavírus maitt kiürült város (Blikk)
Még mindig hétszáz felett van Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban naponta elhunytak száma, amely a járvány helyi megjelenése óta elérte a 14 681-t, így érthető, hogy egyre többen veszik komolyan a karantén betartását.
ápr. 4
0:43
Jöhet a határokon átnyúló betegellátás - itt az új uniós intézkedés a járvány leküzdésére (Napi)
Az Európai Bizottság pénteken gyakorlati iránymutatásokat tett közzé a tagállamok számára, hogy támogassa és ösztönözze a nemzeti, regionális és helyi hatóságok között az uniós szolidaritás jegyében megvalósuló, határokon átívelő egészségügyi együttműködést.
ápr. 4
0:47
Koronavírus: 30 ezer orosz rekedt külföldön, leáll a hazaszállítás (Napi)
Leállítja éjféltől Oroszország a nemzetközi légi járatokat és ezzel külföldön rekedt állampolgárainak repatriálását - közölte pénteken kormányzati forrásokra hivatkozva egybehangzóan az Interfax és a TASZSZ hírügynökség, valamint a Kommerszant című napilap.
ápr. 4
0:51
Szörnyű, ahogy a koronavírus New York államban tarol (Napi)
Az új típusú koronavírus okozta a Covid-19 betegség eddig csaknem háromezer halottat követelt New York államban - - mondta el Andrew Cuomo, New York állam kormányzója pénteken a szokásos napi sajtótájékoztatóján.
ápr. 4
0:55
Az EU lazított az állami támogatások szigorán (Napi)
Az Európai Bizottság módosította az állami támogatási intézkedésekre vonatkozóan 2020. március 19-én elfogadott ideiglenes keretrendszert - jelentette be a brüsszeli testület.
ápr. 4
0:59
Koronavírus: nem kell vámot és áfát fizetni az EU-n kívülről behozott orvosi felszerelésekre (Napi)
Az Európai Bizottság pénteken felfüggesztette az orvosi eszközök és védőeszközök EU-n kívüli országokból történő behozatala esetén fizetendő vámokat és a hozzáadottérték-adót, azaz Magyarországon az áfát.
ápr. 4
1:03
Koronavírus: lezárják a 30 legnagyobb török várost (Napi)
A török hatóságok péntek éjféltől lezárják a személyforgalom előtt a 30 legnagyobb várost és a Fekete-tenger partján fekvő Zonguldak települést - jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök péntek este Isztambulban, miközben országában az új típusú koronavírus igazolt fertőzöttjeinek száma a friss adatok szerint átlépte a 20 ezret.
ápr. 4
3:36
Lengyelországban a következő két hétre várják a járvány tetőzését (Hírstart)
Lengyelországban a következő két hétben tetőzhet a koronavírus-járvány - mondta el pénteken a lengyel közszolgálati rádiónak az egészségügyi miniszterhelyettes, Waldemar Kraska, miután előző nap több mint 60 százalékkal ugrott meg az újonnan azonosított fertőzések száma.
ápr. 4
4:48
Oroszország orvosokat és egészségügyi felszerelést küld Szerbiába (Hírstart)
Az orosz légierő repülőgépei 11 járattal szakembereket és felszerelést szállítanak Szerbiába a koronavírus-járvány elleni védekezéshez.
ápr. 4
5:18
Franciaországban 6500 fölött a halottak száma (Infostart)
Franciaországban 6500 fölé emelkedett a koronavírus-járvány áldozatainak száma: az elmúlt 24 órában 588-an vesztették életüket kórházban a fertőzés miatt, ami az eddigi legjelentősebb napi emelkedést jelenti, s ezzel 5091-re emelkedett a kórházban elhunytak száma, míg az idősotthonokban a járvány kezdete óta legalább 1416-an haltak meg - derül ki a
ápr. 4
5:27
Trump és Macron együtt hívnák össze az ENSZ Biztonsági Tanácsát (24.hu)
Ahol egyébként hetek óta nem folyik munka, mert Kína és Amerika nem értenek egyet.
ápr. 4
5:42
Ausztriában a 11 ezret is meghaladta a koronavírussal fertőzöttek száma (Infostart)
Ausztriában péntek estére 11 383-ra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma; ez az előző napihoz képest kevesebb mint négy százalékos növekedést jelent.
ápr. 4
6:57
Donald Trump: Ajánlott, de nem kötelező a szájmaszkok viselése a járvány idején (Képmás)
Trump elmondta, hogy ő valószínűleg nem fogja viselni a maszkot.
ápr. 4
6:59
Az Egyesült Államokban egyetlen nap alatt csaknem 1500-zal nőtt a halottak száma (Képmás)
Közben Oregonban egy 104 éves férfi meggyógyult.
ápr. 4
7:06
A svéd miniszterelnök több ezer halottra számít országában (Kripto Akadémia)
„További intenzív ápolásra szoruló súlyos betegeink lesznek, és jelentősen több halottunk is lesz. Több ezer halottal kell számolnunk” – mondta Stefan Löfven.
ápr. 4
7:06
A svéd miniszterelnök több ezer halottra számít országábanstefan (24.hu)
Mostanáig 358 áldozatot szedett a koronavírus a skandináv országban.

Keresés