2020. április 24. péntek

ápr. 24
0:00
Már két háziállat is elkapta a koronavírust (Ripost)
New York városban két macska fertőződött meg a koronavírussal.
ápr. 24
0:03
Már több tízmilliárdot összedobtunk rá, erre elhalasztják a budapesti Nemzetközi Euchariszitikus Kongresszust (168 Óra Online)
A Budapesten idén szeptember 13. és 20. között kitűzött 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak (NEK) az új koronavírus-járvány miatti 2021-re történő elhalasztását jelentette be Matteo Bruni szentszéki szóvivő csütörtökön.
ápr. 24
0:03
A Fidesz nyílt levélben írta le, hogy igazságtalanul lenácizni valakit szégyenletes dolog (444.hu)
És ezt a levelet Donald Tusknak címezték, annak a Donald Tusknak, akinek a magyar kormánylapok lenácizták a nagyapját egy hamisított fotó alapján.
ápr. 24
0:06
A hitelmoratóriumnak ára van - figyelmeztetnek a bankok (Napi)
A hiteltörlesztést csak annak éri meg felfüggesztenie Szlovákiában, akinek nincs más lehetősége.
ápr. 24
0:06
Ezt történt két vuhani orvossal, miután megtámadta a szervezetüket a koronavírus (Blikk)
A két orvosra alig ismernek rá a hozzátartozóik.
ápr. 24
0:07
Miközben Magyarországon megtartják az érettségit a járvány tetőzésének időpontjában, Szlovákiában törölték a vizsgát (168 Óra Online)
Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt idén nem lesz érettségi Szlovákiában.
ápr. 24
0:07
A román kormány ingyen biztosítaná a szájmaszkokat az alacsony jövedelműeknek (444.hu)
A tervek szerint a belföldi gyártás májusban eléri a napi egymillió darabot.
ápr. 24
0:10
Öntik a zsebekbe a pénzt Németországban (Napi)
Újabb válságkezelő intézkedésekről döntöttek a német kormánypártok - derül ki az MTI összefoglalójából.
ápr. 24
0:10
Merkel ezzel az intézkedéssel állítaná helyre a gazdaságot Európában (Blikk)
Angela Merkel német kancellár szerint az első, 540 milliárd eurós európai uniós csomag végrehajtását követően szükség lesz egy új alapra is.
ápr. 24
0:11
Francia kutatók szerint a nikotin védelmet adhat a koronavírus ellen, nikotintapaszokkal kísérleteznének (168 Óra Online)
Egy franciaországi vizsgálat alapján a dohányosok kisebb eséllyel tapasztalnak komolyabb tüneteket koronavírus-fertőzés esetén – írja a Sky News. Ez azonban nem jelenti azt, hogy érdemes elkezdeni cigarettázni: a dohányzás nemcsak hosszú távon károsítja a szervezetet, de adott esetben COVID-19-megbetegedést is súlyosbíthatja.
ápr. 24
0:11
WHO: A koronavírusban meghalt európai áldozatok fele idősotthonban élt (444.hu)
Dermesztő számokat közölt a Egészségügyi Világszervezet.
ápr. 24
0:12
Megbukott a kínai teszten a koronavírus-gyógyszer, amit Magyarországon is nagyon ajánlottak (24.hu)
Szlávik János szerint bizonyítottan hatásos a Remdesivir, most úgy tűnik, mégsem az.
ápr. 24
0:14
Koronavírus-vakcina: Németországban már emberek kaphatják az oltást (Napi)
Megkezdődhet az új típusú koronavírus elleni első németországi oltóanyag tesztelése embereken - írja az Euronews.
ápr. 24
0:14
Ekkortól folytatódhatnak a Notre-Dame helyreállítási munkálatai (Blikk)
Hétfőtől fokozatosan újraindítják a helyreállítási munkálatokat a tavaly áprilisban tűzvész sújtotta Notre-Dame-székesegyházban, mivel a járvány miatt kénytelenek voltak felfüggeszteni a munkafolyamatokat.
ápr. 24
0:15
Májustól újra lehet alkoholt fogyasztani az oslói kocsmákban (444.hu)
De csak azok lehetnek nyitva, amelyek ételt is felszolgálnak.
ápr. 24
0:18
Szabály a fagylaltnyalásra, hamar neki kell esni (Napi)
A fagylaltnyalásról szóló alsó-szászországi előírás szerint a tölcsér átvétele után gyorsan neki kell esni a gombócoknak, ne csöpögjön le a fagyi.
ápr. 24
0:18
Törökországban átlépte a százezret az igazolt fertőzöttek száma (Blikk)
Törökországban csütörtökön 3116-tal nőtt, és így - a világon hetedikként - a kis-ázsiai országban is átlépte a százezret az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) diagnosztizáltak száma – derült ki a török egészségügyi miniszter Twitter-fiókján megosztott táblázatból.
ápr. 24
0:22
Mi lesz a 40 százalékos nyugdíjemeléssel Romániában? (Napi)
Minden további lépést attól függ, hogy a koronavírus-járvány miatt hogyan alakul a román költségvetés.
ápr. 24
0:26
A legegyszerűbb fegyver az átkozott vírus ellen (Napi)
Egy amerikai tudós orvos professzor szerint a legtutibb immunerősítő módszer a rendszeres, alapos szundikálás. Ez egyben a legkönnyebb módja annak, hogy csapást mérjünk a felénk tartó rohamozó koronavírusokra.
ápr. 24
0:30
Koronavírus: "szenzációs" értékek Ausztriában (Napi)
A határellenőrzéseket akkor lehet megszüntetni, ha Ausztriában és a szomszédos országokban folytatódik a kedvező tendencia és alacsony marad a koronavírus-fertőzöttek száma.
ápr. 24
0:34
Egy évvel elhalasztják a budapesti világeseményt (Napi)
A Vatikán döntése nyomán 2021-re halasztják a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelyet eredetileg idén szeptemberben rendeztek volna meg.
ápr. 24
0:38
Brüsszel kiteríti lapjait: hatalmas mentőcsomaggal készül a járvány utáni időkre (Napi)
Az Európai Bizottság egy kétezer milliárd eurós mentőcsomagot készítenek elő az Európai Unió gazdaságának fellendítésére a koronavírus-járvány utáni időkre - derült ki egy belső dokumentumból, ami a Politico birtokába került.
ápr. 24
0:42
Koronavírus: újabb, akár halálos kimenetelű tünetre figyelmeztetnek orvosok (Napi)
Az új koronavírus úgy tűnik, hogy hirtelen stroke-ot (agyi érkatasztrófa) okozhat olyan 30-as, 40-es éveikben járó fiatal felnőtteknél, akik egyébként nem is annyira betegek - figyelmeztettek amerikai orvosok a CNN szerint.
ápr. 24
0:46
Merkel ismertette az uniós válságkezelési terveket (Napi)
Júniusban kezdődhet a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozását szolgáló első, 540 milliárd eurós európai uniós csomag végrehajtása, és a közösség tagjai abban is egyetértenek, hogy létre kell hozni egy újabb alapot is a járvány miatt válságba süllyedő gazdaság helyreállítására - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben az EU
ápr. 24
0:50
Az EBRD is mentőcsomagot állított össze (Napi)
A következő két évben 21 milliárd euró pótlólagos támogatást nyújt a működési területéhez tartozó gazdaságoknak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) az új koronavírus okozta járvány gazdasági hatásainak enyhítésére.
ápr. 24
0:54
Fitch: ilyen mély globális recesszióra a világháború óta nem volt példa (Napi)
Az új koronavírus okozta globális járvány miatt csaknem 3 ezer milliárd dollárral lesz szegényebb a világ az idén - áll a Fitch Ratings legfrissebb átfogó előrejelzésében.
ápr. 24
0:58
Ismét Magyarország a téma az Európai Parlament igazságügyi bizottságában (Napi)
Aggodalomra ad okot, hogy a koronavírus-járvány visszaszorítására hozott magyar jogszabály egyebek mellett nem szab határidőt az intézkedések hatályának - jelentette ki Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Brüsszelben, az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) videókonferenciája keretében
ápr. 24
1:02
Történelmi zuhanás az USA-ban (Napi)
Áprilisban a valaha mért legnagyobb mértékben esett vissza az amerikai gazdaság teljesítménye az előző havihoz képest a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet előzetes adatokra támaszkodó felmérése alapján. Eközben rekordszintre emelkedett az amerikai államadósság.
ápr. 24
1:45
A szlovén elnök szolidaritását fejezte ki Magyarországgal (Hírstart)
A szlovén államfő szolidaritását fejezte ki Magyarországgal az új típusú koronavírus-járvány elleni küzdelemben az Áder János köztársasági elnöknek küldött csütörtöki üzenetében.
ápr. 24
1:51
Ausztria már nyitná a „szárnyas kapukat” (Hírstart)
A határellenőrzéseket akkor lehet megszüntetni, ha Ausztriában és a szomszédos országokban folytatódik a kedvező tendencia, és alacsony marad a koronavírus-fertőzöttek száma – erről beszélt egyebek mellett Sebastian Kurz osztrák kancellár az oe24 rádiónak adott interjúban.
ápr. 24
2:09
Izraelt a nemzetközi jog megsértésére figyelmeztették Brüsszelből – már megint (Hírstart)
Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője vitatható kijelentésével némi meglepetést okozott a formálódó izraeli egységkormánynak.
ápr. 24
3:09
Donald Tusknak bocsánatot kell kérnie a magyaroktól - írja egy lengyel hírportál (Hírstart)
A wpolityce.pl portál szerint elfogadhatatlan az, hogy az Európai Néppárt elnöke a náci Németországhoz hasonlította a magyar kormány jelenlegi politikáját.
ápr. 24
4:03
Leváltották a román főorvost, aki azt javasolta, hogy a családok teljesen zárják el idős rokonaikat a külvilágtól (Hírstart)
Az Adrian Streinu-Cercel által vezetett intézet szigorú intézkedéseket írt elő, amiket még Ludovic Orban miniszterelnök és Klaus Iohannis államelnök is élesen bírált.
ápr. 24
5:15
Angela Merkel: Senki nem szereti ezt hallani, de ez még csak a kezdet (ATV)
Akár az európai halálesetek fele is idősotthonokban történhetett az Egészségügyi Világszervezet szerint. A WHO európai igazgatója azt mondta: elképzelhetetlen tragédia történt. Közben a német kancellár arra figyelmeztetett, hogy még mindig csak a járvány elején tartunk.
ápr. 24
5:33
A szlovén elnök megható videóüzenetben fejezte ki szolidaritását Magyarországgal (Hírstart)
A köztársasági elnöknek küldött üzenetében magyarul beszél Borut Pahor szlovén elnök.
ápr. 24
6:03
Az amerikai Gilead cég vírusellenes szere az első kísérleteknél kudarcot vallott (888.hu)
Az új típusú koronavírus fertőzése nyomán kialakult Covid-19 betegség kezelésére szánt vírusellenes gyógyszer, a remdesivir az első kísérleteknél kudarcot vallott.
ápr. 24
6:09
Fosztogatásokba torkolltak a tüntetések Venezuelában (444.hu)
Ott már a járvány előtt is teljes volt a gazdasági összeomlás, hát még most.
ápr. 24
6:11
EU-csúcs: Lesz pénz, egyszer majd, valahogy (444.hu)
Abban egyetértettek csütörtök este a tagállamok vezetői, hogy soha nem látott gazdasági visszaesés jön, és hogy ezért rengeteg pénzt kell önteni az európai gazdaságba. Csak arról halasztották el a döntést, hogy mikor, honnan, kinek és mennyit adjanak.
ápr. 24
6:13
110 milliárd eurós gazdaságélénkítés indul Franciaországban (444.hu)
9 százalékos GDP-csökkenéssel, 9 százalék feletti hiánnyal és az államadósság növekedésével számolnak.
ápr. 24
6:15
Koronavírus: Romániában 10 ezer fertőzött van (24.hu)
Romániában már 527 halottja van a járványnak, külföldön pedig 66 román állampolgár vesztette életét.
ápr. 24
6:18
Haredi rabbik a jesivák újranyitását követelik (UniLife)
A vallási élet közösségi helyszíneit azért tarják zárva a hatóságok, mert a koronavírus fertőzések gócpontjainak bizonyultak.
ápr. 24
6:27
Üzletelés közben bukott le csempészbanda (ATV)
Ötmillió doboz, feltehetően ukrán származású, jelöletlen cigarettát terített egy csempészbanda Budapesten. A NAV munkatársai a napokban csaptak le a bűnszervezet tagjaira. A csempészek 5-10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak, ha bűnösnek találják őket.
ápr. 24
6:30
Koronavírus: kudarcba fulladtak az egyik amerikai cég első vírusellenes kísérletei (Blikk)
Az új típusú koronavírus fertőzése nyomán kialakult Covid-19 betegség kezelésére szánt vírusellenes gyógyszer, a remdesivir az első kísérleteknél kudarcot vallott – jelentette be csütörtökön este kiadott közleményében a Gilead Sciences kaliforniai cég.
ápr. 24
6:33
Elbukott a klinikai tesztjén a koronavírus elleni kínai gyógyszer, amit Magyarországon is ajánlottak (168 Óra Online)
Megbukott az első véletlenszerűen kiválasztott betegeken végzett klinikai tesztjén a Remdesivir vírusgyógyszer - írja a Financial Times nyomán a 444. A lap cikke egy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) honlapján „véletlenül publikált” tanulmányt dolgoz fel.
ápr. 24
6:33
Tüntetők százai fosztogattak üzleteket Venezuelában (Kripto Akadémia)
A tiltakozások a járvány következtében megnövekedett élelmiszerárak miatt törtek ki.
ápr. 24
6:35
Elfogadta a 110 milliárd eurós gazdaságösztönző csomagot a francia parlament (Kripto Akadémia)
Előbb az alsóházban a képviselők, majd a szenátorok is jóváhagyták a járvány kitörése óta második alkalommal történt módosítást.
ápr. 24
6:36
Koronavírus: Trump szerint hamarosan meglesz az oltóanyag (Blikk)
Donald Trump amerikai elnök szerint hamarosan meglesz az új típusú koronavírus elleni oltóanyag, Mike Pence alelnök pedig a nyár végére jósolta a járvány végét.
ápr. 24
6:37
Trump szerint hamarosan meglesz a koronavírus elleni oltóanyag (Kripto Akadémia)
Mike Pence alelnök úgy véli, a nyár végére Amerika az egész járványt maga mögött tudhatja.
ápr. 24
6:42
Koronavírus: így száll szembe a járvánnyal a francia és az amerikai kormány (Blikk)
Csütörtökön a francia parlament 110 milliárd eurós gazdaságösztönző csomagot, míg a demokrata többségű amerikai képviselőház 484 milliárd dolláros gazdasági csomagtervet fogadott el a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került gazdasági szereplők megsegítésére.
ápr. 24
6:45
Elbukott a klinikai tesztjén a koronavírus elleni kínai gyógyszer, amit Magyarországon is ajánlottak (Hírstart)
Megbukott az első véletlenszerűen kiválasztott betegeken végzett klinikai tesztjén a Remdesivir vírusgyógyszer - írja a Financial Times nyomán a 444. A lap cikke egy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) honlapján „véletlenül publikált” tanulmányt dolgoz fel.

Keresés