2020. április 20. hétfő

ápr. 20
0:03
Ezermilliárdok az uniótól - Brüsszel életpárti döntéseket hozott intézkedéscsomagjával (168 Óra Online)
.
ápr. 20
0:03
Egymástól kétméteres távolságot tartva tüntettek ezrek Netanjahu ellen (444.hu)
A miniszterelnök fia arról posztolt, hogy remélhetőleg csak ellenzéki idősek halnak meg a tüntetés után.
ápr. 20
0:03
Az új típusú koronavírus eddigi pusztítása számokban (Hírklikk)
Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma elérte a 2 329 539-et vasárnap reggelre, miközben világszerte 160 717-en vesztették életüket a Covid-19-ben, és 595 229-en épültek fel a betegségből – derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítéséből.
ápr. 20
0:03
Ámokfutás Kanadában – több mint tíz halott (Képmás)
.
ápr. 20
0:03
Nagy-Britannia egyelőre nem is gondolkodik a korlátozások enyhítésén (Propeller)
A brit kormány egyik magas rangú tagja szerint még nem jött el az ideje annak, hogy az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó korlátozások feloldására lehessen terveket készíteni. Fotó: PA Video / PA Images – Getty Images Michael Gove, a kormány munkáját összehangoló kabinetiroda miniszteri rangú vezetője a Sky News brit kereskedelmi tel
ápr. 20
0:06
Hogy néz ki egy választási káosz koronavírus idején? (Napi)
Úgy tűnik, Lengyelországban még működik a demokrácia: ha az ellenzék valamit nagyon elutasít, azt nem lehet megcsinálni. Erre a sorsra juthat a május 10-ei elnökválasztás, amelyet a kormánypárt erőltet, ám az ellentét teljes káoszhoz vezetett.
ápr. 20
0:06
Megmenekült a haláltól a hatéves gyermek, akiről ritka betegsége miatt már lemondtak az orvosok is (Blikk)
Amerika - Csodaként tekintenek az alig hatéves Carlos Rolonra, aki egy ritka rendellenességgel született: szíve képtelen volt megakadályozni, hogy a testében lévő vére keveredjen a tüdejében lévő vérével.
ápr. 20
0:07
Az emberek közötti közömbösség a járványnál is pusztítóbb Ferenc pápa szerint (168 Óra Online)
Az új koronavírus-járvány utáni újjászületést szorgalmazta Ferenc pápa az Isteni Irgalmasság ünnepnapján, amelyen a lengyel Szent Fausztina nővérről emlékezett meg a Vatikánnal szomszédos római templomban zárt ajtók mögött bemutatott misén vasárnap.
ápr. 20
0:07
Több ezer ember tüntetett Netanjahu ellen (Képmás)
Példátlan módon a járvány idejére bevezetett távolságtartási szabályokat szigorúan betartva tartották a rendezvényt.
ápr. 20
0:07
Ferenc pápa: az emberek közötti közömbösség a járványnál is pusztítóbb (Propeller)
Az új koronavírus-járvány utáni újjászületést szorgalmazta Ferenc pápa az Isteni Irgalmasság ünnepnapján, amelyen a lengyel Szent Fausztina nővérről emlékezett meg a Vatikánnal szomszédos római templomban zárt ajtók mögött bemutatott misén vasárnap. Fotó: Franco Origlia/Getty Images A katolikus egyházfő homíliájában a Jézus feltámadásában hitetlen
ápr. 20
0:10
Merkel fő bizalmasa szerint csak a védőoltás segíthet (Napi)
Nem lehet a nyájimmunitás kialakulására építeni az új típusú koronavírus elleni védekezést, a megoldást csak a védőoltás hozhatja el - hangsúlyozta Helge Braun német kancelláriaminiszter egy vasárnap ismertetett nyilatkozatában.
ápr. 20
0:10
Az Európai Bizottság alelnöke Magyarországról beszélt a cseh tévében (Blikk)
Magyarország - "Egyelőre nem aggódom. Magyarország eddig nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellenkezne az európai uniós jogrenddel.” - hangzott el Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnökétől vasárnap a cseh CT24 csatorna egyik műsorában.
ápr. 20
0:11
Saját bankkártyát adna ki a Google (Propeller)
A Google Pay rendszert fejlesztené tovább és saját bankkártyát adna ki a világ legnagyobb szoftvercége. Ami leginkább arra jó, hogy  még pontosabb képük legyen a fogyasztási szokásainkról. Fotó: Pixabay A Google saját, Google márkájú okos bankkártyát tesztel, amely segít lebonyolítani és nyomon követni az online és a fizikai térben zajló vásárláso
ápr. 20
0:14
Izrael számos könnyítésről döntött (Napi)
Enyhítenek a szigorú zárlaton és a kijárási korlátozásokon vasárnaptól Izraelben - írja az MTI a helyi média nyomán.
ápr. 20
0:14
Ilyen nincs: ez a furcsa tünet is utalhat koronavírus-fertőzésre (Blikk)
Spanyolország - A lábfej elváltozása is utalhat koronavírus fertőzésre - írja az IFL Science szaklap nyomán a 24.hu. A portál kanyaróhoz hasonló sebesedésekről ír.
ápr. 20
0:15
Több mint 10 milliárd forintot gyűjtött a brit egészségügy számára egy 100 éves veterán (Propeller)
Meghaladta vasárnapra a 25 millió fontot (10 milliárd forintot) azoknak az adományoknak az értéke, amelyeket egy százéves angol katonaveterán gyűjtött a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) számára az új koronavírus okozta járvány elleni küzdelem segítésére. Fotó: Aaron Chown / PA Images – Getty Images Tom Moore, aki a második világháború idej
ápr. 20
0:18
Putyin nyugtatni próbálja az embereket (Napi)
A fertőzés terjedésének megelőzésére törekednek az orosz hatóságok a koronavírus-járvány elleni küzdelemben - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az ortodox húsvét alkalmából elmondott televíziós köszöntőjében. Eközben az újonnan fertőzöttek számának napi növekménye meghaladta a hatezret.
ápr. 20
0:18
„Az egészségügyi válság még nem ért véget” – Megszólalt a francia miniszterelnök az országban lévő járványügyi helyzetről (Blikk)
A franciák valószínűleg még hosszú ideig nem élhetnek úgy, mint korábban - mondta vasárnap Edouard Philippe francia miniszterelnök azoknak a koronavírus-járvány miatt várható hosszú távú intézkedéseknek az előkészítéséről tartott sajtótájékoztatóján, amelyek a jelenlegi szigorú kijárási korlátozásokat váltják fel május 11-én, miközben a betegség ha
ápr. 20
0:19
Szlovénia hétfőtől elkezdi a teljes lakosság tesztelését koronavírusra (Propeller)
Szlovénia hétfőtől átfogó szerológiai vizsgálatot indít az országban, hogy világosabb képet kapjon a járvány kiterjedéséről és a Covid-19 megbetegedések valós számáról – írta a helyi sajtó vasárnap. Fotó: Jure Makovec / SOPA Images / LightRocket – Getty Images Az említett vizsgálat az immunrendszer fertőzésre adott válaszát mutatja ki. A reprezent
ápr. 20
0:22
Készül a baloldali visszavágás, vagy indul az újabb kálvária? (Napi)
Kétségbeejtően rossz helyzetben lévő párt vezetését veszi át Sir Keir Starmer, aki a brit Munkáspárt élére állt. Bár a négy és fél év múlva esedékes parlamenti választásoknak egyelőre a kormányzó toryk az egyértelmű esélyei. Egy valami szól ellenük: a jelenlegi zavaros politikai helyzetben bárhol, bármi előfordulhat.
ápr. 20
0:23
Egy ausztrál férfi 2806 fekvőtámaszt nyomott egy óra alatt (Propeller)
Egy Jarrad Young nevű ausztrál férfi 2806 fekvőtámaszt nyomott egy óra leforgása alatt, ezzel pedig megdöntötte a vonatkozó Guinness-rekordot. A korábbi rekorder a walesi Calton Williams volt, 2682 fekvőtámasszal. A férfi egy queenslandi edzőteremben teljesítette a 2806 fekvőtámaszt, majd az erről készült videófelvételt beküldte a Guinness Rekordo
ápr. 20
0:26
Szlovákia rábólinthat a kettős állampolgárságra (Napi)
Április 19-én, vasárnap hagyta jóvá programját az új szlovák kormány, amelyben korrupcióellenes pontok mellett az állampolgársági törvény enyhítését is megfogadták - számol be az Euronews.
ápr. 20
0:27
Olaszország és Németország is úgy érzi, túl van a járvány nehezén (ATV)
Olaszország és Németország is úgy érzi, túl van a járvány nehezén, Franciaországban csökken a kórházban kezeltek száma. Spanyolországban meghaladta a 20 ezret a halálos áldozatok száma. Továbbra is az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzött, csak az idősotthonokban több mint 7 ezren haltak meg.
ápr. 20
0:27
Szíriában nagysokára kipróbálta az Armata tankot az orosz hadsereg (Propeller)
Az orosz hadsereg Szíriában tesztelte a T-14-es Armata harckocsit – jelentette ki Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter a Rosszija 1 televízió egyik vasárnapi műsorában. Fotó: Sergei Bobylev / TASS – Getty Images Manturov szerint az új tankokat azért vezényelték át Szíriába, hogy "harci körülmények között mérlegeljenek minden rés
ápr. 20
0:30
Észak-Korea tagadja, hogy Trumpnak üzentek volna (Napi)
Észak-Korea vasárnap tagadta, hogy mostanában levelet küldött volna Donald Trump amerikai elnöknek, aki viszont szombaton sajtótájékoztatón azt mondta, hogy "kedves üzenetet" kapott Kim Dzsong Untól, Észak-Korea vezetőjétől - írja az MTI.
ápr. 20
0:31
Európai Bizottság alelnöke Magyarországról beszélt a cseh TV-ben (Propeller)
Magyarország az új kornavírus-járvány elleni védekezés során eddig nem fogadott el olyan törvényt, amely ellenkezne az európai uniós joggal – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke vasárnap a közszolgálati cseh hírtelevízió (CT24) vitaműsorában. Fotó: Thierry Monasse/Getty Images „Egyelőre nem aggódom. Magyarország eddig nem fog
ápr. 20
0:34
A szájmaszkokat Kína elvtelen célokra használhatja (Napi)
Sok európai, főként a kontinens keleti felén lévő ország élteti Kínát, amiért szájmaszkokat küldött neki. Valójában viszont ezek egy jelentős része használhatatlan, de a maszkok eleve nem is feltétlenül segítenek a járvány kezelésében. Viszont Kína lemoshatja magáról, hogy tétlenségével és mismásolásával elszabadítota a koronavírus-járványt.
ápr. 20
0:38
Kétszer annyi pénz kellhet a válság megfékezésére (Napi)
Európának további 500 milliárd euróra lesz szüksége az Európai Unió intézményeitől a koronavírus pandémiát követő gazdasági fellendülés finanszírozására, a már bejelentett ugyanekkora csomagon kívül - mondta az euróövezet mentési alapjának vezetője Klaus Regling.
ápr. 20
0:42
Az olaszok követelik a közös eurókötvényeket a válság megoldására (Napi)
Guiseppe Conte olasz miniszterelnök ismételten felszólította az Európai Uniót, hogy bocsásson ki közös euróövezeti kötvényeket a koronavírus-válság kezelésére, hogy bizonyítsa a szolidarítást - írja a Reuters.
ápr. 20
0:46
A briteknél visszaesett az új elhalálozások száma (Napi)
A vasárnap ismertetett legújabb statisztika szerint átlépte a 120 ezret az új koronavírus okozta fertőzések száma Nagy-Britanniában, a napi halálozási szám viszont jelentősen csökkent - írja az MTI.
ápr. 20
0:50
Tévésorozat készül a bezárt emberekről (Napi)
Csehországban április vége, azaz még az ottani korlátozások feloldása előtt bemutatják azt a sitcomot (szituációs komédiát), amely a járvány miatt bezárt emberek életéről szól. A sztorit rohammunkában írták, a folytatáshoz a nézők segítségét kérik.
ápr. 20
0:54
Egyszerűen ellopják a válságkezelésre költött pénzt - megszólalt a Világbank korábbi szakértője (Napi)
Az Egyesült Államokban induló gigantikus gazdaságélénkítő intézkedéscsomagban szétosztott pénz egy részét szimplán ellophatják - figyelmeztet egy elismert szakértő -, főként azért, mert a kormányzás egy gyenge kisvállalkozás működésére emlékeztet.
ápr. 20
0:58
Merkelnek jól jött a járvány (Napi)
Megugrott a kormánypártok támogatottsága Németországban a koronavírus-járvány kezdete óta, és a lakosság többsége nem tartja túlságosan megterhelőnek a védekezést szolgáló korlátozásokat - mutatták ki közvélemény-kutatások az MTI szerint.
ápr. 20
1:02
Koronavírus: meghökkentő tesztelési hullámot indítanak, máshol még nem volt ilyen (Napi)
Szlovénia hétfőtől átfogó szerológiai vizsgálatot indít az országban, hogy világosabb képet kapjon a járvány kiterjedéséről és a Covid-19 megbetegedések valós számáról - írta a helyi sajtó vasárnap az MTI.
ápr. 20
1:48
Ferenc pápa: Az emberek közötti közömbösség a járványnál is pusztítóbb (Hírstart)
Németország és Nagy-Britannia kormánya sem javasolja a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló intézkedések lazítását.
ápr. 20
3:51
Francia miniszterelnök: A helyzet javul, de a válságnak még nincs vége (Hírstart)
A franciák valószínűleg még hosszú ideig nem élhetnek úgy, mint korábban.
ápr. 20
4:09
Az Egyesült Királyságban még nem lehet a korlátozások enyhítésén gondolkodni (Hírstart)
A brit kormány egyik magas rangú tagja szerint még nem jött el az ideje annak, hogy az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó korlátozások feloldására lehessen terveket készíteni.
ápr. 20
4:48
Megszökött egy ebolás néger Kongóban, félő, hogy újra elszabadul a járvány (Hírstart)
Just Africa things.
ápr. 20
5:18
Minden kultúra egyenlő: fegyveres csoportok megtámadtak öt falut és megöltek csaknem félszáz embert Nigériában (Hírstart)
A hírről a nigériai rendőrség számolt be vasárnap.
ápr. 20
5:18
Putyin: Isten segítségével minden rendben lesz (ATV)
Javul a járványhelyzet Spanyolországban, emiatt a kormány úgy döntött, hogy a gyerekek hamarosan kimehetnek a szabadba. Enyhül a helyzet Izraelben is, Oroszországban viszont minden eddiginél több ember fertőződött meg egy nap alatt. Közben Európában átlépte a százezret a koronavírus-járvány következtében elhunytak száma.
ápr. 20
6:12
Trump: egyes nagyvárosi gócpontokban csökkenőben az új fertőzések száma (Propeller)
Egyes nagyvárosi gócpontokban csökkenőben az új fertőzések száma – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök vasárnap este a Fehér Házban, a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján. Az elnök példaként említette a texasi Houstont és a washingtoni Seattle városát, ahol a járvány v
ápr. 20
6:14
A távolságtartási szabályokat szigorúan betartva tüntetett több ezer ember Netanjahu ellen (Propeller)
A koronavírus-járvány miatti szigorú távolságtartartási szabályokat betartva, egymástól két méterre állva tiltakozott vasárnap este mintegy kétezer ember Tel-Avivban Benjámin Netanjahu miniszterelnöki megbízatása ellen. A szájmaszkot viselő demonstrálók a kövezetre festett jelek segítségével sorakoztak fel szabályos alakzatban, izraeli és fekete z
ápr. 20
6:18
Átlépte a 120 ezret a fertőzöttek száma Nagy-Britanniában (Hírstart)
Az elmúlt 24 órában több mint 5800 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.
ápr. 20
6:24
Francia miniszterelnök: A válságnak még nincs vége (Hírstart)
A franciák valószínűleg még hosszú ideig nem élhetnek úgy, mint korábban - mondta vasárnap Edouard Philippe francia miniszterelnök azoknak a koronavírus-járvány miatt várható hosszú távú intézkedéseknek az előkészítéséről tartott sajtótájékoztatóján, amelyek a jelenlegi szigorú kijárási korlátozásokat váltják fel május 11-én, miközben a betegség ha
ápr. 20
6:30
Donald Trump: egyes nagyvárosi gócpontokban csökkenőben az új koronavírus-fertőzések száma (Blikk)
Egyes nagyvárosi gócpontokban csökkenőben az új fertőzések száma – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök vasárnap este a Fehér Házban, a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján.
ápr. 20
6:30
Szlovénia hétfőtől átfogó szerológiai vizsgálatot indít az országban (Hírstart)
Szlovénia hétfőtől átfogó szerológiai vizsgálatot indít az országban, hogy világosabb képet kapjon a járvány kiterjedéséről és a Covid-19 megbetegedések valós számáról - írta a helyi sajtó vasárnap.
ápr. 20
6:30
Tovább csökkentette a kínai jegybank a referencia kamatlábakat (Propeller)
A kínai jegybank a várakozásokkal összhangban tovább csökkentette a referencia kamatlábakat hétfőn, hogy a vállalati költségek olcsóbb finanszírozásával támogassa az új koronavírus-járvány által térdre kényszerített gazdaságot, amely – évtizedek óta először – visszaeséssel zárt az első negyedévben. Az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime
ápr. 20
6:30
Pandémia: nyerészkedés vagy embermentés a cél? (UniLife)
Ha bármikor összezavarodnánk azzal kapcsolatban, kik a jó fiúk és a rossz fiúk, nem kell messzebbre néznünk annál, hogyan is viselkedtek a különböző kormányok a járványhelyzet során -- írja Caroline Glick az Israel Hayomban megjelent cikkében.
ápr. 20
6:32
Betartva a távolságtartási szabályokat, egymástól két méterre állva tüntetett több ezer ember Netanjahu ellen (Blikk)
A koronavírus-járvány miatti szigorú távolságtartási szabályokat betartva, egymástól két méterre állva tiltakozott vasárnap este mintegy kétezer ember Tel-Avivban Benjámin Netanjahu miniszterelnöki megbízatása ellen.
ápr. 20
6:33
Francia miniszterelnök: A helyzet javul, de a válság még nem ért véget (24.hu)
A gazdasági válság pedig durva lesz.

Keresés