2020. április 27. hétfő

ápr. 27
0:03
Van remény: végre jön az eső - mutatjuk, mikor (Blikk)
A legújabb előrejelzések szerint végre mutatkozik némi esély arra, hogy megszakadjon a száraz időszak. A jövőhétre záporokat és zivatarokat is ígérnek a meteorológusok.
ápr. 27
5:45
Jelentősen mérséklődhet a súlyos aszály (Hírstart)
A hét folyamán nyugat, délnyugat felől több hullámban nedves levegő érkezik a Kárpát-medencébe. Záporok, zivatarok teszik változékonnyá időjárásunkat.
ápr. 27
6:28
Jelentősen mérséklődhet a súlyos aszály (Kiderül)
A hét folyamán nyugat, délnyugat felől több hullámban nedves levegő érkezik a Kárpát-medencébe. Záporok, zivatarok teszik változékonnyá időjárásunkat.
ápr. 27
6:36
Záporok és zivatarok: ez történik április utolsó hetében (Hírstart)
A következő napokban a gomolyfelhősödés mellett az ország egyes részein akár többször is kialakulhatnak záporok és zivatarok, amelyek valamelyest enyhíthetik az aszály okozta problémákat. Délelőtt elsősorban a nyugati országrészben lesz több a felhőzet, másutt sok napsütésre számíthatunk, de a délutáni órákban már keletebbre is megnövekszik a gomo
ápr. 27
8:18
Kellemesen meleg idővel indul a hét (Hírstart)
Jobbára derült időnk lesz, helyenként átmenetileg beborulhat az ég. Több felé gyenge zápor, zivatar is előfordulhat.   A nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.   Gyenge lesz a szélmozgás, a déli szél legfeljebb 20 kilométer/órára erősödhet.     shmu.sk
ápr. 27
8:24
Borúsan indul a hét (Hírstart)
Délelőtt elsősorban a nyugati országrészben és az északkeleti megyékben lesz több a felhőzet, másutt sok napsütésre számíthatunk, de a délutáni órákban már keletebbre is megnövekszik a gomoly-, illetve fátyolfelhőzet. Délutántól nyugat felől elszórtan valószínű zápor, zivatar. Éjfélig nagyjából a Duna vonaláig juthat el a csapadékzóna. A délies sze
ápr. 27
8:30
Zivatarokat hoz a hétfő (Hírstart)
Kilec megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.
ápr. 27
8:48
Nem lesz valami fényes időnk a hosszú hétvégén (Hírstart)
Esős napokat jósolnak a meteorológusok.
ápr. 27
9:42
Kiadták a figyelmeztetést! Szélviharral és jégesővel csaphat le az ítéletidő az országra (Hírstart)
Az ország közel felére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (Omsz) hétfőre. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.
ápr. 27
9:54
Nesze neked tavasz: záporokkal és zivatarokkal érkezik a május (Hírstart)
A heti időjárás nem sok jóval kecsegtet: a kellemes napsütést záporok váltják, majd miután ismételten mosolyra görbülne a szánk a ragyogó fényektől, megérkeznek a zivatarok. Azért remélem az anyák napja érintetlen marad...
ápr. 27
10:57
Mutatjuk, hol csapnak le záporok (Hírstart)
Változékony időnk lesz a héten, felhős, csapadékos és napos időszakok váltakoznak majd. Jelentős lehűléstől azonban nem kell tartani.
ápr. 27
12:45
Érkeznek a zivatarok, hétfőn és kedden is figyelmeztetés érvényes (Kiderül)
Nyugat felől nedvesebb levegő érkezik hazánk fölé, egyre nagyobb területen kedvezővé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.
ápr. 27
13:48
Többször megnyílnak az ég csatornái (Kiderül)
Április idáig elkényeztetett minket a napsütés tekintetében. A következő napokban azonban felhősebb, változékonyabb időre van kilátás. Kevesebbet látjuk a napot is.
ápr. 27
14:30
A Duna alsó vonalán folytatódik a biológiai szúnyoggyérítés (Hírstart)
A héten a szakemberek Baranya és Bács-Kiskun megyében lépnek fel a szúnyoglárvák ellen. A Mohács és Baja közti területen földi módszerrel juttatják ki a biológiai készítményt a vizekbe.
ápr. 27
14:48
Enyhül a szárazság (Hírstart)
A növénytermesztés számára kimondottan kedvezőtlen, száraz, hajnalonként gyakran hideg időjárású periódus a héten véget ér. A már régóta uralkodó északkeleti áramlást délnyugati váltja fel, ami a csapadékhajlam növekedésével jár együtt. Így a héten sokfelé lehet záporokra, zivatarokra számítani, ami ugyan nem ér fel a csendes, áztató eső jótékony h
ápr. 27
15:01
A Duna alsó vonalán folytatódik a szúnyogirtás (Hírstart)
A héten a Duna alsó vonalán, Baranya és Bács-Kiskun megyében, a Mohács és Baja közötti területen folytatódik a szúnyoggyérítési program.
ápr. 27
16:09
Jön a 30 fokos meleg (Hírstart)
A héten három hullámban érkezik a súlyos aszályt enyhítő csapadék, majd felmelegedés indul, és beköszönt a májusi nyár.
ápr. 27
16:27
Hóágyúkkal végzik a fertőtlenítést (Hírstart)
Hóágyúkkal permeteznek fertőtlenítőszert a járványügyi intézkedések kapcsán Olaszország és Ausztria több településén.
ápr. 27
16:57
A zivatarok várható érkezése, óráról órára (Kiderül)
Képsorozaton mutatjuk be a zivatarok várható érkezését. A csapadékzónából főként a Dunántúl északi területein hullhat jelentősebb csapadék.
ápr. 27
17:03
Záporos napok jönnek, a szárazságot viszont még ez sem szünteti meg (Hírstart)
A héten sokfelé lehet záporokra, zivatarokra számítani, ami ugyan nem ér fel a csendes, áztató eső jótékony hatásával, de több mint a semmi. A csapadékos idővel ugyanakkor megjelennek a növényi kórokozók is.
ápr. 27
20:24
Érkezik az időjárási fordulat - nem mindenki örül majd (Hírstart)
Záporos napok jönnek, különösen szerdán és pénteken várható országos szinten is jelentősebb öntözés. Az aszályhelyzetet viszont várhatóan még ez sem oldja meg - áll az OMSZ előrejelzésében.

Keresés