2020. április 26. vasárnap

ápr. 26
5:30
Aktivizálódik a légkör, jön a csapadék - előrejelzés (Hírstart)
Jelentős lehűlés nem okoz, azonban a jövő héten aktivizálódik a légkör, egyre többfelé lehet záporos csapadék, amely lokálisan enyhítheti az aszályt.
ápr. 26
6:18
26 fokig melegszik az idő (Kiderül)
Legfeljebb pár fokkal esik vissza a hőmérséklet a hidegfront következtében, északkeleten lehet kissé hűvösebb. Hamar visszatér azonban a 20 fok feletti meleg, kedden mérjük majd a legmagasabb hőmérsékleteket.
ápr. 26
7:30
Lokális záporok kialakulhatnak (Hírstart)
Hidegfront vonult át a Kárpát-medence felett.
ápr. 26
9:42
Káprázatos égi jelenséget örökítettek meg a Mátra felett (Hírstart)
A Napudvarnak nevezett jelenség a Nógrád megyével határos Mátraszentistvánnál volt átható.
ápr. 26
11:33
Zivatarokra figyelmeztetnek hétfőn (Kiderül)
Labilizálódik a légkör a következő napokban, a teljes dunántúli régióra elsőfokú figyelmeztetés van érvényben hétfőn. Jelentősebb esőre a hét második felében van esély.
ápr. 26
11:52
Szeszélyes tavaszias idővel búcsúzik a hét - Néhol kisebb zápor lehet (Hírstart)
Szeszélyes tavaszias idővel búcsúzik a hét - Néhol kisebb zápor lehet
ápr. 26
12:00
Többnyire felhős, szeles időnk lesz, néhol záporokkal (Hírstart)
A legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején akár 26 fok is lehet, a hét végén 15 és 21 fok között valószínű.
ápr. 26
13:39
Ébresztőt fújt a front, mozgalmas időjárás veszi kezdetét (Kiderül)
Az elmúlt heti zavartalan, nyugalmas időnek vége szakad, labilizálódik a légkör. Erősödő gomolyképződés lesz jellemző, kisebb záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak.
ápr. 26
13:39
Megdőlt a fővárosi szélrekord (2020.04.25.) (Hírstart)
Szombaton egy hidegfront vonult át felettünk, ennek hatására többfelé viharossá fokozódott a légmozgás. Budapest János-hegy állomásunkon 26,3 m/s-os (95 km/h) széllökést mértünk, ezzel megdőlt az április 25-ére vonatkozó legnagyobb széllökés fővárosi rekordja. Az eddigi legmagasabb értéket ezen a napon 1971-ben, Budapest Pestszentlőrinc állomásunko
ápr. 26
15:51
Többször is elázunk a jövő héten (Hírstart)
A jövő héten többször várható csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek. Hétfőn délelőtt elsősorban a nyugati országrészben lesz több a felhőzet, másutt sok napsütés várható, de a délutáni órákban már keletebbre is megnövekszik a gomoly-, illetve fátyolfelhő
ápr. 26
16:09
Sok csapadék, erős szél és jó idő: Ilyen időt jósolnak a jövő hétre (Hírstart)
A jövő héten többször várható csapadék - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.
ápr. 26
16:39
Nyugat felől záporok, zivatarok (Hírstart)
Hétfőn a napsütés mellett nyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól előbb a Dunántúlon, késő este a középső tájakon is kialakulhat zápor,...
ápr. 26
16:45
Igazi tavasz: erős szél és esőzések várhatóak a jövő héten, de a nappali hőmérséklet 20 fok felett marad (Hírstart)
A jövő héten többször várható csapadék - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.
ápr. 26
17:54
Lassan átalakul időjárásunk jellege (Hírstart)
A hetek óta tartó anticiklon uralom megtörni látszik, nedvesebb, labilisabb légtömegek érkeznek a Kárpát-medencébe. A jövőhét folyamán több alkalommal számíthatunk záporokra, zivatarokra.
ápr. 26
20:30
Enyhülhet az aszály (Hírstart)
A következő napokban a gomolyfelhősödés mellett az ország egyes részein akár többször is kialakulhatnak záporok és zivatarok, amelyek valamelyest enyhíthetik az aszály okozta problémákat.

Keresés