2020. április 27. hétfő

ápr. 27
0:03
Őrült árváltozásokat hozott a járvány a német zöldségkereskedelemben (444)
Átlagosan csaknem 30 százalékos a drágulás, de míg egyes termékek ára meredeken emelkedik, másoké zuhan.
ápr. 27
0:06
2500 regisztrált vírusfertőzött és 10 újabb halott Magyarországon (Biztosító Magazin)
Meghalt 10 krónikus beteg, és 57-tel, 2500-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.
ápr. 27
0:07
Német közgazdászok szerint most inkább a defláció fenyeget, mint a drágulás (444)
Nemcsak a kínálat, hanem a kereslet is visszaesett, és mert sokan veszítik el a munkájukat a járvány idején, nem is várható, hogy gyorsan fellendüljön. De hangozzék bármilyen vonzón, az árcsökkenés súlyos gazdasági gondok jele.
ápr. 27
0:10
A jövő héten többször is várható csapadék (Biztosító Magazin)
A jövő héten többször várható csapadék - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az Mti-nek.
ápr. 27
0:12
Csődhullám fenyegeti a német utazási irodákat (ProfitLine)
Csődhullámtól tart az utazásszervező és utazásközvetítő vállalkozások németországi érdekképviselete (Deutscher Reiseverband -DRV) a koronavírus-járvány miatt, a szakmai szövetség vasárnapi közleménye szerint előfordulhat, hogy tagjainak többsége nem éli túl a válságot.
ápr. 27
0:14
Katasztrófavédelem: Szombat estig 140 viharkárhoz riasztották az egységeket (Biztosító Magazin)
Országszerte szombat estig 140 esethez riasztották a katasztrófavédelem egységeit a viharos erejű széllökések miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az Mti-vel.
ápr. 27
0:21
Lecsapott a koronavírus a húzóágazatra, tömeges leépítések jöhetnek (Hírstart)
Lecsapott a koronavírus-járvány az építőiparra is, az ágazat bizalmi indexének értéke áprilisban hatalmasat zuhant, 24 ponttal csökkent márciushoz képest. Ezzel a mutató hétéves mélypontjára esett a GKI legfrissebb felmérése szerint.
ápr. 27
0:36
Hatalmasat zuhant a GKI konjunktúraindexe (Népszava)
A 2007-2009-es válságot idéző hangulat uralkodik a gazdaságban és a lakosság körében, amit a bizalmi indexek hét-tízéves mélypontja is jól jelez.
ápr. 27
3:06
Mikor utalják a májusi családi pótlékot? (ProfitLine)
Mikor utalja a Magyar Államkincstár a családi pótlékot 2020 májusában? Május hónap elején az április havi családi pótlék fog megérkezni minden jogosult számára. Mutatjuk a pontos határidőt, hogy mikor.
ápr. 27
4:42
A Bunge harmincöt amerikai gabonasilót ad el (Agrofórum)
A mezőgazdasági nyersanyag-kereskedő, a Bunge közölte, hogy harmincöt, az Egyesült Államok középső vidékein található gabonasilót ad el a Zen-Noh Grain Corporation számára. Ezzel a lépésével drasztikusan csökkenti a vállalat az országban található hálózatát.
ápr. 27
5:06
Koronavírus: Mi a helyzet a vis maior, illetőleg MAC/MAE klauzulákkal a járványügyi veszélyhelyzet idején? (ProfitLine)
A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzet számos szerződéses helyzetben hozott nem várt fordulatot, amely megbeszélések, esetleg viták sorozatát eredményezheti a szerződéses partnerek között. E tárgyalások során a felek érinthetik a vis maior vagy az ún. MAC/MAE klauzulák kérdéskörét is. A felek ezen kérdések jelenlegi megtárgyalásával e
ápr. 27
5:45
Naponta 205 milliót költ a kormány sportra veszélyhelyzetben (Menedzsment Fórum)
Csütörtökön az elmúlt hetek legnagyobb, sportcélokra irányuló költségvetési átcsoportosítását hajtotta végre a kormány. A stratégiai ágazat láthatóan a veszélyhelyzet ideje alatt is kiemelt prioritást élvez a kormánynál.
ápr. 27
5:45
Vegyes képet mutattak múlt héten a gabonapiacok (Agrofórum)
Chicagóban a búza 1 százalékkal olcsóbb lett, de a kukorica és a szójabab kis mértékben drágult múlt héten. Európában a takarmánybúza és a kukorica drágult, de a malmi búza és a repce vesztett értékéből.
ápr. 27
5:45
Tűzoltás után újratervezés (KKV Magazin)
Egész más jellegű kihívásokkal néznek szembe a kis és középvállalkozások most, mint a 2008-as válság kapcsán, ezért más intézkedésekre is van szükség. Mihez nyúlhatnak a bajba került cégek és milyen hatásai lehetnek a válságnak a szektorra. A finanszírozási problémákkal és válságkezeléssel foglalkozó Reconcept Kft. ügyvezető partnerét, Szabó Miklós
ápr. 27
5:57
Ez már tényleg a fordulat a kivándorlásban? Már Németországban is csökken a magyarok száma (Portfolio)
Tizenöt éve nem történt olyan, mint 2019-ben: csökkent a Németországban élő magyarok száma a helyi statisztikai hivatal (Destatis) adatai szerint. Persze a néhány száz fős visszaesés inkább stagnálásnak mondható, de az elmúlt évek trendje egyértelműen csökkenő kivándorlási hajlandóságot mutat. A rossz hír, hogy még így is több mint 200 ezren élnek
ápr. 27
6:03
Nagyot esett a GKI konjunktúraindexe áprilisban (Hírstart)
A GKI a járvány gazdasági hatásaival magyarázza a visszaesést.
ápr. 27
6:09
Összeomlottak a magyar gazdasággal kapcsolatos várakozások (HVG)
Áprilisban csaknem 30 ponttal, soha nem látott mértékben zuhant a GKI konjunktúra-indexe. Természetesen a koronavírus-járvány a ludas.
ápr. 27
6:15
Ismeretlen cég kaszál a lélegeztetőgépeken (24.hu)
Egy hónap alatt megtriplázhatta a pénzét, aki egy eddig nem túl ismert informatikai cég részvényeiből bevásárolt. Az OTT-One Nyrt. 12 milliárd forint állami pénzt sepert be, ennyiért szállít lélegeztetőgépeket Magyarországra.
ápr. 27
6:21
Hatalmasat zuhant a bizalmi index Magyarországon (Menedzsment Fórum)
Példátlanul nagy mértékben, 33,1 ponttal esett a GKI konjunktúraindexe áprilisban, az üzleti és a fogyasztói várakozások egyaránt jelentősen romlottak - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel hétfőn.
ápr. 27
6:21
Ekkora zuhanás sem volt még (Piac és Profit)
Áprilisban csaknem 30 ponttal, soha nem látott mértékben zuhant a GKI konjunktúra-indexe, nyilvánvalóan a járvány gazdasági hatásai következtében. Az üzleti bizalmi index mintegy 25, a fogyasztói közel 40 ponttal esett. A világgazdasági válság időszakában, 2009 első felében ugyan voltak már ennél lényegesen pesszimistábbak is a várakozások, de a GK
ápr. 27
6:21
Beszakadt az üzleti bizalmi index Magyarországon (Privátbankár)
Példátlanul nagy mértékben, 33,1 ponttal esett a GKI konjunktúraindexe áprilisban, az üzleti és a fogyasztói várakozások egyaránt jelentősen romlottak - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel hétfőn.
ápr. 27
6:21
Mindjárt kiderül, mit tölt az MNB a szuperfegyverébe (Portfolio)
Rendkívül nagy horderejű lépésekről döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az elmúlt hetekben, így a Portfolio által megkérdezett közgazdászok nem várják, hogy a keddi kamatdöntő ülésen újabb intézkedéseket hozzon az MNB. A jegybank várhatóan a kamatszinten sem változtat, miután a forint árfolyama stabilabbá vált a monetáris politikai eszköztár korább
ápr. 27
6:21
Magyar Lízingszövetség: közel 3300 hétüléseshez összesen 9,2 milliárd (Hírstart)
Már közel 3300-nál jár a nagycsaládosok autóvásárlási programjában lízing segítségével megvásárolt autók száma. A Magyar Lízingszövetség adatai szerint csak márciusban 438 szerződést kötöttek, a program tavaly júliusi indulásától kezdve pedig már több mint 9 milliárd forint értékű finanszírozást nyújtottak a lízingcégek a hétüléses új autókhoz.   Ö
ápr. 27
6:28
Példátlanul nagyot esett áprilisban a konjuktúraindex (444)
Főként a fogyasztók bizalma ingott meg a gazdaságban.
ápr. 27
6:33
Mekkora lyukat ütött a koronaválság a gazdaságon? A jegybankok rögtön reagálhatnak is számokra (Portfolio)
Rég láttunk annyira mozgalmas naptárat, mint ezen a héten. Annak ellenére, hogy a pénteki ünnepnap miatt rövid hetünk lesz, csak úgy záporoznak majd a fontos adatok és jegybanki döntések. Jönnek például az első negyedéves előzetes GDP-statisztikák, melyekre rögtön reagálhat is (ha akar) a Fed és az EKB.
ápr. 27
6:39
Ekkora zuhanás sem volt még (Hírstart)
Áprilisban csaknem 30 ponttal, soha nem látott mértékben zuhant a GKI konjunktúra-indexe, nyilvánvalóan a járvány gazdasági hatásai következtében. Az üzleti bizalmi index mintegy 25, a fogyasztói közel 40 ponttal esett. A világgazdasági válság időszakában, 2009 első felében ugyan voltak már ennél lényegesen pesszimistábbak is a várakozások, de a GK
ápr. 27
6:45
A mélybe szakadt a magyar gazdasági bizalom a koronavírus-válságban (Portfolio)
Áprilisban csaknem 30 ponttal, soha nem látott mértékben zuhant a GKI konjunktúraindexe, nyilvánvalóan a járvány gazdasági hatásai következtében. Az üzleti bizalmi index mintegy 25, a fogyasztói közel 40 ponttal esett. A világgazdasági válság időszakában, 2009 első felében ugyan voltak már ennél lényegesen pesszimistábbak is a várakozások, de a GKI
ápr. 27
6:47
Három fázisban indul újra az élet Svájcban - Így néz ki a menetrend (Portfolio)
Hétfőtől megkezdik az új típusú koronavírus-járvány terjedésének lassítása céljából bevezetett korlátozások fokozatos lazítását Svájcban.
ápr. 27
6:51
Szigorúbb szabály lépett életbe: mától csak eltakart arccal szabad utazni a fővárosi tömegközlekedés járatain (Portfolio)
Mától csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra.
ápr. 27
7:03
2583 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma: elhunyt 8 idős krónikus beteg (Pénzcentrum)
2583 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 280 főre emelkedett az elhunytak száma. Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19)...
ápr. 27
7:03
Koronavírus: betilthatják a mobiltelefonok nyomkövetését Izraelben (Portfolio)
Az izraeli legfelsőbb bíróság elrendelte, hogy az ország belbiztonsági szolgálata (Sin Bét) hagyjon fel az új típusú koronavírus elleni küzdelem részeként a mobiltelefonok nyomkövetését lehetővé tevő technológiák alkalmazásával, amennyiben a parlament nem fogad el irányelveket ezen vitatott gyakorlat szabályozására.
ápr. 27
7:05
Koronavírus: 2583 új beteg és 8 halott az elmúlt 24 órában Magyarországon (Portfolio)
2583 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 280 főre emelkedett az elhunytak száma, 498-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 931 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen.
ápr. 27
7:06
„Éjszakákon keresztül töprengek, hogyan lehetne életben maradni" – magyar kereskedők a kilátástalan helyzetről (G7)
Hiába ürültek ki a plázák, az üzemeltetők továbbra is elvárják az alsó hangon havi 2-3 milliós bérleti díjakat, amit viszont nem tudnak fizetni az üzletek.
ápr. 27
7:09
Koronavírus: 83-mal nőtt az azonosított fertőzöttek száma (Menedzsment Fórum)
Megérkeztek a friss számok a koronavírus hazai terjedéséről.
ápr. 27
7:09
Koronavírus: 83 új beteg és 8 halott az elmúlt 24 órában Magyarországon (Portfolio)
2583 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 280 főre emelkedett az elhunytak száma, 498-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 931 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen.
ápr. 27
7:09
Koronavírus: 83 új beteg és 8 halott az elmúlt 24 órában Magyarországon (Hírstart)
2583 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 280 főre emelkedett az elhunytak száma, 498-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 931 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen.
ápr. 27
7:12
Még többet dolgoznak a nők a járvány ideje alatt (Népszava)
Súlyos gazdasági károkra számít az emberek elsöprő többsége a koronavírus miatt, ám még mindig úgy vélik, meg kell akadályozni a terjedését.
ápr. 27
7:12
Segélyvonallal segít (KKV Magazin)
A koronavírus miatt bajba kerülő vállalkozásoknak segít új KKV HOTLINE szolgáltatásával a Grant Thornton Magyarország. A könyvvizsgálattal, könyveléssel-bérszámfejtéssel, adó, vállalati stratégiai és tőkepiaci tranzakciós tanácsadással foglalkozó nemzetközi cég magyarországi irodája a nehéz helyzetben lévő kis- és középvállalkozásoknak díjmentes ho
ápr. 27
7:15
Koronavírus: 8-an haltak meg Magyarországon az elmúlt 24 órában (Privátbankár)
Megérkeztek a friss számok a koronavírus hazai terjedéséről.
ápr. 27
7:24
2583-ra nőtt a fertőzöttek száma, 8 beteg meghalt Magyarországon (Biztosító Magazin)
Meghalt 8 idős, krónikus beteg, és 83-mal 2583-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu hétfő reggel.
ápr. 27
7:27
Ekkorát még sosem esett vissza a GKI-index (Hírstart)
Példátlanul nagy mértékben, 33,1 ponttal esett a GKI konjunktúraindexe áprilisban, az üzleti és a fogyasztói várakozások egyaránt jelentősen romlottak - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel hétfőn.
ápr. 27
7:33
Az emberfeletti erőfeszítések közepette közelíti a 3 milliót a koronavírussal fertőzöttek száma (Portfolio)
Világszerte már megközelítette a 3 milliót a koronavírussal fertőzöttek száma és több mint 206 ezer áldozatot követelt a járvány. Magyarországon újabb 8 áldozatot szedett egy nap alatt a vírus, így már 280-an hunytak el.
ápr. 27
7:45
Így indítják újra Olaszországot (Menedzsment Fórum)
Giuseppe Conte miniszterelnök vasárnap este bemutatta országa május 4-i újraindulásának forgatókönyvét. A kijárási korlátozást továbbra sem oldják fel, a távolságot is tartani kell, de a nem együtt élő családtagok már találkozhatnak - szájmaszk viselése mellett. Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett újraindul a kézműves- és az építőipar, júniu
ápr. 27
7:45
Itt van Olaszország újraindítási terve (Privátbankár)
Giuseppe Conte miniszterelnök vasárnap este bemutatta országa május 4-i újraindulásának forgatókönyvét. A kijárási korlátozást továbbra sem oldják fel, a távolságot is tartani kell, de a nem együtt élő családtagok már találkozhatnak - szájmaszk viselése mellett. Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett újraindul a kézműves- és az építőipar, júniu
ápr. 27
7:45
Hatalmasat zuhant a kínai iparvállalatok nyeresége - De vannak már jó hírek is (Portfolio)
A kínai iparvállalatok nyeresége jelentősen csökkent az év első három hónapjában a koronavírus-járvány nyomán kialakult fennakadások miatt.
ápr. 27
7:45
Hatalmasat zuhant a kínai iparvállalatok nyeresége - De vannak már jó hírek is (Hírstart)
A kínai iparvállalatok nyeresége jelentősen csökkent az év első három hónapjában a koronavírus-járvány nyomán kialakult fennakadások miatt.
ápr. 27
7:48
A Bkk ezeken a helyeken oszt ingyenes maszkokat Budapesten az utazóknak (Biztosító Magazin)
Mától csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében.
ápr. 27
7:57
Nagyobb emelkedéssel indulhat a hét Európában (Portfolio)
Emelkedéssel zárták a pénteki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, Ázsiában is erősödnek az irányadó részvényindexek, a befektetők lezárási intézkedések további enyhítése mellett a heti jegybanki kamatdöntésekre figyelnek. Európában is emelkedéssel indulhat a nap, a határidős DAX 266 pontos plusza 2,6 százalékos emelkedést vetíthet előre a hétfői pi
ápr. 27
8:00
Teljesen kivérezteti a járvány az Airbust (444)
Rendkívül borúlátó levelet írt a cég 135 ezer dolgozójának Guillaume Faury, a repülőgyártó vezérigazgatója.
ápr. 27
8:03
Milyen változásokra kell számítani az ingatlanpiacon a jövőben? (ProfitLine)
A járványhelyzet és a válság kapcsán alapos, részleteibe menő piacelemzésre kértük a szakma meghatározó szereplőit. Friss interjúsorozatunk első megszólalója Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos ügyvezetője.

Keresés