2020. április 16. csütörtök

ápr. 16
0:03
Ennyit kértek Magyarországtól (Napi)
Hozamemelkedéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerdai aukcióján.
ápr. 16
0:03
Fontos tudnivalók a lékhorgászatról (ProfitLine)
Sok horgász számára a hideg hónapok megjelenése egyet jelent a horgász szezon végével. Pedig ennek nem kéne szükségszerűen így történnie. Annak ellenére, hogy mennyien szeretnek horgászni és töltik szabadidejüket vízparton a jó időben, roppant kevesen próbálnak meg hideg időben horgászni, és még kevesebben vannak, akik a lékhorgászattal is megpróbá
ápr. 16
0:03
Parragh: Egy sor új javaslatot tettünk a kormány gazdaságvédelmi akciótervéhez (444.hu)
Egyszerűbb és gyorsabb adminisztráció kellene a bértámogatáshoz. Naponta 4500-an vesztik el az állásukat.
ápr. 16
0:07
Büntetik Budapesten (Napi)
Nem sokkal délután 2 előtt a BUX 4,8 százalékos csökkenést mutatott.
ápr. 16
0:07
Orbán szövetségeseinek a részvényei nagyot erősödtek a felhatalmazási törvény óta (444.hu)
A láthatatlan kéz nem fogja hagyni, hogy Mészáros Lőrinc és Tiborcz István utcára kerüljön.
ápr. 16
0:11
Messze még az igazi mélypont (Napi)
A gazdaság leállításának hatásai hatalmasak, s ezért valószínűleg a részvénypiac még nem érte el abszolút mélypontját - véli Mark Möbius, máskor általában optimista tőkepiaci szakértő. Szerinte nagyon rosszul néznek ki a vállalatok nyereségkilátásai.
ápr. 16
0:11
Több száz Boeing repülőgép rendelését mondták vissza (444.hu)
Idén az első negyedévben 356 gép megrendelését mondták vissza az ügyfelek, új megrendelés csak 49 kereskedelmi gépre érkezett.
ápr. 16
0:15
Nehéz napja volt Budapestnek (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1051,32 pontos, 3,11 százalékos csökkenéssel, 32 710,55 ponton zárt szerdán.
ápr. 16
0:19
Iszonytató ütemben élik fel a tartalékaikat a háztartások - statisztika (Napi)
Hiába kapott márciusban még szinte mindenki rendes fizetést, sokan hozzányúltak már a megtakarításaikhoz a Bamosz adatai szerint. Vitték a pénzt a kisbefektetők az ingatlan- és a vegyes alapokból, a kötvényalapok vagyona is megcsappant, de nem valószínű, hogy MÁP+-ba került volna a pénz.
ápr. 16
0:23
Bírta a gyűrődést a forint (Napi)
Vegyesen alakult a forint árfolyama szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
ápr. 16
0:33
Szűrők a medence tisztán tartásához (ProfitLine)
A medence vizének tisztán tartása rendkívül fontos, nem csak higiéniai okokból, hanem azért is, hogy a medence élettartama is hosszabb legyen. Vannak különböző készülékek, amik elősegítik, hogy mindig tiszta vízben merülhessünk el. Nézzük, milyen medenceszűrők vásárolhatók!
ápr. 16
1:03
Az Ensz munkatársait sem kíméli a koronavírus (ProfitLine)
Az Ensz munkatársait sem kíméli a járvány: a legfrissebb - keddi - adatok szerint 189-en fertőződtek meg bizonyítottan koronavírustól, hárman pedig bele is haltak a ragályba.
ápr. 16
2:03
Hogyan legyen a mobilod igazi túlélő? (ProfitLine)
A mobiltelefonjaink bár tudásban versenyeznek egy asztali számítógéppel, azonban akármilyen okosak, egy dolgot mégis képtelenek megtanulni: hogy hogyan vigyázzanak magukra. Elegendő egyetlen óvatlan mozdulat, és a készülék máris egy mélyen zsebbe nyúlós károsodással “hálálja meg” a mutatványt.
ápr. 16
2:24
Katasztrófába rohan Svédország? (expresszkolcson.hu)
Sajátos stratégiát követ Svédország, hogy megmentse egyébként is gyengélkedő gazdaságát: erős korlátozó intézkedések helyett a hatóságok titkolóznak, és meg sem kísérelik a kijárási korlátozás elrendelését a gettókban – mondja lapunknak Erik Almqvist korábbi svéd parlamenti képviselő.
ápr. 16
2:33
Véget ért a fűtési szezon, de lehet kérni hosszabbítást (ProfitLine)
Április 15-én véget ér a hivatalos fűtési szezon, amit a fővárosban a folyamatos, fennakadás nélküli üzemmenet jellemzett, ez azonban nem jelenti a fűtési időszak végét a Főtáv szolgáltatásait igénybe vevő mintegy 240 ezer fővárosi lakossági, és csaknem 7 ezer üzleti fogyasztó számára - közölte a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. szerdán az MTI
ápr. 16
2:36
Véget ért a fűtésszezon, aki fázik, ide fordulhat segítségért (Hírstart)
Április 15-én véget ér a hivatalos fűtési szezon, amit a fővárosban a folyamatos, fennakadás nélküli üzemmenet jellemzett, ez azonban nem jelenti a fűtési időszak végét a Főtáv szolgáltatásait igénybe vevő mintegy 240 ezer fővárosi lakossági, és csaknem 7 ezer üzleti fogyasztó számára – közölte a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. szerdán. Fotó:
ápr. 16
2:42
Véget ért a fűtési szezon, de lehet kérni hosszabbítást (Hírstart)
Április 15-én véget ér a hivatalos fűtési szezon, amit a fővárosban a folyamatos, fennakadás nélküli üzemmenet jellemzett, ez azonban nem jelenti a fűtési időszak végét a Főtáv szolgáltatásait igénybe vevő mintegy 240 ezer fővárosi lakossági, és csaknem 7 ezer üzleti fogyasztó számára - közölte a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. szerdán az MTI
ápr. 16
3:03
Az Erste adta a telket a Jysk ecseri beruházásához (ProfitLine)
Az Erste Ingatlan Kft.-től vásárolta a Jysk azt az ecseri területet, amelyen új magyarországi logisztikai központját építi fel az áruházlánc. Az Erste további több mint száz hektár területtel rendelkezik az M0-ás autópálya ecseri lehajtójánál, melyet ütemezetten kíván értékesíteni.
ápr. 16
3:33
Közel 9 millió francia munkavállaló van kényszerszabadságon (ProfitLine)
öbb mint harmada a francia munkavállalóknak, 8,7 millióan kényszerszabadságon vannak, és az álláskeresők száma is növekedett a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások március 17-i kezdete óta - közölte szerdán Muriel Pénicaud francia munkaügyi miniszter a Radio Classique rádióadónak adott interjúban.
ápr. 16
3:36
A francia munkavállalók több mint harmada kényszerszabadságon van (Hírstart)
A francia munkavállalók több mint harmada, 8,7 millióan kényszerszabadságon vannak, és az álláskeresők száma is növekedett a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások március 17-i kezdete óta - közölte szerdán Muriel Pénicaud francia munkaügyi miniszter a Radio Classique rádióadónak adott interjúban.
ápr. 16
3:54
Vérengzés az alapkezelői szektorban – most kell venni? (Hírstart)
A történelem egyik leggyorsabb piaci esésével párhuzamosan a hazai befektetési alapok által kezelt vagyon is soha nem látott ütemben zsugorodott egy hónap alatt. Márciusban 456 milliárd forinttal csökkent a szektor által kezelt vagyon. A visszaváltások legsúlyosabban a kötvényalapokat és az ingatlanalapokat érintették. A piaci hangulat rendkívül ne
ápr. 16
4:30
Közel 9 millió francia munkavállaló van kényszerszabadságon (Hírstart)
öbb mint harmada a francia munkavállalóknak, 8,7 millióan kényszerszabadságon vannak, és az álláskeresők száma is növekedett a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások március 17-i kezdete óta - közölte szerdán Muriel Pénicaud francia munkaügyi miniszter a Radio Classique rádióadónak adott interjúban.
ápr. 16
4:33
24 hónapos munkaidőkeret: hogyan lehetne mindenkinek jobb? (ProfitLine)
A jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben mind a bértámogatásról, mind a 24 hónapos munkaidőkeretről szóló rendeletek alapvető segítséget jelenthetnek a munkáltatók számára, hogy a jelenlegi nehéz körülmények ellenére képesek legyenek alkalmazásban tartani munkavállalóikat. A hosszabb munkaidőkeretet szabályozó, pénteken napvilágot látott rendelet haték
ápr. 16
4:48
Jelentősen megemelkedtek a Tesla sanghaji gyárának megrendelései márciusban (Hírstart)
Több mint ötszörösére emelkedtek a Tesla sanghaji gyárának megrendelései márciusban februárhoz képest – derül ki a az LMC Automotive járműipari tanácsadó cég adataiból. Az elektromos autókat gyártó amerikai vállalat tavaly év végén megnyílt sanghaji üzemébe márciusban 12 709 autóra érkezett rendelés, szemben a februári, 2314-gyel. A kaliforniai szé
ápr. 16
4:54
450 százalékkal nőttek a Tesla kínai megrendelései (Hírstart)
Nagyon megy a Teslának Kínában, miközben semmilyen kocsit nem vesznek az ázsiai országban.
ápr. 16
5:03
Itt a Bank of America várva várt jelentése - nem fénylik (ProfitLine)
A várt 0,46 dollárral szemben 0,40 dolláros egy részvényre jutó profitot ért el a Bank of America az első negyedévben, miután a többi nagy bankhoz hasonlóan komoly céltartalékot képzett az előttünk álló gazdasági nehézségekre.
ápr. 16
5:06
Most akkor jól dolgozik a WHO, vagy sem? - Trump megvonta a támogatást a világszervezettől (Hírstart)
Tedros Adhanom főigazgató a kritikusai szerint Kína zsebében van.
ápr. 16
5:08
Már készül a Bank of America a koronavírus válságra: 3,6 milliárd dollárt tettek félre (Hírstart)
A Bank of America közel egy százalékos mínuszba került a nyitás előtti kereskedésben, miután a bank az elemzői várakozásokban szereplőtől kissé elmaradó számokat közölt az idei első negyedévre vonatkozóan. A bank 3,6 miilliárd dolláros céltartalékot különített el a koronavírus járvány miatt.
ápr. 16
5:12
A Pfizer fontos előrelépéseket jelentett be a Covid-19 világjárvány elleni kezdeményezéseiről (Márkamonitor)
Ahogy azt a Pfizer korábbi, öt pontból álló tervében is bemutatta, a COVID-19 világjárvány elleni küzdelem jegyében a vállalat együttműködik a teljes egészségügyi innovációs közösséggel, legyen szó nagy gyógyszeripari vállalatokról vagy kisebb biotechnológiai cégekről, kormányzati ügynökségekről vagy tudományos intézményekről. Kutatók és tudósok fá
ápr. 16
5:30
Több száz Boeing repülőgép rendelését mondták vissza (Hírstart)
Az idei első negyedévben 356 repülőgép megrendelését mondták vissza, új megrendelés pedig mindössze 49 kereskedelmi repülőgépre érkezett.
ápr. 16
5:33
Így lazítják a korlátozásokat Németországban (ProfitLine)
Április 20-án megkezdik a koronavírus-járvány lassítására bevezetett korlátozások fokozatos lazítását Németországban a szövetségi kormány és a tartományi kormányok szerdán kötött megállapodása szerint.
ápr. 16
5:42
Tablettel segíti az időseket a Lloyds a bankolásban (FinTechRadar)
Kattints nagyi programot hirdet a brit Lloyds Bank. Kétezer hetven évesnél idősebb ügyfelüket szerelik fel tabletekkel.
ápr. 16
5:42
Kkv-program: Életben maradni és újraindítani a céget (KKV Magazin)
A koronavírus világszerte és hazánkban is megálljt parancsolt a gazdaságnak. Szektorok, ágazatok, tevékenységek kényszerültek azonnali leállásra. A döbbenet és bénultság után a kkv-k azonnali cégmentő intézkedésekbe fogtak. A Piac & Profit – BKIK Cégmentő című élő videókonferenciáján, április 29-én az összes, azonnal és a közeljövőben igénybe vehet
ápr. 16
5:54
400 forintos euró, magasan ragadó költségvetési hiány: egy friss elemzés szerint csak jövőre jön a neheze Magyarországon (Portfolio)
A magyar GDP ugyan visszapattanhat jövőre az idei zuhanás után, viszont a költségvetés hiánya alig csökken majd, a forinton pedig még csak ezután lesz igazán nyomás – vélik a JP Morgan elemzői. Az amerikai bank szerint 2021 elejére 400 forint közelében lehet az euró jegyzése az MNB utóbbi hetekben végrehajtott kamatemelései ellenére is.
ápr. 16
6:03
Mikor hozzák rendbe a Notre Dame-ot? (ProfitLine)
Emmanuel Macron francia államfő szerdán megerősítette, hogy Franciaország mindent megtesz annak érdekében, hogy az egy évvel ezelőtt tűzvész áldozatává vált párizsi Notre-Dame-székesegyház öt éven belül újjáépüljön.
ápr. 16
6:12
Mikor hozzák rendbe a Notre Dame-ot? (Hírstart)
Emmanuel Macron francia államfő szerdán megerősítette, hogy Franciaország mindent megtesz annak érdekében, hogy az egy évvel ezelőtt tűzvész áldozatává vált párizsi Notre-Dame-székesegyház öt éven belül újjáépüljön.
ápr. 16
6:12
Új termékfilozófia alapján alkotja meg okostelefonjait az Lg (Márkamonitor)
Mivel napjaink okostelefonjai egyre jobban hasonlítanak egymásra és mind nehezebb pusztán a technikai jellemzőik alapján megkülönböztetni őket, az LG Electronics (LG) úgy döntött, hogy erre a kihívásra egy új termékfilozófia megalkotásával válaszol. Az új filozófiát megtestesítő első okostelefon a hamarosan érkező LG VELVET lesz, amely egyedi, esőc
ápr. 16
6:15
Az adóemelés miatt most nem fog drágulni a benzin (Privátbankár)
Az év elején megugró olajáraknak köszönhetően a magyar autósoknak nem kell tartaniuk a jövedéki adó emelésétől. Erre ugyanis akkor kerülne sor, ha negyedéves alapon a brent olaj átlagára 50 dollár alá kerülne.
ápr. 16
6:24
Napos, tavaszi idő lesz csütörtökön (24.hu)
A szél sok helyen megélénkül.
ápr. 16
6:27
Elszállt a pénzváltók forgalma is (Infostart)
Jócskán megdrágult és közelíti a banki szinteket a pénzváltás a forintárfolyam ingadozása miatt. A turizmus leállása okán azonban a pénzváltók forgalmának 60 százaléka eltűnt.
ápr. 16
6:30
A sportegyesületekhez is kerülhet a banki járványadóból (Üzlet és Utazás)
A bankok áltat fizetendő járványügyi különadó akár fele sporttámogatásra mehet, a multiláncok forgalomtól függően utalnak.
ápr. 16
6:36
A kormány megmenthette volna a gazdaságot, de úgy döntött, hogy inkább nem (G7)
Lett volna mozgástér a költségvetésben, hogy érdemben segítsenek a cégeknek és a munkájukat elvesztőknek. Az is egy döntés volt, hogy nem élnek ezzel.
ápr. 16
6:42
Mint egy bokszmeccsen: kiütötték az OTP-t, és nem bír felállni (Portfolio)
Miközben az elmúlt hetekben egyre jobb volt a részvénypiaci hangulat, az OTP kimaradt a raliból. Nem teljesen egyedi jelenségről van szó, van egyfajta általános undor az európai bankrészvényekkel szemben, de az OTP-nél egyedi tényezők is vannak: ahogy az államnál, úgy a befektetőknél is működik a 2008-as válság utáni reflex, a kormány a közös kassz
ápr. 16
6:44
Kedvezőtlen klímaviszonyok miatt jelentkező hiánytünetek (Agrofórum)
Már többször foglalkoztunk a termesztési gyakorlatban tapasztalható relatív tápanyaghiánnyal, amikor a talajban, a tápoldatban vagy a tenyészedény (konténer) földjében van elegendő tápanyag, de a növények nem tudják hasznosítani, a tápanyaghiány jeleit mutatják. Ennek kapcsán beszámoltunk olyan esetekről, amikor a tápelemek aránytalansága (ionantag
ápr. 16
6:51
11 vonzó passzív jövedelem a koronavírus idején (Piac és Profit)
Mi az a passzív jövedelem? Nem mindig csalás, de sokszor csak ámítás – tapasztalhatja, aki a dolog mélyére ás. A koronavírus-karanténban sokaknak van ideje és igénye arra, hogy új jövedelemforrások után nézzen. Mások lehet, hogy teljesen erre lesznek utalva a már elindult mély válságban. Összefoglaltuk a passzív jövedelem legfontosabb fajtáit és tu
ápr. 16
6:57
Különadó: a Tesco és a Spar fizeti a legtöbbet (24.hu)
Minél tovább tart a veszélyhelyzet, annál több lesz a költségvetés bevétele. A Coop, a CBA és a Reál most is megúszhatja a fizetést.
ápr. 16
7:03
Vállalati stratégiává vált a digitális munkahelyek kialakítása (ProfitLine)
Azok a vállalatok, akik képesek lemondani a klasszikus munkavégzési kontroll kereteiről és képesek a digitális világ adta lehetőségeket rugalmasan kihasználni, ennek köszönhetően a céges munkakörnyezetet át tudják helyezni otthoni környezetbe vagy ügyfeleiket sikerül az online térbe átterelni, tovább tudják működtetni munkafolyamataikat. “A koronav
ápr. 16
7:06
"Hogyan teheti meg valaki, hogy nem visel védőmaszkot?" New Yorkban már kötelező (Menedzsment Fórum)
New York államban péntektől közterületen kötelező a szájmaszk viselése - jelentette be szerdán Andrew Cuomo, az állam kormányzója. Úgy tűnik, az Egyesült Államok jó részén a jövőben a hétköznapok része lesz a maszkhordás.
ápr. 16
7:09
Összefogtak a Ford magyarországi márkakereskedései, hogy együtt segítsenek az egészségügyi dolgozóknak (Márkamonitor)
A Ford magyarországi márkaszervizei számára kiemelten fontos, hogy a vírushelyzet kezelésének frontvonalában dolgozók mobilitását biztosítani tudják. Ezért a Ford márkakereskedői hálózata legújabb társadalmi szerepvállalási programjának keretében vállalja, hogy a magyar egészségügyben dolgozó, és a koronavírus idején fokozott terhelésnek kitett orv
ápr. 16
7:09
Az otpbank készen áll (KKV Magazin)
Az OTP Bank jó eszköznek tartja az NHP kibővítését, az NHP Hajrá ugyanis komoly segítséget jelenthet a vállalkozások számára. A hitelintézet szakértői várják a részletszabályokat, hogy megjelenésüket követően szinte azonnal biztosítani, közvetíteni tudják a forrásokat a gazdasági társaságoknak. Az újonnan bejelentett eszközökön felül most különösen

Keresés