2020. április 2. csütörtök

ápr. 2
0:03
Nagyot estek a tőzsdeindexek szerdán (Napi)
Négy százalék körüli mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán, az amerikai indexek pedig 4 százalék feletti veszteséget értek el.
ápr. 2
0:06
A cseh kormány bértámogatással próbálja elkerülni a tömeges elbocsátásokat (444)
A teljesen leállt vállalatoknál az állam megtéríti alkalmazottak bérének 80 százalékát.
ápr. 2
0:06
Napos, száraz várható időjárás csütörtök estig (Biztosító Magazin)
Estére a gomolyfelhők feloszlanak, és derült vagy gyengén fátyolfelhős időre készülhetünk. Csütörtökön csak kevés gomoly-, illetve fátyolfelhőzet zavarhatja a napsütést. Csapadék nem lesz. Csütörtökön a délire, délnyugatira forduló szelet helyenként élénk lökések kísérhetik.
ápr. 2
0:07
Az Appeninn két leányvállalata kétmillárdos támogatást kapott balatoni kikötők fejlesztésére (Napi)
A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében két balatoni kikötő fejlesztéséhez nyert el mintegy kétmilliárd forint támogatást az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. két leányvállalata - tette közzé az Appeninn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán az MTI szerint.
ápr. 2
0:10
Egy hónap alatt 23 százalékkkal esett vissza az ingatlanpiac (444)
A koronavírus miatt.
ápr. 2
0:10
Lépett a Bkk: Csütörtöktől gyakrabban közlekedik több járat (Biztosító Magazin)
A fővárosi közösségi közlekedésben a szerda reggeli tapasztalatok alapján csütörtöktől gyakoribb járatindulást biztosítanak számos vonalon, hogy a koronavírus-fertőzések megelőzése érdekében az utasok kellő távolságban lehessenek egymástól a járműveken
ápr. 2
0:12
Érdemes átnézni az szja-bevallási tervezeteket (ProfitLine)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint érdemes az szja-bevallási tervezet átnézni, összehasonlítani a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolásokkal és szükség esetén módosítani, majd beküldeni, a tervezetek már két hete elérhetőek a webes felületen - közölte az adóhivatal szerdán az MTI-vel.
ápr. 2
0:14
Burkolt kamatemeléssel reagált az MNB a forint zuhanására (444)
A 370-es árfolyam közelében zuhanó forint a bejelentés hatására azonnal visszapattant.
ápr. 2
0:14
Moszkva: Qr-kód kell az utcára lépéshez, a fertőzöttek mozgását mobilon keresztül figyelik (Biztosító Magazin)
Moszkvában elkezdték tesztelni azt az okostelefonos alkalmazást, amellyel a hatóságok nyomon tudják követni az otthon kezelt vagy házi karanténra kötelezett koronavírus-páciensek mozgását
ápr. 2
0:18
Orbán újabb cégeket próbálhat megkaparintani - erre figyelmeztetik tanácsadók a nyugati vállalatvezetőket (444)
A felhatalmazási törvény miatt is gyengülhet a forint, mert a gazdasági döntéshozók is aggodalommal fogadták, hogy a magyar kormány meghatározatlan ideig átléphet a törvényeken.
ápr. 2
0:18
Emmi: Fokozottan vigyázzanak magukra a krónikus betegséggel küzdők! (Biztosító Magazin)
Fokozottan vigyázzanak magukra a krónikus betegséggel küzdők! - kérte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdai, az Mti-hez eljuttatott közleményében.
ápr. 2
0:22
Kovács Zoltán: Mindenkinek joga van tudni, melyek a veszélyeztetett korosztályok, csoportok (Biztosító Magazin)
Minden magyar embernek joga van tudni, hogy a koronavírus mely korosztályokat, célcsoportokat veszélyezteti leginkább, és milyen betegségek jelentenek különös veszélyt a vírus szempontjából
ápr. 2
0:26
Olaszország: Újabb 727 halálos áldozat, de a kórházakban kezeltek száma már csökken (Biztosító Magazin)
Továbbra is hétszáz felett van az új típusú koronavírus-járványban Olaszországban naponta elhunytak száma, amely az elmúlt 24 órában elérte a 13 155-t - közölte szerda esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt több mint nyolcszázzal 2937-re emelkedett.
ápr. 2
0:30
Nn Biztosító: Ősszel rendezik meg a 2020-as Nn Ultrabalatont (Biztosító Magazin)
Október első hétvégéjén rendezik meg a májusról elhalasztott 2020-as Nn Ultrabalatont. A szervezők információi szerint a versenyközpont továbbra is Balatonfüred, a táv pedig 220 kilométer.
ápr. 2
0:34
Hitelmoratórium: Sokan továbbra is fizetnék a hiteleiket a bankok visszajelzése szerint (Biztosító Magazin)
A bankok több tízezer ügyfele továbbra is törleszti a hiteleit, a megkeresések folyamatosan érkeznek a pénzintézetekhez a hitelekre vonatkozó, március 18-án bejelentett fizetési moratóriummal kapcsolatban
ápr. 2
0:38
Vidéki járványkörkép: Ingyenes védőmaszkokkal, számítógépekkel, fizetési könnyítéssel segítik az embereket (Biztosító Magazin)
A zalaegerszegi önkormányzat a város minden lakosának eljuttat egy többször használható védőmaszkot a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozására.
ápr. 2
1:03
3,6 millióan kérvényeztek állami jövedelem-kiegészítést Franciaországban (ProfitLine)
A koronavírus-járvány miatt nehézségekbe került francia vállalatok eddig 3,6 millió részleges kényszerszabadságra küldött munkavállalóik számára kérvényeztek állami jövedelem-kiegészítést - jelentette be szerdán Muriel Pénicaud munkaügyi miniszter.
ápr. 2
1:15
3,6 millióan kérvényeztek állami jövedelem-kiegészítést Franciaországban (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt nehézségekbe került francia vállalatok eddig 3,6 millió részleges kényszerszabadságra küldött munkavállalóik számára kérvényeztek állami jövedelem-kiegészítést - jelentette be szerdán Muriel Pénicaud munkaügyi miniszter.
ápr. 2
2:36
Jelentős értékesítési problémák vannak a hazai nyúlágazatban (ProfitLine)
A hazai előállítású nyúlhús-termékek 96 százalékát az európai piacokon értékesítik, de az egyes országokban elrendelt korlátozások miatt drasztikusan visszaesett a kereslet - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács együttműködésében készült elemzésből.
ápr. 2
3:06
7,5 éves mélypontra zuhant a feldolgozóipar teljesítménye az euróövezetben (ProfitLine)
Márciusban a vártnál nagyobb mértékben, 7,5 éves mélypontra zuhant a feldolgozóipar teljesítménye a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzserek körében végzett felmérésének szerdán publikált eredménye alapján.
ápr. 2
3:36
Áprilisi nyugdíj meglepetés - korábban érkezik a nyugdíj (ProfitLine)
Mikor utalja át a Magyar Államkincstár a 2020 évi negyedik, azaz április havi nyugdíjat és azok várhatóan mikor érkeznek meg a bankszámlákra? Nyugdíj kifizetés időpontja 2020 április hónapban. Meglepetés, a szokotthoz képest korábban érkezik az április havi nyugdíj!
ápr. 2
4:12
Megérkeztek az első ingatlanpiaci forgalmi adatok! (ProfitLine)
A Duna House közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2020 márciusában, országosan 11 100 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 79,5 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
ápr. 2
4:36
Mérsékeljük a Covid-19 hatását az élelmiszer-kereskedelemre és -piacokra (ProfitLine)
Világszerte emberek millióinak a létbiztonsága és élelmezése függ a nemzetközi kereskedelemtől. Miközben az országok lépéseket tesznek a Covid-19 járványmegfékezésére, figyelni kell arra, hogy a világkereskedelre és az élelmiszerellátásra – nem szándékosan – gyakorolt hatást minimalizálják.
ápr. 2
5:06
Hol él a legtöbb 65 évnél idősebb magyar? Ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
országban összesen: 1 889 959 fő (2019. január 1.)
ápr. 2
5:06
Szakadékba vezeti az elektromosautó-forradalmat a koronavírus-járvány (NRGreport)
Az első jelek szerint az autópiac egészéhez hasonlóan az elektromos autók piacát is jókora csapás éri a koronavírus-járvány következtében. Bár van rá esély, hogy a negatív hatás csak rövid távon érvényesül, azonban a recesszió és a történelmi mélységekben járó olajár miatt az elektromosautó-iparág nagyobb kihívásokkal szembesülhet, hacsak a kormány
ápr. 2
5:19
Kamatot emelt az MNB, hogyan hat ez a lakossági hitelekre? (Hírstart)
Az MNB a mai nappal új egyhetes betétet hirdetett meg, melynek kamata a jegybanki alapkamattal – jelenleg 0,9% – fog megegyezni. Ez gyakorlatilag 0,4-0,5%-os kamatemelésnek felel meg, hiszen az 1 hetes BUBOR – az a kamat amelyen a bankok jelenleg kölcsönt adnak egymásnak – értéke 0,42%. Emiatt a változó kamatozású hitelek kamata és törlesztőrészlet
ápr. 2
5:39
A koronavírus átírhatja a nagyvállalatok online banki szokásait (ProfitLine)
Jelenleg a nagyvállalatok körében az online banki átutalás a legnépszerűbb elektronikus szolgáltatás, azonban a mobil applikáción történő bankolás lehetőségével egyelőre még kevés cég él – derül ki a K&H nagyvállalati felmérésből. A következő néhány hétben, hónapban azonban az online ügyintézés még jobban felértékelődhet, és még több ügytípusra kit
ápr. 2
5:39
Teljesen átalakulnak az orvosi rendelők: erre számíthatnak a magyar betegek (Pénzcentrum)
A koronavírusnak lassan az élet minden területén érezni a hatását: kihat a munkára, a magánéletre, a leghétköznapibb tevékenységekre, mint a bevásárlás, vagy egy orvosi kontroll. Március 16-a óta az egészségügyi intézményekben...
ápr. 2
5:39
Az online bankolás jövője (KKV Magazin)
Jelenleg a nagyvállalatok körében az online banki átutalás a legnépszerűbb elektronikus szolgáltatás, azonban a mobil applikáción történő bankolás lehetőségével egyelőre még kevés cég él – derül ki a K&H nagyvállalati felmérésből.
ápr. 2
5:41
Vállalkozások és társasházak is dönthetnek a hiteleik folyamatos törlesztéséről (ProfitLine)
A lakossági ügyfelek mellett a vállalkozásoknak és a társasházaknak is megvan a lehetőségük arra, hogy ne vegyék igénybe a fizetési moratórium jelentette könnyítést és változatlanul törlesszék hiteleiket, amennyiben szeretnék. Az OTP Bank ügyfeleinek ehhez csupán egy nyilatkozatot kell kitölteniük és e-mailben elküldeni.
ápr. 2
5:45
A koronavírus átírhatja a nagyvállalatok online banki szokásait (Hírstart)
Jelenleg a nagyvállalatok körében az online banki átutalás a legnépszerűbb elektronikus szolgáltatás, azonban a mobil applikáción történő bankolás lehetőségével egyelőre még kevés cég él – derül ki a K&H nagyvállalati felmérésből. A következő néhány hétben, hónapban azonban az online ügyintézés még jobban felértékelődhet, és még több ügytípusra kit
ápr. 2
5:47
Brutális visszaesést, majd gyors visszapattanást jósol a Goldman Sachs (Hírstart)
A Goldman Sachs elemzői 35-40 százalékos visszaesésre számít az amerikai és az európai gazdaságban a második negyedévben. Ezután azonban közel 20 százalékos korrekció jöhet.
ápr. 2
5:51
Kemény kritikát kapott a kormány egészségpolitikája - mennyire jogos? (Menedzsment Fórum)
Magyarország a lehetséges tíz pontból csak kettőt szerzett a Bertelsmann Alapítvány fenntartható kormányzás indexének (SGI) egyik alindexében, amely azt méri, hogy a kormány mennyire hallgat a szakemberek tanácsaira. Ezzel a vizsgált országok közül Magyarország az utolsó – írta meg a The Brussels Times, amit a Hírklikk szúrt ki. Kovácsy Zsombor egé
ápr. 2
5:51
Lapátra akarnak tenni a válság miatt. Mit tehetek? (24.hu)
A kormány akár több százezres elbocsátási hullámot sem tart kizártnak a koronavírus-válsághelyzet miatt bajba került cégeknél. Nem árt tisztában lenni azzal, mit tehet meg a munkáltató.
ápr. 2
6:03
Újabb módszerrel próbálkoznak a koronavírus-csalók (ProfitLine)
Újabb módszerrel próbálkoznak a koronavírus-járvány okozta félelmet kihasználni a csalók; akár a bejelentkezési adatok is veszélybe kerülhetnek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a honlapján.
ápr. 2
6:09
Drámai visszaesést jósol a Goldman Sachs (HVG)
Az elemzőcég szerint az európai GDP akár 40 százalékkal zuhanhat.
ápr. 2
6:09
Bajban vagy, mert hirtelen nem tudod fizetni a megtakarításodat? Itt a megoldás! (Portfolio)
Rengeteg magyar ember életében hozott a koronavírus-járvány hirtelen jött, hatalmas változásokat, sajnos már most ezrek vesztették el a munkájukat, pedig még jó eséllyel közel sem vagyunk a járvány végéhez. Ilyen helyzetben előfordulhat, hogy a rendszeres megtakarításunkat nem tudjuk fizetni, sok esetben tudunk viszont a  szolgáltatónktól valamilye
ápr. 2
6:21
Két héttel meghosszabbítja a leállást az esztergomi Suzuki gyár (NRGreport)
A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában az eredetileg március 23-tól április 3-ig bejelentett leállást további két héttel meghosszabbítja - közölte a vállalat kommunikációs vezetője kedden az MTI-vel.
ápr. 2
6:23
Ekkora kárt okoz a járvány a magyar autógyártásnak (NRGreport)
A gyári leállások közel 1,1 millió munkavállalót érintenek az Európai Unióban, a várható termeléskiesés pedig megközelíti az 1,2 millió autót. Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) előrejelzése szerint hazánkban mintegy 30 ezer embert érintenek közvetlenül a gyárleállások, míg a termeléskiesés megközelíti a 35 ezer járművet. Amennyiben a járvány
ápr. 2
6:24
Új munkarend: kapkodják a fejüket a dolgozók (24.hu)
Van, ahol szabadság kivételéhez kötik az otthoni munkát, máshol a három műszak mellett várnak hétvégi munkát a kisgyermekes anyától is.
ápr. 2
6:27
A járvány ideje alatt zavartalanul működik az RWA árukiszállítása (Hírstart)
Szijártó Bálinttal, az RWA Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk arról, hogy a jelenlegi helyzet sem befolyásolja a cég működését, a gazdáknak folyamatosan szállítanak árut a továbbiakban is.
ápr. 2
6:39
Több tízezer magyarnak adnak munkát – De milyen hatása lesz a koronavírusnak a sikerszektorra? (Portfolio)
Rohamtempóban fejlődött Magyarországon az üzleti szolgáltató szektor, a BSC, jelenleg 120 üzleti szolgáltató központ működik az országban, nagyjából 55 ezer embernek adva munkát. Utánajártunk, milyen hatása lesz a koronavírus-járványnak a szektorra, hogyan reagáltak a cégek, milyen lépéseket vezetnek be és vajon terveznek-e leépítéseket.
ápr. 2
6:39
Scheer Sándor: nem nyomhatjuk meg a stop gombot (Hírstart)
Elkerülhetetlen a visszaesés a koronavírus-járvány miatt, de az építőipar nem áll le – mondta a Világgazdaságnak Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. alapító-vezérigazgatója.
ápr. 2
6:39
Elindulhat Izland első neobankja (FinTechRadar)
A 2008-as válság megtépázta az izlandi pénzügyi szektort, van helye az új belépőknek. De hogy az idő most lenne erre, az merész gondolat.
ápr. 2
6:51
Így szakadt szét a magyar lakáspiac - térképen a hatalmas különbségek (Napi)
Az elmúlt évben 21 127 új lakás kapott használatbavételi engedélyt Magyarországon, 20 százalékkal több, mint 2018-ban. Csakhogy amíg Győr-Moson-Sopron megyében tízezer lakosra 54,7 új lakás jutott, Nógrádban 3,9 darabon "osztozhattak" tízezren. Országos átlagban tízezer lakosonként 21,6 új lakás épült, ezt 14 megyében nem sikerült teljesíteni, négy
ápr. 2
6:51
Koronavírus: Sűrűsödnek a tömegközlekedési járatok Budapesten (Portfolio)
Mától gyakrabban közlekedik több fővárosi közösségi közlekedési járat annak érdekében, hogy a koronavírus-fertőzések megelőzése érdekében az utasok kellő távolságban lehessenek egymástól a járműveken.
ápr. 2
6:51
"Elvette tőlem a járvány, amiért tíz éve küzdök" - munkájukat elvesztők beszélnek a kilátástalanságról (G7)
Elzálogosított telefon, zéró tartalék, összetört álmok. A járvány miatt munkájukat elvesztők beszélnek arról, hogy fordult fel az életük néhány hét alatt.
ápr. 2
6:53
Koronavírus: a gazdasági krízis valójában csak most indul (Portfolio)
Nehezen érthető a hazai döntéshozók késlekedése, amikor már nemcsak Németország, hanem olyan országok is, mint Románia vagy Szlovákia már két hete bejelentették a munkavállalói bérek nagy arányú támogatását - fejtette ki a Portfolio-nak adott gyorsértékelésében Fajcsák Gábor, akit arról kérdeztünk, milyen várakozásokkal tekint a jövő hétre várható,
ápr. 2
6:57
A szabadságok biztosan nem tartanak ki a járvány tetőzéséig - állami beavatkozásra várnak a szakszervezetek (Népszava)
Főként szabadságolással igyekeznek kezelni a cégek a gyárleállások és iskolabezárások miatt munkából kieső dolgozók helyzetét. A kényszerszünet azonban nem pár hétig tart majd.
ápr. 2
7:03
Kezdődik a kisföldalatti új járműveinek tervezése (HVG)
Közel 750 millió forintba kerül a kisföldalatti és a fogaskerekű járműcseréjének tervezése. Nem a prototípusok tervezése, hanem azok tervezésének tervezése.

Keresés