2020. április 22. szerda

ápr. 22
0:00
Nemsokára Magyarországon is elérhetővé válik a koronavírus-betegeknek az első hatásos gyógyszer (Portfolio)
Ahol ellaposítják a járványgörbét, ott lehetetlen jósolni a lefutásra - vélekedett az RTL-nek nyilatkozva Szlávik János, a a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője.
ápr. 22
0:03
Kissé csökkent a dkj-hozam (Napi)
Enyhe hozamcsökkenéssel értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt.
ápr. 22
0:06
Új csúcs: Hetente 11-12 ezer fővel nő a munkanélküliek száma (168 Óra Online)
Hetente 11-12 ezer fővel nő a munkanélküliek száma, ami erőteljes növekedés a koronavírus idején – írja a Népszava.
ápr. 22
0:06
Az agrárminiszter virágvásárlásra buzdít (444.hu)
Nagy István szerint ezzel sok munkahely megmenthető, a környezet pedig otthonosabbá varázsolható a koronavírus-járvány idején.
ápr. 22
0:07
Egyre nagyobb mínuszba került Budapest (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a mínusz 1,43 pontos nyitás után tovább csökkent kedden délelőtt.
ápr. 22
0:10
Megbeszélés: Orbán Viktor a EBRD vezetőjével egyeztetett és kiderült, nálunk várható a legkisebb gazdasági visszaesés az Európai Unióban (168 Óra Online)
Orbán Viktor miniszterelnök telefonon tárgyalt Sir Suma Chakrabartival, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökével kedd délután
ápr. 22
0:10
Az olasz kormány rendezné az illegálisan az agrárszektorban dolgozó külföldi munkások helyzetét (444.hu)
Méghozzá úgy, hogy törvényesítené a munkavállalásukat.
ápr. 22
0:11
Tavaly nagyon pörgött a lakáshitelezés (Napi)
Tavaly még csaknem 900 milliárd forintnyi lakáshitelt vettek fel a háztartások, pörgött a csok, sokan kezdtek felújításba.
ápr. 22
0:15
Durvul a helyzet Budapesten (Napi)
Több mint 4 százalékos mínuszban jár a BUX index, az OTP árfolyama 3,5 éves mélyponton jár.
ápr. 22
0:19
Nagy eséssel indult a nap a tengerentúlon (Napi)
Nagy eséssel indult kedden a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi árfolyamcsökkenés folytatásaként - írja az MTI.
ápr. 22
0:23
Csökkent az IBM forgalma és nyeresége az első negyedévben (Napi)
A vártnál kisebb bevétel mellett csökkent az első negyedévben az IBM nyeresége azzal együtt is, hogy a legjövedelmezőbb felhőüzletág fogalma jelentősen nőtt - írja az MTI.
ápr. 22
0:27
A Coca-Cola eredményén még nem látszik a koronavírus-csapás (Napi)
A vártnál jobban sikerült a Coca-Cola első negyedéve, de a folyó negyedévre nézve súlyos csapást jelent, hogy a koronavírus-járvány miatt zárva tartanak a vállalat bevételeinek mintegy felét biztosító éttermek, színházak és egyéb intézmények - írja az MTI.
ápr. 22
0:31
Jó negyedévet zárt a Pentagon első számú fegyverszállítója (Napi)
A Lockheed Martin Corp., a Pentagon első számú fegyverszállítója a vártnál nagyobb profitra tett szert az első negyedévben, egyebek között F-35-ös harci repülőgépei (képünkön) iránti kereslet növekedésének kösszönhetően - írja az MTI.
ápr. 22
0:35
Nem volt egy fényes napja Budapestnek (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1345,16 pontos, 4,09 százalékos csökkenéssel, 31 582,31 ponton zárt kedden - írja az MTI.
ápr. 22
0:36
Visszaesett a svájci óraexport márciusban (ProfitLine)
Márciusban 21,9 százalékkal, 1 milliárd 359 millió frankra csökkent a svájci óraexport az egy évvel korábbihoz képest.
ápr. 22
0:39
Európa a mélyben zárt (Napi)
Jelentős mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden - írja az MTI.
ápr. 22
0:43
Enyhe tünetek mellett is lehet halálos a koronavírus (Napi)
Az estek egy kis részében a Covid-19 megbetegedés még úgy is okozhat halálos kimenetelű szívkárosodást, hogy a betegnek csak nagyon enyhe tünetei vannak - mutat rá a Harvard Egyetem lapjában megjelent cikk.
ápr. 22
0:47
Mit csinált kedden a forint? (Napi)
Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden.
ápr. 22
0:51
Amerika bevörösödött (Napi)
Csökkenéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói az olajár összeomlása és a borúlátó vállalati előrejelzések táplálta, mély gazdasági recessziótól való aggodalmak miatt.
ápr. 22
1:06
Törökországban még mindig magas az újonnan igazolt fertőzöttek száma (ProfitLine)
Törökországban kedden ismét 4500-at meghaladóan, 4611-gyel nőtt a koronavírus-járvány igazolt fertőzöttjeinek a száma, amely így 95 591-re emelkedett - közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitter-fiókján.
ápr. 22
1:06
Törökországban továbbra is magas az újonnan igazolt fertőzöttek száma (Hírstart)
Az országban immár két hete nem csökkent 3500 alá az esetszám napi növekedésének mértéke.
ápr. 22
1:36
Megjelent az élelmezési válságokról szóló 2020-as globális jelentés (ProfitLine)
Megjelentette új, éves elemzését az élelmezési válságokról egy a súlyos éhínségekkel foglalkozó Ensz ügynökségekből, kormányzati és civil szervezetekből álló nemzetközi csoport.
ápr. 22
1:36
Megjelent az élelmezési válságokról szóló 2020-as globális jelentés (Hírstart)
Megjelentette új, éves elemzését az élelmezési válságokról egy a súlyos éhínségekkel foglalkozó Ensz ügynökségekből, kormányzati és civil szervezetekből álló nemzetközi csoport.
ápr. 22
2:36
Az NHP Hajrá hitelprogram a gazdaság új motorja lehet (ProfitLine)
A 2020. 04. 20-án elindított NHP Hajrá Hitelprogram, melyet a mikro-, kis- és középvállalkozások érhetnek el, széleskörű felhasználhatóságával, rugalmas feltételeivel és nagyvonalú keretösszegével feloldhatja a jelenlegi cash-flow nehézségeket, és a jövőbeli növekedés motorjává válhat. „Mindehhez azonban jól megalapozott üzleti és finanszírozási te
ápr. 22
2:36
Az NHP Hajrá hitelprogram a gazdaság új motorja lehet (Hírstart)
A 2020. 04. 20-án elindított NHP Hajrá Hitelprogram, melyet a mikro-, kis- és középvállalkozások érhetnek el, széleskörű felhasználhatóságával, rugalmas feltételeivel és nagyvonalú keretösszegével feloldhatja a jelenlegi cash-flow nehézségeket, és a jövőbeli növekedés motorjává válhat. „Mindehhez azonban jól megalapozott üzleti és finanszírozási te
ápr. 22
3:06
Nyugdíjastérkép készült - az önkormányzatoknak ez miért jó? (ProfitLine)
A fokozottan veszélyeztetett, nagy valószínűséggel kizárólag 65 éves, vagy annál idősebb emberekből álló háztartások térképes kereshetőségével támogatja országosan az önkormányzatokat szociális feladataik ellátásban egy magyar tanácsadó cég. A személyes adatok nélküli statisztika digitális formában, térképen megjelenítve válik elérhetővé. Mindezt a
ápr. 22
4:06
A Coca-Cola komolyan bebukta a koronavírust (ProfitLine)
Április elejétől kezdve 25%-kal csökkentek a Coca-Cola által eladott termékek globálisan a koronavírus okozta gazdasági leállások miatt, számolt be róla a menedzsment a ma közzétett első negyedéves gyorsjelentésben.
ápr. 22
4:36
Mi az a Cobot? - Tévhitek és mítoszok a Cobotokról (ProfitLine)
Az innovatív és jövedelmező teljesítményen kívül a munkavállalók biztonsága egy másik védelemre szoruló terület a gyártási szegmens sikeres működésének érdekében. Bármilyen munkahelyi sérülést vagy betegséget a szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően kell kiértékelni és a nagy többletköltségek a vállalatokat terhelik. A kockázatos helyzetek elk
ápr. 22
4:42
Rajzik az áprilisi és a májusi cserebogár is (Agrofórum)
Ezen a tavaszon az alma, a körte és a szilva is kapott virágzás közben éjszakai fagyot. Szerencsére ez a lehűlés nem volt akkora, mint a kajszi és az őszibarack esetében, de az almánál éppen a legértékesebb „királyvirágokat” érintette. Az egész országra kiterjedő szárazság ugyan a gyümölcsféléket most még kevésbé érinti, de a szabadföldi zöldségkul
ápr. 22
4:48
A Google-nak és a Facebooknak fizetniük kell majd az ausztrál média tartalmaiért (Hírstart)
Ausztrália kötelezni fogja a Google-t és a Facebookot, hogy fizessen a média szereplőinek az átvett tartalomért - jelentette be a canberrai kormány. Az AFP beszámolója szerint Ausztrália példát akar mutatni a világnak azzal kapcsolatban, hogy miként kell rávenni a technológiai óriásokat a zsíros hirdetési bevételek hagyományos médiával való megoszt
ápr. 22
5:12
A Föld Napjára ajánl digitális tananyagot az E.On (Márkamonitor)
Április 22, szerda a Föld Napja. A héten számos iskolás ismerkedik a környezet- és energiatudatosság témájával, amely sok helyen most kerül elő a tananyagban. Az E.ON a bárki által elérhető EnergiaKaland programjával és a hozzá tartozó digitális anyagaival segít a tanároknak és a diákoknak, hogy a környezetismeret és az energiatudatosság témájában
ápr. 22
5:30
Lehet, hogy Trump az olajárba bukik bele (Hírstart)
Az irányadó amerikai olajjegyzések negatív tartományba zuhantak - először a történelem folyamán. A kereslet a koronavírus-járvány miatt folyamatosan esik, a világ olajban fürdik, a tároló kapacitások megteltek - a kitermelők a vevőknek fizetnek, hogy ne kelljen a kutakat leállítani.
ápr. 22
5:36
Nyomás alatt marad a globális olajpiac (ProfitLine)
A globális olajpiac nyomás alatt marad a kitermelés csökkentéséről megkötött Opec+-megállapodás májusi hatályba lépéséig - közölte kedden Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter.
ápr. 22
5:36
Ezt rengeteg használt autó tulaj benézi: aztán jön a sokszázezres számla (Pénzcentrum)
Komoly pénzekbe fájt olvasónknak az, hogy nem volt elég körültekintő: csúnyán rászedte egy autószerelő, amiből később több százezres javítási számla lett. A Pénzcentrum most jogi szakértő segítségével vette végig, hogy milyen...
ápr. 22
5:42
Amerikában közelít az autóhitelek válsága (FinTechRadar)
Még vége sincs a járványnak, de már több egymást követő válság is látszik előre.
ápr. 22
5:42
Könnyebben értékesíthetik termékeiket a kkv-k az unióban (KKV Magazin)
Másik európai uniós tagállamban jogszerűen forgalmazott áruk kölcsönös elismerésére vonatkozó új szabályok léptek érvénybe, amelyek gyorsabbá, egyszerűbbé és könnyebbé teszik a vállalatok, különösen a kis- és középvállalatok (kkv) számára, hogy termékeiket Európában értékesítsék - közölte az Európai Bizottság hétfőn.
ápr. 22
5:54
Koronavírus-válság Magyarországon: az ország vérkeringését is megbénította a járvány (Portfolio)
A koronavírus okozta leállás megbénítja a gazdaságot, de a hatások nem minden ágazatban egyformán érvényesülnek. Cikksorozatunkban bemutatjuk az egyes ágazatokat érintő hatásokat - tegnap a kereskedelemről írtunk, a mai cikkünkben a szállítmányozásra térünk ki. Az ágazattal kapcsolatban általánosan elmondható, hogy nagyon heterogén - a személyszáll
ápr. 22
5:57
Mentik a sportklubokat is, még több TAO-t használhatnak fel (Menedzsment Fórum)
Néhány apró, ám mégis jelentős változtatásról döntött a kormány a koronavírus-járvány miatt a TAO-támogatások terén. Röviden összefoglalva: több pénz mehet az egyesületekhez, és lazítottak néhány szabályon is.
ápr. 22
6:00
Megjelent az újabb adókönnyítésekről szóló kormányrendelet (Hírstart)
Több mint 200 milliárd forintot hagynak a magyar családoknál, a vállalkozásoknál és a lakosságnál - közölte a Pénzügyminisztérium.
ápr. 22
6:06
Így változik a fizetés nélküli szabadság, a szocho és a kiva szabályozása (Hírstart)
Megjelent a Magyar Közlönyben az újabb adókönnyítésekről szóló kormányrendelet.
ápr. 22
6:12
Egészségügyi dolgozóknak és hátrányos helyzetűeknek adott támogatást a HungaroControl (Márkamonitor)
A hazai légi közlekedés biztonságáért felelős HungaroControl a járványhelyzetben is támogatja a szociális és egészségügyi intézményeket, továbbá azokat a társadalmi kezdeményezéseket, amelyeknek köszönhetően a kiszolgáltatott helyzetbe került embereken segíthet.   A légtér biztonságának garantálása mellett a leginkább veszélyeztetettek támogatását
ápr. 22
6:15
Beindult a tömeges diplomagyár - Megrohamozták az egyetemeket a nyelvvizsga nélküliek (Privátbankár)
A koronavírus-járvány egyik nem várt fejleménye: nyelvvizsga nélkül is mindenki megkaphatja a diplomáját. A Corvinus még nem is tudja, hány diplomát kell hirtelen legyártatnia.
ápr. 22
6:21
Hamarosan elkészül egy újabb magyarországi híd (Infostart)
Nyár elejére egy újabb, 8 kilométeres kelet-magyarországi kerékpárút szakaszt adhatnak át 945 millió forintos beruházással.
ápr. 22
6:24
Soha nem látott összeg maradhat idén adókedvezményként a családoknál (Hírstart)
Növekszik az érdeklődés a négy- vagy többgyermekes anyák szja-mentessége iránt.
ápr. 22
6:27
484 milliárd dolláros csomagtervet fogadott el az amerikai szenátus (Menedzsment Fórum)
Eredetileg 320 milliárd dolláros lett volna, csak a kkv-k segítését célozva. Így már a kórházaknak is mentőövet dobnának vele.
ápr. 22
6:30
Libanon az orvosi marihuána legalizálásával pörgeti fel a gazdaságát (444.hu)
Erkölcsi és társadalmi fenntartásaik is vannak, de kell a pénz.
ápr. 22
6:33
Megjelentek a gazdaságvédelmi akcióterv újabb elemei (Infostart)
Megjelent az újabb adókönnyítésekről szóló kormányrendelet - közölte a Pénzügyminisztérium, hozzátéve: a gazdaságvédelmi akcióterv újabb adókönnyítő intézkedései több mint 200 milliárd forintot hagynak a magyar családoknál, a vállalkozásoknál és a lakosságnál.
ápr. 22
6:36
Ingyenes Covid-19 információs chatbottal segíti a cégeket és közösségeket az Isobar (ProfitLine)
A jelenlegi víruskrízisben nagyon fontos, hogy a hiteles forrásból származó pontos és megbízható információ a lehető leggyorsabban jusson el mindenkihez. A szervezetek, cégek és a közösség támogatására ezért az Isobar kifejlesztett és mindenki számára elérhetővé tett egy egyszerű, de hatásos megoldást: egy weboldalakra beilleszthető chatbot segítsé
ápr. 22
6:36
Máris átment az amerikai felsőházon a hirtelen gigantikusra nőtt újabb mentőcsomag (Portfolio)
Az amerikai szenátus elfogadta kedden a 484 milliárd dolláros pénzügyi csomagtervet, amely révén segítséget kapnak a többi között a kisvállalkozások és a kórházak a koronavírus-járvány okozta nehézségek leküzdéséhez.
ápr. 22
6:37
Gigantikus mentőcsomag tervét fogadta el az amerikai szenátus (Hírstart)
A 484 milliárd dolláros intézkedéscsomag révén segítséget kapnak a egyebek mellett a kisvállalkozások és a kórházak a koronavírus-járvány okozta nehézségek leküzdéséhez.

Keresés