2020. április 25. szombat

ápr. 25
0:03
Aláírták a hitelszerződést a Budapest-Belgrád vasútvonalhoz (444.hu)
A vasútvonal 85 százalékban kínai hitelből épül.
ápr. 25
0:06
Bő kétmilliárdos nyereség a Takarék Jelzálogbanknál (Napi)
Több mint 2 milliárd forintos nyereséget ért el a Takarék Jelzálogbank, amely tavaly ősz óta már teljesen letisztult portfólióval működik.
ápr. 25
0:07
830 dolgozót rúgnak ki a Bosch hatvani gyárából (444.hu)
70-75 százalékkal esett vissza az autóiparba beszállító cég megrendelési állománya a járvány kezdete óta.
ápr. 25
0:10
Zöldben nyitott New York (Napi)
Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdeindexek pénteken. Javítja a befektetői kockázatvállalási kedvet, hogy több állam a koronavírus-járvány terjedését akadályozó intézkedések lazítására készül, ráadásul meglepő módon nem csökkent, hanem enyhén emelkedett a szűkebb értelemben vett tőkejavak iránti kereslet márciusban.
ápr. 25
0:11
127 embert küld el a Continental a nyíregyházi gyárából (444.hu)
Közleményük szerint nem a koronavírus-járvány miatt.
ápr. 25
0:14
Ilyen estéje volt a forintnak (Napi)
Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon pénteken.
ápr. 25
0:15
A Bloomberg szerint törést hozhat Orbán „gazdasági szabadságharcában” a koronavírus-válság (444.hu)
A gazdasági lap szerint a kormány eurókötvény kibocsátása nagyobb szerep juthat a nemzetközi befektetőknek, és Orbánék lemondhatnak a 3 százalék alatti hiányról is.
ápr. 25
0:15
Négy fázisban indul újra Olaszország (ProfitLine)
Négy szakaszban indul újra az élet Olaszországban a római kormány tervei szerint az új típusú koronavírus-járvány elvonulása után, amelynek részleteit a Corriere della Sera című napilap közölte pénteken.
ápr. 25
0:18
A Richter húzta Budapestet (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 159,17 pontos, 0,49 százalékos emelkedéssel, 32 964,67 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 10,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
ápr. 25
0:21
A BMW újraindítja a termelést (Hírstart)
A müncheni székhelyű vállalat pénteken közölte, hogy az amerikai Spartanburgban lévő gyáregységben és a motorkerékpárokat gyártó berlini üzemben május 4-től fokozatosan indítják el a termelést – írja a 24.hu. Egy héttel később a BMW legnagyobb európai üzemében, az alsó-bajorországi Dingolfing lévő gyárban, valamint Mexikóban indítják újra a gyártós
ápr. 25
0:22
Ekkora osztalékot fizet a Magyar Telekom (Napi)
A Magyar Telekom igazgatósága közgyűlési hatáskörben eljárva törzsrészvényenként 20 forint osztalék, összesen több mint 20,8 milliárd forint kifizetéséről határozott pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás szerint.
ápr. 25
0:26
Zöldben zárt New York (Napi)
Erősödéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
ápr. 25
1:03
Kinek éri meg igazán a banki fizetési moratórium igénybevétele? (ProfitLine)
A babaváró kölcsönnel rendelkezőknek éri meg igazán a banki fizetési moratórium igénybevétele; azok az ügyfelek ugyanis, akiknek március 18-ig folyósították a babaváró kölcsönt, az első öt évben nem fizetnek kamatot, tehát a fizetési stop alatt kamattartozásuk nem halmozódik fel - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője
ápr. 25
1:45
Nem fizet osztalékot a Takarék Jelzálogbank (Hírstart)
A Takarék Jelzálogbank Nyrt. 2019-re - az előző évhez hasonlóan - egyik részvénysorozatra sem fizet osztalékot, a tárgyévi nyereséget az eredménytartalékba helyezik - derül ki a társaság igazgatóságának közgyűlési hatáskörben, április 24-én hozott, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett határozataiból.
ápr. 25
2:12
Csökkenti dolgozói létszámát a Bosch hatvani gyára (ProfitLine)
Két lépcsőben több mint 800 munkavállalójával bont szerződést a Bosch hatvani gyára - közölte a magyarországi vállalatcsoport és az Adria régió kommunikációs igazgatója az MTI-vel pénteken.
ápr. 25
3:06
Szükséged van valamire? Rendeld meg a neten! (ProfitLine)
Nyakadon a vasárnapi ebéd, de üres a hűtő? A prezentációd előtt két nappal kék halálba küldted a géped? Szeretnél többet olvasni, de nincs könyvesbolt a közelben? Szívesen innál egy pohárral a kedvenc borodból, de túl messze van a kedvenc pincészeted, bortermelőd? Kellene valami „őrült bigyó”, amivel meglepheted a tesódat, de azt sem tudod, hogy ho
ápr. 25
3:06
Érettségi nélkül is lehet jelentkezni képzésekre (Hírstart)
Szakpolitikai támogatás
ápr. 25
4:45
Traktoros ínyencségek – gasztronómia a szántóföldön (Agrofórum)
A régi időkben a nyári csúcsmunkák idején jómagam is részt vettem a szántóföldön dolgozók élelmezésének megoldásában, amikor az otthon elkészített ebédet kiszállítottam. Napjainkban ez már csak anekdotázásnak számít, de milyen lehetősége van a messze határban dolgozónak friss, meleg élelemhez jutni? Néhány ötlet a nemzetközi sajtóból.
ápr. 25
5:06
Csökkent a természetes fogyás 2020 első két hónapjában (ProfitLine)
Csökkent a természetes fogyás mértéke 2020 első két hónapjában, miután 8,8 százalékkal több gyerek született és 13 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.
ápr. 25
5:15
A Magyar Telekom bemutatja a „MagentaFilm” Magyar Mobilvideó Fesztivált (Márkamonitor)
Idén MagentaFilm Fesztivál néven rendezik meg a tavaly indult, és Prof. Karl Bardosh, a mobilfilmgyártás úttörőjének nevéhez köthető Magyar Telefonfilmes Fesztivált. A nemzetközi szinten elismert rendezvény a globális helyzethez igazodva az online térben kerül megrendezésre, azonban ez nem vesz el a verseny élményéből. Épp ellenkezőleg: a Magyar Te
ápr. 25
6:06
40 éve nem házasodtak annyian, mint februárban (ProfitLine)
Negyven éve nem házasodtak annyian, mint februárban, és csaknem kilenc százalékkal több gyermek született az év első két hónapjában, mint egy évvel korábban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna híradójában.
ápr. 25
6:12
Milyen csodát lát Magyarországon az IMF? Vagy tényleg mi leszünk a nagy meglepetés? (Portfolio)
A múlt héten körbejárta a magyar sajtót, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) friss előrejelzése szerint az EU-ban Máltával együtt Magyarországon lehet a legkisebb a gazdasági visszaesés 2020-ban, és a régióban is csak Szerbiában lehet kisebb a recesszió. Részletes adatok híján egyelőre csak találgathatunk, mire alapozza kifejezetten optimista vélemé
ápr. 25
6:15
Covid-19: kommunikációs trendek a Grayling szerint (Márkamonitor)
2020 első negyedévében óriási kulturális változás történt az egész világon, ahogy a COVID-19 világjárvány eredményeként új társadalmi normák alakultak ki. A márkák számára hatalmas kihívássá vált nemcsak a kommunikáció online térbe való áthelyezése, de a megfelelő tartalmak és hangvétel megtalálása is ezekben a példa nélküli időkben. 30 európai iro
ápr. 25
6:18
Covid-19: kommunikációs trendek a Grayling szerint (Hírstart)
2020 első negyedévében óriási kulturális változás történt az egész világon, ahogy a COVID-19 világjárvány eredményeként új társadalmi normák alakultak ki. A márkák számára hatalmas kihívássá vált nemcsak a kommunikáció online térbe való áthelyezése, de a megfelelő tartalmak és hangvétel megtalálása is ezekben a példa nélküli időkben. 30 európai iro
ápr. 25
6:45
Koronavírus: Belgium újranyitja lassan a boltokat, Amerika elkezd munkába állni (Portfolio)
További országok lazítanak a korlátozó intézkedéseken, Belgium bejelentette, hogy május közepétől fokozatosan újranyitja a boltokat és az iskolákat, Donald Trump pedig arról beszélt, hogy az ország kezd munkába állni, miközben aláírta a 484 milliárd dolláros mentőcsomagot péntek este.
ápr. 25
6:48
Koronavírus: ha nem lesz második hullám, olcsón megúszhatja a magyar gazdaság (Privátbankár)
Nagy kérdés, hogy túl vagyunk-e a járványon, és a trendek által mutatott tetőzést követően valóban konszolidálódik-e a helyzet. Ha ez a forgatókönyv valósul meg, akkor a Takarékbank elemzői szerint viszonylag szerencsésen kikerülhet a válságból a magyar gazdaság. Sokkal súlyosabb lehet a helyzet akkor, ha jön egy második hullám.
ápr. 25
6:51
400 milliárdot bukott az állam az összeomló forint miatt (Menedzsment Fórum)
Magyarország devizakitettsége ugyan sokat javult az elmúlt években, a központi költségvetés még mindig rendelkezik devizaadóssággal. A forint árfolyamának kilengései így a magyar államot érinthetik némiképp kellemetlenül.
ápr. 25
6:57
Leminősítheti Romániát két nagy hitelminősítő is (Portfolio)
Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Románia államadós-osztályzatának kilátását a Moody's Investors Service egy héttel azután, hogy a Fitch is negatívra rontotta a román adóoosztályzat kilátását. Mind a két hitelminősítőnél a befektetési kategória alapszintjén van Románia.
ápr. 25
6:57
Koronavírus: Belgium újranyitja lassan a boltokat, Amerika elkezd munkába állni (Hírstart)
További országok lazítanak a korlátozó intézkedéseken, Belgium bejelentette, hogy május közepétől fokozatosan újranyitja a boltokat és az iskolákat, Donald Trump pedig arról beszélt, hogy az ország kezd munkába állni, miközben aláírta a 484 milliárd dolláros mentőcsomagot péntek este.
ápr. 25
6:59
A NASA is beszáll a koronavírus elleni harcba: orvosi eszközöket terveznek a mérnökei (Portfolio)
Az amerikai Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA) mérnökei orvosi eszközöket terveznek - közölte hivatalos Twitter-fiókján a NASA pénteken.
ápr. 25
6:59
Több mint félmilliárd forintból folytatódik Sopron belvárosának fejlesztése (Hírstart)
A felújítás az Ötvös utca és a Széchenyi tér között várhatóan ez év végén fejeződik be.
ápr. 25
7:01
Több mint 2 milliárd forintnyi támogatást utaltak kutatás-fejlesztés és innovációs pályázatok kedvezményezettjeinek (Hírstart)
A gazdaság mielőbbi újraindítása, illetve további erősítése elképzelhetetlen a K+F+I tevékenység nélkül.
ápr. 25
7:03
Így alakul az államháztartási egyenleg Magyarországon (ProfitLine)
az államháztartás egyenlege; a központi költségvetés egyenlege; milliárd forint
ápr. 25
7:03
Megszólalt a PlayStation magyar feje: itt minden azon múlik, kinek, mire van pénze (Pénzcentrum)
"Mivel a magyar piac nagyon ár érzékeny, sok vásárlónál nem elsősorban az számít, egy platform jobb-e a másiknál vagy sem, többet nyújt-e azonos pénzért a játékosnak vagy sem, csupán az, hogy megengedheti-e magának" - mondta el a Pénzcentrumnak...
ápr. 25
7:03
Leminősítheti Romániát két nagy hitelminősítő is (Hírstart)
Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Románia államadós-osztályzatának kilátását a Moody's Investors Service egy héttel azután, hogy a Fitch is negatívra rontotta a román adóoosztályzat kilátását. Mind a két hitelminősítőnél a befektetési kategória alapszintjén van Románia.
ápr. 25
7:09
Félmilliárd forintból fejlesztik Sopron belvárosát (Portfolio)
Mintegy 540 millió forintból folytatódik Sopron belvárosának fejlesztése, a felújítás az Ötvös utca és a Széchenyi tér között várhatóan ez év végén fejeződik be.
ápr. 25
7:16
Családi pálinkafőző cég szállít kézfertőtlenítőt drogériákba (Hírstart)
A gyógynövény alapú gyógyhatású készítmények, kozmetikumok és a kiváló minőségű pálinka után immár alkoholos kézfertőtlenítőket is gyárt egy családi cég. A Keve család logója alatt forgalmazott flakonok már a napokban felkerülnek a drogériák polcaira - számol be arról a Magyar Nemzet. tovább
ápr. 25
7:16
Az innovatív gyógyszergyártók 1000 táblagéppel és mobilinternettel támogatják a koronavírus ellen harcoló egészségügyi szakdolgozók gyermekeinek otthoni… (Márkamonitor)
Az innovatív gyógyszergyártók egyesült erővel dolgoznak a koronavírus elleni küzdelemben, és támogatják a járványügyi helyzet hatékony kezelését biztosító kormányzati és hatósági intézkedéseket. Emellett megköszönve és elismerve a frontvonalban küzdő egészségügyi szakdolgozók megfeszített munkáját, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) a
ápr. 25
7:18
Kinőtte budapesti központját a WHO - Az Orbán-kormány fizeti a bővítést (Privátbankár)
Tárgyalások kezdődhetnek a magyar kormány és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) között az ENSZ-szervezet budapesti központjának bővítéséről.
ápr. 25
7:21
Csak 60 új fertőzött Magyarországon - 12 elhunyt, 57 gyógyult (Menedzsment Fórum)
Az elmúlt 24 órában mindössze 60 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon.
ápr. 25
7:21
Üzleti partnerek ellenőrzése – ez most különösen fontos lehet a cégeknek (Piac és Profit)
Egy vállalat életében nélkülözhetetlen a partnerek megfelelő módon történő kiválasztása. A jelenlegi helyzetben, a fizetőképesség szempontjából fontos a leendő vevők vizsgálata is, ráadásul a kellő körültekintésnek különös jelentősége van, akár a végül esetlegesen behajthatatlanná vált követelések áfa visszaigénylésénél. Adózási szempontból azonban
ápr. 25
7:24
Csak 60 új fertőzött Magyarországon - 12 elhunyt, 57 gyógyult (Privátbankár)
Az elmúlt 24 órában mindössze 60 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon.
ápr. 25
7:24
12 újabb magyar áldozatot szedett a koronavírus (Portfolio)
2443 főre nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt 12 beteg szombat reggelre Magyarországon - derül ki a Koronavírus.gov.hu-n.
ápr. 25
7:24
Pálinka helyett immár kézfertőtlenítőt gyártanak (Hírstart)
A gyógynövény alapú gyógyhatású készítmények, kozmetikumok és a kiváló minőségű pálinka után immár alkoholos kézfertőtlenítőket is gyárt egy családi cég, írja a Magyar Nemzet.
ápr. 25
7:26
Kinőtte budapesti központját a WHO - Az Orbán-kormány fizeti a bővítést (Hírstart)
Tárgyalások kezdődhetnek a magyar kormány és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) között az ENSZ-szervezet budapesti központjának bővítéséről.
ápr. 25
7:36
Újabb árulkodó jelek arról, hogy Kim Dzsongun súlyos beteg (Portfolio)
Kína egy különleges delegációt küldött Észak-Koreába, melynek része több egészségügyi szakértő is. A Reuters forrásai szerint Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetőjének egészségügyi ellátásában fognak majd segédkezni.
ápr. 25
7:36
Üzleti partnerek ellenőrzése – ez most különösen fontos lehet a cégeknek (Hírstart)
Egy vállalat életében nélkülözhetetlen a partnerek megfelelő módon történő kiválasztása. A jelenlegi helyzetben, a fizetőképesség szempontjából fontos a leendő vevők vizsgálata is, ráadásul a kellő körültekintésnek különös jelentősége van, akár a végül esetlegesen behajthatatlanná vált követelések áfa visszaigénylésénél. Adózási szempontból azonban
ápr. 25
7:42
Koronavírus: már 2,8 millióan fertőzöttek a világon (Portfolio)
Világszerte 2 790 986-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálesetek száma 195 920, a gyógyultaké pedig 781 382 a baltimore-i Johns Hopkins egyetem szombat reggeli összesítése szerint.
ápr. 25
7:48
Adómentes marad még az elektromos autók vásárlása Kínában (Hírstart)
A világ legnagyobb autópiacán tavaly már a második egymást követő évben csökkentek az autóeladások.
ápr. 25
7:48
A magyar-román határ megállította a koronavírust (G7)
Itthon a keleti országrész a legbiztonságosabb, Romániában viszont a Magyarországgal szomszédos megyék a leginkább fertőzöttek között vannak.

Keresés