2020. február 8. szombat

febr. 8
0:00
Most tényleg visszahoznák a szenet a japánok? (NRGreport)
Japán öt éven belül 22 szénerőművet állítana üzembe, írja a New York Times. A lap számításai szerint ezek az erőművek – összehasonlításul - évente annyi széndioxidot bocsátanak majd ki, mint amennyit az Egyesült Államokban egy évben eladott összes személygépjármű (körülbelül 17 millió darab) együtt, – figyelt fel a japánok bejelentésére, a New York
febr. 8
0:09
900 millió forintos fejlesztés a Bát-Grill Kft.-nél (ProfitLine)
A baromfi-feldolgozással foglalkozó bátaszéki Bát-Grill Kft. 870 milllió forintos beruházással fejlesztette vágóüzemét - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
febr. 8
0:15
900 millió forintos fejlesztés a Bát-Grill Kft.-nél (Hírstart)
A baromfi-feldolgozással foglalkozó bátaszéki Bát-Grill Kft. 870 milllió forintos beruházással fejlesztette vágóüzemét - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
febr. 8
1:03
Washington 100 millió dollárt szánna a koronavírusra (ProfitLine)
Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat - jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteken.
febr. 8
1:03
Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat (Hírstart)
Az amerikai magánszektorból is adományokat ajánlottak fel a járvány leküzdésére.
febr. 8
2:36
Paks adta a legtöbb áramot (NRGreport)
Tavaly is a paksi atomerőmű termelte a legtöbb villamos áramot Magyarországon, a létesítmény négy blokkja a bruttó hazai termelésnek csaknem a felét adta - írja az MTI, az MVM közleménye alapján.
febr. 8
4:03
Mekkora állami nyugdíjra számíthatok? Nyugdíj kalkulátor (ProfitLine)
Mekkora nyugdíjra számíthat ma valaki Magyarországon? Mitől függ a nyugdíj nagysága?
febr. 8
4:12
Eredményes évet zárt tavaly a Richter (Familyversum)
Emelkedő árbevétel mellett növeli idén a gyógyszeripari vállalat a kutatás-fejlesztésre fordítandó összeg arányát
febr. 8
4:16
A ceglédi kutatóállomás legnagyobb beruházása valósult meg (Familyversum)
A program célja a fenntartható termelésre és a foglalkoztatás bővülésére épülő gazdasági növekedés elősegítése
febr. 8
4:18
Akár külső hitelezővé is válhat a magyar gazdaság (Familyversum)
A tartósan magas külkereskedelmi többletnek köszönhetően a fizetési mérleg a jövőben ismét nőhet
febr. 8
4:20
Az agráriumnak is segítenek a légi felvételek (Familyversum)
Drónokkal fejleszthető a mezőgazdálkodás, a legmodernebb eszközök a gépi tanulás módszerével meg tudják becsülni a hiányzó, letarolt növények darabszámát is
febr. 8
4:22
Megépült Ceglédig a gyorsforgalmi út (Familyversum)
Az M4-es valamennyi szakasza vagy kivitelezés, vagy előkészítés alatt áll, idén nyáron elkészül az Abonyig tartó, illetve a Berettyóújfalu és Nagykereki közötti rész
febr. 8
4:24
A Pénzügyminisztérium nem dönthet a lejárt utalványokról (Familyversum)
Nyilvános pénzügyi beszámolók
febr. 8
4:26
Felzárkózási pályán a magyar gazdaság (Familyversum)
Tovább növekvő bérek és újabb beruházások a kormányzati célok között
febr. 8
4:28
Hamarosan ismét fogadják az Irinyi-terv pályázatait (Familyversum)
Energiahatékonysági fejlesztések
febr. 8
4:30
Online számlázás a kisadózó vállalkozásoknál (Familyversum)
A legtöbb számlázóprogram képes nemcsak a kötelező adattartalom, hanem a kisadózói minőség feltüntetésének ellenőrzésére is, és továbbítja ezeket az adóhatóságnak
febr. 8
4:42
Agarászni nem kell félnetek, jó lesz?! (Agrofórum)
Nem mondhatjuk azt, hogy a magyar agár számára az elmúlt bő hetven év - ide illő hasonlattal - „sétagalopp” volt. Tulajdonképpen már az is csodaszámba megy, hogy a fajta, ha törékeny egyedszámmal is, de fennmaradt. Az utóbbi évtizedben azonban derűlátásra okot adó folyamatok indultak el: többek között megfogalmazódott egy olyan igény a fajta képvis
febr. 8
5:03
250 millió forintból újult meg a ceglédi gyümölcskutató (ProfitLine)
Mintegy 250 millió forintból újult meg a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (Naik) Gyümölcs-és Dísznövénytermesztési Kutatóintézetének Ceglédi Kutató Állomása - közölte az agrárkutatási központ pénteken az MTI-vel.
febr. 8
5:39
A benzinkutakon is érződik a koronavírus (Menedzsment Fórum)
Az utóbbi hónapokban több olyan fejlemény volt, amely hatott az olaj árfolyamára, ugyanakkor a hirtelen kilengések nem feltétlenül köszöntek vissza az üzemanyagárakban. Ennek hátterében az áll, hogy nem csak a nyersanyag alakítja a fogyasztói árakat, illetve arról sem szabad megfeledkezni, hogy az olajvállalatok mindegyike nagyobb tartalékokkal ren
febr. 8
5:42
Palántanevelésben használatos takaróföldek: perlit, zeolit, vermikulit (Agrofórum)
A zöldségtermesztésben a palántanevelésnek, mint szaporítási módnak különösen nagy jelentősége van. A hajtatásban - néhány kisebb jelentőségű növényt leszámítva, mint a hónapos retek vagy a sárgarépa - csak palántát ültetnek, és szabadföldön is, az egyre dráguló vetőmagvak miatt, szívesebben választják szaporítási módnak a zöldségkertészek a palánt
febr. 8
5:45
A milliárd dolláros meglepetés - komoly aranylelőhelyet találtak a szomszédunkban (Hírstart)
A kanadai Medgold Resources bányavállalat megerősítette korábbi bejelentését, miszerint gazdag nemesfém-készletek nyomaira bukkant Dél-Szerbiában.
febr. 8
5:57
Felkerült Magyarország Európa leghalálosabb országainak listájára (Portfolio)
100 ezer főre vetítve hazánkban történt az ötödik legtöbb gyilkosság egész Európában – állítja egy ENSZ-jelentés. A jelentés érdekessége, hogy lényegesen több bűncselekményről számol be, mint amit a magyar rendőrség regisztrált, hiszen míg az ENSZ 242 gyilkosságról ír, az ORFK adatai szerint alig 90 ilyen eset történt 2017-ben. A „leghalálosabb” or
febr. 8
6:33
100 ezer forintot is nyerhetsz egy jó gyakorlat bemutatásával (Portfolio)
Egy újfajta, a 2014-2020-as ciklusban eddig példátlan verseny indult el a nyertes uniós projektek között, amelynek az a célja, hogy bemutassa a jó gyakorlatokat az egyes projektek végrehajtása során. Négy kategóriában lehet indulni és a benyújtott összefoglalók alapján akár 100 ezer forintos ajándékcsomagok, illetve különféle kulturális csoportos p
febr. 8
7:00
Jól jött a sertéspestis az ágazatnak (AQUA)
Megállíthatatlanul emelkednek a sertésárak a hazai piacon, egy év alatt közel 150 forinttal nőtt az élő állat termelői ára.
febr. 8
7:03
Koronavírus - engedik, hogy a közösségi média dühe a helyi önkormányzatokra zúduljon (Privátbankár)
Példa nélküli jelenségnek lehettünk tanúi az elmúlt hetekben Kínában, a hatóságok szabad teret engedtek a kritikának a közösségi médiában, és korlátozás nélkül lehetett bírálni a helyi önkormányzatok munkáját.
febr. 8
7:24
Milliókat tart béklyóban az álomnyeremény: itt a magyar lottófüggő lélekrajza (Pénzcentrum)
Alapvetően két csoportra oszthatóak a magyar lottójátékosok: vannak, akiket csak a komolyabb nyeremények hoznak lázba - mint a mostani 4,444 milliárd forint -, és van egy többmilliós keménymag, amelyik akkor is hű marad az Ötöslottóhoz...
febr. 8
7:24
Visszaszerzi a kormány az elherdált állami vagyont (AQUA)
Megközelíti a 18 ezer milliárdot a magyar állam vagyona, ami azt jelenti, hogy 2010-hez képest 52 százalékkal, azaz mintegy hatezer milliárd forinttal nőtt a nyilvántartási érték.
febr. 8
7:27
Generációváltás: ahol régi és új speciálisan keveredik (Piac és Profit)
Hogyan dolgozik együtt két generáció, ha teljesen eltérő körülmények közt szocializálódtak? Az egyik, Kieselbach Tamás felépítette, a másik, Kieselbach Ákos belenőtt a családi vállalkozásba. A 2020-ban 25 éves Kieselbach Galéria alapítójával és fiával beszélgettünk a műtárgypiac változásairól, döntésekről, szabadságról.
febr. 8
7:27
Ma 15 éves a Google Maps - Új funkciókkal ünnepelnek (Portfolio)
Tizenöt évvel ezelőtt, 2005. február 8-án indult el a Google Térkép szolgáltatás, ami azóta számos funkcióval bővült. Mostanra több mint 1 milliárd ember használja rendszeresen, hogy megtudja, milyen útvonalon érdemes eljutni A-ból B-be. Az Index összegyűjtötte a legfontosabb változásokat.
febr. 8
7:27
Átalakítják a Google Térképet, drámai lesz a változás (Hírstart)
Tizenöt éve indult a Google Maps. A szolgáltatást folyamatosan új dolgokkal bővítő cég ez alkalomból alaposan felfrissíti szoftverét.
febr. 8
7:48
Trükkös állami vagyonadatok (Üzlet és Utazás)
Bártfai-Mager Andrea kinyilvánította: szerinte gyarapodott az állami vagyon. Ezt akár elfogadva is kérdés: mi végre?
febr. 8
7:48
Zsiday Viktor: Ha baj lesz, az MNB rögtön el fogja engedni a forintot (G7)
Meg kellene találni a kulcsokat, hogy egy skandináv pályára álljunk a mostani balkáni helyett, mondta a befektetési szakember a G7 Podcast Liveon.
febr. 8
7:48
Debreceni Egyetem: színes kínálat, kíváló képzések (Agrofórum)
Az osztatlan agrármérnöki, a 6 alap- és a 7 mesterszak mellett, felsőoktatási szakképzésekkel várja a most felvételizőket a De Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara (Mék). A karon kiemelten fontos a gyakorlatorientált képzés és a nemzetköziesítés.
febr. 8
7:51
Ma 15 éves a Google Maps - Új funkciókkal ünnepelnek (Hírstart)
Tizenöt évvel ezelőtt, 2005. február 8-án indult el a Google Térkép szolgáltatás, ami azóta számos funkcióval bővült. Mostanra több mint 1 milliárd ember használja rendszeresen, hogy megtudja, milyen útvonalon érdemes eljutni A-ból B-be. Az Index összegyűjtötte a legfontosabb változásokat.
febr. 8
8:15
Drónok segítenek a mezőgazdaság fejlesztésében (Hírstart)
A drónok nemcsak megfigyelésre használhatóak, alkalmazásuk egyre jobban terjed a mezőgazdaságban is.
febr. 8
8:36
Külföldiekkel volt tele az év végén a fővárosunk (AQUA)
Még mindig kiegyensúlyozott a külföldi és a belföldi vendégarány, tavaly az összes értékesített éjszaka nagyjából fele-fele arányban oszlott meg köztük.
febr. 8
8:39
Figyelmeztetnek: a koronavírus széklet útján is terjedhet (Portfolio)
A betegek hasmenése lehet a tüdőgyulladást okozó új koronavírus terjedésének másodlagos útja - figyelmeztettek amerikai kutatók pénteken egy frissen közölt kínai tanulmány alapján.
febr. 8
8:39
2020-02-08 napi árfolyam jelentés (GazdaságPortál)
Erősödött a forint ma reggelre Szombat reggel 8 órára 0.01%-ot erősödött a forint az euróval szemben és így lett 338 forint és 18 fillér az euró, az ÁrfolyamTudós.hu napi jelentése szerint. A dollárhoz képest stagnál a hazai fizetőeszköz, ennek megfelelően egy amerikai dollár jelenleg 308 forintba és 95 fillérbe kerül. A frankhoz viszonyítva stagná
febr. 8
8:39
Jól jött a sertéspestis a magyar sertéságazatnak (Hírstart)
A sertéspestis pusztítása miatt egekbe szöktek a termelői árak, ami forrást biztosít a gazdaságoknak.
febr. 8
8:41
"Okospéntek" a vadaspark közösségi oldalán (Hírstart)
Mi a különbség a farkas és az aranysakál között? Hogy tudjuk megkülönböztetni az agancsot a szarvtól? Ilyen és hasonló kérdések részletes bemutatására, megválaszolására indult új, ismeretterjesztő sorozat péntekenként a Budakeszi Vadaspark Facebook-oldalán #okospéntek hashtaggel.
febr. 8
8:43
Koronavírus: a fertőzés széklet útján is terjedhet (Hírstart)
Egyelőre nem tudják, hogy mennyi ideig képes túlélni a vírus a testen kívül.
febr. 8
9:00
A Bayer meghozta a döntést: nem kérvényezi az imidakloprid rovarölő hatóanyag megújítását (Agrofórum)
A Bayer levélben értesítette az Európai Gazdálkodók és Mezőgazdasági Szövetkezések Szövetségét (Copa-Cogeca) arról, hogy az imidakloprid rovarölő hatóanyag 2020. július 31-én lejáró engedélyének megújítását nem kezdeményezi.
febr. 8
9:03
A Lamborghini repítette a bonyhádi Schäfer-Oesterle árbevételét (Portfolio)
Jelentősen, mintegy 30 százalékkal növelte árbevételét tavaly a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft. - közölte a cég francia tulajdonosa az MTI-vel.
febr. 8
9:03
ITM: megjelent a szakképzési törvény végrehajtási rendelete (GazdaságPortál)
Megjelent a tavaly decemberben elfogadott szakképzési törvény végrehajtási rendelete; a szakképzési rendszer átalakításának és fejlesztésének “fontos állomása” a 2020 szeptembertől érvényes változásokat tartalmazza – hangsúlyozta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes á
febr. 8
9:03
A benzinkutakon is érződik a koronavírus (Hírstart)
Az utóbbi hónapokban több olyan fejlemény volt, amely hatott az olaj árfolyamára, ugyanakkor a hirtelen kilengések nem feltétlenül köszöntek vissza az üzemanyagárakban. Ennek hátterében az áll, hogy nem csak a nyersanyag alakítja a fogyasztói árakat, illetve arról sem szabad megfeledkezni, hogy az olajvállalatok mindegyike nagyobb tartalékokkal ren
febr. 8
9:05
Visszaszerzi a kormány az elherdált állami vagyont (Hírstart)
Megközelíti a 18 ezer milliárdot a magyar állam vagyona, ami azt jelenti, hogy 2010-hez képest 52 százalékkal, azaz mintegy hatezer milliárd forinttal nőtt a nyilvántartási érték.
febr. 8
9:07
Figyelmeztetnek: a koronavírus széklet útján is terjedhet (Hírstart)
A betegek hasmenése lehet a tüdőgyulladást okozó új koronavírus terjedésének másodlagos útja - figyelmeztettek amerikai kutatók pénteken egy frissen közölt kínai tanulmány alapján.
febr. 8
9:27
Bajban a fehérorosz gazdaság, nem enged Moszkva az olaj árából (Üzlet és Utazás)
Nyugat felé tapogatózik Minszk, amiatt aggódnak, hogy Putyin az olajvitát használná az ország bekebelezésére.
febr. 8
9:27
Nem csitul a koronavírus okozta járvány Kínában (Portfolio)
Egy nap alatt újabb 86 ember halálát okozta pénteken Kínában az új koronavírus okozta tüdőgyulladás, ezzel 722-re emelkedett a járvány eddigi halálos áldozatainak száma - közölte szombaton a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság.
febr. 8
9:27
Megjelent a szakképzési törvény végrehajtási rendelete (Hírstart)
Pölöskei Gáborné: a hazai oktatási rendszer három pillére a szakképzés, a köznevelés és a felsőfokú oktatás.

Keresés