2020. február 8. szombat

febr. 8
6:18
Igéző finomságok hétvége első napjára (Nosalty)
Kicsit időigényesebb, ici-picit munkásabb recepteket válogattunk szombatra. A ráfordított energia biztosan meg fog majd térülni.
febr. 8
8:12
8 tejszínes és tejfölös húsétel, amiért rajongunk (Nosalty)
Csirkemell, sertéscomb vagy töltött hús, a tejfölös és tejszínes változatoknak nincsen párja. 8 receptet hoztunk el nektek, melyek közül alig lehet választani!
febr. 8
8:36
8 ízletes és könnyű sós-tepertős finomság (Nosalty)
Hétvégére hoztunk nektek néhány igazán ízletes sós süteményt, amelyek közül mindegyikbe a tél és a disznótorok egyik legjobb rágcsálnivalóját raktuk: a töpörtyűt!
febr. 8
8:38
Szalagos fánk (Nosalty)
-Neked nincs fönn (ez a Nosalty-t jelenti) fánk recepted? - kérdezték többen is csodálkozva így farsang táján. Eddig azért nem tettem fel, mert nincs benne semmi különös, olyan, mint a többi, szalagos, finom és nem csak farsangkor készíthető. :) De mivel kérték, én szívesen megosztom ezt a receptet.
febr. 8
9:42
Mindenki kedvence, a megunhatatlan palacsinta – Íme a 9 legfinomabb receptje (Femcafe)
A hétvégi menü kötelező eleme.
febr. 8
9:42
Csopaki aprópecsenye (Nosalty)
Csopaki vagy sárvári? Két különböző néven van meg szinte ugyanaz a receptem. A sárvárihoz feleannyi gomba kell és sertéshússal készül, a csopaki meg pulykahúsból. De láttam már sertéshúsos változatot is "csopaki" néven. Hogy teljes legyen a káosz, én csirkemellből is szoktam készíteni, ha éppen az van itthon. A lényeg viszont nem ez, hanem az, hogy
febr. 8
11:15
Csokis linzeren túrókrém: ez a Szaturnusz gyűrű (NLC)
Aki szeret sütni, annak a Szaturnusz-gyűrű jutalomjáték. Gyúrunk, szaggatunk, krémet keverünk és kinyomjuk habzsákból, végül csokiba mártjuk és mindez nagyon-nagyon megéri!
febr. 8
11:36
Rizskoch citromhéjjal (Nosalty)
Ez a recept azért lehet érdekes, mert a rizst félig vízben kell megfőzni. Így garantáltan hamar puhára fő, és nem kell tartani attól sem, hogy vízízű lesz a végeredmény, mert nagyon finom lesz. Nagymamám is így készítette. A kicsi eltérés csak annyi volt, hogy ő "nagyvonalúan" csak "riskó"-nak nevezte. Mindig mosolygok, ha eszembe jut. :)
febr. 8
13:36
Tormás-mustáros lazac (Nosalty)
Ez a recept eredetileg grillre szól, a különbség csak annyi, hogy a grillre egyből bőrös felével lefele tesszük, nem forgatjuk, és letakarva sütjük.
febr. 8
14:36
Rigó János szelet (Nosalty)
Ó, azok a régi szép idők! Amikor főiskolás korunkban két óra közt egyik tanszékről a másikra gyalogolva félúton valahogy mindig betaláltunk a kis cukrászdába, ahol nevetve-vihogva 2 szelet "Rigó Jánost" kértünk. Úgy majszoltuk kézből, villa nélkül, az utcán csalinkázva, és úgy éreztük, miénk a világ. A Rigó Jancsi nekem azóta is Rigó János, és nagy
febr. 8
15:36
Bounty szelet (Nosalty)
Névnapomra készítettem ezt a sütit a munkatársaimnak. Életemben először sütöttem, nagy lutri volt tehát. De minden jól sült el szerencsére, mert ízre is, állagra is, kinézetre is jó lett. Kollégáim legalábbis dicsérték, és a családomnak hagyott néhány szelet is rekord idő alatt elfogyott. Már csak azért is szeretni fogom ezután, mert nem hagyott cs
febr. 8
17:36
Garnélás üvegtészta (Nosalty)
Ha egy könnyű, gyors és finom ebédet kell összedobni.
febr. 8
18:00
Káprázatos külsejű vérnarancsos pitét készítettünk (Nosalty)
Ki ne fuss a vérnarancsszezonból úgy, hogy nem készítettél még semmit vele! Íme egy színpompás pite és egy saláta receptje, ezeket nagyon ajánljuk.
febr. 8
18:36
Illatos omlós csirkemell (Nosalty)
Egy 2006-os Prima Konyha Magazinban találtam ezt a kínai receptet. Gyors, egyszerű és nagyon finom.
febr. 8
19:36
Tejdropsz, meggyfuré és lengyel tejkaramella régről (Nosalty)
Az omlós tejkaramella és a fogunkba ragadó meggyfuré legalább annyira hozzátartozott a gyerekkorunkhoz, mint a Bambi vagy a Traubi. Neked melyik cukorka volt a kedvenced?
febr. 8
19:57
Instant tésztás torta az legújabb esküvői őrület (NLC)
Teljesen új köntösben a lenézett étel.
febr. 8
20:36
Fahéjjal szórt gyors túrógombóc (Nosalty)
Gyerekkoromban úgy kellett kikönyörögni, hogy túrógombócot főzzön édesanyám. Ugyanis tekintettel kellett lenni az asztalnál ülő férfiakra is, akik mindketten egyetértettek abban, hogy ez nem "férfiétel". Azt nehezményezték, hogy alig eszik meg, nemsokára megint éhesek lesznek. Van benne valami, de ez engem cseppet sem zavar. Én gyakran készítem, me

Keresés