2020. március 20. péntek

márc. 20
0:03
Nem kell új költségvetés a koronavírus miatt, ám szükséges az újratervezés - mondja a Költségvetési Tanács elnöke (168 Óra Online)
A költségvetés bevételi és a kiadási oldalának számainak változása és az új helyzethez igazodó súlypontokkal újra kell tervezni a büdzsét a károk enyhítése és a gazdaság mielőbbi talpra állítása érdekében – vélekedik a Költségvetési Tanács elnöke.
márc. 20
0:09
Újabb koronavírusos átverés jelent meg Magyarországon (ProfitLine)
Újabb koronavírussal kapcsolatos átverés jelent meg Magyarországon, amelyet a biztonságtechnikai szoftvermegoldásokkal foglalkozó nemzetközi cég, az Eset szakemberei már más országokban is észleltek: a kampányban kéretlen levelekkel (spam), illetve hamis webshopokkal támadják a felhasználókat, a csalók arcmaszkokat kínálnak a levelekben, amelyek eg
márc. 20
0:33
Tovább szigorít Szlovénia és Horvátország (ProfitLine)
Szlovénia egész területére kijárási korlátozásokat jelentett be csütörtökön Ales Hojs belügyminiszter a szlovén közszolgálati televízióban.
márc. 20
0:33
Szép lassan leáll az élet Magyarországon: mi lesz az állampapírokkal? (Pénzcentrum)
Bár a legtöbb magyarnak most nem az a prioritás, hogy befektesse a pénzét, abból kiindulva, hogy havi szinten több tízmilliárd forint áramlik lakossági állampapírokba, érdemes lehet átgondolni, milyen lehetőségeik vannak azoknak, akik...
márc. 20
1:03
Rendkívüli plenáris ülést hívott össze az Európai Parlament (ProfitLine)
Egynapos rendkívüli plenáris ülést hívott össze jövő hét csütörtökre David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke az EP-képviselőcsoportok vezetőivel folytatott videokonferenciát követően.
márc. 20
1:15
Megszólalt a Róbert Magánklinika tulajdonosa (Portfolio)
Embert próbáló időket élünk - írja az ügyfeleknek és dolgozóknak címzett levelében a koronavírus helyzet kapcsán Fábián Lajos, a Róbert Magánkórházat is tulajdonló Tritonlife igazgatóságának elnöke. Felhívja a figyelmet, hogy az intézményben évi 1300 szülést bonyolítanak le, és azt üzeni: küzdenek azért, hogy többek között a szülészeti-nőgyógyászat
márc. 20
1:33
Drasztikusan csökken a légszennyezettség világszerte (ProfitLine)
A légszennyező anyagok és üvegházhatású gázok légköri koncentrációjának jelentős csökkenését észlelték a világ bizonyos városai és régiói felett a koronavírus-járvány miatti intézkedések nyomán.
márc. 20
2:03
Leállították a törlesztőrészletek beszedését a bankok (ProfitLine)
A pénzügyi szféra, a bankok és a lízingcégek megkezdték a kormányrendelet által előírt intézkedések végrehajtását, csütörtöktől leállították a törlesztőrészletek beszedését - közölte a Magyar Bankszövetség az MTI-vel csütörtökön.
márc. 20
2:33
Már a világhálón is ott a koronavírus (ProfitLine)
Roppant komoly kihívások előtt állnak a vállalati informatikai rendszerek a munkavállalók kényszerű, otthoni munkavégzése miatt. Támadások tömege zúdulhat a felhasználókra, ami a nem megfelelően előkészített megoldások miatt a korábbiaknál is veszélyesebb lehet. Ráadásul már koronavírus zsarolóprogram és járványhoz kapcsolódó adathalász oldalak sor
márc. 20
3:03
Bizonyított a hosszú élet egyik titka (ProfitLine)
Ma van a boldogság világnapja. De mi köze ennek a hosszú élethez? Egyáltalán, mennyi a várható élettartamunk?
márc. 20
3:24
BÉT - Nagyot esett a Mol és az OTP (NRGreport)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2061,32 pontos, 6,54 százalékos csökkenéssel, 29 464,28 ponton zárt szerdán.
márc. 20
3:30
Szépen nő a háztartási napelemek száma (NRGreport)
Továbbra is dinamikusan emelkedik a háztartási méretű kiserőművek (HMKE) száma Magyarországon. Az elosztók adatszolgáltatása alapján tavaly 16 923 darab HMKE csatlakozott újonnan a hálózatra, összesen 128,5 MW beépített teljesítménnyel - olvasható a MEKH oldalán.
márc. 20
3:33
Szinte minden szálloda bezár Görögországban (ProfitLine)
Átmenetileg szinte minden szállodát bezárnak Görögországban az új típusú koronavírus-járvány feltartóztatása végett - közölte az athéni turisztikai minisztérium csütörtökön
márc. 20
4:09
Kényszerből sietünk a digitális jövőbe: új időszámítás kezdődik a magyar cégeknél a járvány után (ProfitLine)
Miközben az új típusú koronavírus világjárvánnyá nőtte ki magát, a lakosság és lassan a gazdasági szereplők is belátták, hogy a következő hetek-hónapok drasztikusan megváltoztatják a hétköznapokat és az üzleti kilátásokat. Habár a hosszútávú következményeket egyelőre megbecsülni is lehetetlen, a vállalkozások számára most Magyarországon és világsze
márc. 20
4:33
Nem laboratóriumból jött az új koronavírus - De akkor honnan? (ProfitLine)
A Covid-19-járványt okozó új koronavírus természetes evolúció eredménye egy friss tanulmány szerint, amelynek szerzői nem találtak bizonyítékot arra, hogy laboratóriumban hozták volna létre a kórokozót.
márc. 20
5:03
Csehország súlyos gazdasági károkra számít (ProfitLine)
A cseh gazdaság 5-8 százalékos csökkenésével és mintegy 400-450 ezer munkahely megszűnésével számol a Cseh-morva Szakszervezetek Konföderációja (Cmkos), amennyiben a koronavírus-járvány miatti válság legalább három hónapig elhúzódik - jelentette ki Josef Stredula, a Cmkos elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.
márc. 20
5:36
2019-ben romlott a Lufthansa Group pénzügyi eredménye (ProfitLine)
Romlott a Lufthansa Group pénzügyi teljesítménye 2019-ben az egy évvel korábbihoz képest, a társaság a nagyobb árbevétel ellenére is alacsonyabb üzemi és adózott eredményt könyvelt el.
márc. 20
5:36
Ezer dolláros csekket küldene minden amerikainak Trump (FinTechRadar)
Pár hónapja még bukó ötlet volt az alapjövedelem, de most már mindkét nagy amerikai párt támogatja. Legalább is a járvány végéig biztosan.
márc. 20
5:48
Fizetési moratórium: Barátok közt tárgyalhatnak a pénzről (Menedzsment Fórum)
Kemény tárgyalások lehetnek a magyar állam és Mészáros Lőrinc szállodás cége között, valamint Andy Vajna örökösei és Mészáros Lőrinc bankja között a koronavírus miatt a hiteltörlesztés átütemezéséről.
márc. 20
5:48
Ez a legjobb, amit most a KATA-s vállalkozók tehetnek: akár van bevételük, akár nincs (Pénzcentrum)
Csak találgatni lehet, mik lesznek a koronavírus-járvány gazdasági hatásai hosszú távon, azonban már most rengeteg szektorban megindultak az elbocsátások, csökkennek a jövedelmek, sok dolgozó helyzete vált bizonytalanná hetek leforgása...
márc. 20
5:54
Repkednek az euró százmilliárdok: ennyi pénzt még sosem költött egyszerre a világ válságkezelésre (Portfolio)
A koronavírus letarolta Európát, a gazdasági hatásai pedig gyorsabban és erőteljesebben érkeztek, mint azt vártuk. Az eurózóna recessziója az idei évre már szinte biztosra vehető, a tömeges vállalati csődök és a megugró munkanélküliség is reális forgatókönyv. Ezt próbálják meg elkerülni az országok, akik korábban nem látott, grandiózus csomagokat j
márc. 20
5:54
Lendületet vesz az ország (AQUA)
A koronavírus okozta válsághelyzet idején a banki ügyfelek problémáinak kezelésében egységes az ország pénzügyi vezetése, a meghatározó intézmények között folyamatos az egyeztetés.
márc. 20
6:06
Most a lejárt okmányokat is elfogadják a biztosítók (ProfitLine)
A koronavírussal kapcsolatos kormányzati intézkedések keretében a lejáró okmányok érvényességét meghosszabbították, így ezeket a biztosítók is elfogadják - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) csütörtökön.
márc. 20
6:09
Sokan szidták, mégis biztonságot adhat a szuperállampapír (Privátbankár)
A most fellángoló pánik, illetve a körvonalazódó recesszió, úgy tűnik, megint zárójelbe teheti a hitelminősítők szerepét, ahogy a CDS felárakat is. A járvány elmúltával viszont az adósságfinanszírozásban újra előtérbe kerülhetnek a piaci szereplők, és könnyen kiderülhet, hogy a szakértők által ostorozott MÁP Plusz bevezetése nagyon bölcs húzásnak b
márc. 20
6:30
Koronavírus: átlépte a 10 ezret az elhunytak száma világszerte (Portfolio)
A John Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítése szerint immár 244 ezer 500 fertőzött és 10 ezer 30 elhunyt van világszerte a koronavírus miatt. Olaszország tegnap este szomorú éllovassá vált: több halottat közölte, mint összesen eddig Kínában.
márc. 20
6:30
Varga Mihály: „Ez az év nagyjából elment” (444.hu)
A pénzügyminiszter most már bármilyen növekedésnek örülne, szerinte talán az utolsó negyedévben már lehet fellendülés. Az a kérdés, hogy százezer vagy félmillió munkanélküli lesz.
márc. 20
6:36
Nem csitul a felvásárlási láz, minden élelmiszer drágult az elmúlt néhány napban (Üzlet és Utazás)
Változó hevességgel rohamozzák a boltokat a vásárlók. A piacokon megcsappant a forgalom. A drágulás a húsoknál, zöldségeknél, gyümölcsöknél már elkezdődött.
márc. 20
6:42
MNB a koronavírusról: nem lehet 24 óránál hosszabb egy bankszünnap (Portfolio)
A Magyar Nemzeti Bank a koronavírus-járvány idején is elvárja a bankoktól, hogy - biztonsági intézkedésekkel - mindig kellő számú bankfiók szolgálja ki az ügyfeleket - nyilatkozta Kandrács Csaba jegybanki alelnök az MTI-nek.
márc. 20
6:44
Még a Holdra szállást is késteti a koronavírus (Portfolio)
.
márc. 20
6:54
Több magyar dolgozott Ausztriában – de ennek most vége szakadhat (Piac és Profit)
Emelkedni tudott februárban az Ausztriában foglalkoztatott magyarok létszáma, ha már nem is túl sokkal. A románok vagy a horvátok száma azonban jobban nőtt. Ám a sokk valószínűleg márciusban következik, mert a téli síszezon hamarabb véget ért a vártnál.
márc. 20
6:54
Koronavírus: zárlat Kaliforniában, országos karantén Argentínában, rendkívüli helyzet Marokkóban (Portfolio)
Zárlat alatt van egész Kalifornia helyi idő szerint péntek éjféltől az új koronavírus terjedése miatt, senki nem hagyhatja el az otthonát - rendelte el Gavin Newsom, a nyugati parti tagállam kormányzója csütörtök este. Közben az egész országra kiterjedő karantén lesz érvényben március 31-ig Argentínában - jelentette be Alberto Fernández argentin el
márc. 20
7:00
Újabb jelentős árcsökkenés a hazai kutakon (Portfolio)
Március eleji találkozójukon a világ nagy kőolajkitermelői nem voltak képesek megállapodni a kitermelés csökkentéséről ráadásul Szaúd-Arábia árháborúba kezdett, továbbá még a kereslet is jelentősen csökken, mindezek miatt az olajár közel az olajár közel 30 éve nem látott zuhanással reagált. Az olajár jelentős esése a hazai üzemanyagárakra is hatáss
márc. 20
7:00
Varga Mihály: Magyarországnak ez az év elment (24.hu)
A pénzügyminiszter szerint Európa zuhanásban van.
márc. 20
7:00
Tűzoltásnak elég a hitelmoratórium, de ennél jóval többre lesz szükség (G7)
A bankok akár jól is járhatnak a hitelmoratóriummal, de sok múlik azon, hogy mennyire durvul el a helyzet az év végére. A járadékelengedésnél komolyabb költségvetési lépésekre lesz szükség.
márc. 20
7:02
Koronavírus: 85-re ugrott az itthoni fertőzöttek száma (Portfolio)
Újabb magyar állampolgároknál és egy iráninál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 85-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölték péntek reggel a hivatalos kormányzati oldalon. Ez azt jelenti, hogy tegnap reggelhez képest 11 magyar és 1 iráni kapta el a betegséget igazoltan.
márc. 20
7:06
Nmhh: Továbbra is kevés hazai terméket hirdetnek a tévékben (ProfitLine)
Az új tévéreklámoknak mindössze a 3,5 százaléka népszerűsít hazai terméket vagy szolgáltatást – egy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (Nmhh) Médiatanácsa legutóbbi ülésén elfogadott új tanulmány szerint. Az RTL Klub szolgáltatója bírságot kapott egy szabálytalan szponzorüzenet közzététele miatt. A testület új ügyrendje szerint videokonferenciá
márc. 20
7:06
Koronavírus: Siófok most nem kér a nyaralók tulajdonosaiból (Portfolio)
Most ne jöjjenek Siófokra az üdülőingatlanok tulajdonosai - kérte csütörtökön nyomatékkal a polgármester, aki - a képviselőtársaival együtt - más vonzerőt is akar a városnak, mint a turizmus. Az önkormányzat nem régen ipari parki projektet idított, amitől azt várja, hogy sikerül fiatalokat megnyerni informatikai és mechatronikai szakmákhoz.
márc. 20
7:09
Koronavírus: 85 beteg van hazánkban (Privátbankár)
Egy nap alatt 12 személynél azonosították be a vírus jelenlétét.
márc. 20
7:12
85-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban (Menedzsment Fórum)
Egy nap alatt 12 személynél azonosították be a vírus jelenlétét.
márc. 20
7:18
Még a Holdra szállást is késlelteti a koronavírus (Portfolio)
A koronavírus-járvány veszélye miatt az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA  ideiglenesen bezárta két űrhajófejlesztő és összeszerelő üzemét, ami miatt késedelmet szenvedhet az amerikai űrhajósok tervbe vett visszatérése a Holdra négy év múlva.
márc. 20
7:24
Már 85 koronavírusos beteget azonosítottak hazánkban (Piac és Profit)
Egy nap alatt 12 személynél azonosították be a vírus jelenlétét.
márc. 20
7:24
Szijjártó: újra megnyílt a komáromi átkelő a magyarok és a szlovákok számára (Portfolio)
A szlovák és a magyar hatóságok újra megnyitották a komáromi határátkelőt a két ország állampolgárai számára, így nem kell mintegy száz kilométert kerülniük a térségben élőknek - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntek reggeli Facebook-bejegyzésében.
márc. 20
7:30
Csak egyszeri, de 1200 dolláros csekket osztanának az alacsony jövedelműeknek Amerikában (Portfolio)
Az amerikai republikánusok csütörtök este beterjesztették a szenátusban a mintegy 1000 milliárd dolláros gazdaságélénkítő tervet, amely az új típusú koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaesés következményeit próbálja enyhíteni.
márc. 20
7:36
Válasszunk bátran szárított élelmiszereket! Liszt és cukor helyett (ProfitLine)
Nehéz hetekre készülünk. A boltokban hetek óta őrült felvásárlás folyik, kilószámra veszik a lisztet, cukrot. Miközben nagy eséllyel a következő hetekben nemcsak a mozgásterünk, hanem a napi mozgásadagunk is leszűkül, tehát egyáltalán nem mindegy, hogy mit és mennyit fogyasztunk, eltoljuk-e a táplálkozásunkat rossz irányba, amellyel nemcsak a súlyu
márc. 20
7:36
A spanyol kormány elrendelte az összes szálloda bezárását (Portfolio)
A spanyol kormány elrendelte az összes szálloda bezárását az országban az új típusú koronavírus okozta járvány miatt - idézték hírügynökségek a kabinet által kiadott rendeletet péntekre virradóra.
márc. 20
7:36
Zárlat alatt Kalifornia, leáll a Nasa, késhet a holdraszállás, jön az amerikai családsegítő csomag (444.hu)
Az évi 99 ezer dollár alatt keresők kapnak 1200 dollárt, azaz 400 000 forintot.
márc. 20
7:36
Munkahelyeket menthet az adómoratórium (AQUA)
Idehaza az elmúlt évtizedekben nem volt példa rá, hogy a kormány közteherviselési moratóriummal próbálja kivédeni az aktuális válság hatásait.
márc. 20
7:36
Magukra találtak a gabonaárak (Agrofórum)
Minden fontosabb agártermék ára emelkedett. A búza 5,2, a kukorica 2,6, a szójabab pedig 2,2 százalékkal lőtt ki Chicagóban. Párizsban drágultak a gabonák.
márc. 20
7:42
Koronavírusos csalások terjednek Magyarországon - Figyelmeztet a kormány (Portfolio)
A járványügyi helyzettel visszaélő csalókra figyelmeztet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT), amely egészséges gyanakvásra és észszerű óvatosságra szólítja fel a lakosságot - mondta a szervezet kommunikációs igazgatója telefonon adott interjújában az MTI-nek.
márc. 20
7:44
Orbán Viktor újabb információkat oszt meg a koronavírus elleni küzdelemről (Portfolio)
Ma reggel szokásos péntek reggeli élő rádióinterjúját adja Orbán Viktor kormányfő. A beszélgetést bizonyára dominálja a koronavírus elleni küzdelem és a 10 féle akciócsoporttól kapott információk megosztása. Az alábbi hírfolyamban a főbb információkat közöljük.

Keresés