2020. március 21. szombat

márc. 21
0:03
Szomorú adat érkezett: így áll most a koronavírus-járvány Európában (Pénzcentrum)
Péntek délután 255 305 volt az új koronavírusos megbetegedések száma világszerte a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 10 444, miközben 87 351 ember meggyógyult. Nyugat-Európában továbbra is gyors ütemben...
márc. 21
0:06
Növelné a bankkártyás fizetés értékhatárát az MNB (Familyversum)
A fizikai kapcsolatok számának csökkentése érdekében szólította fel a bankokat és a kártyatársaságokat a jegybank
márc. 21
0:09
Katonák figyelnek a rendre Olaszország utcáin (ProfitLine)
A római kormány ígérte további szigorításra várva több olasz tartomány önállóan döntött, és a fegyveres erőkre bízta az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) miatt korábban elrendelt kijárási tilalom ellenőrzését pénteken.
márc. 21
0:09
Észak-Korea rakétát lőtt ki (Portfolio)
Azonosítatlan lövedéket - feltehetően rakétát - lőtt ki ismét Észak-Korea a Japán-tenger irányába helyi idő szerint szombaton - tájékoztatott a dél-koreai hadsereg vezérkara.
márc. 21
0:15
Katonák figyelnek a rendre Olaszország utcáin (Hírstart)
A római kormány ígérte további szigorításra várva több olasz tartomány önállóan döntött, és a fegyveres erőkre bízta az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) miatt korábban elrendelt kijárási tilalom ellenőrzését pénteken.
márc. 21
1:03
Drasztikusan átalakította a gazdasági helyzetet a koronavírus (ProfitLine)
Drasztikusan átalakította a gazdasági helyzetet a koronavírus, ezért idén 0,3 százalékos visszaesés, jövőre viszont ismét bővülés várható - közölte a Századvég Gazdaságkutató Zrt. pénteken az MTI-vel.
márc. 21
2:36
Rekordszámú pályázat érkezett az MVM Edison startupverseny 2020-ra (Familyversum)
Szakértői segítség és befektetés
márc. 21
2:40
Jó dolgokra megéri költeni (Familyversum)
A családi támogatásokra február végéig összesen 66,6 milliárd forint jutott, ugyanannyi, mint tavaly ilyenkor, családi pótlékra 2,5 százalékkal többet fordított az állam
márc. 21
2:42
Barcelonában életeket menthetett a koronavírus (Familyversum)
Sikertelen terrortámadás
márc. 21
2:44
A környezetünk megóvása nem lehet üzleti kérdés (Familyversum)
„Az alumínium italdoboz jól megvédi a benne lévő folyadékot a napfénytől, az oxigéntőlés a szennyeződésektől, és pont akkora kiszerelés, ami egyszerre jóízűen elfogyasztható”
márc. 21
2:46
Visszaütni tilos (Familyversum)
Egész Székelyföld megindult a marosvásárhelyi magyarellenes román pogrom hírére harminc évvel ezelőtt, hajszálnyira volt csak a polgárháború
márc. 21
3:03
Egészségügyi maszkokat gyárt a Kézmű Nonprofit Kft. (ProfitLine)
A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében egészségügyi maszkok gyártását kezdte meg a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Kézmű Nonprofit Kft.- jelentette be a szociális ügyekért felelős államtitkár pénteken Budapesten.
márc. 21
4:45
Hetven éve kezdődött a Transporter haszonjármű világsikere (Agrofórum)
Az első Transporter 1950 márciusában készült el a Volkswagen wolfsburgi üzemében. Hetven év telt el a T1-től T6.1-ig – egyetlen más haszonjárműnek sem volt ilyen hosszú a gyártási időszaka. A Bulli-t továbbra is ikonnak tekintik a mikrobuszok, a kisteherautók és kompakt lakókocsik körében.
márc. 21
4:51
Koronavírus: kriptovaluta adománnyal a hazai egészségügyi dolgozókért (Hírstart)
Hazánk vezető kriptovaluta szolgáltatói adományozásra buzdítanak a járvány elleni védekezésben résztvevő kórházak számára. A következőkben az akció szervezői által kiadott sajtóközleményt olvashatjátok el. A MrCoin, a CoinCash.eu és az INLOCK.io adománygyűjtő pénztárcát hozott létre a járvány elleni védekezésben résztvevő kórházak…
márc. 21
5:03
A vadgazdálkodásra is rossz hatással van járvány (ProfitLine)
Az elhúzódó koronavírus-járvány a vadgazdálkodás eredményeit is jelentősen visszaveti az elmaradó külföldi vendégvadászok miatt, az erdőgazdálkodási és a vadgazdálkodási feladatokat azonban ellátják az erdészetek.
márc. 21
5:42
A vadgazdálkodásra is rossz hatással van járvány (Hírstart)
Az elhúzódó koronavírus-járvány a vadgazdálkodás eredményeit is jelentősen visszaveti az elmaradó külföldi vendégvadászok miatt, az erdőgazdálkodási és a vadgazdálkodási feladatokat azonban ellátják az erdészetek.
márc. 21
5:42
KKV-k jövőképe (KKV Magazin)
Március 12-én ébredtek új napra a hazai cégvezetők. Pénzügyeik következő egy évi alakulását tekintve merőben más, negatív véleménnyel vannak, mint akár csak néhány nappal e dátumot megelőzően. Csökkenő árbevétellel több mint háromszor, a profitot tekintve pedig közel két és félszer annyi cég számol jelenleg az előttünk álló egy évben – derül ki a K
márc. 21
5:54
Európa már katonákkal harcol a koronavírus ellen – Mit lép Magyarország? (Portfolio)
A legnagyobb európai országban már mozgósították a hadsereget is a koronavírus elleni küzdelem érdekében; a katonák nemcsak a karanténok ellenőrzésében, hanem a fertőzöttek kezelésében, sőt, még a lélegeztetőgépek gyártásában is besegítenek. Magyarországon is készen áll arra a Honvédség, hogy segítsen a járvány elleni küzdelemben; több intézkedést
márc. 21
6:06
Reklámmentes lesz az M5 csatorna (ProfitLine)
Hétfőtől reklámmentes lesz az M5 kulturális csatorna és hamarosan az alsó tagozatos korosztálynak is szolgál oktatási tartalmakkal - tájékoztatta az Mtva Sajtó Osztálya pénteken az MTI-t.
márc. 21
6:12
Reklámmentes lesz az M5 csatorna (Hírstart)
Hétfőtől reklámmentes lesz az M5 kulturális csatorna és hamarosan az alsó tagozatos korosztálynak is szolgál oktatási tartalmakkal - tájékoztatta az Mtva Sajtó Osztálya pénteken az MTI-t.
márc. 21
6:42
Fintech hírlevelet indított a RowanHill Digital (FinTechRadar)
A feliratkozók most egy százharminc oldalas whitepapert is kapnak, hogy legyen mit olvasni, ha esetleg unatkoznának otthon.
márc. 21
6:48
Átírják az idei büdzsét: több száz milliárd forintos támogatás érkezik (Üzlet és Utazás)
Lapunk információ szerint hamarosan egy 250-300 milliárd forintos támogatási csomaggal áll elő a kormány. A cégek ennél jóval többet várnak.
márc. 21
6:48
Felemelhetetik a bankkártyás fizetés értékhatárát a koronavírus miatt (Startlap)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fizikai kapcsolatok számának csökkentése érdekében az érintéses fizetési kártyás vásárlások esetében a PIN kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatár 15 ezer forintra emelésére szólítja fel a bankokat és a kártyatársaságokat - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
márc. 21
6:48
Így áll bele a földbe a turizmus, sorra zárnak be a wellnesshotelek (Portfolio)
A gyógyszállók és -fürdők többsége bezárt Magyarországon a koronavírus-járvány miatt, egy-két hotelben vannak még vendégek, de ezek a házak is üzemszünetre készülnek.
márc. 21
6:48
A gyerekeket nem hagyhatjuk cserben, csak máshogy látogatjuk őket – az Amigos a gyerekekért is online működik tovább (Hírstart)
Az Amigos a gyerekekért Alapítvány 170 önkéntese hatodik éve jár kórházakba olyan gyerekekhez, akik sok ideig nem mehetnek haza. A most kialakult helyzet miatt ők is átálltak az online kapcsolattartásra.
márc. 21
6:48
A Starbucks felkészült a legextrémebb forgatókönyvre is (Agrofórum)
Az erős mérlegre hivatkozva jóváhagyta a Starbucks igazgatótanácsa a 40 millió részvényre vonatkozó visszavásárlási programot.
márc. 21
6:50
15 ezer forintra emelné a PIN-kód nélküli kártyás vásárlások határát az MNB (Hírstart)
A fizikai kapcsolatok számának csökkentése érdekében az érintéses fizetési kártyás vásárlások esetében a PIN kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatár 15 ezer forintra történő emelésére szólítja fel a bankokat és a kártyatársaságokat a Magyar Nemzeti Bank. A mielőbbi alkalmazhatóság érdekében a jegybank a vonatkozó jogszabályok
márc. 21
6:54
Jövő hétig tarthat a roham a hentesüzletekben (AQUA)
A jövő hét után várhatóan helyreáll a rend a hazai csirkehúspiacon. Bár egyes kereskedők igyekeztek kihasználni a helyzetet, tényleges árrobbanás nem történt, a feldolgozók csak 5-8 százalékot emeltek.
márc. 21
6:56
Özönlik a kisvállalatok segélykérése a kamarához (AQUA)
Parragh László jelezte: ha ügyesen és okosan kezeljük a nehézségeket, akkor ahogy a válság kezd enyhülni, elindul az építkezés.
márc. 21
7:00
Hadigazdaságra vált a világ a járvány elleni háború miatt (G7)
Parfüm helyett kézfertőtlenítő, telefon helyett orvosi maszk, autó helyett lélegeztetőgép: egyre több vállalat kapcsolódik be a koronavírus elleni küzdelembe.
márc. 21
7:06
Vagyonokért árulják a szájmaszkot a dörzsölt árusok: nekik bőven van belőle (Pénzcentrum)
Bár kereskedelmi forgalomban már sehol nem lehet szájmaszkokat kapni Magyarországon, az internetes adok-veszek oldalakon mégis dübörögnek a hirdetések. És nem is akármilyen árakon pörög a kínálat. A portálokon tapasztalható, hirdetők...
márc. 21
7:18
Koronavírus: mit csinál a magyar magánkórház, ahol évente 1300 gyerek születik? (Portfolio)
A koronavírus-járvány olyan erővel csapott le nemcsak az egészségünkre, hanem a gazdaságunkra is, hogy alapvetően írja át egyes ágazatok, vállalatok terveit. A magánegészségügyi szolgáltatók körében korábban készített körképünkből kiderült, milyen válaszokat adtak a cégek az új helyzetre, most pedig Fábián Lajos, a Róbert Magánkórházat is tulajdonl
márc. 21
7:18
Magyar Nemzet: Jövő hétig tarthat a "roham" a henteseknél (Hírstart)
A lap szerint nem lesz hiány csirkehúsból, és az árak sem szálltak el.
márc. 21
7:20
Koronavírus: a 300 ezerhez közelít a megbetegedések száma a világon (Portfolio)
275 ezer megbetegedést és 11 ezer halálos esetet regiszráltak szombat reggelig a globális koronavírus-járványban.
márc. 21
7:24
Koronavírus: a budapesti cégek 7 százaléka nem aggódik (Piac és Profit)
A fővárosi vállalkozások 93 százaléka nagyon kedvezőtlenül látja a jövőt, és csak egyötödük rendelkezik vészforgatókönyvvel – derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara gyors felmérésének részeredményeiből, amelyben közel kétezer budapesti vállalkozás vett részt. A megkérdezett cégek többféleképpen reagáltak a kialakult válsághelyzetre: egyha
márc. 21
7:24
Koronavírus: 300 ezerhez közelít a megbetegedések száma a világon (Portfolio)
275 ezer megbetegedést és 11 ezer halálos esetet regiszráltak szombat reggelig a globális koronavírus-járványban. Néhány nap alatt duplájára emelkedett a fertőzöttek száma Európa több nagy országában, és több új fejlődő országban is megjelent a kórokozó mára.
márc. 21
7:24
Agrárium a koronavírus idején – kérjük, töltse ki kérdőívünket! (Agrofórum)
A döntéshozók és mindannyiunk közös érdeke, hogy a koronavírus-járvány okozta rendkívüli körülmények között minél hitelesebb képet kapjunk a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban működő vállalkozások üzleti várakozásairól, a kihirdetett veszélyhelyzet gazdaságukra tett hatásairól, az előrelátható következményekről, a saját hatáskörben meghozandó
márc. 21
7:36
Aktuális koronavírus megbetegedések térképen - melyik országban mennyi beteg, halott és gyógyult koronavírusos van? (ProfitLine)
A koronavírus járvány szinte már a világ minden országában felbukkant és egyre több megbetegedést és halálesetet jelentenek napról napra. Mi az aktuális helyzet? Melyik országban hányan betegedtek meg és hányan haltak meg a koronavírus járványban mostanáig? Élő és on-line koronavírus térkép segítségével folyomatosan nyomon követhető a megbetegedése
márc. 21
7:36
Az amerikai alelnök hivatalában is megfertőződött egy munkatárs (Portfolio)
Mike Pence amerikai alelnök hivatalában is megfertőződött egy munkatárs az új típusú koronavírussal - jelentette be Katie Miller, az alelnök sajtószóvivője péntek este.
márc. 21
7:36
Egy hét alatt félezer új étterem csatlakozott a NetPincér hálózatához (Hírstart)
Napról napra nő a számuk.
márc. 21
7:42
Hatalmas támogatást kap a Demokrata Párt (Portfolio)
Michael Bloomberg 18 millió dollárt (csaknem 6 milliárd forintot) adományoz a Demokrata Pártnak - jelentette be a New York-i milliárdos korábbi kampányának menedzsere pénteken.
márc. 21
7:42
Jövő hétig tarthat a roham a hentesüzletekben (Hírstart)
A jövő hét után várhatóan helyreáll a rend a hazai csirkehúspiacon. Bár egyes kereskedők igyekeztek kihasználni a helyzetet, tényleges árrobbanás nem történt, a feldolgozók csak 5-8 százalékot emeltek.
márc. 21
7:44
3000 forint a csirkemell kilójáért? Kereskedői arcátlanságról beszélnek (Portfolio)
A jövő héten még kitarthatnak a sorok a hentesek előtt, aztán viszont helyreállhat a rend a hazai csirkehúspiacon, ahol egyébként 5-8%-kal növelték a feldolgozók áraikat – írja a Magyar Nemzet.
márc. 21
7:45
Lesz elég csirke a hentesnél (24.hu)
Nem kell félni a hiánytól, és a jövő hétre eltűnhetnek a sorok a hentesnél.
márc. 21
7:48
Eddig tarthat a "roham" a henteseknél (Startlap)
Jövő hétig tarthat az új koronavírus-járvány miatti "roham" a hentesüzletekben - írta a Magyar Nemzet szombaton.
márc. 21
7:48
Hatalmas támogatást kap a Demokrata Párt (Hírstart)
Michael Bloomberg 18 millió dollárt (csaknem 6 milliárd forintot) adományoz a Demokrata Pártnak - jelentette be a New York-i milliárdos korábbi kampányának menedzsere pénteken.
márc. 21
7:51
Ahogy jeleztük, bekövetkezett a rendeleti kormányzás kora (Menedzsment Fórum)
A kormány felkészült arra, hogy határozatképtelenné válik a parlament.
márc. 21
7:54
Magyarok tömegei kapták el észrevétlenül a koronavírust? (Portfolio)
Ócsai Lajos, az egykori ÁNTSZ korábbi járványügyi főosztályvezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta: igen valószínű, hogy nagyon sokan már túlestek a koronavírus-fertőzésen tünetek nélkül vagy enyhe lefolyással. Ezzel együtt hatalmas jelentőségük van az óvintézkedéseknek.
márc. 21
7:54
Koronavírus: a budapesti cégek 7 százaléka nem aggódik (Hírstart)
A fővárosi vállalkozások 93 százaléka nagyon kedvezőtlenül látja a jövőt, és csak egyötödük rendelkezik vészforgatókönyvvel – derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara gyors felmérésének részeredményeiből, amelyben közel kétezer budapesti vállalkozás vett részt. A megkérdezett cégek többféleképpen reagáltak a kialakult válsághelyzetre: egyha
márc. 21
7:54
Huszonhét éves városi kisautóval a világ tetejére (Agrofórum)
Extrém expedícióra küldtek városi kisautókat egy tévéműsorban. A kaland legsportosabb résztvevője, a Peugeot 106 Rallye derekasan helytállt Nepál úttalan útjain, pedig a tesztelők az utolsó csavarig nyúzták.

Keresés