2020. március 26. csütörtök

márc. 26
0:03
Egy hét alatt a BÁV teljes aranykészletét felvásárolta a lakosság (168 Óra Online)
A veszélyhelyzet kihirdetése óta olyan mértékben megugrott a hazai kereslet a befektetési aranytömbök iránt, hogy alig több mint
márc. 26
0:03
Soha nem látott nagyságokban az Ötöslottó főnyereménye (Magyar Hírlap)
A járványügyi helyzetre tekintettel azonban érdemes a digitális megoldásokat kihasználva fogadni - hangsúlyozta a Szerencsejáték Zrt.
márc. 26
0:07
A gazdasági válság lecsap a sajtóra is: felmondások, csökkentett munkaórák és fizetések (168 Óra Online)
A koronavírus gazdasági hatásai a nyomtatott sajtót is értintik, ami a fizetések elmaradásával és megszorításokkal jár.
márc. 26
0:07
Feldman Zsolt: A gazdák továbbra is előlegként kaphatják meg az uniós támogatásokat (Magyar Hírlap)
Számos magyar javaslatot terjesztettek elő az agrárminiszterek szerdai videokonferenciáján
márc. 26
0:09
A gazdasági visszaesés enyhítésére koncentrál az MNB (ProfitLine)
A koronavírus-járvány miatt várható gazdasági visszaesés enyhítésére összpontosít a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az inflációs szempontok háttérbe szorultak - értékelték az MNB keddi bejelentéseit az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
márc. 26
0:15
Erősödik a forint: már 352 alatt az euróval szemben (Hírstart)
A keddi nap második felében ismét gyengült a forint az euróval szemben, így nem sokáig tartottunk ki a 350-es szint környékén. Sőt, az MNB kamatdöntése után átmenetileg 358-nál is járt a jegyzés, amivel a múlt heti történelmi mélypontot közelítette 360-nál. A jegybank mai repotendere után erősödni kezdett a forint, de igaz ez a régiós devizák mozgá
márc. 26
0:33
Stabilra módosította a Mol hitelminősítéséhez kapcsolódó kilátását az S&P; Global Ratings (ProfitLine)
Az S&P Global Ratings (S&P) a Mol BBB- hosszú lejáratú adósság-besorolás megerősítése mellett pozitívról stabilra módosította az olajtársaság hitelminősítéséhez kapcsolódó kilátását - közölte a Mol Nyrt. szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
márc. 26
1:21
Februárban csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az EU-ban (NRGreport)
Februárban 7,4 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma az Európai Unióban éves összevetésben részben amiatt, hogy néhány EU-országban megváltoztak az adók, lassult a globális gazdasági növekedés és nőtt a fogyasztói bizonytalanság - írja az MTI.
márc. 26
1:33
Egyhetes munkaszünetet rendelt el Vlagyimir Putyin (ProfitLine)
Fizetett munkaszünet bevezetését rendelte el a jövő hétre a koronavírus-járvány lelassítása érdekében szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök.
márc. 26
2:00
Pánikszerűen veszik a napelemeket a csapásokat egymás után elszenvedő Ausztráliában (NRGreport)
A koronavírus-világjárvány terjedése sokakból a józan megfontolásokon túlmutató pánikvásárlásokat vált ki, amelyek során hatalmas mennyiségű élelmiszert, fertőtlenítőszereket, WC-papírt és egyéb terméket igyekeznek beszerezni a boltokat megrohamozó vásárlók. A bizonytalan időkre jellemző pánikvásárlások célpontjai tehát jellemzően a nem tartós fogy
márc. 26
2:12
A jegybank monetáris tanácsának két ellentétes célnak kellett megfelelnie egyszerre (Magyar Nemzet)
A monetáris tanács nagyon nehéz helyzetben volt, mert két ellentétes célnak kellett egyszerre megfelelnie – mondta Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője szerdán este az M1 aktuális csatornának a likviditásbővítő jegybanki intézkedésekkel kapcsolatban.
márc. 26
3:30
Megugrott az üzletek forgalma (Magyar Hírlap)
Az élelmiszerek fogyasztói árai februárban hét százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, a sertéshús a globálissá szélesedett afrikai sertéspestis miatt drágul
márc. 26
3:33
Több mint 80 százalékkal nőtt az új belépők aránya a Díjnetnél (ProfitLine)
A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetet követően a Díjnet Zrt. független e-számlakezelési platformjánál több mint 80 százalékkal nőtt az új regisztrációk száma a korábbi időszak átlagához viszonyítva - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
márc. 26
3:36
A mentorprogram is alkalmazkodik (Magyar Hírlap)
Szükség van minden gazdasági szereplő együttműködésére, megértésére és partnerségére– nyilatkozta lapunknak Balla Gergely, a projekt vezetője
márc. 26
4:42
Érdemes beáztatni a magokat vetés előtt? (Agrofórum)
K. Csaba kérdése: Azt tanácsolták ismerőseim, hogy vetés előtt áztassam be a magokat. Mi az előnye, érdemes-e csinálni?
márc. 26
4:46
Az Austro Diesel továbbra is változatlanul dolgozik! (Agrofórum)
Az Austro Diesel tájékoztatja a gazdálkodókat, hogy a Massey Ferguson alkatrész-ellátás és a gépek kiszállítása a vírushelyzet ellenére is fennakadás nélkül működik.
márc. 26
4:51
Szilágyi Áron: „Én is félek, ezt bevallom” (Hírstart)
Bár nagyon készült az olimpiára, el tudja fogadni a Nemzetközi Olimpiai Bizottság halasztó döntését Szilágyi Áron. A A harminc éves, kétszeres olimpiai bajnok vívónk a Facebookon válaszolt a kérdésekre.
márc. 26
5:03
A török elnök több intézkedést jelentett be a járvány miatt (ProfitLine)
Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán egyebek mellett a lakosságot, az egészségügyi dolgozókat, az ipart és a kereskedelmet érintő intézkedéseket jelentett be az új típusú koronavírus-járvány miatt. A kis-ázsiai országban eddig hivatalosan 1872 fertőzöttet regisztráltak, közülük 44-en elhunytak.
márc. 26
5:09
A török elnök több intézkedést jelentett be a járvány miatt (Hírstart)
Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán egyebek mellett a lakosságot, az egészségügyi dolgozókat, az ipart és a kereskedelmet érintő intézkedéseket jelentett be az új típusú koronavírus-járvány miatt. A kis-ázsiai országban eddig hivatalosan 1872 fertőzöttet regisztráltak, közülük 44-en elhunytak.
márc. 26
5:33
Egyre több ügyfél használja az online banki megoldásokat (ProfitLine)
Egyre több ügyfél használja az online banki megoldásokat, és a bankautomatáknál kevesebb a készpénzfelvétel a koronavírus-járvány miatt - közölték a bankok az MTI megkeresésére szerdán.
márc. 26
5:39
Így rúgja fel a kormány nagy terveit a koronavírus (Menedzsment Fórum)
A 2020-ra tervezett átalakításokat, terveket és vágyakat teljesen átalakítja a március 14-én világjárvánnyá minősített pandémia. Mutatjuk a három, leginkább érintett területet.
márc. 26
5:39
Miért nem maradnak otthon a nyugdíjasok, amikor miattuk van minden korlátozás? (Pénzcentrum)
"Joggal merül fel ugyanis a kérdés a fiatalabbakban, hogy valahol az idősebb generáció érdekében történik a sok-sok változás és korlátozás, miattuk áll le a gazdaság, akkor ők miért nem alkalmazkodnak ehhez a helyzethez. Ez komoly feszültséget...
márc. 26
5:45
Elfogadta az amerikai szenátus a 2000 milliárd dolláros csomag tervét (HVG)
A felsőház egyhangúlag támogatta a gazdaságélénkítő csomag tervét.
márc. 26
5:51
Elfogadta az amerikai szenátus a 2000 milliárd dolláros csomag tervét (Hírstart)
A felsőház egyhangúlag támogatta a gazdaságélénkítő csomag tervét.
márc. 26
5:54
Kiürültek az autószalonok (Magyar Nemzet)
Az új és a használt autók kereskedelme szinte teljesen leállt a járvány miatt. A javítóipar azonban továbbra is dolgozik és stratégiai feladatot lát el – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete.
márc. 26
5:54
Lehet, hogy még jót is tesz a környezettel, ha szállíttatja a házi karanténba az élelmiszert (NRGreport)
Sokat hallani arról, hogy az online rendelésnek milyen nagy a szénlábnyoma, ez azonban nem mindig van így – vannak olyan helyzetek, amikor sokkal inkább környezetbarát kiszállíttatni a termékeket, mint elindulni, és megvenni őket, ami külön jó hír egy ilyen járványhelyzetben, amikor a boltba járás helyett is inkább az online kiszállítást érdemes vá
márc. 26
5:57
Elszáll idén az államadósság a koronavírus miatt, ha jól csinálja az Orbán-kormány (Portfolio)
Folyamatosan változnak az utóbbi napokban a gazdasági kilátások, senki sem látja pontosan a koronavírus lehetséges gazdasági hatásait. Egyelőre az látszik biztosnak, hogy a korábban álmodott 3,5-4 százalékos gazdasági növekedés elérhetetlen lesz 2020-ban és a GDP 1 százalékára tervezett költségvetési hiányt is nagyon nehéz (lehetetlen) lesz tartani
márc. 26
5:57
A jegybank monetáris tanácsának két ellentétes célnak kellett megfelelnie egyszerre (Hírstart)
A monetáris tanács nagyon nehéz helyzetben volt, mert két ellentétes célnak kellett egyszerre megfelelnie – mondta Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője szerdán este az M1 aktuális csatornának a likviditásbővítő jegybanki intézkedésekkel kapcsolatban.
márc. 26
6:00
Koronavírus: Bajba került a dísznövényágazat is (Magyar Nemzet)
A koronavírus-járvány miatti mérsékelt kereslet hatására az éves árbevétel 60-70 százalékától esnek el a termelők és a kereskedők. A szakmai szervezet már elkészítette a válságmentő javaslatait.
márc. 26
6:03
Bármikor kérhető a törlesztés szüneteltetése – íme a moratórium részletei (Infostart)
Ezek lényege, hogy a moratórium idején nem számítható fel kamatos kamat, a futamidő pedig úgy hosszabbodik meg, hogy ezalatt az idő alatt nem változik a törlesztőrészlet nagysága.
márc. 26
6:15
Gyárfástól Gyöngyöspatáig sokan aggódva várhatják a járvány végét (Privátbankár)
Igazságszolgáltatási káoszt is eredményez a koronavírus-járvány: ítélkezési szünet van a bíróságokon. Feltornyosulnak az ügyek, így sokan maradnak bizonytalan helyzetben.
márc. 26
6:27
Drága moratórium – 20 milliós lakáshitelnél 738 ezer forint és plusz 7 hónap lehet az „ár” (Népszava)
Bár a törlesztőrészlet nem nőhet a későbbiekben, összességében többet kell majd visszafizetniük azoknak, akik élni szeretnének a hiteltörlesztési moratóriummal.
márc. 26
6:33
Magyar Telekom elemzés (ProfitLine)
.
márc. 26
6:33
Nehéz helyzetbe kerültek az utazási irodák – Kimaradtak a kormány mentőcsomagjából (Portfolio)
A kormány a napokban megjelent rendeletben meghatározta azon vállalkozások körét, akik mentesülnek egy időre a járulékfizetési kötelezettség alól. Orbán Viktor többször is hangoztatta, mennyire lehetetlen helyzetbe került a turizmus a koronavírus terjedése miatt, így nem meglepő, hogy az ágazati szereplők egy jelentős része benne van a mentességi k
márc. 26
6:35
Processzort és memóriát ajánl fel a Sztaki és a Wigner FK a kutatóknak (ProfitLine)
A koronavírus-járvány elleni küzdelemre ajánlja fel a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (Sztaki ) és a Wigner Fizikai Kutatóközpont (Wigner FK) az MTA Cloud felhővel integrált saját számítási felhőjének több ezer processzorát és több terabájt memóriát számláló számítási kapacitását. A HP pedig több 3D tervet tesz ingyenesen elérhető
márc. 26
6:35
Tombol a koronavírus: hol vásárolhatunk a járvány idején? (Portfolio)
Március közepétől 15 órától nem lehetnek nyitva a boltok (például ruhabolt, cipőbolt), kivétel az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzleteket, továbbá a gyógyszertárakat, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzleteket, a benzinkutakat és a dohányboltokat.
márc. 26
6:39
Gigantikus gazdaságélénkítő csomag jön Amerikában (Hírstart)
2000 milliárd dollárról döntöttek. Ez lesz Amerika történelmének legnagyobb mentőcsomagja.
márc. 26
6:45
EU-dokumentum: védőfelszerelések többszörösére lenne szükség (Hírstart)
Egy kiszivárgott európai uniós dokumentum szerint a tagállamoknak tízszer annyi személyi védőfelszerelésre és egyéb orvostechnikai eszközre van szüksége a koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelemhez, amennyit a hagyományos ellátási láncok jelenleg biztosítani tudnak - számolt be a Reuters hírügynökség.
márc. 26
6:48
EU-dokumentum: védőfelszerelések többszörösére lenne szükség (Menedzsment Fórum)
Egy kiszivárgott európai uniós dokumentum szerint a tagállamoknak tízszer annyi személyi védőfelszerelésre és egyéb orvostechnikai eszközre van szüksége a koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelemhez, amennyit a hagyományos ellátási láncok jelenleg biztosítani tudnak - számolt be a Reuters hírügynökség.
márc. 26
6:50
Újabb 35 koronavírus-fertőzött Magyarországon (Menedzsment Fórum)
Immár 261 emberről állapították meg, hogy koronavírussal fertőzött, a halottak száma viszont változatlan a reggeli frissítés szerint.
márc. 26
6:51
Apokaliptikus járvány fenyeget - erre figyelmeztette az ENSZ-főtitkár a G20-akat (Infostart)
Virtuális csúcstalálkozót tartanak csütörtökön a G20-as országok vezetői. Eközben az ENSZ-főtitkár háborús időkben használatoshoz hasonló intézkedéscsomag elfogadására szólította fel a szervezet tagjait.
márc. 26
6:51
Már a világjárvány előtt is sorra dőltek be az építőipari cégek (Piac és Profit)
Az építőipar sem néz könnyű időszak elé 2020-ban, a csökkenő teljesítményhez magas cégfluktuáció társul, a koronavírus terjedése pedig tovább ronthat a helyzeten.
márc. 26
6:51
Koronavírus: 261-re ugrott az azonosított fertőzöttek száma (Portfolio)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 261-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - jelentette a hivatalos kormányzati portál. Az eddigi 21 főről 28–ra nőtt a gyógyultak száma is.
márc. 26
6:53
Koronavírus: Kanadában vígan nyitva vannak az alkohol- és marihuana-boltok (Portfolio)
Szigorítják a határellenőrzést a 37 milliós Kanadában is, az ország lassan bezárkózik. Még nincs pánikvásárlás,közben a városokban lehúzták a rolót az éttermek és minden, ami nem az alapellátáshoz tartozik. Még a Niagaránál is erre készül sok hotel. A kormány végre gazdasági mentőcsomagot fogadott el. A Portfolionak sikerült friss információkat gyű
márc. 26
6:54
Lehet, hogy még jót is tesz a környezettel, ha szállíttatja a házi karanténba az élelmiszert (NRGreport)
Sokat hallani arról, hogy az online rendelésnek milyen nagy a szénlábnyoma, ez azonban nem mindig van így – vannak olyan helyzetek, amikor sokkal inkább környezetbarát kiszállíttatni a termékeket, mint elindulni, és megvenni őket, ami külön jó hír egy ilyen járványhelyzetben, amikor a boltba járás helyett is inkább az online kiszállítást érdemes vá
márc. 26
6:57
Koronavírus: a fertőzöttek száma 35-tel, a gyógyultaké 7-tel nőtt (Privátbankár)
Immár 261 emberről állapították meg, hogy koronavírussal fertőzött, a halottak száma viszont változatalan a reggeli frissítés szerint. Ez csaknem 15 százalékos egynapi növekmény.
márc. 26
6:57
Már a világjárvány előtt is sorra dőltek be az építőipari cégek (Hírstart)
Az építőipar sem néz könnyű időszak elé 2020-ban, a csökkenő teljesítményhez magas cégfluktuáció társul, a koronavírus terjedése pedig tovább ronthat a helyzeten.
márc. 26
7:00
Autóipari és egészségügyi cégeknél fogyhat el leghamarabb a pénz, ha nem lép a kormány (G7)
Ha el akarja kerülni a tömeges munkanélküliséggel járó gazdasági károkat, az államnak be kéne segítenie a bérek kifizetésébe, mielőtt a vállalkozások bedőlnek.
márc. 26
7:03
Ábra - Egy nap alatt ennyit nőtt a koronavírus fertőzöttek száma és a halálozás (ProfitLine)
Mennyit változott egyik napról a másikra a koronavírus megbetegedések száma világszerte? Melyik országokban van a legsúlyosabb helyzet? Hányan haltak meg eddig koronavírus fertőzésben? Ábrákon mutatjuk a helyzetet tegnapról mára.
márc. 26
7:15
Koronavírus: már több, mint 200 ezer európai fertőzött (Portfolio)
Elérte a 471 518-at az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma csütörtök reggelre. 21 306-an vesztették életüket a Covid-19-ben és 114 858-an gyógyultak meg - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem. A szerda esti adatsorban 441 187 fertőzött, 19 784 halott és 111 933 gyógyult szerepelt. A baltimore-i oktatási intézmény összesítése szeri

Keresés