2020. március 17. kedd

márc. 17
0:00
Dolgozz költséghatékonyan Brother L2712 lézernyomtatóval (ProfitLine)
A Brother L2712 szkennel, fénymásol és faxol, továbbá az irodai hálózat gépei között is tökéletesen megosztható. Ha költséghatékonyan, de professzionálisan szeretnél nyomtatni, fedezd fel a Brother L2717 legelőnyösebb jellemzőit!
márc. 17
0:06
Felfüggesztetné a hiteltörlesztést az MNB (168 Óra Online)
Az MNB azonnali lépéseket tesz a koronavírus által sújtott vállalati szektor megsegítésére, ezért hiteltörlesztési moratóriumot javasol a vállalatok számára. A Növekedési Hitelprogram keretében nyújtott hitelek esetében év végéig mentességet is ad a jegybank a törlesztés alól, hasonlót javasol a többi hitel esetében is – írta meg a Portfolio.hu.
márc. 17
0:27
Új csúcsot ért el Magyarország napenergia-termelése (NRGreport)
Rekordot ért a hazai naperőművek termelése március 15-én vasárnap a déli órákban. A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító által közölt adatok szerint a napsütéses időben a magyarországi naperőművek becsült termelése mintegy 900 MW körül alakulhatott. Így a teljes hazai áramtermelés jóval több mint 20 százalékát a napenergia a
márc. 17
0:30
Nagy zajban érdemes a füleket és a hallást is védeni (ProfitLine)
A fül és a hallás megóvása érdekében különböző készülékek állnak rendelkezésre, lehet használni fejpántokat, füldugókat, ipari védősisakra szerelhető fejpántokat, szint-függő fültokokat és rádióval felszerelt fültokokat, ezek jellemzően különböző csillapítási értékekkel rendelkeznek. Az adott munkahely és munkahelyi folyamatok függvénye, hogy melyi
márc. 17
0:48
Hétfő éjféltől a budapesti reptéren is életbe lépett a határzár (Portfolio)
Orbán Viktor miniszterelnök délelőtti beszédében, majd az Operatív Törzs délutáni tájékoztatójában sem szerepelt, hogy a határzár mikortól érinti a repülőteret. Nagy István agrárminiszter egyik parlamenti válaszából derült ki.
márc. 17
0:54
Ideje, hogy felfedezd a Spitzbergákat! (ProfitLine)
A Spitzbergák Norvégia legészakibb területe, a Jeges-tengerben található szigetcsoport, éppen félúton található Norvégia és az Északi-sark között. Az ide szervezett utak között találsz olyat, amelynek keretében múzeumokban és élővilágban gyönyörködhetsz, de ha valami sokkal izgalmasabbra vágysz, mutatjuk, hogy mit érdemes választanod.
márc. 17
1:18
Modern haltartók a kifogott zsákmány tárolásához (ProfitLine)
Haltartó szákra egyaránt szükségünk lehet akkor, ha magunkkal szeretnénk vinni a zsákmányt, illetve akkor is, ha vissza akarjuk engedni a kifogott halat a fotózást követően. Bármelyik opciót is szeretnénk választani, a megfelelő minőséget képviselő háló alkalmazása kiemelt fontossággal bírhat.
márc. 17
1:33
Megvan a második magyarországi gyógyult beteg (Hírstart)
Hét újabb fertőzöttel már 39 koronavírusos eset van Magyarországon, továbbá kettő gyógyult, egy elhunyt, 137 személy van karanténban és összesen 1 470 embertől vettek mintavételt.
márc. 17
1:48
A terasz hatékony felfűtése infra technológiával (ProfitLine)
Néhány évvel korábban talán elképzelhetetlennek hittük volna, manapság viszont egészen könnyedén meg lehet megvalósítani a kültéri fűtést gazdaságos módon. Ehhez pedig arra sincs feltétlenül szükség, hogy a hónap végén érkező villanyszámlára egy kisebb vagyont fizessünk ki. A bejegyzés keretei között a kültéri infrafűtés sajátosságait részletezzük,
márc. 17
2:18
A polclétra gyakorlati alkalmazásából fakadó előnyök (ProfitLine)
A polclétra kifejezetten sokoldalú, változatos körülmények között alkalmazható, praktikus munkaeszköznek számít. Nem is csoda, hogy üzlethelyiségek, boltok és logisztikai egységek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
márc. 17
2:48
Tedd hasznossá és szórakoztatóvá a gyermeked nyarát! (ProfitLine)
A gyerekek életre való felkészítését nem lehet elég korán elkezdeni. Persze nem mindegy, hogy ez hogyan történik, hiszen figyelembe kell venni a kort és a személyes szükségleteket. De van egy dolog, amiben mindenképp jól jön egy kis segítség, hogy flottul menjen minden. Ez pedig a nyilvános beszéd.
márc. 17
3:06
Honnan kerüljenek elő a karikagyűrűk, avagy mindent a gyűrűhúzásról (ProfitLine)
A gyűrűhúzás az esküvő egyik legjelentősebb és egyben legromantikusabb eseménye. Ehhez persze igénybe vehetünk számos segítséget, mint amilyen a gyűrűpárna, a házi kedvenc vagy épp egy megbízható tanú. Lássuk, hogy hogyan is zajlik!
márc. 17
3:36
Íme egy összefoglaló a legfrissebb korlátozásokról! (ProfitLine)
Megjelent a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggő legfrissebb korlátozásokról szóló kormányrendelet hétfőn kora este a Magyar Közlönyben.
márc. 17
3:45
Biztonságosak a hazai élelmiszerek a járvány közepette is (Hírstart)
Nincs bizonyíték arra, hogy a koronavírus élelmiszerekkel terjedne, az üzletekben és az élelmiszer-előállító üzemekben ugyanúgy tartják az élelmiszer higiéniás előírásokat, mint eddig. Az ellátás és a készletek utánpótlása többé-kevésbé zavartalan.
márc. 17
4:03
Tudatosságra buzdítja a fogyasztókat az ITM (Familyversum)
Célzott ellenőrzésekkel védi a kormány a magyar családokat
márc. 17
4:07
Visszaeséssel nyitotta az évet az építőipar (Familyversum)
Bizakodásra ad okot, hogy a következő időszakban állami, önkormányzati és vállalati beruházások is kezdődnek, európai uniós források is érkeznek az ágazatba
márc. 17
4:09
Tudatosságra buzdítja a fogyasztókat az ITM (Hírstart)
Sokkal hatékonyabb munkát tudnak végezni akkor, ha azok a vásárlók, akiket érdeksérelem ér, megkeresik a fogyasztóvédelem megfelelő szervezetét – mutatott rá Keszthelyi Nikoletta.
márc. 17
4:12
Most veszélyesebb az internet, mint valaha - Óvatosságra int Magyarország kiberkoordinátora (ProfitLine)
Óvatosságra intett Rajnai Zoltán, Magyarország kiberkoordinátora az online vásárlásokkal és adományozásokkal kapcsolatban.
márc. 17
4:13
Az építőipar januári eredményének több oka van (Hírstart)
Viszont bizakodásra ad okot, hogy a következő időszakban állami, önkormányzati és vállalati beruházások is kezdődnek, valamint az, hogy európai uniós források is érkeznek az ágazatba.
márc. 17
4:45
Fenntartható turizmusfejlesztés a Káli-medencében – Hogyan segítheti a tájépítészet a turizmusfejlesztést? (Agrofórum)
A Káli-medence neve mindenki számára ismerősen cseng: a Balaton-felvidék ékszerdoboza, egyik legszebb gyöngyszeme. Mérete kicsiny, szinte észrevétlenül áthaladhat rajta az ember, azonban annál több kincset rejt.
márc. 17
5:03
Eltűnőben az ingatlanturisták a piacról, a kevesebb, viszont komoly szándékú vevő nagyobb kínálatból válogathat (Familyversum)
Korrekt alku lehet az eladás záloga
márc. 17
5:06
Országszerte szüneteltetik a halasztható műtéteket és vizsgálatokat (ProfitLine)
Országszerte szüneteltetik a kórházak a halasztható műtéteket és vizsgálatokat a koronavírus-fertőzés miatt, csak a sürgősségi beavatkozásokat végzik el. A leletkiadásokat is szüneteltetik. A diagnosztikai eljárások eredményei az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren (https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal) keresztül tölthetők le.
márc. 17
5:15
Koronavírus: alapvető óvintézkedések, tények és tévhitek, home office felkészülés (Márkamonitor)
A Magyar Vöröskereszt a Telenor széleskörű lakossági elérését hívja segítségül a koronavírussal kapcsolatos alapvető óvintézkedések, tények és tévhitek megismertetése céljából. A mobilszolgáltató nagy elérésű weboldalán tette közzé a Magyar Vöröskereszt által nyújtott legfontosabb információkat, amit a Telenor szakemberei az otthoni munkavégzésre,
márc. 17
5:39
Még ez is: hatalmas büntetést kapott az Apple (Hírstart)
1,1 milliárd dollárra büntette a francia versenyhatóság az Apple-t versenykorlátozó magatartása miatt – írja a CNBC.
márc. 17
5:39
Rekord büntetést szabott ki Franciaország az Apple-re (FinTechRadar)
Árkartell működtetésével vádolta meg a francia versenyhivatal a céget. Az Apple 1,1 milliárd eurót kénytelen fizetni.
márc. 17
5:39
Hazai innováció – felszámolja a sorbanállást (KKV Magazin)
A Linistry a vásárlással vagy ügyintézéssel járó nagyobb tömeg elkerülésével, a fizikai közelség visszaszorításával szeretne hozzájárulni a koronavírus terjedésének megfékezéséhez. Az innovatív magyar startup felajánlást tesz, amelynek keretén belül minimum tíz kiválasztott helyen térítésmentesen vezeti be virtuális sorbanállás-szolgáltatását. A re
márc. 17
5:48
Padlón a forint, pánikban a befektetők - mikor avatkozik be a kormány? (Menedzsment Fórum)
Hétfőn a forint és a tőzsdék szabadesésben zuhantak, ami miatt sokan elkezdték pedzegetni, hogy be kellene avatkozni és a kormánynak lépéseket kell tennie. Van erre lehetőség? Milyen hatással járna egy ilyen csomag?
márc. 17
5:48
Exkluzív részleteket tudtunk meg a koronavírus elleni magyarországi gyógyszer fejlesztéséről (Portfolio)
Néhány napja tudjuk, hogy Magyarország terápiás készítmény kifejlesztésével is harcba száll az új koronavírussal szemben. Az állami pályázati forrásból támogatott konzorcium célja egy olyan gyógyszer létrehozása, amely a fertőzöttek szervezetében semlegesíti a vírust. A legnevesebb hazai kutatóintézetekből álló konzorciumot az Eötvös Loránd Tudomán
márc. 17
5:51
Vértes András: Az elmúlt öt-hat év gazdaságpolitikája igazi profi munka (AQUA)
A Gki Gazdaságkutató Zrt. elnökét szembesítettük cége prognózisaival, amelyek jelentősen alábecsülték az ország gazdasági teljesítményét.
márc. 17
5:54
Koronavírus: tömegeket küldhetnek fizetés nélküli szabira - így átvészelheted (Pénzcentrum)
Nem csak globálisan, hanem hazánkban is problémát jelent sok foglalkoztatási szektor számára az új típusú koronavírus járvány okozta helyzet - főként a turizmus, vendéglátás, rendezvényszervezés és kulturális területeken dolgozók...
márc. 17
6:00
Fontos változás a postánál a koronavírus miatt (Portfolio)
Új várakozási rendet vezetett be a Magyar Posta Zrt. hétfőtől a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Ennek értelmében a gyógyszertárakhoz hasonlóan egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik.
márc. 17
6:03
A repce piacát is bedöntheti a járvány (AQUA)
Az, hogy mélyrepülésbe kezdett az elmúlt hetekben a kőolaj világpiaci jegyzése, a hazai szántóföldinövény-termesztőket is érzékenyen érintheti, veszélybe kerülhet a termény ára.
márc. 17
6:06
Spanyolország lezárja szárazföldi határait (ProfitLine)
Spanyolország keddtől lezárja szárazföldi határait a koronavírus-fertőzés terjedésének csökkentése érdekében - jelentette be a spanyol belügyminiszter hétfőn.
márc. 17
6:09
Mi lesz most az Airbnb-s lakásokkal? (Privátbankár)
A járvány miatt eltűntek Budapestről is a turisták, emiatt pedig az Airbnb-n kiadott lakások jó ideig üresek lesznek. A tulajdonosok előtt két út van, vagy benyelik a veszteséget és kivárnak, vagy megpróbálják hosszú távra kiadni a lakást.
márc. 17
6:09
Spanyolország lezárja szárazföldi határait (Hírstart)
Spanyolország keddtől lezárja szárazföldi határait a koronavírus-fertőzés terjedésének csökkentése érdekében - jelentette be a spanyol belügyminiszter hétfőn.
márc. 17
6:09
Díjmentes extra adattal és tartalmakkal segít a Telekom (Márkamonitor)
A Telekom digitális szolgáltatásaival tevőlegesen is hozzájárul a kapcsolattartás megkönnyítéséhez, ügyfeleit a koronavírus miatt kialakult helyzetben extra adatmennyiséggel segíti. Hétfőtől minden mobil ügyfele számára külön díjazás nélkül 10 GB extra adatmennyiséget biztosít, valamint a lakossági és kisvállalati ügyfelek a Telekom alkalmazásban m
márc. 17
6:21
Rekord büntetést szabott ki Franciaország az Apple-re (Hírstart)
Árkartell működtetésével vádolta meg a francia versenyhivatal a céget. Az Apple 1,1 milliárd eurót kénytelen fizetni.
márc. 17
6:24
Milyen vállalati tevékenységek lesznek a nyertesei a következő hétéves ciklus uniós költségvetésének? (Piac és Profit)
Bár még csak a stratégiai irányokról vitatkoznak az EU tagországainak vezetői, az Európai Bizottság tavalyi előterjesztéséből egyértelműen kirajzolódik, hogy milyen vállalati tevékenységek lesznek a nyertesei a következő hétéves ciklus uniós költségvetésének. Aki digitalizáció vagy környezetvédelem területén fejleszt, az jó eséllyel számíthat uniós
márc. 17
6:33
Lépett a magyar jegybank (AQUA)
Mentességet kapnak az év végéig a kis- és közepes vállalatok a növekedési hitelprogram keretében felvett hiteleik törlesztése alól – döntött az Mnb.
márc. 17
6:33
Mit okozhat a koronavírus a magyar energiaellátásban? (NRGreport)
A járvány az egész gazdaságra és az alapvető ellátásokra nézve komoly kockázatot hordoz. A helyzet nem egyformán sújtja a különböző ágazatokat, de az energiaellátás biztosítása minden körülmények között a kiemelt területek közé tartozik, ezért a szektorban részletesen kidolgozott cselekvési tervekkel kezelik az ehhez hasonló helyzeteket. A Portfoli
márc. 17
6:36
Megkezdték az első vakcina tesztelését Amerikában (ProfitLine)
Megkezdték az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett első vakcina tesztelését - jelentette be az amerikai Egészségügyi Intézetek Központja (NIH) hétfőn.
márc. 17
6:39
Rendkívüli segítség érkezik a Fedtől (AQUA)
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed példátlan módon vasárnap hozott döntést, amelynek során lényegében az összes létező monetáris lazítási eszközét bevetette.
márc. 17
6:42
Új szakaszba lép a koronavírus-járvány itthon, mit csinálnak a magyar kórházak? (Portfolio)
Országszerte szüneteltetik a kórházak a halasztható műtéteket és vizsgálatokat a koronavírus-fertőzés miatt, csak a sürgősségi beavatkozásokat végzik el. A leletkiadásokat is szüneteltetik. A diagnosztikai eljárások eredményei az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren keresztül tölthetők le.
márc. 17
6:51
Új szakaszba lép a koronavírus-járvány itthon, mit csinálnak a magyar kórházak? (Hírstart)
Országszerte szüneteltetik a kórházak a halasztható műtéteket és vizsgálatokat a koronavírus-fertőzés miatt, csak a sürgősségi beavatkozásokat végzik el. A leletkiadásokat is szüneteltetik. A diagnosztikai eljárások eredményei az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren keresztül tölthetők le.
márc. 17
6:51
Olyan recesszió kezdődhetett most, amilyet még az életben nem láttunk (G7)
A 2008-as válság ellentéte, ami most kibontakozóban van. Ha nem kezdenek el a kormányok őrült módon költeni, akkor semmi nem állíthatja meg a zuhanást.
márc. 17
6:57
Mit okozhat a koronavírus a magyar energiaellátásban? (NRGreport)
A járvány az egész gazdaságra és az alapvető ellátásokra nézve komoly kockázatot hordoz. A helyzet nem egyformán sújtja a különböző ágazatokat, de az energiaellátás biztosítása minden körülmények között a kiemelt területek közé tartozik, ezért a szektorban részletesen kidolgozott cselekvési tervekkel kezelik az ehhez hasonló helyzeteket. A Portfoli
márc. 17
7:00
Belementek a tagállamok, hogy az olaszok mentesüljenek a deficitkorlátok alól (Portfolio)
Az eurócsoport országainak pénzügyminiszterei hétfő este elfogadták az erősen eladósodott, valamint a koronavírus-fertőzés által leginkább sújtott Olaszország számára különösen fontos állami túlköltekezésre vonatkozó Európai Bizottság által előterjesztett szabályok alóli mentességről szóló javaslatokat - közölte az uniós tanács hétfőn.
márc. 17
7:03
Belementek a tagállamok, hogy az olaszok mentesüljenek a deficitkorlátok alól (Hírstart)
Az eurócsoport országainak pénzügyminiszterei hétfő este elfogadták az erősen eladósodott, valamint a koronavírus-fertőzés által leginkább sújtott Olaszország számára különösen fontos állami túlköltekezésre vonatkozó Európai Bizottság által előterjesztett szabályok alóli mentességről szóló javaslatokat - közölte az uniós tanács hétfőn.
márc. 17
7:06
Egy ideig a kéményseprő sem fog jönni (ProfitLine)
Átmenetileg szünetelteti az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzéseket március 17-től Budapesten a Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft. a koronavírus fertőzések miatt, az állampolgárok védelme érdekében; a fővárosi kéményseprők a járvány ideje alatt a szociális ellátásba segítenek be - közölte a Főkétüsz hétfőn.
márc. 17
7:06
Nagyon csúnya, ami a magyar alapoknál megy: van, ahol már 60% a mínusz (Portfolio)
Egyre nagyobb a pánik a tőzsdéken, bár a koronavírus gazdasági hatásairól még szinte semmi konkrétat nem lehet tudni. Az egy hét alatt lejátszódó, 20% körüli piaci eséseket a magyar befektetési alapok is megérzik, mind hozam, mind pedig vagyonáramlás szempontjából, olyan alap is akad, amely az év eleje óta már 60%-os mínuszban van. Pánikolni persze

Keresés