2020. március 15. vasárnap

márc. 15
0:18
Koronavírus: sorra jelentik be a rendkívüli intézkedéseket a világon mindenhol (Portfolio)
Sorra jelentik be a rendkívüli intézkedéseket az országok a koronavírus-járvány megfékezésére. Amerika szükségállapotot hirdetett ki pénteken, itthon pedig Orbán Viktor péntek este bejelentette az iskolák bezárását. Összegyűjtöttük, hogy mi történt azóta a világban, íme a legfrissebb események.
márc. 15
0:22
Még kétmilliárd forint jut a koronavírus elleni harcra (Portfolio)
A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg a költségvetési átcsoportosítás.
márc. 15
0:24
Máris lépett a kormány, még kétmilliárd forintot ad a koronavírus elleni harcra (Portfolio)
A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg a költségvetési átcsoportosítás.
márc. 15
1:00
Negatív lett Trump koronavírus-tesztje (Portfolio)
Továbbra is tünetmentes az amerikai elnök.
márc. 15
1:36
Megújul az M1 arculata (ProfitLine)
Indulása után 5 évvel, március 15-től megújul az M1 arculata - közölte az Mtva Sajtó Osztálya az MTI-vel.
márc. 15
1:36
Megújul az M1 arculata (Hírstart)
Indulása után 5 évvel, március 15-től megújul az M1 arculata - közölte az Mtva Sajtó Osztálya az MTI-vel.
márc. 15
2:36
Koronavírus az építőiparban: a nagy projektek lehetnek leginkább veszélyben (ProfitLine)
A koronavírus terjedése az építőipart és az ingatlanfejlesztőket is komoly kihívások elé állítja. A szektorban hosszabb ideje meglévő kapacitáshiányt és a teljesítési határidők elhúzódását jó eséllyel tovább növeli majd a járvány terjedése. A Kapolyi Ügyvédi Iroda szerint a nagy irodaházak, ipari épületek, szállodák építésével kapcsolatos projektek
márc. 15
3:36
Rendkívüli ítélkezési szünet a Fővárosi Törvényszéken (ProfitLine)
A koronavírus-járvánnyal összefüggésben rendkívüli ítélkezési szünet lesz a Fővárosi Törvényszéken, hétfőtől az ítélkezési szünetre vonatkozó ügyeleti rendben működik a törvényszék és az illetékességi területén működő bíróságok, a már kitűzött tárgyalásokat főszabály szerint hivatalból elhalasztják - tudatta a törvényszék közleményben szombat este.
márc. 15
4:36
Nőtt a fertőzések veszélye a gyümölcsösökben (ProfitLine)
Az enyhe tél miatt nőtt a fertőzések veszélye a gyümölcsösökben - közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szakmai igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.
márc. 15
4:42
A TSWV rezisztenciatörő törzseinek súlyosabb kártétele (Agrofórum)
A paradicsom bronzfoltosság vírus, vagy más néven paradicsom foltos hervadás vírus a Tospoviridae családba tartozó növényi kórokozó. Közismertebb neve a Tswv, amely a Tomato spotted wilt virus rövidítése.
márc. 15
5:36
A blockchain már nem csak kriptovalutát futtat (ProfitLine)
Luxusórák speciális garanciális rendszere, élelmiszerbiztonság és koncertjegy vásárlás. Három teljesen különböző terület, ahol immár gyakorlatban is megtestesül a tranzakciók hitelesítésére felállított blockchain rendszer előnye. Az eddig jobbára a bitcoin kriptovaluta mögöttes elszámolórendszereként ismert blockchain kereskedelmi forgalomban törté
márc. 15
5:42
Ingyenes vállalati kommunikációs szoftver (KKV Magazin)
A járvány megfékezése érdekében számos hazai cég otthoni munkavégzést rendel el, ez azonban nem minden munkakör esetén alkalmazható. A hazai startup cég, a Talk-a-bot ezért a járvány idejére ingyenesen elérhetővé teszi azt a vállalati kommunikációs szoftvert, amivel a vállalat vezetése és a dolgozók gyorsan, hatékonyan, titkosított formában tarthat
márc. 15
5:48
Rendkívüli ügyfélfogadási rend az agrárkamaránál a koronavírus miatt (Agrofórum)
Rendkívüli ügyfélfogadási rendet vezet be mintegy 600 személyből álló, országos falugazdász-hálózatánál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (Nak) a kormány által kihirdetett, koronavírushoz kapcsolódó veszélyhelyzeti intézkedésekkel összhangban - közölte a Nak pénteken az Mti-vel.
márc. 15
6:18
Sokat bukik az állam a sportesemények szüneteltetésén (Privátbankár)
A top bajnokságok leállítása a legfontosabb bevételi forrásától foszthatja meg a Szerencsejáték Zrt.-t. A cég 2018-ban 13 milliárd forint osztalékot fizetett a költségvetésbe.
márc. 15
6:18
Beszéljenek a számok: így árasztják el a világot a legmodernebb fegyverek (Portfolio)
2014 után nagyon komoly fegyverkezésbe kezdett a világ: egészen 2018-ig jelentős, éves 5-10%-kal nőtt az exportált fegyverek összértéke – derül ki a Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) legfrissebb adataiból. Az elmúlt években több, korábban kevésbé jelentős szereplő is felkerült a térképre, mint exportőr, ilyen Dél-Korea, Izrae
márc. 15
6:24
Sokat bukik az állam a sportesemények szüneteltetésén (Hírstart)
A top bajnokságok leállítása a legfontosabb bevételi forrásától foszthatja meg a Szerencsejáték Zrt.-t. A cég 2018-ban 13 milliárd forint osztalékot fizetett a költségvetésbe.
márc. 15
6:30
Rendkívüli döntést hozott a kormány az egészségügyben a koronavírus miatt (Portfolio)
A koronavírus magyarországi terjedése sok mindent felülír, hosszú évek tétlensége után ugyanis a kormány a pénteken megjelent határozatában általános felmentést ad az egészségügyi dolgozóknak a röviden kényszernyugdíjaztatásnak nevezett szabály alól.
márc. 15
6:30
Az első magyar szálloda, ami nem fogad külföldi vendégeket (Hírstart)
Az országban egyelőre egyedülálló intézkedést vezetett be a visegrádi Royal Club Hotel: törlik a külföldről érkezők foglalásait. Csak csütörtökön, a déli órákig 22 külföldi foglalást kellett visszamondaniuk - árulta el Belán Miklós igazgató.
márc. 15
6:33
Nem fogják földhöz vágni a focicsapatokat a zárt kapus meccsek (Menedzsment Fórum)
Azt jelenleg senki sem tudja megmondani, meddig lesznek hatályban idehaza a sportrendezvényeket is érintő rendkívüli intézkedések, az mégis jól kirajzolódik, hogy földhöz vágni nem fogja egyik csapat gazdálkodását sem.
márc. 15
6:36
Nmhh Médiatanács: közel 125 millió forint helyi és körzeti tévéknek (ProfitLine)
Hír-, közéleti és magazinműsorokat készíthetnek 124,5 millió forint pályázati forrásból helyi és körzeti televíziók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (Nmhh) Médiatanácsának legutóbbi döntése szerint. Több mint másfélszeresére nőtt a Duna TV műsoraiban a szponzorüzenetek száma egy a testület által elfogadott tanulmány szerint.
márc. 15
6:42
Kerti kalendárium – márciusi teendők a házikertben (Agrofórum)
Lebilincselő hónap a március, tele meglepetésekkel, amiből reméljük, idén a legtöbb pozitív lesz. Használjuk ki a kerti munkákhoz alkalmas időjárást ebben a hónapban is, lássunk neki a gyümölcsös, a veteményes és a dísznövények körüli teendőknek!
márc. 15
6:54
Tudósok bírálják a brit kormány járványkezelési módszerét (Hírstart)
Vezető brit egyetemek és kutatóintézetek több száz tudósa nyílt levélben bírálta az új típusú koronavírus okozta járvánnyal szemben alkalmazott brit kormányzati stratégiát, amely az aláírók szerint feleslegesen sodor veszélybe emberéleteket.
márc. 15
6:54
Munkába áll az első magyarországi emeletes vonat (AQUA)
A 600 ülőhelyes, alacsony padlós, hűtött-fűtött légterű, kevéssé zajos – vagy ahogy mondják: suttogó – járművek részben a hazai járműipar termékei.
márc. 15
7:06
Jobb, ha minden család felkészül: nem lesz olcsó mulatság a suli- és óvodabezárás (Pénzcentrum)
Magyarországon is elrendelték a közoktatási intézmények bezárását, körülbelül 1,5 millió gyerek szakadna a szülei nyakába addig, amíg azok dolgoznak. A helyzet nyílván sokaknak okoz fejtörést, és sokan csak bébiszitter bevonásával...
márc. 15
7:12
Generációváltás (KKV Magazin)
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében, hamarosan új lehetőség nyílik a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára többek között a generációváltást támogató rendszerek kiépítésére. Az időzítés nem véletlen, a Budapest Bank legfrissebb, a kkv szektort vizsgáló kutatása szerint is a vállalatok előtt álló egyik legnagyobb
márc. 15
7:24
Lehet, hogy ez a válság lesz az, ami átalakítja a globális gazdasági rendszert (444.hu)
Biztosan komoly gazdasági visszaesés jön a koronavírus nyomában, Surányi György és Bod Péter Ákos volt jegybank elnökökkel és Felcsuti Péterrel, a Bankszövetség volt elnökével beszélgettünk a várható forgatókönyvekről.
márc. 15
7:36
Számos kihívással nézhetnek szembe a cégek (ProfitLine)
Egy világjárvány ideje alatt megtörténhet, hogy az üzleti partnerek nem képesek vagy nem hajlandóak személyesen találkozni, hogy aláírjanak egy szerződést. A videón keresztül történő személyazonosítás és a minősített elektronikus aláírás (QES) használata, mely a kézzel tett aláírással azonos joghatással bír, segít fenntartani az üzletmenet folytono
márc. 15
7:36
Az Ötöslottó nyerőszámai a 11. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták az Ötöslottó 2020/11. heti nyerőszámait, a sorsolás ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Mivel ezen a héten sem volt telitalálat, így a 12. játékhéten 6 milliárd 424 millió forint keresi majd gazdáját az ötösön. Az...
márc. 15
7:36
Rendkívüli döntést hozott a kormány az egészségügyben a koronavírus miatt (Hírstart)
A koronavírus magyarországi terjedése sok mindent felülír, hosszú évek tétlensége után ugyanis a kormány a pénteken megjelent határozatában általános felmentést ad az egészségügyi dolgozóknak a röviden kényszernyugdíjaztatásnak nevezett szabály alól.
márc. 15
7:36
Magas forgalom mellett esett a BUX a héten (444.hu)
A részvénypiac heti forgalma 154 milliárd forint volt, ami majdnem a másfélszerese az előző hetinek, de a vezető részvények mindegyike 10 százaléknál nagyobb mértékben gyengült.
márc. 15
7:54
Ez is a koronavírus miatt van: így még sosem közlekedtek a külföldi autósok Magyarországon (Portfolio)
Ausztria és Szlovénia napokkal ezelőtt lezárta az Olaszországgal közös határát, Szlovákia, Csehország és Lengyelország pedig nemrég döntött arról, hogy a külföldiek egyáltalán nem léphetik át a határt (mindegy honnan jönnek). Magyarország eközben csütörtök estétől ellenőrzi a szlovén és osztrák határokat, a külföldi autósok meghatározott feltételek
márc. 15
8:00
Ez is a koronavírus miatt van: így még sosem közlekedtek a külföldi autósok Magyarországon (Hírstart)
Ausztria és Szlovénia napokkal ezelőtt lezárta az Olaszországgal közös határát, Szlovákia, Csehország és Lengyelország pedig nemrég döntött arról, hogy a külföldiek egyáltalán nem léphetik át a határt (mindegy honnan jönnek). Magyarország eközben csütörtök estétől ellenőrzi a szlovén és osztrák határokat, a külföldi autósok meghatározott feltételek
márc. 15
8:06
Autókon milliókat, reptéren milliárdokat bukott az egyik leggazdagabb magyar, de nem bánja (G7)
Surranópályán került a legnagyobb ingatlanbefektetők közé Herdon István, de hiába debreceni a csoportja, még nem biztos, hogy a BMW-beruházásból profitálni tud.
márc. 15
8:24
Számos kihívással nézhetnek szembe a cégek (Hírstart)
Egy világjárvány ideje alatt megtörténhet, hogy az üzleti partnerek nem képesek vagy nem hajlandóak személyesen találkozni, hogy aláírjanak egy szerződést. A videón keresztül történő személyazonosítás és a minősített elektronikus aláírás (QES) használata, mely a kézzel tett aláírással azonos joghatással bír, segít fenntartani az üzletmenet folytono
márc. 15
8:36
Már megkezdődött az üvegházi zöldségek betakarítása (ProfitLine)
Már megkezdődött az üvegházakban a hajtatott zöldségek betakarítása, amelyből nagyobb mennyiség megjelenése áprilisra várható, emellett lassan szabadföldön is elkezdődik a korai zöldségfélék vetése - közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az MTI érdeklődésére.
márc. 15
8:42
A mezőgazdaságban is hatalmas károkat okoz a koronavírus-járvány (Agrofórum)
Bár javában folyik a küzdelem a járvány visszaszorításáért, az jól látszik, hogy milyen nagy károkat okoz már most a mezőgazdaság számára is a kínai eredetű koronavírus.
márc. 15
8:48
Felvette a harcot Európa a koronavírus ellen: itt vannak a legújabb intézkedések (Portfolio)
Súlyos intézkedésekről döntöttek a hétvége folyamán is az európai országok a koronavírus megfékezése érdekében. Spanyolországban már korlátozzák a lakosság szabad mozgását, több ország lezárja a határait a külföldiek előtt, van, ahol a tömegközlekedés is leáll.
márc. 15
8:54
Felvette a harcot Európa a koronavírus-járvány ellen: itt vannak a legújabb intézkedések (Portfolio)
Súlyos intézkedésekről döntöttek a hétvége folyamán is az európai országok a koronavírus megfékezése érdekében. Spanyolországban már korlátozzák a lakosság szabad mozgását, több ország lezárja a határait a külföldiek előtt, van, ahol a tömegközlekedés is leáll.
márc. 15
9:03
Ki kell költözniük a BME hallgatóinak a kollégiumukból (Üzlet és Utazás)
A kötelező kiköltözés 2020. március 15-én 8 órával veszi kezdetét minden kollégiumban.
márc. 15
9:06
32-re nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma (Menedzsment Fórum)
A kormány szerint 32-re nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma.
márc. 15
9:06
Már 32 fertőzöttet tartanak nyilván Magyarországon (Privátbankár)
A kormány szerint 32-re nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma. Tegnap este még csak 30, tegnap reggel 25 volt ez a szám.
márc. 15
9:06
Koronavírus: világgazdasági válság fenyeget – Átjárható határok, szétzilált gazdaságok (168 Óra Online)
.
márc. 15
9:06
Két újabb koronavírus-fertőzött van Magyarországon (Portfolio)
Két újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 32-re nőtt a diagnosztizált fertőzöttek száma.
márc. 15
9:12
Két újabb fertőzött: már 32 koronavírusost diagnosztizáltak Magyarországon (Pénzcentrum)
Vasárnap reggelre két újabb fertőzöttet diagnosztizáltak Magyarországon. Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 32-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - írják a hivatalos...
márc. 15
9:12
Higgadtabbak a vidéki vásárlók (AQUA)
A budapestihez hasonló, polcokat kiürítő nagy bevásárlások vidéken nem zajlottak sehol az elmúlt időszakban, a nagyvárosi boltjainkban ugyanakkor a szokásosnál erősebb volt a forgalom a hétvégén.
márc. 15
9:18
Higgadtabbak a vidéki vásárlók (AQUA)
A budapestihez hasonló, polcokat kiürítő nagy bevásárlások vidéken nem zajlottak sehol az elmúlt időszakban, a nagyvárosi boltjainkban ugyanakkor a szokásosnál erősebb volt a forgalom a hétvégén.
márc. 15
9:24
32-re nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma (Menedzsment Fórum)
A kormány szerint 32-re nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma.
márc. 15
9:26
Ismétlések garmadája jöhet - A koronavírus a tévécsatornákat is padlóra küldheti (Menedzsment Fórum)
Főleg azok a tévéccsatornák kerülhetnek bajba, amelyek sok sporteseményt közvetítenek, hiszen ha nincsenek sportesemények, nincs mit közvetíteni sem, hiába maradnak otthon az emberek tévét nézni. A sportfogadást ugyanezen okokból ütheti meg komolyan a koronavírus-válság.
márc. 15
9:36
Megjósolta a 2018-as zuhanást, most jó beszállási lehetőséget lát a tőzsdéken a stratéga (Portfolio)
Sok szempontból rekordnak számító esésen vannak túl a tőzsdék, a Morgan Stanley stratégája szerint a hosszú távon gondolkodóknak már érdemes lehet beszállni.
márc. 15
9:36
Indokolatlan gyógyszert halmozni? Megszólalt az országos tiszti-főgyógyszerész (Pénzcentrum)
Nem kell gyógyszereket felhalmozni otthon, komoly tartalékok vannak, nem várható készlethiány - mondta az országos tiszti-főgyógyszerész. Nincs és nem is lesz gyógyszerhiány, a felvásárlási roham indokolatlan - mondta az országos...

Keresés