2020. március 3. kedd

márc. 3
0:00
Bodó Sándor: Az inaktívak képzésével csökkenthető a munkaerőhiány (Magyar Hírlap)
A legutóbbi adatok szerint Magyarországon rekordalacsony, 3,4 százalékos a munkanélküliségi ráta
márc. 3
0:36
Négymilliárd forintból fejlesztették a szennyvízhálózatot Battonyán (ProfitLine)
Csaknem négymilliárd forintból fejlesztették a szennyvízhálózatot a Békés megyei Battonyán, a beruházás a napokban zárult - tájékoztatta hétfőn az MTI-t Boros Csaba (független) polgármester.
márc. 3
0:48
Elutasították a szentendreiek a kormány által erőltetett híd tervét (Hírstart)
A szavazók 55 százaléka azt szeretné, ha a belvárostól délre eső helyszínen épülne fel a Szentendrét Szigetmonostorral összekötő gyalogos-kerékpáros híd.
márc. 3
1:36
Így csökkenthető a munkaerőhiány (ProfitLine)
A foglalkoztatás további bővítésére képzésekre van szükség az inaktívak körében - mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.
márc. 3
2:06
Megújul az OzoneTV (ProfitLine)
Hétfőtől arculatában és tartalmában is megújul az egyetlen magyar zöld csatorna, az OzoneTV - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
márc. 3
3:06
Nyugdíjreform jön, vita nincs! (ProfitLine)
Drasztikus nyugdíjreformot nyomna le a franciák torkán az elnök. Emmanuel Macron a parlament alsóházát megkerülve rendeleti úton vezetné be a heves vitákat kiváltó nyugdíjreformot Franciaországban.
márc. 3
4:06
Mi a titka az autóvásárlásnak és-eladásnak? (ProfitLine)
Használt gépjárművek vételekor és eladásakor is számos tényezőre kell odafigyelnünk, ha a megfelelő állapotú, a várható igénybevételre alkalmas autót szeretnénk megvenni, vagy épp a lehető legkorrektebb árat szeretnénk a sajátunkért kapni. A legnagyobb hazai online használtautó-piac szakértője ezért 5-5 jó tanáccsal szolgál azoknak, akiknek fontos
márc. 3
4:30
Egyre többen választják a kisadózó vállalkozások tételes adóját (Magyar Hírlap)
Ismét összeül az Adó-Tanácskozás
márc. 3
4:34
Megszűntek a madárinfluenza miatti korlátozások hazánkban (Magyar Hírlap)
Vége a kereskedelmi tilalmaknak
márc. 3
4:36
Garantáltan válságálló befektetés az elégedett ügyfélkör (ProfitLine)
A hazai piacon is egyre nagyobb teret nyer a válságállóság szempontjából kritikus ügyfélkiszolgálás területe. A több mint 1.500 üzletet tesztelő és 6.500 ügyfél véleményét felmérő ClientFirst Consulting kutatása rámutatott, hogy a magyar fogyasztók egyre érzékenyebbek, ami két dolgot jelent: egyrészt sokkal negatívabban értékelik a nem megfelelő bá
márc. 3
4:36
Zöldátállás magyar támogatással (Magyar Hírlap)
A fenntartható jövő kialakítása a Nyugat-Balkánon komoly lehetőségeket kínál – Magyarország részt vesz a nemzetközi klímapolitikai erőfeszítésekben
márc. 3
4:38
Palkovics László szerint észak-magyarországi gazdasági övezetet kell létrehozni (Magyar Hírlap)
Térségi népességmegtartó erő
márc. 3
4:40
A vállalkozóvá válást ösztönzi a Pénz7 programsorozat (Magyar Hírlap)
Pénzügyi ismeretek fejlesztése
márc. 3
4:42
Eredményes autóvásárlási program (Magyar Hírlap)
A Magyar Lízingszövetség szerint továbbra is jelentős marad a kereslet a hétüléses autókra szánt konstrukciókra
márc. 3
4:44
Változások a felnőttképzésben (Magyar Hírlap)
A szakmai képzéseket a kereslet–kínálat határozza meg, így a képzők ezeket szabadon bővíthetik, ha van rá igény
márc. 3
4:48
Felgyorsult a bankközi pénzforgalom (Magyar Hírlap)
Az új azonnali fizetési rendszer makrogazdasági szempontból is előnyös, hiszen a készpénz drága, fehéredik a gazdaság, és a bankok versenyképessége is erősödik
márc. 3
5:06
Az ABB és a Microsoft mesterséges intelligenciára alapozott megoldással segíti a fenntartható élelmiszertermelést (ProfitLine)
A Föld népességének növekedése miatt világszerte egyre sürgetőbb, hogy új és innovatív módszereket találjunk az emelkedő élelmiszerigény kielégítésére. Skandináviában, az 1970 óta működő haltenyésztés jelentős iparággá fejlődött. A fenntartható lazactenyésztés terén vezető Norway Royal Salmon (NRS) évente közel 70 000 tonna lazacot értékesít. Ebből
márc. 3
5:36
Magyarokat is támadnak az Azorult adathalász akcióval (ProfitLine)
A Kaspersky kutatói egy szokatlan rosszindulatú akciót fedeztek fel, amelynek lényege, hogy a támadók egy népszerű VPN-szolgáltatás webhelyének adathalász másolata segítségével, Windows-telepítők álcája alatt terjesztik az Azorult adatlopó trójai vírust. A fenyegetésben a magyar felhasználók is egyre nagyobb mértékben érintettek.
márc. 3
5:36
Magyarokat is támadnak az Azorult adathalász akcióval (Hírstart)
A Kaspersky kutatói egy szokatlan rosszindulatú akciót fedeztek fel, amelynek lényege, hogy a támadók egy népszerű VPN-szolgáltatás webhelyének adathalász másolata segítségével, Windows-telepítők álcája alatt terjesztik az Azorult adatlopó trójai vírust. A fenyegetésben a magyar felhasználók is egyre nagyobb mértékben érintettek.
márc. 3
5:39
A magyarok kedvelt adóparadicsoma is tiltólistára került, most mi lesz? (Menedzsment Fórum)
Kevésbé az adófizetés, mintsem az anonimitás elvesztése miatt lehet szükség az adóstruktúrák átalakítására a tanácsi lista bővítése, illetve más, a transzparenciát szolgáló intézkedések miatt. Káros mellékhatásként beindulhat a lokális adóverseny az EU-ban.
márc. 3
5:42
Megszólalt a Műegyetem dékánja: Ezt én becsapásnak, butításnak hívom (Pénzcentrum)
"Egy 18 évesnek azt mondani, hogy gyere, és egy tanfolyam után informatikus lesz belőled, nos ezt én butításnak hívom, és becsapásnak tartom. (...) Amikor boncolgatjuk ezeket a munkaköröket, hamar rájövünk, hogy hol van helye a megalapozott...
márc. 3
5:42
Jó pénzügyi évet várnak a kisvállalkozások (KKV Magazin)
Érezhető árbevétel- és nyereségnövekedésre számítanak idén a kis- és középvállalkozások: a szektorban ezúttal a nagyobb méretű cégek a derűlátóbbak.
márc. 3
5:54
Egy hónapot adott magának az MNB - Rázós hetek elé néz a forint (Portfolio)
Március végén értékeli a makrogazdasági folyamatokat a Monetáris Tanács, illetve akkor határozhatnak arról, milyen lépésre van szükség az inflációs cél elérése érdekében – írta keddi közleményében az MNB. Ezzel még egy hónapot adott magának a jegybank, hogy a monetáris politika irányáról döntsön, addig viszont egy sor fontos adat is megjelenik még.
márc. 3
5:54
Stabil az árutartalék a boltokban (Magyar Nemzet)
A szaktárca államtitkára fogadta hétfőn a teljes magyarországi kiskereskedelem képviselőit, hogy áttekintsék a koronavírus miatt itthon kialakult bolti helyzetet.
márc. 3
5:57
Magyarországon is egyre többen fizetnek ujjlenyomat-felismeréssel (HVG)
A magyar vásárlók 59 százaléka már kipróbálta az ujjlenyomat-felismerős fizetést, többségük biztonságosabbnak és kényelmesebbnek tartja a hagyományos kártyánál.
márc. 3
6:00
A magyar kártyatulajdonosok szívesebben fizetnének ujjlenyomatukkal, mint jelszavakat használva (Hírstart)
A Visa globális fizetési technológiai társaság által készített új kutatás* szerint növekszik a fogyasztói igény a biometrikus fizetések iránt, mivel ezeket a hagyományos módszerekhez képest már biztonságosabbnak tartják. A megkérdezettek 90%-a az ujjlenyomat-felismerést tartja a legbiztonságosabb hitelesítési formának, amelyet szorosan követ a reti
márc. 3
6:09
Özönlenek a vendégmunkások: 157 százalékkal nőtt a számuk év végén (Privátbankár)
A munkavállalási céllal tartózkodási engedélyért folyamodók száma év végére drasztikus mértékben megugrott - derült ki azokból az adatokból, melyeket lapunk kért ki az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságtól.
márc. 3
6:21
Ángyán újabb földjelentése is a kormány porhintését igazolja (HVG)
Baranyában is főként a kormányhoz lojális politikusok és nagyvállalkozók voltak a 2016-ban lezárt földárverések nyertesei.
márc. 3
6:33
Jár fizetés karantén idején? Koronavírus-kisokos dolgozóknak és munkáltatóknak (HVG)
Magyarországon még nem regisztráltak koronavírusos beteget, de fertőzéstől való félelmükben sokan már most félnek bemenni munkahelyükre. A koronavírus a munkáltatókat is nehéz helyzetbe hozta, hiszen az sem világos, nekik milyen kötelezettségeik vannak dolgozóikkal szemben. Jár-e fizetés önkéntes karantén idejére? Mire figyeljünk a szerződéskötésko
márc. 3
6:36
Visszazárt az ingatlanpiac - Duna House Tranzakciószám Becslés (ProfitLine)
A Duna House közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2020 februárjában, országosan 13 117 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 73 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
márc. 3
6:48
Csődhullám fenyeget a légi közlekedésben (Hírstart)
A negyedik legnagyobb légitársaságot, a Hainan Airlinest üzemeltető HNA csoport likviditási problémái miatt a kormány beavatkozását kéri.
márc. 3
6:54
Zöld hidrogén a láthatáron (NRGreport)
Európa legnagyobb környezetbarát hidrogénüzeme épül Hollandiában. A tervek szerint szélerőművek táplálják majd az Eemshavenben, a német határ közelében épülő legnagyobb európai zöld hidrogénüzemet- írja a Der Spiegel.
márc. 3
7:06
Elfekvő: itt stagnál a magyar egészségügy (Hírstart)
Ha nem történik meg az egészségügy igazi reformja, akkor továbbra is marad az elfekvőben – mondja Kovácsy Zsombor egészségügyi jogász, akinek 2018-as Beutaló című könyve után ebben a hónapban jelenik meg újabb írása, de nem csak erről kérdeztük a szakembert.
márc. 3
7:06
Mivel ártunk kevesebbet az éghajlatnak, ha boltba megyünk, vagy ha online vásárlunk? (G7)
Igazából a részleteken múlik, és könnyen lehet, hogy az online vásárlás környezetterhelése kisebb. Összeszedtük, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni.
márc. 3
7:09
Ötödével több lakáshitelt vesznek fel a magyarok, mint tavaly (HVG)
Az első két hónapban már a 150 milliárd forinthoz közelít a felhasznált jelzáloghitelek összege.
márc. 3
7:12
Kényelmetlen számlatömb (KKV Magazin)
A számlázás és a katás vállalkozás életében is alapvető változást hoz az idei év. A cégeknek és a kisadózóknak fel kell készülnie, különben akár 500 ezres büntetést kockáztatnak. Utánajártunk, mégis mi várható 2020-ban, hogy vajon van-e jövője a kézi számlatömbnek, és hogy miért ódzkodnak még mindig sokan az online számlázástól.
márc. 3
7:18
Siker Dubajban: Már Elefántcsontpartra is betörtek a Hajdú grillsajtok (Hírstart)
Elefántcsontpart, Seychelle-szigetek, Togo, Líbia – a Hajdú grillsajtjai már nemcsak a Közel-Keleten hódítanak, Afrikába is betörtek. A Kőröstej Csoport tizedik alkalommal mutatta be legnépszerűbb sajtjait Dubajban a 25. Gulfood kiállításon.   Látogatók ezrei találkozhattak Dubajban, a „Sheikh Saeed” csarnokban a magyar Kőröstej Csoport immár világ
márc. 3
7:21
Egyre bátrabban mernek vállalkozni a nők (Piac és Profit)
Bár még mindig a férfiak vannak többségben a hazai cégtulajdonosok és cégvezetők körében, de a tisztán hölgyekből álló vállalkozások aránya folyamatosan növekszik.
márc. 3
7:24
Egyre bátrabban mernek vállalkozni a nők (Hírstart)
Bár még mindig a férfiak vannak többségben a hazai cégtulajdonosok és cégvezetők körében, de a tisztán hölgyekből álló vállalkozások aránya folyamatosan növekszik.
márc. 3
7:30
Irodát nyit Szegeden a Lufthansa Systems (Hírstart)
.
márc. 3
7:30
Irodát nyit Szegeden a Lufthansa Systems (Magyar Nemzet)
.
márc. 3
7:33
20 százalékkal több magyar nyögheti a hitelét (Napi)
Idén már mintegy 147,5 milliárd forint jelzáloghitelt használtak fel a lakáspiacon a Duna House adatai alapján, ami 19 százalékos emelkedés a tavalyi első két hónaphoz képest - írja az MTI.
márc. 3
7:36
Megújul a Magyar PR Szövetség arculata (ProfitLine)
A közel három évtizede működő Magyar PR Szövetség 2019 végén új elnököt és vezető tisztségviselőket választott. A szövetség számára a szervezeti megújulás stratégiai fontosságú, melynek része az arculat megújítása is, ebben pedig a Brightly Kommunikációs Ügynökség nyújtott kreatív támogatást.
márc. 3
7:39
Szegeden nyitja meg új irodáját a Lufthansa Systems (iroda.hu)
A légiközlekedési informatika egyik piacvezető vállalatának magyarországi cége 10-15 emberrel kezdi meg működését, középtávon mintegy 45 informatikai szakember foglalkoztatását tervezik itt. Szegeden a légi és földi személyzet, valamint a légiforgalmi irányítók által használt alkalmazásokat, továbbá a repülőjegyértékesítés teljes folyamatát végigkísérő digitális megoldásokat fognak fejleszteni és…
márc. 3
7:42
Enyhítő és korlátozó lépések baromfifronton (Magyar Nemzet)
Feloldotta a madárinfluenza megjelenése miatt hozott korlátozásokat a Nébih, így belföldre és az Európai Unióba is az egész ország területéről szabadon szállítható a baromfi.
márc. 3
7:54
OTP elemzés (ProfitLine)
.
márc. 3
7:54
Tízből nyolc raktár automatizálási projekt megbukik Magyarországon (GazdaságPortál)
Sok milliárd forint befektetés úszik el évente Magyarországon a nem megfelelően tervezett logisztikai rendszerek miatt. Nagyon lassú a változás, de egyre több cég látja be, hogy megéri időt és pénzt fordítani a raktáruk optimális működéséhez szükséges alapos logisztikai tervezésre.   A logisztikai tervezés hiányának csapdája A vállalatok általában
márc. 3
7:54
Az arab emírségekben terjeszkedik a Wizz Air (Magyar Nemzet)
.
márc. 3
7:57
A titkosszolgálat hozott váratlan fordulatot a parkolási üzletbe (HVG)
Egy titkosított döntéssel teremtettek új helyzetet a parkolási üzletben, így közelebb jutottunk ahhoz, hogy több ezer parkolóautomatát kelljen lecserélni. Egy volt államtitkár épp most szállt be egy parkolási eszközökkel kereskedő cégbe.
márc. 3
7:57
Most érdemes eurót venni (Napi)
Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon kedd reggel - írja az MTI.

Keresés